Star Citizen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogthar
Össze is zavarodtam a sok törléstől és formázástól. <#vigyor4>
Én is Torzonborznak válaszoltam úgy, hogy nem is neki akartam <#guluszem1>
És te el is hiszed? <#gonosz1> Ilyen alakú a föld:

https://fxmason.blogspot.com/

Masternek ment, csak te kaptad mer törölte a hozzászólását. Viszont te is megérdemled! :D
Későn kapcsolt, de aztán gyorsan törölte is. :DD

Egyébként a laposföld-hívők mellé lehetne egy új társaságot toborozni, akik szerint a Föld nem gömbölyű, és emiatt egy hülye aszteroida az egész. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.18. 11:55:14
Torzonborz
Nekem van, sőt elég jó. Csak éppen te nem vagy vicces, inkább gecifárasztó az amit csinálsz.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.18. 11:52:33

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Nem lesz aszteroida, mert ahhoz az alakját is széjjel kellene barmolni, azt meg nem hiszem hogy megteszik.:P
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.18. 11:52:04
Torzonborz
Akkor sokadszorra: Delamar egy aszteroida LESZ! Az nem Stanton rendszerben fog elhelyezkedni, most csak teszt miatt van ott, hanem Nixben és annak is a külső aszteroida övében lévő legnagyobb roid lesz az.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.18. 11:51:17

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Hogthar
<#buck><#vigyor2>

Amúgy tudtad, hogy a föld ilyen formájú?
Kép 1
Kép 2
Kép 3
Gyanús nekem hogy aszteroida ez is.
A légüres térben vákuumban nincs "menetszél"... Az aszteroidák formáját a gravitáció alakítja közel gömb alakúra, de valóban onnantól kisbolygónak tekintendő amennyiben egy nap körül kering.

"Van egy hold méretű aszteroida aminek közepén található egy igen méretes űrbázis"

Na álljon meg a menet!44!!! A leírás szerint az egy törpebolygó méretű aszteroida, és nem hold méretű aszteroida! Jó is hogy szóba került ez, mert még nem foglalkoztunk a témával. :-DD

Szóval tehát. Vannak az aszteroidák (vagy kisbolygók), amik szabálytalan alakú égitestek, és amik ha elég nagyok, akkor néhány millió (esetleg milliárd, ebben picit bizonytalan vagyok) év alatt gömb alakot vesznek fel, mer ahogy forognak, leszedi róluk a menetszél a felesleget. Onnantól kezdve, hogy közel gömb alakúak, vagy tökéletes gömb alakúak, már törpebolygóról beszélünk, már amennyiben nem bolygó, hanem nap körüli pályán mozognak. Tehát nincs olyan égitest, ami ha gömb alakot vett fel, akkor onnantól még aszteroidának számít. Ezen kívül a méretet nem nagyságban határozzák meg, tehát nincs holdméret, meg törpebolygó méret, hanem az van, hogy ha az a gömb alakú égitest a körülötte lévő aszteroidákat magába szippantotta vagy kisöpörte, akkor számít elég nagynak, hogy bolygónak tekintsük. Na most már ezt is tudjátok.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.18. 11:00:29
Hogthar
Kicsit megkésve, de összefoglalom én is, bár már a többiek javarészt megtették helyettem.
Ahhoz, hogy jobban átlásd a nézetem kikell emelnem a "azon kívül hogy az ED-ben nem lehet kiszállni az űrhajóból" hozzászólásod.
Star Citizenben kilehet szállni a hajóból igen, de ez nem csak olyan elem ami jó ha van, hanem konkrétan az egész játékmechanika erre épül és ez rengeteget ad a beleélés faktoron.
A Star Citizent inkább mondanám olyan fps játéknak amiben lehet űrhajókkal is repülni mint sem olyan űrszimulátornak amiben lehet gyalog is mászkálni(mégha ugyan annak is tűnik a kettő, példáuk a X4 foundation olyan űrszimulátor amiben lehet gyalog is mászkálni).
Megvannak benne az MMO-hoz hű elemek, lehet babázni stb. stb(babázást érsd: a játékon belül fizikálisan bemész egy üzletbe és vásárolgatsz a karakterednek ruhákat, fegyvereket és egyéb kiegészítőket), megvannak benne az fps elemek és emelett megvannak hozzá az űrszimulátor elemek is.
Egy naprendszer összes bolygója és azok holdjai részletesen kivannak dolgozni(Ez lehet ED-ben is így van), minden egyes hold egyedi légkörrel és tulajdonságokkal rendelkezik, bármelyik pontjára letudsz szállni, körbejárhatod gyalog, hajóval és földi járművekkel.
Mindemellett a legtöbb holdon és bolygón vannak állomások az égitest felszínén szétszórva.
Igaz nem mind jelentőségteljes, de a mostani verzióban is van már annyi kidolgozott helyszín ami egy átlag fps kampányához elég lenne.
Vannak aszteroida mezőben található bázisok ezeket bejárhatod gyalog.
Van benne egy félig elpusztult bázis ahol nincs mesterséges gravitáció, tehát lebegve tudsz végig menni rajta.
Van egy hold méretű aszteroida aminek közepén található egy igen méretes űrbázis, szintén bejárható.
Van benne egy bolygó aminek fővárosa olyan nagy, hogy metroznod kell hozzá ha elakarsz jutni kulcsfontosságú pontokhoz.

Jelenleg a játékmechanika olyan részletekre figyel, amitől a játékmenet igaz lassú, de kifejezetten magával ragadó tud lenni.
Mint ahogy írtam korábban, máshol is már láttunk ehhez hasonló elemeket, de egyben azokra a részletekre amikre figyel, olyan játékmenetet ad amit máshol nem igazán láthattunk még.

"jelen pillanatban egy szerveren 50 fő játszhat egyszerre, ezt a jövőben kívánják növelni?"
Igen, jelenleg dolgoznak egy "server meshing" technológián aminek köszönhetően több szerver lesz egymással szinkronhangba. Nem tudom sikerül e nekik, de ezt tartját az egyik fontosabb projektjüknek.
Egyébként a játék rendszerében, ha elérsz valamit az egyik szerveren azt megkapod az összes többin is, eleve így építették fel.
Hogthar
Jelenlegi verzióban én még nem merem javasolni a beszerzését.
Vannak küldetések amiket végig lehet vinni, van benne felfedezni való is, de sok még a javítandó hiba és ez a folyamatos játékmenetet eléggé tudják gátolni.
Abban az esetben jó, ha tényleg tesztelésként fogod fel és nem vársz tőle még konkrét játékot.
Ha most ugrasz bele és elkap a hangulat garantáltan 2-3 hónapra lefog kötni. Utána jön egy újabb bolygó ami + 1 hónap.
Én egy társasággal szereztem be, rendszeresen ránézünk a javításokra teszteljük azokat, tehát el lehet vele azért lenni.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2019.01.17. 12:18:38
Torzonborz
Kinek mi, van aki csak akkor lép be ha jött frissítés gyorsan megnézi aztán kész, van aki meg naponta több órát tud vele játszani.
Aláírásomban van egy oldal, remélem látszik a cím, ott nézegesd a híreket, van fb oldal is, azt is követheted és tudni fogod mikor mi jön. :)
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.17. 11:49:37

denevérember
Ionvard, MasterMason, Torzonborz.

Köszönöm a részletes válaszokat, így már közelebb kerültem ahhoz, amire kíváncsi voltam. Ezeknek tudatában tényleg egy olyan komplex játék lesz a végeredmény, amit egyben még sehol máshol nem láthattunk. Türelmesen kell hát várni, hogy végre elkészüljenek vele... :)

Viszont a játék jelenlegi állapotában még csak kevés lehetőség van jelen, így is élvezhető lehet hosszabb távon ? Vagy még csak tényleg tesztelés céljából lehet vele "bohóckodni?" Tervezem, hogy beleugrok egy starter pakkba, esetleg érdemes haverokkal együtt belecsapni?

In space no one can hear you scream.

Hogthar
Ne haragudj de megfoglak váratni a kibővített válasszal, nem nagyon lehet összefoglalni 1-2 mondatban és nem tartózkodom otthon.
Röviden, a játék nem úgy korszakalkotó, hogy olyat mutat amit ne láttunk volna már máshol, mert külön az elemeit összelehetne ollózni 5-10 játékból. Az X4 foundation-ban is körbejárhatod a hajód fps nézetben, és a ED-ben is letudsz szállni holdakra és bolygókra is talán?, de összességében azok a részletekre amikre fókuszál, olyan játékmenetet ad amit nem láthattál máshol.
Eredetileg volt lövölde is a tervben (koncept rajzok is voltak bár nem sok), meg nagy városok amik koncepcióra nekem jobban bejöttek mint SC városai, csak hát már nem hiszek benne, hogy a nagy városok valaha meg lesz valósítva, mert koncepten szépen lerajzolni egy várost egy dolog, megvalósítani meg egy másik... Már a space-legsnek is örülnék, most a beyond után ötletelés zajlik, hogy melyik irányba fejlesszék tovább a játékot, merre induljanak tovább. És akkor elvileg idén tudjuk majd meg, hogy mi lesz a köv fizetős kiegészítő témája és célja.
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.17. 11:11:08

Torzonborz
FM rework most lesz 3.5-ben, tehát az, hogy most milyen SC-ben annyira nem mérvadó még. ;)
Space legsnél ED-ben tudtommal nem lesz lövölde (vagy igen?), SC-ben már van, akinek az a vonzó annak utóbbi nyerő, akinek nem annak előbbi.
SC-ben a bolygók, napok kinézete még nem végleges, a progenplanet tech már az első iterációhoz képest is baromi sokat fejlődött de a naphoz még nem nagyon nyúltak hozzá. :( Ezt mondjuk sajnálom mert az ami most van stantonban tényleg nem valami szép.

Én örülök, hogy mindkét játék piacon van/lesz, mert így minden spészpewpew fan megtalálhatja a számítását.

Torzonborz
Nem dayz féle megoldás lesz hanem olyan mint ED-ben server meshinggel, tehát több serverrel akarnak kiszolgálni 1 rendszert, de a server capet is emelni akarják amennyire csak lehet (200 slot volt a régi terv, meglátjuk mennyit tudnak elérni).

Van pár dolog amiben soha nem fogja utolérni ED-t, pl az egyik az, hogy ott tényleg konkrétan egy egész univerzum van 400 milliárd csillaggal. Bár az is igaz, hogy mindezt azért nem ártana több tartalommal megölteni, a repülési modell is tényleg sokkal jobbnak tűnik ED-ben, és ha lesz space legs és a többi amit beígértek, akkor bizony nem biztos, hogy rá lehet majd aggatni a korszakalkotó jelzőt SC-re.

Ha tényleg tovább fejlesztik ED-t, akkor ha valamiben a földfelszíni látványban lesz max egy kis előnye ED-vel szemben SC-nek, szerintem az űrben a napok a bolygók látványa ED-ben sokkal realisztikusabb. A bolygóra leszállva valamint az állomások belsejét és külsejét megvizsgálva viszont már konkrétan SC-nek lejt a pálya. No meg ugye, az SC-ben tényleg hatalmas városok lesznek, sőt már vannak is. Az azért nagyon sokat számít. Nyilván még sok dolog van amiről nem sokat lehet tudni, pl a három idegen faj SC-ben, hogy mi lesz a szerepük az univerzum történetében, jó lenne ha mind a kettő tovább fejlődni, mert két jó játék jobb mint egy. <#rolleyes>
Utoljára szerkesztette: MasterMason, 2019.01.17. 10:54:17

Képzeld el a Mass Effectet úgy, hogy amikor megnyitod a Csillagtérképet, akkor nem csak némely bolygó adott pontján tudsz leszállni, hogy teljesítsd a mellékküldetést, ami után a komplett bolygó érdektelenné válik, hanem bármely bolygón bárhol leszállhatsz, és az összes bolygó tartalommal bír majd. Képzeld el, hogy ami a Mass Effectben a Citadella, abból lesz ebben a játékban egy halomnyi, milliószor kidolgozottabb, nagyobb bejárható területtel, . Ami a Mass Effectben a Normandy, az ebben a játékban full bejárható hajók tucatjait jelenti, melyeket javítanunk kell, cserélnünk kell bennük az alkatrészeket, ha meghibásodik a létfenntartó rendszer akkor elszökhet az oxigén például, és mindezt különféle méretekben, funckiókkal, lehetőségekkel. Ami a Mass Effectben kimaradt mint űrharc, illetve űrhajó irányítása, az ebben a játékban ott lesz. Mindezeken kívül lesznek emberszimulátoros játékelemek, erre a Kingdom Come-ot tudnám felhozni, tehát mindenhova le lehet ülni, feküdni, enni-inni lehet és kell is, tisztálkodni lehet és kell is. Saját kolóniát (bázist) is építhetünk majd idővel, mert készítik azt a hajót, ami ezt majd lehetővé teszi. Ez a játék összegyűjti azokat az elemeket, amik hasonló játékokban csak részletekben találhatók meg, ha egyáltalán. Ami a Mass Effectben csak egy illúzió, az ebben a játékban a valóság lesz.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.17. 10:54:16
denevérember
Megmondom őszintén, hogy nem követem annyira mint Ti a játék fejlődését, és a kérdésemmel tényleg arra céloztam, hogy kíváncsi vagyok hogy mik azok az elemek amik korszakalkotóvá teszik. Én is rá vagyok kattanva, (vagyis rá lennék, ha látnám már a fényt az alagút végén, hogy kb. mikor kerül Beta fázisba a játék.) Jelen pillanatában annyit látok, hogy van néhány bolygó amire le lehet szállni. Van talán 1 kidolgozot város, és ki lehet szállni a hajóból, lehet mászkálni. Viszont jelen pillanatban egy szerveren 50 fő játszhat egyszerre, ezt a jövőben kívánják növelni? Vagy úgy kell majd elképzelni mint pl, a Dayz-ben. Van X szerver, minden játékos kinéz magának egyet és "beköltözik" oda építkezik stb.. De ezeket a tartalmakat ugye nem tudja átvinni másik szerverre, maximum a karakterét és ami a táskájában van. Na most, kb. itt is ez lesz a végleges koncepció? Mert pl az ED-ben 1 hatalmas szerver van és ott van minden játékos. (legalábbis nekem ez jött le, bár lehet tévedek.)

Felesleges itt bármit is fejtegetni...
Nézd meg pl ezt a videót:

//www.youtube.com/embed/NT5PLXSYWrY

Nincs még egy progi ami ilyet tudna.
Torzonborz
Nem bántottál meg ;) Csak néha akkor csacsiságokat látni már SC-vel kapcsolatban, hogy csak na.

denevérember
Gyors keresés, https://en.wikipedia.org/wiki/Star_Citizen de változtat a lényegen bármit is? Nem kötekedésből írtam. Ne haragudj ha megbántottalak vele.

Torzonborz
Ezt a 2010-es marhaságot honnét a fenéből szedted? Jó lesz az 2012-nek is. Persze ez az idő is sok. De amit most látni az aktuális 3.4.2-es verzióban az az utóbbi ~4 évben készült el, látszik, hogy kb addigra tisztult le a dizájn nagyjából.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.01.17. 10:33:37

Hogthar
Nem követed nagyon a fejlődését a játéknak, vagy te nem tartod annyira korszakalkotónak azokat a tartalmakat amik benne vannak?
ED- vel szerintem fölösleges összehasonlítgatni.
Én is azt tettem régebben, de azon kívül, hogy űrben játszódik mindkettő ég és föld a két játék.
Számomra például az ED nagyon sandbox és céltalan, ezért nem követem, ettől függetlenül lehet jó játék csak én nem szeretem a sandbox játékmenetet.
Nekem az az élmény kell, hogy tökéletesen uralom az adott járművet, ehhez pedig két dolog kell, hogy kényelmesen és gyorsan körbepillanthassak, valamint hogy az összes lehetséges tengelyen mozgatni tudjam a hajót. Nem kell hogy bonyolult legyen az irányítás, tekintve hogy tele van pakolva a hajó segédhajtóművekkel, amik kompenzálják a hibákat, de viszont az kell, hogy a lehetőségeket ki tudjam használni. Hogy ezt aztán milyen kütyükkel oldom meg, az még kérdés. Le fog ez ülepedni a következő 1-2 évben. Az biztos, hogy ezt a játékot úgy akarom játszani, hogy élvezem az irányítást, meg tudom pörgetni a hajót bármely irányba, és centire le tudom tenni oda, ahova akarom.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.17. 10:21:11
denevérember
Ki tudod fejteni bővebben, hogy mitől korszakalkotó? Mi az ami olyat nyújt amit máshol nem találtál meg? Nagyon érdekelne a véleményed mert te látod azokat a dolgokat is amikkel még gond van (valószínűleg ezt orvosolni fogják majd idővel.) Csak tényleg az idő, 2010 óta mozgolódik a játék és azóta eltelt 8 év. Bár ahogy itt olvastam az utóbbi 1 évben sok mindenen ment keresztül és csak pozitív irányba haladt a projekt, mégis kíváncsi lennék, hogy azon kívül hogy az ED-ben nem lehet kiszállni az űrhajóból, mi az ami pl. ebben a játékban megtalálható, de abban nem?
Félre ne érts, egyáltalán nem összehasonlítani akarom a 2 játékot, mert nem lehetne, és nem is vagyok egy ED fanatikus, pár órám van benne, munka után kikapcsolódásnak tökéletes, de mégis érdekel, hogy ez a játék miért, vagy mitől is lesz korszakalkotó?

Hogthar
Nekem nincs meg az ED de igazad van abban, hogy egy repülő és egy helikopter szimulátorhoz képest sokkal egyszerűbb az irányítás, de közel sem mondható arcade-nak.
Ne úgy képzeld el, mint egy autós játéknál. Itt az analóg mozgás PvP harcoknál ellengethetetlen a győzelemhez.
Általános mozgásnál elvagy bill+egér kombóval, de ott is rengeteget dob a hangulaton, ha mindent analog kiegészítővel vezérelsz.

Minden esetre én például nem javaslom, hogy csak ezért a játékért vásároljon bárki is kiegészítőket.
Szerintem, sokan akik vásárolnak ilyen kiegészítőket, használják más játékokhoz is.

"Sokan itt komolyan a messiást várjátok ettől a játéktól.."
Ez a játék a jelenlegi formájában korszakalkotó, de azért nem hinném, hogy istenítené bárki is.
Én eltudnék mondani róla egy tucat olyan dolgot, amivel gondom van.
Ettől függetlenül, már most olyat nyújt amit máshol nem kapok meg, így követem és támogatom a játék fejlődését.
Torzonborz
Megvan az ED, ahhoz képest egyáltalán nem árkád szerintem. Egy everspace már inkább az bár attól még az is szórakoztató.

denevérember
Egy amatőr kérdés:

Érdemes ehhez a játékhoz ennyire bevásárolni? (Botkormány,pedál stb.) Megmondom őszintén nekem csak az Elite Dangerous van meg, a SC-t csak videókon, illetve streamen követem, de annyira förtelmesen árkád nekem az irányítása így videók alapján (már előre tudom, hogy belém fogtok kötni a kijelentés miatt, de nem bántásból írtam.) Előbb tudnám elképzelni az ED-ben ezeknek a kelléknek a szükségletét, mint jelen pillanatában a SC-ben.. De javítsatok ki ha tévedek. Sokan itt komolyan a messiást várjátok ettől a játéktól.. Nem lenne okosabb kivárni még azt a 2-3 évet, hogy lesz e egyáltalán ebből valami?

Jaja, a Crosswindet csak azért írtam, mert a listádban írtál ilyen horror árú pedált is. Ahhoz képest olcsó ;)

A T.Flight egyébként nem csak műanyag, pl. fém sínen csúszik az egész. Ami a pontosságot illeti, a hiba valószínűleg bennem van. Nehezen szokom meg hogy finoman toljam... De túl keveset repkedek ahhoz, hogy igazán begyakorolhassam.
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2019.01.17. 08:18:46
Hogthar
A stabilitás nálam nem okoz gondot, van állványom amire rögzíteni tudom, ha van a pedál alján rögzítő.
Jobban tartok a pontatlanságtól és a kényelmetlenségtől.

Paladin: Az MFG Crosswind nagyon jónak tűnik, de átszámítva az árát 100 K körül mozog. Nem szeretnéd drágábban venni pedált mint Joy-t.
Egyébként nekem nem okoz gondot ha külföldről kell beszerezni, csak legyen jó és ne legyen horror drága. Úgy középkategóriában.
Anyaghasználat: műanyag! :-D Semmi extra, de nem tört még el, pedig nyúzom azért rendesen. Pontosságával kapcsolatban nincs viszonyítási alapom, biztos, hogy a magasabb kategóriás pedálok pontosabbak is, de én zavaró mértékű pontatlanságról nem tudok beszámolni, teljesen jól használható, kicsit szokni kell, de hamar rááll az ember lába. A távolság nekem egyértelműen szűk, de ez is szokható és igazság szerint egyedi megítélés alá esik, tehát attól, hogy nekem nem a legideálisabb, neked még lehet tökéletes. Számomra a legnagyobb problémát a stabilitása okozza, mivel műanyag ezért könnyű. Van az alján 5db gumiláb, elég jól gátolja a csúszást, de azért nem 100-as, főleg egy csata hevében azért hajlamos vagyok megbillenteni vagy eltolni. Egy mini szőnyeg+csúszásgátló kombóval segítettem rá.
A Saitek féle pedált nem próbáltam. Szeretnék egy full fém verziót, de egyelőre horror áron van mindegyik. Ezzel együtt én szeretem, legalább is, hiányosságai ellenére ez nekem még mindig nagyobb immersion, mint a joy tekergetése, szóval ez van ezt kell szeretni ennyi pénzért.
Nekem is a T.Flight pedál van. Először attól féltem, hogy a viszonylag közel levő pedálok kényelmetlenek, de nem különösebben. Viszont igazán finom mozgásokhoz még valahogy sose sikerült belőnöm sehol.

Amiről úgy egyébként általában a legjobbakat szokták írni, az az MFG Crosswind. Nem tudom, nálunk lehet-e kapni, és drága, de csak jót hallottam eddig.
Hogthar
VKB pedálját láttam már review-be, de szerintem annak csak 1 tengelye van.

A tapasztalaidra kíváncsi lennék.
Az anyag használat milyen?
Mennyire pontos?
A pedál távolság nem túl közeli egymáshoz?

Eddigi kutatásaim alapján, ha hasonló felépítésű pedált szeretnél, akkor 100 K felett találsz, vagy választhatsz műanyagból, a Logitech és a Trustmaster között, így viszont a Trustmasteres a befutó, olcsóbb is és nincsenek vele gondok.
Ha valaki találkozott a Logitech-es pedállal és van tapasztalata ossza meg esetleg.
Nekem az olcsóbbik TM van, igazából semmi extra, teszi a dolgát már pár éve. Van valami pedálja a VKB-nek is, de nem tudom mennyibe kerül így hirtelen.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.01.16. 19:43:37
Hogthar
Ez is hasonló árban van mint amit én néztem, de ez is elég profinak néz ki.
Viszont nem szeretnék pedált drágábban venni mint joy-t.
50K körüli kategória nincs ami jó? Akár külföldről is?
A Trustmaster olcsóbb pedálja mennyire jó?
Nekem erre csorog a nyálam! :-D Csak az ára ugye...

Logitech az még a Saitek féle pedál, nem nyúltak hozzá. Ezek a műanyagok kb. ugyanazt tudják, működnek de nyikorognak...:-)
Nem értek hozzá, de kettes. Legolcsóbb, ehhez képest legjobban néz ki, és még jókat is írnak róla. De vedd meg a 164 000 forintosat, mer annak kell lennie a legjobbnak, szóval én nem beszélnélek le róla! :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.16. 19:00:50
Hogthar
Star Citizenhez ti melyik pedált ajánlanátok.
Múltkor szóba jöttek a vezérlők és felcsillant a szemem miután kiderült hogy 3 tengelye van egy rudder pedálnal.
Jelenleg autó verseny pedált használok és annál azért jóval előnyösebb lenne a rudder-es megoldás.
Magyar piacon 3 at találtam.
Logitech Pro Flight Rudder
Erről nem írtak túl sok jót, minőségi problémák vannak, vagy voltak vele, ez még mindig érvényes rá, vagy a Logitech kijavította ezeket?
2. Thrustmaster T. Flight Rudder Pedal
Erről jókat írnak, az anyag használat tűnik olcsónak és úgy tűnik mintha túl közel lenne egymáshoz a két pedál.
3. Thrustmaster TPR Pendular Rudder
Erre csurog a nyálam, de azért az árát elég húzósnak vélem. Egy százast igazán levehetnének az árából.
Ha minőségi valami azzal nincs akkora gond, csak nehogy azt csinálják majd ők is mint sokan mások, hogy ps-ben 10 dollárért áthúzzák a hue-t sárgáról pirosra... <#nevetes1>

Torzonborz
Ja, de ez nem egy nagy titok, évekkel ezelőtt mondták már, hogy az ilyen kozmetikai cuccokból is akarnak pénzt szerezni megjelenés után.

Sok "festés" tényleg vicc kategória bár vannak csomagok is úgy valamivel olcsóbb... De nyugi, itt SC-ben is 7 dollár egy-egy skin, bár még nincs olyan sok... Ismerve CR-t páncéloktól kezdve a fegyvereken át mindenre fog csináltatni skin-t, és az is biztos, hogy pénzért fogja adni...

"A probléma az említett Cod féle játékokban lehet, ahol csak a skineket kínálják ennyiért."

Van azért ennél műfaj-közelibb példa is, pl. az Elite. 3-5font egy sima festés, egyetlen hajóra! Ez konkrétan egyetlen textúrát jelent, maximum több színben, de aki kicsit is ért a grafikához az tudja, hogy a színvariációk elkészítése kb. 15másodperc Photoshop-ban! Tehát ha grindeltem a játékban 6db hajót, és mindegyikre szeretnék mondjuk 3 féle festést, akkor ki kell fizetnem 55-90fontot, ami jelen árfolyamon 19-31eF! Na ez a vicc kategória! Annak idején tonnaszámra gyártottam Flight Simulator-hoz repülőgépfestéseket (ingyen), a nagyon időigényes, komplex, sok apró textúrából álló gépekre sem tartott tovább 1-2 óránál, de akkor azon már logók, feliratok, típusjelzések is voltak. Na mindegy.
Jó de akkor lenne arányos ezzel ennyit foglalkozni, ha kötelező lenne százezrekért vásárolgatni a hajókat. Az alapcsomag annyiba kerül, mint egy AAA játék, és ezért én 2015-ben megkaptam az SQ42-őt és a Star Citizent is, szóval még úgy is szinte a pénzemnél vagyok, hogy ráköltöttem kábé 100 dollárt azóta. Ráadásul nem lesz havidíj ugye, tehát ennyi a max költségem, ha nem akarok többet. Asszem 35 dollár volt annak idején az aurórával a két játék, ami meg irgalmatlan jó árnak minősül, és a vásárlók többsége valszeg meg is állt ennyinél.

A játékot pedig finanszírozni kell, azzal hogy így fejlesztés közben üzletelgetnek, éppen hogy egyensúlyban tudják tartani a költségeiket, mintha olvastam volna hogy így is mínuszban vannak és kellenek külső befektetők is, mint ahogy be is szállt az amazon vagy melyik. Tehát egy ilyen helyzetben hogy próbálnak forrásokat találni, azt nem érzem lehúzásnak.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.01.15. 12:48:15
Hogthar
Egyetértek ezzel, de ez a legtöbb digitális tartalomra ez igaz. Zene, filmek, programok és játékok.
Sajnos a digitális vásárlásnál az emberek agya nem állt át a fizika vásárlási szokásokról.
Ehhez konkrét rendszert kellene kialakítani globális szinten, de ezt nyilván a kiadók nem fogják megtenni helyettünk, mert így látnak lehetőséget extra profitra.

Star-Citizen esetében én úgy fogom fel (és ezzel lehet én vagyok a palimadaruk), hogy mivel tetszik a koncepció és a jelenlegi játékmenet, jobban beleásva magam nem tűnik átverésnek se, így tudom támogatni a fejlesztést.
Mindig csak egy kicsivel és csak akkor ha látom, hogy van érdemi fejlődése a játéknak.

Mondjuk ha már itt offolgatunk: ugye akkor lenne arányos a befektetett munka és a létrehozott érték, hogyha a szerencsétlen designer az általad említett 3-4 heti munkával EGYETLEN eladható űrhajót gyártana le. Ha viszont figyelembe veszed hogy ezután végtelen darabot eladhatnak akkor igazából mindegy hogy 30 pec munka volt vele vagy 4 hét, ugyanúgy minimális a befektetett munka a bevételhez képest.

Nyilván ez megint az elektronikusan terjeszthető javak sajátosságából következik, lehet nálam ez is mocorog a háttérben hogy miért érzem túlárazottnak a pixeltankokat meg pixelürhajókat.

Utoljára szerkesztette: lammaer, 2019.01.15. 09:49:22

Hogthar
Ezt a csatát már rég elveszítetted, ne hozd fel újra csak törődj bele.
Ha folyton nyalogatod a sebed, nem gyógyul be! <#vigyor3>

Pixelhalmazzal kapcsolatban. Én modellezek is és textúrázok is.
Egy star citizenbe készült hajó model folyamatos napi 8 órás munkával kb 2-4 hét ha megvannak a tervek és a modellel nincs túl sok probléma. Ebbe benne van a textúrázás is.

A probléma az említett Cod féle játékokban lehet, ahol csak a skineket kínálják ennyiért.
Eleve a textúrákat layerek-ben csinálják meg az alapmodellen. tehát külön a karcok, külön az alapfestés, külön a minta festék, külön a kosz stb, stb.
Tegyük fel egy hellokitti skin elkészítése annyiból áll, hogy a hellokitti mintát felcseréled a minta festék layerrel, majd áthelyezed a layer maszkot arra.
Ezt ha valaki nem értené, 5 perces munka az egész. Persze a Hellokitty mintát is meg kell alkotni, de ez sem túl időigényes.
Persze a játékos egyedinek és különlegesnek érzi magát egy egyedi skin által, szóval ez hatalmas üzlet a cégek számára.
Persze igazad van, nem is az SC-re gondoltam azt nagyon komoly munka ilyen szinten kidolgozni (tehettem volna OFF-ba az igaz). Általánosságban értettem magát a jelenséget, pl. ilyen COD és egyéb hülyeségekben a skineket, fegyvereket, egyebeket kb. 20perc elkészíteni, ennek ellenére néha ott is láttam már horror árú pixelhalmazt.

Az "őrült Koreaiakat" meg jól ismerjük lonvard elbeszéléseiből. <#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2019.01.15. 04:00:48