7978
  • lwb
    Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy a TESO-t 2012 év végén szivárogtatták ki először (még ez sem a hivatalos bejelentés) és 2014-ben meg is jelent, a Guild Wars-t 2003-ban és 2005-ben ki is jött már a végleges játék. Sehol nem kellett 6-7-8 évet várni rá, pláne úgy nem, hogy elő lehetett volna rendelni vagy hogy évekkel tologatták volna el a végleges megjelenést.
  • Renegade
    egyesek itt milyen büszkék arra, hogy tudatlanok :D

A világ egyik legnagyobb szállítmányozó cége egy pénzmosodának indult, vettek hajókat, vállaltak fuvarokat, tehát működtették, viszont pont leszarták, hogy bedől-e vagy sem, mert a látszat volt a fontos. A sors fura szeszélye, hogy akkora a kereslet a hajókra, hogy nem hogy bedőlt volna, hanem szépen kinőtte magát.

GG guys ;)

ha valaki esetleg izgalomba jönne a kognitív disszonancia miatt, az értelmezze esetleg újra: "a játéktól függetlenül: pénzmosásról hallottál már?"
    Utoljára szerkesztette: Renegade, 2017.09.15. 08:12:56
  • Running
    Van kockázat, ahogy mindenben, de kockázat nélkül eredmény sincs. Nézd meg mennyi játék készül, amiért mindenki imádkozott, hogy készüljön, de esély sose volt rá, mert egy pénzes kiadó nem vállalta volna. Most már legalább esély van rá, hogy néhány projekt elkészül, pl Star Citizen, Pillars of Eternity, Dungeons, stb...
    Utoljára szerkesztette: Running, 2017.09.15. 08:04:57
  • Running
    Elder Scrolls Online: 7 év volt mire megjelent, de megjelenés után kellett neki még másfél mire belepréselték, ami kimaradt, vagyis 8,5 év
    Guild Wars Online: 5 év, de inkább beszéljünk ott is 6-ról, mire játék lett
  • RJoco
    No comment
  • Caliph
    úgy legyen ahogy mondod
  • dereksmart
    Minden változik, mindent fejlesztenek. Amiről azt gondolod hogy szar, azt ők pontosan tudják, van egy rakat teszterük, köztük szimulátoron nevelkedettek, és meg tudják mondani mitől nem az igazi. Ökölszabály: amiről úgy érzed, hogy gáz, azon lesz még javítás, mert ők is tudják.
  • Caliph
    valaki hallott már infót arról,hogy a hajók mozgását még finomítják/fejlesztik? mert én konkrétan agybajt kapok ahogy egyes hajók mozognak ... régebben is ez volt a bajom,máig nem változott ott sem semmi. nem akarok komplett szimulációt,de ez igy nagyon arcade. Max elite szintig kéne eljutni.
  • dereksmart
    35-50 dollárt beletolni úgy, hogy két AAA játékot kapunk érte (ti már csak egyet :P), az nem egy olyan befektetés amit túl kellene agyalni. Azt én is őrültségnek tartom, ha valaki több száz vagy akár több ezer dollárt beletol úgy, hogy nem is látta mit vesz. De hát ők az igazi backerek. Ők tényleg beleinvesztálnak a projectbe, ez nekik nem fog megtérülni sehogyan sem, de ezt ők vállalják, hogy segítsék a fejlesztést. Meg tudom ezt érteni, de az én pénztárcámhoz ilyen szintű adakozás nagyon meredek. Mindemellett az már nem kérdés, hogy a játék biztosan elkészül, ehhez kétség sem férhet, ezen csak azok lamentálnak, akik nem látják azt a fejlesztési hadműveletet, amit egyébként heti szinten leközölnek. Ennyi ember, ilyen háttérrel, motiváltan - olyan nincs, hogy ez a játék ne készüljön el.
  • dereksmart
    Közelmúltból a Horizon Zero: Dawn olyan, amit 7 évig fejlesztettek. Ja, vagy a Final Fantasy XV. , amit 10 évig fejlesztettek. :) Mindkettő sikeres játék lett. Nyugodj meg szépen, nem attól bukta egy játék, hogy sokáig fejlesztik. Az éppen hogy arra lehet garancia, hogy valami korszakos játék készülget.
  • Torzonborz
    " internetes arcnak.." Vut? :D
  • lammaer
    Hát, ém speciel ahogy villanyszerelőnek se fizetek előre (max ha anyagot kell venni, azt megveszem) úgy pénzt se adok egy internetes arcnak... főleg egy EKKORA arcnak :D

Sajnos a statisztika azt mutatja hogy az ilyen early access/crowfunding projectek szignifikáns része bukó, és vagy el sem készül a projekt vagy ha el is készül akkor messze nem olyan lesz amilyennek igérték az elején.

Ne legyen igazam, és ez legyen az évtized játéka, de én felelősebbnek/realistábbnak látom azokat akik nem tolják be előre a pénzt valamibe, csak mert "van benne potenciál".
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.14. 17:07:23
  • Torzonborz
    Ebben azért annyira nem reménykednék a helyedben, a saját karakternek nem lesz semmilyen skill szarsága, ezt már az elején megmondták. A cél az, hogy maga a játékos érjen el fejlődést és ne az a virtuális bábú amit toszogat.
    A bérelhető npc-kel kapcsolatban már említettek ilyet, azokat majd lehet menedzselni.
  • Torzonborz
    Nagy sóhaj.
    Akkor neked is:
    NMS-ből megjelenésig senki nem látott semmit.
    Itt aki támogató az a Star Citizen publikus verzióját megkapja, tesztelheti. Volt ilyen az NMS-ben? Nem.
    Refund van ha nem tetszik? Igen.

"Nem tudom egy játék átlagos készítési ideje mennyi, de nem hiszem, h 7-8 év"
    Akkor használd a gúglit és nézz utána. Meg fogsz lepődni.

Tényleg nem értem, hogy zéró infóval és tudással minek kell itt kotnyeleskedni.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.09.14. 16:56:51
  • dereksmart
    Fontos hogy legyen egy több síkú fejlődési rendszer, ami motivál a fejlesztések elérésére, tehát a profit termelésre. Nekem erre a kedvenc példám a Mount & Blade, ami egy single játék, de nem tudom hány száz órám lehet benne, nem merem megnézni sose. Mert lehet fejleszteni a karaktert skillek tekintetében, lehet fejleszteni a 8-10-fős NPC törzsgárdát ugyanígy, lehet fejleszteni a felszerelést kemény pénzekért, ugyanezt a törzscsapatnál, aztán ha ezen a szinten túl vagyunk, akkor lehet hadseregeket toborozni, azokkal várakat-városokat foglalni, itt lehet fejleszteni a hadsereget és a várat-várost is, és ha ezen túl vagyunk akkor lehet csatlakozni királyság mellé, meg lehet dönteni a királyságot, és el lehet kezdeni terjeszkedni hogy megdöntsük a komplett birodalmat. Ez olyan elképesztő mennyiségű fejlődési lehetőség, aminek soha nem jutottam a végére. És ez egy picsa kis szar grafikás középkori kardozós cucc. Star Citizennek szerintem az lesz a kulcsa ilyen szempontból, hogy meg lesz-e benne egy ilyen fejlődési potenciál, amiért küzdve az ember hónapokig-évekig baszhatja a rezet.
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.14. 16:56:13
  • TsipaCPT
    Ezt a játékot 2012-ban jelentették be és még nincs kész? Sőt, az sem kizárt hogy 2020-ra sem lesz kész! Milyen játék ez? Nem tudom egy játék átlagos készítési ideje mennyi, de nem hiszem, h 7-8 év. Nem akarok megbántani senkit, de ahogy látom sokan nem tanultak pl a No Man's Sky dologból. Ahogy látom a mai világban nagyon könnyen lehet pénzt keresni ilyen félkész vagy negyed kész játékokkal. Dayz story ismerős valakinek? A játék ami lassan 4 éve jelent meg és már az elmúlt havi értékelése 28%. Hol van a régi játékos bázis és miért szidják ennyien, talán mert eltűnt a sok pénz a süllyesztőben!?

Persze a készítőknek nem elég a pénz és van kereslet a félkész játékokra ki is adták a playerunknown's battlegrounds-ot, ami óriási siker lett, dől a pénz! Kérdés meddig... ?

Emlékszem rá mikor megjelent a NMS, mindenki a topikba járt gúnyolódni azokon akik ELŐVÉTELBEN vették meg a játékot! Csak azt nem tudom milyen előnyük volt, h hónapokkal a megjelenés előtt megvették a játékot.

Szóval hajrá, vegyétek meg ezt a játékot is!
  • ToxiMaxi
    Én az Elite-et vettem meg anno nem ezt. Jó volt kb. 1 hónapig de aztán az igazi content hiánya nagyon kiütközött. Szép lassan azért kalapálják, ha lesz benne megfelelő tartalom is, akkor biztosan visszatérek. SC-t meg követem, aztán majd meglátom, hogy érdemes-e a vételre. Legnagyobb aggodalmam nekem az optimalizáltság.
  • Torzonborz
    A terv jelenleg pont ez, pakolhatod az árút magad kézzel, targonca szerű cuccal, vagy megcsinálják helyetted a dokkmunkások de lovettáért (ezt mondjuk nem fogod látni).
    Erről már pár videót is amúgy.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.09.14. 10:21:21
  • Caliph
    Én pl x rebirthben imádtam a kis kirakodó kompokat,star citizenben meg ahogy nézem leszállás után kiszállsz a fülkéből és akár kézzel is lehordhatod a dobozokat :D Csak igy mondjuk eltart egy darabig amig ki/bepakolsz :D Vagy építsenek be egy targonca szimulátort is,pakoláshoz.Aki meg nem szeret szöszölni az fizessen bepakolási díjat és pár perc múlva már mehet is :)
  • Tirion
    az ELITE-el az a baj,hogy egy táblázatba adsz és veszel, semmi,de semmi látszatja nincs a játék 75%-nak......az űrharc pedig hamar unalmassá válik
  • TokraFan
    Mondjuk ha abból indulok ki, hogy az Elite-nél 2év volt az egy éves szezon, es ebben sem kaptunk szinte semmi egetrengetőt, akkor az SC fejlesztését teljesen reális tempónak latom. Bar az Elite mar egy játszható jatek, amibe 1000 órákat lehet tenni, de sajnos az igazi tartalom hiánya miatt ennek 70%-ka unalmas es monoton tevékenység.
  • Running
    Na ez volt a hónap beszólása. Úristeen.
  • macleody
    Ja, odabax :D
    Nekem 400€-m van van a projektben és pont leszarom mikor fog megjelenni. Majd kész lesz egyszer és kész.
  • ToxiMaxi
    Itt mindig vicces dolgokat olvas az ember. Pár havonta jó ide bejönni :). Ez a pénzmosás, ez epic.
  • dereksmart
    Átverésnél semmi értelme felvenni 300 embert, köztük ismert játékfejlesztőket, fizetést adni nekik évekig, valamint semmi értelme heti szinten bemutatni mit dolgoztak. Mi lehet a megoldás? Véletlenül sem az, hogy játékfejlesztés folyik. Hanem PÉNZMOSÁS. :D
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.13. 18:35:02
  • Torzonborz
    Szerinted azok akik egész életükben játékkészítéssel foglalkoztak most állnak neki pénzt mosni, ráadásul pont egy olyan projekttel ami rivaldafényben van?
    Elmentek otthonról vagy mi? :D :D :D
  • Renegade
    a játéktól függetlenül: pénzmosásról hallottál már?
  • Torzonborz
    Ha átverés lenne már rég leléceltek volna a pénzzel (amit páran amúgy megcsináltak más közösségi finanszírozású projektnél)
    Megtették? Nem.
    SC-ből amit lehet mutatnak? Igen. Heti rendszerességgel, valamint publikus rilízeket backerek is megkapják.
    Ha átverés lenne csinálnának ilyet? Nem (kicsit kéne csak gondolkodni miért nem)
    Erőforrás nagy része ide megy? Nem, mert az SQ42-re fordítják,
    Abból látsz valamit? Nem (tehát nem is tudod hol tart).
    GC demo scriptelt volt? Nem (ez mondjuk elég nyilvánvaló)
    Projekt indulás óta van 150 millájuk? Nem.
    Ha lenne előrébb lennének? Igen (mert egyébként nem kevés alkalmazottat vettek fel és pár új irodát is nyitottak a bevétel emelkedés óta aminek van is hatása)
    Folytathatnám még? Igen
    Van értelme? Nincs mert még ezekkel se vagy tisztában.

Te is csak akkor jössz ide amikor trollkodhatnékod van.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.09.13. 15:04:02
  • dereksmart
    "Az a baj, hogy ezzel a tempóval.. kb 10.. de inkább 15 év mire elkészül a játék.."

Egyrészt a játékosok szépen kivárják, mert más dolguk sincs, mint várni. Másrészt nem ugyanazzal a tempóval készül a játék. Többek között azon dolgoznak, hogy hogyan tudják majd félautomatára tenni a fejlesztést, amiben a számítöógép generál le sok mindent, amit utána kiegészíthetnek. Le kell rakni a játék alapjait, össze kell rakni egy új játékengine-t lényegében, ezért lassú ez most. Egyébként meg a kickstarterkor szó nem volt berepülhető bolygókról, légköri repülésről, és a megvalósításával a sokszorosára nőtt a játéktér, tehát vegyed észre, hogy ilyen dolgokkal a munkamennyiség is megnőtt.
  • Gilmoor
    Ne haragudj, de ezt a hisztit nehéz komolyan venni. Mondj még egy olyan játékot, amivel nem voltál megelégedve és visszakérhetted (és vissza is kaptad) a pénzed.

....lfsztfogom az időm vesztegetni ilyen hülyeségekre :)
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2017.09.13. 14:19:31
  • Ainz
    Én kickstarterkor fizettem be és még év elején kértem vissza a pénzem..
    Hogy miért ? Mert átverés az egész.. 0.1% van kész a játékból 5 év alatt.
    Néztem a 3.0-t amivel a játékból 1.5% lesz kész..és az is késik lassan egy éve.. az idei megjelenés is kétséges
    GC-n mutattak egy scriptelt tech demót, ami már kb tavaly is megvolt.. meg volt egy full üres bolygó.. amin bugosan lehetett semmit csinálni.. 150 millió 5 év.. szép teljesítmény..
    Az a baj, hogy ezzel a tempóval.. kb 10.. de inkább 15 év mire elkészül a játék..addig meg a játékosok nem fognak várni.. leszámítva pár fanatikust, aki akkor se fogja felfogni hogy átbaszták, ha maga Robert jelenti be.
    Nem véletlen, hogy egyre többen kételkednek.. főleg azok akik a kezdetek óta követik a projectet.. mert ígértek ezer dolgot, ami ha megvalósulnak, akkor tényleg fasza lenne, de ez a tempó amit diktálnak.. úgy hogy ömlik a pénz elfogadhatatlan.
  • Running
    Tényleg nincs értelme várni, majd meglesz egyszer, addig meg van ezer más elfoglaltság amivel lehet időt tölteni. A következő 10 évben úgyis ezzel a játékkal lesznek elfoglalva.
  • Torzonborz
    Nnan attól függetlenül, hogy igazad van lehet ezt azért finomabban is leírni neki. Azért Ő elég normálisan kommunikált.
    Amúgy vicces a nicked. :D

ps: hova tűnt 3 hsz?
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.09.13. 13:51:40
  • dereksmart
    Kaptál két AAA kategóriás játékot a 60 euródért, amit épp fejlesztenek. Szerintem elég jól jártál. Annyi a dolgod, hogy ülsz a popsidon, és kivárod, amíg 300 ember megcsinálja. Semmit se kell csinálnod, ellenben sok embert vért izzad azért, hogy az elégedetlen kis lelked végül megnyugodjon. Most kezd izgalmassá válni a történet, a 3.0-val kezd majd pofája lenni a játéknak, szerintem nincs helye a nyávogásnak kevéssel a verzió kiadása előtt. :)
  • RJoco
    Nahát azért vegyél vissza az arcodból!
    Én nem ilyen hangnemet ütöttem meg senkivel szemben. Azt sem értem, minek rágod magad itt ennyi idő elteltével. Inkább maradtál volna csendben.
    Már rég túltettem magam a kidobott pénzen. Majd megtérül, ha jönnek a fejlesztések.
    Ha meg kicsit informálódnál, akkor tudhatnád, hogy a bezsebelt pénzhez képest más játékok mennyiből készültek és hova jutottak.
    Amúgy sem a sürgetésről beszéltem, hanem, hogy 60 euróért mit is kaptam így kezdésnek.
    De lehet, hogy azért nem volt tiszta benned a kép, mert azt nem írtam le, hogy elég magasra tettem a lécet, ami nem véletlen. A gamescom-on több dolgot is ki lehetett próbálni, amik a játékhoz kapcsolódnak. Csak akkor még nem volt egészen tiszta, hogy ezt a játékot használják és igazán másra nem is használható a játék, mint, hogy az ember ellegyen vele pár percig. Legalábbis 60 euróból többre nem futja.
    A lécet ennyire magasra meg konkrétan az a repülős szimulátor tette, amibe a szombati nap csak SC pilóták ülhettek. ED pilóták meg már nem, mert hogy azt mindenki ismeri... A tulaj meg féltettel a joy-t, nehogy kitörjék a nyakát az első fordulónál.
    Elsősorban ezért fizettem be a játékra, hogy akkor lássam, miért is nem ülhettem bele aznap a székbe. De csalódás volt mind a játék, mind a szerkezet építőjének a hozzáállása az ED pilótákhoz.
    Ennyi és nincs tovább.
  • Torzonborz
    Dehogynem fáj nekik, különben nem szűkölnének meg vinnyognának itt mint vmi debil idióták. :D
    De ahogy Gilmoor írta, ez az Ő bajuk. :)
  • grebber
    Pont ez az.Nem fáj neki, ők csak röhögnek rajta ,hogy valakik fizetnek egy pre örly egyelőre beláthatatlan ,hogy mikorra lesz kész dologért. Mondjuk úgy szánják azokat akik megvették ezt a "valamit"
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2017.09.13. 10:52:51
  • Torzonborz
    De nem érteeeed, nekik fáááááááj. :D
  • Gilmoor
    Értem én :) ez legfeljebb a fikázók baja, én meg úgy vagyok ezzel is, mint a többivel. Ha valakinek baja van valamivel, attól az még az "Ő" baja :)
  • grebber
    A fikázók szentül hiszik, hogy sosem fog elkészülni....hát ezért.