7978
-
#5138 Nem vagy gamer ribanc, mivel fizetsz a játékokért. Inkább lehetne azt mondani, hogy a gamerek k**vázó vagy :D
Szerintem mindenki szokott más játékkal is játszani, ez miatt én nem aggódnék. -
lonvard #5137 Este fogok "tesztelni". Utóbbi alkalomkor nem töltötte be normálisan a dolgaimat és elkezdtem várni egy stabilabb verzióra, aztán This War of Mine-ozni kezdtem, és belefeledkeztem. Én vagyok a gamerek ribanca, minden játékkal összefekszem. :D Amit írtál az nagyon értékes, lementettem annak rendje és módja szerint, hogy bármikor amikor állítgatom a joyt, legyen egy puskám. Igazából még nem is akartam belakni az irányítási rendszert, csak amennyire szükséges és kényelmes, gondoltam amíg nem tudok körbenézni a kabinban anélkül hogy az Y-t nyomogatnám, addig úgy sem lesz meg a komfortérzet. De aztán most elkezdtem harcolgatni az arénában, és előjöttek a problémák. :D Légiharcban első benyomásként egészen konkrétan az zavart, hogy egyelőre csak üldözöm a célpontot, de nem érem utól, illetve hogy a zoom-ot elfelejtettem a joyra applikálni és ezért távoli kis bizbaszokat látok amik rettentő gyorsan közel tudnak kerülni, h aztán a másik irányba lelépjenek előlem. De ezt majd begyakorlom, na.
A repülés fizikája abból a szempontból nem izgat, hogy akármilyenre is csinálják, bele fogunk szokni. Csak logikus legyen, és mindenről legyen tutorial, hogy beletanulhassunk.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.17. 10:39:57 -
#5136 Pedig az új rendszerrel átláthatóbb a csatatér. A korábbi rendszerrel pont az volt a gond, hogy nagy sebességgel lehetett fordulni, így ha elkezdtél volna üldözni valakit két irány váltás csinál és el is vesztetted a célt.
Sok esetben fél óráig is tart egy harc mert mire levinnéd a pajzsát, addigra elveszted szem elől és mire ismét becserkésznéd a pajzsa újratöltődött.
Mivel ez nagyon kaotikus változtatni kellett rajta, ezt kétféle képen tehetik meg a fejlesztők.
1. csökkentik a pajzs erősségét. Viszont ebben a helyzetben a harc szerencse játékká változna és a nagyobb teherhajóknak esélye sem lenne kivédeni egy támadást. Még kíséret mellett sem.
2. Növelik a hajók tehetetlenségét. Ez történt most.
A mostani rendszernél mivel sodródik a hajó nem tud annyira kiszámíthatatlan manővereket csinálni az ellen.
Persze játszadozni kell a sebességgel, ha frontálisan támadnál és felgyorsul 1000 környékére akkor persze, hogy elsodródsz.
De ha megtanulsz játszadozni a sebességgel és 2 lépéssel előre gondolkodsz akkor nagyon szép manővereket lehet benne csinálni. Például ha frontálisan támadsz mehetsz nagy sebességgel, de amint megközelíted a cél és tervezed, hogy ráfordulsz lecsökkented a sebességet 200-300 környékére. (Érdemes használni a spacebrake-t is időnként.)
Jelenleg a harcok egyébként sem nagy sebesség mellett történnek, meg kell tanulni mikor növeld és csökkentsd a sebességet.
Például egy autóversenynél is hiába tud menni a "Porsche 911 GT3 R" 350 km/h-val nem fogod bevenni a tű kanyart, ha nem lassítasz le.
Azt hiszem te említetted az előző verziónál, hogy a War Thunder-ben mennyivel realisztikusabb és jobb a harc.
Én nem játszottam a War Thunder-el, de például IL 2-vel és a Cliffs of Dover-el igen, és az ottani repülési taktikák egy része az új FM-el működik itt is(Nyilván ami a G-erő kijátszására megy rá az nem igen).
Valószínűnek tartom, hogy azért finomítanak a mostani rendszeren is, de nem hinném én se, hogy visszatérnének az előző FM-re.
Neked egyébként milyen repülés modell felelne meg? Mert az előző túl könnyű volt, az új pedig túl nehéz.
Mik a szempontok amiket fontosnak tartasz?
-
#5135 Számodra élvezhetetlen, ez még nem azt jelenti, hogy más számára is az.
Sokat kell gyakorolni, de pont ez a lényeg itt. A saját tudásod számít, nem a karakteré ellenben sok más mmoval. -
nordan #5134 hát fogadhatunk :D ugyanis ez a mostani kb élvezhetetlenné teszi az űrharcot...a meglököm a hajót egy irányba oszt jólvanazúgy nem lesz népszerü -
#5133 Te meg ne reménykedj :D :D
Finomítani biztos fognak rajta, de az előző kerbír fm szinte biztos, hogy nem jön vissza.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.16. 21:40:16 -
nordan #5132 nagyon ne szokd meg azért :) -
#5131 Nem botlás, most ismét meg kell tanulni vezetni a ladikokat és ez így van jól. -
nordan #5130 hát nekem ez módszer borzalmas amerre én olvasgatok kb mindenki gyűlöli és remélik ez csak egy botlás a részükről :P -
#5129 Hétvégén teszteltem az új fizikát harcban főleg.
Az ai nagyon hagyja magát, szinte minden repülési taktika működik ellene. Például ha behúzom a csőbe kicsit zavaró is, hogy nem veszi észre a helyzetet és tér ki egy másik irányba, szinte hagyja magát hogy daráljam addig amíg szét nem esik.
Nagyon tetszik ez a sebesség szabályozás lehet vele elég szépen játszadozni. Húsvétra a versenyzést is letesztelem.
Nordan, Ionvard: Sikerült beállítani a sebesség szabályozást, kényelmes lett a vezérlés? -
#5128 Ptu-ban jelenleg gyakran kifagynak a szerverek, de előfordul desynch is, mindkettő produkálja ezt.
Felmész egy másik szerverre és ha szerencséd van jobb szervert- fogsz ki. -
#5127 Ott most ez megesik, nem véletlenül nem jön még live-ra, van gond vele bőven. -
nordan #5126 3.5 PTU 1430143
Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.14. 19:21:07 -
#5125 Melyik verzió azt is írd le ilyenkor mivel 3.4 live és 3.5 ptu párhuzamosan fut. -
nordan #5124 nektek is kifagy a játék? mármint nem fagy ki csak olyan mintha az egész szerver kilenne fagyva :P nem tudsz kijönni a szobádból és nem lehet használni semmit, nem tudsz kivenni hajókat, nem tudsz ajtókat kinyitni és mindig egyedül vagy az űrbázison -
Béna :D
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.14. 15:07:05 -
lonvard #5122 Hogthar, köszi szépen. :)
Torzit pedig hajó alatt áthúzzuk. Kvantumban. Nem lesz rajta sisak. Ha utána még kedve támad röhögni, akkor átmegyünk vele egy féreglyukon is. Végső esetben lefényképeztetünk vele egy fekete lyukat, rákötözve kívülről egy aurórára, és belepottyantva. :) -
#5121 Ez körülményes? Egy átlag szimulátor ilyen. -
nordan #5120 perfect! nagyon köszönjük
bár nem értem,hogy miért kell pilótamérnöki suli ,hogy ezeket az egyszeri felhasználó megértse :( nagyon elbaszott lett ez a repülés 3.5-el
lehet,hogy bennevan a leírásban,de annyira körölményes mindent megtalálni és az indián angol sem elég hozzá :D
Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.14. 14:09:16 -
#5119 Látom nagy a képzavar az új irányítás beállításával.
Leírom az enyém hogy van beállítva és merre lehet megtalálni.(igyekszem úgy leírni, hogy egy 5 éves is megtalálja)
Options menu/ Keybindings fül-> alul baloldalt kiválasztod a Advanced Controls Customizationt, majd jobb oldalt alul a Keyboard/mouse-ról átteszed Joystick/Hotas-ra.
Ezek után a listában lenyitod a Flight - movement szakaszt(a mellette lévő plusz jel megnyomásával teheted meg).
Van egy olyan rész, hogy speed limiter (Abs.) és speed limiter (Rel.).
Ez a sebesség szabályozó, ezzel határozod meg mi lehet a max sebesség. (ezzel nem tudsz sebességet adni.)
Ha analog karra akarod beállítani akkor a speed limiter (Abs.)-re állítsd be.
Ha gombra állítanád akkor a speed limiter (Rel.)-re állítsd be.
Ezek után lejjebb mész a listában és kikeresed a throttle foward, throotle back és a throttle foward/throotle back részt.
Ezeket felelősek a sebesség adagolásért.
Többféle képen is be lehet állítani, gombra nem javaslom, úgyhogy azt a leírást most kihagyom.
Tedd throttle foward/throotle back akkor ha olyan Analog-ra akarod tenni ahol a középállás a nyugalmi állapot, például ha vissza húzod akkor hátra felé indul, előre tolod előre felé indul(ilyen lehet ha a joy fő tengelyére állítanád a sebességet pl kétkezes joy szettnél, vagy a tolókart is teheted ilyenre, ízlés kérdése.)
Ha azt szeretnéd, hogy a sebességet pedállal vagy tolókar esetén a nyugalmi állapot a hozzád legközelebb eső pozícióba legyen, akkor a
az analog kart tedd a throttle foward-ra.
Ha pedálra állítanád érdemes throotle back is beállítani egy másik pedálra.(ezzel mész hátra felé).
Ezek után még egy nagyon fontos dolgot kell megnéznetek.
Előfordulhat, hogy valamelyik tengely ellentétes lesz, én például a sebesség szabályozást pedálra állítottam, és nekem fordítva érzékelte alapból.
Ha több olyan eszköz is be van kötve ami rendelkezik tengellyel, például, tollerőszabályzó, pedál, gamepad vagy még egy joy akkor a mostani beállításoknál meg kell nézni melyik inputnak veszi azt amire beállítottad.
nálam például a throttle foward mellett azt írta ki, hogy X-axis (input 4) (input 4),
a speed limiter (Abs.) pedig a Z-axis (input 3) (input 3).
Ezt azt jelenti, hogy amit a gázadagolásra tettem(jelen esetben a pedálom) az az input 4, a sebesség szabályozásom(jelen esetben a joy-on lévő tolókar) az pedig a input 3-nak veszi.
Ezeket érdemes felírni első körben.
Most játékon belül jöhet egy teszt, meg kell nézni mit vesz fordítottnak. Például játszadozol a sebesség szabályozóval és ha feltekered maxra de a játék pont, hogy leviszi akkor ezt invertálni kell. Az összes tengely amit beállítottál le kell tesztelni és felírni miket kell invertálni.
Ha ez megvan megnyitod az Options menu/Controls--> Jobb alul a mouse részt átlapozod arra az inputra amit át szeretnél állítani.
Például ha én nekem a throttle foward fordítva lenne és megszeretném fordítani akkor mivel az a X-axis (input 4) (input 4) van ezért át kell lapoznom a Joystick/Hotas 4 re.
Ezek után a listában kikeresed mit szeretnél megfordítani és átállítod No-ról Yes-re( vagy ha Yes-en volt akkor átállítod No-ra).
Én esetemben ugyebár a throttle foward-ot kell invertálni tehát a Flight/Flight Movement-en belül a Flight strafle foward-t kell átállítanom.
Tudom elsőre ez így tömény, de ha követitek az utasításokat szerintem megtaláljátok.
Nordan: három célkereszt: az első ami sima kereszt azt amerre a hajód néz, az sose mozdul el középről, ha például nem gimbal-os a hajód akkor ezzel a cél keresztel célzol.
A kör alakú az a gimbal.
A kicsit szögletesebb kör alak, alján egy nyíllal pedig azt mutatja merre sodródik a hajód.
Ha például egyenesen mész majd egy kis szögben elfordulsz akkor kimozdul amerre mutat arra sodróst, egészen addig míg az új irányba nem kapsz elég erőt. Ha ezt figyeled harcoknál eléggé tud segíteni.
Másrészt bocsánat a hosszú kommentért, minden amit leírtam megtalálható leírásokba, csak a lusták kedvéért...
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.04.14. 14:03:52 -
#5118 pip-re gondolsz? Az jelzi, hogy hol csapódik be a lövedék, vagyis hova kell célozni, hogy eltalált a targetet. Fegyvertípusonként eltérő.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.14. 14:03:51 -
nordan #5117 ohh! és a három célkereszt az mi pontosan? az amelyiknek az a kis háromszög van az alsó felében folyton elmászik, a célkereszt azt vágom,hogy a gimball -
#5116 C-t nyomd meg, azzal tartod a sebességet.
Ha hotason meg fordított gázkart akarsz akkor inverse-re teszed. -
nordan #5115 valaki leírná hogyan működik most a tolóerő szabályzás? és a mozgás? felrakom a csúszkát és nyomom a 'W'-t akkor addig gyorsul a hajó,de ha elengedem lelassul 0-ra.....hogyan tartja a sebességet?
mondjuk nekem hotas-on állított tolóerő lenne a legjobb,de nem tudom most akkor mit kell arra konfigurálni,hogy húzom a hotast és gyorsuljon és ha tolom lassuljon -
nordan #5114 ne nevess! csináld! :D -
#5113 :D -
lonvard #5112 Támogatom. Persze ki lehet kísérletezgetni, de annyi beállítási lehetőség van, hogy nem tudom épp mit barmolnék szét kísérletezés címszó alatt. -
nordan #5111 egy Joy konfigurálós videót megnéznék azon a magyar YT csatin amit linkeltek pár napja! -
lonvard #5110 Na igen, nekem a sebesség adagoló az a W-S lett, és egyáltalán nem jó erre. Rárakhatnám gázkarra, csak nem tudom hogyan, mivel ez két funkció, sebesség növelés és csökkentés. Annyira süket vagyok a beállításokhoz, hogy nem tudok csuszkára tenni egy funkciót. :) Tehát akkor most tessék megmutatni, hogy hol állítod csuszkára a sebességet! :P -
nordan #5109 nincs valakinek egy ilyen eladó?
thrustmaster t16000m fcs hotas -
#5108 "ha harcolsz a nem érdemes maxra tenni mert hamar felmelegszik"
Hát igen, aki egy picit is próbálgatja az új rendszert annak ez egyből feltűnik. Itt már nem lehet a végtelenségig boostolni.
Azt hiszem racinghez külön setupot kell majd csinálnom. -
#5107 Nálam felismeri a gázkart a joy-on, csak be kellett állítani.
Nekem a sebesség szabályozó és a sebesség adagoló is analóg karon van.
Rettentő finom mozgásokat lehet vele csinálni és a mostani rendszer akimért mozgásokhoz nagyon jó.
De simán megtudod csinálni, hogy mindkét értéket beállítod analóg csúszkára és a sebesség szabályozót mindig maxon tartod.
Egyébként kellett ez az új rendszer, ha kiismered akkor minden helyzetre más sebesség szabályozást tudsz beállítani.
Például ha landolsz tudod folyamatosan csökkenteni. Ha harcolsz a nem érdemes maxra tenni mert hamar felmelegszik és hátrányba kerülsz, ha pedig versenyzel vagy csak simán gyorsul akkor maxra teszed.
Az a titka hogy nem kell a sebesség szabályozót túl sokat variálni, beállítod az adott helyzethez és nem nyúlsz hozzá csak a sebesség adagolóhoz. -
#5106 Mondom, hogy béna vagy, A tolókar most is bent van és működik: :D
Az indok meg egyszerű, a régi irányítás könnyű volt és egyszerű mint a faék.
Ha meg nem tetszik menj fel spectrumra és ott rinyálj, itt nincs egy dev se. :D
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.12. 22:03:02 -
lonvard #5105 De van mit megindokolni, tekintve hogy megváltoztatták, ami korábban volt, és egyelőre te se látod miért csinálták, csak eljátszod. :) Mi volt a probléma a korábbi tolóerő-szabályzással, amit a jelenlegivel kívánnak orvosolni? Most mit értek el ezzel? Ez a kérdésem. Aki tudja a választ, írja. Az nem válasz, hogy a leszállást könnyítették, mert az meg volt könnyítve a sebesség limiterrel alapból. Ez volt az indokod, de ez nem oké. :P
Egyébként meg nem a játék indokolatlan nehezítése a heppem. Ha kiveszik belőle a tolókart, ami pedig minden hotas alapja, és csinálnak egy olyan szabályzást, amilyen a világon még nem volt, az nekem nem nehezítés, hanem egyelőre valami marhaság, amit majd barkácsolhatnak vissza, mert nem fog tetszeni a közönségnek. :P Lehet nehezíteni, pl. második világháborús szimben figyelni kellett a motorra, nem szabadott túlhajtani, aztán figyelni kellett az emelkedési szögekre, a sebességre, mert ha nem érezte az ember rutinból, akkor könnyen irányíthatatlanná vált a gép, meg elájultunk. Mindez légi harcban különösen érdekes, olyan mint egy Forma 1-es verseny ahol az íveket rutinból kell tudni. Amikor a Star Citizent ilyen irányba nehezítik, az nekem teljesen oké.
-
#5104 Nincs mit megindokolni, egyszerűen te nem érted a működést. Mondjuk én jól mulatok. Állandóan hablatyolsz, hogy a játéknak így meg úgy kell komplexnek meg nehéznek lennie aztán amikor ezzel szembesülsz akkor itt makogsz, hogy miért olyan. :D
Ja és nem, ennek a játéknak nem kell hülye biztosnak lennie, mint ahogy nem is lesz az. -
lonvard #5103 Nézd, ha tetszik, én vagyok az egyszeri gamer, akinek a segge alá kell rakni a hülyebiztos megoldásokat, különben elakad. :P Maga a flight modell egésze az lehet tök jó, de ezt a gázkart ezt nagyon meg kell indokolniuk, hogy miért, és hogy hogyan.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.12. 19:15:07 -
#5102 Egyfolytában írunk neked, csak azt nem tudom minek mert nincs foganatja.
Ja és béna vagy. :D
Nálam működik minden, a limiter és a gázkar is.
Szerintem keress vmi 3.5-ös tutorial videót yt-on ami ezzel kapcsolatos.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.12. 19:10:43 -
lonvard #5101 Te se látod, mer különben leírnád. :)
Egyébként nem lenne probléma, ha a limiter alatti sávban lehetne használni a tolóerőszabályzót. De mintha az se működne, mer nem tartja a sebességet, csak ha C-t nyomkodunk, de akkor sem szimplán tartja, hanem felviszi a limiter szintjéig. Tehát nem lehet a tolóerőt normálisan szabályozni. Vagy ha lehet, akkor mondja meg valaki hogyan. Mindjár átmegyek a frankfurti stúdióba, és felpofozom a Chamberst. Aztán azt mondom: Tudod hogy mért kaptad. Chambers azt válaszolja, hogy nem tudja. Akkor kap még egy nyaklevest. Azért kaptad, mert valaki elcseszte a tolóerőszabályzót, és téged teszlek felelőssé!!! Chambers akkor rám küldi a német rendőrséget, és elvisznek, mint renitens migránst, de még az utcáról is azt ordítom, hogy Chris Roberts-t is felpofozom, csak jöjjön ide!! :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.12. 18:50:10 -
#5100 "Csak leszállásnál van sebességlimiter, kiengedett futóműnél ugye"
Hát már pont nem.
"Mer nem látom az összképet."
Te azt mikor láttad?
Amúgy a limitert gázkaron lévő csúszkára és tekerentyűre is tudtam bindelni.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.12. 17:58:09 -
lonvard #5099 Ja, a sebességlimitert meg nem tudom rárakni a joy gázkarjára. Mer az nem gomb neki, vagy nem tudom. Nem tudom ehhez a megoldáshoz mit szólnak a hotas tulajdonosok. Megnéznék egy fórumot erről. Persze ők egy jobb joy-t valszeg tudnak így konfigurálni, csak az a szép gázkarjuk onnantól nem gázkarként funkcionál, hanem fúvóka-állítóként, szóval hiába toligálják, kell még mellé nyomkodni egy-két gombot is. Nagyobb hajóknál talán nem érdekes ez, de vadászgépeknél nem tudom hogy működik. Hogthar, te megszeretted, hogy konfigurálod a joyt? A gázkaron most mi van?