7978
-
Diopapa #2092 Semmit sem írtam a minőségről. Kétségbe vontad, hogy van-e igény ilyen összetett játékra. Erre írtam, hogy az összedobott milliók mutatják, hogy van rá igény. Ha követnéd a fejlesztést, az RSI fórumokat, akkor látnád, hogy ezt akarják az emberek. Azoknak készül, akiknek elegük van a QTE-kből, a lebutított, konzolos játékmenetből, irányításból, respawnból stb... -
#2091 Van egy rossz hírem, az hogy te mit nem szeretnél meg mi nem kell neked nem nagyon hatja meg őket.
Ez a dizájn már rég megszületett, változtatni nem nagyon fognak rajta.
Szóval marad neked a régi mondás "vagy megszoksz vagy megszöksz". -
#2090 Ez egy nagyon jó kérdés.
Az X-ek esetén sokan akartunk állomáson járkálást. Az X2-ben neked kellett dokkolni az állomás belsejében. Először jó volt, meg nagy szám, később meg már inkább a gyorsabb utat választottam. X3 esetén szintén. Amint lehetett, megvettem a Docking Computer-t és csak egy gombnyomás volt az állomástól kb. 5 km-re.
A Rebirth-ben is hamar megszületett az a mod amivel már nem kellett leszállni az állomásra legénységi tagért, sőt, az állomáson tartózkodókat is meg lehetett nézni, nem csak egy részlegben ücsörgőket.
De pl. az Elite-ben nincs kiskapu, így mindenkinek maga kell landolnia. Vagy tesz a hajóra egy Docking Computer-t és keringőzik rá egyet :D Én mondjuk jobban szeretek landolni és nem a gépre hagyni. Főleg, ha csempészek.
Szóval, ha nincs alternatíva, akkor is mindenki szeretni fogja, de legalábbis használni. :) -
#2089 Én biztos, hogy nem szeretném.
Ha valaki szkafander élményt szeretne, akkor zárja magát egy légmentesen zárt helységbe, hogy fogyjon az oxigénje és tapasztalja meg maga, hogy milyen is az, ha már nincs. A sisak élményre meg használjon Vive-t.
De ennek ellenére maga az oxigén jelenléte még oké, legyen, ez van az ED-ben és a SE-ben is. Ma már szerintem alap egy űrjátékban. Maga a légzés szimulálása meg kb. olyan, mint a repülő vezetés skillje. A játékostól függjön és ne a karaktertől a játékban.
Az ADR1FT-ben elég jól megcsinálták a szkafandert, sisakkal együtt. Nem szeretnék ilyennel játszani egy űrhajós játékban. Persze 1-2 órát elmegy, de hosszú távon csak zavarna.
Cockpite: Ne már, hogy a játékba kapcsolgassak. Persze, le lehet animozni, hogy egy gombért kinyúl és átfordítja, de mit sem ér az egész, ha azt a gombot én magam nem tudom ugyan úgy átkapcsolni. Azt csinálják meg, hogy, ha varázsolok egy cockpit-et a szobámba a gép elé, akkor azt kezelje rendesen a játék.
Nem kell a fejmozgás követő nyavaja sem, mert a monitor elől van. Viszont, ha veszek egy UltraWide-ot, vagy mellé csapok még kettő monitort, akkor annak megfelelően nőjön a látóterem és akkor majd én oda fordítom a fejem.
Vagy, ha van egy SimPit 180 vagy 270 fokos kivetítős cuccom, akkor annyit is lássak a játékból. Ha elfordulok 90 fokkal valamelyik irányba, akkor lássam, hogy mi van mellettem és ne csak egy fő monitornyi képem legyen.
Az, hogy ezekből a játékban mit imitálnak, nem érdekel. Én akarom élvezni a játékot és nem azt akarom, hogy a karakterem élvezze. -
#2088 ...jobban foglalkoztat az a kérdés, hogy az EVE rajongóknak miért nem tetszik annyira az Elite Dangerouse? Erről persze van elméletem, és ami miatt foglalkoztat ez a kérdés az az, hogy megismétlődik -e az SC ben is. -
#2087 Megszokás kérdése. Majd kialakul ez is. Az EVE ben sem kell bányásznak lenned, hogy sok nyersanyagod legyen.
Egyébként CR elég sok sikeres projekten van túl ahhoz, hogy azt gondoljam, tudja mi kell a népnek.
Meglátjuk.
-
#2086 Én is nyomtam EVE-t, SC-ben pont azt az immersiont adják meg számomra amit onnét mindig is hiányoltam.
CCP-nél is tervben volt lásd captains quarter, csak ott le is álltak vele mondjuk leginkább anyagi okok miatt.
A lóvét majd itt is hajtani kell, de legalább nem lesznek skillek amitől függ az ember. -
Renegade #2085 ha már részletgazdagság/pepecselés
moralizálás on:
mennyire fogja megbosszulni magát, gondolok itt arra, hogy mindig el kell sétálni az űrhajóig, elindítani, elrepülni x helyre, megbeszélni cimbivel, hogy melyik város, melyik kocsmájában találkozzatok, stb?
Nyilván ez eleinte hatalmas feeling, de nem lesz egy idő után bosszantó?
bele fog-e esni abba a hibába, mint az EVE, hogy konkrétan második munkahelyé válik, ha komolyan akarsz pl klánozni?
erről ugye Lammaer tudna mesélni. -
dereksmart #2084 Kell természetesen. Most egy űrtúlélőjátékban, vagy akármilyen űrhajós játékban például az az egyetlen szaros szkafander-védőruha, na az sincs tisztességesen megcsinálva. Pedig hát kitalálhatná a fejlesztője a játéknak, hogy ha egyszer azt az egy darab sisakképernyőt és ruhát fogjuk használni a full játékban, akkor arra hegyezi ki a fejlesztést dizájnilag, és összerak egy teljesen egyedi, részletes szkafander-élményt. Ebben ott van az oxigén fogyása, lélegzés hozzá, maga a sisak kinézete belülről, extrák hozzá, mittudomén éjjellátó modul, röntgen, meg hasonlók. És nem csinálják. Vagy ha van cockpit például egy űrhajóhoz, az csak dísz. Villog egy-két lámpa, meg szépen néz ki. És nem jutnak el odáig, hogy mi volna ha meg is csinálnánk normálisan, hogy valamit kapcsolgathasson már a hülye gamer?
Na és akkor jön a Star Citizen, és minden ilyen igényre azt mondja, hogy mi megcsináljuk baszki, mert ez a mi játékunk lesz, mi is akarunk vele játszani, és olyan élményt akarunk, amit a mai játékok nem adnak meg a nekünk.
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.16. 10:56:07 -
#2083 De Jocó nem a garanciáról beszélt, hanem arról, hogy szerinte nincs szükség ilyen szintű részletességre.
Papa erre írta, h de, mivel csak összekalapoztak ezzel ennyi pénzt.
Amúgy meg most nincs kiadó aki sürgetné a kiadást, pont ezért tud rajta ennyit ülni CR.
pl a Freelancerbe is több mindent szeretett volna belepakolni de M$ betett neki (és még így is milyen jó játék lett).
Na mindegy majd kiderül.
SQ42-ről nem sok infót adnak, de ezt már az elején megmondták, hogy így lesz. :(
Nem akarnak spoilerezni. :D
#2082: nem, ez sajnos nem a Wing Commander univerzumra épül. Annak a jogai EA-nál vannak ha jól emléxem. Szóval teljesen újat találtak ki.
Bár lehet nem is olyan nagy baj, a Kilrathi cicák mai világban már komolytalanok lennének sztem.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.09.16. 10:58:34 -
Renegade #2082 akkor a nap hülye kérdése:
ez egy új Univerzum, nem pedig a Wing Commanderé? -
#2081 történelmi idővonal -
Renegade #2080 na ez jó kiindulási pont, a videóból nem tudtam megfejteni, hogyan írják a Vanduult :)
így viszont már megtaláltam ezt is: https://starcitizen.gamepedia.com/Vanduul -
#2079 mi történt a vegán -
Renegade #2078 úgy, hogy az összeszedett pénz az önmagában nem érv a garanciára
sajnos manapság mindent el lehet adni egy jó kampánnyal :(
amúgy mit lehet tudni az S42-ről?
ki lesz az ellenség?
mi történt a Vegan? (azon kívül, hogy jól el lettünk picsázva, gondolom)
Miért esett el egy csomó rendszer?
-
#2077 és ez hogy jön ide? -
Renegade #2076 ez semmit nem jelent, a Juicero is 100 millió felett kalapozott össze
-
Diopapa #2075 Hogy mennyire van igény azt az összedobott sok millió dollár mutatja... -
#2074 A részletek fontosak, kérdés, hogy kell e ilyen szintű részletesség. Van e rá igény. Főleg hosszú távon, nem csak egy szájtátásig.
Én azt sem szeretem, ha egy adott eszköz mozog a kezemben míg mászkálok. Jobb, ha fix. Úgy nem zavar.
De, ha már részletesség, akkor sokkal jobban örülnék egy olyannak, hogy minden egyes dolgot külön gombra lehessen programozni és ne csak egy panelről elérni.
Hogy mire gondolok? Aki ismeri az Elite Dangerous-t, az tudja, hogy a hajó moduljait a jobb oldali panel segítségével lehet kapcsolgatni.
Jelenleg nincs tudomásom róla, hogy más módon is lehetne. Pedig mennyivel jobb lenne, ha egy kapcsolótáblán keresztül egyszerűen lehetne őket kapcsolgatni és így nem kellene oldalra nézni, csak előre. Nem kellene annyi gombot nyomogatni, csak egyet-egyet.
De az sem lenne rossz, ha a fighter pilóták utasításait is gombnyomásra lehetne osztani. Jelenleg egy előre beállított állás után Logitech-es gamer billentyűzet esetén meg lehet oldani 1 gombnyomásra - makróval. De amíg a makró lefut, addig a kép lenéz egy pillanatra.
Szóval, ha majd ilyen és hasonló dolgok belekerülnek, akkor nagyon fogok örülni neki. -
dereksmart #2073 Oké de a játék fejlesztői azt mondják, hogy megvan rá a technológia, és meg tudják csinálni. Nem azért dolgoznak vele évek óta, hogy ne legyen kész. Tehát most van egy dilettánsok közti hitvita (ezek vagyunk mi), akik hiszik vagy nem hiszik, hogy ez lehetséges, meg van ott egy szakmai gárda amelyik azt mondja, hogy meg tudják csinálni, minden eszközük megvan hozzá. Csak ez egy elképesztően kreatív munka, mert nincs kit lemásolni, mindent ők találnak ki. És elképesztő dolgokat csinálnak, ha követitek a fejlesztést. Például az űrhajók cockpitjei, műszerfalai. Az egy másik játékban a csúcsteljesítmény lenne, hogy csináltak az egyetlen űrhajójukhoz egy fasza interaktív cockpitet. Ebben a játékban meg csináltak minden űrhajóhoz, és ez csak a játék egy szelete. Nekik minden ilyen szeletnél le kell rakni valami csúcsteljesítményt. Ezek az elvárások. És megcsinálják. Amit a sisakélménnyel, staminával, légzéssel, szívritmussal is dolgoztak, egyszerűen zseniális, és ilyet előttük senki nem csinált. -
lammaer #2072 A jövő hardverére nem lehet épiteni, hogy olyasmit csinálok ami a mostani gépeken ugyan nem megy,de majd akkora mikorra kijön biztos lesz olyan proci, videókártya, net, háttértár. A nagyon elhúzódo fejlesztéssel az a gond - amit Borz is megemlit itt alattam - hogy egy idő múlva amit csináltak mehet a kukába, újra kell írni nulláról mert nem lehet toldozgatni-foldozgatni a végtelenségig vmit. Azaz rengeteg felelselegesen eltöltött idő, energia, pénz. Plusz amitől ma leesik az állunk, azért 5 évvel később már nem biztos hogy annyira odaleszünk. -
#2071 "a netkód már most sem rózsás"
Pont ezért írják újra teljesen, tehát nem csiszolgatják hanem nulláról építik fel úgy, hogy már megfeleljen az igényeiknek.
Gigabites net nem kell hozzá, max ha gyorsan akarod letölteni.
Erőmű csak most kell. A klienst el lehet indítani offline módban, a PU-ban így egymagad repkedhetsz így egy jobbfajta közepes gépen 50-60 fps-el fut, ugyan ez online 20-30 fps egy erős gépen. Ez is a béna netkód miatt van (igen, bármennyire is hihetetlen de ilyen szinten lenyomja az fps-t).
A CE meg hiába elavult ha ez már nem az. A nagy részét átírták, nem véletlenül fut már Lumberyard néven (Amazonos együttműködés is benne van ebben).
Persze az tény, hogy komoly kihívást jelent nekik de az látszik, hogy meg akarják csinálni.
Aki heti szinten követi bugsmashert meg atv-t az
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.09.15. 13:31:00 -
paj01 #2070 Engem is ez az ami aggaszt, hogy olyan részletgazdagra élethűre, aprólékosra akarják megcsinálni, hogy erre nem áll készen a mai technológia. Minden egyes hozzáadott kis immersive feature bugok tucatjait generálja meg conflictol más elemekkel. Hozzájön az, hogy az egész egy online dolog, a netkód már most sem rózsás ahogy hallom, hogy a francba tudják megoldani hogy egy állomáson mondjuk alsó hangon 100 karakter minden rezzenése fluidan közvetítődjön a többi karakterhez? Arcmozgás, az uj voice chat, amit legutóbb mutattak,, fizika, animációk, grafikai effektek ...Dolgoznak a netkódon okés. nem értek hozzá de csiszolgatással lehet jelentős gyorsulást elérni? Ha már most problémás mi lesz több száz/ ezer player esetén? Na és ehhez milyen erőmű kell majd meg hány gigabites net? Mire kijön a játék lehet már 20 magos procik lesznek de az a baj, hogy ahogy telik az idő a használt technológia (cryengine) is egyre elavultabb lesz.
Még egy Beta állapot is nagyon messze van és a béta fázis se 2 hónap lesz az fix. Dolgozzanak rajta presze ne kapkodjanak de azért az idő kicsit ellenük is dolgozik.
Persze lehet bízni a fiúkban hogy tudják mit csinálnak, jobb rálátásuk van meg jöbban tudják mit hoz a jövő hardver, szoftver lehetőségek terén de a folyamatos release csúsztatások meg a demokon rendre jelenlévő bugok, glitchek, crashek azt mutatják, hogy azért ők sem biztos hogy mindennel számoltak.
SQ42 körül meg nagy a csend sajnos. -
#2069 Akkor taníts mester! Honnan merítsek tudást? -
Tirion #2068 legyen igazatok!!,mert én is beszoptam 3 éve,de szerencsére csak a legkisebb packot vettem meg -
Tirion #2067 ne haragudj,de akinek a google meg a wikipedia a mindenható azzal nincs mit diskurálnom -
TokraFan #2066 "Kicsi, működő, élvezhető dolgot kellett volna épiteni, amit szépen lassan bővitgetnek ki."
Ezzel egyet tudok érteni. A kevesebb általában több. Én bízom bennük ennek ellenére és a prezikből is az látszik, hogy embertelen igényes munkát végeznek. ILyen szinten megcsinálni sok idő. A kérdés csak az lesz majd, hogy összeáll-e egészében? Mert sokszor itt véreznek el a nagy tervek. Már egy apró, ámbár minden esetben ismétlődő animáció is képes őrületbe kergetni a játékost, ami elsőre még álleejtős, tizedikre már unalmas, századszorra nézve pedig már a világból is kihajítanád. Ez persze csak egy apró kiragadott példa, de számos olyan buktató van, ami tönkreteheti az összképet.
Ebből a szempontból is jobb lett volna, ha első körben kevesebbet vállalnak be, de azt iszonyatosan jól megcsinálják. Amit pedig netán mégsem, azt javítják a következő verzióban, újabb nagy adag tartalmi frissítések mellett.
Ezzel együtt remélem, hogy a végeredmény majd az ő látásmódjukat igazolja, és a játék nem csak részleteiben, hanem összességében, konkrét játékmenetében is zseniális lesz. -
#2065 Igen, biztosan scriptelt volt az is, mikor élőben nem tudták lerakni úgy a nagy hajót a felszínre, hogy a rámpán a kocsival fel lehessen hajtani. A 3. próbálkozásra fel is robbant a jármű. De az is script lehetett, amikor a ugrás után szétfagyott az egész játék és újra kellett kezdeni.
Te komolyan, honnan szedtél össze magadtól ennyi hülyeséget? Segítettek? -
#2064 Jó, nemsokára megkapjuk 3.0-t, majd akkor rajtad mosolygunk, hogy azzal játszunk ami szerinted scriptelt videó volt (elég megnézni a prezit, világosan látszik, hogy nem srciptelt). :)
Mint ahogy alább is írtam, 2.0-nál szintén ez volt. :) -
#2063 Azért hisszük, mert mi ilyen tudatlanok vagyunk. És hiába guglizom, sehol nem találok bizonyítékot arra, hogy le lett volna programozva az amit láttunk. Neked biztos jobban megy ez a guglizás, Nyilván nem írnál ilyet, ha nem lenne rá bizonyítékod, ebből is csak az látszik mennyire tudatlan vagyok... ...komolyan... az önértékelésem már romokban... de szeretnék én is olyan jól informált lenni, mint Ti. Mit nem adnék érte... lehet refundolom azt a 40 eurót amit kiadtam és nektek adom, hátha megér nektek ennyit a titok. -
Tirion #2062 és amikor azt írod,hogy iszonyatosan komplex még csak a jéghegy csúcsát karcolgatod...nem is értem,hogyan hihetik el itt is az emberek,hogy ez valaha is egy működőképes játék lesz......
komolyan elmosolyodok mikor az előre leprogramozott vidóprezentációkat valós játéknak hiszik itt a srácok -
lammaer #2061 Sajnos egyet kell értenem... ISZONYATOSAN komplex játékot képzeltek el és hypeoltak fel, amit meg merek kockáztatni hogy a jelenlegi technológiai szinten nem lehet megcsinálni, ennyi részletet képtelenség beletenni normális időn belül. Előbb fognak megcsömörleni ahogy éveken keresztül masszirozzák ugyanazt a játékot. Játékfejlsztő AI? ÖNMAGÁBAN akkora projekt mint egy normális játék... :D
150 millió dollár amúgy nem sok pénz az ITban, megint pénzpumpához kell majd nyúlni hamarosan..
Kicsit olyan mint a szegény No Man Sky, amikor elhintették hogy hú micsoda világgenerátor lesz, végtelen lehetőségek, pedig nyilvánvaló volt hogy a jelen kor technológia szintjén ez megvalósithatatlan (igen, abba ne menjünk bele hogy ők csak beszéltek, itt meg vannak techdemók, a felhozott szempont lényegen nem változtat - amit pl a #2059-ben Derek ir ma abban a formában biztos nem megvalosítható - önálló életet élő AI legénység csak úgy mellékfunkcióként a játékban...)
Kicsi, működő, élvezhető dolgot kellett volna épiteni, amit szépen lassan bővitgetnek ki.
Persze ettől még lehet nagyon jó játék, de az hétszentség hogy rengeteg kompromisszumot kell majd kötniük és az igéretek úgy biztosan nem fognak teljesiteni ahogy a RóbertŰripariVállalata honlapon van...
De mindenképpen szurkolok hogy megvalósuljon!
Utoljára szerkesztette: lammaer, 2017.09.15. 10:21:55 -
Renegade #2060 hát, miután megnéztük a szóban forgó videót, egy jó órán át beszéltünk még róla, hogy, hogy a viharba lehetne ezt megvalósítani?
először csak pár naprendszer?
aztán tágítani az univerzumot?
annyira részletgazdagra ígérték, hogy szinte elképzelhetetlen, hogy meg tud valósulni emberi időn belül, mint lentebb is írta valaki, már maga az AI is rohadt nagy kihívás, ami segít leprogramozni a dolgokat.
A Squadron 42-őt igazán kiadhatnák már, szerintem nagyot lendítene az emberek bizalmán. -
dereksmart #2059 Olyasmibe gondoljatok bele, hogy mondjuk ott egy Mass Effect, amiben mit vállaltak? Van egy Normandy űrhajó amiben szimbolikus helységek vannak, nem irányíthatod, minimálisan léphetsz interakcióba a hajóval, a legénység dísz, nincsenek kapcsolótáblák, lényegében az egész egy dísz csak.
Ehhez képest a Star Citizenben egy ilyen űrhajót úgy építenek meg, hogy abban minden helységnek értelme van, nem szimbolikus hanem egy kész űrhajó, például a legénységi szállás akkora lesz, hogy elférjen a full legénység, amit toborozni kell és önálló életet élnek, szolgálatba lépnek, pihennek és hasonló, ezen felül a gamer irányíthatja a hajót, javíthatja a hajót, és lecserélheti az űrhajóját, és a következő űrhajóban ugyanezek a kondíciók meglesznek. Mass Effectben az az 1 darab dísz űrhajó az a Star Citizenben csak 1 opció a sok közül, már azon felül hogy marhára nem díszként funkcionál. És akkor most mérjük össze a fejlesztési időket. Nem lehet összevetni a kettőt, hiába tartott a Mass Effect része X évig, a Star Citizen ezerszer többet vállal. Mass Effect persze csak egy kiragadott példa, de nincs olyan játék amivel össze lehetne vetni a Star Citizent, tehát nem lehet elvárni, hogy a fejlesztési idő az meg legyen akkora mint egy átlag AAA kategóriás játéknak.
Utoljára szerkesztette: dereksmart, 2017.09.15. 09:35:37 -
Renegade #2058 mondom, ne legyen igazam
amikor én dobtam egy hátast majd percekig kerestem az államat:
megy az űrcsata, kilövik az ellenséget, épp mondom a haveromnak, akivel néztük a videót, hogy na, mennyire durva lenne, ha át lehetne szállni lootolni, de mondjuk valaki megúszta a legénységből és akkor még azzal is foglalkozni kell....kopp
Wing Commander 3: jó kis játék volt az, meghajtotta az 5X86-osomat rendesen :)
bár az adott univerzum égköve szerintem a Privateer volt, ez volt az a játék, ami miatt vettem egy Gravist. -
#2057 Sokan a már a 2.0-ra is azt mondták, hogy nem lehet megcsinálni (itt jött a PU a több fizikai gridel és multicrew alapja). Megcsinálták (a netkód mondjuk egy rakás trágya, ez még a CE-ből van, azt most masszírozzák :D).
3.0-ra is sokan mondták, hogy nem is létezik, meg nem lehet megcsinálni. Megcsinálták.
SQ42-nél hasonlóra készülnek mint anno Wing Commander 3 volt ( az a bizonyos 4 cd-s játék amint szintén ők csináltak és amire mindenki azt mondta, hogy bukta lesz, jééé nem volt az).
Szóval relax, láthatólag őket nem nagyon érdekli az, hogy ki szerint mi megvalósíthatatlan.
-
#2056 Fejlesztési időről volt szó. Nyilván a két játék nem más szempontból nem összehasonlítható. -
Renegade #2055 nagyon szívesen :) -
#2054 Kedves Emese,
Köszönjük, hogy lehetőséget adhattunk, hogy mi "tudatlanok" létezésünkkel megteremtettük számodra azt a pozíciót, ahonnan lenézhetsz ránk vigyázó, aggódó tekinteteddel. Köszönjük, hogy a szabadon gyakorolhatjuk vallásunk és abban hihetünk, amiben nekünk tetszik. -
Renegade #2053 Blizzard játékok :)
amúgy amiket láttam ebből a játékból az rohadt meggyőző volt, annyira, hogy jelenleg én megvalósíthatatlannak tartom, amolyan sokat akar a szarka effekt, viszont én lennék a legboldogabb, ha nem nekünk, szkeptikusoknak lenne igaza, rohadtul nem okozna örömet, ha ez csak lehúzás lett volna, szóval inkább a "hívők" dörgöljék majd az orrunk alá, hogy igazuk lett.