2890
-
oriolus #1488 Lehet már játszani a Red Dragonnal? Mi a tapasztalata? Engem az érdekel, hogy mennyire sikerült új elemként behozni a hajókat és azok mennyire vannak előtérbe hozva, vagy csak úgy kiegészítői a szárazföldi csatáknak. -
Az M728 CEV, amivel low cost játékban érdemes kacérkodni egyes estekben. Tegnap kipróbáltam. A 2450-es lőtvája nem rossz és 45-ért nem az az iszonyat drága cucc. 13-as frontpáncél meg elég vastag bőr, hogy szemből ne szedje szét középkategóriás ATGM egy találatból, de még a Konkurs sem.
Nekem a low cost deck az mechanized deck, mert így a support és vehicle egyésgek XP bónuszt kapnak. Igen, így nincs napalmos gép és pár egyéb dolog, de ezek közül kb. az A-7 az, ami hiányzik, meg a Zippo tank. (M113-os lángszóró az van.)
Mecha deckeb 5 XP-s M728 CEV nagyonis életképesnek tűnik. Akkora supression és HE értéke van, mint egy 155 ágyúnak. Igen, nincs indirect fire képessége, csak a tűzgyorsasása nem rossz és közelről pillanatok alatt odaér a gránát a célhoz. Tegnap egy egység max. lőtávról 1 lövéssel csak lezúzta a morálját az ellen ATGM-nek, a másodikkal ki is nyírta. Egyetlen találatot sem kapott be, bert 2450-es távról azért a középkat ATGM nem túl pontos.
Egy nagyon régi játéban már csak ilyen egységem volt. Még a közepes harckocsinak is elég szép sebzést képes leosztani, de morál zúzásra és stunolásra még azok ellen is jó volt. Namármost egy Leo 2A4 árából 3 ilye lehet venni. Ha csak nagyon rövid ideig is látnak célokat, egyet azért jellemzően tud lőni. Mivel elég durva AoA-je van még, ha mozog is az ellen azért odacsap.
Érdemes lenen kipróbálni azt, hogy a Leo 2A4 előrenyomulását 2 ilyen támogatja és emellé lángszórós tank is mehet. Az M113-as lángszórós valami gyorsabb de az, hogy csak 5-tel olcsóbb, mint a Zippo és páncélozatlan, az nem túl balanszolt valami. -
Még textúra. A végén még ezzel is videókat fogok csinálni, mint a Falconnal. :) -
Sajnos az elsőnél nem szóltam, hogy kevés a légvédelem. Az elején leszedték így sok cuccunkat - pl. a méregdrága 90-es recon helit - és a tankok nem tudtak dolgozni. Pech volt, hogy kevés volt a légvédelem ÉS az ellen aispamat tolt. Ha megvettem volta szoksásos 5 XP-s mardert meg más kb. két Stingert, akkor kb. az ellenfél az első percben vesztett volna, mert kb. 250 ajándék pontot kaptunk volna. Meg ugyebár recon helivel soha nem megyünk előre egyedül low cost játékba, ha nem mögötta CAP vagy alatta légvédlem. Az csak ingyen zsé az ellenek. A 90-es helire meg akár 2-3 olcsó gép is rámehet, simán megéri...
Low cost játékban 45-50 zsénél drágább helit behozni = öngyilkosság. Vadászgép mágnes, leszedik, mint a ****-t... Lowcost pályan az AH-1 rakétás változata még elmegy és igaz, hogy egy MANPAD-tól leesik, de a űgyús 35-be fájó HOG nagyon jó. Annyit szinte mindig kinyír a légvédelem letakarítása után, hogy visszhozza az árát. Elvilega földről is tudja használni a löveget - CH-47-nél láttam ezt a taktikát - ami gyalogosok ellen elég komoly tűzerő. Lebegésben egy város felett meg "őrtorony" szerepét is betölti, mert MANPAD nemigen tudna közel lopózni hozzá. Olyan is láttam, hogy induló zónában a CV-t nem erődbe, hanem csak facsoport vagy domb mögé tették, ha volt rá lehetőség. A Highway pályán az út mélyebben van, az ezért recon unit szinte csak akkor lát be oda, ha közel meg. Na, tegény egy ilyet a CV közelébe és garantáltan nem lopakodik oda semmilyen recon-CV sniper.
A második játékban az MLRS supportolgatás helyett csinálhattam azt, amihez értek. Infantry supporttal az fél jobbszárnyat letakarítottam a Leo 2A4-gyel. Hoztak előre helivel supportot, ami nagyban hozzájárult a győzelemhez.
Azt kellene valahogy megoldani, hogy a recont infantry-t ne gyalulják le adott esetben mindenféle jöttment gyalgosok. Sajnos a %-os találati arány modellezés miatt szerencsejáték az egész. Ha az ellen talál be először, akkor olyan szintű morál elnyomás és néhány gyalogos halál lesz, hogy még visszavonulni sem igen tud a recon.
Low costban meg sajnot ATGM inf. bárhol lehet ezért még a legolcsóbb 30-40-es recon járművet is igen veszélyes használni. Lopakodni nem tud és az ATGM-et csak akkor élik túl, ha az első mellémegy és van valami mögé lehetőség elbújni. Az egyetlen megoldás, hogy a recon és mögötte a tank nagyon közel megy, hogy azonnal beavatkozhasson a tank. Persze ekkor "ék" felderítés kell, hogy oldalról még véletlenül se támadhassák meg a igen becses Leo 2-őt
A HwtO pálya jobb szárnyát az isten is gyalogos előrenyomulásra találta ki, a fák közötti sávokon meg előretörhet aminek előre kell, ráadásul a lgévédelmet is elrejti. Bármikor "kinézhet a sarkon" a SAM, ahogy tette tegnap is részemről. :)
Low costban, ha nincs rakétás tüzérség, akkor az egymáshoz közel nyomulás nem veszélyes, mert mozgó egységeket a csöves arty a büdös életben nem talál el, tehát nem lesz sem pánik sem stun. -
ToMy_ #1484 Jó volt tegnap a 2 lowcost parti a Highway pályán.
Az elsőben mi történt? Nagyon bukta volt a NATO oldalon a játék eleje/közepe. -
Nos bajonettembe még nem dőlök, 6 TF2 kulcs Steamtrades.com-on olcsóbb ruszki kereskedőktől, ez fórumon szerzett 400 forintos kulccsal 2400 forint, még olcsóbb mint amennyit kidobtam tavaly az European Escalation DLC.. izé, folytatására. 
Azt viszont mindenképp megemlíteném, hogy erre a kiskapura a kiadók is felfigyeltek, mostanában több játékot elláttak régiózárral(utólagosan a már megvett ajándékokat is!), hogy a nyugatra szivárgást megakadályozzák. Aki orosz Steam gift vételén töri a fejét, az minél előbb vágjon bele, mert nem lehet tudni, hogy a Red Dragon mikor kap zárat.
A játékegyensúlyt meg sajnálom, eredetileg reménykedtem hogy egy komolyabb szimulátort bújtatnak a RUSE bőrébe, és legfeljebb az árakat és az elérhetőséget szúrják el, de nem változtatnak a járművek valós tulajdonságain. Aztán T80-asok lealázták a legdrágább Leopard 2-es tankoszlopomat, és elmentem sírdogálni kispárnába.
-
Az örök francia-orosz haverság nem halt még ki. :)
Ezért is van az, hogy a szovjeteket egyre jobban betápolják az RD-ben a jenkikhez képest... -
Ruszkiknál meg 2000 forint(337 kopejka). Hiába no, jól megy, dübörög a Pannon Puma, mi megengedhetjük a sokszoros árat is.
-
M48 be lesz tápolva. -
Ha lesz open beta, akkor rám lehet számítani, de csak úgy, hogy egymás ellen egyelőre, hogy lássuk mi stejsz. -
kanesoban #1478 Hír:
A Red Dragon mostantól előrendelhető steamen
Airland battle tulajdonosoknak 40 euro helyett 30 az ár.
Előrendelőknek pár napon belül elérhető lesz a béta (ki jön játszani ???).
-
Térképek választhatóság szerint. Pár kép elavult, de ez jobb, mint az előző link. -
Semmilyen olyan térképet nem fogadok el, ahol sok/kevés híd van, mert napalmmal blokkolható mind, ami sok esetben fej/írás játék, ami véleményem szerint irgalmatlanul szar játékmechanikát eredményez...
Az alábbi térképek elfogadhatóak multira, bár nem tudom, hogy ebből mennyui választható valójában.
Aarhus
Alesund
Bergen
Copenhagen
Gavle
Gol
Halmstad
Hamar (csak 2 v 2-ben esetleg 3 v 3 -ban.)
Kalmar
Lillehammer
Malung
Ornskoldsvik
Oslo
Ostersund
Battle for the Fjord (Stockholm a linken) - Csak 1 v 1 vagy 2 v 2 meg persze a lowcost.
Highway to Oslo (Sundsvall a linken)
Vimmerby
A Trondheim, Uppsala és Stavanger féle térképeket sok játékos esetén el kell felejteni. Játszhatatlanok. Az erdőkben a lágszórósok mindent letartolnak, más egyésg meg egy lépést sem tud tenni, mert a napalmos gépek mindent megakasztanak + a rakéta sorozatvetők. A Buratino meg olyan OP ezeken a térképeken, hogy arra szavak nincsenek... -
Térképek. -
Pár dolog amit kipróbáltam és észrevettem.
A repcsiknél a shift nyomvatartása mellett lehet őrjáratozást beállítani. Ha csak egyszer klikkelsz, akkor az aktuális pozíció és a klikklet pozíció között fog járőrőzni. Hogy melyik irányba fordul a gép a két végponton, azt még nem tudom megjósolni. Még fektetett 8-as formához hasonló CAP profilt is tudtam csinálni úgy, hogy több pontot jelöltem ki shift lenyomásával.
A másik a heliknél. A suplly helik valamiért folyamatosan alacsonyan repülnek, akár az erdőn kereszül is... A harci helik meg csak magasan tudnak haladni. (Ezt meg megint hogyan képzeli az Eugen...?) Azt viszont nézzétek meg, hogy mi történik, ha szágult egy harci heli és mozgás közben lenyomod a chg. alt gombot. Nem lassan fekez, hanem leborít a heli és a másik irányba még kicsit vissza is megy és megáll. Nagyon gyorsan megközelíthető a front és a lassú araszolás helyett közel vihető a heli.
Az tüzérséggel a füst is shift lenyomásával láncba tehető, tehát területtüzelés esetén sem kell egyeséven kijelölni a pontokat, egy fal nagy tűzgyorsaságú artyval kijelölhető és a többit lezavarja az egység magától. -
A jó k. anyád sg. Mi a fasz van veled...?
2xM109 Paladin hatása
MLRS lefedése 5,5 km-ről.
MLRS hatása 1.
MLRS hatása 2.
MLRS hatása 3. -
Szarakszik az sg... Na, szóval a lenti képre mentek a sortüzek.
2xM109-től egy salvo hatása.
MLRS lefedés.
Hatása no. 1.
Natása no. 2.
Hatása no. 3.
-
-
Íme néhány kép arról, hogy a csöves tüzérséggel mennyire értelmetlen a fedezékben levő csapatokat lőni és mennyire pazarló... Saját csapatokon teszteltem így álltak be.
Tettem be APC-t és kétféle tankot és gyalogságot is.
Két darab M109 Palandin sortüze után (8 gránát) ezt a hatást értem el úgy, hogy a lőtván mindösszesen 4 km volt. Hát nem túl acélos. Eleve csak egy blokkot fed le a tűzerő és szinte semmi hatás.
MLRS 5,5 km-ről így fed le.
A hatás elég drámai. Mindent, ismétlem mindent lestunnolt egy rövid időre.
Még az M1A1-be is belesebzett és pánik.
A gyalogos fele pánikol, a másik cellában is. Természetesen a M60 és a könnyebb járművek is.
És mi a hab a tortán? A 8 db M109 Paladin lövés supply költsége 600 pont, egy MLRS sorozaté megy csak 500 és nem 2x85-be kerül a cucc, hanem egyszer 90 CP-be.
Ennek figyelembevételével tessék elképzelni azt, hogy mire képes az, amikor több játékos egy teljes forntszakaszra elnyom egy rakéta sorozatot 6-7 km távolságból és nem táboroznak a FOB mellett mindeféle röhejes tüzéréssgel, ahogy sok noob játszik.
Kis távolságból a rakétás tüzérséggel még mozgó egységek elé lőve is haza lehet vágni őket. A sima tüzérség mozgó célpontok ellen még nyílt terepen is gyakorlatilag tehetetlen. Véleményem szerint álló célok ellen jó nyílt terepen és füstölésre. Fedezékben levő gyalogság ellen csak legvégső esetben.
Látható, hogy low cost gameban az egyik legjobb egység a rocket arty, csak a sok idióta nem képes használni. Egy városi harcban el tudjátok képzelni, hogy a teljesen pánikolt ellenféle mit tud csinálni? Kb. semmit...
Még sima hk csatákat is eldönt. 1:1 Leo2A4 és T-8U0-nál ha bepánikoltadod a T-80U-t gyakorlatialg csak véletlenül talál el bármit is. -50% ACC -400% (!!) fire rate. -
Aki volt a mai szeánszon, annak köszi. Jókat játszottunk egymás ellen, de főleg low costban. Ha egysze végre nem én rakok le CV-t, akkor lesz MLRS support nehéz tankokhoz és mehet a fűnyíró üzemmód. ;) -
Ez pontosan így van. Videó készítést leszámítva semmi értelme. Még low cost játékban is eszméletlen ritkán zoomolok be ennyire. -
Sith #1467 Szép szép elismerem, de hányszor nézed olyan közelről a gépeket hogy ennek legyen értelme? :) -
Még skinek. -
Skinek. -
Sith #1464 probáld ezt címnek:
www.puma101.hu
Jobb klik a névre és poke oda írd az zit szerintem észreveszik -
Mi törént ezzel a TS-sel? Nekem nem jön be. -
Hogyan keressek bárkit? Ha nem vagytok az alapszobában, akkor még szólni sem tudok... -
Kacyking #1461 Molni mint már korábban is mondtam mindig szívesen látunk a PUMA101 TS-én. És persze más wargamest is.
Itt a cím: 5.159.232.113
Kód nincs viszont nem tudtok majd mozogni szóval keressetek engem (MarcellHUN,) vagy a következő játékosok valamelyikét:
Döme
Nortzul
bGabor
mi wargamezünk lehet másokat is leszólítani, de ők csak odahúzhatnak hozzánk mert sztem kb ennyien vagyunk.(Plusz még 4-5 ember akinek nincs rangja a húzogatáshoz)
-
Van kedve multizni ma valakinek? Nem kell low costnak lennie. Hátha így megszabadulok a totál amatőröktől... -
Na, asszem sok v sok játékban is megtaláltam a stílusom. Eléggé alázok nagy átlagban mindenkit. 2:1 3:1 arányt hozok össze úgy, hogy ez sok ponttal jár. A legutóbbi 10 v 10-ben egymagam 5k killt hoztam össze és egyedül elrongyoltam az ellenfél belépő zónáig. Erre mi van..? A balszárny kikap...
A végén megnézem a statot. Volt olyan, aki 500 pontot sem ölt és 4500-at vesztett. Így nehéz játszani.... -
Érdekes videó 7:00-től. CBU rocket arty...? Azt mondták, hogy ilyen soha nem lesz.
Később a sima rakétás arty is érdekes, a hatása olyan, mintha "mini" GBU bombákkal lövöldözne. -
Kacyking #1457 Néhány példa mit találtam:
Franciaország:
Chasseurs az alapnak a MAT 49-e pontosabb és stabilizáltabb mint a FAMAS.(35-30 ellenében és 30 a 10 ellenében) ezen kívül a MAT49 211-es a FAMAS pedig csak 141-es tűzgyorsasággal bír. Úgy,hogy a MAT49 egy elég régi cucc és ráadásul 9mm parabellummal tüzel. Egyetlen előnye a Famasnak,hogy 30 helyett 40 a supressionja.
Idegenlégió
Az AA-52 pontosabb mint a Minimi a többi statt ugyan az.
Rima
Itt durva a különbség.60 helyett 30%-os pontosság a kézifegyvernél és a támogató-géppuska is rosszabb egyedül a páncéltörő erősebb.
UK:
Gurkáknál kicsit rosszabb az új géppuska.
A partroopernél kiegyenlített az egyik jobb a másik gyengébb lett.
A royal marinnal minden gyengébb, de legalább nagyobb a tűzgyorsaság.
Más is van , de most nem volt időm feltúrni az egészet.
-
ToMy_ #1456 Angoloknál pl. a Royal Marines és Royal Marines '90.
L1A1-SLR (7.62) és L85 (5.56)
Lőtávban, pontosságban, supressionban az L1A1 a jobb, tűzgyorsaságban az L85.
Ez szerintem kb. reális, nagyobb kaliber vs modernebb szerkezet. -
???
Mutasd meg ezeket én pont fordítva látom, bár nem néztem meg az összes gyalogost. Minden gyalogos legalább ugyanolyan jó kézifegyverrel bír és a legtöbb olyan durván jobb pct. fegyvert kap, hogy beszarok. A mezei jenki riflemannál '90-ben olyan fegyver van, hogy a top tier a középkategóriás harkocsikat egy 15-be kerülő gyalogos legfeljebb két lövésből kikap szemből, mert 18 körüli AP powere van. -
Kacyking #1454 Nekem az új egységekkel kapcsolatban kicsit fura,hogy az elméletileg fejlettebb egység(gyalogos aminél van évszám is) gyengébb mint a régebbi. Általában csak a páncéltörő fegyvere jobb a többi gagyibb ezt láttam az angoloknál és a franciáknál is.(Asszem a royal marines-nál különös durva a kontraszt) Míg a németeknél pl a panzergranadier minden tekintetben jobb mint az elődje. Remélem ezt valahogy helyrerakják mert fura, hogy egy FAMAS-nak rosszabb a statja egy mat-9-esnél. -
Én kérdeztem ezt és a választ kicsivel lentebb itt találod. :) -
kanesoban #1452 Igazából ha jól sejtem akkor csak a Skandináv koalíció, és valószínűleg a NSWP (Csehszlovákia + Lengyelek + K. Német) ami nem tudna normál mennyiségű/típusó hajót összeállítani. Ezeknél el lehetne játszani, hogy a szövetségesektől 'kapjanak' hajókat.
Persze legközelebb már csak DLC-ben fognak új egységeket a játékhoz adni, így
ebből (egy darabig) nem lesz semmi.
Amúgy jó hír: A fórumon olvastam, hogy be lehet állítani a bevételt akár 0%-ra, és
a kezdő pontszámot pedig 750-tól 6000-ig lehet állítani.
Magyarul simán lehet olyan játékot csinálni,ahol csak a kezdőhadsereggel kell boldogulni, erősítés nélkül. Nagyon kíváncsi leszek erre a játékmódra. -
A koalíciók is olyan bónuszt kapó csoporot adnak, mint a national deck. Tehát asszem továbbra is van pl. svéd, dán, norvég national deck, de eggyüttesen az Eurocorpskét is kapnak.
A fenti országoknál egyszerűen komoly hajót nem lehetne adni, ezért értelmetlen. -
kanesoban #1450 Az rendben is van, hogy a nemzeteknek nincs külön teljes repertoárja hajókból, de legalább a koalícióknak lehetne.
Én abban a hitben éltem, hogy azért találták ki a koalíciókat, hogy így a tagországok együtt kiadjanak egy teljes flottát. -
A hajós résznél az, hogy nincs nemzet logikus. A játékben levő országok többségének egyszerűen nincs olyan hadihajója ami a top tier-nek számt ladikkal versenyezhetne.
Ha nem teszik a hajós rész, akkor olyan pályán kell tolni, ahol nincs víz.
Ebben az állapotban biztos nem fog maradni, mert senki nem fogja használni. A hajók árát drasztikusan meg kell emelni és a HP-val is játszani valamit. Ugyanis a mai hajók egyáltalán nem olyan fúdejó túlélőképességűek. A több száz HP egyszerűen nevetséges. Nagy tűzerő van rajtuk, de ők is a "glass cannon" kategóriába vannak, mint a repcsik. A valóságban ha egy romboló lenne olyna hülye, hogy parközelbe megy 4-6 harkocsi elég rövid úton szarrá lőné őket. Nem úgy, hogy elsüllyednek, de a hajó fontos részeit pikk-pakk...
Ami vérlázító az, hogy mennyire túl van táplva a szovjet légierő. Valami eszméletlen. A jenkiknek egyeletlen F&F multirolge gépe sincs. A szovjeteknek meg van 6 db... Vicc bazdmeg...
Több egység nem is kell. Talán a meglevőknek adjnak normális értéket és mennyiséget. Ez így még inkább vicc.