24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Nikosi #1451 Na akkor szerintem nyugi és figyelj arra mit írtam. Először is az ESO is mmo lesz és a WOW is mmo, ennyi a közös bennük egyelőre. Nem azt mondom, hogy az ESO-nak olyannak kell lenni mint a WOW-nak, mert a két játék annyira lesz hasonló mint a mercedes és az audi, mindkettő autó ennyi.
De ha ugyan abban a modellben akar működni p2p akkor igenis a WOW-al kell versenyre kelnie. Mint ahogy a SWTOR-nak is és minden olyan mmo-nak ami nagy sikert akar aratni és sok pénz akar hozni a házhoz. Mert azt ne felejtsük el, hogy nekünk felhasználóknak egy játék, de a fejlesztőknek, kiadónak egy üzleti vállalkozás. A cél pedig a profit maximalizálás, lehetőleg a leghosszabb ideig. Ez eddig csak a WOW-nak sikerült.
írod: "En orulnek ha az ESO p2p lenne, es rendelkezne 1,5-2 milla allando jatekossal, boven eleg." Igen de tudod, nem lesz meg az egy-két millió előfizető. Szerinted a SWTOR mért lett ingyenes? Megmondom, mert elfogytak az előfizetők. Mert a hype miatt boldog boldogtalan megveszi, aztán kiderül, hogy még sem az mint amire számított ala GW2 vagy SWOTOR. Aztán elindul a negatív kritika és elkezd esni az előfizetők száma. Egy b2p-nél nincs akkora gond, mert jönnek újak könnyen a távozok helyett, de egy előfizetéses modellben nem biztos, hogy több lesz, vagy annyi az érkező mint a távozó. Tudod ha 1,5 - 2 millió előfizetőt tudna prezentálni akkor kijelenthetnénk, hogy megverte vagy legalábbis utolérte a WOW-ot. Ott sincsenek tízen x millióan, az csak a sima statisztikai mahináció, meg a regisztrált userek száma, pontos előfizetői számot senki nem ismer az üzemeltetőkön kívül, mert hülyék lenének kiadni.
A még futó p2p amik nem a WOW, nincs még 500 ezer előfizetője sem, maximum néhány 100 ezer talán. A SW Galaxis mikor bezárták már csak néhány 10 ezer előfizetővel büszkélkedhetett akik talán annyit hoztak a konyhára amennyibe az üzemeltetés került. Tudod egy cég nem egy-két évre tervez egy mmo-val, mert ahhoz kicsit nagyok a fejlesztés költségei és a bele ölt idő is.
A p2p modell pedig nem vonzza a játékosokat az első nagy hype vásárlási láza után. Ráadásul semmit nem kérhetnek el a havi díjon kívül maximum majd a kiegészítők egyszeri árát. Az item shopos bevételeket meg nem szabad lebecsülni, nagyon sok mmo igen csak extra nyereséget termel vele. Ráadásul a b2p esetén még mindig meg van a lehetősége, hogy fenntartsanak egy előfizetési lehetőséget amiért pluszok járnak. Több xp, több pénz a mobokból stb... Ergo szerintem a p2p esetén nagyon de nagyon nem lehet hibázni, mert a p2p modellről való leválás a kiadás után mindenképpen bukás látszatát kelti (önbeteljesítő jóslatként is működik), és riasztó lesz az újak játékosok számára.
Tudod az se véletlen, hogy a GW2 meg se próbálta az előfizetéses modellt. Sikeres lett? Igen. Ha p2p lett volna elbukik? El menthetetlenül. Úgyhogy én minden önös érdeket is kivonva a képletből (azaz nem nézve nekem mi tetszene jobban, vagy mi lenne jobb nekem) egyértelműen b2p látom működő rendszernek, de sajnos Zenimax-ék nem a felé kacsingatnak most így első hallásra.
Bocsánat kicsit hosszú lett.
-
#1450 Durcás nevezetű ork npc -
#1449 10 ok, amiért a The Elder Scrolls Online-ra érdemes odafigyelni idén - 2. rész -
TomStorm #1448 Mindannyian itt vagyunk topik nyitás óta akik ide írnak.Senki új nem jött arra a témára.
Én is nagyon sokat játszottam TES játékokkal(Morrowind tetszett legjobban) sőt az összes Bethesda játékkal és nagyon valószinü innen mindenki.
Aki meg mégse annak is ugyanolyan joga van ide írni ahoz a témához amihez csak szeretne akkor amikor akar. -
Ragnar360 #1447 oh shit no. best thing ever (be) heard.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!multkor is bekartam asszem rakni...most meg pont nem passzol a hangulatomhoz nade mind1... viszont kár, hogy ugy nincs meg hogy a régi változat az ujnak a HDjre van rávágva mert igy rohadt tré ez a minöség...pedig zsenialis ahogy a csatamezőn megjelenik és ott járkál...olyan angyali. :d
-
Ragnar360 #1446 nah :) ja Fred már kérdezni is akartam, hogy hogy állsz a nyelvekkel:)
nekem elég ha csak angolul tudsz.:) speciel én úgyérzem, hogy németet képtelen lennék megtanulni.
johnnyka kösz, hogy említettél.:) egyébként nekem se új a fizetős rendszer, bár nem buktam annyit mert nem jatszottam annyi mmoval mint sokan mások.
szerintem teljesen kivitelezhető a fizetős rendszer és közel se feltétlen buktatós a dolog...valami azt súgja, hogy képes lesz megállni a helyét úgyis. függetlenül attól, hogy néha kételkedem én is, most valahogy mást érzek a levegőben :D -
#1445 jóéjt
-
#1444 hahah, jó :) -
#1443 Betörés miatt csúszik az ESO
:) -
#1442 Beta videó vanmá?! -
Nephin #1441 Minnyámegkergetlekabotommal, hát így kell beszélni szegény öreganyáddal? :D
Épp most olvastam el a Morrowindben pár könyvet - felküzdöttem a régi dvd-ről a vacak meghajtómmal, elég csúnyácska, de a hangulat megvan :D -, már mindent tudok, csak a zsé érdekel, alap. :P -
#1440 "szerintem a játékosok nagyobbik része mmoként várja a tesot"
miért ,mégis hogy várják ha nem így ? én már a morrowind óta várok egy mmo TES-re mert bőven benne van a világban ez a lehetőség.
aztán hogy ez meglesz e vagy sem majd meglátjuk. -
#1439 Arena óta tolom az Elder Scrolls játékokat, és a Morrowind óta reménykedtem egy TES mmo-ban. Ettől még nem fogok örülni a havidíjas rendszernek, ha azt választják, elsősorban nem magam miatt. -
#1438 welcome :D
de te vén vagy, én még alig éltem, amikor daggerfall volt
meghát téged is jobban érdekel a fizu rendszer, mint teszemazt a lore mennyisége, vagy akár hogy hozza-e a játék a TES hangulatot, nem? -
Nephin #1437 Hát, ha az, hogy már a Daggerfall demójával több, mint egy évet játszottam '97 körül, nem elég fanboiság, akkor tényleg nem vagytok többen. :P ;) -
#1436 te igen, egyérteműen original tes fan vagy, én most azokról beszéltem, akik hirtelen megjelentek a topicban az első "mmosabb" témára (a fizetési rendszerre)
azért veled, meg mondjuk ha engem is ideszámolunk, esetleg mér a ragnart - még mindig nem 80% vagyunk, nekem úgy tűnik :)
szerintem a játékosok nagyobbik része mmoként várja a tesot, nem pedig tesként - és ebből adódhatnak azok a problémák, amiket leírtál -
#1435 Termeszetesen, aki esz ervekkel meg tudta indokolni a negativ es szidalmazo kijelenteseit - azt meg mindenki elfogadta es tiszteletben tartotta eddig. De ritka az ilyen kritika, altalaban nem veszi senki sem a faradtsagot, csak leirja hogy szar es csokolom. -
#1434 "nem ti vagytok a hardcore TES fanok"
Hat nem tudom, en azert TES fannak tartom magam, akit 2007-es Zeniamx Online megalapitasanak hire ota varrja azt, ami iden megerkezik.
Ami az mmokat illeti, rotalom oket. A wowot folyamatosan fizeten lassan 9 eve, ugy, hogy kb haromnegyed eve be sem leptem :) Az SWtoR-hoz midnig visszaterek par havonta, imadom azt a jatekot, akarki akarmit mond, a sztoriert megeri a 8 karaktert felszintezni (meg van hatra olyan, amivel 16-os szinten a hajon ulok, es varom, hogy majd egyszer ot is folytatom). A koztes idoben pedig gw2 es Skyrim, vagy jelenleg Tomb Raider, bar hihetetlen, hogy lassan ket hete midnig csak 10% korul jarok, mert nincs ido jatszani.
Az nem baj, ha vandorolnak az emberek az mmok kozott. A gond az, hogy amikor a keritest razva pocskondiazza a jatekot, mert rajott 15-20000 forinttal kesobb, hogy nem neki keszult. Akarhogy is szepitjuk, a jelenlegi netes tarsadalom, benne az mmo kozossegekkel 80%-ban szid, 10%-ban leszarja, es csak 10%-ban dicser. Feltoltesz egy kepet a faszbukra, csak a kritika es rosszmajuk megjegyezeseket kapod. Irsz egy cikket egy tevemusorrol, 80%-ban az emberek szidjak a musort, a szereploket, a csatornat, a cikkirot, hulyeznek mindenkit mert nezik - es bevallasuk szerint nekik meg tevejuk sincs. Latsz egy filmet, nem az erdekel, hogy mirol szolt, mit akart mondani, milyen volt a kepi vilaga stb, hanem milyen dagat volt a szineszno, milyen klisekkel volt tele film, vagy milyen kiszamithato volt egy-egy fordulat.
Itt tartunk. Ha fele annyi energiat fektetne a sok ember a folyamatos mocskolodasba, a ragalmazasokba, a szandekos szidalmakba, az ok nelkuli, mar-mar koros elmebaj hatarait surolo kirohanasokra, sokkal jobb lenne az egesz netes kozossegi elet hangulata. De sajnos, ennel csak rosszabb lesz, ezert is irtam, hoyg az mostani mmoknak, kozte az ESOknak tobb frontot kell megvivniuk. -
#1433 erdekes, egyet kene ertenem azzal amit irsz (a 80% dolog), de amint tema lett a jatek fizetesi rendszere, pontosan ugyanazok az emberek jelentek meg a topicban, akiket te (jogosan) mmo-vandornak nevezel
no offense ezeknek az embereknek, tisztelem becsulom a velemenyeteket, csak amennyire en tudom, nem ti vagytok a hardcore TES fanok, sokkal inkabb az mmo-vandorok
hogy lesz ebbol 80% fan, es nem pedig "csak" egy kovetkezo swtor/gw2/miegymas? -
#1432 "Itthon se olyan hatalmas összeg az a havi 13-15eur"
"Nem ezt az országot kell alapul venni."
you lost me. -
#1431 "A mostani generációt nehéz megtartani, főleg úgy, hogy lesz más ingyenes játéka."
Pont ez az egesz ESO fejlesztes egyik lenyege. Nem a mostani mmobol akarnak embert elragadni, hiszen az kb olyan, mint a Torkos Csutortok. Lehet, hogy az adott napon dugig van az etterem, de ket nap mulva ugyanugy napi 5 vendeg fog ebedelni, veszteseget termelve. Az ESO-t nem az mmo nomad vandorlo masszanak keszul, hanem annak a jo par millios tomegnek, akik szerettek a Skyrimet, barmennyire is trogar es szar jateknak allitja be Although folyamatosan, es probal mindenkit lazitani ellene. Az Oblivion es a Skyrim jatekosok, akiknek tetszett is a jatek - nem csak letoltottek/megvettek es 2 nap mulva uninstall -, azok fogjak alkotni az ESO jatekosok 80%-at. Ezert is kapod meg az iranyitast, a vilagot, a gameplayt, mindent ugy, ahoyg azt megszoktad a Skyrimban es az Oblivionban.
Egy wowbol, swtorbol, EVEbol, gw2bol vagy barmilyen bukott mmobol, mint a Conan, TabulaR, APB, stb-bol nem fog jatekosokat szipkazni, csak keves mennyisegben, mert ez a jatek nem nekik valo. Mas a stilus, es emiatt ha ki is probaljak, kevesen fognak megmaradni.
A tartalmakat illetoen. Jelen allas szerint az egyes tartomanyok jatekterulete az ESO-ban k*rvanagy. A teljes jatekter kb kilencszerese a Skyrimban latott vilagnak. Es a vicc az, hogy ezek a jatekterek nem fedik le a teljes tartomanyt. Peldaul: Black Marshban csak az eszaki, Morrowindhez kozeli teruleteken fogunk jatszani, a belso reszbe egyelore nem juthatunk el. Ahoyg Valenwood es Hammerfall, elobbi erdos (influenza tombol ott) es sivataos resze (passz, miert) sem lesz elerheto a premierkor. Tovabb megyek, a magas elfek Summerset Isles nevezetu otthona sem lesz bejarhato, hanem csak egy Tamriel es a SI kozott talalhato szigetre juthatunk el (koszonhetoen, hogy a SI jelenleg ostrom alatt all).
DE! Pont ezek azok a teruletek, amelyek szepen lassan majd elokerulnek, es ujabb content patch formaban bekerulnek a jatekba. Ahogy jonnek majd az ismeros Cehek, a haz rendszer es minden, amit a Skyrimban es az Oblivionban megszokott az ember, es a tortenelmi hatter engedi a reszvetelt. Ha azt nezzuk, hogy a 400-450 oranyi pve tartalomra fognak ezek meg majd hozzaadodni, akkor kib*** nagy jatekteret es lehetoseget fogunk kapni egy megaserveren.
Egy cseppet sem tartok attol, hogy a tartalom keves lesz az ESO-ban. Attol mar inkabb, hogy az ESO-nak nem csak Molag Ballal kell megkuzdenie, hanem a tobbi mmobol erkezo, kiabrandult es belefasult hordaval, akik messiaskent tekintenek az ESO-ra, de csalodnak, es keritest razva (lasd elottem szolot) vonulnak a kovetkezo mmorpg iranyaba. Pedig csupan arrol van szo, hogy az ESO nem nekik keszult elsosorban. WoWkiller meg ilyen f*szsagokat csak az idiotak emlegetnek a faszbukon es a forumokon, erdemes megnezni, fogalmuk sincs mihez szolnak hozza, csak annyit latnak, hogy "new upcoming mmo" es mar gepelnek is :)
Helyen kell kezelni a dolgokat. Az ESO nem fogja megvaltani az mmo ipart, DE SOHA NEM IS AKARTA. Ok csak a TES jatekokat akarjak/tak atultetni egy mmo kontosbe, ragaszkodva a hagyomanyokhoz, es minimalizalni az esetleges eltereseket a korabbi jatekoktol. Se tobbet, se kevesebbet. Ennyi. -
Although #1430 Nyugati államoknál pláne a protestáns részeken nagyon másképp gondolkodnak. Mindenek pontos értéke van amit ők maguk megbecsülnek. Ez 10Euro, ez 15 és így tovább. És roppant dühösek tudnak lenni ha valamit többért adnak el nekik mint amit ér. Ezt több forumon is lehet látni de akikkel együtt játszottam az elmúlt évekbe azok között is sok volt aki így gondolkodott.
Nem nagy kedvencem a Bethesda-Zenimax duó. De el lehet ismerni vérprofik ezen a területen, nagyon jól lövik be az árat és a tartalmat. És a legjobbak a tömegigény meghatározásába és teljesítésébe.
Mindaz amit az elejétől láttok a TESO kapcsán ezt megerősíti. Nem várok tőlük új dolgokat vagy eszméletlen jó tartalmakat mert nem az a cég. Jó esetenként nagyon jó tartalmakat adnak jó pénzért. És nagyon jól szedik össze a használható tudást. Ez a játék is tökéletesen mutatja mennyire felkészültek akár az open world kapcsán hozott döntések vagy az hogy nincs külön pvp szerver meg pve. Valamint a megjelenés kialakítása és a nagymértékű reklám a solo TES rajongók felé. Szóval nem féltem őket az meg kifejezetten jó ha pénzért adják így esetlegesen elkerülhetik a szerver lehalást a túl nagy létszám miatt. Így meglesz a saját kis közönségük másoknak meg ott lesznek a f2p mmo-k ami még jön ki pár. Itt a Neverwinter is lehet. Szóval okosak ezek. -
#1429 Én nem sajnálom rá a pénzt, mivel sokkal többet eltankolok egy hónapban, de....
1. Eljátszottam már párszor, hogy 3 hónap után már szinte egyedül maradtam a játékban, vagy ketten játszottunk. Magyar guildeket nem kedvelem, nemzetközi kizárva, nem tudok idiótaságokat csacsogni.
2. Egy b2p, f2p játékot is otthagynak az emberek 2-3 hónap után, a fizetősöket még inkább. A mostani generációt nehéz megtartani, főleg úgy, hogy lesz más ingyenes játéka.
3. Nem vagyok már diák, havi 4 ropit miért dobjak ki heti 8-15 óra játékért? Nem szeretem ezt a játszani kell, mert fizetem témát. Nem mindenki munkanélküli, meg diák. Dolgozom, edzem, van hobbim, vannak barátaim, napi pár óráért sokallom.
4. A ismerőseim fele nem fizetne a játékért havonta, sokan nem is ismerik, a bétákból sem fogják megismerni, csak a teljesből, ha meg is vennék, félek sokáig nem tartana ki...
Röviden ennyi. -
#1428 Telik nekik , jobban mint itt. De miért fizessenek valamiért ami nem hoz egy bizonyos elvárt szintet ? -
#1427 A gond az, hogy nem a "penz" miatt nem fizetik, hanem az "erdeklodes hianya" miatt. Attol, hogy kulfoldon tobb penz jut a csaladra es a szorakozasra a havi rezsi kifizetese/levonasa utan, az nem jelenti azt, hogy ket kezzel szorjak a penzt. Nem hulyek ok sem. De ha nem fizetnek valamit tovabb, az azert van, mert meguntak, vagy nem tetszik nekik, es nem azert, mert donteni kell, hogy egy hetig eszel vagy jatszol abbol a penzbol. (sarkitva) -
TomStorm #1426 Én meg azt sem hiszem el,hogy külföldön mindenkinek telik a havidíjra és szó nélkül fizetik az emberek,akkor is ha nincs normális tartalom a végén.
Mivel ha haldoklik bizonyos MMO akkor ugye nem a Magyarok miatt haldoklik hanem a külföldiek nem fizetik! -
Rannah #1425 Ez az, amit az előbb kihagytam:)
Mindamellett tartom, ha a P2P-t akarják, nem lesz egyszerű dolguk, de még így is benne van a pakliban, hogy nyerő lesz. Ezen gondolom most egy rakat közgazdászuk/marketingesük/stb agyal :)
-
#1424 ebben sajnos igazad van ezért írtam azt hogy ez van,ha ők eldöntik hogy p2p lesz akkor tényleg nem fognak törődni semmivel főleg nem egy kicsi ország pár játékosával. -
Rannah #1423 Igen, de ott van a mondatodban a "ha". Mostanában azt lehet észrevenni, hogy szinte nem lehet olyan gyorsan új tartalmat pakolni egy játékba, hogy egy nagyobb (1-3 millió) játékosállományt hosszabb időre megfogjon a játék (és jön a jól ismert sírás, hogy "nem lehet semmit csinálni, sz*r az egész játék").
Én reménykedem ha P2P is lesz, akkor legalább azt a szerencsétlen x időt kelljen már csak kifizetnem, amit lejátszottam, ne 1 hónapot húzzanak le...csak sajnos ez nyugaton nem egy bevett opció :(.
@Darth Devil:
én pl. nagyon elgondolkodnék, hogy megvegyem-e, ha hagyományos P2P lesz. Olyan hektikusan van szabadidőm, hogy család mellett szinte bűnnek érzek kiadni ennyi pénzt előre!, ha azt sem tudom, hogy a hónapban összesen 2 vagy 200 óra szabadidőm lesz. (persze úgysem a józan ész fog dönteni) -
Nephin #1422 Így van. -
Nephin #1421 Nem figyeltél. A max pár ezres magyar közösség nem piac. Kb. lekakálják, játszik-e innen valaki vagy sem. Az, hogy neked esetleg nem telik a havidíjra, nekik egyéni szoc probléma. -
#1420 Azert, mert itt a balkanon csorok az emberek, meg ne higgyuk azt, hogy mashol is. Ami nekunk 3000 Ft es egy mmo havidija, az mashol egy enyhebb borravalo. -
#1419 kinek?az egyedül álló pénzes közösségnek akik még anyuékkal laknak és a fizu mehet bármire? -
#1418 Nem ezt az országot kell alapul venni. Ha lesz benne elég tartalom és frissítés, akkor igenis kifizetik. Azért mert a gw2 b2p modellel jelentkezett be, jól tette mert neki tényleg nem ment volna a havidíjas megoldás. Sokkal pénztárca barátibb megoldás egy p2p mint egy itemshopos rendszer. -
TomStorm #1417 Nem fizeti ki ha nem tudja,hiába akar vele játszani.Most mindenki akar vele játszani,kiváncsi vagyok mennyien maradunk/leszünk ingame akár itt ha kiderül,hogy P2P lesz.
Dehogy fizeti ki "úgyis",nem tudom hol élsz te.Régen igen,volt ilyen:) -
#1416 igen valahol az a havi 4k is sok egy játékért igen mondhatjuk hogy luxus aki mmo-zik hát ez van,én részemről család,rezsi és hiteltörlesztés mellett nem engedhetem meg ezt a luxus... -
#1415 Teljesen jó a p2p. Ha akar valaki vele játszani, az úgyis kifizeti. Úgy nem lehet hozzáállni, hogy jaj én ki se használnám, akkor annak a pénznek lenne jobb helye is. Itthon se olyan hatalmas összeg az a havi 13-15eur, csak szeretik felnagyítani az emberek. -
Johika #1414 Remelem az lesz, egyreszt f2p, b2p vonzza az idiotakat, masreszt azokban is fizetsz ha normalisan akarsz jatszani. A p2p legalab a kezdeti 2-3 honap utan eleg jo szuro (kiveve persze WOW:D) -
#1413 TES VI - Akavir
:) -
Nephin #1412 Ez is egy komoly támogatás a havidíj mellett, a legnagyobb mumus kiiktatva.