24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Torzonborz
    konkrétan a max szinten vagy mob farmolással érted el vagy a napi questeket lenyomva :D
  • s0n1c
    Bocs, hogy beleszólok, de Age of Conan kezdésnél olyannyira kidolgozatlanok voltak a quest hubok, hogy nagyjából a második map után brutál nehéz volt a fejlődés, mert rettenetesen kevés quest volt, és ha jól emlékszem volt egy ugyanilyen szakasz lvl 50 környékén, ahol robotszerűen nyomni kellett a repeatable questeket.
  • Although
    Ha így lesz, akkor ez egy tökéletes mmo lesz, jelenlegi szinten. :) Persze nagyon-nagyon sok ember, mint az első beta videon látott is, mivel nem lesz könnyű pl., a shit szót fogja használni rögtön az első nap után :) és valóban nem nagyon különböztettem meg a repeatable kvesztet a repeat kvesztől.Elsőre így esett le, az valóban húzós lenne egy ekkora játéknál.
  • PiszkosFred
    Az a baj, hogy megint fogalomzavarban vagy a "repeatable" vagy "repeat" kvesztet illetoen. Nem azt jelenti, amit te hiszel, hoyg jelent. Mert ha azt jelentene, amit te hiszel, akkor igazad lenne, de ilyet SENKI sem allitott. Rengeteg olyan kveszt lesz, amely hasonlo lefolyasu lesz, csak mast kell megolni, elvinni, megkerdezni, kinyomozni, mas npc adja es masnal er veget. Veges egy mmo hatarai, nem lehet 3 terulet 150 oras tartalmat totali egyedi, es egymashoz nem hasonlithato kvesztekkel megtolteni.

De a repeatable kveszt, amit irsz, nem ezt jelenti mmo berkekben.
  • Although
    Nem hiszem hogy akár az általad beírt időtartamot tisztán önálló questkkel ki lehetne tölteni. Még egy skyrim szintű rövid változatot sem.
    Persze elsődleges a fő sztori minősége meg a mellék questeké. De mai szinten kell ismétlődő quest is. Főleg világhoz illő és történetbe is bekapcsolható. Vagy persze lehet tisztán csak mászkaálni úgymond quest nélkül és lemészárolni ami utba esik ez a tes fejlődésével még meg is oldható ahol a képességek közvetlenül fejlődnek. Csak szerintem unalmasabb még a repeat questeknél. Az igazi áttörés még messze van, lehet nyugdíjasok leszünk javában mire a neuromancer könyvekben leírt " feltöltjük magunkat a játékba" típusú "mmo-k" megjelennek vagy solo játékok. Bár lehet meg se érjük. :)
  • PiszkosFred
    Hodor, ez esetben nincs tobb kerdesem. "Kerem kapcsolja ki!" :)
  • Although
    Nem követem naponta a topicot. És a teso-t sem.
    De jó tudni. A lényeg az úgy is, iszonyat hosszú solo rész. Az csak hab a tortán ha nem lesznek repeatable questek. Bár páraszor a TESből is hiányolom az ilyen. Pl betört 10 imperial a a területünkre menjetek és takarítsátok le őket típusú repeat questek. Életet adnának hozzá a dologhoz. Főleg ha változatosak lennének :)
  • PiszkosFred
    Najo, szintezes kozben azert a 4fos dungeonokba sem art egy-egy party, de ennyi a maximum. A public dungenokba pl siman mehetsz egyedul, max nagyobb lesz a kihivas es a nehezseg, mintha egy csapattal boklaszol arra. De teljesitheto.
  • PiszkosFred
    ESO-ban sem lesznek repeatable kvesztek. Elfelejti mindenki - nem tudom miert, talan csak a dacbol direkt nem akarja tudomasul venni, vagy valami -, hogy a PVE tartalom, az 1-50ig szolozasra keszult, mint egy singleplayer TES, 3 x 150 ora alatt "kivegezheto" hagyomanyos TES tartalommal. Az, hogy kozben akar cimborakkal is jatszhatod, az csak egy "opcio", de nem kotelezo. A szintezos pve resz egy komplett, onallo TES jatek, nevezheted akar TES -1 -nek is, ha mar elozmenyrol van szo.

A pvp zona es az adventuring zona az, amely megkoveteli a partyzast, mindaddig azt csinalsz, es ugy, ahogy jolesik.
  • Although
    Persze ez is szituáció függő és mmo. A conanba majdnem lv80-ig el tudtam menni úgy hogy a questek jó része amit csináltam az nem repeatable quest volt. ami meg ismétlős az a vadász le 10 szarvast mert kell a kaja még típus. Tehát meg lehet ezt is jól csinálni. Persze utána újra ott lesz másoknak. És ha visszamész a környékre zavaró lehet de egyszer lv1 és max között minden mmo-t végig lehet vinni. És az is valószínű hosszabb idő mint bármelyik solo játék, beleértve a tes-t is, talán kivéve a diablokat, mivel egy normál mmoban heteket hónapokat vehet el a dolog. Jelenleg egyedül az SWTOR az ami majdnem egyenértékű solo tartalommal bír de az nagyon-nagyon sokáig készült és túl hosszú lett ha soloként akarod végigvinni. Meglátjuk ez milyen lesz.
    Magam részéről biztosra vreszem messze jobb sztori és szövegrész várható mint a skyrimbe. Szóval lehet már csak a story miatt is megéri egyszer végigvinni :) Lehet lesz olyan jó mint a morrowindé volt :)
  • PiszkosFred
    Csak a pontossag kedveert, nem lesznek bossok a TES-ben :) Lesznek ellenfelek, esetleg nevesitett daedrak, de az igazi boss, Molag Bal "halhatatlan", maximum vissza tudod szamuzni a kis letsikjara, esetleg elore/hatra az idoben, stb. TES-ben az Aeadrak es Daedrak allandoak, csak valamelyik midnig elunja magat, es akkor kezdodnek a problemak :) Legutobb interjuban is ki lett hangsulyozva, hogy nem a WoWban latott Boss harcokra kell gondolni, hanem osszetett eventekre.

Ha tippelni kellene, mint a pandaban lathato egyes scenariokra -teleport epites a goblinokkal, vagy ostromsegites, stb - tippelnek, igy "nulla" informacio ismereteben.
  • Susarc
    elég komoly developing kéne,hogy több tizezer embernek újabb és újabb ellenségeket rakjanak be miután egyesek kinyírták:P
    mondjuk szerintem pár év és lesz az a szoftware ami generálja majd magából az ilyen ellenfeleket,de az még odébb van tehát "Onyxiát" /sry TES-ből nem tudok Bosst:P/ még jópáran lefogják fejezni itt is:P
  • PiszkosFred
    De nem is akarja. :) Csak a buta ember akarja a singleplayer nyujtotta egyszeri es megismetelhetetlen, vegleges eredmenyu eventeket viszontlatni egy mmo-ban. (a vicc az, hogy a layer/phase technika lehetosegei miatt meg igy is nagyon hangsulyos lesznek a donteseink, amelyeket hozunk). Aki egy vegleges, egy elettel rendelkezo npct, nevesebb ellenfelet, bosst, esetleg egy eletu jatekost, barmit akar egy mmo-ban, akkor az nem gondolta vegig, hogy meddig elne a vilag az mmo-ban. Sajat tippem szerint ket napon belul minden arus, boss, stb halott lenne, csak mert valakik uri jokedvukben igy dontottek.

De nekik sem kell eret vagniuk, lesz TES VI, addig majd kibirjak a feltucatnyi megjelenu nextgen es pc-s rpgvel, amelyek hamarosan erkeznek.
  • Laza
    Háát, este nézek majd még videókat, de nálam a TES pont ezért TES, mert a világ amiben 'élek' velem változik, leteszek valamit valahová, az ottmarad, vannak rejtett dolgok, amiket kikutatok (és nem sorban állnak érte az emberek mint egy MMO-ban), akit megölök, az halott, ha egy bosst, deadrát megölök, az szintén halott, és nem éled újra, hogy mások is megöljék, és ha valakitől ellopok valamit, akkor az el van lopva, ha feltúrom a házát akkor az fel van túrva, stb-stb-stb ...... szóval ezeket sehogy sem fogja tudni visszaadni egy MMO.
  • Susarc
    game in game:P tamagochi:D
  • Running
    Ez a mount nevelés jól hangzik és az is, hogy az spvp totál kimarad, legalább lesz idejük a központi pvpre koncentrálni.
    Jó lenne az is, ha hagynák a játékosokat moddolni, szép extra ellenőrzött tartalmakkal lehetne kövéríteni a játékot.
  • Nephin
    Köszi az összefoglalókat :) Egyre jobban fest a játék, remélem bekerül minden, amiről szó volt :)
  • PiszkosFred

Az interjú lényegesebb pontjainak összefoglalója Több interjú szerencsére nem jött ki mostanság :)
  • Nephin
    A craftos rész is jól hangzik :D
  • Nephin
    Ez a mountos rész nagyon jól hangzik. Bár előre látom a sok sírást... :D
  • PiszkosFred
    Lesznek mountok a játékban. DE, nem csak megveszed, ráülsz, oszt' jónapot. Ahogy megszerzed a mountot, neked kell gondozni és etetned őket, azok pedig annak megfelelően fognak kifejlődni és kialakulni (jellemzőik, viselkedésük), ahogy te hogy bántál velük.

A craftolt cuccokat elnevezhetjük/egyedi azonosítóval láthatjuk el, így aztán elképzelhető, hogy kalandjaink során azt vesszük észre, hogy valaki a mi általunk gyártott páncélban, fegyverben, stb. harcol mellettünk.

Teljes összefoglaló a buffed.de Paul Sage videóinterjúról
  • Susarc
    amint lehet én is megveszem ez must have!
  • Nos
    Pont a béta esély növelés miatt szerintem azonnal előrendelem, ha rendesen meg lehet már venni.
  • Nos
    Van, a kérdés, hogy mennyivel a megjelenés előtt, és kell-e hozzá előrendelni a játékot.
    Szerintem egy darabig csak US és Kanada lesz, de biztos van valaki, aki okosabb. Én is kíváncsi lennék.
  • Susarc
    Bétába van esély bekerűlni?:P
  • Susarc
    érdekes lesz FP nézetben MMO-ni ,de alig várom már!:)
  • PiszkosFred
    Igen, mert FP nezet nelkul "furcsan" festett, hiaba volt meg minden mas elem a TES jatekokbol, hianyzott "valami". De igy, hogy van normalis FP nezet is, igy mar tenyleg ugy nez ki, mint egy TES jatek.
  • Susarc
    hülye kérdés: "The Elder Scrolls Online Finally Looks Like an Elder Scrolls Game" ez most bóknak számít?
  • PiszkosFred
    Este ezt a live interjut akarom meg vegighallgatni, hatha... Olvastam a nemet nyelvu osszefoglalo cikket, az alapjan van benne erdekes kerdes-valasz, de sajnos napkozben nem tudom hanggal vegighallgatni, majd csak otthon.
  • PiszkosFred
    Jobb, mint par korabbi video, de meg ez is otvar minosegu. Senki sem adta ki meg normalis felbontasban ezt a fel percet? A video tobbi resze, a regi felvetelek mar kint vannak regota, de az FP view gameplay fel perce kellene mar jo minosegben.
  • Although
    Éppen láttam a gamebansheen.
    Kotaku video
  • Susarc
    tudhatnád,hogy mindig ezt csinálják...kamu megjelenésekkel próbálnak párezer vásárlót összegubizni:P
  • PiszkosFred
    Eloszor az amazon is szeptemberre lotte be azt hiszem 60 dodos aron. Lehet hogy szeptember, lehet hogy februar, baromsagnak nem neveznem, maximum tippnek.
  • Susarc
    ez orbitális baromság
  • PiszkosFred
    Elder Scrolls Online ‏@TESOnline Máj 31
    @davidrivera010 We haven't yet announced an exact release date for #ESO. Stay tuned to http://elderscrollsonline.com for future updates!

Elder Scrolls Online ‏@TESOnline Máj 31
    @Gam3r_0wn3d We have yet to announce our business model for #ESO. When we do, we'll share the information via our official channels!

Se a megjelenés, se a fizetési modell nincs hivatalosan eldöntve. 2013 év vége és 2014 év eleje ami reális tippnek tűnik, aztán majd kiderül.
  • FNightWalker
    Valamelyik fórumon olvastam, hogy... az egyik gyerek bement valamelyik boltba, megkérdezte az eladótól hogy mikorra várják a TESO-t... és azt mondták szeptember. Ez igaz vagy csak pletykaszerűség ?
  • PiszkosFred
    Ha valaki megtalalja az FPV gameplay 2-3 perces videojat ONALLOAN, nem szetszedve es hatterben futva valami interju alatt, lehetoleg 1080-ban, kerem hogy szoljon :)
  • PiszkosFred
    Összefoglaló post pár mondatban a lényegről
  • Susarc
  • PiszkosFred
    Menu zene (140mb)

Béta hiányában csak elfogadni tudjuk, amit írnak, hogy ez tényleg a telepítés/ingame menü zenéje. Aki esetleg bejut és "élőben" hallja, erősítse/cáfolja meg :)