24522
sybbf8.jpg
Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS

MAGYAR SZÖVETSÉG

ELDER SCROLLS ÚTMUTATÓ

• gseldon
    Rohadt nagy különbség, hogy 300 órát belerakok egy játékba, amiért EGYSZER fizettem kb 50 eurót, vagy fizetek ugyanezért 180 eurót (heti 3x2 órával számolva egy casual playernél). Ez színtiszta lehúzás, pedig én is rengeteg játéknál fizettem már, egyáltalán nem sajnálom rá a pénzt és hál istennek, telik is rá.
    Megvolt a WoW után a DDO, LOTRO, SWTOR (mindhárom szigorúan akkor, amikor még fizetős volt, hamarabb abbahagytam, minthogy free lett), AoC, TSW, GW2. A GW2 rendszere a legszimpatikusabb, mint játékos, de szerintem a legéletképtelenebb is üzleti szempontból. A F2P-nél tehetsz bele akkora akadályokat, hogy kénytelenek legyenek fizetni, ha nem akarnak agyzsibbasztó módon 500 órát farmolni, B2P-nél nem, mert lesz nagy felháborodás. Így nem kényszeríti semmi a népet vásárlásra, visual baromságokból meg nem lehet annyit eladni, hogy megérje.
    A P2P-el meg az a baj, amit legelőször írtam. Irreálisan drága az átlagos társaságnak (a kockáknak mindegy, ők ki tudják használni). P2P-el csak akkor lehet akármilyen játék sikeres manapság, ha olyan szinten jönnek hozzá a tartalmak, amilyet még soha, de tényleg soha nem láttunk. Ténylegesen 2 hetente valami kicsi új (pár új quest, fesztivál stb.), és legalább 4-6 hetente masszív új valami jön (minimum új terület, vagy dungeon), 2-3 havonta meg raid szintű tartalom. Ennél kisebb gyakorisággal tényleg fail lesz a P2P, mert ár-érték arányban nem éri majd meg fizetni.
    Nézzétek meg a WoT-ot (persze az nem klasszikus MMO), de kb. havonta új patch, amelyben MINDIG van új térkép és új tankok is = ergo fenntartják az érdeklődést és mindig van valami új, amit grind-olni lehet, a népnek meg ez kell.
  • Probatbicol
    Őszintén kívánom, hogy legyen úgy ahogy szeretnéd, csak bennem sok a rossz érzés, szerintem önmagában, hogy egy játék jó, még nem biztos, hogy elegendő a sikerhez.
    Az is igaz, hogy egy tényezőt nem tudok hova rakni, mert nem értek hozzá, ez a konzolok belépése a képbe.

Igazából azt hiányolom, hogy az a modell amit már felfedeztek az android meg ios platformon, és lassan kezdenek a single pc piacon is, hogy sokszor kevés lehet hogy több mint kevésszer sok, az mmo-knál nem terjed el.

• PiszkosFred
    Minden sorozat megszakad egyszer. Minden azon áll vagy bukik, hogy a játékosokat mennyire tudja beszippantani és megtartani az ESO világa. Mivel a Skyrimbe az emberek többsége több száz órát rakott bele, erre alapoznak a készítők is, és pont emiatt akarják visszaadni a mérhetetlen nagyságú területeket, interaktív és nem mmo standard küldetésekkel, stb. Aztán majd kiderül...
  • HyperMonkey
    Az általad említett játékok nem jelentek meg még. Én azt mondom, hogy a már próbált és futó játékok közül egyik sem tudott P2P maradni a wowon kívül. A wildstar, az EQN és a FF is beszopja majd a P2P-t. Az SWTOR-ról is azt mondták hogy soha nem lesz F2P aztán rájöttek hogy az emberek nem akarnak havidíjat fizetni, amikor igen jó játékok már F2P vagy B2P modellt követnek. Ennek tényleg erős lehúzás szaga van.

Arról meg hogy az F2P játékokban vannak a gyökerek, annyit mondok hogy a wowban van a legtöbb Vér István aluliskolázott, pedig az P2P. A fejlesztők/kiadók azt hiszik hogy ők is meg tudják csinálni azt a bravúrt, amit anno a wow. Hát nem tudják. Senki. Rengetegen próbálták és senkinek nem sikerült. Én NEM szurkolok a bukásáért, legyen csak sikeres mert az csak jó a playereknek, mert a konkurencia is összekapja magát így. De ez a P2P modell bukásra van ítélve. nem tipp, tény.
  • Nos
    Megértem őket, valószínűleg így tudják a legtöbb pénzt beszedni. Igazából hülyék lettek volna kihagyni, de asszem én most már más játékra várok, nem erre. Bár az egyik általam legjobban várt játék (Chaos Chronicles) egyelőre úgy tűnik nem lesz befejezve, de remélem a DA3 jó lesz, az legalább nem mmo. Bár azért persze sajnálom, hogy így döntöttek a ESO-ról.
  • TomStorm
    Miért ne működne?Mindegyiket ugyanúgy lehet továbbra fizetni és ez mellett f2p-ként játszani.Semmi nem szűnt meg csak bővítettek különböző fizetési opciókat meg betettek holmi demonstrációként szolgáló F2p rendszert amire harap a nép de ettől függetlenül fizetnek ám bőven emberkék csak nem verik nagy dobra
  • Fpocok
    Igen... most jönnek új konzolok... hirtelen három játék is már tuti fizetős lesz... talán megint aranykorukat fogják élni.
  • TomStorm
    Jó hát ezzel sokan így vagyunk de külföldön döntötték el,hogy p2p legyen.Tehát nekik mindegy,hogy b2p vagy p2p sőt inkább a havidíj mellett döntöttek nem,hogy inkább bepróbálták volna,hogy viszonyul esetleg a cég b2p opcióhoz.Ááá ki van zárva,fizessünk havonta az a jó-.-
  • Probatbicol
    Nem hozzánk kellene igazítani, hanem a változó világhoz. 8 éve el lehetett adni egy HD ready tv-t 200 ezer forintért, próbáljon meg most valaki. Az elmúlt években n+1 mmo bebizonyította, hogy a 15$ NEM működik hosszú távon (kivéve azt az egyet).
  • PiszkosFred
    Nem az ESO találta ki ezt az árfekvést, ez az mmo havi standard már évek óta.
  • TomStorm
    Hát nem fogják az árakat hozzánk egyeztetni.Kinnt ez megszokott tudják az emberek,hogy ha MMO és P2P akkor az 10 euro körül van.Most miért mondanának 5-öt ha felesleges?Vagy nyugaton is ekkora válság lenne?
  • Nos
    Csesszék meg. Én nem vagyok az a tipus, aki folyamatosan akar, tud játszani. Nem fogok azért ennyit fizetni, hogy egy hónapban négyszer egy napra leüljek a gép elé. Azt hittem ez lesz az első MMO, amitől nem kapok agybajt az első pár órás próbálkozás után, de úgy látszik nem. Vagy majd csak nagyon sokára. Szívesebben fizettem volna egy fix árat, és aztán ha csak 2 hónap múlva lesz rá egyszerre több időm, akkor előveszem. De ez így nekem gáz. Csesszék meg.
  • Probatbicol
    Alapvetően a havidíjjal nem lenne probléma, viszont az ár irreális. Manapság amikor a népek hozzá vannak szoktatva az 1$-os humlblebumlékhoz, meg az ingyenes mmo-khoz, nehezen tudom elképzelni, hogy komoly üzletemberek leültek és hosszú tárgyalás után megállapították, hogy 15$-os előfizetési díjjal hosszú ideig fenntartható lesz a rendszer. Így viszont lehúzás szaga van egy kicsit és pont azokat a rajongókat fogják, akik nagyon várják, és bármilyen feltételekkel, úgyis megveszik a játékot.
    Ha aztán ne adj isten tényleg átmegy f2p-be egy idő után akkor meg ez a topik is tele lesz sírással, hogy bezzeg én már mennyit ráköltöttem, most meg Józsi is játszhat vele aki egy fillért sem. És valahol jogos lesz ez a sírás.
    Már a Rft esetében reménykedtem, hogy kitalálnak valami újfajta előfizetési modellt, pl. hogy nincs belépési díj és a havidíj meg 5$ körüli, kíváncsi lennék, ha valaki ezt kipróbálná működne-e, nekem mindenesetre szimpatikusabb lenne mint ez a "fogd a pénut és fuss" modell, hogy bedobjuk a 8-10 évvel ezelőtt kőbe vésett árat, kasza, aztán jöhet a f2p.
  • TomStorm
    Jó lesz ez bízzunk bennük,azért nem kis cég.Én biztos belevágok úgy döntöttem.Egy fizetős játékot csak kibírok havonta:)
  • TomStorm
    Akkor csinálok mégis egy új acc.-ot:D
  • PiszkosFred
    Hát az biztos, hogy a p2p rendszerrel oda kell tenniük magukat kutya keményen, mert csak úgy lehet elhallgattatni a lázongó népet, ha rájönnek, hogy tényleg van értelme fizetni. Nem hiába mondta Firor az interjúban, hogy már most dolgoznak a premier utáni kontenteken.
  • TomStorm
    Legyen havidíj viszont ez fejében lesznek elvárásaink is ahogy írod.Nem kell csöndben meghúzni magát az embernek mint egy olyan játék esetében ahol nincs p2p.
    Lehet ennyire biztosak a dolgukban és ez persze nem is baj de akkor úgy működjenek a dolgok ahogy azt elvárjuk.
  • Torzonborz
    A f2p lufi is szép lassan kipukkan szóval egyáltalán nem biztos hogy átváltanak rá. Az elvárások nagyok lesznek a játékkal szemben viszont ha ezt hozni tudják akkor nem lesz gond.
  • PiszkosFred
    Kiderül. Mindenesetre lehet, hogy nem véletlen a Wildstar, az ESO és az FFXIV p2p modell választása, a nextgen konzolos megjeneésről nem is beszélve. És ha még az EQN is p2p lesz... :)

Ha valami csoda folytán igazad is lesz (illetve már most a bukásért szorító/drukkoló és petíciókat indító embereknek), addig is, legalább lesz egy évünk a játékkal, amíg nyugodt környezetben és korrekt közösséggel lehet eltölteni... Mert azokból az "emberekből" akik azt a hisztit produkálták, amely ma végigsöpört a neten, abból köszönöm szépen, de nem kérek ingame is. Lesznek hőbörgők a havidíjat fizetők között is, de ennyivel kevesebb mennyiségben.

• HyperMonkey
    Szerintem meg nem kell megijedni hogy havidíjas lesz. Nem fog így maradni, minden kiadó/fejlesztő akinek van esze, F2P vagy B2P modelben gondolkodik. A havidíjas modell már nem megy, azt egyedül a wow tudja tartani. Nem kell hozzá sok idő és F2P lesz ez is.
  • drop
    mondjuk első időbe nem is baj hogy fizetős lesz,lehetne pre order beta már Xd tuti megvenném előre.de ezek után hogy fizetős lesz remélem tényleg javítják az animációt, mert más bajom nincs vele
  • gseldon
    Szerintem pedig inkább gyengébb gépen akarnak majd tesztelni. Gondolj bele, brutál géppel nagyobb eséllyel megy, pont, hogy az átlagos gépeken akarják, hogy jól fusson, ergo az ilyen rendszerrel rendelkező emberek visszajelzései fontosabbak számukra... legalábbis szerintem :)
  • Fpocok
    Én anno 5400-ért vettem azokat :D
  • PiszkosFred
    Lesz "game time card", de 6 ezres áron maximum a szokásos olcsóbb weboldalakról rendelve. Bolti forgalomban lesz az 7-8 ezer is, lásd a WoW GC-k még mindig ennyivel mennek a polcra, mire mindenki ráteszi a kis "hasznát".
  • TomStorm
    Egy igen durva Pc konfig-al regeltem anno ami már nincs meg,mert ha jól emlékszem akkor kérte a gép adatait bétához.
    Na most ilyenkor az marad és azzal esélyesebb bekerülni?Nem merek a jelenlegi géppel is regisztrálni hátha semmisnek veszik a régit(ez se rossz mondjuk ami van)
  • TomStorm
    Jó lenne majd GC-k ilyen 6e.ft áron a 2 hónapos,akkor arra simán rábólintanék.
    Viszont érdekes módon a régebbi játékoknál ezek eltűntek egy idővel
  • PiszkosFred
    Lassan érkezik, már volt stress teszt a nagyobb létszámű bétákhoz, bírja a rendszer eddig. Szeptemberben szerintem mi is játszhatunk.
  • Fpocok
    Jöhetne már a béta nekünk is.
  • PiszkosFred
    Tuti lesz trial, ha nem is azonnal a premierkor, de kizárt, hogy ne legyen valami kis "belekukkantós" dolog idővel.
  • TomStorm
    Ja Trial mindenképp legyen ha már bevágták p2p-be(nem igazán örülök de ez van).Meg kell nézni ér e annyit,hogy fizessek érte.
    Kedvem azért elment tőle mert én B2p opciót vártam
  • kemotox
    Nem olyan gáz az a havidíj. Havi -1 bulziás. Vagy szokjatok le a cigiről. Sokkal több pénzt elkölt az ember ugyanarra a célra, mint amit a játék is szolgál: szórakozás. Miért ne mehetne el akkor havi párezer a játékra?
    Free 2 play modell meg tudjuk milyen... Nem olyan gáz az a havidíj.
    Én pl kevesebbet fogok enni, hogy legyen zsé ESO-ra :D Pár hónap után meg úgy is kiderül, hogy van-e értelme tovább fizetni. Remélhetőleg azért lesz valami trial.
  • yusukee
    Hát ez elég kiábrándító :(
  • benőmenő
    Túl szép lett volna :(
    Jó játékot srácok.
    -fav
  • balintk
    de tényleg.
  • Running
    Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online. Havidíjas lesz az Elder Scroll Online.

Még valaki?
  • balintk
    Havidíjas lesz az Elder Scroll Online.
  • PiszkosFred
    Picit bővebben (folyamatosan frissítve)

Bár sokat nem kell (és nem is lehet) ezt ragozni, de azért pár apróságot még megpróbálunk összeszedni ezzel kapcsolatban.
  • Fpocok
    Úgy legyen :D
  • PiszkosFred
    Hát, nem tudom :), de bízok benne, hogy a Bethesda odafigyel erre, mint kiadó. Mégis csak egy aranytojást tojó tyúkról van szó, amelyre vigyázni kell, és ebbe beletartozik a közösségi menedzselés és a support is.

De először is ehhez az kell, hogy az európai régiót ne bontsák szét és osszák fel olyan forgalmazók között, amely miatt hátrányt szenved pár ország (lásd Skyrim DLC és a Steam esete a helyi forgalmazó miatt).
  • Running
    Jó lenne, ha az euró árfolyam is mondjuk kicsit lekúszna, mert azért na, fos az árfolyam.