24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
#1331 PAX East 2013 recap -
#1330 Tényleg mennyire jó, normális hangokkal! -
#1329 sneak rendszerről topic TF-en, nekem speciel ez is új -
Lehet volt mar, az ismert 5-6 perces video, viszont se kommentátor se narrator, csak a hatterzajok, egy-ket effekt es muzsika - igy en meg nem lattam, es mennyivel mas az elmeny, mint amikor csak alafestesnek hasznaltak a PAX East tudositasokhoz. Ha volt mar, sorry. -
#1327 Pedig jobb lenne ha érdekelne, mert nagy jövőt nem jósolok itt neked, ha nincs annyi önkritikád, hogy a hsz-t normálisan megírj, egy linket normálisan kirakj. Nem nekem kell magamba nézni, hanem neked, hogy mi okod van itt az ilyen fokú vergődésre azért, mert valaki jelezte remekül linkelsz.
Nyugodtan szarj le, és egyúttal veheted a hsz-emet 2. figyelmeztetésnek. Választ nem kérek rá, személyeskedés nem ide való. További sok sikert! -
#1326 nem nézlek hülyének, de akkor a linkelésről:
itt a textarea alatt van egy URL BESZÚRÁSA gomb, oda másold be a linket legközelebb, aztán ha leokézod, megkérdezi a link elnevezését, oda meg mehet akármi, ami a tartalomra utal (pl. most a cikk címe, a Elder Scrolls Online Previews: Crafting in Tamriel Revealed)
a link nagyon fasza volt, én örültem neki, át is bogarásztam nagy örömmel, meg postoltam facebookra, stb., úgyhogy köszi -
Nihilex #1325 jonnyka ne nézz hülyének, egyszerűen ctrc ctlvztem, nem tudom miért nem linkelte be jól.Gondoltam megosztok valamit, amiben talán számotokra is van némi újdonság, erre meg kapom az oltást. Nem tudtam, hogy ő a házigazda,de ha tudtam volna sem érdekel..viselkedni tudni kéne kortól és rangtól függetlenül. -
#1324 :DDDDDDDDDDD -
Chris #1323 De ezzel nincs is semmi baj, csak én nem igazán értek hozzá, ezért vettem félkomolyra a hangvételt amellett, hogy írtam, hogy nem tartom lehetetlennek a sztorihoz történő hozzáfoltozást. Nem feltétlenül kell nekik ilyen szélsőségesen következetesnek lenni ha már játékstílust váltanak.
-
#1322 nekem annyi elég hogy nem a BKV üzemelteti -
#1321 határozottan több, mint annak, hogy "csak úgy" -
Volfram42 #1320 Dwemer nem lehet ők ekkor már nincsenek és nem is népesítették be egész Tamrielt. Még ki lehetne találni azt is, hogy valamelyik isten (például Azura) működteti, mert megüresedett a trón, nagy a káosz és szeretne véget vetni neki. Lehet egyik Daedra is aki pont ezzel akarja növelni a káoszt, hogy egyik fél se kerekedjen felül. Lehet hülyeséget írtam, de talán van értelme. -
#1319 Szerintem jó a téma. -
#1318 Ezert kerdeztem, hogy ki mit gondol errol, milyen magyarazatot lehet erre kitalalni. De mar banom, mert eddig tobbet magyarazkodtam a kerdes miatt, mint amennyit ez az egesz "hulye" kerdes meger. -
Johika #1317 Dwemer technologia, ami ebben a korban meg mukodott de a TES jatekok koraban mar elpusztult a harcok es az ido jovoltabol. -
#1316 Remek téma, mindig érdekelt az élőlények szaporodása, Fred valami infó erről? -
Chris #1315 Izgatottan várom, hogy a morrowindes medúzaszerű szörnyellák fajfenntartási szokásai mikor kerülnek kitárgyalásra... :D
Amúgy a korábbi dolgok miért lennének kőbe vésve? Miért ne lehetne, hogy bizonyos funkciók, mint jelen esetben pl. az mmo-s utazás megoldásáért hozzákanyarítanak vmi új lore adagot a háttérhez és ki is van pipálva a kérdés?
-
#1314 Én soha nem fogok meghalni! -
#1313 jaaaa én ezt nem is vágtam
így már értem a kérdésed, és ugyanúgy gőzöm nincs :) -
#1312 "You will not be able to fast travel from any point of the map, but fast travel will still be available. Travel from wayshrine to wayshrine to get around Tamriel. Wayshrines will also be the places you come back to life after being killed."
Ezt tudjuk. A hatter erdekel(t volna), hogy mi es ki tartja fenn ezt a rendszert, es miert nem koszon vissza a kesobbi jatekokban? :) Mondom, csak a lore resze miatt, a technikai megvalositas esetben egyedul az ido, mint tenyezo ami szempont lehet, de mivel instant, vszinu az ido sem lesz gond. De vajon mi ez a rendszer, miert tunt el kesobbi (korabbi) jatekokbol, stb.
De majd kiderul, talan. Vagy nem. -
#1311 Vilagos, kivancsian varom en is, hatha valaki utananez a magyarazatnak. Azt tudjuk, hogy mukodik, a kerdes a hatter :) -
#1310 mondjuk ez nem a kötött utazásra vonatkozik , inkább amikor magad battyogsz a kijelölt célig. -
#1309 Hat WoW eseteben is volt ido ebedet fozni, ha Darnassusbol repultel Silithusba, vagy Booty Baybol Light Hope Chapelbe, a regi idokben :) -
#1308 A TERA-ban pl a levegőben futó pacis sztori pont kb 1x volt izgalmas utazásnak, minden további ilyen féle utazás, halál unalmas volt, főleg mikor 82 km-es kerülővel jutott el a célig. -
#1307 " masreszt az utazas alatt lehet nezelodni." no igen ált. akkor szokott unalmas lenni ha rossz a world desing és érdektelen/sablonos a táj. -
Johika #1306 Szent szar, nem arra gondoltam hogy griffeken repdesunk, hanem hogy az istalok kozott loval. A wow csak pelda volt hogy ott igy telt utazas kozben az ido. Kulonben siman jo lenne szerintem ha az istalos lo gyorsabb mint a sajat mount akkor hasznaljak majd, reszemrol nem igenylem az ennel gyorsabb utazast, masreszt az utazas alatt lehet nezelodni. -
Nikosi #1305 A lore (kb 95%) nagyban stimmelni fog, de szerintem lesznek dolgok amiket be kell, és fognak is áldozni az mmo technikák miatt.
Na a zónánként egy waypoint az lehetséges. De szerintem az a játékosok nagyobbik százalékának kevés lesz, persze ez a zonák méretétől is függ. Egy 10-20 perces lovastúra egy mai mmo játékos számára vérlázító lenne.
Az idő eltolódás érdekes anomália lenne, de ha csak a pvp zónabeli eltolódás miatt lenne probléma, akkor az áthidalható azzal, hogy ott más időzóna van. De mondjuk ez az időeltolódás nem lesz járható út. -
#1304 ha más nem, hamarosan a bétázóktól megtudhatjuk, hogy ebben a pillanatban hogy áll a travel -
#1303 Pedig 2 napja nyilatkozta Hines (Bethesda egyik vezetoje), hogy az ESO egyben egy TES jateknak is betudhato, nem hiaba felugyelte a sztorit es a kapcsolodo pontokat a Bethesda, es csinalta a tobbi technikai reszt a ZOS :)
De pl a zonankent egy-egy waypoint, es onnantol seta tunik a legjobb megoldasnak. Mivel a kontinens tele van Oblivion kapukkal (Dark Anchors), amelyeket pusztitani kell, elkepzelheto, hogy a Magus Ceh portalokat epit ki es tart fenn par erosebb magus segitsegevel zonankent, meggyorsitva a vedekezest a daedra es undead invazio ellen.
Vagy, aminek nem orulnek, de lehetseges, hogy a Fast Travel kozben is telik az ido, es mivel phase technika is lesz boseggel a jatekban, lehet, hogy en mas idoben jatszok, mint mondjuk te. Ami viszont a Cyrodiili csata miatt (ahol mindannyian egyutt jatszunk) logikai es ter-ido vonatkozasaban is megbukna.
Vagy - mivel csak mar korabban meglatogatott teruletre lehet majd ugrani -, lehet hogy a Mark-Recall paros jon vissza? :) Csak epp kibovitve a korabban (idoben kesobb, TES III) 1 helyszinre hasznalhato jelleget "vegtelen" szamu hasznalatra?
Jo, tudom, 80-90% pont le fogja sz*rni az egeszet, de engem erdekel a lore, es kivancsi vagyok :) -
Nikosi #1302 Áh az első kettő ESO nem ESO hanem ES azaz Elder Scroll, me culpa me maxima culpa. -
Nikosi #1301 Na az pont nem lesz mert az meg végkép nem fér bele a lore-ba. Az lenne ám a lore arculcsapása a javából. Nem lesz repülő mount szerintem az fix.
A automata lovaglás elképzelhető, de szerintem a játékosok jó részének lassú lenne a 20 perces lovastúra. Marad a waypoint, mert a gyors közlekedés "elvárás" egy mai mmo-ban.
De szerintem a készítők felhívták a figyelmet, hogy ez nem egy új ESO lesz, ez egy mmo aminek a lore bizonyos fokú közösségén és a játék mechanizmusok egy-részén illetve a nevén kívűl nem lesz köze az ESO szériához.
Ezért is teszik jó messze a történetet a single ES-ok korától, hogy nyugodtan be lehessen tenni például waypointokat, vagy akármiket, amikre maximum valami ködös hablaty vagy semmi lesz a válasz. Ezzel nem törik meg az ES-ok egységes lore-ját... -
Johika #1300 Lehet WoWos grif lesz 2 pont kozott utazol akar 8-10 percig is. -
#1299 Egyébként meg ez a fast travel lehet egyfajta automatikus közlekedés is.
Azaz pl odamész egy istállóhoz kiválasztod a saját pacid vagy bérelsz egyet , kiválasztod a célállomást és szépen automatikusan odapacigoltat a rendszer.
Ugyan nem olyan instant megoldás mint Skyrimben de mégiscsak gyorsabb mint manuális lavírozni .
-
Nikosi #1298 Na szerintem erre nem lehet értelmes megoldást találni.
Mert gondolj bele mivel magyarázod azt, hogy a térképen mondjuk 80-100-x helyre odapottyanhatsz. Nincs rá más "értelmes" magyarázat min mágikus teleport ennyi. De ezzel meg úgy fenékbe tolnák az eddigieket, bár nem vagyok a ESO lore hatalmas ismerője.
Szerintem ez lesz az első amit nem fognak magyarázattal ellátni ott van használd és kész én ezt lépném meg, és nem próbálnék izzadságszagú és kierőszakolt lore-ba nem illeszkedő megoldásokat prezentálni.
Amúgy is szerintem a leendő játékosok 50 %-a, de megkockáztatom akár a 70-80%-ot is, fingja nem lesz a lore-ról, se semmiről, ők jöttek az új csúcs szupi trendi új hype-olt mmo-ba gyá gyakni a haverokkal a király lootért.... -
#1297 The Elder Scrolls jatekban a lore nagyon fontos, es minden meg van magyarazva, mindennek van eredete, hagyomanya, stb. Neha lehet, hogy furcsa egy "esemeny" kore rittyentett sztori, esetleg eroltetett, de a TES jatekok tortenelme legalabb annyira fontos, mint a vedjegyeve valt "szabadsag" vagy sandbox stilus.
Ezert biztos, hogy lesz magyarazat ingame is erre, nem tehetik meg, hogy ne legyen. A kerdes az, hogy mit talalhatnak ki vajon? Nem szabad elfelejteni, hogy 1000 evvel korabban jarunk, es az akkori korban hasznalt dolgoknak hatasai lehetnek a "jovoben", vagyis nem lehet esz nelkul csak belerakni valami magyarazatot...
De lehet en fogalmaztam felreerthetoen. En egy otletelest, theorycraftot vartam volna a loret ismero emberektol, nem azt "megoldjak valahogy, kit erdekel.." valaszokat. Elnezest. -
Johika #1296 Gondolom ezt rafogjak MMO es single kozti kulonbsegre. Nem gondolnam hogy ESOban minden barlang/var stb hez lesz fast travel, lehet csak nagyobb varosok kozotti utazas lesz. -
Nikosi #1295 Mondom nem lesz gond, nem lesz rá magyarázat csak úgy lesz minta gw waypoint. Ott sincs rá semmi magyarázat, hogy miért és hogyan, csak úgy van és kész. Ez az én véleményem, nem lehet rá logikus magyarázatot adni, olyat meg ami illeszkedik a lore-ba meg egyáltalán nem lehet adni. -
#1294 "Magus Teleportok pedig nem elerhetoek minden barlanghoz, meg vizeseshez... Hm? :)"
nem is kell . ennyi minimális caplatást már csak kibírnak az emberek.
az a baj hogy ezzel - is - kinyalták a játékosok seggét . aztán ha valami nem úgy van mint máshol akkor már megy a rinya. -
Nikosi #1293 Mondjuk egy world of warcraft-ba, vagy egy Tera-ba nem is nagyon tudja az ember beleélni magát. De már egy gw-be talán lehet, bár a lore ot sem az igazi. Egy ESO-ba már simán, vagy egy Neverwinter-be is. Ahol van szilárd alap , háttér, könyvek stb... De sajnos a játékosok jó része az ilyen mmo-t is úgy tekinti mint egy tényleg gyá gyakjunk Tera-t és tárasait. -
#1292 Nem, 8 oras ciklus lesz az ESO-ban, a 24 orast en ertettem felre.
En most az idore gondolok. Skyrimban ha reggel 08:00 orakor (ingame ido) mentel Whiterunbol mondjuk Dawnstarba, akkor az a Fast Travel bar egy pillanat volt, de a jatekban elore ugrott az ido delutan 18:00 orara. Vagyis a jatek kalkulalta, hogy A es B pont kozott kb 10 ora az ut, leven a Fast Travel a Skyrimban nem "magikus" eredetu, hanem a seta helyett tortent.
Morrowindben Magus Teleportokat hasznaltal, nem volt Fast Travel. Azok instant voltak, ido nem telt el - leven magikus a dolog -, viszont csak Magus Ceh tagoknak volt elerheto.
A Morrowindi bolha szolgalatot (silt strider), vagy Skyrimi karavant hagyjuk, szinten kalkulalva volt az ido A es B pont kozott.
De az ESO-ban hogy lesz? Mert lesz Fast Travel, de hogy oldod meg ezt, leven az ido egyseges a serveren (8 oras nap/este ciklusok mindenkinek ugyanugy fognak telni - szerintem)? Nem fog telni az ido FastTravel kozben? Az logikai bukfenc lenne. Magus Teleportok pedig nem elerhetoek minden barlanghoz, meg vizeseshez... Hm? :)