7978
  • lonvard
    Csak leszállásnál van sebességlimiter, kiengedett futóműnél ugye. Nagyon remélem, hogy ennél több okuk volt ezen variálni. Leszálláshoz én a strafe up-down-left-right-ot használtam. A Joystick tetején lévő, alapesetben nézelődésre használható "kisjoy"-ra ráraktam ezeket, aztán a leszálló felülethez közel levettem a sebességet nullára, és ezzel a kis bizgentyűvel toltam előre-hátra, jobbra-balra magam. Azért jó a strafe, mert csak addig tartja a sebességet, amíg nyomva van, aztán visszaáll nullára. Ez a futókmű-ki - sebességlimiterrel párosítva azt eredményezte, hogy max 50 m/seccel lehetett játszani, így kényelmesen navigáltam kis helyeken is, sose volt problem a leszállással. Sőt, bármit megközelíthettem nagyon közelre, mert minden irányba tudtam mozgatni a hajót kis sebességgel. Egyébként ez szerintem még most is működik, strafe van, futómű kiengedésnél sebességlimiter van, szóval engem nem segítettek ki. Most az a kérdés, hogy mit akartak ezzel az egésszel elérni. Mer nem látom az összképet. Egyébként nem ártana nekik egy részletes tutorial videót ilyenkor rittyenteni.
  • Torzonborz
    Béna vagy.
    A limiter meg jó mert a thrusterek tolóerejét is ezzel szabályozod ami leszállásnál pl elég jól jön. Amúgy megszokás és beállítás kérdése de biztos, hogy még ezen is változtatni fognak.
    Most nézegetem megint a racinget, régen elég sokat toltam és most rendesen megkavarták azt is de jó értelemben, nem olyan könnyű mint az előző fm-el volt.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.12. 14:59:58
  • lonvard
    Az előretartással tisztában vagyok, de egyelőre nem az a fő gondom, hogy előre tartsak, hanem hogy egyáltalán az orrom előtt tartsam a célt. Egyébként egy bugnak köszönhetően sikerült lelövöldöznöm pár hajót. Nem mozdultak.

Na de most jön a következő szakmai kérdés: idáig nem izgatott, de ezt a hülye gázadagolást ti hogy csináljátok? Nekem semmi problémám nem volt az előző rendszerrel, amekkora sebességet akartam, annyira toltam a gázkart. Most meg azt se tudom mi történik körülöttem.

Van egy sebességlimiter. Hogy ez mért kellett, azt nem tudom. Nálam most annyi a sebesség állítgatás, hogy ezt a limitert feltolom találomra, helyzetnek megfelelően, hozzá nyomom a W-t, aztán megnyomom a C-t, és akkor feltolja a kívánt sebességig. 3 gombot használok, amire korábban csak a gázkart. Aki ezt kitalálta, azt most kellene ütni. De ez még nem minden, mert akkor csökkenteni akarom a sebességet. Ha a limitert húzom le, akkor lassan csökken, ha az S-t nyomom, akkor meg nullázom magam, megint elölről kell kezdeni a sebességlimiterezést.
    Amíg nem harcoltam, addig leszartam mindezt , de most elkezdett idegesíteni, de mocskosul. Légiharcban tizedmásodpercek döntenek, nem lehet ilyen szarakodással pepecselni. Hozzátok elém, aki ezt az egészet kitalálta!!!
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.12. 14:40:21
  • Hogthar
    Senki sem profi pilótaként kezdi, gyakorolni kell.
    Kezdetben gyakorold azt, hogyan érd utol az ellent.
    Olyan mint amikor nagy távolságból egy futó emberre tüzelsz. Ha pont oda célzol ahol tart a célpontod, akkor mögé megy a lövés, mert mire odaér a golyó a futó már arrébb van. Elé kell célozni.

Ugyan ez van itt is, csak a golyó az a te hajód, ha nem szeretnéd hogy pillanatok alatt elhúzzon, célozz az útvonala elé és vedd fel a röppályáját.
    Persze bepróbálkozhatsz Hamill-nél is, de az csak a sutásoknak való(sutás olyan női egyed, aki például hajlamos összekeverni az égitestek fajtáit és egyéb hasonlóságokat produkálnak, persze ezzel nincs is gond a sutásokat nem ezért kedvelik).
  • lonvard
    Köszi a tippeket. Ahogy száguldom a cél felé, az utolsó szakaszban mindig az a vége, hogy rám fordul, és elvágtat mellettem. Ki kell okoskodnom, hogy hogyan cserkésszem be. Aztán ha elfogytak a szövik, akkor ez a dolog hatványozottan jelen lesz, mert ugye mindegyik felém fog száguldani. :D

Én vagyok a Squadron 42 legbénább pilótája. Egyáltalán hogy vehettek fel? Irodai, vagy könnyűfizikai munkát kérek. Vagy kikezdek valakivel. Legalább beérhet a tapasztalatom, amit az OIisar szerelőkkel folytatott afférjaimból szereztem. Becserkészem Mark Hamillt. Majd pusmognak a hátunk mögött, de nem érdekel! Én leszek a titkárnője.
  • Torzonborz
    Sokat kell gyakorolni. :D
  • Hogthar
    Próbáld meg pirate swarm-al ott kezdetben lassabb hajók jönnek.
    A szövetségesek hamar kihullanak a 2.-3. wave-nél.
    Egyébként nem nehéz követni őket, csak ugyebár ő is tart valamerre, ha pont arra mész ahol ő van persze, hogy leráz.
    Kell nézni kire vadásznak és háromszögeléssel nézni a haladási irányát a célpontod és a te haladási irányod. Ha jól csinálod a fenekében leszel végig.
    Kicsit egyébként olyan mintha egyszerre üldöznéd a szövetségesed és az ellent is.
    De ha ez nem megy, akkor eresz oda egy rakétát utána jobban felfigyelnek rád.

Amit esetleg még megpróbálhatsz, hogy multiban indítod. Ha szerencséd van nem csatlakozik egy játékos sem és akkor nem lesznek szövetségesek, az összes ai rád fog jönni.
  • lonvard
    Superhornettel próbálkoztam vanduul swarmban. Reménytelen voltam. Távolban jelzi az ellenséget, ami egyébként nem is velem foglalkozik, mert hiába single play funkció, vannak ott szövetséges gépek, és akkor ezek kergetőznek egymással. Próbálok beszállni, de momentumom nincs, túl gyorsak, és mikor megközelíteném, egyszerűen elszáguld mellettem. Legritkább esetben lő rám, de mert nincs is a közelemben. Célozni nem tudtam. Kicsit ijesztő volt 10 perc után.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.12. 10:52:17
  • Hogthar
    Útközben én is utána néztem, Nagyon dicsérik még ezeket a hajókat is de ezeket még nem teszteltem: Vanguard Warden, Sabre, Arrow és a Glaive.
    A legtöbbet emlegetett hajók a Sabre és a Super Hornet.
    Majd hétvégén megnézem a többit is ha még elérhetőek.
  • Torzonborz
    Azért ott van még a Vanguard meg a Sabre, amik ugyan nagyobb vasat de elég nagyot is harapnak.
  • Hogthar
    Én örülnék, ha kicsit erősebb lenne az ai, vagy inkább jobban hasonlítana a harcmodora a játékosokéra, mert jelenleg teljesen eltérő a harc stílusa.

lonvard: Egyébként nincs olyan, hogy legjobb harci hajó, van több hatékonyabb is, mindegyik másban erős.
    Amiket érdemes megnézni: Aegis Gladius és a Aegis Gladius Valiant, Anvil F7C-M Super Hornet vagy a F7C Hornet Wildfire, Drake The Buccaneer.
    Ezek a számomra ismertebb hajók. Van pár új harci hajó, de nem nagyon tudom mennyire hatékonyak.
  • Torzonborz
    Inkább az új fm-et nem tudja még az ai rendesen "használni". Régen, még valamikor a 2.x valamelyik verziójában amikor még csak vanduul swarm volt, úgy feltekerték az ai-t, hogy vért pössentettél már az első pár spawn után is.
  • Hogthar
    Super hornet és Cutlass Black.
    Leginkább ezekkel szoktam tesztelni.
    Az új Fm-be nektek is gyenge az ai?
    Szinte el sem tudnak találni, 8 an voltak körülöttem és nem tudnak elintézni, játékosok itt már rég szétszedtek volna.
    Roadmapon mondjuk látom, hogy tervezik finomítani, gondolom az új rendszerhez nem sikerült még beigazítani.

Kraven54: nem a sebességére értem, hogy lomha, hanem a fordulására, elég kiszolgáltatott volt harcoknál. Az új fm-be nem néztem még csak korábbi tapasztalatok.
  • kraven54
    Avenger nem Avanger :P Lomha??? Probáltad már az uj FM-ben majdnem olyan mint a galdius :D 8.4g gyorsulás
    Utoljára szerkesztette: kraven54, 2019.04.11. 15:58:57
  • lonvard
    Tudom, azé kérdem. Este jobban ráérek, végül is kipróbálhatok pár hajót. De a legjobb vadászt akarom elsőre!
  • Torzonborz
    PTU-n mindegyik ladik elérhető most.
  • lonvard
    Milyen hajóval teszteled a csatákat? Én is belecsapok, mer abszolút nem vagyok képben, szinte soha nem harcoltam a hajóim képességeiből fakadóan. :D
  • Hogthar
    Technikai jellegű mégis mindenki érezni fogja szerintem a változást, félek is a kezdeti időszakoktól, biztos lesz jó pár anomália és szerver crash.
  • Torzonborz
    Tesztelni mindig van mit, csak én már a tényleges szakmákhoz kapcsolódó gameplay mechanikákat várom.
    De azért a server meshing is érdekes lesz bár az inkább technikai jellegű, viszont elég komolya hatással bír majd a világra.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.11. 13:54:56
  • Hogthar
    A mostani verzióba is van szerencsére mit tesztelni.
    Az új fizikát még mindig nem sikerült kiélveznem rendesen, elég zsúfolt heteim voltak.
    Most hétvégén viszont szabad vagyok.

Harc rendszert szeretném tesztelni jobban.
    Amit eddig tapasztaltam, hogy az ai változatosabb harcmodorral rendelkezik, számomra könnyebb is lett a harc.
    Amit furcsállok, hogy, Swarmnál régebben ha véletlen kisodródtál a pályáról volt 5 másodperced visszatérni.
    Most viszont azonnali halállal jár.
    Ami még meglepett, hogy az ai rendesen ossza rám a rakétáit, eddig lusta voltam beállítani a flare-eket de most már kénytelen leszek.
  • Torzonborz
    Sok hajóval lehet már most is normálisan sok pénzt termelni, nem véletlen, hogy mining profitot is nerfelték az egyik ptu pecsben. Amúgy pont nem a qt fuel az amire pénzt kell gyűjteni mert az nem kerül sokba. Még. :D
    Én a gémpléj mechanikákat várom már, szelvidzs, riper, tankolás ilyesmi. Lesz mit tesztelgetni bőven.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.11. 12:38:43
  • lonvard
    Nem kell a hasznosságra nagyon rágörcsölni, amíg lényegében semelyik hajóval nem lehet normálisan termelni, valamint amit mégis csak összeszed az ember, az a következő frissítéskor huss, eltűnik. Egyelőre a kvantumüzemanyag az egyetlen, amire gyűjteni kell, azt meg minden hajó ki tudja termelgetni az alibi küldetésekkel. Amikor eljutunk arra a pontra, hogy megmaradnak a vásárolt dolgaink, akkor változik a helyzet, de addig sok víz lefolyik még a Microtech gleccserein.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.11. 12:25:41
  • Caliph
    aurora a legjobb,befér a farka alá egy egész konténer,kicsi,gyors szal delivery küldire ideális,de harcolni nem kell vele,cserébe el tud húzni bárhonnan :D
    és van benne ágy :D
  • Hogthar
    igen a Herald a legjobb hajó, mindent lehet vele, kivéve azt amit nem.
    Például rossz harchoz, futár küldetésekhez, meg úgy általánosságban a legtöbb jelenlegi küldetéshez, sőt kereskedésre sem alkalmas, de legalább lehet vele információt szállítani gyorsan.

Szép és jó a Herald de el kell ismerned, hogy eléggé haszontalan jelenleg. Sajátos érvek alapján választasz magadnak hajót, amivel nincs is gond, csak ezek a hajók az általános feladatokhoz nem feltétlen jók. Ugyebár nem is azok az érvek alapján választod őket.
    De amikor majd úgy döntesz, hogy Catarpillarral elindulsz fejvadászkodni légy-szíves szólj, mert azt látni szeretném majd.
  • lonvard
    Herald a legjobb mindenes hajó, mert egyrészt lehet vele kereskedni mert belefér 1-2 doboz, aztán lehet deliverezni vele, illetve ideális harcra, leszámítva a védelmét és a fegyverzetét.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Drake Interplanetary mindenek fölött! Egyébként a caterpillar a legjobb belépő szintű mindenes hajó, avengernél sokkal jobb :P
  • Torzonborz
    Nem egy árkategória a kettő. Az Avenger belépő ladik, abban pedig a legjobb. A Cutlass már a következő szint.
    Tény amúgy, hogy szerintem is a legjobb, főleg ha végre moduláris lesz de az még odébb van. Viszont nem biztos, hogy belefér mindenkinek a büdzsébe egy szállító hajó mellé, ugye erről volt szó.
    A Blue érdekes lesz, főleg ha meglesz hozzá a mechanika is (bh küldik amikor már tényleg el kell kapni valakit és leszállítani).
  • Hogthar
    Számomra mindenes hajónak az Avanger nem a legjobb választás. Igaz van raktere és fegyverzete is, de lomha, gyenge a tűzereje és a védelme. Egy időben volt Avanger Titan-om, de nem tudtam vele valahogy érvényesülni.
    Ez rossz hasonlat lesz, de kicsit olyan mint a terepmintáknál az UCP AT Digital. Minden területre jó kellene lennie, de egyik területen se jó igazán.
    Számomra a Cutlass Black az induló mindenes.
    Jó a fegyverzete(bár a régebbi 4 lézer ágyús változata jobban tetszett, de a mostani is megteszi), tudsz delivery küldetéseket csinálni, de elég a raktere, hogy komolyabb szállítmányozásokat is csinálj.
    Jó a védelme, és a Qvantum hajtóműve is tűrhető.

Ezért is várom a Cutlass Blue változatot. Igaz kisebb a raktere, de jobb fegyverzettel és páncélzattal rendelkezik majd.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A kommentemet a Drake Interplanetary támogatta!

• lonvard
    Eh, a mai frissítés nem fekszik nekem. Először az Olisart nem töltötte be, utána a hangok mentek el részben, utána meg a kikért hajókat nem töltötte be. Pedig most úgy caterpillaroztam volna!!! Tegnap egészen közel kerültem hozzá, hogy az új kedvenc hajóm legyen. Azér nagy dolog ez a Star Citizen történetében, mert ekkora méretű hajóban még nem találtam meg a nekem valót. Alapesetben a carrackra hajtok, de kell egy B-terv is arra az esetre, ha azt végül tönkretervezik, és sztrókot kapok a belsejét vizslatva. A B-terv idáig a HULL C-volt, de arról semmi infó nincs, és kell egy C-terv. Na most a caterpillar az tökéletes C-terv. Ha minden összeomlik, ezért a hajóért érdemes lehet grindelni. Viszont most annyira tetszik, hogy lehet ez már B-terv inkább.

Csak tudattam mindenkivel a terveimet.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.10. 19:13:44
  • lonvard
    De olyasmiről magyarázol, ami nincs kitesztelve. Hogy mi működik és mi nem, az majd csak ez után fog kiderülni. Olyan nagyon ragaszkodni még nem kell az elméleteinkhez.
  • Torzonborz
    Nem éppen részletkérdés de mindegy, neked már nem fogok magyarázni, felesleges.
  • lonvard
    Ez részletkérdés. A megállapítás, miszerint nem szabad ezt a hajót megvenni egyetlen hajónak, szerintem téves. :P Azokra a hajókra lehet igaz, amik jelen tudásunk szerint önmagukban nem képesek kitermelni a fenntartási költségüket. Ez a hajó még szerintem ki tudja termelni. A kereskedelmi célra is használható közepes méretű capitalok is valszeg képesek erre. A katonai célra használható capitalok már nem tudom hogyan csinálnák ezt meg. Aki vett magának egy idrist-javelint, és megkapja feltöltés és legénység nélkül, az nem tudom mihez fog. Oké valszeg vesz mellé egy rakat más hajót, mer tele van pénzzel. :D
  • Torzonborz
    Hajadra kenheted a quantumot ha egy holdon kell a - b pont között cipelni a dobozt.
    " amíg össze nem szedi az ember az első olyan árumennyiségre való pénzt..." és ha azt egyből el is költöd akkor meg is érdemled, mert ha bukod a rakományt akkor megint nullán leszel. Szóval annál jóval több pénzt kell keresni.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.10. 15:36:36
  • lonvard
    Ez túlzás, kvantumban ráadásul gyorsabb is a nagyobb hajó ugye. :P De különben is ezek a mindenki számára végezhető küldik csak addig kellenek, amíg össze nem szedi az ember az első olyan árumennyiségre való pénzt, amellyel már több profitot termel, mint azokkal. Onnantól a deliverezés lesz a fakultatív pénzszerzési lehetőség, de az se sokáig, mert aztán egyre több árut tudunk bepakolni és aztán eljön a pont, amikor nem éri meg egyáltalán másra pazarolni az időt. Ez majd szerintem akkor változhat, ha lesz pénze a caterpillarosnak modulokat vásárolni, és abból összelegózik valami kalózfregattot például. 4 modulja lehet, akkor 1 raktér, 2 hangár, 1 legénységi szállás. Indulhat a fosztogatósdi. Persze sok kérdőjel van még, csak most írtam egy példát. :P
  • Torzonborz
    Ja lehet csinálni deliveryt Cat-el, csak mire azzal megcsinálsz egyet addig pl Avengerrel megcsinálsz ötöt. :D
  • lonvard
    Az hogy nem szabad megvenni, erős túlzás. Nem tudsz vele kereskedni nagyüzemben, de ennyi. Ettől még végezhetsz sima deliveres-javítgatós-egyéb lébecolós küldetéseket, ami profitot kapsz azt beforgatod és párhuzamosan kereskedsz is vele. NPC legénység nélkül is el lehet boldogulni vele nyugisabb régiókban. Persze ki kell számolni a fogyasztását a profithoz képest, de ez majd csak akkor derül ki, ha véglegesítenek mindent. Ami a bája ennek a hajónak, hogy a traktor beam meg a nem túl nagy legénységi szektor miatt teljesen oké 1 személyes kereskedelmi hajónak, nem tud elveszni benne az ember, mert elég kompakt, nincsenek benne fölösleges nagy terek (ez a mániám ugye), és egyelőre jól irányíthatónak néz ki, emellett nagy potenciál van benne fejleszthetőség tekintetében, főleg hogy moduláris. Elindulsz egy sima caterpillarral nulla fejlesztéssel, és aztán csinálhatsz belőle egy óriási profittal dolgozó, képzett npc legénységgel teletömött csodát. Egy bázis kell csak, amin a modulokat cserélheti az ember, szükségnek megfelelően. Bár az hogy hogyan lehet majd ezeket cserélni, mi is tudjuk vagy a gyárban csinálják, még nem tiszta. Amit leírtam az egyébként a carrackra is érvényes, csak az egy fokozattal még nagyobb csoda lesz. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.10. 15:10:46
  • Torzonborz
    Azt írtam, hogy mindenes ladik kell, nem kereskedős. :P Avengerrel nem kereskedni kell, ahhoz kicsi a raktér de nem is annak a nagysága számít, hanem az, hogy van így delivery küldinél le tudod tenni a dobozt (mákod van nem esik ki :D), és a többi küldire is alkalmas.

szerk:
    amúgy a Cutlass jó választás, az a ladik az abszolut luv nálam csak hát az Avenger fele annyiba kerül azért ajánlottam azt (meg úgy általában véve mindenkinek ezt szoktam).
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.10. 15:08:55
  • Hogthar
    Szerintem se érdemes csak egy ilyen ladikot venni. Mellé érdemes egy Cutlass Black is legalább. Avanger titan 6 helyével beletelne egy kis időbe mire kitermelném azt a profitot amivel egy Catarpillart már érdemes elővenni.
    Szóval most, hogy refundoltam, megbántam és vettem egy Catarpillart vehetek mellé a Cutlass-t is.

lonvard: Várnék én a Carrack-ra, csak hát valaki aláírta a halálos ítéletemet és refundoltatta a hajómat.
    Ezek után viszont izzíthatod a söprűt mert egy ekkora hajóhoz kell takarító.
  • Torzonborz
    Amúgy egy ilyen nagy ladikot önmagában nem szabad megvenni. Legalább 100k kezdőtöke kell, hogy bele tudj fogni a kereskedelembe, szóval nem árt mellé valami kisebb mindenes ladik amivel ezt a pénzt meg lehet keresni (avenger már bőven jó).
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.10. 14:02:45
  • lonvard
    Na tessék, kegyetlen ladikozásod újabb áldozatot szedett, elvesztettük miattad Hogthart. Fontolgatom, hogy bosszúból veszek egy krakent, aztán felveszlek kalóznak, de azonnal be is záratlak a börtönébe, és onnantól évekig annyi lesz a multizásod, hogy bámulod a rácsokat. Chris fog kegyelmi kérvényt benyújtani, hogy 5 évnyi raboskodás után engedjelek már szabadon, de nem foglak. Majd 20-25 év múlva mikor kapcsolják le a szervereket, akkor az utolsó napon kiengedlek. Csapzott ősz arcszőrzettel fogsz állni a kraken hídján, és megnézed ahogy utolsó momentumként belerohanunk Chris Roberts bengaljába. :)
  • Torzonborz
    LADIK, na mehet a refund