2890
-
Az ember meglepően gyenge játékosnak érezheti magát, ha noobokkal kell szenvedni. Mitó magyar srácokkal tolom együtt kb. egyszer kaptunk ki és akkor is csak éppenhogy és már igen fáradt voltam. Az elmúlt kb. 60 játékomban 4 vereség volt az ALB-ben, abból egyszer az, amikor 3 v 3 vagy 4 v 4-ben mentnük együtt egy pocsék ALB pályán, ami annyira nem balanszolt, hogy semmi esélyünk nem volt és folyamatos rocket arty spammel szemben képtelenség volt támadni.
Mikor elkezdtem velük játaszi, akkor 35% táján volt a győzelmi arány. Most majdnem már 50% és csak nő és nő.
Nem biztos, hogy "rossz" játékos vagy, csak ha idióták/bénák/noobok és/vagy ezek tetszőleges kombinációja vesz körül, akkor tehetsz bármit főleg ha a csapat fele kilép... -
Mondanám, hogy 1000+1 dolgom volt és nem volt időm de az csak részben lenne igaz :). Olvasom itt a "blogodat" :) és kb. ennyiben ki is merül a játék, 1x voltam fent de elment a kedvem, ahhoz meg, hogy jól játszak, napi szinten jó pár meccset le kellene nyomni, ahhoz meg már tényleg nincs időm/kedvem.
Gondolom te megvetted már az új részt de én lehet inkább a WT:GF mellett döntök és inkább tankozom. Igaz ott is elég táposak az oroszok, dehát így van ez mindenütt :) -
Frissítés. -
JN mostanában nem nagyon látlak wargameezni. Mi a szitu? -
Én sem. Más. Nézte már valaki a naval speces decket...? Röhej.
Nemhogy a NATO, de a jenki (!) naval deck (ex. marine) nem rendelkezik BVR képességű vadásszal a kőkorszaki F-4-et leszámítva, ami kb. seggtörlésre jó még a középkat gépek ellen nemhogy a csúcs szovjet gépek ellen. Igen, sok csapásmérő van, de minden jenki gépen csak AIM-9 van és AIM-9M is csak a F/A-18C-n, amiből egy jön be... SEAD gép az egy card Prowler...
Mi van a szovjet deckben...?
2xYak-141. 40% ECM, és 2xR-77 meg 2xR-73.
2xSzu-27PU, 50 ECM%, 4xR-77 és még csapásmérő is.
Ezen felül van Szu-24 SEAD, nem túl jó, de legalább van. Sok hívható be, olcsó.
Szu-24 FAB-bombával.
Két fajta Yak, van napalm és FAB-500.
Röhej, de a korlátozott géptípus ellenére a szovjet naval deck sokkal erősebb, mint a jenki. Van BVR gépe és a többiből hívható be komoly mennyiség.
Vágjátok? A szovjet erősebb... Akiknek olyan "sok" rephordozójuk volt...
Eszemfaszom megáll ezeket a barmokon, de tényleg. Semmi értelme nincs kék oldalon a naval decknek, mert semmi értelmes nem hívható be, mert a jenkiknek mindenből egy cardja van és, még ha több is lenne használató BVR képessége 0. A vörös naval deck is két perc alatt lelő mindent nemhogy a USSR national deck Szu-27M és PU-val... -
Ha meg nem akkor időt és kreditet vesztettek. Én soha sem szerettem az ilyen taktikákat. -
4 v 4 taktika. Két játékos vesz 2-2 ilyet és a másik kettő ad mellé SEAD és vadászfedzetet és rámennek a kezdő zónára. Vagy bejön vagy nem. Ha bejön, akkor aúú.... -
Egy baj van velük, hogy egyesek arra fogják használni, hogy cv-t vadásszanak vele. Így rákényszerítenek téged arra, hogy egyrészt nagyobb védelem legyen a cv körül vagy fegyveres cv-t vegyél. Persze neked is ugyanezt a taktikát kell követned, ami kicsit sablonossá teszi a használatukat. -
Atombobma feeling.
-
Sniper recon hatékonysága és rejtőzködési képessége. Elég durva. -
RD patch, gépek változnak. Valahol értelmes, valahol kevésbé. Azért itt-ott halgattak a userekre. -
-
A radaros légvédelemről meg le fogok szokni. 2 legjobb jenki Hawk nem volt képes két kör alatt eltalálni egyszer sem a MiG-25BM-et, az meg a második kör leírása közben mindkét SAM-et kilőtte... És MiG-25BM-ből is lehet kettőt hozni, míg EF-111-ből nem... -
Szavazás. -
Porta #1554 Megvan a játék.
Este mehet a játék ha van valakinek kedve.
Itt bent vagytok? Egyszerűbben megtaláljuk egymást.
http://steamcommunity.com/groups/wargamehungary -
A cluster bomba biztos, hogy nem ölt meg egyetlen gyalogost sem. -
peaks #1552 Egyébként kivitt a 40-ből 37-et, de az a maradék 7 elpusztíthatatlan volt már utánna. Ez volt ami igazán érdekessé tette a dolgot. -
peaks #1551 Legyen a címe Wargame: Thüzesz szárkány -
Még valami, a topik címét nem kéne átnevezni Wargame series vagy valami hasonlóra? -
A cluser bomba hatástalan gyalogos ellen talán, ha morale damage-t, ha okoz... -
kanesoban #1548 Cluster bombák nem nagyon sebzik a gyalogságot. Napalmot kell dobni vagy pedig olyan bombázóval kell bemenni, amelyiknek a bombájának magas 'HE' értéke van. -
peaks #1547 Városban csücsültek. Végig lőttem őket artyval, plusz megszórtam őket SU-25SK (vagy csak simán a K variáció, mindegy, amelyiken a cluster van). Rájuk küldtem egy kisebb észak-koreai hadsereget külön a transportokkal, plusz elit gyalogság meg t55-ök és az eredmény az lett, hogy egy ember veszteség nélkül, túlélték a városban... -
Vagy rakd fel az replayt és megnézem, hogy mi volt. -
A bombázás alatt mit értsz? Ki bombázott kit? -
peaks #1544 Ma is megérte játszani. Egy csapat Kustjägre és egy csapat Rifleman'90 megölt karcolás nélkül bombázás alatt, 4 teljes osztag koreai gyalogságot apc-stől, támogató tankokkal mindennel együtt. Csak egy picit op ...
... na jó inkább nevetséges. -
A Bushranger helivel legyetek óvatosak, mert a nemirányítatlan rakéta AP poweres...! Néhány rakétával és másodperc alatt nekem szétkapták a legjobb T-72-őmet. Kicsit OP a cucc, mert 45-be kerül... -
Észrevette valaki, hogy az szovjetek milyen tápos szállítójárművet kaptak? BTR-7. 7-es fronpáncél és gránátvető, mindez 30 zséért... Egy "mini BMPT". -
Az ATGM gyalogság nagy baja, hogy foglalja a helyet más elől a városban. Ha az van a város szélén, akkor a közelben levő támadó gyalogság őket darálja le. Ha meg lecseréli őket az ember másra, akkor meg a város felé masírozó gyalogságot a sok ágyús platfrom tudja támogatni. -
Sith #1540 Azért az ATGM gyalogságnál azt ne felejtsük el hogy sokkal nehezebb felderíteni őket mint a járműveket. Természetesen nem azt mondom hogy egy ATGM gyalogság megfogja a jobb szárnyat pld de szerintem megvan a maguk helye, csal ésszel kell használni. -
Az ATGM-mal szemben az ágyú lövése gyorsabb. Tehát, 1500-1900 méter táján az ágyús palatfromoknak elég nagy előnyük van, mert bepánikolt ATGM mire lő ők már vagy kétszer lőnek. Ha négy olcsó IKV 91 szerű cuccod van, azok úgy szétcinálják őket, hogy ehaj. A Konkurs meg a Leo 2A4-be kemény 1 sebzést visz be. Volt, hogy négyes ATGM csoportot éületeben mészárolt le egyedül, mert a pánikolt ATGM inf. egyszersem találta el -
Nem. Ahol ATGM gyalogság van, ott más is van. A fél város morálják beadárom.
Ha meg csak két ATGM van, akkor azoknak semmi esélyük. Én pl. egyáltalán nem használok ATGM gyalogost, annyira gyengének tartom őket. A legtöbb noob player beáll ATGM-mal és azt hiszi, hogy fú, akkor gond megolva. Recon mellett megy a rockte arty aztán smoke és top tier és olcsóbb nagy löveges platfromok meg halomra mészárolják őket... -
Porta #1537 oké de egy ne mond már hogy egy rocket artit mondjuk két 20as unit kivégzésre akarsz használni..
EEben a rocket artit CV vagy blob ellen használtuk -
Porta #1536 minusz egy "nem" az első mondatból :)
mért nem lehet itt editálni a hozzászólást? -
Komoly napalm gép és rocket arty esetén ez nem működik. Lásd a 1473-as kommentet. Egy sima rocket arty lefed jó sűrűn 3-4 blokkot lazán. -
Porta #1534 Az EEben ha egy inf bement egy házba és te elkezdted lőni mondjuk artival vagy akár force tank fireel akkor nem az általában megmurdert hamar. de legalább pánikolt.
itt meg mondjuk van egy zona ami 6 épületből áll. Tegyük fel a legalsóban van két inf. Elkezded lőni artival az ellen kiadja a parancsot hogy zóna elhagyása északra és csodák csodájára a két inf teleportál egyből a a zóna északi részére a legalsó házból. ami kb 20 méter. Máris nem talál az arti vagy a napalm... no comment.
-
ALB-s gépigényhez képest nálam nincs változás. A város blokkos rendszere most is megvan.
Az ATGM meg a totál olcsó füsstel lazán kinullázható vagy rocket artyvan terítsd be a város szélét. A pánikolt ATGM gyalogság a kertkaput sem találtja el. Még, ha valami csoda folytán az első lövés talál, akkor is 400%-kal hosszabb újratöltés alatt kb. minden megöli őket.
Az EE-val nem játszottam, de ott ha nem volt ilyen rendszer, akkor mégis hogyan kaptak fedezékbónuszt a gyalogosok..? Tudtommal sehogy. Volt erről is fórumvita, a játékosok kb. 90%-a soha a bödüs életben nem kívánta volna vissza az EE-s városi harcot. Túl sok mikro, ahhoz meg az AI túl hülye. Ugyanis sokszor nem pontosan ott áll meg az egység, ahol neked kell, ezen felül tüzérség ellen a block rendstzer nélkül fedezék és rejtőzködési bónusz sem lenne.
A 15 pontos ATGM meg a közpes hk ellen sem rúg labdába nemhogy a top tier hk-k ellen. Fedezébónsz nélkól a hk a 2 embers orszagokat egy lövéssel szedi szét. A rocket arty még fedezékban is bepánikoltatja őket... -
Porta #1532 ez változott? -
Porta #1531 gépigény mennyivel nőtt?
városok mennyire rombolhatók? esetleg a környezet? Totál nem figyeltem a hireket bocs!
Ami miatt én abbahagytam a játékot az a hülye új inf combat zone system volt. Egy 15 pontos ATGM inf a városban iszonyat pusztitást tudott végezni. Arti, napalm elől meg arréb lehetett őket teleportálni. Sokkal jobb volt a EE rendszere. -
Nem baj, ha sok a noob, de legalább kommunikálnának vagy figyelnének rád...
Mikor én azzal az állítólagos profival meg még ő közölte, hogy maradjak inkább csendben. Hát majdnem elküldtem a jó kurvaanyjába. Azt persze mikor az elszúrt gyalgos offenzívájából én húztam ki a szarból meg végén közöltem öcsi, nézze a stat, hogy kinek köszönhető főleg a győzelmet, akkore valahogy kussolt a drágám... -
Kacyking #1529 Egyetértek molnival abban, hogy nagyon sok a noob. Amikor együtt toltuk nem is vesztettünk el egy meccset sem. Én is játszottam kicsit 1 vs 1-ben meg több vs többen. Ez utóbbinak nem látom már értelmét a rengeteg béna/kezdő csapattárs mellett.
A pályák sokkal nagyobbak mint az ALB-ben. Rengeteg hely van a manőverezéshez és a légierő is sokkal jobban használható mivel a nagy térkép miatt jobban szét van szórva a légvédelem.
Míg molni az usákokat és oroszokat próbálta ki én a személyes kedvenc Eurocorp és keleti blokk felé mozdultam el.
Eurocorp:
Rengeteg kiváló gyalogos egység (ALB-ben is durva volt a francia gyalogság) , a mistral az egyik legjobb manpad és a német deszantos is nagyon ütős.
Logisztika rész is nagyon erős a mankatival meg a CH-53-al.
A légvédelem és tüzérség is nagyon jóféle. (MLRS, CAESAR, Aufi )A crotale egyedül ami csalódás nekem. 4db rakétával semmit sem ér. Pontatlan és erős 20-30mp alatt ellövi a készletét még mozgás közben is.
Tankoknál a többi nagyhatalomhoz képest inkább csak a középkategória teteje. A Lecrelc és a Leo2A5 nagyon ütős azon kívül azonban csak a Leo2A4-van. Bár ez már így önmagában általában elég.
A felderítő szekciójuk is nagyon jó. A mistralos felderítő simán elmegy légvédelemnek is. A felderítő Tigris meg kegyetlen. Lelő helit és tankot egyaránt.
Járműveiket annyira nem használom talán csak a wiesel tow2 van bent.
A helikopter szekciót szintén erősíti a Tigris. Az egyikhelik ellen a másik tankok ellen specializálva és elég olcsók is.
Repülőknél a játék legjobb vadászgépe (Rafale) és elég jó csapásmérők vannak. Egyedül a páncélvadász repülőgépeket tartom gyengének.
Egy szó mint száz a Eurocorp a kedvencem :D