7978
-
#4898 Tech szempontból nem sima ügy, ott a kari generálás, arccorp, új fm, meg a többi apróság. -
lonvard #4897 Jah, valahogy nem érzem a levegőben, hogy ez ilyen simán kijönne két hét múlva. Persze ez csak egy érzés. -
Sith #4896 elvileg.. ptu wave valahány az kb biztos a live/ open ptu azért annyira nem -
lonvard #4895 Elvileg akkor két hét, és jön a 3.5? -
#4894 Most is van a hajóknak súlya, próbálj meg pl egy kukással felszállni Lorvilleből aztán meglátod. :D Az űrben meg más a helyzet a zérógrav miatt meg a rásegítés alapból be van kapcsolva. -
Diopapa #4893 Nem tudjuk mennyit változott, még az Avokádók tesztelik az új FM-et. -
nordan #4892 van már "súlya" a hajóknak? vagy még mindig papírrepüplő feeling? -
#4891 Ez nem csak a harci helyzeteket fogja érinteni, a hajó egész fizika megváltozik.
A földi járművek fizikáját teljesen lecserélték.
A te hajód is másként fog viselkedni, kanyarodni.
Volt gond a nagyobb hajókkal, hogy szinte lehetetlen volt velük elhagyni Hurston légkörét, ez is változni fog. -
lonvard #4890 Megyek is egy kört. Elmegyek a Daymarra, száguldozom picit a felszín közelében, aztán leszállok egy kráterben és relax. -
#4889 Pont a heraldnál nem lesz mindegy az új fm, mivel az baromi jól gyorsul és ha boostols mint a meszek akkor már az ki fogja ütni a pilótát ha nem figyelsz. -
lonvard #4888 Annyira elszoktam a légiharcolástól, hogy a jelenlegi rendszer a magam kis mikrokörnyezetében nem is zavart. Heraldnak tulajdonképpen mindegy. Amíg nem tudom helikopterszerűen kezelni a gépet, és nem tudom forgatni a fejem olyan kamerás bizbasszal, addig nem is tervezek elmélyedni a légiharcban. Mire eljutok odáig, meg lesz csinálva, hehe.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.07. 19:01:42 -
#4887 Röviden, összefoglalva, a mostani repülés modellel az a probléma, hogy túl gyorsan manőverezhetőek a hajók, nincs súlyuk így például a harcok elég kaotikusak.
Az új rendszerben ezt akarják orvosolni, jobban érződnek majd az erőhatások.
Másrészt a gázkar rendszer is más lesz.
Jelenleg van egy alap sebesség hajótól függően pl 300 (landolási módnál 50), ha ezen felül akarsz menni utánégetőt kell használnod.
az új rendszernél kikerül a landolási módnál a sebesség szabályozás és bekerül még egy csúszka amivel meghatározhatod a hajód max sebességét.
Például landolni szeretnél az új csúszkánál beállítod a 60 at, ekkor ha a gázkart lenyomod 100 % ra 60 lesz a végsebessége.
tehát a gázkarra ilyenkor 0 és 60 közötti sebességet adsz meg.
Ha mély-űrben repülsz és száguldozni akarsz a csúszkát maxra állítod, ilyenkor a gázkarral 0 és a hajód végsebességét állítod a gázkarral. -
lonvard #4886 Anshintól majd várok egy magyar bemutatót az újdonságokról, mer nekem összemosódik, ahogy ott bukdácsolnak. Nem tudom megítélni, hogy a jelen állapotokhoz képest mi a változás. -
#4885 Jólvan, viszont ha majd nézed a videót légy rettentő türelmes a középső fekete hajú sráccal.
Elsőre nem csinálja amit mondanak, de általában 3. rászólásra összejön neki. -
lonvard #4884 Csak válaszoltam a kérdésedre, hogy miért nem nézem a hivatalos csatornát. Kerestem, de nem dobta az orrom elé ezt a speciális videót, most mit csináljak. :P -
#4883 Ott van a citconos fm panel, nézd meg. Elég részletesen elmondják mi változik. -
#4882 Mármint amit belinkeltem, vagy most azon kukacoskodsz, hogy nem 1 órás hanem 57 perces? -
lonvard #4881 Kerestem az 1 órás videót, de nem találtam meg. :P Köszi!
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.07. 08:00:58 -
#4880 Te miért nem nézed a hivatalos Youtube csatornát, heti szinten több videót is kiadnak.
Videó amiről írtam korábban.
Nem csak több effektből és hangokból fog állni, hanem konkrétan az egészet újra írják. -
#4879 Az egész univerzum :D -
Diopapa #4878 Basszus ingame még az unokáira is vadászni fogok... -
lonvard #4877 Azmelyik videó? Nem igazán dolgoztam még fel az új repülési modell mibenlétét. Amit felfogok, hogy légköri repüléshez több effektet raknak, hogy jobban átéljük. De ez nem biztos, hogy a flight modell része és már benne lesz.
Torzi: lezártam a témát, mer lehetetlen alak vagy és nem fogadod el, hogy másfél perc oxigén se kellene. Mer örökké Subnautica, és éljen a fulladásos halál!! Aki nem fulladt még meg a 17-es roncsban, az nem is élt igazán! :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.06. 16:17:57 -
#4876 Na azt én is nagyon várom már, előző héten az 1 órás videóba amit mutattak az eléggé felkeltette az érdeklődésem.
Igaz a középen ülő tesztelő srácot lecsaptam volna 5 perc után a hülyeségei és manőverei miatt, de azért lehetett látni, hogy lesznek bőven finomságok. -
#4875 Amúgy meg szerintem most sokkal érdekesebb az új FM. -
#4874 De már párszor leírtam csak képtelen vagy felfogni: az oxigénnel most is kell számolni mert az a mennyiség csak az alap nyugalmi állapotra számoldóik. Ahogy mozogsz és nő a pulzusod úgy nő az oxigénfogyasztás is. Ennél érthetőbben nem tudom leírni.
Tényleg az a probléma, hogy lövésed sincs mi is történik a játékban, mert hiába nem tudod elképzelni, hogy elfogyna az oxigén mégis megtörténik. -
lonvard #4873 "de rombolná a játék beleélési faktorát, ez rengeteg játékost eltántorítana jogosan"
De nem tudjuk, hogy mi az ami eltántoríthatja a játékosokat. :) Kit ez tántorít el, kit az. De ha egészében működőképes, önmagát játszató rendszert hoznak létre, akkor nem fog számítani, hogy másfél órás palackod van, vagy 40 perces. Én abból következtetek arra, hogy kevesebb oxigént engednek végül, mert ugye az a koncepció, hogy mindennek legyen értéke, és az oxigénnek csak úgy van értéke, ha számolni kell vele. Jelen állapotban csak arra kell vigyázni, hogy véletlenül le ne vegyem a sisakot az űrben, mer akkor hápogni kezdek. :D
De joh, téma lezárva, meglátjuk hogy lesz.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.06. 10:59:54 -
#4872 Persze ez mind igaz, és állítólag a túlélő kedvelőknek betesznek majd egy bolygót ahol extra körülmények nehezítik a túlélést. Rossz látási viszonyok zord időjárás és az ott található élősködök megnehezítik a telepesek életét.
Igaz ezt még nem igazolták le Róberték de biztos benne lesz, javaslom majd nézz el arra.
A Bolygó neve LV–426, épp a W-Yutani nevű cég keres oda telepeseket a bolygó terraformálására és betelepítésére, javaslom jelentkezz, mi baj származhatna belőle.
Komolyra a szót, a játékban megtalálhatóak lesznek életfenntartó rendszerek, de ezt a jobb beleélés és realitás miatt teszik bele, nem a túlélő típusú játékmenet miatt.
Persze ha nagyon akarod beleerőltetheted, hogy az, de így viszont ne várd el, hogy csak ezért extra harcore elemeket tesznek bele, mint például 20 perces tartályok. Ez azért is fura lenne, mert a legelső scafandereknek is 40-45 perces volt az üzemideje.
Amit te szeretnél lehet számodra beletenne extra kihívásokat, de rombolná a játék beleélési faktorát, ez rengeteg játékost eltántorítana jogosan. Éppen ezért nem hiszem, hogy ebbe az irányba mennének el.
Ezt csak azért írom le, hogy ne várj olyat amit végül nem kapsz meg, ne legyen csalódás a végén. -
#4871 Lesz evés, de nem fogsz éhen dögleni ha nem eszel, ezt mondták már.
Én nem kapálódzok, te élsz egy álomvilágban és olyat vizionálsz amit nem ígértek soha aztán a végén nagyot fogsz koppani.
Mondjuk így is úgyis az lesz mert túl sokat képzelsz bele a játékba, sok más emberrel együtt.
Jobb lesz ha felkészülsz, hogy a beígért fícsörök nagy része elég rendesen meg lesz vágva vagy csak post launch kerül be. -
#4870 Ha elviszik ebbe az irányba, akkor rögtön ki is szállok. A való életben pont elég ez, nem azért ülök le gép elé, hogy túléljek. Szórakozni szeretnék, nem görcsölni. -
lonvard #4869 Az evés-ivás-fürdés sincs még benne a roadmapban, pedig lesz. Onnantól, hogy van evés-ivás, már kvázi túlélőjátékban vagyunk. Nem Subnautica mélységben gondolom én ezt, hanem csak adja magát, hogy ha üzemanyag kell, ami fogy, oxigén kell, ami termelődik, amihez üzemanyag kell, és mindez fogy, ha a berendezések kopnak-rongálódnak és javítani kell, ha enni-inni kell, ha ráadásul építkezni is lehet majd, akkor mindez önmagában egy túlélőjáték is. Ne kapálózzál az elkerülhetetlen ellen, aki az űrbe megy ki, az túlélőjátékot is játszik! :)
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.06. 07:54:09 -
#4868 De nincs túlélő játék elem, nem tűnt még fel? A javítás meg nem az. Már rég bent kéne lennie a szokásos survivor gameplay elemek legalább egy részének a core feature-ök között de nincs egy se. Még a permadeath is erősen kérdéses az öröklési rendszerrel. -
lonvard #4867 De a space sim az egy nagyobb halmaz, mint a túlélőjáték elemek. Azzal együtt lesz sim. :P -
#4866 CR egy space sim-et kezdett el csinálni amiből univerzum lett, az ő álma a mérvadó nem a te hadoválásod.
Amúgy írta valaki és tényleg így van, amiket te akarsz azok nagyobbrészt a Dual Universeben lesznek meg, nem itt. -
lonvard #4865 Márpedig szükségszerűen túlélőjáték is kell legyen. Például feltételezem azért rakják bele a javítható alkatrészeket, hogy ne legyen az az érzésünk, hogy csak mert beszálltunk egy olyan űrhajóba ami nincs szétlőve, akkor már minden a legnagyobb rendben és biztonságban utazhatunk. Ha túlterheljük a rendszert, vagy az megsérül, mert kopik, mert olyan közegbe vittük a hajót, mert nekiment egy meteorit, vagy mert belelőttek, akkor nem csak a kicsapó lángok sustorognak és hazaröppenünk szépen, hanem adott esetben leáll néhány létfontosságú berendezés, és onnantól sodródunk, fogyhat az oxigén a hajóból, és onnantól mi ez ha nem túlélőjáték? Egy nagyobb, hosszújáratú űrhajónál ha komoly sérülése van és messze van az emberek lakta övezettől, akkor szerintem az is benne van, hogy leszáll egy bolygón, és maga kutatja fel a szükséges alapanyagokat, kézi bányászcuccal kiszedi, és alkatrészekké alakítja a 3D nyomtatójával. Ez a hallucinációm, igen, carrack ilyet is tudni fog remélem. :PP -
#4864 Tök mindegy, kevered a szezont a fazonnal. A Subnautica egy survivor játék, nem mellesleg tényleg nagyon jó imádom én is, a Star Citizen nem az. Hiába akarod, hogy az legyen nem lesz az. Lehetnek benne hasonló játékelemek, de öszeségében attól még nem lesz olyan.
Ettől függetlenül sztem nem kell aggódnod, kellően veszélyes és félelmetes lesz ez az űr, csak nem biztos, hogy úgy ahogy te gondolod.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.03.05. 21:02:42 -
lonvard #4863 Most szándékosan írogatod a 10 perceket, miközben én kb. 20 perces alapról meg 10 perces tartalékokról beszéltem. Ha pedig kilövik alólam a hajót és ott lebegek a semmiben, haljak is meg szépen mentőkapszula nélkül. :P -
#4862 Olvasd el inkább Hogthar hozzászólását, na rajta látszik, hogy tudja miről beszél mert tisztában van vele, hogy milyen a játék.
Nem mellesleg ha kicsavarják alólad a ladikod akkor a mostani oxi mennyiség pont elég lehet, hogy még meg is mentesen valaki. 10 perccel ezt felejtheted, szóval bukó ez az ötlet.
Inkább arra lennék kíváncsi, hogy lesz e suit szivárgás bármilyen sérülés esetén, na az még mókás lehet.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.03.05. 20:48:36 -
lonvard #4861 Amikor már annyira rutinos voltam benne, hogy félvállról vettem, azonnal meghaltam. De egy pillanat alatt. Egyszer csak rádöbbentem, hogy bazmeg hibáztam, halott vagyok. Na ezér imádom! :) -
lonvard #4860 Vannak olyan részei a játéknak, mikor olyan mintha a mélyűrben lennél. Amikor lemegyünk az 1700 méteres barlangba, és sok játékbeli napon keresztül nem jövünk a felszínre, és vigyázni kell a tengeralattjáróra, mert abban van minden felszerelés és ha szétszedi egy leviatán akkor jóccakát, és onnan járunk ki kalandozni, hátunkon a palackokkal. Na az a feeling kell nekem az űrben is. :P
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.03.05. 20:37:16 -
#4859 Subnautica teljesen más közeg, nagy tévedés idekeverni. Ott ha fogy a levegő felmész a felszínre, ezt gyakran meg is csinálod és nem is okoz problémát. Itt viszont nincs ilyen, főleg ha kint lebegsz az űrben max a hajódhoz mehetnél vissza de 10 percenként megismételni, na ez az ami teljesen taccsravágja a játékélményt.