2890
-
kanesoban #1448 Pár észrevétel a bétával kapcsolatban:
Úgy tűnik,hogy a legnagyobb probléma a hajócsata részével a játéknak, hogy semmi taktika nincs benne. Akinek több/nagyobb hajója van, az előbb lemorzsolja a másik flottáját.
A hajók iszonyatosan olcsóak (200 pontos szuper csatahajó majdnem ugyanannyiba kerül, mint a 180 pontos nehéztank).
Nincs nemzetenként külön hajóflotta, hanem vörös/kék oldalon lévő országokból van összehányva egy vegyes flotta. Azt reméltem, hogy legalább minden koalíciónak lesz rendes választéka hajóbol, de sajnos nem. Ráadásul úgy tűnik, hogy nem akarnak már több egységet hozzáadni a játékhoz a megjelenésig. -
A korábban posztolt játék indító képhez kapcsolódóan tettem fel kérdéseket.
The initial starting points can be anywhere from 750 to 6,000.
The income rate can be set from None to 'Very High'. None being no income at all, Very High being 10 points per 5 seconds instead of the usual 7 points per 5.
There are four maps in the Beta. Two 1v1's, a 2v2, and a 4v4. All of these can be played with up to 4v4 action though, and I actually find that most of these smaller maps work best with more players. Two of these maps have naval components, and two do not so I hope this is an indication that Eugen is making things half and half for naval warfare.
There is no 10v10 map in the beta, but with how popular 10v10 was in ALB I can't imagine that they won't make new 10v10 maps for Red Dragon. -
Az orosz gépek főbb változásai. Van jó is, de alapvetően megint sikerült a végén jól elkúrni egy dologgal. Az utolsó pont.
Az orosz deck 12 (!) db R-77-tel repkedő gépet tud venni úgy, hogy ezek fele csapásmérő is. Anyád...
A jenkinél ez a mennyiség 6 db AIM-120 platform úgy, hogy egyik sem multirole. Vicc. Komolyan mondom, hogy ezeket pofán kellene rúgni meg szólni, hogy a fejüket húzzák már ki a seggükből... -
16:00 perc tájától. A veterancy bónuszok látszanak.
-
-
Ka-52.
Ka-50
És egy videó.
-
Új harckocsik. -
Első RD-s eszmescserék. A kommentek alapján ebből egyhama nem lesz játszható valami.
A hajócsata a többség szerint totál kidolgozatlan és csak csilivili lövölde.
A rakétás tüzérséget is feltápolták meg a simát is. A rakátás tüzérséggal gyak. érzésre lövöldözve lehet irtani CV-t. Tankot is lőttek már ki vele. A 155 milis tüzérségre azt mondják, hogy olyan, mintha egy F-117 vágna oda,
stb. -
Az ANZAC F-111C-re ezek a marhák 8 db Mk-84-et tettek. Komolyan mondom, ennyire hülyének lenni... -
Mielőtt rátérnék a jekikre. A categroy %-os card bónustz megszűnik, helyetet a category activation point bonusz ad.
Felkerültek a jenki gépek. Elég durva változások vannak.
Az A-10 0% ECM helyett már bír minimálissal (10%). 2/1 db 3/5 XP.
A Skyhawkok árán igen durván megemelték, gondolom a plane spam miatt nyafogók miatt. 30 helyett 50 CP (!) az A-4F és 40 helyett 60 az A-4M. A gépek mennyisége és XP-je már azonos, nincs az, hogy A-4M-ből 3 jön egy cardban és nagyobb XP-vel.
Az A-7 sokkal dárgább, de cserébe bizony egész jó ECM-et kapott (30%), mint az F-15A. Hát, elég érdekes...
Az A-6E nincs a sima gépek között, attól tartok, hogy haditengerészeti csapásmérő lett belőle. Az A-6A cserébe 20%-os ECM-mel és 12 db Mk-82SE-val bír. 60-ért. Elég jónak tűnik.
AV-8A-ból bombázót csináltak, ugrott a nemirányított rakéta és árat emeltek, 65-be fáj.
AV-8C rakétás maadt, de 70 helyett 80-ba került és ECM buff 20%-ra.
AV-8B H II változatlannak tűnik.
EA-6B picit drágább lett 105-be kerül. A rakéta range értéke 4200 m-ről 4900r-a nőtt.
EF-111. A HARM hatótávolsága 4900-ról 5250-re nőtt.
F-111, F-14, F-15A, F-15C változatlannak tűnik statban, de F-15A-ból lehet végre elitet hívni 2/1 mennyiség 2/5 XP-vel. F-14-nél is van 2 és 4 XP, 2/1 mennyiség jön. F-15C-nél dettó. Mindkét F-111-ből lehet egy cardban kettőt hívni.
F-15E olcsóbb lett, már csak 160, de 4 XP-vel jön, így nem szórja talán annyira a bombát, mint a fűmagot... Két card van már belőle.
F-16A/C változatlan stat, 2/1 db 2/5 XP-vel.
F-4G ha jól látom, akkor drágább lett, az AGM-45 indítási távolsága 3500-ról 4200-re nőtt. Még mindig van rajta gépágyú...
F-4J-ből vadászt csináltak, de csak 2+2 igen szar rakétával a '70-es éveknek megfelelően. Legalább mennyiséget kaphatott volt. Cserébe olcsó, csak 70 CP és van belőle 3/2/1 1/3/5 XP-vel. Egész jó ECM-je van, 20%.
F-4S napalm bombázó 8 db (!) bombával és AIM-9L-lel. Még drágább lett, de 30%-os ECM-je van.
F/A-18A változatlan minden térn, F/A-18C 170 helyett 160 CP-s.
F-15C Block 50-52 Új egység. 2xAIM-9M + 4xAIM-120. 40% ECM 150-es költség. Két card (!) 2/1 db 2/5 XP.
Félelmetes, hogy amilyen jól átgondoltnak tűnik az jenki rész mekkora fostenger Kína és ÉK... -
Ami még látszik, hogy egyes repcsik a naval részbe kerülnek, aminek slot költsége nulla. Ezek - amennyire láttam - csak haditengerészeti csapásmérésre alkalmasak és csak közeli légharc fegyverzete van. A Super Hornetnek két Harpoonja van és két windere, ha jól láttam. -
Kínát és ÉK-t is megnéztem. Szokás szerint irgalmatlan baromságokat sikerült beletenni. Öcsém Kínának lesz Q-5 LGB platfromja, de az F-15E még mindig buta bombás... 1 tonnás bomba J-7-en... ÉK MiG-29-en 2x73 és 4x27R.
Komolyna mondom, hogy ezeket most már pofán kellene rúgni... -
???? Fent sincs még a német armory.... -
kanesoban #1435 Észak koreának van T90. :D:D
Nyugatnémeteknél nincs Eurofighter :( és Eurocopter is csak felderítőként. :( -
Zzenit #1434 Itt a rendes link: http://www.twitch.tv/leifsa/b/506258363 -
Dél-Koreának eszméletlen erős egységei vannak. A legmodernebb M48 változat papírvékony, de top kategóriás lövege van.
F-16 SEAD gép AGM-88-cal és AMRAAM-mal. Van 12 db Mk-82-es dumb bombere (F-4), van napalm bombázója, rocket repcsit. Az AH-1 helijén Tow 2 (!) van. Gyalogsága irgalmatlan erős, harckocsiban ott a K1.
A többit most nézem. -
http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=39212
http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=155&t=39267
RD egységek, szépen sorban. -
kanesoban #1431 Élő adás streamelése megy jelenleg, amit később videoként fel fog tölteni a fickó.
Nekem rendesen lejátszódik. -
Nekem csak teker, teker, de nem jön be semmi. (Bár a céges gép is blokkolhatja.) -
kanesoban #1429 Már elérhető a lenti linken az első video a játékmenetről. -
kanesoban #1428 Itt lesz streamelve a Red dragon zárt beta:
Red dragon zárt beta stream -
Vagy TOW és AGM-114. A játék részben titkol néhány statot. Okkal. -
Kacyking #1426 De, hogy a kérdésreválaszoljak a mostani pontok nincsenek 10%-okban mérve sőt szerintem nem is egyenlő a távolság köztük bár ez csak sejtés. Szóval emlékeim szerint egy 7-es acc olyan 60% körül lehet, de talán inkább kevesebb mert magas tapasz szint biztos felküldi az értéket. Saccra azt mondanám, hogy olyan 12-es acc lehet 100%-hoz közel , a repülőknél ez talán azért nem érződik annyira mert retek gyorsan mennek egymáshoz képest nomeg ott van az ecm meg stealt is. -
Kacyking #1425 Szerintem meg egyszerűb lesz gondolom tudnak adni 65% - ot adni vagy hasonló. A töbi pedig egy fix % bónusz ad. Az értékek ismerete nélkül mondok egy példát:
Tankágyú: 100%*70%*50%*(távolság képlet)*125%*125%*100% ( bocs a szörnyű formáért)
Sorban az értékek
100 alap
70 acc
50 stabilizátor ha van mozgás
Aztán a távolság függvényében mondjuk kapunk 50-100 ig egy százalékot
Az utolsó kettő meg mondjuk egy hardened jól képzett egység.
100 meg mondjuk a nagy célpont
Eből kapnák gy szép számot amihez még hozzájön néhány érték mint a láthatóság a másik mozog-e, pánikszint, szintkülönbség satöbbi (esetleges meghibásodás)
Ez egy jól kiszámítható dolog. De az , hogy az egyik nek 7 a másiknak 11 de holnap jön egy 18-al azt azért nehéz belőni.
Amit én igazán hiányolok az-az, hogy nincs feltüntetve a lövedék sebessége. Gondoljunk itt a maljukára vagy mire ami tetű lassú meg a metysre ami azért egész gyors. Nato oldalon ugyan ez pl a blowpipe és a stinger.
-
Szerinem meg nem. Mert van 10 feletti ACC is. Ott akkor hogyan is lesz %...? Ezen velül a veterancy és a távolság módosítod hogyan értelmezed...? Egyáltalán milyen távolságra van értelmezve és mekkora méretű célra? Szóval én nem látom az előnyt...
1 v 1? Csütörtök esete elvileg jó lehet. Én NATO-val mennék. Nem toltam PACT-tal hónapok óta.
-
Kacyking #1423 Am molni valamikor a héten lesz meg a gépem, volna kedved majd egy kis 1 vs 1-re? -
Kacyking #1422 Most,hogy mondod eszembe se jutott. Kicsit kiesett ez az már lasan 3 hete nem tudtam gép elé ülni most is tabletről írok. Viszont eddig észre sem vettem a képen, de most már nem az a zavaró pontos rendszer van. Most már kerek perec rá van írva a találati esély. Sokkal jobb így mert most őszintén ki tudja megmondani ránézésra, hogy a 7-es acc hány százalékos találati esélyt jelent ha van 11 -es meg tizensokas is. Így sokkal egyértelműbb a rendszer. -
Ez most is van, csak nem tüntetik fel. Sok egységnek van azonos fegyvere, de egyes infantry fire rate bónuszt kap. Elvileg erre vonatkozik ez. Egy SF-es egység nagyobb tűzerővel bír azonos fegyverrel, mint egy alap gyalogos. -
Kacyking #1420 Megtaláltam a linket is. Van néhány érdekes darab.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=177842901 -
Kacyking #1419 Ami amúgy nagyon rdekes még szerintem a képen az a training rész az adatlapon. Mivel nem trained van odaírva (illetve az a sor a tapasztalati szintet jelzi) hanem regular. Ezek szerint lesz még egy extra tulajdonsága az egységeknek. Kíváncsi vagyok, hogy ez mit fog befolyásolni. -
Kacyking #1418 Molni steamen útmutatók között lesz egy olyan,hogy red dragoon units and news ha jól emlékszem. Ott megtalálod a hivatalosan bejelentett új egységeket képpel együtt. Ott van a többi kommand gyalogos is. -
Érdekes screenshot. Commaned unit gyalogság? Nofene!
-
Ezt próbálta már valaki? Elég durván beleszól sokmindenbe ez a mod. -
A masszív 10 v 10 multiban annyira nincs idő semmit csinákni, hogy az már fájdalmas. A többség most is a Rangnarok alap 10 v 10 pályán játszik, pedig az új pályákoz képest totál hulladék, gyakorlaitlag alkalmatlan a játékra...
A 4 v 4 multiig bezárólag azért nem merek, mert eszméletlen noob-okba futhat bele az ember. A 10 v 10 játékba vagy csak mákom van, de mikor az ember 10-szer van zsinórban győztes csapatban és mindig 5:1 kill arány táján van meg néha 10:1, akkor tudhatja, hogy valamit nagyon jól csinál.
Az RD-t én azért várom, mert talán akkor a ranked rész feltámad. A jelenlegi állaotában nincs értelme. Kezdők alig tolna, ha csak egyszer is olyan jön szembe, simán elverem. A sokkal tapasztaltabbak nem vernek meg azonnal sőt, éppenhogycsak. Csak éppen jó sok idő megy el arra, hogy kikapjak. A low cost és más játékban is vertem már el nagyon csúnyán olyat, aminek 1600 pont, vagy feletti ranked eredménye volt. Low cost játékban többen már névről ismernek... ;) -
Kacyking #1414 Már nagyon várom azúj Wargamet. Rengeteg új egység teljesen új térképek és hadjárat no meg persze a hajók. A játékmechsnika is fejlődik és amit láttunk abból az derül ki, hogy az egész sokkal felhasználóbarátabb lesz.
De egy kicsit aggódok is mivel pl a cseheknek értelemszerűen nincs haditengerészetük a lengyel és NDK pedig bár pontos ismereteim nincsenek nem lehetnek nagy durranások.
Ti mit gondoltok erről? Nem fog nagyon Nato oldalra tolódni az erő?
-
Kacyking #1413 Látom molni mostanában csak magaddal beszélgetsz itt kicsit irogatok akkor én is.
Nekem nem jönnek be sajnos a lowcowt játékok sokkal jobban szeretek nagyobb egységszámmal operálni és úgy mikrózni őket. Nekem valahogy unalmas és lassú ha csak néhány egységgel kell futkorásznom bár tahadhatatlanul annak is megvannak az előnyei
Én azt szeretem ha sok egység van mint egy rendes háborúban. Percenként meghozott döntések tucatjaival. Meleg helyzetekkel és nagy átfogó harcokkal. Csapatban pedig csak olyqn emberekkel szeretek dolgozni akik arra képesek valamint hajlandóak azt beszéd formájában megtenni. Nem vagyok híve chates csapatmunkának mert az körökkel lasabb minta elüvöltenéd magad ts3-on, hogy vigyázz nigthawk. Éppen ezért sokat 1 vs 1-ezek ha épp nincs megfelelő csapattárs.
Persze ez csak magán vélemény
-
Épp linkelni akartam.
Az utóbbi napokban több meccset toltam. Zsinórban 9 vagy 10 (!) low cost játékban győztünk. Az utolsóban sem rajtam múlt volt már sajnos totál idióta. A térkép egyik szárnyát egyedül (!) tisztára nyaltam, de a másik felé az összes többi csapattárs képtelen volt bármi értelmse. Úgy kaptunk ki, hogy kb. 600/100-as kill arányom volt.
Alapvetően kétfajta decket próbltam ki. Az egyik a "egy nehéz tank" és köré épülő support. Ez lehetőleg Leo 2A4 vagy ha ez nem fér bele, akkor MIIP Abrams. Az M1A1 nem éri meg, meg csak 17-es frontpnácélja van és csak 10-zel olcsóbb, mint a Leo 2A4 és a +1 ACC ahhoz képest nem számít.
A saját recon és társak gyalogásga mellett, ha megjelenik, akkor kő kövön nem mard. Első körben kilövi az ATGM gyalogságot, aztán épületben is halomra mészárol mindent. A beérkező erősítést is.
A másik deck koncepcióm Mech deck. Ebben a legerősebb tank legfeljebb a M1 MIIP - bár belettem a Leo 2A4-et is - de amit inkább használok az olcsó vehicle egységek. 5 XP-vel és supporttal eszméletlen, hogy mire kéepsek. A 20 CP árú Rarden irtja a gyalogost, mint egy 3XP-s Bradley. A 25 CP-s IKV 91 (svéd) a rocket artyval lestunnol 60-80 harckocsikat is széjjel szedi egyedül, ha nem mások az ellenfél. Ketten meg végképp, ha egy elvész, akkor is jó az arány. Az 5 XP-s légvédelem elég szép mészárlásra képes. 5 XP-s Marder 2. Arat. Mindig ki kell kapcsolni a radarját és, ha gép jön akkor visszalövöm. Mivel van idő mikrózni egyszerűen hotkeyre teszem.
(10 v 10-ben négyes csaport Marder 2-vel játszottam ugyanezt. MiG-31 és Szu-27 alá mászva négy gépet lőttek le úgy, hogy a counter arry eget tudott elkapni.) -
Új blogbejgyezés. -
Porta #1410 -
Egyre többen vesznek fel ismerősnek a low cost játékok után. Többször összeállok ugyanazon arcokkal. Nem véletlen, hogy zsinórban 5 játékot nyertem low costban. A statom lassan, de elkezdett javulni. Az 50% win+draw arány már megvan.