2890
-
Asszem én abbahagyom ezt a játékot. Semmi mást nem csinál, csak felidegesít... -
Érdekes koncepció. -
Most látom az incoma rate szabályzót. Jihááááááááá! Még, ha az induló pontszám viszonylag magas is lehet low cost / köztes gémet csinálni. Végre nem csak végletes játék lehet az agyatlan hentelés meg a totál minimál. -
kanesoban #1365 A Red Dragon fórumon. -
Nem rossz. Hol találtad? -
kanesoban #1363 Itt egy kép arról, hogy hogyan fog kinézni a Red Dragon-ban a multiplayer lobby (bár még valószínűleg ez nem végleges):
Két figyelemre méltó dolog:
1. Lesz preview kép a pályákról
2. Végre lehet majd az elkölthető pontok bejövetelének sebességét szabályozni -
Csak akkor meg azért lehet uncsi, mert sok vs sokben letolni úgy az ellenfeleket, hogy közülük egy kilép vagy mind láma, ti meg összeszokott csapat vagyok az meg eléggé uncsi/egyoldalú lehet.
Ezen felül 1 v 1-ben teljesn más stílusú a játék és a deckek is. A légierő nekem pl. szinte veszteségek nélkül operált rankedban, egyszer lőtték le egy drága gépemet, mert én balfaszkodtam el és még mákja is volt az ellennek. Ilyen környezetben egy szóló EF-111 is eszméletlen durva lehet. Egy ellen hozott be bék Buk-ot, gondolván, hogy lezárja a légteret.Raven egy rárepülésben kikapta mind a kettőt. Persze az ellen volt a láma, mert mozgás közben talán kapcsolja ki a radart... :) -
kanesoban #1361 Na igen, szerintem is kétféleképpen érdemes játszani:
1. 1v1
2. minden mást ismerősökkel (vagy legalább a társak egy része legyen ismerős) -
Szpecnyaz #1360 Én valamelyik nap játszottam egy nagyon "élvezeteset". 2v2 volt, a társam eleve úgy kezdte hogy semmilyen egységet nem pakolt le, hanem egyenként hívta be az egységeit. Innen nem nehéz kitalálni hogy milyen gyorsan kaptunk ki. Utána meg egy 3v3ban megint kifogtam egy olyan barmot aki azzal kezdte a játékot hogy lepakolt 2 T80U-t. Majd a csata elején előre küldött 2 SU-25T-t, anélkül hogy azoknak lett volna bármi célpontja. 5 perc múlva már semmi nem volt neki és kilépett.
Az ilyenektől tudok agyvérzést kapni. -
Akkor jó. :)
Tegnap megint játszottam kettőt. Bár inkább ne tettem volna... Az egyik egy 10 vs 10 conquest volt. Amikor az egyik játékos 4 db 203 milis ágyút tett le FOB mellé, akkor már tudtam, hogy ez bukta lesz... Olyan balfaszok voltak a csapattársak, hogy az egyik belépő zónát is elfoglaltak, mert ilyen baromságra költötték a pénzt... kb. 10 perc sem telt el és vesztettünk. A hülye barom azt sem fogja fel, hogy először talán vegyen fel pozíciót és aztán vegye meg a CV sniper ágyút, ha már ennyire erőlteti. (Szó se róla a CV sniper ágyú szart sem ér, ha nincs hozzá töménytelen recon...) Naná, hogy mivel másra nemigen volt pénze, el is kenték a száját, mert egy enyémhez hasonoló támdó erő pikk-pakk legyalulta a hátországot hiáby nyomultam előre szépen a szárnyakon...
Aztán volt egy low cost game a Highway to Oslo pályán. Az nem volt annyira rossz, de pont a végén szerencsétlenkedték el páran és kaptunk ki kis difivel.
Én nagyon affelé tendálok, hogy 1 v 1 játékot vagyok hajlandó tolni, low costot vagy csak ismerősökkel sok v sokat. Én sem vagyok profi, de egyszerűen egyfaszt kapok már a sok béna embertől, akikkel megver a sors...
35% most a győzelmi arányom amikor volt már 42% is pár hete. Ennyire "szerencsés voltam". Amikor ismerősökkel teli low cost vagy sok vs sok van, akkor érdekes módon majdnem mindig győzünk. Nem lehet véletlen... -
ToMy_ #1358 A társak toltak az elején repcsiket tőlünk is, azok lefoglalták az ellenség légierejét, egyetlen rácsapás jutott csak el a helikhez, de az sem tett bennük kárt. -
Nagyon figyelmetlen ellenfél lehetett. A komolysbb csapatmunkában dolgozóknál a front mindkét oldalára letesznek csúcs MANPAD-ot vagy Chapparal szintű légvédelmet, amik gyorsak is. Mázlid volt. Vagy lekaphatták volna őket olcsó spam repcsikkal is. Amikor én low cost gamet tolok helis szállítás csak akkor jellemző, amikor már az második hullám jön, hogy gyorsan odaérjenek. -
ToMy_ #1356 A tegnap este nálam is a kísérletezésé volt:
10 fős lowcost játékban, Stromsund pályán csak ami tgyalogosokat vettem Twin Huey-val, és melléjük 2 SAS-t Lynx-el (a korlátozott légvédelmi képességük és a felderítési bónuszuk miatt), és start után rögtön átdeszantoltam őket a folyón a túloldali zóna part menti erdőjébe, ahová 90%-ban az ellenfél CV-jét telepíteni szokták.
Simán átértek, az erdőbe is veszteség nélkül jutottak be, majd az erdő szélén elhelyezkedve az ellenség lövészpáncélosait, gyalogságát, és az utánuk érkező kerekes légvédelmét, majd a CV-t is szétcincálták. Ezután a maradék felszámolásában már a transzport helik is tudtak segíteni. Az erdő elég nagy volt ahhoz, hogy a menetrendszerűen érkező tüzérségi csapást kikerüljék, és minimális veszteségekkel addig tudták tartani magukat, amít a csapattársak földi menetoszlopa is odaért. Onnét már sok esélye nem volt a másik társaságnak.
Szóval a Marines+SAS helikopteres deszant kombó egész ütőképes, megfelelő terepviszonyok mellett kimondottan jól tudják tartani a gyorsan elfoglalt stratégiailag fontos pontokat. -
Mondjuk 1 v 1-ben új taktikát próbálok majd ki. Az alap helyet komlyabb CV-vel védem be. Eddig is tettem le légvédelmet és gyalogságot védeni a CV-t. Nyílt terepen infantry nem fogja kiszedni. Ha erdőszélen áll és van mellette recon inf, akkor talán nem tudják meglepi annyira.
Már így is volt olyan játék, ahol a snipingoló ellent elég csúnyán kisztotta a takarásból előbújó MANPAD és SHORAD, meg a hirtelen felbukkanó két olcsó AV-8. Pikk-pakk lerendezték a támadó erőt. -
laca95 #1354 melyik oldalon rendelted meg ?
-
Men of War: Assaul squad 2 -
Az első a Company of Heroes 2. A másik az mi? -
hát én a napokban rage quit-oltam a CoH2 ből... és előrendeltem a MOW-ot -
Az elmúlt napokban nekem csak az agyamat baszta fel a játék, ezért tervezem, hogy egy időre abbahagyom. Egyszerűen olyan debil társakkal vert meg az isten, hogy az fáj. Az 1 v 1 meg nagyon szerencsejáték sok esetben.
A meglevő pályák nagy része meg sajnos egyenesen katasztrófa. Az új 10 v 10 pályákat leszámítva szinte mind hulladék. Vagy túl sok fedezés van és hegyes völgyes az egész, vagy akkor nyílt tér és sík terep, hogy reménytelen az egész... -
No igen a CV sniping idegesítő, éppen ezért nem is értem minek a játékba. Egyböl eltünének az ilyen "megkerülöm a pályát 3 helivel" taktikák, amiknek semmi köze a valósághoz. -
Érdekes ez a ranked lista. 5 győzelem és 4 vereséggel már a 340-ik vagyok. Nagyon kevesen játszanak ilyet, vannak nagyon magas pontszámúak és nagyon alacsonyak. A kettő közt szinte semmi.
Nem lenne rossz, ha nem eszeveszett CV sniping lenne az egész. Gyakorlatialg már mást sem csinálok, hogy létrehozok egy alap csapásmérő erőt, ami elindul és felgöngyöli az ellent, hátul meg a CV be van védve MANPAD, SHORAD és gyalogsággal az helis betámadásokra.
Volt olyan user, aki az induló zóna erdőségéet kezdte el randomra bombázni F-117 és A-6-tal. (Az F-117 alkalmazása nálam is felmerült.) Persze mikor jó reconnal és F-15C-vel lekaptam mindkettőt és a csapásmérő erő két CV-t is kikapott, akkor egyből kilépett. Az egész játék 10 percet sem tartott... -
Frissítés. -
A rankedra visszatérve. Bosszantó volt kikapni, de itt legalább csak magamra foghattam. Bárki aki kipróbálja figyelmezetetem, hogy a conquest játékmód ellenére a legtöbb játékos destruction taktikával tolja. Legfeljebb 2 zónát foglal el az elején és inkább megpróbál letolni a pályáról. A recon olyan fontos, mint még soha, a recon helik túlélési ideje szinte 0, egyből tolják rá a vadászokat.
A bibi még az, hogy a pálya is random meg az ellenfél is, a kezdő pontszám 1000 alatt van, ezért komoly A cat deck nem nagyon rakható össze, egyszerűen nincs pénz komoly technikára. -
Na, játszottam néhány 1 vs 1 rankedet. Pontosan az történt, amit felvetettem. Az egyik pályán annyira lezúzott a helispam, hogy nem tudtam visszahozni a meccset. Ha még van pár percem, akkor letoltem volna az ellent.
A CV sniping rohadtul nem tetszik. Oltári nagy marhaság volt 1 v 1 conquestet rankeddé tenni. Képtelenség mindenre odafigyelni. Az egyik meccsen a semmiből jövő heli nyírta ki az összes hátsó CV-t, mikor volt mellettük recon és egy helyen még MANPAD is...
A köv meccsben én is így nyírtam ki a belépő zónáját az ellennek Highway pályán.
Összességében nem lenne rossz a ranked, csak érdekes módon colonel ellen tett be, mikor egy senki voltam. Ahhoz képest alig vert meg. Meg, hogy eszméletlenül szerencsejáték és baromi kevés a kezdő összeg. -
Vagy másképpen fogalmazva, egy nagyon WIP. Azonban, ha a két fő nemzetnél ennyire nincs variációs lehetőség, akkor ezt élből el kell felejteni, egy így értelmetlen.
A srác mintha repcsi nélküli WEE korszakot sírná vissza. -
Megnéztem. Szerinem egy vicc a MOD, vagy csak nem működik. Gyakorlatilag nincs variációs lehetőség, csak jenki és szovjet oldal van. Légvédelemből egy fajta, vadászgép nincs, árak röhejesek. -
Az hol van, hogy hogyan kell backupot csinálni? A leírás csak a deckek backupról szól... -
Akkor ki kell próbálni. A gépeknél viszont akkor meg kérdéses, hogy mi értelme a légvédelemnak, ha úgyis halálosabbak és nehezebb őket megállítani és ritkán jönnek. -
kanesoban #1340 Na, úgy látszik nem tudok háromig számolni. :P -
kanesoban #1339 Nekem nagyon tetszenek azok az ötletek, amik itt le vannak írva. Főleg ez a kettő:
- Játék lassabb, nem kellenek annyira jó reflexek
- Repülőgépek halálosabbak, de nagyon hosszú idő, amíg újra behívhatod őket (10-15 perc)
- Ritkán kapsz pontokat, ezért jól meg kell gondolni, mit hívsz be, előre kell tervezni. -
Ráadásul mivel MI nem tudja kezelni, ezért még a teszteléséhez is multi kell... -
Annak sincs értelme, mert alig tudsz valakivel játszani, csak azzal, aki hajlandó használni a mod-ot. -
bubis asvanyviz #1336 Jah egy olyan kéne ami összegyúrja a legjobb ötleteket a modokból, nekem ilyesmire nincs időm de fasza lenne fejleszteni egy sajátot, és akkor nem kéne kompromisszumot kötni. -
Vannak benne jó ötletek, de olyan húzások is, ami miatt valahogy kicsi a késztetés a próbára. Nehéz döntés. -
bubis asvanyviz #1334 Ha már felmerült a játékegyensúly, és a modok kérdése nem lenne kedvetek kipróbálni egy igen igéretesnek tűnő modot?
A wargame 1984 nevet vieseli, és többek között taktikusabb, lassabb összecsapásokat ígér. (lassítottak az egységek sebességén, és egy sor más dolgon is)
Ősz óta nem játszottam a játékkal, de ezt kedvem lenne kipróbálni. Majd szóljatok ha van hozzá kedvetek és leszervezhetnénk egy meccset a moddal.
Itt megtaláljátok a leírást, és a linket is hozzá. -
Hol? -
Porta #1332 ez nem igaz. WEE ben is simán ki lehetett bekkelni a helospamot.
Kell egy kis tartlékot hagyni nem mindent elkölteni. Kapásból 5 dolgot tudnék helo spam ellen felsorolni. De meg kell nézni a top10es emberek replayeit -
Meg irgalmatlan nagy szerencsejáték. Ha helo spam jön szembe, akkor megfektethet, ha éppen nincs légvédelmed akkor hello... -
Nagyon kíváncsi leszek, hogy játékmechanikailag hogyan illenek majd a rendszerbe és az, hogy milyen védelmük és tűzerejük lesz, no meg áruk és az, hogy hogyan javíthatóak. :)
Mintha azt írták volna, hogy nem lesz CIWS és más védelem, akkor viszont nincs ötletem, hogy a bejövő fenyegetések ellen hogyan küzdenek majd...
A teaser videóban egy masszív hajóról indított rakétatámadás látszik szerintem.
A kisebb hajóknál érdekes lehet az, hogy felúszva a folyókon milyen fira supportot adnak és a földi egységek képesek lesnek e tüzelni rájuk. -
Porta #1329 10v10ben soha nem is lesz balance. az poén miatt van benne.
1v1et kell játszani. az az igazi stratégia