Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Baszki !Én már lehet,hogy elértem a játékra való rákattanás következõ fogozatát a bekattanást.Csak ma,már,összesen négy órán keresztûl a kibaltázitt NATO egységeket rakosgattam pakliba.Még egy másodpercet se voltam a fronton. Hát nóóórmális ? <#wilting>
A kivételes!
Optikánál a kivételes,vagy a nagyon jó a jobb?
Molnibalage
A kamerakezelés is botrányos, nem értem, hogy miért nincs RTW szerû mozgatás, ahol egy pont felett fel/le lehet mozgatni. Itt, ahol a terepviszonyok különösen fontosak csak a legidiótább és használhatatlan módon lehet bezoomolni...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Azért a valóságban is megviselne egy helit 50-60 méteren, ha aládobnak egy 500 kilós bombát.

A városban való bujkálás szemléletesen.

A bibi az, hogy az MI teljesen hülye, kis távolságokon nem megy oda, ahova akarod. A betolatással többnyire nagyobb távolságból is olyan gondjai vannak, hogy ehaj...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Jeffjohnson
Lehet a játék a magasságot ilyen szinten nem kezeli.

Molnibalage
Skacok, tudjátok, hogy mi a legdurvább heli irtó fegyer? A HE bomba. Kipróbáltam, hogy a Harrier 500 kilós bombája akkor is taccsa tesz egy helit, ha az magasan lebeg. Láttam már olyan helispam decket, ami egy helyen dugott el egy rakás helit. Lelõttem sokat rakétával és gépágyúval, de ha ezt tudtam volna. Egy bomba taccsra tette volna az összeset.

Jeffjohnson
Nálunk kapott csak nem vettem észre, hogy írtál

Molnibalage
Porondmesternek a TS szerveren majd adjon valaki mozgási jogot, ha legközelebb arra jár. Köszi.

Molnibalage
Kb. fél óra múlva jövök.

Porondmester a tisztességes nevem.TS3 beüzemelve.
Molnibalage
A változatások nagy része jó, de hogy a C Hornetbõl protó lett...

Az elnevezések továbbra is viccesek. AGM-65B-vel a valóságban mozgó harckocsit senki nem talált volna el, a D-2 változat volt, ami arra képes lehett. Ha már megálmodták azt, hogy milyen fegyereket tesznek be, legalább normálisan elnevezhetnék õket...

A vörös légierõt sikerült még betápoli, az A-10-en még mindig nincs AIM-9, ami most már tényeg vicces úgy, hogy a Szu-25-öt tovább tápolták.

Vagyis ahogy nézem már bent vannak
http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=91&t=35165 Elég érdekes változtatások lesznek...
Molnibalage
Esetleg az egyik teherautó helyett lehet FOB, de én nagyon leszoktam a használatáról.

Molnibalage
Én valami ilyesmire gondoltam.

Ez A deck. Van benne több féle nagyon fejlett és drága hk, de közepes kategória is. A 13-as AP powerrel a legjobb közepes hk talán a berakott Leo I és good a stabilizerje. Ha közel kerül a PACT harkcsihoz, akkor darálós. A légi support bizotsítja azt, hogy erre képes legyél meg füst, ha kell.

A csúcs hk-ból azért tettem ennyit, hogy skálázható legyen a képesség, nem azt jelenti, hogy azok használatát kell erõltetni.

Gyalogságból van ATMG, az egyetlen F2-es Milan és egy német F1-es Milan. A gyalogságból a két legerõsebb a US Marine és svéd gyors jármûvön. A US Marine inkább azért van, a jármûve atomdurva, amibõl tettem be felderítõtt. 6-os ACC-os gyorstüzelõ fegyer, a BMP-ket és légvédelemet ez halomra irtja. Az MI ellen volt olyan, hogy egy olyan jármû, amiven van Bushmaster leszedett veszteség nélkül három felé száguldó BMP-t.

Felderítõ gyalogság is heli is van. A heli "tûzoltás" jelleggel, de a csapásmérõ erõvel együtt kell haladni a jármûnek - picit mögöttük, hogy ne nyírják ki, a gyalogság meg épületben és erdõben bujkáljon. Az induló ponton érdemes egyet otthagyni, hogy ne kerülhessen mögéd semmibõl az ellen.

Tüzérségbõl tettem be angol ágyút, a legpontosabb olcsó löveg és csak 40-be kerül. Füsthöz jó lehet. A rakétás az elnyomáshoz kell. Ez mindig két LOG teherautóval grasszáljon, de ne tüzel vele minden szarra. Rakétásból csak egy kell egyszerre, ez nem csöves tüzérség. Baromire eszi a supportot, egy sortûz asszem 250-be kerül. (Ha MLRS lenne bent, abból egy 12 rakétás kerül 500 supply pontba.) Ezzel lehet elnyomni a légvédelmet és jó ütemben behívni a gépeket. (Ez az, ami baromi nehéz.) Jó esetben mozgásra kényszeríti a légvédelmet, a rakétások mozgás közben nem tudnak indítani.

Repcsibõl két F-14, ami csak arra jó, hogy folyamatosan õrjáratozzon és fej vagy írás alapon irtsa a bejövõ gépeket. Ez a front közelébe nem megy soha, heli vadászat szigorúan tilos neki. Az én F-15 gépeimmel adják a védelmet, az F-15 gondoskodik arról, hogy ne jusson az F14 közelébe néhány mísz PACT vadász.

Molnibalage
Van.

Összerakhatok az enyém mellé passzolót és akkor megpróbálhatjuk a 2 vs 2. Milyen néven vagy fent az ALB-n?

Van honlap ahol lehet pakkokat pakolgatni ha unatkoznék melóban?
10v10 én se nagyon játszottam.Nagyon szaggat.A 20 játékosból biztos többen is laggolnak.
Légvédelemben radar nélkülieket használok inkább.USA AMBR tank , USSR rakétés 2100+méter lõtáv + rakéta.Légierõ radar romboló 4900m,napalm,
USA 1000tX4 a kedvenc .Kár ,hogy csak lassan töltõdik és 1db van.USA Apach NO1.Azok aztán tudnak darálni.Viszont nagyon könnyen kinyírja õket a légvédelem.
Molni ! Rakhatnál össze nekem pakkot ami kiegészítené a tiédet.Egy páros pakkot.Nem nagyon szeretnék ellened játszani mert még a végén kiderülne ,én is csak a kretének táborába tartozok. <#zavart2>
Szeretem azokat a játékokat amelyek annyira összetettek mint ez.Nem csak megyek lövök,megyek,lövök,ész nélkül.Én már kb.annyi idõt töltöttem pakkok összeállítgatással mint harcban.
Molnibalage
Motorized B deck. Ebben azért már modernebb gépek is vannak. A 2x3 F-15 (elvben) elég ütõs lenne, ha nem lenne az a bizonyos MiG-21bis meg az agyontápolt Szu-27...

Az A-10 és a Tornado már képesek önmagukban is harkocsikat komolyan leverni, a másik deck inkább arra alapoz, hogy a harkocsi csatákban szétstunnolod az ellent és a többit meg elvégzik a társak.

Molnibalage
10 vs 10-be én ezzel mennék, a motorized C support deck.

A légvédelmet olcsó gépekkel gyalulja amiben segít a SEAD-elõ F-4G.

Van egy kevés harci heli, de csak azért 5, mert max XP-s. Ha elég a 3XP, akkor már 7 db van benne.

Van 2x4 db 4 XP-s aknavetõ, azért az már tûzerõ. ATGM gyalogság és a lejobb svédbõl jó XP-s mennyiség van. A recon egység is valójában hari egység, mert a rangerek 10-es méretûek és jó a pct. fegyverük is.

Légvédelem minimális van, hogy a vadászok érkezéséig is legyen valami és esetleg csalogassa az ellen gépeit.

Ennek kevésbé elborult változata a sima C deck, amibe mehet kevesebb olcsó csapásmérõ helyett 2x2 F-14 és más is. Motorized és nem motorized B deck is épülhet hasonló koncepcióval.

Molnibalage
Én még soha nem játsztottam 10 vs 10-et.

Igen,talán csak 10v10-ben jó,kis átalakítással.
Molnibalage
Egy dolog látszik jól a videón az, hogy a légicsapásokat kb. összehangolták - pontosabban folyamatosan egy helyre ment. Mivel az elején nem volt légvédelem a felépült csapásmérõ erõ folyamatosan leradírozta a vörös oldal légvédelmét. Mikor már a csapásmérõkke és más gépekkel jött a vörös, akkor már veszett fejsze nyele volt, mert a légvédelem nem segítehett. A régi vörös gépeket meg aztán halomra mészárolta a zöld játékos légvédelme. Több nagy támadó hullám nem is jött.

A játékra továbbra is azt mondom, hogy vicces. A vörös oldal Szu-20 gépei úgy repültek a térkép közepén, hogy nemigen volt ott recon. Szépen köröztek, amit aztán a kék oldal szépen arra használt fel, hogy halomra lõtte azokat...

Szóval van amit jól csináltak, valamit nem. Akkor lett volna esélye a vörönek, amikor egyszer behívott 4 d MiG-21-et, akkor kellett volna a nyomást fenntartani.

Molnibalage
A kék játékos is elég - már elnézést - kretén. Az 5. perc végén egy 10-20 pénzes célra hív be F-117-et, amit sanszosan az IR MANPAD leszed.

Recon sehol, a páncélosa légvédelem nélkül grasszál és nem mészárolják le. Ezek nagyon kezdõ/béna játékosok.

Molnibalage
Szeritnem nem lesz jó. Ez egyértelmûen 10 vs 10 coop deck. Szóló játékben ennyi és ilyen drága gép nem nyerõ. Az 3,5 perc alapján én azt látom, hogy csak azért megy ilyen jól neki, mert az ellenfél harmatgyenge.

http://www.youtube.com/watch?v=0gnLOJkEubs
Nekem most ez tetszik.Ezt próbálom ki este
Molnibalage
Mostanában MI ellen szoktam tesztelgetni fegyvereket. Tegnap kipróbáltam pár olyan egységet, amit eddig soha meg a terep hatásait próbálgattam.

A legfejlettebb jenki AV-8 meglepõen durva csapásmérõ tud lenni. Mivel lassú és az AGM-65 tûzgyorsasága nagy, ezért egy rácsapásból is tud kétszer indítani és még gépágyúzni is. A rakéta 30-as AP powerje meg elég jó. Volt, hogy két 100-as körüli árban levõ hk-t lõtt ki egy rárepülésbõl. Sajnos olyan is volt, hogy semmmit. Az a fránya random generátor... A gépágyúja sem éppen harmatos és good ECM-mel annyira azért már nem szar.

A másik érdekes kérdés a harckocsik használata városban. A program minden kis biszbasznak számolja a kitakarását, amit viszont nem látni kizoomolva. A lakótelep szerû blokkok között bujkálva a város szélés egé érdeket dolgokra képesek a harckocsik. Az épületek közötti részen képes az utak egy részére rálátni, a helikopter viszont csak igen szûk sávban lát be, tehát egy épület mögül elõvillanó SAM/AAA elég csuda dolgokra képes. A dolog szépséghibája, hogy nagyon szöszölõs.

Szólóban a különféle egységekkel érdemes megnézni azt, hogy a fire location parancsra milyen találati arányt ér el, támpontnak nem rossz. A bibi az, hogy ATGM-mel ilyet nem lehet, annak célpont kell. A fire location paranccsal azt is megnézheted, hogy mire lát rá egy egység és azt, hogy pl. erdõbõl mennyire lát és lõ ki egy tank. Fontos dolgok ezek és normális feedback csak akkora van, ha az adott egységgel bohockodsz, amit a pillanatnyi harchelyzetben nem tudsz megcsinálni idõ hiányában.

Molnibalage
Privátban küldtem már át.

Küldhetnél TS3 szerver címet ! [email protected]
Molni !
Molnibalage
Nagyon egyszerû. Kell egy szerver cím és egy jelszó, meg aki majd ad neked engedélyt a TS szerveren, hogy mozoghass. Asszem ezt mindenki megteheti, aki már tud mozogni a szobákban. Én tudok.

Ezen felül hangerõ állítás kell és push to talk gomb beállítás és ennyi. A felvételnél meg be kell állítani, hogy melyik kimenetet vegye fel a gép, az hallatszik a TS-en. Ha beszélni nem is tudsz, engem attól még hallhatsz.

Van a gépemen talán.Este megnézem.Régen használtam.Beüzemelést már lehet elfelejtettem.
Molnibalage
A TS szervert ismered, amit használni szoktunk? Azon keresztül könnyebb a kommunikáció.

Tegnap láttalak,de ha játékon belül vagy nem látod ha rád írok.Ha decket pakolsz akkor se.Ez így elég szar.
Molnibalage
Egymás elleni vagy coop multira ki kapható? Tegnap csak kreténekkel futottam össze, szenvedés volt az összes játékom. Így semmi értelme.

1 vs 1-ben meg túl véletlenszerû. Egy heli rush decket nem fog meg egy átlagos deck, mert egyszerûen nincs annyi légvédelmed, csak erre meg nem lehet felkészülni. Ugyanis légvédelem csak supportból vehetõ vagy magy gyalogságból MANPAD, de azt még erdõen is simán lehentelik. A helik azok a heliknél és a gyalogság mellett is vehet szállító jármûként, tehát egyszerûen elfogy a légvédelemed. A PACT deck kõkemény Mi-24 harci heliket tud így venni és nem minigunos UH-60 meg géppuskás UH-1-et...

Mondjuk a NATO oldalon meg az 'A' deck jenki gyalogságnak vannak nagyon durva jármûvei, csak ez sovány vígasz, mert azokat meg az olcsó PACT harkcsoik és heli rush henteli le... A US Marine egyes jármûve nagyon druván leosztja a puha jármûveket. Az M2 i-TOW-ja sem rossz, de egy mákos 25 credites T-55 is egy lövéssel szétszedheti az 55-ös TOW platformodat...

A légierõvel meg lassan ott tartok, hogy semmi értelme. Védõvadászokat veszek azt annyi. Harci helikkel próbálkozok inkább, néha egész szép eredményeket lehet elérni. Csak éppen a semmibõl feltûnõ légvédelem képes megenni õket és a PACT szokás szeritn ûbertáp. A sima Tunguzka 2800-as indítási azonos a Hellfire-val. Apró hiba, hogy a sima Tunguzka nem proto az AH-64 meg igen... A többi Hellfire platfrom meg szarra sem jó. A proto Tunguzka 3500-as lõtávja helik ellen meg a nettó köcsögség kategóriája.

NATO oldaon egy 2800-as indíási távú SAM van heli ellen, a francia Roland. Apró hiba, hogy repcsik ellen elég gyengus a Tunguzka meg nem... A fejlettebb M48 Chapparral persze szintén 3500-as, csak éppen kevesebb jön belõle, mint az oroszból és összevissza 4 rakéta van rajta a Tunguzkán meg 8...

(Múltkor az alap modell 4-bõl semmit ért el egy Mi-24 ellen....)

Eszméletlenül kiegyensúlyozatlan és hülye dolgok vannak benne helyenként...

http://www.esl.eu/eu/wab/go4wargame/

http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=112&t=35099

2v2 conquest mód

Tegnap raktam össze USA pakkot.Kb.este 20 órától vagyok.Bár az oroszok továbbra is a kedvenceim.Fõleg azokkal tolom.
Molnibalage
Ráér valaki ma egy kis tesztelésre? Megnézném, hogy a szupertáp MiG-21bis gépek hogyan boldogulnak F-15A, F-15C ellen.

Molnibalage
Asszem én is ki fogom, csak picit másképp. Egyébként meg eszemfaszom megáll, akik védig ezt, hogy ez milyen jó adabázis. Egy óvodás jobbat csinálna ennél.

http://www.youtube.com/watch?v=yAbJiF02D5E
Este tesztelem is.
Tetszik a linkelt deck.Ki is próbálom.Úgy is rosszak a statisztikáim.<#duhos2>
Molnibalage
Skacok, egy PACT C deck reggelire megesz egy NATO a decket. Szavak nincsenek a készítõk hülyeségére.

Molnibalage
C deckbe R-73-mal repülõ MiG-21 és R-73 + R-27-tel repülõ MiG-21bis mehet. Ez egyszerûen õrület...

Molnibalage
Nálam most jött el az a pillanat, hogy feldugnék egy seprûnyelet a kedves fejlesztõk seggébe. Ezt a decket láttam a kinti fórumon.

A Buk-nál 1970-es dátumot adtak meg ezek a balfaszok. C deckbe (!) lehet tenni olyan légvédelmi egységet, ami igazából 'A' deckbe férne be. Még a '80-as évek közepén is alig volt eltrejedt. 1970-es dátumot adtak neki. Hülyék ezek bazdmeg...? 1973-as arab-izraeli balhéban tudták elõször a Kub-ot bevetni...

Eszemfaszom megáll. Egy szovjet C deck légvédelme megfogja a NATO A deck légierõt. No comment. El is ment a kedvem egy idõre...

Jeffjohnson
1. Nem ez inkább, "hagyományosabb" RTS
2. Nem de ellenfelet mindig találsz
3. Igen

mijki
Sziasztok!

Valaki emlékszik-e még az elfeledt World in Conflict-ra? Az nagyon jó játék volt, sokat játszottam vele és nagyon szerettem. Csak most már eléggé kihalt és elkezdtem kacsingatni ennek a játéknak az irányába. Szóval lenne három kérdésem, az elsõ, hogy hasonló a játékmenet mint abban a játékban(WiC) és van aktív(lehetõleg nagy) játékosbázis, hogy bármikor belevethessem magam a csata hevébe? És a legfontosabb, megéri-e az árát?

Válaszotokat elõre is köszönöm.
Üdv, mijki

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro