1950
  • sertrex
    "So it´s finally there! AMS2 Beta has now been released to Backers as we enter the final month of development before Automobilista 2 is officially release on March 31st - we are very excited to be able to share what we have been working on all this time…"
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.03.13. 19:06:52
  • JonasSandor
    Honnan veszed?
  • sertrex
    Márc. 31. :)
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.03.13. 17:12:27
  • JonasSandor
    Jövőhéten jelenik meg?
  • ManoNegra
    Kijött a harmadik frissítés a bétához.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    BETA3 HIGHLIGHTS:
    As per last week, a complementary build will be deployed tomorrow for minor updates
    Plenty of new content, although most will need to be rounded up on tomorrow´s complementary build
    Added initial support for Multiplayer (UI functional but still early WIP)
    Second pass for custom HUD, including virtual mirror & timing info
    Car Setup Menu Options Menu in-session postponed for another build to BETA4
    Default & Recommended AI Aggression setting now is @ 50%
    Substantial Art, Audio, AI & Physics adjustments - too many highlights to list, too much work still to do but another solid step on these finetuning processes

For specific reports in each development front, please use the dedicated topics below:

UI&HUD
    Physics&AI (SOON)
    Audio
    Track
    Vehicle
    Multiplayer (SOON)

Full BETA3 Changelog:

NEW CONTENT - TRACKS
    Added Guaporé
    Added Velo Cittá Main Layout
    NEW CONTENT - VEHICLES
    Added Copa Truck Series
    Added Formula Classic Gen2 Series
    Added Kart GX390 Race
    Added Kart Gx390 Rental

GENERAL
    Added Beta support for Multiplayer (UI still early WIP)
    Fixed missing pitcrew animations (historical series use modern crews as placeholders)

UI
    Fixed quit confirm menu direction (pause menu)
    Added multiplayer browser / lobby
    First pass for in-game multiplayer leaderboards/menus.
    Fixed triple screen text entry units
    Fixed best lap not correctly displayed in SP session results
    Fixed class select list auto-filling items beyond dialog bounds
    Fixed retire to pits not opening confirmation dialog
    Fixed clutch deadzone increment button modifying clutch sensitivity
    Fixed multiplayer browser 21:9 alignment
    Fixed splashcreen background alignment in 16:10 aspect

HUD
    Added all HUD modes except telemetry
    Add position/lap info full+light
    Add leaderboard to Full mode
    Pit lane messages / timer etc
    Cooldown lap messages
    Formation lap messages / position info
    Various flags/messages

AUDIO
    Corrected idle loops on MIT LancerR, RS, Puma P052, MCR2000, Caterham Superlight, 620R
    Adjusted attenuation curve on all cars
    Increased AI car sound volume while racing
    Fixed missing shift sounds in F-Classics: G1M1, G2M2, G3M1, G3M3, G1M1, G1M2, G2M1, G2M2
    Reverb increased slightly on all tracks.
    New start lights countdown volume increased (was too low in Beta2)
    MRX gearshift sound lowered
    Ultima Road decrease gearchange volume
    Scrape sound altered, volume buildup changed.

PHYSICS
    Extensive revisions to all player physics
    Minor tire model adjustments (most notable is fixing excessive load stiffness increment with pressure on GT & Prototype tyres - fixes the bouncing)
    Reduced default steering lock in formula cars
    Further reduced wet rolling resistance
    Increased default boost in F-Classic Gen1 to 80% (from 60%)
    Fixed error with ARC Camaro tyres having larger rear tyres (all 4 now are equal)
    Adjusted FFB Steering Rack Maxforce on several cars

AI
    Extensive revisions to all AI physics
    Adjusted AI code to minimize chances of it going off-track in avoidance of other cars
    Increased AI brake power globally
    Added AI Aggression Scalars to all cars, adjusting the player global setting to better suit the type of car / class in use
    Added some extra AI variation to generic driver personalities (for more AI action)
    Increased AI awareness paraameter

TRACKS
    Track penalties and surface physics/collision fixes: VIR, Ortona, Campo Grande, Goiania
    Incremental graphical/optimization update to Kyalami (more upcoming)
    More tweaks to overall weather/climate settings
    Enhanced Brands Hatch bumps in road patches (if suitable will be applied to other tracks)
    Fixed bug with Imola 2001 not registering lap 1
    Improved AI lines for Londrina and Kyalami Historic
    Added trackside cameras for Jerez

VEHICLES
    Updated paint material for more appropriate levels of reflection for each car
    Updated Copa Uno Cockpit
    Added new liveries for Ultima Race, F-Reiza, Old Stock, Metalmoro MRX
    SuperV8: Fixed car shadow, cockpit holes, lights

Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2020.03.12. 21:26:36
  • JonasSandor
    Így elsőre elég kevés széria és pályával rajtól el.
  • sertrex
  • sertrex
  • sertrex
    Egyetértek. A tesztek alapján nem lesz PC2 copy, tehát érdemes lesz megvenni. Viszont a vételt csak akkor fogom megejteni, ha már az lesz a közvélekedés, hogy közel 100%-os a progi. A folyamatos befejezetlenségből van már nekem is elegem van. Nálam is a várólista elején van.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.03.08. 16:01:28
  • ManoNegra
    Ezt én is így látom. Már most nagyon jó a játék, és a Reizát ismerve, kihozzák a maximumot belőle. Nekem egy megvalósult álom VR-ban játszani Automobilista fizikával és pályákkal.
  • Tomsteel
    Örülök, hogy láttak potenciált a PC2 alapjaiban. Elnézést, de szerintem ordít egy rendes, tisztességesen BEFEJEZETT projekt után a cucc és ennél jobb kezekbe talán nem is kerülhetett volna. Igzatottan várom.
  • sertrex
    A WMD-ből 11-12 ember SMS alkalmazott lett. Yorkie is így került oda.
  • Tomsteel
    Ő saját termékként beszél a PC2-ről. Fejlesztő lehet? Érdekes dolgokat mond.
  • sertrex
  • JonasSandor
    Nem is az hogy kurvanagy hanem gondolom azért mert VR játék is.
  • b-type
    ezt a cuccot gyakorlatilag feleségül venném :)
  • sertrex
  • sertrex
  • sertrex
  • sertrex
  • sertrex
  • ManoNegra
    Menni fog, talán még jobban is. A bétához már sehogy, elvileg március végén kiadják.

Kijött az első frissítés, szerencsére éppen játszottam, ezért könnyű volt az összehasonlítás. Határozott a javulás. Eddig is tetszett, de most kifejezetten érezni hogy súlya van a gázpedálnak, érzetre sokat javult. A multit még nem aktiválták, engem mondjuk ez nem zavar.
    Utoljára szerkesztette: ManoNegra, 2020.03.05. 22:40:55
  • sertrex
    Szerintem is menni fog. :)

Itt le van írva minden ami kell.
    Szerintem jól el vannak szállva az árakkal, de biztosan lesznek majd olcsóbb megoldások is. Mondjuk, engem ez a béta cucc nem érdekel. Majd március végén a hivatalos megjelenéskor veszem meg.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.03.05. 20:21:43
  • Finkoo
    Szerintem menni fog az ugyanolyan vason, mint a PC2... Legalábbis őszintén remélem...
    Amúgy hogy lehet hozzáférni a bétához?
  • sertrex
    Miért lenne vicc?
    i5 3450 és i9 9900 között vagy FX9350 fölött már mindenen fut és ugyan így, a GTX680 és a fölött már jók vagyunk. A 16 GB RAM meg már alap, főleg ha Win 10 van a gépen. Persze minél erősebb, annál jobb.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.03.05. 08:03:23
  • JonasSandor
    Az ajánlott gépigénye ugye csak vicc?
  • Danecay
    Értem, köszönöm!
  • ManoNegra
    Az az első rész beta verziója. Nem tudom miért elérhető, talán azon teszteltették a frissítéseket a véglegesbe kerülés előtt.
  • JonasSandor
    Az első részből nem lesz sajnos szerintem a grafika miatt meg nem élethű és azért. 2-ből lehet már bajnokság a VR teknológia meg élethűség miatt is, de csak kevesen lesznek mivel akiket ismerek magyar multisokat nagyon ősrégi szarjuk van és nincs hozzá gépük.
  • Danecay
    Sajnos nem vagyok egy nagy multi FUN, pedig több autós játék is megvan, PROJECT CARS 1-2, F1-ből több, a 2019 is, rFactor2 stb, de szerintem pl. a PC2 multiját soha el sem indítottam és ez a legtöbb F1-el is így volt. Ha lesz esetleg itt valamilyen szervezett verseny akkor beugrok ha tudok.
  • Danecay
    Hú még csak most jutottam el a telepítésig, jó kis csomag ez! Alap játék + 9 DLC, az igen. Továbbá van valami Automobilista Beta, az mi lenne, az Automobilista 2 BETA-ja de nincs odaírva, hogy "2"?
  • sertrex
  • bardocz
    Szerintem a pedál összefügg a nulla ffb-vel.
    Az egész izommemóriából megy az ilyen játékosoknál, emiatt azt is mindig pont ugyan ott tudják tartani, körről körre ugyan úgy. És így ez nagyon kényelmes nekik, nulla erő, csak jönnek a körök.
    Én se lépnék vissza sose a loadcellről, nem tudnám megszokni. Meg semmi haszna se lenne számomra, vezetni is szeretek, így az itt megszerzett tudást fel tudom használni ott is.
  • b-type
    Én sem tudom véleményezni mert igénylem az FFB-t...talán ha sokat mennék force feedback nélkül akkor rá tudnék érezni, de ez sosem fog kiderülni mert nem akarok FFB nélkül menni. De régóta tudom hogy a top-ban jópáran mennek így.
    Nekem is volt már hogy nem volt FFB, és nagyon sz@r érzés volt. A pedál az nálam 'ehhh' kategória, azt sem értem, mivel eszem ágában se lenne visszalépni.
    Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.03.03. 20:28:06
  • bardocz
    Érdekes, főleg a pedálos dolog.
    Én valahogy a keményebb pedálokat sokkal kényelmesebben tudom kezelni, igaz a féknél elsőre megszokást igényel, amikor átülök egy autóba, amiben más a pedálérzet. De a kuplungnál is jobban szeretem azt, ami keményebb, lehet azért, mert viszonylag érzéketlen vagyok ilyen téren, és nagyobb erő kifejtésénél jobban érzem mi merre.

A levett FFB-ről meg pont egy mostani tapasztalatom jut eszembe.
    iR-ben a különböző autókhoz különböző erősséget kell beállítani, hogy még ne legyen clipping, és egy olyan kocsiból, amiben elég alacsony ez, átültem olyanba, amiben több, mint duplájára kell állítani, csak nem állítottam át.
    Az első megcsúszást alig tudtam megfogni, mert nem volt semmi segítség, ami jó irányba fordítaná a kormányt, mint a valóságban akár, bármennyire is szétszervózott egy kocsi, hanem a kormány ellenállása ellen kellett küzdenem, ami persze szinte nulla, de mégis nagyon zavaró volt a felhúzott, segítő FFB helyett. Ez a nulla FFB ilyen nagyon alien dolog, amikor teljes mértékig tisztában vagy az autó határával, és kvázi izommemóriából megy minden. Na nekem ez nem megy.
  • b-type
    erről az epizódról eszembe jutott a beszélgetésünk:

Utoljára szerkesztette: b-type, 2020.03.02. 21:27:59
  • JonasSandor
    Nyomhatunk majd multit ha gondolod.
  • ManoNegra
    Igazán nincs mit. Remélem tetszeni fog.
  • Danecay
    Óriási köszönet ManoNegra-nak a felajánlott AMS kulcsért!!!
  • JonasSandor
    Remélem is, csomó videó van már fent, időjárásra nem lehet panasz végre mozognak a felhők is.