Wargame series (Red Dragon)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
(Azt nem vágom, hogy mitõl függ, hogy a játékosnak kell -e CV-t letenni vagy sem. Nekem néha kell, néha nem. Értelemszerûen aki CV-t tesz le, az FOB-ot nem.)
Nem értem,hogy 4-5 rakéta sortûz miért is szívná le a FOB-ot...? Az ATGM nem szívja le, amikor 1 CP-s teherautókra pazarolják? A saját 20 CP-es teherautómból (1000 SP) egy LARS2 ellõ 4 teljes sorozatot és a saját indulójával még egyet.
A LARS2 csak 250 supplyt fogyaszt a LARS meg csak 125-öt sortüzenként. A LARS 60 CP, a LARS2 75 CP-ba fáj. Ha F-117-re futja, meg F-14-re, akkor fussa már egy szutyok LARS2-e és mellé egy teheruatóra...
200 CP-s játékban, ha nem kell CV-t letenni, akkor 200 zsébõl kijön a következõ erõ.
75 CP LARS2
20 CP 1000 SP-s teherautó
25 CP Vandoos + M113
26 CP dán recon inf + teherautó*
36 CP Kurstjager a géppuskás APC-n.
16 CP Stinger inf M35 teherautón.
*Ha vársz egy picit, akkor a dán recon is M113-on jön, ami fontos, hiszen +1 géppuska support város támadáskor.
Ez egy játékos. Gyalogsági támogatáshoz megfelelõ részvétel és van mellé tüzérségi support, nem is akármiylen. Ha emellé hoz még valaki két US Marine-t, lángszórós és aknavetõ a megtámadott szektor melletti épületeket befüstöli, akkor még akkor is 100% a siker, ha két cellány védõerõ van az épületben. És a LARS2 legalább 5-ször lõhet úgy, hogy FOB sem kell. Ez bõven elég a játék elején. Mire elfogy az elsõ 5 sortûz, addigra már alakul valami, ha nem akkor már bukta az egész.
Az MLRS kategória (500 SP) nem tud gyorsan tüzelni, ezért az elsõ sortûz után kb. 1 perc mire újra lõhet. Akkro meg a "minek már" kategória, a támadás régen lement... Tehát ez meg azért nem szívja, mert az egész játékban, ha 5-ször lõ, akkor sokat mondtam. Ez 2500 SP, egy FOB kapacitásának 15%-a...
Hiba lõ sokat az kis aknavetõ gyorsan, ha a füstje olyan kicsi a nagy tüzérségi löveghez képes, hogy röhögnöm kell. A 105 és 155 milis ágyúkkal 2 löveg is úgy befüstöl egy kisváros szélét, egy sorozattal, hogy azt öröm nézni.
A rakétás tüzérség hasznát a nagy többség félreérti. Az, hogy egy panicked ellenfélnek mész neki a sokkal erõsebb és fedezében levõ egységet is halálra ítéli. Egy panicked M1A1-et nem pánikoló szutyok mezei T-72 is daraboka szed közelrõl. Egy nem pánikoló US Marine vagy Kurstager vagy lengyel Kommandosi-t az isten sem túr ki egy épületbõl csak úgy...
Már elnézést, de hajadra kenheted akár a 4 db 25-be kerülõ aknavetõed, mert egy pontcélnál tud talán annyi supresst, mint egy szem LARS2. Csak éppen a LARS2 egy rövid sorozatba pumpálja be a tûzerõt és egy városrészt pánikoltat be. A 4 db 25-be kerülõ aknavetõ egy sorztüze semmivel sem olcsóbb, mint a LARS sõt, szerintem többe kerül az általuk kiõtt 16 gránát, mint egy sorozat LARS2 és a megvételük is többe fáj.
A rakétás tüzérséget nem folyamatos zajlatásra kell használni. Támadáskor vagy egy nagy támadóhullámba belelõve szinte mindent bepánikoltat. Ezet leszámítva meg szinte végig kussol és rejtõzik. Low costban egy is elég, de kettõvel már tényleg eszmélelen dolgokat lehetne csinálni. Ha támadáskor füsttel kizárod a megtámdaott szektrorral szomszédos szektort és a maradékra bekoncentrálod az erõdet, akkor a panicked védõknek semmi esélye nincs arra, hogy még csak egy azonos támadóerõt megfogjanak, mert nem mészárolják halomra a kutyagoló gyalogost. Aztán a Vandoos vagy Kurstjager CQC fegyverrel halomra gyilkolja a bent levõket, vagy a 10-es méretû kanadai lángszórós, mert közel tud menni mielõtt lelõnék õket...
Szóval tessék már ésszel kipróbálni és aztán ellenkezni ellene. A legtöbb játékos béna, nem kooperál és akkor tényleg kijön az, hogy "semmire sem jó". Naná, mert kretén módon használja.
Az, hogy aknavetõkkel teliszórják a pályát szinte semmire sem jó. Láttam négy aknavetõt úgy leszívni a FOB-ot, hogy ehaj. Semmit sem öltek meg, a gyalogsági támadásnál hasznuk szinte 0 volt.
Az meg tényleg mókás, hogy sok user a spread parancsot nem adja ki és négyesével mozgatját õket. Szó se róla egy LARS2 sortûz eltörölné ezeket a föld színérõl...
Egyébként az 1-es páncéllal rendelkezõ egységek nagy részét a min. távolságról indított LARS2 képes megölni. Namármost low cost játékan egy FOB ára 75 CP. Ebbõl egy LARS2 64 db (!!) sortüzet képes lenne ellõni elméletben. Elméletben. Miért? Mert eddig nem is tart a játék, hogy ennyiresz lõhessen...
Tehát elég nevetséges érv az, hogy a középkat rocket arty leszívja a supportot. Kooperáció kell meg ész és nem agyatlan low arty spam... Viszont okosan használva ez a LARS rcoket arty, ha csak minden 4. sortûzzel szed szét ey 30 CP-es egységet, meg egyszer segít elfoglalni egy várost, vagy megállítani egy támadó erõt, akkor hányszorosan térül meg? Még a 120 milis aknavetõvel sem nagyon sikerül semmit sem megölni, mert odébbmegy az egység. Min távolságról viszont olyan sûrû a rakétatûz, hogy az odébmenetl nem segít, ha szinte nem azonnal reagál rá az ellen. Mivel területfegyver ezért bármilyen mozgó támadóerõt komolyan belassít, míg az aknavetõk semmmit sem érnek ez ellen. Upsz...
Low cost játékan hála istennek még senki nem hozott Buratinot PACT oldalon. Na, az lenne csak nagy szívás. Kilõni nemigen tudod, és gyakorlatilag tisztára gyalul egy városrészt. (A sorozatot félbe lehet szakítani és két helyre is tüzelhet egy lõszerkészletbõl.) Semmit sem tehetsz ellene. Igen, drága, de tehetetlen vagy az elsõ sortûzig ellene. Aztán meg olaj. Ha nincs LOS, akkor nem látja a recon sem... Légicsapás elvielg jól jövedelmezõ lehet ellene, csak éppen ha nem látod, akkr ATGM gép nem tud vele mit kezdeni, a olcsó öngyilok támadó gépek meg vagy megölik vagy nem, miközben õk könnyen odaveszhetnek.
-----
Sok vs sok játékan meg légicsapást indítani brutál recon és sok olcsó rocketes gép nélkül úgy, hogy nincs masszírtrocket arty supress az kb. az öngyilkosság kategória.
Megjegyzem, hogy a SAM snipingban is PACT oldalon az elõny, mert 1000 km/h-s olcsó rocketes gép csak nekik van, az egyik MiG-21 és kevésbé olcsó, de rakétás a MiG-23BN asszem. NATO oldalon a leggyorsabb rakétás gép az F-104. Fordulóköre sokszorosa a MiG-21-nek és koszos 750 km/h-ra képes. Röhej... A norvég F-5 nagyon olcsó, de tûzereje meg sem közelíti rakétás PACT 21-esét. A 40 kredites A-4-nél van XP, mennyiség ás tûzerú is, csak éppen A ketegóriás egy olyan gép, ami a valóságban C lenne és cserébe lassú is...
Elég csak összevetni az 55 CP-es AV-8-at, és a 60 kredites rakétás MiG-21-et. Igen, az AIM-9J tûzereje picit nagyobb, mint az R-60-né, de minden másban alulmarad. Fõleg, mert csigalassú...
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
Az aknavetõket azért szeretjük sokkal jobban mert rengeteg lõszer van hozzá így folyamatosan lehet lövöldözni velük, szépen lehet gyalogságot ölni vele ha nem éppen házban ülnek, és ugye tudnak füstöt csinálni, ami nélkül ugye nincs profi játék. És sokat is lõnek egy sorozatban, jóval többet mint a nagy kaliberû tüzérségi cuccok.
Rankedban major szintû embereket oszt le nekem, rankedban voltam már 330. helyen 1540 körüli pontszámmal, most 1525 táján, ha lehetek.
A low cost és normál sok vs sok játékan akkora kreténekkel futottam össze, hogy arra szavak nincsenek. PACT oldalon beszálltam egy low costba és kb. 5 perc (!) után 500 pontos hátrányban voltunk úgy, hogy kb. 600 vs 50 pont volt a kill arány és repcsiket nem használtak. Igen, ennyire balfaszokkal játszottam együtt. Hogyan lehet ennyi földi egységet ilyen gyorsan elveszteni...? Ilyenkor elmegy a kedvem az egésztõl. Az eddig megszotott replayeken látható, hogy nem én vagyok az istenkirály, de azért sikerült már olyan kooperációt összehozni mással, hogy gyakorilatilag letoltuk az ellen a pályáról, pedig ez ne TS-es komm volt...
Annyira béna nem lehetek, ha 1 v 1 rankeben egy major ellen életem elsõ helispamja után - amit elbénáztam és hülyén is raktam össze - még 20 perc szenvedés kellett, hogy letoljon úgy, hogy csak CV snipinggal gyõzõtt és a kill ratio így volt kb. 1:1. Voltak olyan pillanatok, amikor éppenhogy nem toltam le.
Egyszerûen csak olyan emberek kellenek mellém, akik nem teljesen full kretének. (1 v 1-ben olyan szintû koncentráció kell, hogy 2-3 hosszabb játék után inkább pihenni kell.) Akkor is ki lehet kapni, csak nem olyan megalázó módon...
Low cost gameben mindenki tiltakozik, ha felvetem, hogy legyen legalább legolcsóbb rakétás arty. Képtelen a legtöbb játékos felfogni azt, hogy micsoda morál zúzásra képesek. Low cost játékban enéklül sikeres inf. támadást vezetni nagyon nehéz. Ehelyett mit vesznek? 80 mm-es aknavetõket, amik szart sem érnek a fedezékben levõ gyalogság ellen. Gratulálok. A rakétás artynak is megvan a létjogosultsága. Igen, egy sorozattal akár 500 supply-t is eszik, csak éppen az ennek megfelelõ tûzerõt préseli bele néhány másodpercbe és fed le iszonyat területet. Ehelyett elfuggotatnak 40 lõszert aknavetõven 2 perc alatt, ami ugyanennyit fogyaszt, de nem területfegyver és hatása semmi... Min. lõtávnál kell használni õket és csodákra képesek. De nem, a sok hülyéne derogál kooperálni...
Én aknavetõbõl is már csak a 120 milis kategóriát használom, mert sok lõszert ad és sokkal nagyobb füstöt csinál. Gyenge vehicle snipingra is jobb.
Füstöt szinte még mindig csak én tolok. Röhej... Mikor néha elindul egy durvább löveges jármûsereg akkor mit csinál a sok marha? Neki áll a mozgó jármûvekre lõni 80 mm-es aknavetõvel. Eredmény? 0. Én mit csinálok. Vagy a jármûvüket füstölömbe vagy a saját erõ elé, hogy vissza tudjak vonulni és gyógyítani.
Amíg ilyen alap dolgokat meg nem értõ kreténekkel hoz össze a sors, addig inkább nem játszok egy ideig...
Mi itt szoktunk játszani, este nyolc után általában megtalálhatóak vagyunk:
ts3.warthunder.hu:9989
Eredeti játék, telepített TS3 és mikrofon persze kell.
Azon is csodálkozom, hogy Molni nem alázol le mindenkit mert, amennyit te játszol és elemzel simán pozitívba kellene kerülnöd. Ezzel nem téged akarlak becsmérelni, hanem szerintem ez a játék hibája túl sok mikró van benne és túl nagy a szerencse faktor a találatokat illetõen illetve túl sok egység nem úgy viselkedik, ahogy alapból "józan paraszti ésszel" elvárnám tõle.
Tegnap belefutottam egy igen tanulságos esetbe:
Alapfelállás: 1db F-14-es vs 2 db mig 21 bis
Történés: 1 db F-14-es csak köröz nem figyelt oda rá a gazdája vagy megpróbálta elreptetni távolabb. 2 db mig-21bis-t bezavartam ellene (lengyel). Rövid szemtõl-szembeni harc, az egyik infrás rakéta eltalálja az f-14-est mire az elfordul jobbra a pálya széle és a hegy felé. Mig-21bis-ek követik és folyamatosan indítják a rakétákat.
Eredmény: Meghalt mindkét mig-21bis. F-14 túlélte.
Amikor ez megtörtént igen csúnyán elkáromkodtam magam. Szerintem még egy kocsis is elégedetten füttyentett volna ama rettenettõl amit az F-14-esre zúdítottam. De aztán visszanéztem a replayt és megvilágosodtam.
Ugyebár a játékmechanika miatt a gépek (érthetõ okokból) nem tudnak nekimenni a fáknak/hegyoldalnak stb-nek. Ilyenkor lekövetik azt a domborzatot néhány centivel fölötte. De ilyenkor is folytatják a harcot.
Mármost a rakétáknál nem ez a helyzet simán belecsapódik a földbe és robban.
Tehát mi is történt? A bis-ek követték az F-14-est a domborzat miatt a földhöz szegezve. Majd rakétát indítottak ami abban a pillanatban robbant is. Így a gépek beleestek a robbanás rádiuszába és sérültek tõle. Ezt nem vettem észre így robbant bele a hegyoldalba a teljes vadász légierõm.
Én ebbõl sokat tanultam. Remélem ti nem követitek el az én hibámat.
Két figyelemre méltó dolog:
1. Lesz preview kép a pályákról
2. Végre lehet majd az elkölthetõ pontok bejövetelének sebességét szabályozni
Ezen felül 1 v 1-ben teljesn más stílusú a játék és a deckek is. A légierõ nekem pl. szinte veszteségek nélkül operált rankedban, egyszer lõtték le egy drága gépemet, mert én balfaszkodtam el és még mákja is volt az ellennek. Ilyen környezetben egy szóló EF-111 is eszméletlen durva lehet. Egy ellen hozott be bék Buk-ot, gondolván, hogy lezárja a légteret.Raven egy rárepülésben kikapta mind a kettõt. Persze az ellen volt a láma, mert mozgás közben talán kapcsolja ki a radart... 😊
1. 1v1
2. minden mást ismerõsökkel (vagy legalább a társak egy része legyen ismerõs)
Az ilyenektõl tudok agyvérzést kapni.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Tegnap megint játszottam kettõt. Bár inkább ne tettem volna... Az egyik egy 10 vs 10 conquest volt. Amikor az egyik játékos 4 db 203 milis ágyút tett le FOB mellé, akkor már tudtam, hogy ez bukta lesz... Olyan balfaszok voltak a csapattársak, hogy az egyik belépõ zónát is elfoglaltak, mert ilyen baromságra költötték a pénzt... kb. 10 perc sem telt el és vesztettünk. A hülye barom azt sem fogja fel, hogy elõször talán vegyen fel pozíciót és aztán vegye meg a CV sniper ágyút, ha már ennyire erõlteti. (Szó se róla a CV sniper ágyú szart sem ér, ha nincs hozzá töménytelen recon...) Naná, hogy mivel másra nemigen volt pénze, el is kenték a száját, mert egy enyémhez hasonoló támdó erõ pikk-pakk legyalulta a hátországot hiáby nyomultam elõre szépen a szárnyakon...
Aztán volt egy low cost game a Highway to Oslo pályán. Az nem volt annyira rossz, de pont a végén szerencsétlenkedték el páran és kaptunk ki kis difivel.
Én nagyon affelé tendálok, hogy 1 v 1 játékot vagyok hajlandó tolni, low costot vagy csak ismerõsökkel sok v sokat. Én sem vagyok profi, de egyszerûen egyfaszt kapok már a sok béna embertõl, akikkel megver a sors...
35% most a gyõzelmi arányom amikor volt már 42% is pár hete. Ennyire "szerencsés voltam". Amikor ismerõsökkel teli low cost vagy sok vs sok van, akkor érdekes módon majdnem mindig gyõzünk. Nem lehet véletlen...
10 fõs lowcost játékban, Stromsund pályán csak ami tgyalogosokat vettem Twin Huey-val, és melléjük 2 SAS-t Lynx-el (a korlátozott légvédelmi képességük és a felderítési bónuszuk miatt), és start után rögtön átdeszantoltam õket a folyón a túloldali zóna part menti erdõjébe, ahová 90%-ban az ellenfél CV-jét telepíteni szokták.
Simán átértek, az erdõbe is veszteség nélkül jutottak be, majd az erdõ szélén elhelyezkedve az ellenség lövészpáncélosait, gyalogságát, és az utánuk érkezõ kerekes légvédelmét, majd a CV-t is szétcincálták. Ezután a maradék felszámolásában már a transzport helik is tudtak segíteni. Az erdõ elég nagy volt ahhoz, hogy a menetrendszerûen érkezõ tüzérségi csapást kikerüljék, és minimális veszteségekkel addig tudták tartani magukat, amít a csapattársak földi menetoszlopa is odaért. Onnét már sok esélye nem volt a másik társaságnak.
Szóval a Marines+SAS helikopteres deszant kombó egész ütõképes, megfelelõ terepviszonyok mellett kimondottan jól tudják tartani a gyorsan elfoglalt stratégiailag fontos pontokat.
Már így is volt olyan játék, ahol a snipingoló ellent elég csúnyán kisztotta a takarásból elõbújó MANPAD és SHORAD, meg a hirtelen felbukkanó két olcsó AV-8. Pikk-pakk lerendezték a támadó erõt.
A meglevõ pályák nagy része meg sajnos egyenesen katasztrófa. Az új 10 v 10 pályákat leszámítva szinte mind hulladék. Vagy túl sok fedezés van és hegyes völgyes az egész, vagy akkor nyílt tér és sík terep, hogy reménytelen az egész...
Nem lenne rossz, ha nem eszeveszett CV sniping lenne az egész. Gyakorlatialg már mást sem csinálok, hogy létrehozok egy alap csapásmérõ erõt, ami elindul és felgöngyöli az ellent, hátul meg a CV be van védve MANPAD, SHORAD és gyalogsággal az helis betámadásokra.
Volt olyan user, aki az induló zóna erdõségéet kezdte el randomra bombázni F-117 és A-6-tal. (Az F-117 alkalmazása nálam is felmerült.) Persze mikor jó reconnal és F-15C-vel lekaptam mindkettõt és a csapásmérõ erõ két CV-t is kikapott, akkor egybõl kilépett. Az egész játék 10 percet sem tartott...
A bibi még az, hogy a pálya is random meg az ellenfél is, a kezdõ pontszám 1000 alatt van, ezért komoly A cat deck nem nagyon rakható össze, egyszerûen nincs pénz komoly technikára.
A CV sniping rohadtul nem tetszik. Oltári nagy marhaság volt 1 v 1 conquestet rankeddé tenni. Képtelenség mindenre odafigyelni. Az egyik meccsen a semmibõl jövõ heli nyírta ki az összes hátsó CV-t, mikor volt mellettük recon és egy helyen még MANPAD is...
A köv meccsben én is így nyírtam ki a belépõ zónáját az ellennek Highway pályán.
Összességében nem lenne rossz a ranked, csak érdekes módon colonel ellen tett be, mikor egy senki voltam. Ahhoz képest alig vert meg. Meg, hogy eszméletlenül szerencsejáték és baromi kevés a kezdõ összeg.
A srác mintha repcsi nélküli WEE korszakot sírná vissza.
- Játék lassabb, nem kellenek annyira jó reflexek
- Repülõgépek halálosabbak, de nagyon hosszú idõ, amíg újra behívhatod õket (10-15 perc)
- Ritkán kapsz pontokat, ezért jól meg kell gondolni, mit hívsz be, elõre kell tervezni.