2998
stalker.jpg

A Lost Alpha egy önállóan futtatható és ingyenes rajongói mod, amely főként a Shadow of Chernobyl korai verzióiból átemelt, felújított elemeiből épült fel.

Legfrissebb elérhető verzió: 1.4007 Director's Cut

A játékról: [Moddb.com] - [1.4007 változás lista]

Letöltés: [Part 1], [Part 2], [Part 3], [Part 4], [Part 5], [Part 6] vagy [Torrent]
  • molnibalage83
    Na jó, most kezd kicsit felhúzni tényleg a játékmechanika. Elmegyek Crodonba eladni egy rakás cuccot. Aztán vissza Yantarba a kottákkal. Aztán elmegyek az új bar-ba...
    ... hogy egyből menjek vissza Yantarba.

Basszus "picit" sok idő megy el rohangálással / autózással úgy, hogy még hülye irányokat is javasolnak a nyilak...
  • molnibalage83
    Kérdés arról, hogy kb. mennyi van hátra.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Bar most költözik át a helik RPG-s lelövés után. Kb. hány %-nál vagyok a történetnek?

• molnibalage83
    A Sniper AKS fegyverem sebzése lecsökkent kb. 2,5 vonásnyira. Ez mitől lehet? Végig jól karban volt tartva...
  • grebber
    Ajánlott elolvasni a történetet....

Stalker
  • molnibalage83
    Az alap Stalkert elvittem addi, hogy már Yantarban szórkazotam és akkor találtam meg ezt a topikot. Mindenféle MOD nélkül toltam. Most már haladok a történettel, de zavaros.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Engem hívnak Streloknak, de mégis aktív az a quest. Most akkor én vagyok vagy nem? Gondolom később kiderül

A probléma továbbra is a teljes balanszolatlanság. 2. szinten is a katonák és egyes humaonid ellenfelek szinte insta kinyírtak a menekülés során, a sima kék ruhás banditákat meg halomra mészárolom. Volt olyan talpig vasban levő katona (?), akik kb. 5-6 fek ás nagy körüli lövést túlélt. Stalker szinten... Izé...

A játékban levő pénzeken és árakon azt látom, hogy sajnos azzal az aspektussal készült, hogy farmolni kell. Ezért mindenhova autóval kell menni - ez sokszor szenvedés - és vissza Crodonba, hogy eladhass mindent fegyvert, amit kilootolsz. Sehol nincs az, ami egy ilyen survival szerű játéknál jó lenne. Lopakodás és elkerülés. Kár... Pedig sanszosan megoldható lett volna.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.01.27. 11:32:54
  • bakvarnyu
    Akkor te az alap Stalkerekkel nem is játszottál, egyből ezzel a moddal kezdted?
  • molnibalage83
    Na, kis trükkel, de át lehetett menni...
  • molnibalage83
    Ez a játék teljesen ki tud akasztani néha. Nem lehet a Bar helyszínről Yantarba átmenn kocsival, mert rosszul rajzolták meg a zónahatár. Gyalogosan felkínálja a lehetőséget, kocsival nem. Fasza...
  • mcmoha
    Később vehetsz artifact gyártó, vagy mi a túró, gépet meg hozzá recepteket és akkor majd tudsz gyártani ritka artifactokat.
  • molnibalage83
    Okas.

Tegnap megtaláltam a pincében a másik szerszámosládát, de az is alap, szóval a Crodonban levő mechanikusnak nem kellett.

Végre találtam artifactot mezei anomáliánál is a keresés közben. Hurrá, van ilyen is. :)

Az artifactokat lehet mixelni később vagy máshogy felhasználni? Ha nem, akkor a +1/+1/+1 bónuszt adó kis izéket és mást sem látom értelmesnek megtartani. Az a cucc, ami alapból sugároz kb. semmire sem jó. Már most is annyira erős páncélom van 2. szinten játszva, hogy nemigen halok meg sehol.

Megyek éppen Yantarba, de jó nehéz autóvl eljutni oda a bar felől. Ha egyáltalán átfér. Ma este kiderül.
  • mcmoha
    Az x18-ba (és minden laborba) le kell menni, mert az a főszálhoz tartozik. Igaziból minden a főszálhoz tartozik, csak azok a munkák nem amiket te kérsz.
    Ennek is egyszerű a sztorija: amnéziás vagy, a PDA ban csak annyi infó maradt, hogy öld meg Sztrelokot. Elindulsz megkeresni Sztrelokot közben azt is ki akarod deríteni ki vagy. Szidorovics, a báros, Petrenko, a professszor Yantarban meg mások segítenek de mindeggyikük megkér valami szivességre mert a Zónában semmit se adnak ingyen. :)
  • molnibalage83
    Az elején jónak tűnt, az autózással most már gyorsabba mozgás, de azt is tanulni kell és sok reload kell, mert érthetetlen helyeken beakad a kocsi. Az alap Stalkert messzire vittem már viszonylag azt sem akartam MOD-dl újrakezdeni.
  • steweee
    ha ennyire negatív a lost alpha, akkor mi a fenéért bajlódtak vele annyit ? de komolyan. nem kérdőjelezem meg amit mondasz, még egy percet nem játszottam vele, az eredetit toltam vmi modjával.

a Complete mod nem látszik rossznak, de nem értem akkor a lost alphába miért kezdenék bele ?
  • molnibalage83
    Csak kb. semmi összefüggést nem látok abban, hogy mit és miért csinálok. Menj ide, menj oda. Strelok lesz gondolom a főszál, de most ott tartok, hogy azt sem tudom megmondani, hogy melyik quest a főszál...

Az külön vicces, hogy egyes PDA dumákon kapott quest-t nem tűnt el azután, hogy beszéltem a fickóval. Most megyek el a kutatókoz Yantarba és megkersek majd valami hullát aztán az erődben. Az X18 labor quest nem tűnt el, de az sem rélmik már, hogy akkor jártam-e már abban a laborban vagy nem.

Összefolyik az egész. A játék eddig szinte a lootolásról és időpazarlásról szól. Eddig veteran nehézségen toltam, de most lentebb húztam stalkerra, így le tudtam gyakni más a ugrabugráló kutyákat is ahol Veles (?) van. (Asszem ez a neve.)

A szerszámokért is átkutattam a falut a korábban felsorolt helyeken, de egyelőre pincét nem is találtam, pedig minden épületbe bementem.
    A játékban azért van elég pézem, mert notóriusan visszapakolgatja az ellenfeleket Crodonba a gyárba és a hídhoz is. Kinyírom őket és abból 5-10k is kiön egy alkalommal.

Az 5.56-os lőszerrel tüzelő távcsöves fegyveremet viszont elvesztettem. Mentés és visszatöltésnél előfordul, hogy valami rejtélyes oknál fogva eldobja a fegyvert a karakter és ezt nem vettem észre. Szóval most csak távcsöves AK van 7.62-es lőszerrel meg erősebb pisztolyok.

A játék fő problémája az, hogy egyszerűen üres. Hatalmas térkép, amin kb. nincs semmi. Az autóval meg n+1 visszatöltés kell, hogy megtaláld az utat az anomáliák között. Ez nem izgalmas, inkább sokszor idegesítő...

Tudom, hogy szemétség más AAA játékhoz mérni, de azoknál sokkal egészségesebben lövik be az arányokat. A Dying Ligth pl. erre a kedvenc példám. A sztori kis túlzással elfér egy A/4-es lapon, a karakterek sablonoksakt, de a játék üteme hibátlan volt. Itt ezt hiányolom.

Hiába nézek fel/le és nézek be mindenhova nem találok olyan lootokat, amiket lent említettek. Kis túlzással már csak becsületből tolom, mert érdekel a vége, de néha már inkább vágnáma sarokba, hogy toljam a LiS új részét vagy a Wolf Among Us-t vagy bármi mást...Eddig legalább 60 órám van benne szerintem és még mindig itt tartok. A Witcher 1 része volt 64 óra nekem, de abban ehhez képest volt ám tartalom bőven.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.01.22. 10:33:53
  • mcmoha
    Kb Dead City után felélénkülnek az események, de egészen a játék befejezéséig állandóan megkérnek, hogy intézzél el valami mellék küldetést. Érdemes (de nem szükséges) minden szart megoldani mert befolyásolja a játék végét.
  • molnibalage83
    Mikor indul be a játék sztorija végre? Csak megyek ide és oda, mert küldözgetnek, de kb. semmi más nem történik....
  • molnibalage83
    A transceiver mire jó?
  • mcmoha
    Szerintem nincs. Az alagútban csak néhány egyszerű küldetést kaphatsz tőle.
  • Zozo0122 #2820
    Srácok ha Mole meghal útban az alagútba (miután túlélte a katonák támadását) akkor ugye nincs gáz? Megölik a vaddisznók az úton, már csak a hulláját találtam meg.
  • molnibalage83
    Én is lentebb fogom húzni a nehézséget, nem látom értelmét, hogy szopassa magam feleslegesen. Írtam dezonak, hogy miket és hogyan látok, de nem válaszolt. Elég hossszú levél lett.
  • bakvarnyu
    Én ha egyszer elkezdem legkönnyebb fokozaton fogom játszani, minek kapjak agybajt, épp eleget szívatnak más multis fps-ekbe:)
  • molnibalage83
    Hááááááááááát, nem tudom...
    Én inkább a Frostpunk-ot várom már. A This War of Mine után engem kilóra megvettek...
  • Hexex86 #2816
    Kicsit talán off a téma, de van egy két hasonlóság a Stalker játékkal:Desolate! avagy egy Stalker és Fallout fúzió! ;)
  • ntex
    Elméletileg a fast travel már benne van a játékban. Csak ahhoz hogy elérhető legyen két pont között beszélni kell asszem mindkét fast-travel -es csávóval. A kezdőfaluban pl. a szerelő melletti npc az egyik.
  • mcmoha
  • Devv
    Alapjátékhoz: STALKER Complete mod
  • molnibalage83
    Én végig tervezem tolni, mert érdekel a történet vége, de helyenként nagyon szenvedés az egész.
  • steweee
    egyáltalán van értelme belekezdeni a Lost Alphába ezeket olvasva ?

vagy várjak még egy újabb javított verzióra ?

ha az alapjátékkal szeretnék még 1x játszani de felturbózva, akkor milyen modokat tegyek rá ? hogy érdemes nekifutni ? leginkább vmi olyan érdekelne, amit simán csak telepíteni kell, és nem egyenként modolgatni
  • molnibalage83
    Igen, Van kettő is. Jó sok zsét érnek, csak nem lehet eladni.Oszt látom, hogy lehet használni. Bemountolta, de hogy hova azt nem tudom, mert eltűntek, láthatatlanok. Semmiféle utalást nem kaptam arra, hogy ezt kéne csinálni.

Én nem vettem USB-t, kaptam mindkettőt.
  • Zozo0122 #2809
    De ehhez kellenek az USB driveok? Ha jól tudom kétféle van, a kék meg a zöld típus. Az egyiket megkaptam a Cordonban Proverbtől. Két kérdés srácok:

1. Melyiket adta ő nekem? Azt kaptam, amelyik megnyitja a statokat, amiket fejleszteni tudok. Az melyik volt?
    2. A másikat is meg fogom kapni mielőtt kell, vagy vegyem meg amint látom?
  • molnibalage83
    Hm....
    Hát arra hogyan kellett volna rájönnöm magamtól, hogy az USB flash izéket láthatatlanul lehet mountolni és azzal letölteni adatot az X18-ban...?
  • molnibalage83
    Okas, megvan. Fejlődök magamtól is a dolgok megtalálásában, találtam pár artifactot. (Mondjuk nem voltak használhatóak az én szememben, eladtam őket.)

Az autózás megy, nagyon messzire lehet elmenni lendületből a motor kikapcsolásával sík terepen is. Két foruló alatt kb. 60k zsét harácsoltam össze, telt sokmindenre.
  • mcmoha
    Dark Valey-ben a farm kapujával kb szemben (messze) van egy bekerített szeméttelep. A telepen egy szeméthalom tetején van egy ZIL vezetőfülke, abban van a készlet. Óvatos legyél mert nem veszélytelen a telep.
  • molnibalage83
    Az első Zil hol van? Olyan repair kitet találtam, ami sima fegyverjavításra jó valahol máshol, de a questes kitet még mindig sehol. Yantarban még nem jártam.
  • molnibalage83
    Kb. ezek a problémáim.

1. Az ellenséges emberek észlelési képességét drasztikusan vissza kellene fogni. Minek van lopakodó képessége a játékban, ha kvázi használhatatlan? Ez a legnagyobb hülyeség a játékban. Olyan szinten jól lát (és hall?) az ellenfelek nagy része, hogy az egész egyszerűem nevetséges. Nem tesztelték a játékot...? Senkinek nem tűnt ez fel? Az X18-nál mekkora flash lenne bekommandózni max. 1-2 katonát lelőve bejutni? Ehelyett mi van? 50 reload... Aú...

Egyáltalán mi volt a koncepció?

2. Ugyanazon ruhát viselve téged azonnal ledarálnak, az ellenfél meg 2. szinten tárakat esz meg. Még nem halálpontos headshotot is túlél az ellenséges katona sisakkal néha a gyenébb fegyverekből. Értem én, hogy MI és nehezség, de ilyen szintű kettőség azért több, mint vicess.

3. Az ellenfélnek miért van végtelen lőszere? Aztán, ha kinyírom, akkor kilootok tőleg pár lövedéket. Fasza... Ok, értem, hogy az MI lehet kőhülye, de akkor számoljon ezzel. Ne az legyen, hogy folyamatosan tűz alatt tartanak. Ha sok a lőszere és túlerőben vannak, akkor supression, fasza. De az nem járja, hogy 1-2 ember is folyatosan tolja ki a lőszert nekem meg egyesével kell sniperrel és headshottal beosztani a lőszert...

4. A szörnyek egy része túl erős. Lásd a mellékelt vaddisznókat. Erős fegyverből fejlövéseket állják, mint veszett fene...

5. Ha lehetséges, akkor fast travelt meg kéne oldani, még ha csak fix helyek között is. Ha a pályák szélére elhelyezhető toltő pont, akkor szerintem bárhová a map-en. Lehessen akkor több rész között utazni. Bakker 40 órát tolhattam már bele és sehol nem vagyok. A Witcher 3-ban 40 óra alatt egy könyv élményt kap. Nem pusztán a kontent miatt, hanem azért, mert nem unalmas rohangálással telt az idő.

Egyszerűen a játék túl nagy részer azzal mész el még kocsival is, hogy helyek között mozogsz. Főleg úgy, hogy a DV-be az egyik átjárónál az autó nem fér át anomáliák között, a másiknál meg a helik és roncsok között kell szórakozni lassan.
  • Zozo0122 #2803
    Megértelek. Nekem sem tetszik annyira amúgy, mint szeretném, kicsit azt érzem, hogy amit a Stalkerből ki lehetett hozni játékélmény szintjén, azt már kihoztam magamnak az elmúlt években. Most éppen a súlylimit idegesít, meg az, hogy álmos voltam és ittam 2 energiaitalt, de ugyanúgy szédelegtem. Lopakodni tényleg kb. lehetetlen ebben a játékban. Most az éjszaka kellős közepén ölök éppen 3 banditát amik az egyik rejtekhelyem körül megjelentek, de lehetetlen közel lopakodni és úgy megölni őket, mert kb. 30 méterről észrevesznek úgy, hogy nekik hátulról érkezem és duplán guggolok. Ezenkívül ők valószínűleg részegek és egy tábortűz körül röhögcsélnek. Mégis felugranak és telibelő 30 méterről lefűrészelt shotival úgy, hogy a fél életem lemegy :D 15 méterről már halálosak vele, én 1 méterről vagyok halálos :D Az előbb egy vadkan felfogott 5 fejlövést egy méterről a hosszú duplacsövűből. Visszatöltöttem és kipróbáltam, mit bír az AK-ból. 2 tárat elnyelt majdnem. Visszatöltöttem, mit bír a pisztolyból. 2x12 lőszer tisztán fejre :D Nem semmi bundájuk van ezeknek bakker :D Mondjuk a mutánsokat nyilván shotival kell lőni, mindig kell magadnál tartani, csak persze egyre jobbat találsz.
    Utoljára szerkesztette: Zozo0122, 2018.01.06. 17:57:01
  • molnibalage83
    Bent az épületben szinte minden ellenfél azonnan megolt. Igen, 2. nehézségi szinten úgy, hogy a bulletproof cap +25. Mindnekit fejlövéssel ölök a játék kezdete óta. Mert máshogy nem is menne....

Amint lett sniper, akkor kb. 1-2 lövéssel öltem mindenkit és nagyon be kellett osztani a lőszert az 7.62-sel. Most is elfogyott, de átálltam a kisebb űrméretűre, abból is van már távcsöves. Hogyan lehet majd mindkét űrméreteshez silencert feltenni? Mert azt is zsákmányoltam már. Az AK-mon gránátvető is van, csak silenver kéne. Csak még mindig nem találtam szerszámot egyik mechanikusnak sem, az X18 után most már felhajtom azokat.

Dezonak tervezek írni egy levelet, hogy mi az ami teszik lés mi nem. Ez tényleg fantasztikis lehetne, de igen sokat kéne ahhoz modellező paramétereken állítani...
  • Zozo0122 #2801
    De hogy ölnek le instakillel? Azt mondtad, hogy a 2. nehézségi szinten nyomod, ami ha jól emlékszem a stalker nehézségi szint. Hogy tud egyáltalán bármi megölni? Válts páncéltörő lőszerre és nyomd a fejeseket :D
  • molnibalage83
    Komolyan mondom nem tudom eldönteni. hogy ezt a játékot utáljam vagy szeressem...
    Néha fantasztikus, de az X18 labornál most megint kúrnám a kukába...
    Lopakodni lehetetlen és csak önti, önti, önti rád a katonákat aki kb. intsakillel ölnek le... Ha ötvenszer nem reloadoltam egy óra alatt, akkor egyszersem...
  • molnibalage83
    Na, találtam végre egy artifactot, bár szint értéktelen. Az alap helyszínen a híd után egy felborult kocsiban levő kis táskában. A detektor nem jelzi, ha bezárt helyen van, be végre legalább tesztelhettem, hogy milyen távolságról csipog a műszer. Hát, ez alapján földön heverőt biztosannem hagytam ki sehol...