24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• Nephin
    A cross faction guildek tök jók, de hogy virágozni fog a kémszakma, arra mérget veszek :)
  • PiszkosFred
    Brian Wheeler interjú összefoglaló

Apróságok, de van egy WTF gondolatsor benne: a cross faction guildek ami oké, tudtuk, de a kommunikáció és a trade lehetőség guilden belül két ellenséges frakcióba tartozó társ között - hát erre remélem rákérdez majd valaki a közeljövőben.
  • DasIsFuck
    szerintem az ilyen rövdebb ideg lévő hatások visszatartóereje hamar elértéktelenedik.

olvastam, hogy a hud-nál is az volt a lényeg, h a játékost könnyebben beszippantsa a a világ, szerintem a permanens efektek a döntéseinktől független lenne a legjobb eszköze ennek a célnak.

és nem előre informált formbában hanem tényleg a mi döntéseink alapján.
    az is jó lenne ha pl a perkeknek/képességeknek lenne pozitív és negatív tulajdonsága..
    egy mmo-ba szerintem ezek az elemek belemelése lenne szükséges, hogy a játékosok ne csak a stattra verésre és end-game-re menjenek.

ez az end gamet is totál baromságnak tartom..
    olyan mmorpg-k kellenének ahol nem az end-game a lényeg, hanem az ahol épp járunk.
    úgy,hogy ne a játékos szintezzen, hanem játék közben lépjen szintet..
    egy ilyesfajta új megközelítés kellene az mmorpg-nek szerintem.
  • PiszkosFred
    E3-as összefoglaló (végleges)

Benne az összes interjú érdekesebb, bár már nagyrészt ismert, és unalomig ismételt infói. Ha mégis kimaradt volna valami, sikítson az illető és korrigáljuk.
  • PiszkosFred
    Az XP vesztesrol megoszlanak a beszamolok. Paran irtak, hogy mintha lett volna, de a tobbiek nem emlitettek. Legutobb Sage csak durability vesztesrol, visszafutasrol es esetleges "onfeltamasztasrol" beszelt, ha van soulgem a jatekosnal.

A masodik resz nagyjabol jelen van a jatekban, de nem permamens :) Kiveve a Mundus Stone-kat. Az cooking osszetevei egy reszet ismet csak "zabalva" fogod megismerni, amelyek kozott lesz negativ es pozitiv, hosszu tavra hato dolog is. Illetoleg, rengeteg csapda es egyeb trukk lesz a jatekban, amelyre ha nem figyel a jatekos, akkor bekaphat komoly negativ effekteket, akar hosszabb idore is. De nem veglegesre, pont csak addig, hogy picit eszhez teritse a jatekost egy barlang kozepen.
  • DasIsFuck
    szerintem a halált igen komolyan büntetni kellene, mert az h kap egy kis xp vesztést az alapvetően nem akkora visszatartó erő mert kis idő kérdése visszaszerezni..

simán félvárról kehet venni...
    de ha permanens büntetéseket kapna a karakter azzal arányosan h mennyiszer hal meg.

úgy sokkalta meglenne az h ne nagyon merjen az ember komolyabb kalandokra megfelelő mennyiségű potival elindulni.

másik amit én kitaláltam, hogy miért nem teszik bele ezt a permanens effekt faktort?
    pl felfedezel egy számodra ismeretlen szerkenytyűt vagy szentélyt akármit és mivel nem tudod mi az így ha aztán aktiválod vagy megiszod(pl ismeretlen effektű potik) akkor azt kockáztatod h akár permanens negatív effeketek vagy pozitívat is kaphatsz.

ez akkora királyság lenne és adna egy újabb RPG színt az mmorpg-nek és játékosok nem agyatlanul gondolkodás nélkül automatice aktiválnának emg használnának mindent semmi mással nem törődve.
    és nem ilyen kis negatívokra gondolok,h 2% sebzés elvonás hanem pl 50%-al több poison sebzést kapasz vagy 40% hp regen bünti..stb.
  • Party Hard
    Na ezt jól megaszontam
  • Party Hard
    Már reggeltem...
    Majd bejutok ha be kell, nem türelmetlenkedem.
    Csak már jó ideje nem követem az eseményeket és elbizonytalanodtam, ugyanis a fórumon már olyan hangvételben beszélnek a játékról mintha már a fél sg fórum játszana vele. A lényeg, hogy még nem vagyok lemaradva mezei teszter társaimtól.

Aki úgy érzi elég jó kompetenciákkal rendelkezik a felvételre az szerintem megoszthatná a többiekkel mit írt motivációs sáv ba, mindenki okulására.
  • PiszkosFred
    leszamitva kb 1000-2000 embert, senki sem jutott meg be. Regelj es lehet hamarabb bejutsz, mint mi.
  • Party Hard
    Bevallom őszintén nem. XD
    Úgy látszik én már kinőttem ebből.
    Na de nem baj. Akkor ezek szerint lemaradtam a betáról.
    Valakinek ötlete a késői bekerüléshez?
  • Fpocok
    :)
  • gseldon
    uram isten, nem érezted a szarkazmust egyáltalán?
  • drop
    mindig ugyan az mutatják ne már
  • Party Hard
    Hu az nagyon jó lenne. Ha ell tudnád intézni nagyon hállás lennék.
    Email címem: [email protected]
  • PiszkosFred
    20:00-től Twitch.tv
    http://hu.twitch.tv/

20:40-től IGN
    http://www.ign.com/events/e3

Akit érdekel. Akit nem, az ne nézze :)
  • s0n1c
    Azért az high-level pofára esés volt ismerjük el :) Ennyire még a conan se égett.
  • PiszkosFred
    Aki a WoWból jön majd át, az sikítva és anyázva fog menekülni vissza Azerothra egy hónapra rá. Nem emiatt aggódnak a Blizzardnál.
  • PiszkosFred
    Össze kell hangolniuk a konzolos megvalósíthatóságokkal, mert vagy a PC-sek fognak hisztizni, vagy a konzolosok, ha csak egy dollárral is olcsóbb a másiké :) De most, hogy bejelentették a konzolt, és nagyjából ismert (ismert?) a ps4 és xbo rendszere és tagsági szarságja, talán elárulják.

F2p kilőve. B2p-re van esély, mert ez manapság talán a legjobbnak tűnő megoldás (és egyben altató, lásd Gw2) de a PC-s TES közösség a felméresek alapján p2p-t akar.
  • titani
    Nah , Virtual Realms WoW :

Frostshock

/...tudják ,hogy sokan átmennek a TESO-ba ha megjelenik.
    Ezzel megelőzik a kihalni készülő szerverek bezárását, ami egyenlő lenne azzal hogy elismerik a TESO = wow Dead ! /

...mert a TESO jön és TAROL!
  • Fpocok
    Szerintem picit aggasztó, hogy nem mondják meg.
  • PiszkosFred
    kb 250, de nagy az átfedés a Bethesda es a Zenimax alkalmazottak között. Frissítéseket nem kell félreérteni, egyszerűen arról van szó, hogy kb egy évvel a megjelenés előtt már lehetett tudni, hogy a Tolvajok Céhe es Dark Brotherhood nem kerül bele a játékba, csak a megjelenés után. Ennek egyrészt van némi történelmi magyarázata, illetve - egy fél mondatból kiderült - nem kezdő zónába szánják őket, a sztorijukat és a megjelenésüket.

Amikor azt mondom, hogy kurvanagy a játék területe, akkor az tényleg az. Nem hiába van pár (nem kevés:)) része Tamrielnek, amely nem lesz elérhető. Inkább legyen aktív később, de minőségi tartalommal, mint kapjunk egy összecsapott, tök üres vidéket. Ne felejtsd el, hogy a Skyrim/Oblivion területeinek és küldetéseinek a kilencszeresével (+ cyrodiil) lesz dolgunk, ami nem kevés. Nagyon nem. Inkább érkezzen bug nélkül, tartalmasan 2 havonta, mint sem kapjuk meg egyszerre az egészet, de bugosan és összetákolva. Még így is kérdéses, hogy a premier napján elérhető területek milyenek lesznek....

...mert hogy a kezdő zónák tetszenek mindenkinek, az oké. De a többit még nem tesztelte senki. Publikusan. És láttuk már az mmo-nál, hogy a kezdeti lendület mindig elfogy menet közben, lásd SWTOR vagy AoC. Előbbi kb 30-35 szint körül töri meg a játékosok lendületét először (chapter 1 vége), az AoC mid és high lvl contentje meg egy vicc volt a premier napján...

ESO-tól sem kell várni a csodát, tuti, hogy lesz itt is némi lendületvesztés a szintezés közben, de minél tovább dolgoznak rajta, annál jobb az esély, hogy kevésbe fog ez látszódni - ellentétben az összetákolt random kvesztekkel, ha feltöltik, csak mert a tisztelt publikum eret vág, a késés miatt :)
  • Torzonborz
    ja swtornál is ezt hajtogatták hogy nem volt még ekkora projekt meg több százan dolgoznak rajta meg még meg se jelent de már dolgoznak a frissítéseken blablabla.

aztán valahogy mégse lett gyere be.

szóval inkább vagyok egy kicsit szkeptikus mindamellett hogy azért várom ám a játékot én is.
  • Although
    Kb300-an vannak rajta ha jól tudom. És látszik az is hogy az első bétához képest milyen gyorsan javult a látható anyag. Nem hiszem hogy volt még ekkora projekt mmo-k között mint ez.
  • PiszkosFred
    Jogos, de bízok benne, hogy tudják, mi zajlik a világban. Az egy dolog, hogy veteránok a fejlesztők (buktak már profik is nagyot, ahogy amatőrök is értek el kiugró sikert), de úgy néz ki, hogy figyelik nagyon, hogy mi merre hány méter, és annak megfelelően cselekszenek. Lásd FP nézet, játékosok által "elkapható" vámpírság/vérfakasság, amelyektől eredetileg elzárkóztak.

Olyan gyorsan nem fognak kiadni content frissitést, ahogy egyes powerlevel arcok kérnék, hiszen nem azoknak készül az mmo, akik 3 nap alatt max szintre lépnek, és picsognak, hogy "elfogyott" a játék.
  • Torzonborz
    jó ezt már olvashattunk pár mmonál hogy húú még meg sem jelent de haaa már dolgozunk a frissítéseket és muuuuuh.

majd meglássuk.
  • Running
    Helyes. Remélem nyár végéig kiderül milyen fizetési modell lesz a játékban.
  • PiszkosFred
    Háromnegyed év van a megjelenésig (minimum), de már most is dolgoznak a post-launch frissítéseken, pont a napokban mondta Sage vagy Firor. Oké, ebből is lesz hiszti, mert fel lesz majd emlegetve a Javil féle 0day DLC a ME3-ból :) De, ahogy túlteszi majd rajta magát mindenki, akkor sűrűn jön majd frissítés, új területek (mivel nem lesz elérhető 100%-osan Tamriel), új céhek, új adventuring zónák stb.

Endgameről sokat nem tudni, ezútan lesz majd részletezve, valószínűleg napról napra változik, az igényeknek megfelelően. Vagy nem. Kiderül :)
  • s0n1c
    Jó lesz ez
  • Running
    Ugyan, a sok sopánkodó is ott lesz, mikor a játék megjelenik. A kérdés ott lesz, a megjelenés után milyen gyakran jönnek majd a javítások, kiegészítések, és mennyire érdekes és farmolható az endgame. Ha ezekben nem lesz megfelelő, akkor kb 3-6 hónap és a játékosok nagy része tiplizik az újabb produktum felé, függetlenül attól mekkora ószom a lore.
  • PiszkosFred
    Sajnos (vagy hála isten, megítélés kérdése) sokan kaszálták a játékot azóta, hogy bejelentették a konzolos verzió érkezését. Nincs ezzel gond. Akit viszont továbbra is érdekel a játék annak két cikk, egy beszámoló és egy folyamatosan frissülő lista az E3-on elhangzott érdekesebb dolgokból:

E3-as összefoglaló a hírekból, folyamatosan frissítgetve

Massively beszámoló a demó után

Az IGN és Twitch.TV maradt mára a beszámolók közül, streamen követhetőek azok is.
  • Susarc
    FB-n írják,hogy kiküldtek egy csomó B inviteot! valaki nyert? :P
  • PiszkosFred
    Mai ESO E3-as előadások és streamjeik.

Gamespot k*rve kesőn van, aki esetleg fennmarad és megnézi, pár sort írjon pls róla.
  • Running
    Nem baj, legalább történik valami.
  • PiszkosFred
    Rövid összefoglaló, az egyébként kicsit unalmasra sikerült GT interjúról

Nem is szpemelek tovabb, kezd egy blogra hasonlitani mar megint a topik, aztan jon majd valamelyik fovezir, oszt' kib*sz a picsaba :)
  • PiszkosFred
    A hatter video elso resze kellene, amig el nem jutott a mozgokep a imphez se az FP nezetet bemutato videohoz :) Azt meg nem lattam. Minden mas unalmas, semmi ujdonsag :(

"Lesznek e sarkanyok?" - kerdesert pedig megerdemelne ket egyforma pofont, ha mar jatszott a Skyrimmal a nyomorult kerdezo, legalabb olvasson is, ne csak kattingasson, es akkor nem kerdez ilyet.
  • PiszkosFred
    honappal*
  • PiszkosFred
    Tavalyi E3-on (ha jol emlekszem) is jatszott Firor (vagy Sage) az interju alatt, bar scriptelt es nagyreszt flyby video volt az egesz (az a 8-9 perces video, ami utana kijott), de azt magyarazta el. Ezert bizok benne, hogy lesz megint valami uj. :)

Azutan a ovodas nerdrage utan, ami ma ment faszbukon, en legalabbis mutatnek valamit, mert a nerdrage nagy resz bekussol majd, ahogy kap egy kis cukorkat... Komolyan, csak mert 2013 oktoberrol atcsuszik 4 honallap kesobbre a premier, es emiatt van, aki eret vagott magan vagy eskudozik, hogy emiatt fos troger a jatek? Hat elmegy az ilyen a bus picsaba. Ennel nagyobb gondja ne legyen az eletben, kivanom :)
  • PiszkosFred
    Fogalmam sincs. Interju lesz Firorral, de hatha fut valami uj mozgokep majd alatta/kozben, hasonlo, mint a tegnap gameplay nextgen konzolos promo. Sok ujra nem szamitok en sem, majd kesobb, elso napon nem fogjak elloni a dolgot.
  • TDC Geronimo
    Én nézem ezt a streamet, de ne számítsatok sokra, itt 2-3 percnyit demoznak csak
  • Torzonborz
    "live streamen fog futni a játék, a legújabb builddel"

melyik platformon ? :D