1946
Reiza fórum I Automobilista I Automobilista módok I Automobilista 2 I Automobilista 2 módok I Formula Truck I
-
#1265 Ahogy te jónak látod :) Tehát szinte mindenki DD-vel megy. Nem lehet inkább, hogy az epénisz méregetők írogatnak a fórumokba a cuccok kapcsán, akik legalább ennyire vakon vannak és azt hiszik attól lesz a profi gyors, hogy brutál cuccal megy? :D Ugyanaz a móka amikor a silverek teleírtak minden fórumot CSGO-ban, hogy melyik 30ezres egér a jobb és milyen füles kell az FPS-hez :D Annak a sok gyökérnek aki nem flamelt meg volt képe pofánlőni őket egy közepes gagyival. Felháborító :D
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.02.19. 12:26:09 -
#1264 Hát szerintem nem nagyon vagy képben ez ügyben. Csak látogass el pl. a Prohardver kormányos topikjába és nézz körül, hogy milyen cuccokkal nyomják ott a srácok. És ez csak egy magyar oldal. Vagy ugorj be pCars hivatalos topikjába és nézd meg a felhasználók aláírásában, hogy milyen cuccokkal mennek. De akár AC topikban is körülnézhetsz. Szerintem az egy százalék az, akinek régi/régebbi kormánya van mára.
Egyébként Automobilistával mentem vagy 7 órát össz-vissz. :D
A gyakorlásról meg annyit, hogy rF2-ben van több mint 100 órám. PC1-ben 2,5 ezer, AC-ban több mint 500, PC2-ben 980, ACC-ben eddig 65 órám. Bár mostanában keveset megyek. Inkább beülök az autómba és azzal megyek néhány karikát a Mecseken vagy csak úgy krúzolgatok. Pont ezért nem vagyok hajlandó százezreket belefeccőlni játékkormányba, és hasonlóan drága felszerelésekbe , hogy ezt megtehessem továbbra is.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.19. 12:23:13 -
#1263 Hát ha te így érzed lelked rajta. Én biztosan nem értem el a határaimat, folyamatosan javulok. Gondoltam hogy szélsőségekbe fogsz menni, Brands Hatchből is gondolom az Indy-t veszed alapul. Szerintem ha valaki jobb akar lenni, akkor először gyakorolni érdemes sokat :) Egy viszont biztos. Akiktől kikapsz nem DD-vel mennek 8 monitoron brutál cockpitben ülve, ahogy azt te elképzeled. A szimulátorosok kb 1-2%-a megy kb ilyen cuccokkal és azt sem Automobilistában találod. Szerintem a 200-300 játékosból, aki ezt a játékot játsza, ha párnak van ilyen már sokat mondtam. Ha neked viszont sokkal jobb lenne az ilyen cucc, akkor kívánom, hogy legyen meg és gyorsulj amennyit csak szertnél :)
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.02.19. 12:05:48 -
#1262 Biztos fordítva megyek a pályán. Például Nordon biztos javultam 1-2 másodpercet, de Brands Hatch-en csak tizedeket. Gondolom ez már bonyolítja számodra a dolgot. Természetesen nem próbáltam ki minden játékban, minden autót és minden pályát, csak azokat amiket szeretek és sűrűn szoktam használni, az összehasonlítás végett. De mindenesetre az tetszik, hogy így látatlanba okoskodsz. Igazából fogalmad sincs. Ahogy írtad is.
Széken vannak fékezhető kerekek, pedál fix, asztal magasság pont jó. De pl. attól, hogy szék kereke fékezett, oldalirányba még elforog néha. És még lehetne ecsetelgetni a hátrányokat egy jobb cockpithez képest. A kormányom egy Fanatec CSR és a pedál CSR Elite, tehát kicsit már elavult a mai nagyobb felbontású kormányokhoz képest, nem beszélve a DD kormányokhoz képest. Mondom, én se bántásból, de ha te nem tudsz vagy tudnál javítani egy lényegesen jobb cuccal, akkor szerintem elérted a határaidat. Én kipróbáltam és igenis tudok jobb lenni, jobb cuccal. Ez olyan, mint az F1-ben. Vettel nyert négy VB címet egy akkor verhetetlen autóval, most nem a legjobb cuccban ül, nem is nyer. A jobb cucc mindig jobb. De mondom, próbáld ki!
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.19. 12:02:43 -
#1261 Minimálisan lehet, de a másodperces javulás amit írtál egy dolgot jelent, mégpedig azt, hogy most valamit nagyon nagyon rosszul csinálsz. Egyszerűen még rövid pályán sem szabadna másodperces különbségnek lennie a cuccok miatt nagyjából semmilyen autóval sem. Gurulós széket ki lehet támasztani, vagy fékezhető kereket venni rá, lehet jó magasságú asztalt választani, meg akár pár ezer forintos pedáltartóval játszani. Egy biztos, másodpercet nem szabadna javulni az általad leírt cuccoktól, az csak rosszat sejtet :( Lehet a mostani szettednél valami nagyon rosszul van beállítva, vagy fogalmam sincs. Egy viszont biztos és nem bántani akarlak, csak lerombolom az illúziót. Akiktől kikapsz, azok nagy része ugyanolyan szintű cuccokkal megy, mint te.
Utoljára szerkesztette: bosco05, 2020.02.19. 11:28:54 -
#1260 Nem lehet leegyszerűsíteni kormányra vagy pedálra vagy cockpitre, hanem ezek összessége adja össze a jobb élményt és a gyorsulást.
És egyénenként is változik, hogy kinek mi a jó. Ez olyan, mint az FFB. Az is teljesen egyéntől függő, mert szinte mindenkinek máshogy jön be. Tehát, igenis lehet gyorsulni a minél jobb cuccoktól. -
#1259 nyilván ez régebben volt igaz, amikor teli volt hamis FFB-vel a kormány, de manapság is gyorsabb, nem fogod megtapasztalni mert nem fogd kikapcsolni, amikor meg kikapcsolod nem akarod megszokni.
fingom nincs mi van a kamionban,de meg lennék lepve ha Norbi nem átalakított pedált használna, a potis pedál egy vacak, még ha fel is tuningolod gumikkal, maga a poti kopik, és egy idő után 'remegni' fog. -
#1258 Az erősebb kormány gyorsabb, ez a fő előnye. Megcsúszásokat sokkal hamarabb tudod kezelni, sőt, kvázi a kormány dolgozik helyetted, emiatt hosszú távon stabilabban vezethetsz, ami a gyorsasággal egyenlő. Én pl egyáltalán nem érzem, hogy az erős FFB lassítana, sőt, a mostani kormányom egyszerűen gyenge. De még az utcai autóm is sokkal jobb kikötött szervóval, 1100-1200 kilóhoz max valami kis áttételhez kell, slickgumival :)
Pedálról meg lehet hülyeség amit mondok, de ha jól tudom a kamionokban is a pedál út határozza meg a fékezési erőt, nem pedig a pedálon kifejtett erő, ezért ideális Kiss Norbinak az egyszerűbb potméteres fék. -
#1257 Nem tudom miről beszélsz. Senki nem beszélt itt erős vagy gyenge FFB-ről. Arról meg főleg nem, hogy az erős FFB-től várnék el gyorsulást/javulást. Szerinted miért kötik be a pilótákat olyan erősen az ülésbe? Hogy ki ne essenek? Egyrészt. azért hogy ne kelljen vezetés közben korrigálniuk az ülés pozíciót, mert az komoly időveszteség lenne. Másrészt így eggyé válnak szinte az autóval és érzik minden rezdülését. Na, ezt elég nehéz szimulálni egy gurulós széken.
Figyelj itt nem arról van szó, hogy három perc hátrányom van, mondjuk a legjobbaktól, hanem arról, hogy eddig az ötvenbe tudtam bejönni, de én szeretnék a húszba kerülni. Persze, ne megint szó szerint vegyél mindent! Ez csak egy példa volt. :)))
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.18. 10:54:05 -
#1256 végigjártam, te döntöd el. ha erős FFB-t szeretnél akkor nyilván kell jó cucc és f@sza cockipt, és szeretem ezért nekem van is. Viszont az erős FFB-től nem leszel gyorsabb csak lassabb ez hozzátartozik.
Ez szintén egy kicsit illúzióromboló mint amikor valaki külső nézetből vezetve lesz LFS bajnok.
Nem kell elhidd, de a legvalószínűbb hogy nem használod jól a jelenlegi cuccodat. Ezért a tempódon javítana egy jobb cucc. De ez nem a jobb cucc érdeme, ...ahogy a jó minőségű ruházkodás magabiztosság és kiállásbeli javulásért sem a cuccok a felelősek.
Megfogod venni, és közben sokkal jobban szórakozól(!!!), de azt is rossz technikával fogod használni. -
#1255 Na jó. Nem nagyon érted a dolgot, mert látom hogy becsípődött nálad ez a kormány dolog.
Szóval ha lecseréled a G25/27-edet egy T300-ra amit szintén felcsavarsz az asztalodra, az még nem előrelépés. Ha a pedált is lecseréled egy minőségibb darabra, akkor valamivel jobb, de még mindig a gurulós székeden ülsz egy asztal előtt. Persze, hogy nem leszel gyorsabb. Most ülj át egy atombiztos cockpitbe, ahol olyan erővel és úgy tekered azt a kormányt ahogy azt szeretnéd és akkor már biztos jönnek a jobb idők. Ezt még tetézd meg egy jó kis szuper pontos DD kormánnyal és az élményen túl azért már más is jobb lesz. Na! Ha így se tudsz gyorsabb lenni, akkor elérted a saját határaidat és ennyit tudsz. De amíg érzed, hogy ki tudsz magadból még olyanokat is hozni amit az asztalnál ülve egy T300-zal már nem, akkor bizony gyorsabb is és persze jóval magabiztosabb is vagy. Ja! A gyorsaságot nem feltétlen kell egy körre kivetítve érteni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.18. 10:20:57 -
#1254 jó, de hát én is :D ..csak a kettő nem egyezik.
DD-t nem próbáltam, de egyik kormányom után sem lettem gyorsabb, a pedál sem egyértelmű kapásból mert amikor 3pedálos szettem lett akkor az a kuplung miatt lett nem is a load cell miatt, és rajtam nem gyorsított a kuplung, én lassabb lettem vele,
amikor már load cell-s lett a 3pedál akkor valamivel gyorsabb lettem.
Valszeg a kormánynál is sokat számít a technika, Norbi elmerte vinni tovább az autót, mert jobb technikával korrigált. Én úgy éreztem hogy az a határ. Nem a kormány volt a szűk keresztmetszet hanem a használat, rossz technikával használtam, talán most jobb de régebben sokkal több időt tettem bele a gyakorlásba.
Szal na, ellenvélemény van, szerintem nem a kormánytól leszel gyorsabb, de még stabilabb sem...hiába akármilyen, az LFS-ben is lett bajnok aki direkt nem használt FFB-t, és hiába fordul 900° vagy többet ha van aki 280-n használja.
A kép és a folyamatosság az nagyon számít -
#1253 Nézd én szívesen eldiskurálgatok veled, mert te azok közé tartozol akiket úgymond kedvelek itt. :))) De akkor elvárom, hogy minimum elolvasd amit írok. Nem szemellenzősen fogadom a véleményedet, hanem a saját tapasztalatom alapján állítom, amit. -
#1252 szívesen, én sem szemellenzősen fogadtam a véleményeket annak idején amikor megkérdeztem azokat akik használták a DD cuccokat, vagy még drágább szintén direkt motoros cuccot. senki nem lett gyorsabb tőle a ligában hogy addig T500-l 12. volt és a DD-vel meg 10. lett.
Annyit mondtak hogy fasza érzés (és nagyon jó driftre de az egy másik csoport volt)
Ezért végül egy sima T300-s kormányt vettem, pedig meg volt a pénz a DD-re mert összegyűjtöttem. -
#1251 Kösz, hogy megmondod, hogy tudok-e gyorsabb lenni, de szerintem továbbra is a saját tapasztalatomra támaszkodom.
Jobb és konstansabb időket tudtam a jobb cuccal menni. Ennyi. Ez nem hiszem, hogy vita tárgyát képezné. Persze az élmény, az tényleg magasan jobb.
Elverni tényleg nem tudtam volna azokat, akik mindig is a toppon vannak, de közelebb tudtam kerülni. És az pont elég, hogy élvezetesebb meccseket menjen az ember. A többi meg nem számít.
Norbiról meg annyi, hogy ő versenyző a való életben, tehát ennyivel fölötte is van az átlagnak. Nem hiszem hogy egy-két Nornbihoz hasonló példa az annyira szignifikáns lenne, hogy rögtön elkezdjünk vele általánosítgatni.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.18. 08:42:16 -
#1250 Szerintem sem leszel gyorsabb, szerintem csak az élmény nagyobb.
Az a kormány ami Norbinál van az alkalmas arra hogy kihozd magadból a tempót, a pedálja már nem, de szinte biztos hogy átalakított.
Én amennyire tudom sosem volt jobb cucca, de képes volt bárkit megverni bármilyen szimben, egálban volt világszinten a legnagyobbakkal.
..lehetsz gyorsabb, mint ahogy lehetsz magabiztosabb egy márkás, jó minőségű ruhától is, de lehetnél az a rossz minődégű ruháidban detto.
Az viszont nem fog előfordulni hogy majd megvered azokat akik addig elvertek. Nagyon fontos a képi kiszolgálás, ohgy a program folyamatosan és gyorsan fusson, kell egy jó kormány, és egy jó load cell pedál, és nem árt egy cocpit hogy ne csúszkálj össze-vissza, egy jó füles azt kész.
Az igaz hogy minél jobb a cucc, annál nagyobb az élmény.
-
#1249 Volt szerencsém egy hónapig az említett DD/loadcell/cockpit kombóval játszani. Ég és föld. Rögtön elsőre másodperceket vertem magamra a kedvenc pályáimon. Persze amúgy se tartom magam a legrossszabbnak, de azért a legjobbaktól messze vagyok, bár nem annyira messze, mint a legrosszakhoz. Ha érted mire gondolok.
Azt meg senki se állította, hogy mindenki képes lenne rá. De aki már elérte az átlagos cuccokkal a saját határait és némi tálentum is szorult belé az meglepődne, hogy egy profi cuccal mire lenne még képes. De ki kell próbálni és nem találgatás alapján eldönteni.
Ja igen... és tényleg nem a kormány, pedál a legfontosabb az említett kombóban, hanem egy jó cockpit és azután jöhet a pedál és a kormány. Mondom! Ki kell próbálni!
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.18. 07:31:14 -
unrealnoise #1248 Szerintem barosmág azt feltételezni, hogy egy 60-80 ezer forintos kormánynál drágább eszköz mindenkiből képes többet kihozni. :)
Ehhez ember kell, koncentráció, stb.
A kormány még nem is számít annyira, inkább csak az érzetet javítja... ami fontos, az a pedál, de ezt gondolom nem kell részleteznem. Ott tényleg lehet egy jobb eszközzel időt nyerni, de ott sem kell 200-300 ezrekért vásárolni, szvsz a Thrustmaster új pedálja már tökéletes egy átlagos felhasználásra...
Sokkal többet számít szvsz, hogy fejben mennyire van ott az ember, elkalandoznak-e a gondolatai, stb. -
#1247 Szerintem ő is gyorsabb lenne egy profi cuccal.
Másrészt valószínű, hogy nem ő a világ leggyorsabb szimulátorosa, így nem is hiszem, hogy bármit megcáfoltál volna ezzel az egy példával. Általánosításra meg végképp alaptalanul hoztad fel. Legfeljebb arra jó példa, hogy sokakat még ilyen amatőr cuccal is lenyom, de ez tőle el is várható. -
Solt #1246 -
zimapeti #1245 Nehogy már lassabb legyen az íróasztalra csavarozott G27 gurulós székkel, :))
Itt van Kiss Norbi szettje:
-
#1244 Szerintem próbáld ki magad DD/loadcell/cockpit és utána ülj le egy íróasztalra felcsavarozott hagyományos FFB kormánnyal, gyári sima pedállal és gurulós székkel. Ha a DD-s kombóval nem mész jobb időt sajátmagadhoz képest is, akkor nézzél más hobbi után. No offense!
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.17. 17:35:32 -
#1243 Szerintem ACC-ben és iRacingben is elég ütős az AI most. Amúgy ne vedd bántásnak, de egy G29-el is lehet top időt autózni, valószínű egy DD-vel és egy Heusinkveld pedállal se lennél gyorsabb sokkal. 60% gyakorlás 30% talent és kb 10% a high cucc, ami akkor jön ki ha már a 90%-ot elérted :) De ez csak az én véleményem, én se veszem fel a tempót a topokkal sehol, no offense :D -
#1242 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az elején elég gatya volt, de a futása sokat javult. a videók meg általában epic grafikán mennek, de a részletességet nem szokták felhúzni nagyon jól látszik sokszor a fákon, 200-ra lehet felskálázni és ott már a fa törzse is kérges meg a fák levele is falevelek, brutál.
de ennyit az ACC-ról.
-
#1241 Az jó, ha a rating működik.
Én még egy virágbolti verziót próbáltam ki, de nekem is eszméletlen szarul fut, egyik másik szimulátorral sem volt még ilyen gondom. Pedig annyira nem néz ki jól. -
#1240 anomáliát nem tapasztaltam, csak azt hogy nem bírja a gépem. Nem akadt vagy ilyen, de annyira levettem mindent hogy az már sok.
Alapjáték Spa-ban mindent epic-re véve tudok menni egyedül 100-s részletességen, egyszer felvettem 180-ig mert elképesztően jól néz ki, viszont vezetni már nem tudtam csak replay-t néztem.
Az új pályákon, főleg Suzuka-ban mentünk esőben, butára kellett csökkentenem a grafikát. A raiting működik, én jó mezőnyben voltam. -
#1239 ACC multija milyen? Volt olyan ígéret, hogy akár iR helyett is alternatíva lesz, de nem nagyon hallottam róla semmi ennyire pozitívat. -
#1238 Nem is kell felvenni a tempót, el kell engedni azt kész.Megunni sztem képtelenség, max nem használod a lehetőségeidet. Elképesztő hogy mit meg nem csinálnak a modderek. AC-ban tegnapelőtt voltam lakókocsi versenyen a GTA5 kikötőjében (nem játszottam a játékkal), ott a rally, a cruise, a drift, és nagyon sokféle bajnokság. Pont a napokban gondolkodtam hogy elő kellene ásnom az LFS-t, mert rengeteg moddolt autót mutattak hozzá.
Az ACC-t is próbáltam online esőben...és akkor még az F1 szezon el sem indult. Ott is megvan a 2019, és alig tudtam menni vele, a Wreckfest is qva jó lett...ott roncsderbizhetsz vagy állatkodhatsz..
elképesztő kínálat van. -
JonasSandor #1237 Azért egy 50-40 ezres kormány és majd 160 ezres között tudásban ég és föld. -
#1236 A T500 is csak egy "sima" asztalra szerelt kormány lenne. Mellesleg az se jobb, mint ami van.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.08. 11:16:27 -
JonasSandor #1235 Trustmasters t 500 :D -
#1234 Nem hiszem, hogy a "sima" Fanatec kormányomat lecserélném egy bármilyen Logitechre. -
#1233 Ennyi! :D -
#1232 -
JonasSandor #1231 Ezért kell g29-et venni és levan tudva. -
#1230 Talán már túl régóta játszom ezekkel és már nincs akkora varázzsal rám ez az egész. Meg hát egy monitorral és egy sima kormánnyal online már nem igazán tudom felvenni a harcot azokkal, akik csúcs kategóriás cucokkal nyomják, VR, DD, cockpit, stb... Többet meg nem óhajtok rá költeni, csak azért, hogy számomra vadidegen figurákkal versenyezhessek. Főleg ha még tétje sincs a dolognak. Az eSporthoz meg már öreg vagyok.
Offline meg... Az AI egyelőre egyik játékban se üti meg azt a mércét, amit már érdemes lenne verseny szimulációnak nevezni. Sőt többnyire idegesítő és frusztráló az AI működése, ami miatt ugyancsak meg lehet unni a dolgot. -
unrealnoise #1229 Hát nem tudom. Szerintem meg nem lehet megunni őket. Persze van amelyik valami olyanban defektes, ami engem is idegesít, és emiatt elfelejtem.
De egy jó szim jó szim marad, akkor is ha nem foglalkoznak már vele a fejlesztők. Lásd GTR2 mennyi ideig népszerű volt... Sőt, ez fordítva is igaz lehet, a Raceroom pl szerintem nagyon jó irányba tart, fizika, hangok, FFB, AI...
Plusz mindig gyermeki lelkesedéssel ülök le egy nagyon patch után az ilyen címek elé, ilyenkor olyan, mintha valami újat próbálnék.
Oké, mindenre rá lehet unni, de más, ha valamit szimplán csak grafikailag tartunk már elmaradottnak, vagy a totál béna, és gagyi AI cseszett fel bennünket és ezért nem foglalkozunk már a programmal...
Viszont én is szeretnék egy olyan programot, ami mindenben nagyon jó, és nem piszkálgatják fél évente... Talán ilyen lesz végre a GTR3, vagy ez, vagy a PC3...
Ez a tökéletes játék, szimulátor nem létezik, nem is lesz dumát annyira nem szeretem. Persze nincs, nem is lesz, de vannak, amelyek szinte azok voltak régen. RBR, GTR2, Papyrus Nascar címek, GP Legends, soroljam még?
Mostanság sajnos olyan amilyen a kínálat, de azért szvsz javulhat a helyzet, vannak pozitív változások szimeket illetően... A konzolos címek komolyodnak, a WRC8 veszett jó karriert kapott, készül a GTR3, a PC3-nak több időt adtak, a Raceroom egyre jobb és jobb lesz, ár/értékben talán az egyik legjobb, az egyetlen komolyabb szívfájdalmam, az a klasszikus, régi pályák "hiánya".
iRacingba pl isteni lenne, ha lehetne régi pályákat is venni, mármint a kornak megfelelő kinézettel. Mindig elképedek amikor ránézek egy két GP Legends videóra, hogy milyen szép pályák is voltak... -
#1228 Pont ez a kínálat az, ami már nem teszi egyedivé ezeket a progikat. Nekem is megvan a két PC, AC, ACC, rF2, R3E, Automobilista, Dirt Rally, F1, most van egy három hónapos iR is mellé, amit egyébként biztosan nem fogok megújítani. Szóval igenis meg lehet egyik-másikat unni. Ha hónapokig szarakodnak, vagy hetente havonta belepiszkálnak és itt nem csak a javításokra gondolok, hanem a fizikán FFB-n meg a fontosabb dolgokon is állandóan változgatgatnak, akkor előbb-utóbb elunom a dolgot és leradírozom a gépről. Meg mi az, hogy ha jó a cucc, akkor nem unom meg. Igazából mindegyik jó. Egyik ebben, a másik abban, de hogy mindenben jó legyen egy cucc... na olyat még nem láttam. És igen. Szerintem a szimeket is lehet unni. Ha valaki évi 365-ben nyomja és nem unja meg időnként, akkor ott valami nem egészséges. Még az igazi pilóták is unják egy idő után.
Utoljára szerkesztette: sertrex, 2020.02.04. 07:35:21 -
unrealnoise #1227 Mivan? Ha jó a cucc, akkor nem unod meg.
Itt nem kell eget verő karrierben gondolkodni, a játék első blikkre az új engine miatt adódó lehetőségek miatt izgalmas.
A szimezést meg lehet unni? :D mivel szimekről van szó, végtelen számban lehet futamokat szimulálni, eső, felszáradós, ilyen pályán, olyan pályán, stb...stb...
Az UI tetszik, nagyon csinos, ahogy a játék is. Csak hát itt az iRancing AI is, az nagyon lekót, az ACC is nagyon jó lett végre... és hát jön a FM8 meg a PC3 meg a GTR3 is...
Funra nem fogom mindet megvenni, mert felesleges lenne. Régen megtettem volna, de ma már jobban átgondolom... -
JonasSandor #1226 Igen én is rohadtúl utálom az ilyet.