7978
  • RJoco
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Miért meg fog jelenni?

Alfa, amit folyamatosan tesztelnek. Márha a tesztelőknek nem ég ki a szemük. Szóval ez már most is fontos lehet.
    A refundról nem is beszélve. Meglátják a fényeket és máris refundolnak
  • Torzonborz
    "simán képes tönkrevágni a játszhatóságot"
    Ember, afláról beszélünk még mindig, itt nem a játszhatóság a lényeg.
    Az majd akkor lesz fontos ha a megjelenés közelébe érünk.
    Évek kérdése csupán. :D
  • TokraFan
    Hátööö, de itt egy videót láttunk, és bár azzal teljes mértékben egyetértek, hogy vannak ennél komolyabb, mélyrehatóbb problémák is amit javítani/orvosolni kell, de a videó alapján ez a megoldás már most olyan szinten irritáló, ami simán képes tönkrevágni a játszhatóságot! Engem már a videóban is nagyon zavart (bár ebben nyilván van személyes szórás az emberek érzékenységét illetően), de pont ilyen apróságokkal lehet elrontani egy játékot. X Rebirth-nél pl. nem skálázható a GUI, ami nem is lenne baj, ha bizonyos paneleken nem 6pt méretű fontokat használtak volna, ami WQHD felbontáson konkrétan olvashatatlan, 4k-ban szerintem már nem is látszik. Ott van tehát egy baromi bonyolult és összetett játékprogram, amit egy kicsit is rosszabbul látó ember, vagy aki netán UHD felbontáson akar játszani, már egyben lehúzhat a WC-n.
    Számomra tehát fontos az, hogy ne világítson bele ezerrel a fejembe egy (itt éppen 3v4db) lámpa, mert képes hazavágni a játékot, apróság létére is.
  • dereksmart
    Chris Roberts, ha olvasod, tiltasd már ki! :)
  • Caliph
    soseleszkész(vótmá?)
  • dereksmart
    Kicsit az orosz politikai propagandára hasonlít az, amit szinte az összes SC videó alatt látni. Van mondjuk átlagban egy 80-20-as like-dislike arány százalékban, de a kommentekben mindig első helyen áll az, aki benyögi, hogy sose lesz kész. És az összes videó alatt az megy, hogy sose lesz kész. Akármilyen videó van, akármiről beszélnek, ott virít az a 2-3 komment, hogy hahaha, sose lesz kész, hülyék. Tehát ez már nálam nem vélemény kategória, hanem ha jóhiszemű vagyok akkor trollkodás, ha rosszhiszemű, akkor meg tudatos lejáratás, aminek a következménye, hogy a kétkedő gamerek is ezt kezdik szajkózni, beindulnak azok a folyamatok, amiket az oroszok is alkalmaznak, hogy a propagandájukat már a megtévesztett lakosság görgeti tovább, és már csak egy kávét kérnek. Ennek pedig talán elejét kellene venni. Kellene egy trollszűrő algoritmus, ami trollpanelszövegek alapján szórja ki a kommenteket. Normális kétkedő véleményeket nem kellene bántani, de a fejetlen trollszövegeket érdemes volna kiszórni, mert szerintem legalábbis ez a véleménynyilvánítás szabadsága álcájában terjesztett lejáratókampány.
  • dereksmart
    Jóvanna. Adjál egy kettest legalább. :)
  • RJoco
    Nemrég váltottam Aurora-ról Titan-ra vagy 40 euróért.
    Amúgy meg a Squadron42-es packot vettem.
    És nem szokásom refundolni.
  • Torzonborz
    Joco sztem nem refundolt.
  • RJoco
    Hát ezt most nagyon benézted.
    Leülhetsz, 1-es.
  • dereksmart
    Az általad felsorolt játékokból tehát mindez kimaradt. Se teste, se sisakja a pilótának, miközben kívülről látszik hogy van. Hülyeséget csináltál a refunddal, szépen lassan rá fogsz jönni. :)
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.10.11. 19:11:22
  • Torzonborz
    Na amúgy megnéztem hangárban az a 2 fényforrás kijelző igazából, csak olyan baszott erősen világítanak mintha reflektor lenne. :D
  • Torzonborz
    Az a fényforrás kb egy dizájn elem ami túl erősen világít, jelentősége igazából nem sok van, kb kabin világításnak fogható fel szerintem az ilyeneket majd ki-.be lehet kapcsolni.
    Jelenleg tényleg az a fontos, hogy a tech. amit kitettek működjön, aztán meg később (ptu és live) bírja a terhelést. Utána lehet az ilyen dolgokkal foglalkozni bár a modellezőknek is inkább azon kell dolgoznia, hogy kiszűrjék az esetleges poligon/textúra hibákat ami plusz terhelést jelenthet meg csekkolják a hajók animációit in-engine.
    Az meg, hogy "nem tudsz vele játszani"...nos jelenleg szintén nem annyira téma, az élvezeti faktor majd a végleges megjelenés után lesz teljes. Alfa státusz alatt ilyet ne keress, béta közepétől talán már úgy ahogy élvezhető lesz az egész.
  • dereksmart
    Ez nem az a játék, amiben ha valami kiégeti a szemed a pilótafülkében, akkor benne hagyják, szal ilyesmiken ne verd magad.
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.10.11. 15:27:04
  • RJoco
    De valakinek nagyon fontos lehet az a lámpa, ha már ott van.
    És vajon tényleg kikapcsolható lesz?
    Mert hiába lesz stabil a 3.0, ha nem tudsz vele játszani, mert kiégeti a szemed "egy szaros" lámpa.

Nem mellesleg az ilyen idióta dolgok kitalálóit szívesen bezárnám egy sötét szobába, hogy vakuljanak meg. A vadi új gépházamnál első dolgom volt cserélni a kék ledeket.
  • Torzonborz
    Na és egy kis plusz: ha ott tartanánk, hogy ez a legnagyobb probléma akkor még azt mondanám, hogy oké rendben van rugózzunk azon, hogy kell e oda ilyen lámpa vagy pl kikapcsolaható legyen e.
    Jelenleg viszont ennél vannak fontosabb dolgok is, pl 3.0 stabilan működjön,
  • Torzonborz
    Pedig ez felesleges kekeckedés, egy szaros lámpáról van szó. Szóval lapozz tovább.
  • RJoco
    Melyek ezek a más játékok?
    Nálam kimaradtak.
    Az X-ekben (legalábbis a Reunion-ban) nem is látszódott a pilóta.
    A Rebirth-re már nem emlékszem, de ott talán eleve nem volt rajtam.
    Az ED-ben sokáig nem lehetett kívülről bámulni a karaktert. Bár, ha más gépből átnéztél, akkor talán mindegyikben sötétített sisakost láthattál. Ezen kívül nem is tudtál kiszállni a gépből gyalogosan. Most sem tudsz, de már láthatod a másik arcát és megnézheted magad is.
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.10.11. 13:00:48
  • RJoco
    Én nem tartom feleslegesnek. ;)
  • dereksmart
    Csak részletesség alatt nem erősen világító belső fényeket kell érteni. :D

Hanem például azt, hogy ha egyszer páncélruhában tettünk űrsétát, majd beszállunk egy vadászgépbe, amiben összesen egy pilótafülkényi hely van, akkor rajtunk fog maradni az az űrruha, és az egyedi sisakján keresztül fogunk kinézni a fejünkből. Ez más játékokban úgy működik, hogy akármi is volt rajtunk, a cockpitban mintha semmi nem lenne a fejünkön. Egyszerűsítik a játékot, minek kidolgozni részleteiben. Majd a gamer hozzá rakja fantáziából. Azért tűnt el a sisak, mert levettem. Star Citizenben meg fizikailag kell levenni, nem pedig elképzelni kell.
  • Torzonborz
    Inkább ne kekeckedj feleslegesen.
  • RJoco
    Most kicsit kekeckedek, de én azt hittem, hogy pont erre a részletességre vágytok itt. Most akkor mégsem olyan jó az?!
  • Torzonborz
    Azok a fények elvileg a hud kivetítői vagy mi, ha jól emléxem konzolból lehet vmit kapcsolni, h ne legyen ilyen erős. Amúgy ez kb a legutolsó "hiba" most amivel foglalkozniuk kell, van ennél bőven fontosabb is.
  • TokraFan
    Nem is értem, ez kinek jutott eszébe? Mintha éjjel az autópályán felkapcsolnám az összes lámpát a kocsiban, ráadásként egy fejlámpát direkt az arcomba irányítanék a napellenzőről. Kíváncsi lennék, ki meddig bírná agyhalál/baleset nélkül...
  • dereksmart
    Jah, szerintem tuti kiveszik/átalakítják, mert szólnak a tesztelők, hogy hülyeség.
  • TokraFan
    Azokat a fényeket kivehetnék a fenébe, engem már most zavar. Pont belevilágítanak a szemembe, marha idegesítő még így videón nézve is.
  • dereksmart
    https://streamable.com/7hldh

Tetszik a teszter videó, amit beraktatok prohardverre. Ami extra, hogy kézmozgás van a pilótaülésben, tehát hogy megnézi a pipboyt, meg ami meg különösen tetszik, hogy szkafanderben üldögél. Bár ez épp mintha a nehézpáncél lenne, amibe mintha azt mondták volna, hogy vadászgépbe nem lehet ülni, de a lényeg mégis csak az, hogy figyelembe lett véve, hogy egy ilyen pilótaülésben zárt szerelésben kell ülni, mert bármi meghibásodás van, nem lehet felvenni a szkafandert,mert nincs hely. És ha már rajta van a felszerelés, akkor bizony azon keresztül fogja bámulni a szélvédőt. Nagyon tetszik mikor így végiggondolnak valamit, és belerakják. Amivel lesz még dolguk szerintem, az amit a sisakból látni lehet, szerintem nagyon elnagyolt az a keret, amit odaraktak.
  • dereksmart
    Prohardverre nem linkelte, ahogy szokta. Vagy igen? De akkor meghülyültem, lehet nem megyek át a pilótateszten. Elveszik a szárnyaimat. :( Illetve a segédhajtóműveimet. :(
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.10.08. 11:40:52
  • Torzonborz
    Mire gondolsz? A heti ATV kint van.
  • dereksmart
    Félve kérdem: fordítások lesznek még? Relay-es dolog miatt csúszik, vagy Stilinski feladta?
  • dereksmart
    Akkor refundolok mindjárt. Vagyis nem, megvárom amíg megjelenik az SQ42, és a megjelenés napján refund kipróbálás nélkül. Ez a maximum amit ebből a refundizgatásból ki lehet hozni. :D
  • Torzonborz
    De...a...3.0...nem...létezik....megmondtaittvalamelyikokosis. :D
  • Diopapa
    Avokádóknál a 3.0.....
  • dereksmart
    Bírom ezeket a fejlesztői meetingeket. Mindenféle fura alakok, kicsit olyan mint egy World of Warcraft piac, hogy egyszerűen nincs két egymásra legalább nyomokban hasonlító figura a teremben. :D
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.10.06. 09:02:27
  • dereksmart
    Ööö... :D
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.10.05. 11:01:17
  • Diopapa
    Szép elmélet, csak nem fogsz addig élni, hogy elgémberedj.. :D
  • dereksmart
    Tudod mi az előnyöm? Hogy ha elfáradok az ülésben, elgémberednek a tagjaim, akkor egyszerűen hátra megyek, lenyomok néhány fekvőtámaszt az ágyikó mellett, esetleg hátra megyek a raktérbe és körbe-körbe futkosok, majd jól esően kimerülve bemászom az ágyamba és alszom egy nagyot. A szuperhornet pilótája meg órákig szorong az ülésben, katéterre van kötve különben belerondítana a nadrágjába, és ha elzsibbadt a lába, akkor se tud mit kezdeni a helyzettel. Egyszerűen titánban egészségesebb az élet. Szuperhornetesnek teniszkönyöke alakul ki, meg reumája lesz. Izületi bántalmak. Remélem Chris belerakja. Látni akarok egy csomó reumás karaktert, amint vonszolják magukat az Olisar folyosóin! :D
  • Diopapa
    Jah, az Avenger jó lesz a 3.0-ban. Mondjuk a Super Hornetek ugyan úgy fossá fognak lőni :D
  • dereksmart
    Titán szerintem majd 3.0-ban fog felértékelődni, mert mindenfélét lehet majd vele csinálni. Bepakolni a rakterébe egy kis árut, aztán egy kis fejvadászat, egy kis roncskeresés, egy kis javítgatás, áru közben eladva, és gyűlik a zseton a freelancerre. Legalábbis én majd egy freelancer maxot akarok vásárolni, hogy azzal folytassam ugyanezt a tevékenységet. :)
    Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.10.04. 18:34:09
  • Diopapa
    Verseny legyen multiplayer és public, akkor kapsz recet.... Valamennyit mindig adnia kell szerintem.