24522
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
Tababo #2731 nem zavar/nem fog zavarni. swtor-nál sem zavart. én ugyanúgy fizetem ott is a havidíjat.
nem vettem észre hogy több hülye lett volna f2p váltáskor.
-
#2730 Kérdés mindig az, hogy hol :) Mert ahány tartomány, annyi Tolvajok Céhe, saját szabályokkal, vezetőséggel, bár a cél és a funkció nagyjából azonos. -
#2729 azon agyalok, hogy az előző részekből kiderülhetett-e, hogy a TESO idejében ki vezeti a thieves guildet?! -
#2728 mondjuk szép, jól effektelt képet nyilván könnyebb csinálni egy picivel, mint jól mutató videót, de az elődöket nézve én nem hinném, hogy a grafikával bármi probléma lesz -
#2727 "Thieves Guild and Dark Brotherhood quest lines as examples of content players can expect, and those are 15 hours of content a piece. We're talking major new stuff, which is going to be coming out constantly."
Tehát, a Tolvajok Céhe (Thieves Guild) és Sötét Testvériség (Dark Brotherhood) a premier után érkezik, nagyjából 15-15 órányi plusz sztorival/küldetéssel.
Azért is van ennek némi hír értéke, mert eddig csak "pletyka" szinten volt szó a két hagyományos Céhről (ugye a Harcosok és Mágusok már most írtják a daedrákat és gyűjtik a tekercseket Tamrielen az ESO-ban), és bár sejtettük, hogy ők is tiszteletüket teszik majd - de így már hivatalos, hogy jönnek ők is.
(sorry a copypaste FB-ről, de lusta vagyok :)) -
TomStorm #2726 Lehet lassan kezdem én is felfogni miért is lesz havidíjas -
#2725 aki ezek után azt mondja hogy ez randa főleg mmo-hoz képest...nos annak biztos hogy valami baja van valahol. -
TomStorm #2724 Képeken brutál jól mutat
A videok valahogy nem adják vissza ezt a látványt de saját gépen biztosan jobb lenne -
#2723 fb-re felkerült 6 új screenshot, ez a kroki félelmetesen gizda :)
a flame atronach meg.. wow.SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
Nephin #2722 Persze, nem is arra gondoltam, csak MMO-k esetében furcsa így hallani, ezen a néven azt, ami ktyaközönséges kontentpeccs. -
#2721 A dlc tudtommal letölthető tartalmat jelent. Az nincs be a nevében, h fizetni kellene érte :) -
Nephin #2720 Oké, megemlítem nekik, hogy keressenek PS4-eset is :) Majd beszámolok a beszámolójukról hehe :D, de aztán te is vallasd ám a kollégádat! :D -
#2719 Az egész DLC kifejezés félreértés egyébként. Sage vagy Firor pár hete/hónapja nyilatkozta, hogy a tartalmi frissítések (kontentpeccsek) Skyrim DLC-éihez hasonló nagyságúak lesznek, nem "lópáncél", meg egyéb "3 új skin és csókolanyádpityu" limlom vackok. Ez a kifejezés aztán megragadt a népben (köszönhetően persze a sajtónak egyrészt, aki ezzel a szalagcímmel hozta le az interjút - meg nem mondom már, kik voltak azok, de nagy nevű volt -, hogy "az ESO-hoz DLC-k fognak jönni".
Ez nem is lenne gond, de a legtöbb DLC nem ingyen van a számítógépes játékokhoz, így aztán jött vele a félsz, hogy "na ezért fizetni kell? szemetek...".
Jó szórakozást az Eurogameren, PS4-et nézzék meg, arra vagyok kíváncsi nagyon, hogy néz ki rajta az ESO :) Úgy volt, hogy szombat-vasárnap kimegyünk Kölnbe, egy volt kollégámat már kinn esz a fene, hozzá mennénk és együtt jönnénk, de a legújabb hírek szerint már alig lehet látogató jegyet venni, akkreditációt meg péntek reggel elindítani már több, mint veszett fejsze nyele...
Így marad vszínű a neten guberálás, meg a jövő heten a képek lenyúlása kollegától és kínvallatása két sör között. (mondtam neki, ha nem próbálja ki az ESO-t, ne is jöjjön haza) -
Nephin #2718 Emlékszem, mikor ezeket még nem DLC-nek hívták, hanem kontentpeccsnek... :D
Szeptemberben három klántársam kipróbálja Londonban a játékot, remélem jó híreket hoznak. -
#2717 Na, picit utánajárva a dolgoknak - ha már a Bethesda stáb eljött teljes létszámban a Gamescomra.
- NEM lesz itemshop, semmilyen formában (jelenleg)
- Csak olyan dolgot lehet "venni" az ESO-hoz, amelyek teljesen kívül esnek a játékon magán. Például: karakter név cseréje, faj csere, stb. - szokásos mmo stuffok.
- Havidíjért mindent elérhető, a későbbi DLC-k a havidíj árában benne vannak (hülye egy kifejezés), nem kell külön fizetni értük. -
Nephin #2716 Köszönöm :D
Hozzánk jöhetsz :P -
HyperMonkey #2715 Mondjuk úgy hogy reménykedem :)
Amit az EA művelt az SWTOR-al pl, vagy amerre az Activision-Blizzard tart, az valami undorító. Pénz és pénz de ezerrel. Az csak jó, ha a Bethesda annyira figyel a rajongókra amennyire te állítod. Nem vagyok hater, drukkolok a játéknak, csak az MMO játékos már hozzászokni kényszerül lassan a fenti példákhoz, ellenpélda pedig nem igazán érkezik. Hogy ez a TESO lesz? Úgy legyen. -
#2714 Na jó, de ha egy nőt hívsz első randira, akkor kezedben a virággal a Moszkva téren várva a lányt nem azon kellene agyalni, hogy az anyja biztos egy hárpia, bátyja biztos egy drogos k*csög, a csaj pedig egy partybula, aki még a postás józsinak is megvolt az érdi falunapon tavaly augusztusban... Mert akkor felmerül a kérdés, hogy tulajdonképpen mi a fenét is keresel ott :) -
HyperMonkey #2713 A negatív érzések nálam nem vágy hanem kialakult vélemény. Nem ismerem a Bethesdát, nem ismerem a TES világát. Én nem fogok észrevenni egy esetleges triviális logikátlanságot, mert idegen a világ. Nekem mindössze egy jól felépített és működőképes MMO kell, ami hosszú távra leköt. -
#2712 Túlvariálod. Nagyon azt akarod elérni, hogy ki legyen jelentve, a Bethesda szarik mindenki fejére, csak a pénz érdekli, nem a játékosok igénye. Hidd ell, az ESO sorsa és alakulása jövőre nagyon sokat jelenthet a későbbi TES játékok sorsára, elfogadására, stb - nem fognak packázni egy olyan franchise esetében, amely (Skyrim) laza 400-450 misit hozott nekik kb másfél hét alatt tavalyelőtt novemberben :) Értem én, hogy ellenségképet keresel, de lehet nem a Bethesdánál kellene kopogtatni, mert bár ők is szeretik a pénzt, azért odafigyelnek az igényekre. Nem hiába olyan az ESO, amilyen. -
HyperMonkey #2711 "még AH sem nagyon lesz"
Hogymivan?!?
És a játékosok által "irányított" gazdaság? Akkor mi értelme a szakmázásnak (már ha magadnak legyártottál mindent ami kell)? -
#2710 "Az itemshop pedig nem feltétlenül eretnekség"
Mégegyszer. ESO-ban, p2p rendszerben, minden elérhető lesz. Nincs szükség extra itemekre, hiszen mindent megszerezhetsz ingame is. Dolgozz meg érte (biznisz, crafting, kvesztek, stb), nem fogsz IRL pénzért venni dolgokat. Ha tetszik, ha nem.
Maga az itemshop egy jó dolog ha ésszel csinálják, de ha nincs nem muszáj, kár erőltetni. ESO-ban úgy fest, nem lesz rá szükség. (még AH sem nagyon lesz, nem hogy itemshop) -
HyperMonkey #2709 De értsd már meg, hogy a kiadó és a rajongók akaratának találkozása véletlen. A kiadó NEm vette figyelembe hogy mit akarnak a rajongók, ebben teljesen biztos vagyok. Ha a rajongók B2P-ért kiabáltak volna, akkor is P2P lett volna, ha a kerek asztalnál az jön ki nekik hogy nagyobb bevételt jelent a P2P.
Engem annyira nem feszít a P2P dolog, mert ha tetszik akkor kifizetem, kb két naponta költök ennyit fornettire.
És itt a hozzászólásokat olvasgatva, be kell vallanom hogy kezd érdekelni a game, bár teljes érdektelenséggel indult. Szurkolok a játéknak, szarom le hogy milyen modellel jön ki, legyen jó, és tartson ott végre hosszú távon. -
#2708 "A fizetési modell-t a kiadó kizárólag a bevétel szempontjából határozta meg, semmi köze ahhoz hogy a rajongók mit akartak"
Igazat adnék, ha az ESO közössége nem szavazta volna meg számtalan esetben, hogy p2p-t jobban szeretné. Az már csak extra, hogy a kiadó, fejlesztő és a közösség akarata találkozik egymással.
A többit meg hagyjuk, hiszen talán nem véletlen, hogy ez az általános vélekedés. Akinek nem inge, ne vegye magára, ennyi. -
HyperMonkey #2707 Páran itt elég súlyos tévedésben vannak. A fizetési modell-t a kiadó kizárólag a bevétel szempontjából határozta meg, semmi köze ahhoz hogy a rajongók mit akartak. Másik dolog, hogy nagy tévedés azt hinni, hogy a P2P rendszer bármilyen módon szűrőként működik a játékos bázist illetően. A Rift F2P, mégis sokkal kommunikatívabb és normálisabb a közössége mint a P2P WoW-nak, ahol egy LFG partyban még köszönés sincs, csak letolják és leave. Van olyan faszláma aki befizeti a játékot, és olyan normális arc aki nem fizeti be és nem játszik, vagy nincs pénze és azért nem játszik stb. A community-nek az ég világon semmi köze az előfizetői modellhez. P2P formában is tele lesz Vér Istvánokkal, és nem minden F2P játékos lenne az ha F2P vagy Bw2P lenne. Semmi összefüggés nincs. Az itemshop pedig nem feltétlenül eretnekség, mert azt a kiadó/fejlesztő dönti el, hogy mit lehet ott venni és mit nem. Egy plusz opció, ami meg jó. Persze csak ha nem megy el a P2W irányba. -
#2706 én meg azt mondom, hogy "hagyományőrZés" :))
de amúgy ja, tesben mindig nagyon szépek voltak a cuccok, nem is tudom, melyikek voltak a kedvenceim - talán a glass fegyverek, és a daedra armorok? vagy inkább az elven armorok? vagy az ebony? hm, talán az ebony. na jó hagyjuk :) -
#2705 Igen, lesz transmog/skincsere, minden. (színezést passzolom, de úgy elmlékszem volt már említve - utánanézek). A lényeg, hogy bármelyik skin is tetszik, addig hordod, amíg le nem rohad a karakterről.
Ne felejtsd el, hogy a TES design nem új, hanem régi és hagyományőrző, több évtizede minimális változásokkal, de 80%-ban ugyanazokat látod egy-egy TES játékban. Erre azt mondja valaki, hogy "bleh, uncsiiiii", de más (én is) azt mondja, "hagyományőtzés". -
#2704 Én meg kifejezetten örülök neki. Ettől még lehet hogy tudsz rucit választani. -
HyperMonkey #2703 "Nem lesz itemshop az ESO-ban"
Ennek pl nem örülök, ugyanis érdemes megnézni a Rift-ben lévő item shopot. Olyan sok és szép armor skinek vannak hogy hihetetlen. Én szeretem ha a karakterem úgy néz ki ahogy én akarom, és nem kell olyan tarka cuccokban flangálni amit éppen egy mob / boss dob. Szeretem ha sett jellege van az armornak. Az armor szinezés is jó dolog pl. Lesz ilyesmi a TESO-ban? -
#2702 Nem lesz itemshop az ESO-ban :) Ha fizetsz havidíjat, minden a tiéd. Ha nem, semmi sem.
A GW2-s korlátozás más, ott nem elvesznek a teljesből, és kell fizetned ha vissza akarod szerezni, ott inkább extrákat kell/ajánlatos venned, ha hosszú távon boldogulni akarsz, lásd karakter slotok, bank férőhely, stb. Nem kötelező, de ajánlott. Most hagyjuk a csillámfaszláma színű skineket, használati dolgokra értettem. -
HyperMonkey #2701 A GW2 pl egy nagyon jól felépített B2P. Abban semmiféle korlátozás nincs, mivel ez az egyetlen modell. Van itemshop, de semmiféle játékélményt befolyásoló dolog nincs. De zavar pl a plüss hátizsák stb, nem tudom miért nem tudtak inkább normálisan kinéző armorokat beletenni helyette. Egyébként a P2P modell sem zárja ki az itemshop-ot, elég csak megnézni a wow-ot, oda is érkezik. Szerintem itt is lesz item shop, a kiadónak az a célja hogy sok legyen a bevétel. Csak azért nem fog kihagyni egy olyan lehetőséget mert valn akik szerint nem illik bele a játék világába. Nem feltétlenül kell csillámpóni, lehet XP boost, skin-ek st.
Tényleg, arról lehet már tudni hogy mennyire lesznek customizálhatók a cuccok, fegyverek? A wow transmogrification megoldása pl nagyon jó erre. -
#2700 Ez oké. De ha p2p-t elvből vagy egyéb okokból elutasító emberek 0 Ft bevételt jelentenek, míg mondjuk a percdíjakból lenne bevétel.
Bár feltételezem, hogy az infrastruktúra fenntartása érdekében jobb biztosan látni a cégeknek, ami egy p2p/b2p esetében belőhető és modellezhető, de egy percdíj alap esetében totálisan random is lehet, hiszen akkor bukkan fel és ott, ahol és amikor a játékos... bár lehet rosszul látom. -
#2699 Egyszerű az ok így több a bevétel. Mivel ha játszol hanem akkor is leketyeg az előfizetés ha meg játék időt vennél akkor akár 1.5 év múlva is játszhatnál egy feltöltésből ha épp nem volt időd addig kihasználni.
A játékosoknak anyagilag ez jobb megoldás lenne a cégeknek kevésbé. Pedig ez a fizetési modell sokkal szimpatikusabb lenne mindenkinek ha már előfizetésről beszélünk. -
#2698 Lehet hülyeséget mondok, de kizártnak tartom, hogy eddig soha senki nem gondolt ilyen modellre (sőt, ha jól hazudok, akkor keleten a kistigreseknél van/volt iylesmi). Valami oka csak van, hogy nem került sosem bevezetésre a nyugati (és balkáni) mmok között... Foglalmam sincs mi az, de valami oka csak van. -
#2697 Nem hiszem, hogy időfüggő a dolog. Inkább azoknak való, akik nem akarnak korlátokkal meg megkötésekkel foglalkozni, hanem egyszer fizetnek, és abban a hónapban szabadon azt csinálnak, akkor és ott, amikor és ahol akarnak.
A sok idő inkább a Wildstarhoz kapcsolódik a mostani bejelentéseknél, hiszen ott lesz egy olyan opció, hogy ingame melóval megszerezhető/előteremthető egy-egy timecard ára. ESO-ban egyelőre nincs ilyen. -
#2696 Nem lenne hülyeség, egyszer meg kéne csinálnia valakinek... vehetnél 13 euróért havidíjat, vagy ugyanennyiért 50 órányi játékot... -
#2695 3D Imax mennyi? Kb 2500 Ft 1 jegy és max 2 óra tartalom. Ehhez képest havonta 3-4 ropi nem húzós. Akinek semennyi nincs, annak meg minden drága. -
Nos #2694 Az eddigi hozzaszolasok alapjan meggyoztetek, hogy a havidijas az optimalis modell. Kar, hogy ez csak annak eri meg, akinek egyben van sok ideje :( Akkor mar leginkabb annak orulnek, ha jatekido alapjan lehetne vasarolni. Mondjuk vennek 50 orat, de azt akkor hasznalom, amikor jol esik. -
#2693 Ha fizetési modellt is vált valamikor a jövőben, akkor is megmarad valószínűleg az előfizetési lehetőség, és lehet játszani továbbra is kötetlenül.
Az addig idegeskedő és F2P-re várók pedig újra elkezdenek majd sírni, mert nem mehet ide, nem veheti meg azt, nem léphet be valamelyik Céhbe, stbstb, csak ha fizet érte ezt, meg azt, meg amazt, aztán kiderül, bővebb többe fáj neki mindez, mint az előfizetés.
Olyan ez, mint Szigeten várni a 23 órát, hogy meg tudja venni az éjszakai jegyet, ami olcsóbb, mint a napijegy. Csak addigra már lementek a koncertek, a társaság nagy része már régen beállt mint a gerely, de persze még így is nyújt valami élményt és szórakozást, de korán sem annyit, mint a főprogram.
B2P rendszernek inkább van jövője (én is azt hittem, ez lesz), viszont akkor meg a 4-6 hetente érkező DLC-kért kellett volna fizetni, ami miatt megint ott lennénk, mintha megkapod mindezt sima p2p rendszerben.
Firor is direkt elmondta, hogy nem akarják azt (lásd f2p és b2p rendszerek), hogy kalandjaid közben találj olyan ládákat, amelyeket csak IRL pénzért vett kulccsal nyithatsz, vagy találj olyan dungeonokat, amelyeket unlockolni kell megint csak IRL pénzért, stb. Nem akarják, hogy kizökkentse a játékosokat az, hogy ezen kelljen gondolkodniuk, extra inventoryt vegyen e, vagy extra karakterslotot.
Akárhogy is nézzük, havi 3500 Ft-ról van szó, annyit megér a dolog, hogy ne kelljen ilyenekkel szórakozni.
Amitől tartani kellene, az inkább a tartalmi frissítés és a játékosok megtartása, mert akár p2p, akár f2p, akár b2p, ha megunom fél év múlva, akkor azt ugyanúgy megunom, ha fizetek érte, ha nem. És ez inkább érdekel, mint sem a pénzügyi oldala. Ezt kell jól megoldaniuk. -
TomStorm #2692 Igen és jönnek a több reg.-es trollok akik semmiféle ban-tol semmitől nem riadnak vissza,legyen az Magyar v.külföldi.Aztán a sírás az Item shop tele mindennel akkor már mit sem számít alapon.
Ezért kellett volna B2P szigorításokkal és több ötlettel de örüljetek csak a havidíjnak egy ideig tényleg jó lesz mondjuk az igaz:-)