24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• PiszkosFred
    Akkor lettem volna csalódott, ha nem veszik figyelembe a fansiteok és a közösség által "megszavazott" szándékot, miszerint előfizetéses legyen.
  • Running
    Remélem az előfizetés miatt nem olyan buziskodás lesz, mint a GW2-ben. Szánalom a köbön volt a support csoport munkája.
  • Running
    Megszavazták. :)
  • Fpocok
  • PiszkosFred
    Matt Firor: »We are going with the subscription model for ESO.«
  • Fpocok
    Ezer hála.
  • PiszkosFred
    Ezt próbáld meg!

Hát, a linkek mostanság gyorsan halnak az ESO körül :) (annyira unom már a vadászatot a mirrorokra, hogy lassan elkezdem feltölteni őket az indavideóra... :))
  • Fpocok
    Sajnos nem jó a link :S
  • PiszkosFred
    Gamescom-on csak ki tudjuk majd végre próbálni, hivatalos, vagy nagyobb bejelentés nem nagyon várható. Havidíjról vagy fizetési modellről még nem volt szó hivatalosan. A következő nagyobb esemény majd szeptemberben lesz, amikor PS4-en is ki lehet majd próbálni Londonban, addig marad a béta és az ilyen eventeken való 1-2 órás tesztelés.
  • kemotox
    Nekem az állam leesik ezektől a videóktól. Pont ilyen MMO-ra vágytam mindig is. Gamescomon remélhetőleg megint egy csomó mindenre fény derül. Város, nagyon.
    Egy kérdésem lenne, biztos sokszor volt róla már szó, de nekem eléggé tisztázatlan: havidíjas lesz, vagy milyen modellt választottak a készítők?
  • PiszkosFred
    Ha lemaradt volna róla vki, letöltési link a postban (60perc - 2 gb - mp4)
  • drop
    wildstar kilöve egy darabig havi díj miatt jöhetne már ez
  • Fpocok
    Az valóban fontos adat, hogy felvétel közben mennyi volt, de én arra lennék kiváncsi, hogy nélküle mennyi volt... de hát lehet ez nem is olyan fontos dolog.
  • j0nNyKa
    így hirtelen beletekergetve: szép helyeken járt, várós már csak a tájak miatt is
  • HyperMonkey
    Na így TP nézetben már nem rossz, eltekintve a borzalmas grafikától és animációtól. Elég darkos, ami jó.
  • PiszkosFred
    Annyira nem veszes, haverjaval skypeolt kozben a kommentje szerint :) Le kell venni a hangjat es ugy nezni. Arra pont jo, hogy esetleg lassa az ember, hogy all jelenleg a beta.

Illetve:

Computer Stats:
    ****************************************­***
    AMD Quad Core @ 3.2Ghz
    8GB DDR2 RAM
    HD 5450 graphics
    Windows 7 64bit
    ****************************************­***
    Game ran at about 30 FPS while recording on medium settings.

• drop
    kösz ez jó lenne de a 4 büfögés után abba hagytam sajnálom hogy ilyen barmok kapják a béta lehetöséget
  • PiszkosFred

Újabb 1 órás gameplay, amíg nem törlik...
  • PiszkosFred
    Vicces amit mondasz. Mert az teny, hogy a WoW szamait nem tudta megismetelni egyik sem, de azt ugye tudod, hogy a piacon levo tucatnyi nagyobb mmo koszoni szepen, es vigan jol teljesit, van jatekosbazisa es fejlodik honaprol honapra. Oke, nem 12 millio (vagy 6-7 ahogy most all a wow) elofizetovel, de boven megvan nekik annyi, amiert megeri fenntartani, es fejleszteni, legyen az p2p, b2p vagy f2p. Ennyit a sullyesztorol :) (bar tudom, magyarisztanban csak az arany csillog, az ezust es a bronz mar bukas es szegyen, igy nem aztan hiaba is magyaraz az ember, suket fulekre talal)
  • HyperMonkey
    Dehogy is, semmi dac nincs bennem csak 1000x láttunk már ilyet is mindnek a süllyesztő lett a vége.
  • PiszkosFred
    Most, hogy nincs ijasz karakter a jatekban, es konkretan semmi sem olyan, amilyet szerettel volna tevesen, most jon a durcas ovodas allapot, es vele az "ah, nem kell, amugy is egy szar". Muszaj vegigcsinalni ezt? Nem ugorhatnank a vegere, miszerint elhagyod a topikot es masik jatekot keresel?

Szemmel lathatoan fogalmad sincs, mirol beszelsz es csak a sertettseg es a dac beszel beloled - ez a ketto pedig nem jo alap egy ertelmes diskurzoshoz. Mert hivhatod barminek a jatekot, josolhatsz neki bukast is par honap utan, de hogy wow klonnak nevezed, az azert tobb, mint vicces, meg egy laikus, mit sem sejto ember szajabol is.

No offense.
  • HyperMonkey
    Szerintem ez is megy a levesbe pár hónap után. Kár hogy a wow-ot így elbaszták. Az az alfa és omega nem ezek a sokadik klónok. Lassan az excel-ből is MMO-t csinálnak.
  • PiszkosFred
    Marmint a Skyrimrol, illetve "azt TP nezetben jatszani"-rol beszeltem :)

ESO pvp szituacioban egyertelmu a TP nezet, legalabbis hatekonysag es attekinthetoseg szempontjabol. FP nezetet jelen allas szerint - #szubjetiv - max akkor tudok elkepzelni pvpben, ha tenyleg csak max 2 vs 2 szitu alakul ki valahol Cyrodiilban, tavol a haboru zajatol, ahol nagyjabol tudod kovetni a ket ellenfeledet... Nagyobb csatakban, ha nem latod mi van "mogotted" vagy "korulotted", akkor ott lesznek meglepetesek. De pont ezert van kidolgozva az ESO-ban mind a ket nezet. A hagyomanyos FP nezet foleg PVE-re, a TP nezet meg PVP-re. (persze mint mindig, most is a jatekosokon mulik, mit es hol hasznal)
  • TomStorm
    Nem gond,PvP-re jó lesz majd:)
  • PiszkosFred
    De, hogyne lenne TPS nezet, mindig is volt - csak hat nagyon kevesen hasznaljak, mert a TES jatekoknak pont az FP nezet a lenyeg. Csak TPS-ben jatszani egy The Elder Scrolls jatekot kb annyit er, mint kivulrol nyalogatni a lekvarosuveget...

Tenyleg nem neked talaltak ki ezt a TES univerzumot/gameplay/sorozatot, szerintem ijaszkodas ide vagy oda, teljesen rossz helyen keresel szorakozast jovo tavaszra, hiszen jelen allas szerint semmi, de semmi sem tetszik neked azok kozul, amelyek a TES jatekokat TES jatekka teszik.
  • HyperMonkey
    Az nekem nagyon nem jön be. FPS módban nem tetszik egyáltalán. Ott meg nincs TPS nézet ha jól tévedek.
  • Nos
    Szerintem erdemes lenne egy kicsit kiprobalnod a Skyrimet, hogy raerezz a dologra. 4-5 ora jatek utan tiszta lesz, hogyan is mukodik a dolog. Aztan a vegen meg lehet megtetszik. Akkor legalabb nem csak a rendszerrol, de a vilagrol is lesz valami fogalmad.
  • HyperMonkey
    Jó nyugi csak kérdeztem.
  • Running
    Úristen ne kezd már itt is el ezt az íjjász hisztit. Ha lesz béta kipróbálod, ha nem tetszik, keresel másik játékot.
  • Caliph
    legegyszerűbben az a lényeg,hogy amilyen fegyvert használsz,azzal leszel egyre jobb és ügyesebb,ahhoz a fegyverhez fogod adni a skill pontokat.ha íjászkodsz,az ahhoz tartozó dolgok fejlődnek,azzal fogsz a legnagyobb sebzést okozni. attól még ellőhetsz egy fireballt,mert képes vagy rá viszont mivel azt nem használod ijászként nem is teszel rá skill pontot,nem fogsz számottevő sebzést okozni vele.
    így fordulhat elő pl az is hogy egy mágus full heawy armorban rohangál.
  • PiszkosFred
    Nem :) En azt irtam, hogy a videoban a negy jatekos kozul a Templar classt iranyito Nick Konkle ijaszkodott, es mellette dualwieldet hasznalt ha ugy tartotta uri kedve. Mert O IGY SZERETTE. Te nem igy szereted, igy nem fogsz hasznalni csak ijat. Megegyszer mondom, minden a jatekoson mulik, azt hasznalsz amit akarsz.
  • HyperMonkey
    Jó ez így nem hangzik rosszul. csak te írtad hogy az íjász a főállásban melee. Hiába akarok én csak íjásztkodni még ha lehet is, ha a melee fegyverek hatékonyabbak.
  • PiszkosFred
    Igen, valoszinu csalodast fog okozni.

Viszont meg midnig rosszul latod. :) Csak es kizarolag rajtad mulik, hogy foallasu ijaszkent jatszol e, vagy sem. Ezt a dontest neked kell meghozni egy TES jatekban, nem a jatek donti el helyetted. Ha akarod, vegig jatszhatsz ijaszkent, harcolhatsz ijakkal, es mint minden profi ijasz eseteben, neha hasznalsz tort/rovidkardot kozelharcra (vegszukseg eseteben).

A TES jatekokban nincs olyan, hogy egy-egy class tiz fegyverbol csak harmat hasznalt, 5 pancelbol csak egyet viselhet, stbstb. Classonkent lesz 1-1 egyedi skillfad, a maradek 30-40 skillfa kozos, azt hasznalod ahogy es amit akarsz, ugy alakitod ki a karakteredet, ahogy neked szimpatikus. Ha ijaszt akarsz, azt csinalsz, ugy ahogy neked tetszik, es nem ugy, hogy a jatek mondja meg, hogy "tessek, ez az ijasz, ez van, kell vagy nem". :)
  • HyperMonkey
    Hát akkor ez nem az én játékom lesz. Megint nincs fő állású íjász. Ez már divat lesz lassan az MMO-kban sajnos...
  • PiszkosFred
    Igazat adnek neked, de sajnos NEM TEHETEM. Mert pont azt a dolgot kritizalod, amitol a TES jatek TES jatek. Amivel nincs baj, egyszeruen nem ismered a TES sorozatot, es ezert tunik szamodra furcsanak. Az a Fireball egyebkent egy spell volt (Sun Fire – instant – 28m range – 40 magicka – no cooldown - deals 11 magic damage and an additional 9 fire damage over 5s), ha nem tevedek.

Itt nincsenek megkotesek, teljesen szabadkezet kapsz, hogy mit hasznalsz, mit hordasz, mivel harcolsz, stb.

A videóról készült összefoglaló -ban a vege fele ajanlom figyelmedbe a negy jatekos bemutatasat. Ez alapjan talan megerted, hogy itt a varazslok nem csuhakban jarnak, es az ijasz masodallasban egyebkent healer, de fo allasban dualwieldes melee magiaval megspekelve :)

Vagy elfogadod ezt a felallast, vagy nagyon sokat fogsz anyazni es puffogni a jatek miatt, mert a The Elder Scrolls teljesen mas ebbol a szempontbol, mint a legtobb kotott classal operalo (mmo)rpg. Itt te hatarozod meg a classt, nem a class teged.
  • j0nNyKa
    mondjuk emlékeim szerint itt eddig ez a stílus nem volt.
  • HyperMonkey
    A 2519-es posztban van a video és 14:57-nél van a tűzlabda(szerűség) az íjásztól. Egy karakter vagy legyen varázsló vagy íjász.
  • PiszkosFred
    Hat, leszamitva a sajat elmenyekre epulo tapasztalatot, minden mas info, anyag, video, stb eljut "ide" hozzank az NDA ellenere is. Jovo heten Kolnben pedig johetnek az eddig kimaradt europaiak :)
  • Fpocok
    Ja ok... csak mert néha olyanokat írtok, mintha lenne :D
  • PiszkosFred
    Hja, az nagyon gaz. Mas videoban masik npc eseteben jo, de ez a csajszi Coldharbourban olyan, mintha szajzara lenne :)

Pocok: nincs betaja senkinek sem :) Letoltheto/beszerezheto a launcher, az leszedi az aktualis tartalmat, de login nelkul maximum az adathalaszoknak jelent valami kezzel foghatot. Tovabbra is us/canada/oceania a celterulet a jelek szerint. Vviszont gmail, yahoo, stb mailcimmel be lehet jutni, csak a reg soran kell amerikai cimeket megadni. Ez esetben az elso session kiprobalhato, de a account log miatt meg a beta vege elott bannoljak az accot, legalabbis az a lengyel eso oldal szerkesztoje par hete meselte, hogy bejutott, de repult fel nap utan :)