7978
-
#5218 Nekem elsőre sikerült megtalálni minden beállítást.
Ránéztem és logikus volt.
Amiket leírtál nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy miként van neked most beállítva.
A "throttle" az neked most milyen csúszkán van? Úgy tűnik az írásod alapján, hogy gamepad-ra tetted.
Azt hittem van Joy-od.
Csak azért kérdezem, mert a "throttle" az a régi gázkarnak felel meg, csak bekerült az egyenletbe egy sebesség szabályozó kar is. Nálam nem megy fel a limitig, ha 25 % - állítom akkor a sebesség szabályozó által meghatározott sebességének a 25 % tartja.
De ezt a joy-on található csúszkával állítom. Nem használok "C"-t (bármi is legyen az a gomb nálad).
Egyébként nincs autópilóta. Ha kiszállsz a pilótafülkéből úgy, hogy sebességbe vagy, akkor a tehetetlenség viszi tovább a hajód. Űrben nincs légellenállás tehát nem fog lassulni a hajód csak ha valaki/valami lelassítja(a valaki lehetsz te ha visszaszállsz a pilóta fülkébe, a valami lehet egy aszteroida, ha nem szállsz vissza a pilótafülkébe).
Ettól az autópilóta kijelentéstől a "rendes fickók" című film jutott eszembe.
Videó -
lonvard #5217 Épp egy hajóroncsot közelítek meg 4700 km/h-val sodródva, kikapcsolt motorral, 1100 kilométerről. Bazmeg! Azt még nem merem kipróbálni, hogy mi történik ha kiszállok a pilótaülésből. Akkor is sodródom tovább? Nem merek kiülni, olyan szépen megyünk. :)
update: kiszálltam, sodródunk. :) Akkor tehát van autopilot üzemmódom is. Akár le is fekhetek. Még 200 km. Most már nem kéne, de lefekszem. :P
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.25. 21:04:45 -
lonvard #5216 Mass Effect után valami hihetetlen élmény. Most hogy tudom irányítani a hajómat és látom mi miért történik, elkezdtem megint zabálni a játékot. Elmentem a Ceilinre egy csomagért, tökéletes felszállás, leszállás, figyelni kellett, nehogy kilőjön a jármű, és most megyek a másik holdra átadni a küldeményt. 1100 zsetont érő legsutább küldetés, és zabálom ahogy utazgatok az űrben. :) Tehát az hogy felgyorsulok 4700 km/h-ra, aztán kikapcsolom a hajtóművet és sodortatom magam ugyanekkora sebességgel a hold mellett, eh!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.25. 20:19:54 -
lonvard #5215 Rá kell jönni a logikájára, és akkor oké lesz. Idáig az volt bennem, hogy a throttle a régi gázkar, a limiter meg csak megszabja meddig játszhatok vele, de meg még ráadásul a throttle-t is elcseszték, mert nem működik gázkarként, mert a C-vel nem tartja a sebességet, hanem feltolja a limitig, C-nélkül meg nullázza magát. Tehát nem volt gázkarom, nem tudtam a sebességet szabályozni. A limitert azt limiterként akartam alkalmazni, tehát az nem is analóg karon volt. W-S-el szabtam meg a limitet, az analóg karon meg a throttle up/downvolt, de akkor meg attól őrültem meg, hogy függőleges állásban volt nullán, előre kapcsolva maxig tolta, hátra kapcsolva maxig tolta hátra. Az én karom meg nem arra lett kitalálva, hogy megtalálja a középső állást és beálljon nullára. Így aztán teljes káosz lett az irányítás. Amikor már leszállni se tudtam, akkor kezdtem el vizslatni a régi strafe lehetőségeket, és akkor vettem észre, hogy nincs előre-hátra strafe. Ebből fejtettem fel, hogy mit is találtak ki a Star Citizen cégnél. Na most kurvaszép lenne, ha nem így kellene rájövögetni az irányításra, hanem lenne valami tutorial. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.25. 16:53:14 -
#5214 Így is fel lehet fogni. Pont ezért jó ez az új rendszer, sokkal több lehetőség van benne mint a régiben, igaz cserébe az irányítással is sokat kell bíbelődni mire kézre áll az embernek.
Én most pl vmi 20-25 gombos numpadon filózok amit a gázkar elejéhez tennék, így a bal mutató/középső újammal elérném és a billentyűzeten tényleg csak a nem túl létfontosságú gombok maradnának.
"Kikapcsolva pedig strafe forward a funkciója" alapból igen, bár én ezt visszaállítottam a normálra (gázkar visszahúzva nullán van), X52pro gázkarnál nem a center az alap állás (bár sztem egyiknél se) és nem is állt ez kézre.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.25. 16:36:01 -
lonvard #5213 Tehát a limiter lesz a gázkar onnantól. Kikapcsolva pedig stafe forward a funkciója.
Láttam már pinát, nem is egyet. Hanem kettőt. De elfutottak. Hát ez van.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.25. 16:26:23 -
#5212 A "C" az a criuse control, fixálja a limiterrel beállított sebességet és azon tartja, gyakorlatilag tempomatként funkcionál. -
#5211 Azért remélem puncit láttál már az életedben, legalább képen. -
lonvard #5210 "aki játszik az találkozik ilyennel és mindenhol megesik, hogy azt kell nyomogatni"
Életemben nem találkoztam ilyesmivel, pedig 100 éve játszom játékokkal. Szerintem akad még gamer, aki hasonló cipőben jár. Tehát most akkor legyünk tekintettel azokra, akik még nem találkoztak ilyesmivel, jó? -
lonvard #5209 Jut eszembe a strafe up/down-al is vigyázni kell, mert ha C-vel throttle üzemmódba van kapcsolva a sebességlimiter, és azt véletlenül feltoltuk, akkor a felszállás az úgy néz ki, hogy megnyomom a space-t, és nem finoman elemelkedünk a talajtól, hanem megőrül az űrhajó és a leszállóplatformon megpróbál felgyorsulni ezerre. Idáig nem értettem mi történik ilyenkor. A sebességszabályzón egy aprócska nyíl jelzi, hogy a C-t milyen állásba raktuk. -
#5208 Akkor még egyszer (bár feleslege tudom mert úgyse érted meg): minden online játéknál (sőt már nem csak ott) ahol launcher frissíti le a fileokat van verify vagy más nevű gomb ami lecsekkolja a kliens file-okat és azok integritását. Ez nem SC kiváltság, aki játszik az találkozik ilyennel és mindenhol megesik, hogy azt kell nyomogatni mert hiányosan töltődnek le a fileok vagy sérülnek valamiért.
Szóval felesleges megint ez a baszom okoskodás a részedről. hogy egyszeri gémer így meg úgy. Nem mellesleg akinek van egy csepp esze, nem neked, az fogja a gúglit és keres.
Na mindegy, megint elbasztam rád egy halom karakter teljesen feleslegesen. :(
-
lonvard #5207 Na közben rájövögettem, hogy a gázkart hogyan kell használni, ha 1 analóg karunk van.
A strafe forward és back korábbi lehetőség az ki van véve, nem lehet rá gombot kapcsolni, de azért mert a throttle funkcióval lett összekötve. Kettő közt a különbség, hogy a strafe az csak addig tartja a sebességet, amíg nyomjuk. Ez akkor jön jól, ha kis helyen adagoljuk a "gázfröccsöt", pl. leszállásnál.
Szóval a sebesség limitert rakjuk az analóg karra, ezek után a W-S a throttle szabályzó, és a C pedig a strafe kapcsolója. Szóval ha a C-vel throttle üzemmódban kapcsolunk, akkor a sebességlimiter egyben a gázkar is, mert addig tolja fel a sebességet, amíg a limiter mutatja. Ha visszakapcsolunk straféra, akkor pedig gázfröccsözgethetünk a limitig.
A megtévesztő az volt, hogy idáig azt hittem, hogy a C az megtartja a sebességet, de pedig nem megtartja, hanem akkor kapcsolja át gázkarra a sebességlimitert, tehát feltolja a sebességet.
Most így kezdem élvezni az irányítást, csak jelzem. :)
-
lonvard #5206 Itt nem azoknak a fejével kell gondolkodni, akik napi szinten próbálnak játszani, és ezért több szopás után betanulták a szoftver rigolyáit. Mert nem ők vannak többségben. Az egyszeri gamer, aki megszokta, hogy egy launcher az frissíti és elindítja a játékot, az nem biztos hogy készen áll arra, hogy a Star Citizen launchere időnként frissíti, időnként meg nem frissíti a verziót, és ennek függvényében néha elindítja, néha meg nem indítja el. Csomó olyan játékos lehet, aki nem feccöl bele ezek után energiát, hanem törli az egészet fenébe 1 nap után, mert tegnap még elindult a játék, ma meg már nem indul el a játék, és nem érti. Hülyézgethettek, engem ezzel nem hoztok ki a sodromból. :) -
#5205 Tévedtem, bocsesz. -
Paladin #5204 A gamer nem hiszi azt. Nem hülye. De úgy látszik, van aki... :) -
lonvard #5203 Há hogyne, már egy 6 éves is teljesen tisztában van vele. Ehhez képest természetesen mehet a szopás, mivel semmiféle mankó nincs adva a gamernek, hogy a kis önműködő launcher/updatere valójában félautomata, és ahhoz hogy működjön, verifájolgatni kell külön a fájljait ott felül a sarokban a settings alatt. Ráadásul a verify nem is gombnak néz ki, hanem választható opciónak, az se egyértelmű, hogy arra rá kell nyomni, az ember azt hihető, hogy át van állítva automatikus verify-ra és hozzá se kell nyúlni ugye. Mert a csodálatos launcher nem ellenőrzi magától, miközben elvárnánk tőle, nemde? Meddig tartana úgy megcsinálni, hogy amikor rányomunk a launch-ra, akkor automatikusan ellenőrzi a verziót, és letölti a frissítést, ha szükséges. De 1000% biztonsággal. Mert mintha néha csinálná ezt, néha meg nem. Aztán amikor a gamer úgy gondolkodik, hogy a launcher ellenőrzés után sem tudja letölteni a firssítést és valami egészen más probléma van itt, akkor jelenik meg Szőrös, aki lehülyézi. :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.25. 15:26:13 -
#5202 Ja, mondjuk ez teljesen egyértelmű kb egy 8 éves gyereknek is aki már életében játszott online játékkal merthogy ez a funkció mindenhol megtalálható.
Amúgy megsúgok egy titkot: feleslegesen "jópofizol". Egyrészt nem vagy az, másrészt még nagyobb hülyét csinálsz magadból....bár nem tudom, lehet ennél nagyobb már nem lehetsz. Igazából mindegy.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.25. 15:02:26 -
lonvard #5201 "Bele se gondoltam, hogy probléma lehet valakinél, hogy ne találná meg a fájlok ellenőrzése gombot"
Pedig bele kellett volna gondolnod, tekintve hogy nem egyértelmű, hogy a launcherhez hozzá kellhet nyúlni, tekintve hogy számtalanszor frissíti önmagát, ezen felül a játék install leírásában nincs szó arról, hogy a launchert piszkálgatni kellhet/lehet. Annyi van, hogy letöltöd az oldalról, aztán elindítod. Miután nincsenek tájékoztatva a gamerek, hogy ezek után egyáltalán nem biztos, hogy frissíteni tudja magát a szoftver (néha frissíti, máskor meg nem), így megtévesztik a felhasználókat. Ezért írtam le Szőrösnek hogyan kell csinálni. Most pedig áthívom a szomszédot, hogy kitörölje a fenekemet. :) -
Ionvard:
Ne haragudj, de most nagyon lefáradtam. Bele se gondoltam, hogy probléma lehet valakinél, hogy ne találná meg a fájlok ellenőrzése gombot.
Amúgy a "USER" mappát 3.3 óta nem töröltem, csak a biztonság kedvéért írják le, a galibák elkerülése végett.
Gyanús vagy te nekem, szerintem te már csak trollkodsz, hogy pörgesd a topikot.
Torzonborz: Mégegyszer -
#5199 Jól van, ügyes vagy. Remélem már a popsidat is ki tudod törölni egyedül (ok igazából kétlem :D ). -
lonvard #5198 Akinek verzió mismaccsol, és nem tudja mit csináljon, az a launcherben jobb felül lévő opciók között a settingsben talál egy olyan lehetőséget, hogy a fájlokat verifyoltathatja. Rá kell kattintani. Lehet hogy ez volt a megoldás a korábbi problémánknak is, mikor nem frissített a launcher. Ja, az USER mappát előtte töröltem. Ezt különösen azoknak írom, akik nem tudtak belépni a múltkor a játékba, pl. Szőrös. :) -
lonvard #5197 Mass Effect 2-ben tolom épp, palládiumot "bányászok". Nagyon szépen rá lehet vele hangolódni a Star Citizenre. Elég csak arra gondolni, hogy ami a Mass Effectben szondázgatás, az a Star Citizenben kézzelfogható bányászat. Oda kell menni, elfogyhat az üzemanyag, bolygóról bolygóra tervezni kell az utat. Mass Effect közben csorog a nyálam a Star Citizenre. Ami a Mass Effectben viszont nagyon tetszik, az a relék kitalálása. Ez magyarázza, hogy ami naprendszerek bejárhatók, azokban elég sok a lakható bolygó. Mert hát relét nem raknak akármelyik naprendszerbe, annak oka volt ugye hajdanán. Ezzel a relézéssel csupa értékes naprendszert lehet összehozni. A féreglyukas megoldásnál lehet hogy zavaró lesz, ha túl sok lesz a lakható bolygó például. Most ebbe még nem megyek bele, mert nem vizsgáltam meg, hogy hány lakható bolygó van összesen. A Stanton ugye anomália, ilyen naprendszer a világon nincs, de ezt be lehet tudni egynek. Ilyet még egyet nem szabad csinálniuk. :D -
#5196 Arccorp Area 18 belterülete tipikusan a régi Szárnyas fejvadász hangulatát idézi, míg Hurston Lorville területe az új Szárnyas fejvadász 2049 -re hajaz.
Pálya tervező szerintem kedvelheti a Szárnyas fejvadász világát.
Persze lehet csak nekem tűnt így, de van egy ilyen sejtésem. -
kraven54 #5195 Szerintem is jó a repülési modell, mármint jobb mint ami volt nyilván még alakítják, de az alap koncepció jó. -
#5194 Teljesen letakarítottam a gépről, majd újra leszedtem a launchert, feltelepítettem és ment minden gond nélkül. Telemetria szerint a gépem nem éri el a minimumot, ennek ellenére full HD ben tökéletesen futott. Beléptem, felszálltam, megcéloztam Arcorp Area 18. Közben megálltam tankolni, leszálltam tankoltam továbbmentem. Megérkeztem, leszálltam ... tiszta blade runner érzés volt. A repülés most sokkal jobban hasonlít a "legvalószerűbb" repülésmodellre, nekem nagyon megtetszett. Akinek hiányzik az árkád stílus, annak nyilvánvalóan nem ez a játék lesz a kedvence. -
#5193 Aki 1200 as száguldozik arena commander-ben, az nem fog pontot szerezni.
Egy olyan játék módban ahol az a cél, hogy minél több pontot szerezz, aki 1200 al megy vagy adaptálódik vagy megunja elég hamar és nem jön ebbe a játékmódba.
Egyébként bementem egy harcra, ahol 2 rendesen harcolt 1 pedig száguldozott. Nagyon egyszerűen oldották meg.
Elmentek a pálya szélére harcolni.
A nagy sebességgel harcoló folyamatosan kisodródott a pályáról. Egy idő után megunta és kilépett.
De még ilyen trükközésre sincs szükség. Egyszerűen aki 1200 al harcol ignorálni kell és átváltani egy értelmes célpontra. Az aki 1200-al jön és megy nem fog tudni eltalálni, míg az jobb vadászpilóta ellen harcolsz. -
#5192 Ez a régi fm-nél is megvolt. -
lonvard #5191 Az a gond, hogy ami az arénában megy, hogy zombi módon nem változtatják a hajók a sebességüket drasztikusan, az PU-ban nem fog menni gamerek ellen. Kicsit olyan ez, mint a Texas Holdem. Bármekkorát lehet emelni. Hiába 3 nagyvak az egyezményes standard emelés, ha valaki következetesen 9 nagyvakkal emelget. Megteheti. Szóval hiába lehet 300 m/seccel élvezetes légiharcot folytatni, ha a koreai Liu úgy döntött, hogy 1200-al száguldozna. De azért nem menekül el, csak próbál eltalálni. És valahogy egyikünknek se fog menni. :D
Pontosabban ki kell dolgozni a harceljárásokat kretének és kezdők ellen. Mint a Texas Holdemben. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.22. 21:10:31 -
lonvard #5190 Háát. Lehet jobban járok, ha egyszerűen csak az ellenkezőjét mondod, mint amit érzel! :D -
#5189 Hát nem tudom, őszinte választ szeretnél, vagy a szocializált kegyes választ? :D -
lonvard #5188 Nah, lelőttem első gépemet szimulátorban, amolyan tisztességes légiharcban. Egy aurora volt a szentem. Annyi a mutatvány, hogy kb. 300 m/s-el kell menni, és ezen nem nagyon variálni. Mivel ez egy aréna, az elrepülő űrhajó visszakanyarodik, szóval nem kell gyorsítani. Érdekes mód a settings változtatásokat nem akarta lementeni, hiába változtattam meg, a tegnapi PU-ban beállított billentyűkön maradt minden. A PU-ba viszont nem töltötte be a gépemet. Brian Brian...
Köszi Hogthar! Idegeidre megyek, mi? :D -
#5187 Dinamikus zoom in és az out is legyen ugyan azon a gombon. Dinamikus zoom in/out-ot meg maradjon üresen. -
lonvard #5186 Nem tudok zoomolni. Eljött a pillanat, mikor a joy egyik gombjára applikálnék egy olyan lehetőséget, hogy 1-szer nyomom meg, zoom, még egyszer megnyomom, zoom out. Ehelyett két gombot ajánl fel a zoom in meg out, illetve van egy dinamikus zoom in/out egyben, de azt meg nem engedi gombra csak gázkarra. Ráadásul ez a dinamikus zoom ez nem is az amit keresek, mer önállósítja magát, és össze-vissza zoomolgat ki be, dinamikusan. Na most akkor hogy a retkes bánatban fogok én így légiharcban ráközelíteni a célra miközben a gatlingjaim lövik? Aki használ zoomot, hogyan használja? -
lonvard #5185 Legkésőbb Squadron 42-ben mindenkit meg fognak tanítani vadászpilótáskodni. Anélkül nem tudjuk végigtolni a játékot. :D Kíváncsi leszek a munkaállomásokra. Engem a hekkerkedés izgat, nem tudom a herald képes lesz-e ilyesmire. Tehát mondjuk menekülünk, és akkor belülök a hekkerszékbe, és lebénítom az ellenséget.
Torzi: Én egy csiszolatlan gyémánt vagyok. Csak kibaszottul sokat kell csiszolni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.04.21. 21:28:26 -
#5184 Jah a capital ladikokra kellenek takarítók is, jó lesz majd annak. :D
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.04.21. 21:26:50 -
#5183 Nem úgy értem, csak ha esetleg nem jönne be a pilóta élet tudsz mást is csinálni.
Például én már azt várom, hogy a másodpilóta képes legyen kezelni az elsődleges fegyverzetet, minden meg fog változni.
Sokkal hatékonyabb lesz 1-2 hajó.
Például egy Helikopter is úgy működik, hogy van egy pilóta és egy lövész és az ilyen játékokban sokan inkább lövészek szeretnek lenni.
Persze a StarCitizen más, de ha harcra kerül a sok elég hatékony lesz egy olyan hajó ahol nem csak egy pilóta van. -
lonvard #5182 Megyek vissza szimulátorozni. Én leszek a valaha volt legjobb pilóta a galaxisban! -
lonvard #5181 Most akkor én már nem vagyok jó pilótának? Menjek aurórákat takarítani a Hurston kikötőjébe? Viszem a kis autós porszívómat, meg ablaktisztítót, kefét, aztán takarítok a reptéren. :) -
#5180 Nincs ezzel baj ha nem érted, rengeteg lehetőség van a játékba, nem kell feltétlen benne jó pilótának lenni. Lehetsz kisegítő személyzet másnál pl lövésznek, vagy másodpilótának, Esetleg saját hajón lehetsz kapitány és kiadhatod az Ai-nak merre vigye a hajót, kalandozhatsz így is.
Egyébként leírtam már mire valók a csúszkák, ha pedig gyorsabban szeretnél megállni, állítsd be a spacebrake gombot, ha azt lenyomod elég gyorsan belassul. -
lonvard #5179 Jó nekem el tudják ezt adni. A manőverező fúvókák kisebb teljesítményűek, mint a főhajtómű, így egy bizonyos sebesség fölött nem tudnak normálisan kompenzálni. Ez így logikus. Ami most nem tetszik, az a throttle. Még nem jöttem rá, hogy ha mondjuk gázkart előre tolom, akkor az most mit jelent. Minél előrébb van tolva, annál durvábban gyorsul? Ha csak félig van feltolva, akkor az mit jelent? Fele akkora sebességet? Fele akkora gyorsulást? Mer szerintem az utóbbi van, és akkor ott tartunk, hogy throttléval nem lehet szabályozni a sebességet, hanem a limiterrel kell. Ami nem nagy probléma, csak most nem értem még és idegesít ez az egész. Hiányzik az az élmény, hogy hajtómű százalékos formában, és akkor látom hogy 50%-on van, meg ilyenek. :P