7978
  • Torzonborz
    Inverse-t állíts rajta, valahol a controlsnál lehet ilyet.
  • nordan
    ez működött! köszönöm!

keyboardon hogy kell megcserélni a YAW /orr le/fel döntést? Y axison van az OK,de ha lefele húzom az egeret felfele emelje az orrát azt szeretném..sajnos defaultban fordítva csinálja
  • Torzonborz
    Akkor másold át megint az accountod a ptu-re és utána próbáld meg.
  • nordan
    este óta kb 50x ez megtörtént :D
  • Torzonborz
    Csak ennyit:
    "Players have reported encountering this error when attempting to enter the game. If you see this, please close the game client and relaunch the game. This may require multiple attempts."
  • nordan
    a 15007-es hiba üzenettel lehet kezdeni valamit?
  • lonvard
    Engem az nem érdekel, hogy sokáig tart adott esetben a kvantum, emiatt én nem fogok hajókat csereberélni. Átszelek egy naprendszert 15 perc alatt és kezdjek el morogni, hogy sok idő? :) Egyébként szerintem nem tartott annyi ideig. Mármint maga a kvantumozás része, mert mindent összevetve 30-40 percig bajmolódtam, be se fejeztem aznap az utazást, mert nem tudtam hogy induljak el. Ma viszont semmi probléma nem volt, minden energiát a hajtóműre tettem, és utána már ki sem dobott. Most az irányítást kell szokni, kicsit olyan feelingje van, mintha egy repülőn meghaltak volna a pilóták, és nekem kellene lehozni a gépet. :)
  • lonvard
    Pontosan. :P Mondjuk a leszállópályánál felrobbantottam magam. Mert megint nem hülyebiztos a rendszer, a komplett bolygó le van fedve valami energiapajzzsal, a leszállópálya ebből nem emelkedik ki normálisan, és hiába kértem leszállási engedélyt, nem láttam hova szól, őszintén szólva azt se, hogy adtak-e. Addig kavartam a reptér közelében, amíg bele nem csattantam az energiafalba. De persze lehetn nincs energiafal, csak én így nevezem azt, hogy nem engednek repülni az épületek közt. Most mehetek megint. :)
  • Hogthar
    Area 18-nak van ugrópontja, odatesz 40 kilométerre tőle ha ráugrasz, vagy gondolom az már túl átlagos lenne neked és nem lenne elég atmoszferikus.
  • lonvard
    Bónusz: miközben ezt írogattam, elkezdett lemenni a Stanton. Stantonyugtában repülök épp, keresem az Area 18-at. Vagy mit.
  • lonvard
    Megérkeztem az ArcCorpra. A tegnapi anomáliák szerintem bugok voltak. Most is kidobott kvantumból, de azonnal tudtam tovább lépni. Ha minden energiát a hajtóműre raktam, akkor nem dobott ki.

Gyors benyomások: a kvantumozás szerintem rövidebb ideig tart valamennyivel, ezt egyelőre nem tudom hogy jó vagy rossz, vagy ennek a hajónak lett jobb a hajtóműve.

Az ArcCorpnál nem észleltem légkörbe lépős animációt, lehet hogy még nem rakták bele, mer ennek a bolygónak talán a legsűrűbb a légköre és durvábbra tervezik, de ez csak fantázia.

Leszállóhelyig még nem jutottam, egyelőre az építmények fölött szokom az irányítást. Kezd érdekes lenni. Sokkal nagyobb zajjal jár a nagy sebesség, és nem lehet kanyarodni nagy sebességgel. Nagyon olyan lett, mintha egy vadászgépben ülnénk valami F-14-es szimulátorban.

A kijelző nagyon apró lett, nekem jó szemem van és még ki tudom venni, de hogy a játékosok többsége nem lát belőle semmit (magasság, sebesség adatok) az garantált.

Át kell variálni a klaviatúrán és joyon az irányítást, mert elsőre nagyon szokatlan, pl. a joy tolóerőszabályzója nem működik nekem, helyette egérgörgő van. :D A flight model légkörben sokkal izgalmasabb, érezni az ellenállást, szerintem nagyon jó lett.
  • Hogthar
    Miután kiesel a kvantum ugrásból kell várni egy jó időt(attól függően mennyit ugrottál) míg a hajtómű megint üzemképes lesz.
    Ha van kijelölt célod ki is írja mennyi idő még.
    Lehet tényleg túl melegszik a hajtómű, vagy amit Torzonborz is ír, jammelik az ugrást, ebben az esetben lesz pár kalózhajó a zónában, le kell gyorsulni őket(vagy le is vadászhatod őket, de a te esetedben a gyenge fegyverzet miatt nem opció) és megint tudsz majd ugrani.

Egyébként Lorville-ben már voltál? Mert a Heraldnak elég gyenge a Kvantum hajtóműve. Po-tól számolva 14-15 perces az út vele. Én nem ragaszkodnék a helyedben a Heralddal való felfedezéshez, vagy csináld azt, hogy egy nagy hajóval odaugrasz a bolygóhoz legközelebb eső töltőállomásra, ott átkéred a saját hajód és a bolygóra máris a te hajóddal mehetsz felfedezni csak a nagyobb ugrást mellőzöd vele.
    Például egy Catarpillarral 4 perc Po->Hurstron. több mint 10 percet nyersz vele és így megtarthatod a saját hajóddal való felfedezés örömét.
  • lonvard
    Nem azzal van a probléma, hogy kiesem a kvantumból, hanem hogy utána nem tudom újraindítani. Kijelölöm a mapon az útvonalat, de vagy nem adja be a célt, tehát nem tudok ráfordulni és megkezdeni a műveletet, vagy látom hogy kijelzi, de mégsem csinál semmit. Még ezzel sem lenne probléma, ha tudnám hogy miért nem. Mondjuk világos üzenetet kapnék, hogy várni kell x másodpercet hogy hűljön a hajtómű, vagy ilyesmi. Nulla információt kapok, és akkor megy a vergődés percekig, majd egy váratlan pillanatban ismét működik a hajtómű. Vagy éppen sok perc után sem működik. Szeretném érteni, hogy miért van mindez, oké?

Aki pedig kitalálta, hogy folyamatos fülsértő beepelés menjen, ha kiszállok a pilótafülkéből, azt hozzátok elém. Késztetésem támadt kivágni a szívét.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.01. 09:38:39
  • Torzonborz
    Van amikor jammelik a quantum drive-ot és azért áll le az ugrás, de ez is ki van írva csak el kell olvasni :D
    Amúgy meg ja, nagy hajóval lehet majd hosszabb quantum ugrást csinálni, a kicsikkel ez több részes lesz.
  • lonvard
    Van elég üzemanyag, nem az a gond. A túlmelegedés már gond, leszedtem a fegyverzetről az energiát, de akkor a pajzsról is leszedem. Azért heralddal megyek, mert a felfedezéseket a saját hajómmal teszem meg. Ha először belépek egy légkörbe, azt saját hajóval akarom, mert abban akarom átélni, nem egy olyan hajóban amit nem is ismerek, meg nem is az enyém és csak pár napig használhatom. A kipróbálás az más tészta, arra elmegyek a Daymarra majd, és a felszín fölött megröptetek pár hajót.
  • Hogthar
    Én még nem jutottam el a PTU-ig, de azok alapján amit írtál pár dolgot javaslok ellenőrzésre.
    1. amikor kijelölöd a célt starmap-on, kiírja mennyi üzemanyag kell az ugráshoz és mennyid marad összesen.
    Mert ha nincs elég üzemanyagod attól a hajó ugyanúgy megkezdi az ugrást, csak útközben kihajít a kvantum ugrásból.
    2. Ha tényleges túlmelegedésről van szó, akkor javaslom ugráshoz húzd le a pajzsot és a fegyverzetet, ha a pajzsot nem akarod akkor legalább a fegyverzetet. A Heraldnak rettentő gyenge fegyverzete van.

Másrészt miért erőlteted a Heraldot, ha megkapod a többi hajót? A Herald-nak gyenge a kvantum hajtóműve.
    Elvégre mit szeretnél megnézni az új verzióba, az 50 milliószor látott hajód vagy Arcorp-ot.
  • macleody
    Köszi.
  • lonvard
    13 millió (milliárd?) kilométert haladtam. Probléma, hogy lenne még 27. Mára feladtam. Kell majd egy oktatóanyag, hogy mit is kell itt csinálni, mi miért történik. A fő problémám, hogy egy túlmelegedés után egyszerűen hiába adom meg az útirányt, nem akarja elindítani a kvantumot. Néha sikerül, néha nem. Sok-sok perccel később sem, tehát persze gondoltam, hogy le kell hűlnie a hajtóműnek. Csak ezek fantáziák, nem igazán látom jeleit, hogy túlmelegedett, lehűlt, stb. .
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.31. 23:49:16
  • lonvard
    Na sikerült újra kvantumoztatni a gépet. Leszedtem az energiát a fegyverekről, 50-50%-on van a másik kettőn (nem tudom minek nevezzem őket, de az egyik biztos a hajtómű). Így nem sípol és folyamatos a kvantumhajtás. Izgatott vagyok, ilyen távolra még nem utaztam az Olisartól. Megyek és ledőlök a priccsemre és hallgatom a zajokat. :)
  • lonvard
    Aha, ezeket kipróbálom.

Röhej de a mobiglass gombját is elfelejtettem, úgy kellett chatben megtudnom. Eskü úgy emlékeztem, hogy tab. Nem reagált tabra, erre belefantáziáltam, hogy azt is megvariálták. Pedig nem. Most minden gyanús nekem itt. Újra be kell gyakorolni. Izgatott vagyok. :)
  • lonvard
    Neeeeh, neeeem. A kérdés itt az, hogy például mivel tolom rá a gázt. Mer nem működik a W, meg a joyomon a tolókar se. Úgy álltam meg, hogy kikapcsoltam a motort. Meg mi történik kvantum közben, hogy folyamatos vészjelzés szerű hang, majd kidob a kvantumból de nem adja vissza a célt, és most ott lebegek a semmi közepén a sötétben. Igazi űrhajós feeling, imádom! A túlmelegedéssel kell itt majd játszani, csak elképzelésem sincs, hogy mégis hogyan. Nem lehet csak úgy egyszerűen átszelni a naprendszert, nem nem! Odáig, hogy megnézzem a pénzt, nem jutottam. Leültem a herald support székébe, és szendvicset majszolva azon agyalok, hogy hogy a tökbe keveredek ki innen. :D

Ja, egyébként beadnak szerintem minden hajót, mindent ki lehet próbálni. Engem nem érdekelt, én heralddal megyek az ArcCorpra. :P
  • Torzonborz
    Most is w a gáz csak ne engedd el, c-vel fixálod a sebességet, egér görgővel meg a cruise speedet állítod.
  • nordan
    mennyi pénzt adnak?
  • lonvard
    Én benn vagyok. Olisaron ébredtem. Csináltam egy SS-főhadnagy frizurás szúrós képű srácot, fanatikus tekintettel (most nem szórakozhatok csajjal, az ArcCorpot férfiként közelítem meg). Hát kíváncsi vagyok mi sül ki ebből. :)
  • macleody
    Az az afterburner.
  • nordan
    shift?
  • macleody
    Majd meséljétek már el mivel lehet gázt adni a ladiknak, mert eddig W-vel ment de most nem reagál rá, egérgögővel akar gázt adni, de az meg ráközelít a HUD-ra is.
  • nordan
    egyelőre masszív 15007 error
  • lonvard
    Én most telepítem. Félek egy picit, hogy 12 giga rammal felpofoz a játék és visszazavar az Olisarra, de azért pusztuljak meg ha nem próbálok leszállni az ArcCorpon.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.31. 21:22:10
  • nordan
    beengedtek PTU-ra
  • lonvard
    Héten elcsattogok ramért. Most néztem, van két 6 gigásom, DDR3. Veszek melléjük még egy 6 gigát. Ezt hozza nekem a nyuszi. Mikor van Húsvét? Mindegy. Érzem, hogy a következő patch kikezdi a csodálatos számítógépes felszerelésemet, szóval legalább ramból legyen elegendő.
  • Hogthar
  • lonvard
    Nem mélyütés, ez a tények teljes elferdítése! Most ne provokáld ki, hogy előszedjem, mer itt hullik ki Szőrös összes szőre! :D

• traz
    Szerintem hold volt az. :D
  • Hogthar
    Jó ez nem volt túl fair a részemről, igazságtalan mély ütés volt.
    De, hogy legyen dicséret is, legalább szellemes és Star Citizen hű nevet adtál az Ikreidnek. :D
    Bár én a Kovácsot azon nyomban átnevezném Drake Interplanetary-ra.
  • lonvard
    HÚÚÚÚÚÚ!!!! Nem reagálok. :D
  • Hogthar
    Nekem se tetszenek egyenlőre a mostani haj típusok nagy része, de ízlések és pofonok, azt kell kiválasztani amelyik tetszik.
    Tudod valaki a női karaktereket kedveli, valaki meg a kakastaréjt.

A korábbi komolytalanságodra: Ha te nagymellű szőke nő vagy úgy már megértem, hogy keverhettél össze egy aszteroidát egy bolygóval.
  • lonvard
    Az arcgenerálás már most tetszik, bár még ugye nem tudom mit lehet kihozni belőle. Ami nem tetszik, azok a hajstílusok. Olyan feeling, mint a Falloutban, hogy beleraknak egy vagon teljesen használhatatlan hajat. Kedvencem az az elcseszett taréj, amit minden játékba bele kell rakni. Ide is valami innovatív megoldás kellene majd, persze még a játék sokat fog változni, csak nyávogtam egy sort. Majd a használható kb. 2 hajstílus közül kiszedem ami kell, aztán a többi nem érdekel. :)
  • traz
    Csak ha a vakondok is érdeklődnek. :D
  • Hogthar
    3.5 ben nem csak a női karakterek jönnek be, hanem az arc alakíthatóság.
    Engem például nem nagyon fog érdekelni a női karakter generálás, viszont az arc egyedire generálása annál inkább.
    A kérdés, hogy ezt miként oldják meg, hogy szinkronba legyen mindenkivel.
    Kezdetben szerintem lesz egy kisebb desynch a megnövekedett adatcsomagokból kifolyólag.