2890
-
A kezdők nagyon gyorsnak találják, de meg lehet szokni. Az ALB-hez képest és kb. fele olyan tempójúnak látom az RD-t. -
nem tudom...
amugy csak én vagyok lassú, vagy a játék tényleg kicsit gyors? :D Én a SLOW-n nyomtam a kampányt, azt éreztem kényelmesnek -
Ezzel csak modellezik azt, hogy neki is illene erre költeni pontokat meg az illúzió. -
én nem tudom, hogy az AI mindent lát e, de azt észrevettem, hogy rendszeresen tolja felém a reconjait, mikor már nincs neki, akkor meg a Zil-jeit :) -
A kampány még elég bugos, hiszen nem volt open beta. Az AI meg úgy lett nem annyira impotens hülye, hogy a PR masszlaggal szakítva az MI ismét mindent lát, neki ninc szüksge reconra. A PR anno azt ígérte, hogy ez megszűnik.
Szerintem feleslegs azzal áltatni megunkat, hogy lesz valaha értelmes MI bárhol a jelenlegi számítástechnikai architektúrákkal. Ezért szoktam le a single player offline stratégiáról is, mert semmiféle élvezet nincs abban, hogy egy kőhülye, de csaló MI ellen kell játszani. -
Lásd a másik topikban a választ.
Wargame series-re át lehetne nevezni a topikot zárójejlben címekkel, már a EE-re már a kutya sem emlékszik szerintem. Az ALB is igen gyorsan a múlté lesz. Én úgy látom, hogy szinte minden volt ALB-s RD-t tol. Nekem már nincs is a gépemen az ALB csak backup installban, mert a kedves RD minden helyet felzabált a system vinyón... -
ToMy_ #1682 Nos, sikerült kicsit belenézni a játékba, egyelőre sajnos csak offline AI ellen, kampányokat próbálgattam és 1-2 skirmish-t.
Egész jó lett a kampány része, most már nem deck-eket kell kreálni, hanem külön csapattestek vannak feladatokra, AA, arty, tank, stb...
Ez még hozzátesz a stratégiai élményhez.
Taktikai oldalon is van előrelépés, helyenként az AI ügyes és meglepő lépésekre képes, rendszeresen vadászik a recon egységekre, illetve a tüzérségre.
A hajós része egyelőre szerintem kalapszar, kimerül abban, hogy kinek van erősebb és több hajója. Légi egységekkel semmire nem lehet menni a hajók ellen.
Szóval jó lesz ez, ha még hegesztik.
Egy fura dolgot tapasztaltam, kampányban kb. minden 4. csata után CTD volt, de előtte korrektül mentette a játékállást, szóval nagy gond nem volt belőle. Lehet, hogy ez a spéci verzió miatt van, esetleg aki még szintén próbálta, nyilatkozhatna, hogy van-e ilyen nála is.
-
bgabor #1681 Mivel a napokban is indult itt az sgn új Red Dragon topik, miközben úgy is itt beszéljük meg mindhárom Wargame játékot, ezért javaslom hogy ezt a topikot nevezzük/alakítsuk át egy közös Wargame topikká. Egy moderátort is érdemes lenne megválasztani. -
Skacok, hétvégén egy barátságos recon tesztelésre ki hajlandó? Meg kellene már végre nézni, hogy mi mit vesz észre és mekkora távolságból. -
HyperManiac #1679 Köszi szépen. -
peaks #1678 Három pályatípus van :
-földi
-vegyes
-tengeri (nem kukorica)
Vegyes pályákon találhatóak olyan területek, amelyek elfoglalásával
kapsz vízi útvonalat, ahonnan bejönnek a hajók. Pályaválasztónál a pálya neve melletti téglalap fele barna másik fele pedig kék hullámokkal van jelölve.
Tengeri pályákon pedig lényegében csak hajókkal játszol. -
Figyeld talán a pálya kiválasztásnál az ikonokat, amik mutatják, hogy melyiken lehet hajót vagy csak hajót behívni... -
HyperManiac #1676 Tettem a deckembe pár hajót. Van víz is sok. Hogy a francba kell hajókat lerakni? A menüben sem szerepelnek ahonnan behívom az egységeket, pedig a deckben van. -
Azért más zónába se felejts el tenni. -
hmm, erre nem gondoltam, azt hittem az FOB elég ott... rég játszottam már :) -
Kell command unit a behívási zónába... -
Skirmish-ben hogyan tudok uj egységeket behivni? Szürke az egység vásárlós gomb... az ellenség meg csak szaporodik :D -
HyperManiac #1671 Aha értem köszi. -
Szpecnyaz #1670 Az még csak egy előkészítő pöcs volt tegnapról. Majd ma este jön a rendes verzió. -
HyperManiac #1669 Na felpatchelt full verzióra, ma jött ki ugye a teljes játék.
Aha oké, és hol a kampány? -
Még mindig nem világosak a kifejezéseid. A premade az, hogy a kék oldal csapata egy összedolgozó csapat? Mert kék és vörös oldalon is láttunk ilyet sőt, vörös spammelő profikból volt több...
Mi egyformán toljuk kb. a vörös és kék oldalt is. Idővel sokaknak meg leeshet, hogy a vörös oldalon törömrülve meg lehet lepni az ellent, de csúnyán. -
kanesoban #1667 Ezen az segítene, ha lehetne valahogy direkt team vs team és random vs random játékokat csinálni. -
peaks #1666 Nem. Túl sok a 4 fős BLUEFOR premade. -
Márminthogy túl sok a BLUEFOR oldalt választó játékos? -
peaks #1664 Az a rossz, hogy megint NATO stack pubstomp az egész. Nem lehet egy normálisat játszani és szerintem ez fogja megölni megint a fele communityt, mert 75-80% pubstompol NATO stackben. -
Mármint mi a rossz? Az ALB lowcostnál is lehet olyan dolgokat csinálni, ami eszméletlen imbalaszos. Pl. F-5 és A-4 spam elég durva, de ha valaki bevállaja, hogy kivár a vásárlással és megnézni az ellent, akkor F-14 MiG-31 spam is lehet és van még pár troll taktika ami beválhat. Ehhez képest mostani állapotában is balanszoltabb egy-két új spéci egységet leszámíva a low cost RD. Ezen felül azért az 50. low cost a Higway to Oslón már picit uncsi lenne... Nincs változatosság. Az RD meg teli van új pályával. Én vagy 3-4 hete nem játszottam ALB-vel és nem is tervezek tolni vele többet. -
bgabor #1662 Az rossz lehet. -
Az 1 v 1 pályákon simán lehet játszani. Az Apocalypse pálya gyakorlatilag akkora mint a Highway to Oslo.
Még 10 v 10 low costra sem mennék nagyon vissza, az RD annyival jobban skálázható. Szeretem a ALB low costot, de pont az a low cost tűnt el, ami a legjobb volt anno, mert voltak 5 v 5 pályák kb. 500 kezdőtőkével is. A 250 és 300 pont túlságosan low cost már. Ha CV-t kell venni, akkor már nehéz tankra sem telik. Az RD-ben is állíthatsz be ennyira alacsony tőkét, csak nincs értelme. A CP generation rate kicsit magasabb, de egyáltalán nem vészes mert a gyalogság már nem 1 CP-s teherautókon rohangál.
A low cost pályán pl. egészen új értelmet nyer a kétéltű képesség. Szóval szép és jó volt az ALB, de nekem az már bizony halott. Az már a múlt. Az ALB térképeinek fele egyenesen hulladék... -
bgabor #1660 Definíció kérdése. Nálam a low cost az 10 vs 10 kis pályán. A RD csak 4 vs 4et tud, és a böhöm nagy pályái alkalmatlanok. -
Szpecnyaz #1659 Betettek egy tök jó vegyes mapot. Ahol végre nagyon felértékelődnek a marine deckek :P. -
Új patch. -
Hosszú beszélgetés lesz. -
Eisenberg #1656 Kezdő ja, skirmisht nyomtam eddig csak botok ellen AB-ben is. Próbálgatom magam bár volt egy pár hónap kihagyásom, most viszont muszáj volt leülnöm a Red Dragon elé. Amúgy az beta hibája, hogy néha nem mutat az armoryban 3D képet az egységről? Meg, hogy a Japán egységek pl meg sem szólalnak. 1x meg nem reagált a surrender-re csak az alf-f4 segített. Visszatérve: Ugye angol a játék ami nem az erősségem, más nyelvet tanulok/tam bár sok szót sikerült tanulni a játékok által így azért többé kevésbé eligazodom. Tény, hogy az abszolút eszemben sem volt, hogy megnézzem melyik gép bombázó melyik vadász úgy voltam vele ha van rakétája lője a tankba... :D Ugye a 85-86-os deckben csak 4 gép van, vettem mind a 4-ből, teszteltem melyik szedi ki a tankot, hát egyik se :D De mostmár megvan, csak furcsa, hogy aki ilyen deckel játszik (meg 80-assal) az repcsivel nem fog tankot kiszedni? Ellenben príma lessz a légelhárítása mert kiküld 4-5 occó repülőt azt helikopter, repcsi zuhan lefele. Ja a gyalogság ellen meg ott a napalmos F-86F. Why? Sír egy pár normális bombáért. :D Eddig nem játszottam olyan játékkal ami a hidegháború időszakában játszódott volna, folyton a középkort feldolgozó alkotások vettek körül illetve pár 2. Vh-s darab. Bár azok nagyrésze arcade... Na m1 nem vagyok ebben otthon, ezért is olyan érdekes Nekem. Ts: 8 szerintem megfelel csak lebeszélem a kiccsaláddal. -
Az RD-ben is lehet low costot nyomni és sokkal jobban skálzásható, mint az ALB. Ha nem akarsz hajókkal tolni, akkor már most jobb szerintem az RD, mint az ALB. -
Nem voltál ma fent TS-en? Ha nem, akkor holnap estefelé (~8) gyere. A kommentjeid alapján teljesen kezdő vagy ezért mintha az lenne, hogy nem értenéd, hogy mit látsz. Az, hogy tankok ellen gépágyúval ment az F-104 az már régen rossz, olyan nem is fordulhatna elő csapásmérővel, hacsak nem tiltod le az evacot. Ha meg vadászt használsz erre, az már tényleg OMG kategória. -
bgabor #1653 Én épp ezért visszatértem ALB-be low costozni. A Red Dragon még félkész. -
Eisenberg #1652 Oké játszottam még két meccset, és a következő a helxzet. A max felbontás beállításának ötlete működött köszönöm. Viszont rájöttem, hogy az armoryban ha ráviszem a kurzort arra a kis lófingnyi szövegre kiírja nagy piros betűkkel, hogy pl accuracy. Na b+ :) A másik fatális dolog: Én abban a tudatban voltam, hogy a legkésőbbi dátumot állítottam be a decknél. Hát nem. A 85-86-osat. Most kreáltam egy 86 +-osat, és megvan melyik tank veszi fel a versenyt az oroszokkal is akár. Na de a történet: Amerika, és Japán háborúban áll. Két Abrams lövi géppuskával az egyik házat amiben katonák húzódtak meg. Egy F104-es meglövöldözi géppuskával a tankokat. Semmi. Aztán egy F15EJ illetve egy F15EJ Kai bombázza Őket. Az egyik talál a másik mellétrafál. Egy Abrams felrobban. A katonáknak már nincs sok hátra. Aztán az Abrams mögül egy ismeretlen tank bukkan fel a domb aljáról. Mielőtt az Abrams ráfordulhatna tüzel, talál, és az ellenségnek annyi. A tank egy Type 90 Kyu Maru volt (cirka 160 pénz) 120mm-es löveggel. Ide nekem a medvét :D
Kérdések: Miért csak 5-6 slot van egy egy helyen? Változni fog?
H-h be tudok állítani szövetségest, és egy plusz enemyt ha 1v1 a pálya?
Lesznek új pályák? Mert amik vannak azok...enyhén szólva nem nyerték el a tetszésemet. Ázsiában hol van ennyi sivatag? Kérem vissza a zöld füveket, réteket, erdőket!
-
Eisenberg #1651 Az egységek árai változni fognak? Olyan bőség van japánoknál piszok olcsók az egységek. 2v2 van elköltöttem kb 4000 pontot ha nem többet, és 2000-rel kezdtünk. De még mindig van 792. És folyamatosan nő :D Be lehet állítani, hogy kevesebb jöjjön de így elég szokatlan az AB-hez képest. Habzsi dőzsi van :) -
Elvileg igen, csak ez még nem került bele, ahogy a hadjáratok sem.
A moderátoroknak javasoltama topik átnevezését és házigazdának is jelentkeztem, de jó sg-s szokás szerint szarnak a user fejére... Nincs értelme az RD-nek új topikot nyitni, ez kellene átnevezni Wargame series-re. -
59th LeFty #1649 Sziasztok!
Úgy látom egyelőre nincs RD fórum, hát ide írom:
Találtatok valami infót arról hogy a full verzióban lesz-e multiban lehetőség AI ellen játszani?