7978
  • Torzonborz
    "az űrhajók olyanok lettek, mint a tengeri hajók, hogy van egy tehetetlenségük." nem, olyanok lettek amilyennek az űrben lenniük kell, merthogy ott is van ám tehetetlenség, főleg azt ilyen több ezer tonnás dögöknek.
  • Diopapa
    Nagyobb G-s planétákon ez az ED-ben is pontosan így van... :) BTW nekem tetszik az új FM, sokkal logikusabb mint a régi.
  • lonvard
    Azé mekkora balesetek lesznek ebből. Reclaimerrel full sebességgel berepülni egy légkör nélküli bolygóba, aztán pillanat alatt landolás fejjel bele a talajba. :D Át kell szokni, hogy az űrhajók olyanok lettek, mint a tengeri hajók, hogy van egy tehetetlenségük. Most ráizgultam erre a dologra. Hogy ebből hogyan lesz légi harc, az más kérdés. :D A nagyobb hajók lehet csak úgy úsztatnak egymás mellett kis sebességgel, és csak a tornyok dolgoznak.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.21. 18:09:32
  • Torzonborz
    "ezer sebből vérzik" :D :D
    Amúgy spectrumon van 3.5 feedback szekció és a többség nem panaszkodik az új fm miatt. Az tény, hogy van mit javítani rajta és soha nem lesz olyan fm ami mindenkinek jó.
  • kraven54
    Neked! Szerintem eddig volt botrányszar és most a jó :)
  • nordan
    ezer sebből vérzik az egész repülés most, pedig hogy vártam atyaég! de ez ami most van botrányszar :D spacebrake-el lehet nagyobbat fékezni
  • lonvard
    Beállítottam analóg karra a throttlét, köszi. De ha csak egy analóg kar van, lehet a sebesség limitert érdemesebb. Tehát akkor ha jól érzékelem a gyors sebességcsökkenésnek lőttek. Ha nagy sebességgel haladunk, akkor ha mindent nullára állítok, akkor is lassan csökken a sebesség. Csak a biztonság kedvéért: van olyan módszer, amivel gyorsan lecsökkenthető? Valamint ahogy érzékeltem a coupled/decoupled mód hangsúlyosabb lesz, tekintve hogy pár perc próbálgatás után az üzemanyagjelzőm 75%-on állt. És a kvantumüzemanyagot is jobban zabálja, a Hurston egyik holdjáig a kétharmadát megette volna. Elmentem a Delamarra (törpebolygó, mint megtanultuk), az nagyon közel van. A (törpe)bolygó felett azt próbáltam tesztelni, hogy decoupled módban tényleg haladok-e, és hogy az most fogyaszt-e üzemanyagot. Illetve hogy meg tudok-e fordulni miközben előrefele megyek. Egy gyönyörű, kb. 4000 km/h-val történő becsapódás lett a vége. Elfelejtettem, hogy a sebesség nem fog nullára csökkenni, csak mert lekapcsolom a dolgokat. Megszerettem ezt a játékot most, Derek Smart ejtve. Egyelőre. De bármikor elővehetem a játékát, ezt sosem felejtheti el Chris Roberts...
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.21. 15:02:43
  • nordan
    -120mb memória :D
  • lonvard
    Beszarok, találkoztam egy npc-vel, amelyik sietett. Na még, hogy gondoltak egy olyanra, hogy ne mindegyik ugyanabban a zombi módban csámborogjon! :D
  • lonvard
    Benn vagyok a játékban egy teljes reinstall után. Mondjuk meglepő lett volna, ha így se sikerül. A vicces, hogy a launcher következetesen 3.4.1-nek mutatja magát.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.21. 14:04:16
  • Torzonborz
    Béna :D
  • lonvard
    Jó tehát reinstall. Abban nem voltam biztos, hogy elég hozzá ha törlöm a főkönyvtárat. Uninstallt keresgéltem hozzá, de nem találtam, hehe. Mindenesetre így a launcher elkezdte letölteni a 3.5-öt. :)

Köszi Hogthar hogy segítettél nordannak a telepítéshez. Én tudtam ám magamtól. Fatális véletlen, hogy pont ugyanazt csináltam amit leírtál. Mert hát az volt a megoldás, nem csinálhattam másként!

Nordan, máskor legyél képben légy szíves, minden ügyes bajos dolgodhoz nem kérheted Hogthar segítségét! Így nem veszünk be a klánba! :D

Derek Smart remek játékát egyelőre jegelem akkor. Pedig az a jövő Star Citizenje.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.21. 10:13:29
  • Hogthar
    Te egyébként most a PTU-t akarod frissíteni vagy a sima PU-t?
    Mert a PTU már nem elérhető.
    Ha a PU nem működik csináld a következőt.
    Gondolom nem akarok letölteni az egészet előröl ezért úgy írom le, hogy ne kelljen újra kezdeni.
    A PTU utolsó fájljait hagyjad meg(StarCitizenPTU mappa), Ha még meg van persze. Ebben az esetben StarCitizen mappát töröld.
    Ha már a StarCitizenPTU mappa nincs meg vagy nincs tartalma, akkor a StarCitizen mappádat nevezd át ideglenesen például StarCitizen_ideglenes névre.
    Keresd meg a RSI Launcher, nyisd meg és indítsd el a "Uninstall RSI Launcher.exe", majd miután leszedte töröld a RSI Launcher mappát is amennyiben meghagyta.
    Telepítsd fel az új telepítőt a weboldalról. indítsd el, majd kezd el letölteni a Star Citizent.
    miután belekezdett, zárd be a programot.
    Ekkor ő létrehozott egy új StarCitizen mappát.
    Ha még meg van a StarCitizenPTU mappa, annak tartalmát másold be az új Star Citizen-be.
    Ha nincs StarCitizenPTU akkor az átnevezett StarCitizen_ideglenes mappa tartalmát másold át az új Star Citizen mappába.
    ezek után elindítod megint az RSI launchert.
    ráküldöd a frissítést és elméletben már csak a friss fájlokat tölti le.
    Csinálsz egy teszt indítást.
    Ha elindul és minden rendben törlöd a régi StarCitizenPTU mappát, vagy a StarCitizen_ideglenes mappát.

Ha ez sem működik Derek Smart majd segít.
  • lonvard
    5 perce nézem a launch gombot, és nem találja ki. Várjá mer kitaláltam hogy reinstallálom az egészet, de kiderült, hogy nem egyszerű törölni. Nem is jöttem rá még pontosan hogy kell, de nagyon nem sima.

Úgyhogy inkább Derek Smart játékával játszom. Szerintem gyertek át ti is, sokkal gyorsabb a telepítője, a grafika nem sokkal csúnyább, a játékélmény meg elképesztő.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.20. 22:09:32
  • Diopapa
    Engem csak az bosszant, hogy van amikor fél perc is kell, mire kitalálja, hogy update kell, addig simán aktív a "launch" gomb, szóval simán el tudod indítani a régi verziót, utána meg a menüben ofc jól sz*rráfagy... Amíg lekérdezi az update szervertől, hogy van-e frissebb verzió, addig simán át lehetne állítani a button.enable property-t false-ra....
  • macleody
    Én csak töröltem a mappa nevéből a PTU-t, meg az user mappát, elindítottam a launchert, feldobta, hogy új launcher van, telepít, indít és már töltötte is a 3.5-höz szükséges fájlokat.
  • lonvard
    Na azt hiszem rájöttem.

Töröltem az RSI Launcher könyvtárat.

Telepítésnél így egy teljesen szűz területre töltötte az adatokat, csak semmi rámásolás meg ilyenek. Tudtam hogy ezt kell. Hirtelen megvilágosodtam, jó hogy Hogthar írta, hogy ő le szokta tölteni. És akkor varázsütésre láss csodát és dádám: Code 15007, Account Data Update Failed. Error, valamint úgy kifagy, hogy csak a feladatkezelőből tudom kipiszkálni. Na holnap utazom Frankfurtba. Falhoz állítom Briant. Ezt most magyarázza meg, vagy addig nem moshatja meg a haját!

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.20. 20:20:32
  • lonvard
    A telepítő egyenlő a launcherrel? Mer azt én is letöltöttem újra, de szarik rám, amikor bejelentkezem, akkor kiadja a 3.4.1-es verziót, hogy launcholjak. Csinálom, erre kiírja, hogy hát ez rossz verzió és error. Vagy valami ilyesmit. Derek barátommal mindjárt átmegyünk Chrisékhez, és le fogjuk ordítani a fejét.
  • Torzonborz
    Hja én kb 3.1 óta ezt csinálom és még nem volt gondom. :D
  • Hogthar
    Nálam ez a telepítős dolog egyszer fordult elő, de nagyon hamar megoldottam.
    A telepítőjét letöltöttem megint, feltelepítettem újra, onnantól működött.
    Pedig azért elég hazárd módon kezelem a játék filejait, Ptu másolom a Live és oda-vissza, hogy kevesebbet keljen letölteni és ennek ellenére nincs gondom vele.
  • Torzonborz
    Viszlát.
  • lonvard
    :D Én is szívok vele. A launcher csak egy korábbi verziót ajánl fel, nem rakja át update-re. A korábbiverzió meg hibaüzenettel lefagy. Letöltöttem a legfrissebbet, nem segít. Most arra várok, hogy történjen valami. Utálom az ilyen fölösleges bénázásokat. Szerintem refundolok, és átmegyek Derek Smart játékával tolni. :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.20. 16:10:30
  • nordan
    ő is ekézi rendesen a fly modellt

https://www.twitch.tv/nerdshowandtell

"olyan mintha két speedboat próbálná lelőni egymást ami legtöbbször azzal végződik,hogy inkább mindkettő megy a dolgára"

"sideways spamming missles" ez a combat most
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.19. 20:59:51
  • nordan
    egyelőre se a LIVE-t se a PT-t nem tudom pecselni.....:D
  • Torzonborz

:D
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.19. 13:57:16
  • nordan
    próbálom próbálom

• lonvard
    Jah, bár kezdőket nem raktak a Me 262-re. Egyébként a messzerrel se nagyon szabadott fordulózni, azzal is annyi volt a légiharc, hogy nagy magasságból lecsaptak, aztán felhúztak, mert az is az emelkedésben volt jobb, mint a rivális gépek. Star Citizenben ezt nem tudom mennyire lehet megcsinálni. A pajzs leverése azért nem egy rácsapásnyi ideig tart. :) Bár előfordulhat olyan nagyobb csatagép, amivel meg lehet csinálni, nem tudom.

Na Húsvét. Töltöm a live verzióját, konfigurálok, űrözöm! Éjjel nincs veszély, csitul az zűr, kalandra vár a nagyvilág szabad az űr! EGY PRÓBASTART! :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.19. 09:15:42
  • Hogthar
    Nem is nagyon szerették a veterán pilóták, mert igaz leszedtél vele 1-2 gépet, de hamar kifogyott az üzemanyaga és lekellet szállni vele.
    A kezdők pilóták kedveztek, de több profibb pilóta is inkább visszatért a Bf109-eshez merz azzal több gépet letudtak szedni.
  • nordan
    azért így 2019 ben megoldhatnák,hogy a pecselő autómatikusan updatelje a korábbi verziót....ráadásul az oldalukon a letöltött launcser 3.3 ról indul majd elindul a játék és kiírja,hogy admin joggal indítsam...megtörténik majd megint nem updatel...........
  • lonvard
    Közben beugrott, hogy a II. világháborúban a Me 262-esek harcoltak úgy, ahogyan az leírtam, vagyis sugárhajtású gépek mentek a légcsavarosok ellen. Annyi volt a taktika, hogy rácsapott az ellenségre, négy gépágyúval pillanatok alatt szétlőtte, majd elviharzott, felkapta a gépet, mert sokkal jobban emelkedett bárminél, aztán tett egy kört nagyobb magasságban, és keresett egy másik célpontot. Nem manővereztek sokat, mert nem tudtak, hanem lecsaptak az ellenségre. Ezt akár mi is játszhatjuk nagyobb gépek ellen. Nagy sebességgel sorozunk, eltűnünk a másik oldalon, aztán visszakanyarodunk. Nem tudom mennyire fog működni. Felizgatott a live, remélem ma tudok játszani. Ráfáztam egy 1 hónapos influenzára, amiből épp kijöttem. Most megint fáj a torkom, sőt a tüdőm is. Ezt mindenképpen el akartam újságolni, mert nagyon ontopik. Kérek egy cutlass redet!
  • Torzonborz
    Időközben 3.5 live lett.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.18. 08:23:15
  • Hogthar
    Ez a mondandómtól független de érdekességként érdemes elgondolkozni rajta:
    "A modern vadászgép légi harcnál is rá kell fordulnod a célra, közel sem biztos, hogy eltalálja a rakétád, főleg nem szemből, ha pedig több célpontod is van és kifogynál a rakétákból, akkor nem marad más csak a géppuska. Az a helyzet, hogy modern körülmények között nem nagy fordul elő légi harc, mivel nincs olyan háború ahol két magas technikával ellátott ellenfél harcolna.
    Másrészt a vadászgépeknek nincs pajzsa és nincsenek fúvókái, ezeket bele kell venni a számításba mert az irányokat és a taktikákat is megváltoztatja."

Csupa amatőr "gémer" nem akar majd űr harcolni szerintem. Aki meg szeretne az két fordulás után rá fog jönni, hogy nincs értelme 1000 km/h sebességgel neki menni a célpontnak.
    Gondold csak végig, PO-ban mikor alakulhat ki harc? Mondok egy-két példát.
    Kísérőként meg akarsz védeni egy hajót, vagy pont, hogy kalóz vagy és meg akarsz támadni egy hajót.
    Melyiknél működik az 1000 km/h taktikád?
    Ha védenéd a hajót de elhúzod a francba 1000 km/h órával a kalóz kiröhög és simád szétszedi a védendő hajót.
    Mert ha vissza is fordulsz és megint 1000 km/h támadsz simán kitér a lövéseid elől és folytatja a fosztogatást.

Ha kalóz lennél, 1000 km/h megtámadod a hajót, jól elsodródsz. Míg vissza fordulsz addig a rakományt vezető pilótánan van ideje megkávézni, leállítani a gépet, beindítani a gépet(mert mért ne), elmenni wc-re, kvantumot állítani, írni anyósnak, hogy csak egy szokásos amatőr kalózzal van dolga és végül elugrani.

Egy olyan amatőr játékos számára aki nem akar légi harcolni, meg pont hogy jól jön a sebesség szabályozás a szép leszállásokhoz és finom mozgásokhoz.
    Az a helyzet, hogy én sem tudom, hogy lehetne megoldani jobban a harcot.
    Mert ha 1000 km/h val lehetne élesen fordulni követhetetlen lenne a harc, ha nem lehet 1000 km/h menni akkor a harcokon kívül semmire sem lehetne használni a hajót.
    A mostani egy jó megoldás arra, hogy ha szállítasz akkor mehess nagy sebességgel, ha meg harcolsz kénytelen vagy lelassítani olyan sebességre ami még követhető, különben elsodródsz.

Egy kisebb gyakorlás után szerintem belelehet jönni a harcba egyébként, csak meg kell tanulni a játszadozni a sebességgel, ahogy közelítesz a célpontod felé folyamatosan visszavenni a sebességből.

Egyébként játékosok és játékosok között is van különbség.
    Van olyan játékos akit fél perc alatt szétszedek, vannak viszont olyanok akik olyan repülési taktikákat építettek ki erre a repülési modellre, hogy egyet se tudok fordulni már szétszedtek.
    Én csak remélem, hogy ezekből a játékosokból nem kalóz lesz.
    Minden esetre, béta környékére nagyon ráfogok állni az itteni repülési taktikákra. A fizika addig még úgy is csiszolódik.
  • Torzonborz
    Ez továbbra sem hiányosság, Egyszerűen nem tudjátok, hogy működik a gyakorlatban mert nem repültök eleget.
    Menjetek be AC freefly-ba és próbálgassátok mikor mi történik, repüljetek be roidok közé és szlalomozzatok közöttük. Biztos odavered párszor de érezni fogod hol a határ.
    Ha valami nem áll kézre akkor változtass rajta.
    Aztán AC pirate swarmban próbáld ki magad.
    Tényleg gyakorolni kell, máshogy ez nem megy.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.17. 22:33:11
  • lonvard
    Lehet van megoldás, mert Hoghtar szokott harcolni gamerek ellen. Két profi játékos az tudni fogja, hogy a csuszkát mire állítsa be, hogy kialakuljon a fordulóharc. A botokat is be lehet állítani. Csak lesz még ott millió gamer, aki erre az egészre tesz, vagy nem érti, és náluk csak a hekkelésben, EMP töltetekben, és hasonlókban bízhatunk. :)
  • nordan
    tökéletesen jól megfogalmaztad a hiányosságait és játékélvezeti hiányosságait a fly modellnek
  • lonvard
    Szerintem azért nem egyszerű a dolog, mert a légiharcot hagyományos fordulóharcra tervezik, amolyan II. világháborús szimnek, viszont a sebességek meg modern vadászgép-szimulátorosak. A modern légiharcban meg nincs fordulózás, legalábbis tudtommal. Itt jönne most jól egy modern szimulátorokkal is játszó emberke, aki tudja, hogy legalább szimulátor szinten mit klopfoltak erre össze. Star Citizenben összegyúrjuk a régit az újjal, és megbolondítjuk azzal, hogy közel 5000 km/h-val száguldozunk, állítható sebesség-szabályzóval. Hogyan lesz ebből légiharc csupa amatőr gamer ellen? Az egyik a csuszkáját beállítja max 1000 km/h-ra, hogy tudjon fordulgatni, a másik a csuszkát feljebb tolja, ő egy 3000 kilométeres tartományban harcolna. Nem tud megfordulni, de legalább pillanatok alatt eltávolodik a harctól, és nem is érti mi zajlik körülötte. Mindig sokkal szélesebb ívben fordul, cserébe mindig nyer akkora távolságot, hogy a másik nem tudja meglőni. Annyi marad, hogy szembe rohannak, több ezer kilométer sebességgel. És ezt kell megoldani olyanra, hogy élvezetes legyen. Én öngyilkos lennék, ha ezzel kellene foglalkoznom, határidőre. :D
  • nordan
    kicsit OFF ezt nézi valaki? egész pofás lett

Infinity: Battlescape

https://www.twitch.tv/videos/410641251
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2019.04.17. 18:32:48
  • Torzonborz
    Mitől nem felhasználóbarát? Mert mr elkényelmesedett béluka 5 perc után már nem lesz "lelövök mindenkit az égről" ász?

Mellesleg a Flight Simulator is játék, max van akinek bonyolult és emiatt már nem szórakoztató.
  • nordan
    a súlyprobléma nekem is megvolt,viszont ahogy írtam most meg átestek a ló tuloldalára....értem a koncepciót ,de ez nem lesz "felhasználóbarát" ez mégiscsak egy játék és nem egy Flyt Simulator 2019
  • Torzonborz
    A jelenlegi FM elég logikus, inkább az irányítás az amit szokni kell meg saját kézre faragni.
    Egyébkét sokan kifogásolták, hogy a réginél nem lehetett érezni a hajók súlyát, ez főleg nagyobb ladikoknál volt így.
    Na most már lehet, érdemes most ptu-n becsüccsenni egy haccázibe vagy HH-ba és repkedni velük. Nagyobb sebességnél ha fordulsz akkor rendesen meglódul és sodródik szóval észnél kell lenni ha ilyet vezetsz.