1937
  • bottleopener

Sajnos a szkeptikusoknak lesz igaza a fizikát illetően. Elég csak megnézni az átterhelődést 0:20-nál... Kár.
  • JonasSandor
    Szokott bug lenni, nekem a biztonsági autós szakasznál, mikor nem jön a pályára és 17-tel döcögnek körbe karikába olyankor mit lehet csinálni?
  • bardocz
    Kicsit turkáltam a beállításokban, és mintha gamepadra állította volna magát a játék. Oda vissza állítgatva a kormányra szerencsére jó lett végre. Ez biztos valami bug, mert a beállításokba be se léptem amikor előjött.
  • JonasSandor
    Nálam meg ezzel a körhátrányos téma a gáz, tud rá valaki ötletet,hogyan tudom visszavennni?
  • bardocz
    Belefutottam egy bug-ba, és sehogy sem oldódik meg.

A kormányzás teljesen meghülyült. Egyik pillanatban jó volt, visszamentem a boxba, ki a pályára, és hirtelen a kormányomon az első 90 fokot alig érzékeli, utána meg felgyorsul. Nem lineáris egyáltalán a kormányzás, így meg élvezhetetlen a játék.
    Egyszer már korábban csinálta az egyik gokarttal, akkor állítottam a boxban, azt visszacsináltam, és jó lett, most az ultima gtr-t próbálom, de így kis túlzással vezethetetlen. És hiába indítottam újra a játékot, ugyan úgy rossz.
  • JonasSandor
    Imádom várom ezerrel, remélem a boxkiállások is sokat javulnak. Meg a biztonsági autós szakaszoknál meg vissza lehet venni a körhátrányt.
    Utoljára szerkesztette: JonasSandor, 2019.10.01. 16:56:37
  • sertrex
    No comment.

Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.10.01. 08:08:51
  • JonasSandor
    Leteszteltem, de egy nagy baromság, mert esélyed sincsen megnyerni, sokkal hamarabb elfogy a gumi mint az ellenfeleké, egyszer jöttek volna csak mikor már vége volt a futamnak looool.
  • sertrex
    De lényegében mindegy, ha egy sima játékos vagyok. Ha egy szimes vagyok, akkor érdekelnek a részletek is, hogy mi van a háttérben.
  • JonasSandor
    Karmannguia 1965 Beta most jött ki nagyon jól vezethető, elég kevesen vannak benne csak 20-an, ennek nem látom a serialban hogy lehetne növelni a tagszámot.
  • bardocz
    Ez hosszú távon igaz, de ha most ebben a pillanatban leülsz akármelyik elé, az élmény szempontjából számít, hogy 1 hónapig ültek rajta, vagy 5 évig? Mert szerintem nem.
  • sertrex
    Igen számít szerintem, ha szimulátorokat hasonlítgatunk egymáshoz. Én pl. korábban mindent az LFS-hez hasonlítottam. Aztán rájöttem, hogy semmi értelme, mert a konkurencia lassan elment mellette. A vezetési élménye persze megmaradt, de ez már olyan, mint amikor a Lada, a Trabant stb. után kipróbálhattuk a nyugati autókat, amiben ott figyelt a sok elektronika, miegymás. A szimulátorokhoz idő ás pénz kell. Pl. nem minden fejlesztő engedheti meg magának, hogy egy-egy autót fél-egy-másfél évig polírozgasson, mire kiadja a publikumnak. Itt az iR-re gondolok. Vagy az rF2. Mióta is kotlanak rajta? Szóval igen számít. Még nekünk játékosoknak is, mert ha nem nagyon történik semmi, akkor egy idő után elengedjük és más után nézünk.
  • sertrex
    Igen, ahogy írtam is. alapokban hellyel-közzel megegyeznek. Szóval nem is erre gondoltam. Én a finomságokra gondolok, gumifizika pl. ki hogy tudja megoldani a gumi viselkedését vagy éppen a fékezéskor milyen hatások jönnek, hogy tudják belevinni a valódi fizikát a játékba, súrlódás, tömeg, érezhető-e az aero és a mechanikai tapadások közötti különbség. Ki hogyan kezeli ezeket a hatásokat. Na ott már vannak különbségek.
  • b-type
    5 meg 10 éve megjelent játékokról van szó, jelenleg már nincs lényeges különbség köztük, de ez nem volt mindig így, elég komoly különbségek voltak gumiviselkedésben főleg..
  • bardocz
    Az lehet, de most neked ha leülsz eléjük, számít? Mert nekem nem, a lényeg, hogy most milyen és élvezzem amit éppen csinálok, azt meg szerencsére tudják ezek.
  • b-type
    Csak nem mind azonos időben jutott el idáig.
  • bardocz
    iR, rF2 meg Automobilista között váltogatva a gyári tartalmaknál én nem érzek hatalmas különbséget fizikában, se ffb-ben, nem kell adaptálódnom a másikhoz, valószínű ha elővenném LFS-t meg netKar-t azoknál se kéne, nekem pont az a gyanús, ami ezektől elüt, hogy ott valami nem kerek. Szimulátor és szimulátor között nem kéne hatalmas különbségnek lennie, lévén ugyan azt csinálja mind elviekben.
  • sertrex
    Oké. De kinek mi a valósághű? Szerintem nem sokan vannak akik valódi versenykörülmények között szereztek tapasztalatot, amit azután összehasonlíthatnak a szimben. No meg aztán ott van az is, hogy ahány szim annyiféle vezetési élmény. Alapokban hellyel-közzel azért megegyeznek, de mindegyik játékfejlesztő mást emel ki a játékában. Kunos pl. nagyon jó futóművet szimulál már-már tényleg olyan valóságosnak hat. A rF2-ben ez teljesen másképpen érződik és még sorolhatnám, de aki próbálta mindet az érti mire gondolok. Tény hogy a valóságban is különböznek az autók, a versenyeken használtak meg végképp. Már eleve minden autót egy adott pilótához állítanak. Tehát lehetséges, hogy a Hamilton féle Mercedes egyesek szerint nagyon jó, mások meg képtelenek lennének egy értelmes kört menni vele. Viszont vannak alap dolgok, jellegzetességek és ez akár egy F1 játékban is benne lehet. Szóval milyen valóságos élményt akar minden szimulátoros? Valaki minden szimben az iR-ben megszokottat keresi, van aki az rF-et tekinti etalonnak, stb... Szerintem aki igazán jó szimulátoros akar lenni az egynél fog kikötni és azt maxolja ki. És itt meg is van a válasz. A fejlesztők, lehet hogy nem szándékosan akarnak rétegekhez szólni, mert az az érdekük, hogy minél több emberhez jusson el a termékük, de a felhasználók előbb-utóbb úgyis csak az egyikre teszik le a voksukat, persze ahány ember, annyi féle, így végül mindenki megtalálja a maga kedvencét.
  • b-type
    nem konkrétan a hegyi felfutó a lényeg, hanem hogy alakítható a játék akár arra is. mint akár Drag-ra, vagy mint az AC-ban: forgalomba autózásra, aminek szintén külön tábora alakult.
    De alapvetően amit itt várok, ettől a játéktól az a nagyon jó FFB, remek szimuláció, remek hangulat és grafika, mindezt klasszikus felállásban, azaz nem bérelve.
  • bosco05 #1197
    Hát van ami csak ebbe, vagy abba van, de hogy alapból kifejezetten más célözönséget lőnének be, hogy mondjuk szimulátoron belül is mi a hegyi felfutóknak kedvezünk az szerintem kizárt :/ Olyan kicsi a potenciális vásárlók köre, hogy ha még azt szűkítik belehalnak. Én egy jó szimet várok és remélem mindnek konkurencia lesz ^^
  • b-type
    hivatalos engedélyek, vannak autók amik az egyik szimben jók és van ami a másikban, ..illetve ligaindítási lehetőség, moddolt tartalmak, ..pl. részemről a hegyi felfutó jellegű versenyzés.
    Ami most hirtelen beugrik.
  • bosco05 #1195
    De itt mitől lenne más? Vagy ez miért szól másnak? Nem kötekedni akarok, csak érteni. Szimes körökben szerintem mindenki a valósághű élményre megy a lehető legtöbb tartalommal és lehetőséggel. Nem érzem azt, hogy ez megosztott lenne.
  • Finkoo
    Nagyon egyszerű... Még a szimes berkeken belül sem ugyanaz a célközönség... Ennyi...
  • JonasSandor
    Hétvégén kezdődik egy f1 2009-es bajnokság.
  • bosco05 #1192
    Szerintem mindegyik szimulátorozásra való :) Én nem látom, hogy mitől ne lenne konkurencia egyik a másiknak.
  • Finkoo
    Engem az érdekel, hogy mit hoznak ki a Madness motorból, amit a gazdája nem tudott a PC2-ben... De amúgy sok érdekes tartalom van benne, az hogy megtérül-e nekik, konkrétan nem érdekel...
    Nekem valszeg meglesz, mert imádok jópár autót a játékból, ami máshol nincs meg, és a PC2 körítés nagyon korrekt lesz látványban... Plusz ott lesz a Live Track 3.0...

Nem hiszem, hogy a RR, és az iR konkurenciájának szánják... Nem egy kávéház, és nem is egy koncepció... Nem kell keverni ezeket a dolgokat, mind másra való...
  • b-type
    Én nagyon is, ez egy elég megszállott csapat, én sokat várok tőlük. Mindenképpen egy jó szimulátort, ..és még így is azt gondolom hogy még engem is megfognak lepni pozitívan.
  • ManoNegra
    És ami a legfontosabb, fasza VR! A legjobb VR kezelőfelülete tapasztalataim alapján a PC2-nek van, ahhoz remélem nem nyúlnak..
  • sertrex
    Szerintem mindenki fejlődik. A második részben lesz dinamikus időjárás, napszakváltozás, gumifizika, live track és mindez már egy jóval fejletteb grafikai környezetben. Az első rész, Steam szerint 50-100ezer példányban fogyott. Ha 200-500ezer közé mennek akkor már megérte. Modjuk még a dolog pikantériája, hogy ők mit hoznak ki a Madness motorból. Szerintem sokan kíváncsiak lesznek rá, hogy a pCARS 2-höz képest mit tudnak villantani.
  • JonasSandor
    Amúgy belehet állítani hogy ha körhátrányunk van mindenki visszavegye amikor biztonsági autó van?,ez így nagyon idegesítő tud lenni.
  • bosco05 #1186
    Lehet tévedek, de ez többnyire steames nem? (Nekem ott volt meg). Amennyiben így van, a számokból tökéletesen kiolvasható, hogy az első résznek sincs piaca gyakorlatilag. Egy ilyen mértékű befektetés, amit ők most beletolnak, nem hiszem, hogy abból a régióból megtérül. De igazából azért szurkolok nekik, mert ha van verseny a piacon, akkor az csak nekünk a felhasználóknak jó :)
  • sertrex
    Én úgy gondolom, hogy a Reiza továbbra is a brazil/dél-amerikai piacot célozza meg. Nem gondolnám, hogy a cél agyonverni a riválisokat. Elég megtalálni egy szeletet a piacon, ahol esetleg erősebb megjelenésük lesz, mint a riválisoknak. Végül is mindegyik fejlesztőnek ez a célja. Ez inkább a rajongók mániája, hogy ezt vagy azt agyonveri.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.09.12. 12:40:28
  • bosco05 #1184
    Igen, tudok mindent, csak azt nem látom, hogy hogyan fogja az megverni az rF2-t meg az iRacinget. Amúgy is annyira szűk ez a piac, annyira kevesen szimulátoroznak, hogy tényleg mindenben rommá kéne vernie a három-négy nagy riválist, miközben a fejlesztés a licensz díjak a motor megvásárlása annyi pénzt felemészt... Nem tudom, hogy ezt hogy fogják kivitelezni.
  • sertrex
    Igazából a második rész már nem ezzel a motorral készül és több lesz benne a licenszelt tartalom.
  • bosco05 #1182
    Pedig engem őszintén érdekel, hogy mit szeretnek ebben a szoftverben. Szerintem két előnye van összesen, az ára és a gépigény. Na most előbbi azért lehet, mert a tartalom is több, mint szegényes, vagy "távoli", utóbbi meg a már általad is kivesézett motor miatt. Ezen felül semmi olyat nem tud, amit bármelyik egyébként lényegesen több funkcióval rendelkező konkurens ne tudna. Én azon is csodálkozom, hogy lesz 2. rész és előrevetítem, hogy szerintem óriási bukta lesz. Ha pedig az AI ellen való versenyzést vesszük, azt is tudja a RaceRoom pl egészen jól.
    Utoljára szerkesztette: bosco05, 2019.09.12. 11:28:30
  • sertrex
  • j0nNyKa
    be lehet fejezni az offolast, nincs mar min bohockodni, kezdhettek a topic temajaval foglalkozni
    #1179 te is
  • sertrex
    Nagy kár, hogy soha nem tudjuk meg. Kis "barátunk" hamar kipontozta magát.
    Utoljára szerkesztette: sertrex, 2019.09.12. 10:25:09
  • bosco05 #1178
    Ok, bocsánat, hogy kérdeztem. Megyek elbújok egy sötét sarokba sírni :( Majd jövök.
  • Scarry
    Már alig vártad, hogy történjen valami a topikban. Egyből már a kicsi görbe ujjacskáiddal termelted a betüket. :DD Unalmas kis életed feldobtam legalább. Na megyek, mert muszáj beszednem az üzleteimből a bevételt amit termelnek a csicskásaim. Na látod ezért érdemes felkelni! Szobapilóta :DDD