Wargame series (Red Dragon)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is jobban örülnék neki, ha jobban látszana a PACT vs NATO-nál a mennyiség vs minõség. Viszont szerintem nem merik úgy belõni az értékeket a fejlesztõk, mert
1. Az átlag játékos nem értené meg ennek az okát, és fel lenne háborodva, ha mondjuk PACT-al játszva azt venné észre, hogy bizony az ellenfél repülõi sokkal jobbak, és nem jönne rá arra, hogy esetleg nagyobb tömegben lehetne
alkalmazni õket vagy
2. A játék az olyan játékstílusnak kedvez ahol kevés elit egységet használsz, és nem sok gagyit.. mert egyszerûen könnyebb kevesebb egységet irányítani egyszerre mint sokat.

Az elsõ problémát szerintem egy tutoriallal meg lehetne oldani, a másikat meg az interfész javításával.
Molnibalage
Meg ez is lenne a valóságos. Egybõl más lenne a fekvés, ha azt látnád, ami a valóságbna lett volna, hogy mennyiség vs. minõség. Ez most hol van...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Nem értek egyet. A gép kapja meg a valóságos technológiai szintnek meglevõ fegyverzetet és aztán árazzák be és kapjon mennyiséget. Nem az a módi, hogy "gyenge lenne a MiG-21MF hát kapjon R-73-at és legyen drága" hanem az, hogy tényleg az a fos tömeggép legyen, ami volt. Kapja meg a valós fegyverzet és ahhoz balanszoják az árat és a mennyiséget. Eleve könnyebb a balanszolás, ha csak ez a kettõ paraméter.

Ha szárazföldi jármûveknél kihasználják az 1-12 pontosság tartományt akkor a légierõnél és a SAM-nél mi a faszért nem...? Itt hol van lemodellezve a fostaliga kategória, mint a T-34 és elsõ szériás M48-nál...?

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Egyetértek veled,hogy a repülõkön van mit csiszolni. Kell a balansz azt megértem de legyen reális ha már így reklámozza magát a játék.
Szerintem nem a gépek képességein kéne balanszolgatni, hanem az árukon/képzettségükön/ behívható mennyiségen.
Molnibalage
Túl jó. C deckes gépeken vannak olyan fegyverek olyan gépeken, amik:

ad.1 Soha nem is léteztek. R-27R (!!) MiG-21bisz gépen, meg R-73 olyan MiG-23 variánson, ami soha nem volt. Asszem van R-73-as MiG-21 is. Röhej.

ad.2 Ezek a fegyverek csak A deckes gépre lennének rakhatóak, még ha létezne bármin is.

Ehhez képest NATO oldalon az F-15A AIM-9L-et kap, mert B deckben is rakható és egy rakás gép olyan légiharc rakétával repül, ami degradálja a valóságot. A durva az, hogy még olyan A deckes gép is van, amin nincs AIM-9M.

F/A-18A-n AIM-9L van tudtommal, holott 1983-as IOC miatt kezdetektõl AIM-9M-el repült. Igen, az L-et is használhatja elvben, de bassszák meg a kurva anyukat egy A deckes gépre rakjanak már A deckes fegyvert, mert most már felkerekedek és pofáncsapom õket...

F-16A-n AIM-9J (!) van, amikor kezdetektõl AIM-9L-el repült.

A totálisan elbaszott ECM értékeket inkább nem is írom le újra, csak egyet emelek ki. Az agyon buffolt legjobb vadász MiG-25-nek good ECM-je van, mitn az F-15C-nek. Hát apám, az MiG-25PDSz gépeken is legfeljebb dipló/infracsapda volt és nuku ECM. Az F-15C-nek meg királykatgóriás ECM-je volt.

Komolyan mondom, hogy ezek az idióták kihozzák az ember a béketûrésbõl... Mondhatsz te ezeknek bármit. Az F-14 kapcsán láttuk azt, hogy mennyire értenek ehhez a saját játékukhoz. Naponva váltogatták, hogy akkor mi legyen az F-14-en, aztán visszahozták azt, ami volt. Szánalom a köbön.

Nincs egy egységes nézet, hogy minek mit kellene kapni felsorolva a fõ kivétellel, hogy a SEAD gép azért kapjon jobb ECM-et, mint illene. Csak így a vicces az, hogy a valóságban ALQ-119-cel repülõ F-4G exeptional ECM-mel bír, míg az ALQ-131/184-gyel replõ F-16C meg mediummal.

Egyes értékeket egyszerûen a saját elbaszott szájízük szerint lõnek be a nevetséges balansz dumával. Ezzel indokolják azt is, hogy miért lehet a MiG-eken az, ami... Az is csak kicsit röhejes, hogy a C kategóriás Mirage F.1.-nek van olyan 10 ACC-os légiharcrakéjája, mint az F-15A-nak. Ok, kisebb a hatótáv, de akkor is pont olyan jól talál célbe csapásmérõ ellen, mint a Sas. Csak éppen 2/3 áron és sokkal több jöhet belõle.

Összefoglala, totális koncepciótlanság az egész annak ellenére, hogy Xeno meg én is koncepcionálisan felépített ajánlásokat adtunk. Amikor egy F-16A-nak olyan ECM (túlélõ képessége) van, mint egy MiG-21-nek vagy rosszabb, mint egyes MiG-21/23 változatoknak, akkor valahogy elõször a röhögés, aztán a mérhetetlen düh fog el, hogy ezek a kurvapecérek basznak figyelni arra, aki ért hozzá...

Valaki amúgy tudja/sejti ,hogy miért kapnak ilyen sok jó cuccot a csehek? Mármint van nekik mindenük. Egyedül SEAD gépet nem kaptak még.
Vagy csak simán nem reális?
Túl jó vagy túl rossz?
Molnibalage
A légierõ modellezése továbbra is egy kalap szar a PACT oldalon. Totálisan elbaszott MiG-21/23 modellezés...

Nos annyit megállapíthatok,hogy ennek a DLC-nek nem az új egységek az erõssége hanem sok jó pálya. Bár Aarhus nem jött be de a többi tetszik.

Egységekrõl meg annyit,hogy amit az oroszok/franciák/amerikaiak/norvégok/nyugat-németek kaptak kb sosem lesz használva mert gagyi vagy felesleges.

De a kelet-német csöves légvédelem határozottan jobb mint régebbi társa. A lengyeleknek nagyon jó a SEAD gépük és az RBS-90 is nagyon faja. Az új Challanger pedig TOP 1 NATO tank lett. A streala 3 pedig kifejezetten felüdülés a strela 2-õ után. (Itt megkérdezném,hogy miért pont a csehek kapják a legjobb cuccokat?)
De ami igazából a kanadaiknak is jó de keverék A kat decken nagyot dob az a CF-18. 155-be kerül és bár kipróbálni még nem próbáltam de egy remek kis gép. Két slotnyit lehet behozni egyetlen dologban gyengébb az F-15A-nál,hogy csak 2 Sparrow van rajta,de cserébe a közelharci rakétája jobb.

Az új dán tankról meg vegyesek az érzelmeim. továbbra sincsen még csak középkategóriás dán tank sem de ez legalább pontos.

Azt hiszem minden új cuccra kitértem a pályákról is lehet írok majd.
Rosszul írtam SzakicHUN a nevem ott
Ma valaki jön 7-fele? Ha valaki még nem vett fel ugyan az a nevem mint itt
Hogyne lenne. Csak valamiért nem automatikusan tölti. Nekem a steamben a játékhoz járó DLC-knél kellett installt nyomni rá, aztán felrakta.

Molnibalage
Hát, úgy tûnik, hogy nincs DLC2 ma sem...

Alig várom,hogy kijöjjenek már az új pályák. Meg kíváncsi vagyok az új cuccok miben befolyásolják majd a nemzeteket.
Hypo
<#wave><#taps>

Hypo
a dlck ingyenesek tudom en se fizettem erte😊 a ket game-t vettem 20 eur ért

Kábé minden haditechnika fan rákapott az SGn. 😄
Majd tolhatnánk, mert fura módon kiderült, hogy míg AI ellen szaggat a játék, emberi ellenfeleknél 4v4ben sem.

Molnibalage
Én tutira nem. Röplabdázik este 8-ig és utána jellemzõen kis italozás van. Még, ha nem is lesz italozás jó, ha 9 fele érek haza. Ha lesz piálás, akkor 11 felé. Ha lesz még erõm, akkor felmegyek és megnézem.

Ki akar játszani ma 19:00 körül ? 😄
Molnibalage
Tátám...

MAGNA CARTA will be officialy available on Steam today, at 7:00 PM in Paris

Ez a DLC 2.

Téged valaki nagyon átverhetett, mert én ingyen töltöttem le a dlc-ket. 😊 Amúgy ha gondolod vegyél fel steam-en. Ugyanaz a nevem, mint itt.
Hypo
😊) Rome 3-t ne is emlisd😊)) mekkora bug halmaz de az még nem is lenne nagy gond de akkora unalom, vissza is nyergeltem Med 2 third age MOS -al mekkora feeling az.

Na szóval jó kis game ez tegnap mentem a tutorialokat, vegre egy game ami nem starcraft

Molnibalage
Hullámozó. Mostanában ritkán tolok vele, kb. 1 hete nem is játszottam vele, mert átnyergetlem az XCOM Enemy Withinre. Hát nem egy nagy szám, de most már végigtolom. Aztán az RTW2 hadjáratot is be kellene fejezni, de asszem azt sem veszem elõ, nem egy nagy durranás.

Úgy érzem, hogy nagyon hosszú idõ után ez lesz az a játék, amit idõrõl idõre elõ fogfok venni, mert a multi miatt magas az újrajátszhatósága.

Hypo
Na akcioba mind ketto plusz dlck megveve gamersgate-ról, hogy is maradtam le errõl eddig, hearts of iron -ok után egy felüdülés😊
Na de annyi a tanulni való hogy el leszek egy jó darabig😊 Látom molnibalage te rákaptál😊

Molnibalage
Low cost game. Arattam. (Egy hete.)

Molnibalage
A NATO B decket azért még megnézem, de ahhoz sem fûzök sok reményt. Ha a C deck spamje nem megy, akkor az B sem lesz jobb, csak azért, mert több jobb vadász lesz benne. A légvédelet ettõl nem szedem le. Bár a végén még a gépágyús F-15A fog nekiállni SEAD-elni..

Molnibalage

Molnibalage
Kirpóbáltam az air spamat. Szarra sem jó. Átlag játékosos is simán megfogják, mert a vörösök be lettek tápolva. Szinte senki nem játszott B PAC deckket vagy szovjet deckkel, ezért nem veszteség, hogy a Szu-27 A deckes lett. Elleben igaz, hogy kis XP-vel, de egy cardban jön kettõ. Tehát plusz egy card más vadász befér. Pl. az agyontálpol MiG-25PD...

Olyan vörös CAP-ek rohangnálnak 10 v 10-ben, hogy csak les az ember. A jenkik meg kitörölheti a seggüket az egy card F-15C-vel....

Megint ott tartok, hogy semmi értelme a csapásmérõ repcsiknek, a helik sokkal olcsóbbak és sokkal többet tudnak, túlélõképességük fényévekkel jobb és kvázi korlátlan ideig képesek várakozni a célra...

Molnibalage
Új patch.

- Fixed list of replays and saved games that were invisible.
- American F-14 Tomcat gets its 6 missiles back, instead of 3.
- Uppsala conquest map fixed, one side spawn had accidentally disappeared.
- Norvegian starter deck now uses the correct amount of activation points (43/43)

Sok szenvedés után visszakaptuk azt az F-14-et, ami eddig volt. Zsír mi...? Na, ennyire átgondolt húzásai vannak a fejlesztõknek...

Pact oldalon még a cseh felderítõ pruzkumnicinek is Dragunovja van és olcsóbb, mint a felderítõ Speznaz

Molnibalage
Ma esete elvileg lesz idõm multira. Sokan sírnak az airspam miatt. Akkor ma visszatérek gyökereimhez és összerakok egy B vagy C Cat air/arty spam decket és megnézem, hogy mire lesz jó. Szeritnem a nagy büdös semmire annak ellenére, hogy az EA-6B mennyiségét iszonytosan betápolták és C deckben is elérhetõ. A jenki C deck fürdik a potens SEAD gépben, és most már van buta bombázó és CBU F-111 is. Arty spamrõl meg gondoskodik a LARS és Abbot.

Nato oldalon még ott van a norvég Marinejeger mint sniper, amúgy az amerikai gyalogos Mountainersnek és a cseh motostreclinek is 1050m a stat. távja. Amúgy én azt hittem a CQC az erdõben is jó.

. SMG deal less suppression, are less accurate at long range but have the fastest rate of fire and the best accuracy in CQC fights. They also retain more accuracy while moving than other weapons.
. Assault rifles 5.56 and 5.45 have an average long range accuracy, CQC accuracy, suppression, rate of fire and moving accuracy.
. Assault rifles 7.62 have worse accuracy than 5.56 and 5.45, but the same rate of fire and better suppression.
. Battle rifles 7.62 have the best static accuracy but the worst moving and CQC accuracy and rate of fire.
. Bolt action rifles are accurate but have very low rate of fire, accuracy on the move and CQC accuracy.

Forrás:http://www.wargame-ee.com/forum/viewtopic.php?f=91&t=37069

Tehát minden fegyvert lehet CQC-ra is használni, csak nagyon rossz hatékonysággal. Most már csak az kérdés melyik fegyver SMG az PACT-nál.
Ha vkinek van kedve szívesen csinálnék egy ilyesmi összehasonlító videót:https://www.youtube.com/watch?v=UcHNaOIYtZE ,vagy legalábbis szeretném nem élesben leszûrni a következményeket.

Molnibalage
Egyes recon és SF gyalogos egységeknek van mesterlövész fegyverük. Ilyen pl. a felderítõ és nem gyalogos Specnaz és egy német felderítõ.

Melyik egység ez a sniper, és én miért nem találom az egszégek között?

Molnibalage
Tehát pl. a Marines fegyverét nem használják épületbõl kilõve...? Mert a tapasztalat nálam nem ezt mutatja. Nincs olyan gyalogsági alapfegyver, ami 1050 méterre lõ el. Ehhez képest a várost óvatosan megközelítõ sniperemet az épületbõl 1000 méter táján már lõtték. Olyan CQC fegyvert sem imerek, aminek ekkora lõtávja lett volna a nagy patch elõtt.

Normál esetben a gyalogságnál lévõ golyószórót nem használják épületben, csak akkor ha CQC típusú.
Molnibalage
A CQC milyen bónuszt ad azon kívül, hogy mozgás közben is lehet lõni? Máshogy mûködik épületben levõ ellenfél ellen? Máshogy mûködik, ha a CQC gyalogság épületben van...?

Molnibalage
Én úgy vélem, hogy ehhez tapasztalat és jó csapattársak is kellenek. Én az elsõ 60 meccsbõl kb. 15-ben, ha a gyõztes csapatban voltam. Aztán olyan is volt, hogy 6 vereség után 6 gyõzelem jött.

Ott, ahol normális kooperáció van és nem totál idiótákkal vagyok, akkor kb. 5-10% difi szokott lenni. Múltkor volt olyan meccs, ahol 11 gyõzelem után 20k vs 8 k pontban maradtunk alul. Szinte az egész csapat idiótákból és bénákból állt. Nem hallgattak semmire és senkire.

Tapasztalt játékosokkal lehet jól tolni, mert nagyon felhúzzák a kezdõket, ha kapnak egy kis irányítást. Van pár külföldi, aki felvett ismerõsnek a közös játék után. Nem véleltenül. Ilyen pl. Firstfelix. Vedd fel és hivatkozz rám, talán még rémlek neki, mert kb. 1-2 hónapja nem játszottam vele. Hátha hajlando 1 v 1-ben oktatni, vagy 2 v 2 -ben maga mellé venni.

Nekem még nagyon sokat kell gyakolorni. 4v4-eket tolok, de mindig 800:1600-as arány jön ki, pedig próbálom nem tápolni az ellenfelet, meg már csak C-s paklival megyek, de vhogy nem az igazi. Addigis nézem tovább a tutorialokat, meg olvasok szorgalmasan.

Molnibalage

Molnibalage
A document and settings save game könyvtárába valahol. A kiterjesztése alapján keress rá, simán megtalálod.

A replayokat hová kell másolni?

Molnibalage
Ezek szerint 7 (!!!) ECM szint van. Ennek fényében elképesztõen balfaszok, hogy

ad.1 Nem képesek értelmes nevet kitalálni...

ad2. Nem képesek értelmes értékeket adni...

Más. Tegnap toltam megint egy low cost játékot. 39%-a a killeknek az enyém volt 10 vs 10-ben. 839 vs 180 pont táján volt az arányom úgy, hogy felelõtlenül vesztettem el két gyalogost is. 10 vs 10-ben egyesek már felismernek és nagyon komoly partnerként tekintenek rám. 😊

Persze ennyire szélsõséges eredményhez az ellenfél is kellett, meg mák. Egy Stingeres egységem vagy 5 repcsit és egy helit kapott le.

Srácok, a steamben megjelent három ilyen trading card a W:AB-el kapcsolatban. Ezek mire jók?

Úgy látszik valaki kitalálta, hogy hogyan lehet új nemzetet adni a játékhoz:
Ukrajna ?
A DLC2-t elhalasztották. Úgy volt, hogy novemberben jön ki, de most újabban már nem adtak új dátumot, szóval kétlem, hogy 1-2 héten belül meglenne.
Molnibalage
A DLC2? A jóég tudja...

Na ma megvetem végre én is ezt a zseniális játékot, bár a gépem csak 1v1re elég (lehet hogy 2v2re is, azt csak annó virágboltival próbáltam).

Ezek az új DLC egységek mikor lesznek elérhetõk?

Molnibalage
Új patch megint. Lásd itt.

Eddig élt az F-14 radikális megváltozatatás, de egy változtatástól agyfaszt kapok.

- American F-15C number of packs reduced from 2 to 1.

Ezek után szitne értelmetlen a jenki A deck. A 2x2 F-15C miatt választottam, mert olya fasza CAP-ed adott, hogy a szar csapatlégvédelmet ellensúlyozta. Most már ez sincs. És pár balfasz meg azon sír, hogy a vörös oldalt állandóan lenyomják a kéket meg csak tápolják.

Mivel az F-15A SARH rakétás, ezért nem tud kifordulni csomószor a frontvonal közelében, sokkal valószínûbb, hogy leszedik.