24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• TDC Geronimo
    fps nézet bár még látszik nincs teljesen kész, tetszik nagyon.
  • PiszkosFred
    + volt egy nyilatkozat, miszerint a viselt pancelzat is determinalja, mennyire vagy eszreveheto vagy eszrevehetetlen lopakodas kozben, de ez nem ujdonsag a TES jatekok vilagaban.
  • PiszkosFred
    Van/lesz most is sneak attack (es vele "szorzo"), de a stealth kidolgozasa egyelore meg kezdetleges, es csak placeholder jelleggel van az egyes buildekben.

Moving from RPG to MMO has led to a number of questions, including how stealth will work in ESO’s AvA (Alliance vs Alliance) PvP. I asked Matt how those who love to be the sneaky pain in the backside in PvP will enjoy The Elder Scrolls Online while balancing stealth’s power.

"Every character can stealth and it takes a lot of stamina, if you want to get your stealth good enough to be effective in PvP you need to devote a lot of your skill points, which means you’re a sneaky guy, but you're not quite as good as a fighter. Yeah, you can get the first shot off and you might be able to kill someone but you're not going to live very long when you're visible. You want to give them a role and be disruptive but not be overwhelming."
  • Running
    + át :
  • Running
    Na igen, reméljük nem veszik a skyrimból a hátulról lopakodásból 1-2 szúrás per ellenfél kombót, mert hiába fog csökkenni a stamina, ha két bökésből fekszel. Mondanám azt, hogy biztos lesz ennyi eszük, de ezen már elvérzett pár fejlesztőcég. :)))
  • PiszkosFred
    Stealth hasznalata folyamatosan fogyasztja a staminat :) Ezert aztan lehet "gonoszkodni", de nem biztos, hogy kifizetodo lesz, mert visszakezbol olyan powerattackot kaphat a stamina nelkul blokkolni nem kepes "lopakodo", hogy a fal adja a masikat. :)
  • Running
    Ááá, ebben is hosszan tartó taktikus összecsapások várhatóak, mint az összes többi előző mmo-ban, akár 2 mp-ig is eltarthat.. :))))
  • Szaruman
    Remélem itt is lesz stealth+1hit :D
  • Running
    Ezzel az fps nézettel tiszta skyrim.:)
  • Susarc
    more and more excited:P
  • PiszkosFred

ua yt-n
  • PiszkosFred
    Daedra Hercegekről némi infó, új gameplay jelenetekkel - IGN
  • s0n1c
    :DD
  • Although
    Hihetetlen. :)
  • Nephin
    Ehh. Szóval link
  • Nephin
    http://renegade-guild.org/e107_files/public/1369754910_40_FT4262_facebook-grafika.jpg :)
  • PiszkosFred
    Heh, ennyit a korabbi, es esetleges jovobeni leakelt cuccokkal kapcsolatban :)

Interestingly, Matt Firor told us that even the build we were playing is considered “old” within Zenimax itself. The build developers are playing is about two generations ahead of what the public has and will see throughout the summer.
  • MrStokes
    En azert bizok a CCP Games-ben es az altaluk fejlesztett World of Darkness mmo-ban, hogy fognak hozni boven a megszokotttol kelloen eltero dolgokat, minden teren.
  • Chris
    Gyere nyugodtan, még némi kezdeti fejtágítást is fel tudok ajánlani, ám kizárólag csak szóban, skypeon... úgy elejét lehet venni a kezdeti heves frusztrációs rohamoknak. :D
  • j0nNyKa
    ha már ez is wow topic lett, Blizzard delays Project Titan until 2016
  • PiszkosFred
    Mindig vannak szabalyt erosito kivetelek. Amit leirtam, az egy szubjektiv velemeny, azokra alapozva, amit tapasztaltam vagy olvastam. :) Nem feltetlen igaz, bar szerintem nagyon nem lottem melle ugy altalanossagban.

Hozzateszem, annyi ismeros ajanlotta mar a LoL-t, hogy komolyan fontolgatom a kiprobalasat. Csak hat azt is pofanvernem egy peklapattal, aki kitalalta, hogy csak 24 ora legyen egy nap, mert az semmire sem eleg... :)
  • PiszkosFred
    Altalaban hamar atsiklok efelett (vagy elfelejtem), de ketsegtelen, hogy folyamatosan facepalm erzes kerulget az mmokban, amikor az aktualis fog*ci agyonverese utan jon az uj kieg, es ujra egy kobor vadmalac vagy merges oposszum ol meg az uj teruleteken... :)

Ami a pvpt illeti, az ESO-ban kurva nagy lesz a jatekter. Es pont egy tegnapelotti interjuban hangzott el, hogy egy-egy erod (Keep) is hatalmas lesz, nem olyan, mint a mostani mmokban, hanem komoly alaprajzzal, kazamatakkal, belso terrel, varfalakkal, tobb szintes tornyokkal, stb., vagyis ha vedeni/tamadni akarja valaki, akkor nem eleg csak odamenni "azt' gyakni", hanem az sem lesz mindegy, milyen oldalrol (esetleg alulrol), milyen fegyverrel tamadsz, es milyen gyorsan tudnak oda atrohanni a vedok. Az pedig kulon fun, hogy egy-egy guild (vagy akar tobb) birtokolhat a jelek szerint egy-egy erodot, amiert kapnak majd extrakat. Aztan csak gyozzek megvedeni :)
  • Chris
    Méltánytalan lenne egy ilyen részletes válaszra röviden reagálni, de idő hiányában most egyelőre csak így tudok. Van egy nagyon jó cáfolat amúgy a pontok túlnyomó részére, mégpedig a League of Legends.
    Nem akar feltétlenül újat mutatni, vannak persze benne is idegesítő rendszerbéli "problémák", de alapvetően olyan egyszerűen és nagyszerűen csinálja azt amit csinál, ráadásul nem túl változatos közegben, hogy robbanásszerűen nő folyamatos jelleggel a népszerűsége, addiktív, pedig mégcsak nem is új. Egy ilyen fokú konzisztencia átültetve vmi mmo-s környezetbe az, amiről én beszélek.
  • Running
    Az őzgida is kijátszotta a területeket legelés közben és szinteket lépett, ezért nem szabad lenézni őket sem.

A targetkeresős harcoknál sírtam mindig el magam, amikor pvp-ben előbb kitaboltam a lvl1-es pókokat, nyulakat, őzeket, mint a velem szemben álló ellenfeleket. :))))
  • Whysper
    Annyit akartam ,hogy Motiváció kell és Cél a játékosoknak vagy ,hogy miért legyenek guildbe vagy csapatokba és ezek a terület birtoklás elég plust jelente ahhoz ,hogy ne csak a honor pontot vagy éppen hogy hívják pontot farmolják az emberek !! Szerintem az egyik leg életképesebb játék ezen a téren csak akkor éppen a WOW annyira domminált ,hogy belehalt az a Warhammer Age of reckonning volt. Komolyan azt a játékot élveztem a legjobban 8) és ezt mondom Nagy ex wowsként. Ha csapat építő célt nem adnak az embereknek akkor elég egy sima RPG-t gyártani 8)

Remélem azért azon túl fogunk egyszer lépni már ,hogy elindulsz egy lvl 6-os lakosságú faluból és 40-es már atom ahrcos vagy aztán jön egy lvl 43-as Denevér érted egy denevér. vagy egy lvl 44-es őzgida. Mit csinált addig ,hogy lvl 44-es lett? szétlegelte magát vagy mi? aztán agyonver egy full páncélos egyént 8)
  • Whysper
    Én nem tudom ,de szerintem egyetlen igazi dolog van ami hiányzik egy MMO-ból és amit a blizz is még a WOW megjelenése előtt garantált ,hogy benne lesz és mégis kivették gondolom azért ahogyan megtudták programozni és ami miatt lag hegyek vannak ember sokaság egy területen való jelenlétéből a wowban. Amit ugyebár a TESO elvileg ellenkezőféle módon alkot meg állításuk szerint. Ez a dolog nem más mint sem ,hogy igazi város terület birtoklás és nem 3 óránként ostrom stb. rendesen harc érte. ne legyen egyszerű bevenni ,de ne lehessen tartani éveken át ,ha nem tesznek érte! 8) másik meg szerintem nem szabadna a tank dps harcos healer dolgot felbontani mert annak csak az lesz az eredménye mint a GW 2 ,hogy elveszítik pár kasztok a szerepüket lényegében mert a másik simán megteszi azt a posztot cask ő mondjuk még rendelkezik pár extra dologgal ami a másik ellen domináns! Tudom ezek nem real life gamek ,de sok esetben a real lifeból szerzett tapasztalatból építik ki fantáziával megspékelve és,ha belegondolsz lehet,hogy manapság lassan csinálunk egy transformert ami földön vízen levegőben űrben egyaránt életképes ,de ahol ezek a játékok játszanak ott igenis nehéz vértesek képezzék a védelme a healerek és társaik a supportot és legyen dps. Én pl világ életembe healer volt meg tank. mindig is utáltam a csak dpselni nekem az túl unalmas. igzisebb védeni a társadat még Ő gyapál! GW 2-be nagyon sok embert vesztettek a totális class poziciónálás eljelentéktelenedése miatt!
  • PiszkosFred
    Jaja. Ha igaz volt az a lista, amit az FS! is leirt par hete (en ott olvastam azt hiszem), az nagyon sovany lett volna a "vilagmegvaltasra", mert mint latod, sok draga jo ember a messiaskent varja a "titan" projektet.
  • Torzonborz
    szerintem szimplán rájöttek hogy egy kommersz mmoval már nem tudnának ők sem kasszát robbantani.
  • PiszkosFred
    Szerintem ok maguk sem tudjak, mit akarnak mar, tul sok a fejlesztesi ido es tul gyorsan valtoznak a korulmenyek :)
  • Torzonborz
    Blizz pont most tolta el a Titán megjelenését ( gyk elölről kezdik az egészet ).
  • Nos
    Valószínűleg túlzottan konkrétnak vettem ezt az állításodat: "valójában minden játék wow-gyilkos akar lenni"

• Although
    Az eddigi tapasztalatok alapján, bár nem vagyok rajongójuk de a Blizzard lehet az ami valami újjal elő fog állni.
    Addig max ilyenek lesznek mint amit a funcom csinált a TSW-el, összegyúrta a kalandjátékot az rpgvel.
    De témánál fogva ezek egy szűk réteg számára számítanak. Tömeges méretben a Blizzard aki ilyet tud lépni. Lehet a Titan lesz az.
  • Susarc
    lehagytam a macskakörmöt:P ,de igazad van!
  • Running

Ehhez még annyit hozzátennék, ami szintén saját vélemény, hogy a magyar játékosoknak közösséget kialakítani, kb egyenlő a lehetetlennel. 7 év szomorú tapasztalata, hogy a magyarok, se nem tudnak, se nem akarnak együtt játszani, sőt ha lehet, még keresztbe is tesznek egymásnak, pont úgy, mint a való életben.
    Kritizálás, irigység, negatívkodás, mérhetetlen önzés, ami a legjellemzőbb, mindezt úgy, hogy kb semmi teljesítmény nincs mögötte, mint a való életben.
    Biztos más nemzeteknél is vannak problémák, ott sem okosabbak az emberek, de nálunk borzasztóan rányomja a bélyegét a játékstílusra és a közösségi életre a mindennapokból átélt folyamatos szorongás, boldogtalanság, és minden ami ránk, magyarokra jellemző. Nagyon szomorú és önző nép vagyunk, ami a játékokban is kiválóan előjön.
    A közösségépítés és csapatépítések alatt több száz emberrel (cirka 1000) ismerkedtem meg, valakivel jobban, valakivel kevésbé, és elenyésző százalékukra mondtam volna azt, hogy közösségi ember, ugyanis a legtöbbjük, szinte csak és kizárólag a saját hasznát kereste mindenben. (Most az ilyen retardált kölykökről már nem is beszélek, akik már attól is elélveztek, ha közösen fikázhattak valakit, meg kitehettek egy prefixet, mert az tényleg kb a legalja mindennek.)
    Egyébként, mint írtad, már a játékok sem alkalmasak erre, mert kb olyanok, mint az egyszer nézős mozi, bemész élvezed, másnap elfelejted. Felgyorsult a világ, egyre nagyobb a tömegtermelés, ebbe a profilba pedig nem illeszthetőek be a jól kidolgozott, hosszan tartó játékélmények.
  • PiszkosFred
    Nem halottak, csak manapsag a "sikeres mmo" fogalma mar mast jelent, mint 7-8 vagy akar 5-6 evvel ezelott.
  • Susarc
    akkor amit most leírtál az kb. azt jelenti ,hogy klasszikus értelemben az MMO-k már rég halottak.....
  • PiszkosFred
    Ami pedig a vilaguralmi torekveseket erinti. Csak egy pelda.
    Anno egy teveado volt, a "kiralyi". Nem volt nehez Fridinek 6millios nezettseget produkalni, nem volt mas, "ove volt a vilag". Voltak retegeknek szolo teveadok, hangyasan foghato cseh 1 es cseh 2, de azokat csak kevesen neztek, meg kevesebben ertettek.

Eltelt 20-30 ev.

Van 100 teveadod, amely kozul valaszthatsz. Ebbol 30-40 magyar nyelvu. 6 millios nezettseget a budos eletben nem fogsz tudni mar produkalni. Es mar nem is celod. A standard 1.5-2 millio ossznezi, es egy jo 20-25 SHR utan mar dorzsolod a kezed oromodben. Mar nem tudsz elerni minden nezot, telitett a piac. Ezert inkabb celcsoportokban gondolkozol, es ott probalsz produkalni. Ha azokat elered, magadhoz kotod, akkor nyert ugyed van.

Az ESO celcsoportja nem csak az altalanossogba vett mmo jatekosok. A fo celcsoport az a 15-20 millio Obliviont es Skyrimet megvasarlo jatekos, akiknek csak ha a negyedet sikerul beszippantani, mar nyert ugye van. Termeszetesen, a kapu nyitva all a tobbi, generic mmo jatekosok elott is, de ha csak azokra szamitana a Zenimax, akik jelenleg is mmo-rol mmo-ra ugralnak, akkor ki se adjak, mert max 4 honap, es kampec. Pont ezert ragaszkodnak a fejlesztok a hagyomanyos TES elemekhez, es tesznek meg mindent azert, hogy az igert 3x140 oras szolo tartalommal es TES gameplay stilussal kiszolgaljak es megnyerjek a hagyomanyos singleplayer TES jatekosokat. Aki sose jatszott TES jatekkal vagy FP nezetes szerepjatekkal/akciojatekkal, ugy fog hulyet kapni az FPS nezet miatt, hogy orom lesz nezni. :D Nem is nekik keszul ez a feature.

Persze, lesz kozos halmaz a tobbi mmo jatek jatekosai es az ESO celkozonsege kozott, de valoszinuleg itt sem fognak tovabb maradni, mint a tobbi eseteben is, ami kb 2-3 honap es szevasz.

A Zenimax egy jo TES jatekot akar csinalni, azt egy mmo kornyezetbe atrakni, es biztositani a lehetoseget, hogy eloszor a tortenelemben lehessen haverokkal jatszani a TES jatekokat. Ennyi. :)

A pvp pedig mas teszta, de azok minden elemet lattad mar mmoban, AoC, GW2, Conan, stb., azokbol lett osszegyurva, de korszakalkoto, vagy sosem-latott dolgokat nem fogsz talalni benne, csak mindennek a tovabbgondolt, atdolgozott verziojat. Legalabbis jelenlegi allas szerint.
  • PiszkosFred
    #maganvelemeny
    Ma, 2013-ban, nem tudsz embereket lekotni egy-egy uj mmo kapcsan olyan szinten, mint tette ezt anno, vagy teszi ezt manapsag is a wow. Ket okbol. Egy, felgyorsult az ingame progress. Amig anno a "kezdeti" mmo-k eseteben egy-egy event, "tier" vagy barmi teljesitese honapokig tartott, addig ezt ma jo esetben sem tart tovabb egy hetnel. Igy aztan, akarmit is teszel a jatekos orra ele, azt ugy befalja pillanatok alatt, mint ehes Pistike karacsonykor az asztalon felejtett tortat.

A masik, hogy az ido rovidsege miatt nincsen mar olyan szintu kotodes (egyszeruen nem alakul ki, nincs esely se ra), ami anno a regi mmok eseteben megvolt. AoC, SWG, WoW, EQ vagy LineAge kozossegek nagy resze mai napig tartja a kapcsolatot, meg ha egyutt jatszani mar nem is tud sok esetben, mert megszunt a jatek. A wow-tal mai napig nagyon sokan azert jatszanak, vagy ternek vissza hozza, mert azon kivul hogy ismerik minden csinjat-binjat, ott vannak a regi ismeroseik. Magam/guildem (amelynek atlageletkora 35+, es a korban rangidos egy 60 feletti holland tunderi holgy) es hasonlo ismeros peldajan keresztul latom, hogy megszokasbol jatszanak. Nem azert, mert "hudejo" az uj boss, vagy az uj event, hanem mert van egy nemzetkozi fix 20-30 fos tarsasag, akiket ismersz lassan 5-6 eve, es akik mar regen tobbek, mint egy nick a friendlisten. Ez az, ami a legujabb mmok eseteben sokszor hianyzik, a felgyorsult progress miatt nincs ido a kozossegek kialakulasara. Ezert aztan ugralnak mmo-rol mmo-ra, mert nincs, ami odakotne oket meg akkor is, ha maga a jatek nem egy nagy durranas. Szerencsere azert, ha akar az ember, vegul mindig megtalalja a hozza illo tarsasagot.

A harmadik pedig, az idozites. A WoW jo idoben volt jo helyen. Zsenialis utemezessel indult utjara, es az akkori mmo-kbol "osszelopkodott" majd nemileg atdolgozott featureknek koszonhetoen olyan elmenyt nyujtott az embereknek, amelyre korabban nem volt pelda. Mert volt egy szuk reteg, akik mar akkor is mmo-ztak, de a wow nyitott a "koznep" fele, es a korabbi retegjateknak szamito mmo ipart uj szintre emelte. Ilyet manapsag mar nem tud megcsinalni, egyetlen egy uj mmo sem, annyira telitett a piac...

...es itt a negyedik ok: elkenyeztetes es a "lattam mar" effektus. Nem tudsz ujat mondani, csak nagyon kis mertekben, de azok nem eleget egy akkora robbantasra, mint amekkorat robbant a WoW. Mert hiaba teszel bele innovativ, uj elemeket az mmo-ba, muszaj leszel feltolteni regi, standard elemekkel is a gameplayt. Ekkor pedig jon a fintorgas, a "lattam mar" erzes, amely alapjaiban lehuzza az ember hangulatat, es ez nagyban befolyasolja az altalanos jatekelmenyt. Ha pedig sok ilyet erez, elobb utobb megunja, es visszater a gyokerekhez, es ujra a regi mmo-nal talalja magat, a regi cimborakkal.

Van egy otodik is, bar ez globalis jelenseg, de sajnos ez is szamit. A netikett olyan szinre sullyedt, hogy a banyaszbeka segget is alulrol suroljuk. Manapsag, akinek van legalabb 3 ujja, egy billentyuzete es netes kapcsolata, az kenyszert erez arra, hogy hozzaszoljon mindenhez. Ami nem lenne gond, de vilagsport lett a trollkodas, es a konstruktiv kritikakat felvaltotta a durcas, duhos kommentek, leszavazasok, lepontozasok, "hangos" tuntetesek, stb. Legyen az egy uj film, egy uj zene, egy uj kep valakirol faszbukon, egy uj hir, egy uj jatek, teljesen mindegy, valaki mindig kenyszert fog arra erezni, hogy szandekosan elrontsa masok szorakozasat es tarsalgasat azzal, hogy felall, es odaszarik az asztal kozepere, majd elvezi a hatast. "Bolonddal vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert." - hiaba ismerjuk a mondast, sajnos nem tartunk ott, hogy ignoralni tudjuk az ilyen trollokat. En is neha azon kapom magam, hogy ertelmetlen vitaba kezdek ezekkel a "galambokkal", pedig tudom, hogy a kommentekre szant idot mar sose fogom visszakapni :)
    #maganvelemeny vege
  • Chris
    Pont ezt írtam, hogy véleményem szerint nincsenek mindenféle szegregált piaci körök stílusok szerint, van az online-játékpiac és pont. Nézz csak körbe az ismerősök között, tudod jól, hogy típustól függetlenül ugrálnak az új vagy régi-új címek felé az emberek, BF3-tól a GW2-be, onnan a WoT-ba, hogy aztán a Neverwinterből vagy a LoL-ból dobbanthassanak a Riftbe és még folytathatnám, mert ki tudja mik vannak még.
    Ez egy ilyen heterogén piac, ebben ha vki maradandót alkot típustól függetlenül, az hosszú évekre biztosítja magának az aranykarimájú wc ülőkét még a staff öltözőben is.
  • Chris
    Ezt most nem igazán tudtam értelmezni. Elmondtad, hogy megcáfoltam magam és hogy nincs igazam, de leírtad nagyjából azt az elméletet mégegyszer, bármiféle új érv nélkül, amire alapvetően reflektáltam az enyémmel.