glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Molnibalage
    Sajnos az elsőnél nem szóltam, hogy kevés a légvédelem. Az elején leszedték így sok cuccunkat - pl. a méregdrága 90-es recon helit - és a tankok nem tudtak dolgozni. Pech volt, hogy kevés volt a légvédelem ÉS az ellen aispamat tolt. Ha megvettem volta szoksásos 5 XP-s mardert meg más kb. két Stingert, akkor kb. az ellenfél az első percben vesztett volna, mert kb. 250 ajándék pontot kaptunk volna. Meg ugyebár recon helivel soha nem megyünk előre egyedül low cost játékba, ha nem mögötta CAP vagy alatta légvédlem. Az csak ingyen zsé az ellenek. A 90-es helire meg akár 2-3 olcsó gép is rámehet, simán megéri...

Low cost játékban 45-50 zsénél drágább helit behozni = öngyilkosság. Vadászgép mágnes, leszedik, mint a ****-t... Lowcost pályan az AH-1 rakétás változata még elmegy és igaz, hogy egy MANPAD-tól leesik, de a űgyús 35-be fájó HOG nagyon jó. Annyit szinte mindig kinyír a légvédelem letakarítása után, hogy visszhozza az árát. Elvilega földről is tudja használni a löveget - CH-47-nél láttam ezt a taktikát - ami gyalogosok ellen elég komoly tűzerő. Lebegésben egy város felett meg "őrtorony" szerepét is betölti, mert MANPAD nemigen tudna közel lopózni hozzá. Olyan is láttam, hogy induló zónában a CV-t nem erődbe, hanem csak facsoport vagy domb mögé tették, ha volt rá lehetőség. A Highway pályán az út mélyebben van, az ezért recon unit szinte csak akkor lát be oda, ha közel meg. Na, tegény egy ilyet a CV közelébe és garantáltan nem lopakodik oda semmilyen recon-CV sniper.

A második játékban az MLRS supportolgatás helyett csinálhattam azt, amihez értek. Infantry supporttal az fél jobbszárnyat letakarítottam a Leo 2A4-gyel. Hoztak előre helivel supportot, ami nagyban hozzájárult a győzelemhez.

Azt kellene valahogy megoldani, hogy a recont infantry-t ne gyalulják le adott esetben mindenféle jöttment gyalgosok. Sajnos a %-os találati arány modellezés miatt szerencsejáték az egész. Ha az ellen talál be először, akkor olyan szintű morál elnyomás és néhány gyalogos halál lesz, hogy még visszavonulni sem igen tud a recon.

Low costban meg sajnot ATGM inf. bárhol lehet ezért még a legolcsóbb 30-40-es recon járművet is igen veszélyes használni. Lopakodni nem tud és az ATGM-et csak akkor élik túl, ha az első mellémegy és van valami mögé lehetőség elbújni. Az egyetlen megoldás, hogy a recon és mögötte a tank nagyon közel megy, hogy azonnal beavatkozhasson a tank. Persze ekkor "ék" felderítés kell, hogy oldalról még véletlenül se támadhassák meg a igen becses Leo 2-őt

A HwtO pálya jobb szárnyát az isten is gyalogos előrenyomulásra találta ki, a fák közötti sávokon meg előretörhet aminek előre kell, ráadásul a lgévédelmet is elrejti. Bármikor "kinézhet a sarkon" a SAM, ahogy tette tegnap is részemről. :)

Low costban, ha nincs rakétás tüzérség, akkor az egymáshoz közel nyomulás nem veszélyes, mert mozgó egységeket a csöves arty a büdös életben nem talál el, tehát nem lesz sem pánik sem stun.