2890
glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Sith
    Ez szerintem annak tudható be, hogy a szárazföldi egységek nagy része benne volt az EE ben is, majd a RD topic első 10 oldala a hajókról fog szólni :)
  • Molnibalage
    Egyébként most néztem meg poénból az fórum 1. oldalát. A futó témák negyede kb. a légierővel és egy specifikus géppel kapcsolatos. Pedig ugyebár ennél több kategória van a játékban és számszerűleg az egységek kis %-a repcsi.
  • Molnibalage
    Játékegyensúlyra...? Hát, ezen jót mosolyogtam... :)

A gigapatch előtt a vörös légierőt A kategóriás NATO légierővel is kordában lehetett tartani. Most USA A kategóriás erőkkel és sima NATO erőkkel szinte lehetetlen 10 v 10-ben...

Balansz az, hogy a valóságban 1987-es konfigos Szu-27 nem proto, de az 1985-ben már eléggé elterjedt F-117 az...?

Balansz az, hogy a USSR A deck vehet 4 (!!) db R-77-es rakétával rohangáló vadászt, ami még csapásmérése is jó, a jenki F-15E-ből 1 card/1db van, AIM-9M-mel és nem BVR fegyverzettel. 1 XP miatt szarra sem jó Mk-84? Úgy szórja szét, mint vető a fűmagot. Nem véletlenül nem használja senki. A MiG-29M meg hullámokban jön, elég gyakori egység.

A többfunciós Horneten is csak AIM-9 van, ehhez képest mindkét MiG-29-en BVR fegyverzet van, és emlékeim szerint a MiG-29 alapváltozatán négy darab R-27R, mikor csapásmérő fegyverzettel legfeljebb kettő mehet, ha a középső szárnytartón visz 500 kg-ot és a belsőn van R-27R. Eleve baromság a multirole MiG-29...

A US A cat előnye az volt régen, hogy vadászokkal jól uralta a légteret, most meg 1 card F-15C van. Anyád... Ezzel szemben igaz, hogy 1 XP-vel, de már 1 cardból megvan a két Szu-27, viszont emiatt az irgalmatlanul felbuffolt MiG-25-ből lehet többet hozni vagy bármi másból.

Balansz az, hogy C kategóriás MiG-21bisz R-27R-rel halomra mészárolja a NATO csapásmérő gépeket és képes felvenni a harcot A kategóriás gépekkel is...? Megáll az ész...

A valóságban legfeljebb dispenseres MiG-25PDSz (nem minden gépen volt) F-15C szintű ECM-mel bír, de a nem jenki F-16 gépeknek N/A ECM-je van.

Még a NATO oldaon belül is vannak érdekes húzások. Az F/A-18A és ATGM-es AV-8 között alig van árbeli eltérés, asszem 135/120 az áruk. Csak éppen azonos rakétából többet visz az Hornet, gyorsabb is és egy rácsapás alatt ugyanúgy kettőt indíthat. F/A-18A gyakori látvány, ATGM-es AV-8-at soha nem láttam, egyszer próbáltam ki. Na, annyi elég is volt.. Akkor inkább A-10...

A Szu-25-nek pontosabb ATGM-je van, mint a A-10-nek (ok, legyen) csak éppen van rajta légiharcrakéta is. A pusztán infrás NATO vadászoknak képes visszalődi és az AAM helikkel is boldogul.

Röhög a vakbelem. Ez nem balansz, ez balfaszkodás. És ezek csak a légierős és legsúlyosabb példák. Totál koncepciótlan ÉS nem valósághű. Ebből már önmagában is egy súlyos lenne, nemhogy a kettő együtt...

-----

Játékegyensúly az, hogy a PACT oldalon az ATGM-es orosz tankok szinte mindent erőlködés nélkül hentelnek le a csúcskat tankok kivételével mindent...? Nem kell, hogy öljenek sok esetben, mert ATGM találattal is zúzzák le a morált olyan távról, hogy esély sincs tüzelni rájuk, még a királykategóriás NATO hk-kal sem.

Csak a MIIP Abramstól kezdve van ellenfelük, apró hiba, hogy asszem már 65-ért is van ATGM-es tank 12 körüli páncélzattal. NATO oldalon ennyiért van a csigalassú Chieftan Mk.10, ami csak védekezésre jó, és a M60, aminek páncélvédettsége elég gyenge az árához képest, AP powerje harmatos. Na, ezeket zavard neki az ATGM-eseknek. További előny, hogy az ATGM-mel képesek a légvédelmi egységeket távolról elkapni, ami után jöhetnek a helik vagy repcsik...

A 60-be kerülő T-72 Jaguarnak kb. olyan páncélzata van, mint az legjobb M60-nak, csak éppen kisebb és talán gyorsabb is. A legfontosabb difi meg asszem a 16-os AP power. Mégg csúcs hk-re is veszélyesek. Az M60-nal még a középkat PACT harckocsiknak is nekinemmi sokszor öngyilkosság. NATO oldalon én gyakorlatilag MIIP Abrams alatt nem használok semmit, legfeljebb Chieftain Mk10-et, mert 14-es páncél és a pontos és viszonylag erős löveg miatt úgy, ahogy elmegy. Minden más hk. ezalatt a hulladék kategória, semmire sem jók, még gyalogsági támogatónak sem nagyon.

Az oroszk hk-k közül sok tehát brutálisan páncélozott ATGM platform, pontos (8 alatti ACC nincs is) s néha még sok rakétával is. NATO oldalon egy ilyen van, a jenki proto MBT-70, de ez sem túl potens. Legalább azt megcsinálták, hogy MIIP Abramsból kettő elérhető. Addig normális jenki pc. erős összes sem lehetett rakni, csak NATO-t de úgy, hogy "mindenkitől egy kicsit" elven.

Harci heliben az a AH-64 kivételével mindent visznek a keletiek, ez tiszta sor, a Mi-24 tuti kis cucc volt. Csak valahol vicces, hogy egy szárazföldi játékban teszik be a Hellfire-es (!) Seahawkot, de a valóságos Hellfire-ös Super Cobra az nincs, iTOW a csúcs. Micsoda balansz... Ezzel szemben a sima Mi-24 lőtávja 2800 m. Köszi...

Egyedül az felderítő gyalogsága az a PACT-nak, ami botrányosan szar, meg az infantry papíron gyengébb, de valahogy a 15-ös Kurstjagert (16 ACC és CQC fegyverrel!) is néha elég nímand PACT gyalogság öli halomra... Az egy lövéssel egy infantry csoportot kinyíró Speznaz sem gyenge, főleg low cost játékban. Hiába van lángszóros és napalm vetős is a NATO oldalon, ezek közelében nincsenek ennek.

A gyalogsági szállító járművek terén is ár/érték arányban az orosz vasak jobbak szerintem. Szép, hogy a jenkiknek van M2 meg proto M2, csak éppen a PACT ATGM miatt ezek szinte soha nem jók semmire, meg az arty igen hamar lezúzza a morált. ATGM-es hk ellen esélytelenek szinte mindig.

Összességében ezért, és a nagyon hullámzó színvonalú csapattársak miatt álltam le a játékkal. Inkább fejlesztem a Falcon MOD-ot és várom a RD-t :)

Néha néha talán felnézek majd a magyar srcáokkal tolni, vagy 1 v 1-et (esetleg rankedban) tolni egyet. Ott senki másra nem foghatom, hogy miért kapok ki.
  • bgabor
    Szerintem mindenki számára jól érzékelhető hogy a fejlesztők elsősorban a játékegyensúlyra törekszenek az egységek elkészítésénél, és a csak másodsorban a valósághűségre: Ezért van a játékban sok furcsaság a légierőnél és a gépek fegyverzeténél.

Persze ettől még megcsinálhatnák úgy hogy egyenlő hatóerejű legyen a kétz USA/szovjet légierő, de én őszintén szólva nem érzek akkora minőségbeli különbségeket. Mindkét oldalon megvannak a csúcsvadászok(F-15C és Szu-27), a többfunkciós de vadászgépnek is alkalmas cuccok (MiG-29, F-18) és a gyenge harcértékű ősöreg cuccok (F-14,MiG-25) és a kemény tankvadsz csatarepülők (A-10,Szu-25T).
  • Molnibalage
    Hát ezt nem mondanám... A kintó fórumon n+1 olyan topik nyílik, hogy XY gépen változtassák meg ezt meg azt. A difi annyi, hogy én globálisan, koncepcionálisan gondolokozom és nem egy gépben.

Egyébként az ilyen kérések nagy része elég nagy marhaság, mert sajnos az átlaguser még a játékmechanikát sem érti meg, a valóságról meg tényleg kevés fogalma van..
  • Szpecnyaz
    De annyi tényleg igaz hogy rajtad kívül ez nem zavar túl sok embert.
  • Molnibalage
    Rossz megközelítés. Attól, hogy valaki nem ismeri a gépet, attól a szar modellezés elbaszott taktikai modellezés takar és röhejes balanszot. Tehát az egész játék szar lesz tőle. Moddoláshoz toolok is vannak már, de szart sem ér, mert multizni nem tudsz vele, hiszen ahhoz azonos adatbázis kell...

Röhejes, hogy a USSR A deck légiereje erősebb, mint a jenki A kategóriás deck. Több ARH rakétás vadásza van, és mellé még Szu-27, ami lenyomja az F-15A-t és emellé még a kedvesen felbuffolt MiG-25 és akkor még ott van a MiG-31 és a lenerfelt F-14. 10 v 10-ben a vörös légierő szinte mindig ledózerolja már a kék oldalt, ami egész egyszerűen nevetséges.

Szavak nincsenek arra, hogy mekkora balfasz az Eugen. Komolyan, mintha nyeretlen kétévés hülyék dolgoznának a játékon.
  • Porta
    Jáj vázeg ne károgjatok már ennyit. Rossz nézni.

Igen a játék nem 100% élethű, vannak benne oltári nagy baromságok. De őszintén az a játékosok 99%ának fingja nincs hogy az adott repülőn nem "igazi" fegyver vagy akármi van. 1%-nak meg senki nem fog játékot csinálni. Ők is ebből élnek. Nem lehetnek könnyű helyzetben ők sem. Belekúrtak a játékba millió egységet meg népet és azóta is balanceolhatják.

Azt mondjuk tényleg nem értem miért nem csinálják moddolhatóvá a ganét.

Örüljünk vaze, hogy ez a problémánk, hogy egy számitógépes játékban szar ez mag az és nem az, hogy hogy mit fogunk holnap enni.

Uff :D
  • Molnibalage
    Nem lesz nagyobb hajó.
  • kanesoban
    Csak az egységek lesznek mergelve, az ALB-s pályák nem lesznek az RD-ben.
  • Szpecnyaz
    Meg remélem hogy rombolónál nagyobb hajókat nem tesznek be. Egy Kirov már eléggé overkill lenne xd.
  • Szpecnyaz
    Hát az az IL-102 rendkívül röhejes.
    Am remélem hogy mergelik a két játékot, mert furán néznek ki a rizs földeken száguldozó lengyel teherautók.
    Az is érdekel hogy hogyan fogják a hajókat beletenni a játékba.
  • Molnibalage
    Az RD mergelve lesz tudtommal az ALB-vel, máshogy értelme sem lenne a legtöbb újításnak. Gondolod, hogy az RD azon egységei, ami a mostani nemzetekhez vannak csak az új pályákon lesznek elérhetőek? Repcsik és a többi egység esetén is elég röhejes lenne.
  • Sith
    Ebben sajnos nem bízok :(
    Ahogy a légierő sem került bele az előző részbe szerintem ez sem fog, de biztos lesznek szép új pályák.
  • Molnibalage
    Az is. Hatalmas taktikai lehetőséget vihet a játékba, ha a meglevő pályákon is alkalmazható lesz visszamenőleg.
  • Sith
    Nekem inkább az tűnt fel, amit régóta hiányolok: úszóképes egységek :)
  • Molnibalage
    Igen, az IL-102 ilyen, meg a Szu-30 is, ha orosz.
  • bgabor
    Több csak proto fázisig eljutott gép van már a játékban, ami a valóságban sose látott harcteret, ez se más.
  • Molnibalage
    Ami figyelemreméltó a tömges cruise missile attack. Az Il-102 beletenni irgalmatlan nagy baromság volt. Totális csőd volt a gép Szu-25-tel szemben... Egy szarkupacot minek beletenni, amiből soha nem csináltak igazi gépet...?

Ok, a jenki a jenki MBT-70 (meg a szovjet BMPT) is benne van, csak az MBT-70 nem lett volna szarkupac, ha megvárják, amíg a technológia kiforr. Csak pusztán a megegyezés hiánya miatt lett Leo2, M1 és Leclerc... Az Il-102 koncepciója önmagában röhejes volt...
  • Molnibalage
    Nagyot kamilláztak. Eddig azt mondták, hogy 1995 tájáig tolják ki. Azt csupa olyan repcsivel van tele, ami bőven 2000 utáni a valóságban. EF, Rafale, Szu-27SK, Szu-30MK...
  • kanesoban
    Wargame Red Dragon teaser

Ha megnézitek a video 0:14 és 0:57 részét, akkor látható, hogy az Eurofighter Typhoon és a Dassault Rafale is benne lesz. Vajon melyik lesz a jobb vadászgép ? :)
  • Szakic
    Igen nekem is ilyen gondom volt egyszer és Ati VGA-m van úgyhogy lehet hogy az a hiba oka.
  • ToMy_
    Negatív, Windows7 van nálam. Ati VGA kártya vagy driver esetleg?
  • Kacyking
    Én nagyon szeretek 1 vs 1-ezni mindenkinek csak ajánlani tudom. Nagyon jó elmetorna. Én mondjuk inkább pack-al játszom valahogy jobban belyön az ottani felhozatal. Általában kelet-németet viszek 1 vs 1-re ,de most összeraktam egy vegyes pact B kategóriájú decket ami nagyon bejön. Eddigi statisztikája 5:1 (2 4 vs 4-es győzele ma többi 1 vs 1)

Bárkivel szívesen 1 vs 1 -ezek. A szokott TS-en megtalálhattok a nap igen nagy hányadában. ( TS cím: ts3.warthunder.hu:9989 )

Persze bárkit szívesen várok(unk) fel, hogy együtt játszhassunk. Jelen pillanatban 6 állandó játékosunk akikkel napi szinten wargame-zünk.
  • Zzenit
    SzakicHUN-nak is volt már ilyen problémája, neki WinXP-je van, lehet ezzel van összefüggésben.
  • Molnibalage
    Én is ilyen játékokon gondolokozom, de olyan szintű koncentrációt igényel, hogy hamar kifáraszt, vagy eleve alkalmatlan állapotban vagyok rá. A másik bibi, hogy amennyire látom a NATO oldal népszerűbb. Nagyon sokáig kellhet várni egy ellenfélre.
  • kanesoban
    Újabban rákaptam az 1v1-es játékokra.
    Amit szeretek benne, hogy itt csak a saját skilledre hagyatkozhatsz, nincsenek csapattársak akik kihúzzanak ha gond van. Másrészt mivel minimális számú játékos van a pályán, ezért több hely van a taktikai
    manőverekre (például arra, hogy egy támadó csapattal megkerüld az ellenséges védelmet és egy védtelenebb zónát támadj meg).
  • Kacyking
    Velünk is történt egy érdekes dolog. Négyen játszottunk együtt és amikor épp megfordítottuk a meccs állását mind a 4-ünknek egyszerre betelt a RAM-ja. Érdekes nem?
  • Molnibalage
    Mert nem megy valahogy nekem velük. A tömegjátékot is kezdem megutálni, mert a skillek egyszerűen nem jönnek ki. A low cost játékok sokkal inkább szólnak arról, hogy ki tud játszani és milyen az összhang.
  • Szpecnyaz
    Am miért nem tolod PACT oldalon?
    Igaz hogy én már rohadt rég nem játszottam, de már az előző részt is főleg a vörösökkel toltam. Nem azért mert hogy OP, szimplán csak jobban tetszenek.
  • ToMy_
    Érdekes probléma jött elő mostanában: az Aarhus pályán előfordul, hogy indulás után csak a nagy feketeség van a talaj helyett: az egységek látszanak, a zónák látszanak, a játék is megy, csak éppen mintha a mélyűrben játszódna a dolog, tiszta fekete minden.
    Néztem a hivatalon fórumon, másnak is van ilyen gondja, játékból ki- és visszalépéssel megoldódik a dolog, csak roppantul idegesítő.
    Előjött ez másnál is, vagy csak én vagyok ilyen szerencsés?
  • Molnibalage
    Ez a lowcost NATO deckem most.

• Zzenit
    Itt https://www.youtube.com/watch?v=enexKSH-WwM egy kis légicsapásos videó. 25:30-tól mutatja, hogyan használja a repülőket. Igen érdekes az, hogy phantomokat szépen oldalról hozza be és a bomba által okozott füstöt használja védőfüggönyként.
  • Molnibalage
    Egy apró megjegyzés. Az 5 v 5 Battle for the Fjord valamiért eltűnt. Kár érte... :(

Azért posztoltam a kinti fórumon, hogy hozzák már vissza, ha lehet...
  • Molnibalage
    A tegnapi NATO lowcost meccs. A horrorisztikus PACT után azért ez kellett... :)

Sajnos a replay olyan hülye, hogy a játék eleji hosszú várakozást is lementi...

Tanulságok miután az ellenfél lépéseit is láttam.

A Skyhawk spam végig cérnaszálon függött, csak ez a mi szemszögünkből nem látszott annyira. El is vesztett pár gépet a srác, de ez még a pont belefér kategória volt. A MiG-31-gyel bénázott az ellen rendesen, vagy csak a random number god a mi oldalunkon volt, de talán, ha 1-2 gépet lőtt le velük. Abban nagyon hasznos volt vagy lett volna, hogy a gyalogsági támadás legkritikusabb pillanataiban lestunnolja az ellen gyalogságát. Esetleg támadhatta volta a tömörülő PSZH-kat, de valahogy nem pont ezeket a célokat nézte ki mindig.

A füstös beterítés jó volt, mert az ellen oldalra semmiféle recont nem tett, gőze nem volt, hogy a füstfal mögött mi van. (Ha az ellenfél egyik játékosát választod ki, akkor látszik, hogy ők mit láttak.)

A tömörülős PSZH-kal mákunk volt, le is gázolhatták volna azzal a gyalogságot, vagy mindenesetre nagyobb kerülőt jelenthetett volna nekünk, ha közelebb jön velünk. Ehelyett lőtte velük az M113-at, aminek kb. 0 értelme volt és mivel a hülyéje még a spread paracsont sem használta, még a 80 milis aknavető is fasírtot csinált belőlük, nemhogy a 120-as.

Mázli, hogy nem jött az ellenfél oldaláról semi táposapp gyalogsági jármű (Bradley jelleggű BMP-3), vagy más pontos/nagy tűzgyorsaságú (ZsU-23 Afganski), esetleg olcsóbb tank, mert nem volt ATGM gyalogság a mi városunkban, hogy a bizosítsa a szárnyakat. Erre figyelni kell máskor. Csak lefüstölni tudtok volna, mást nem igen, vagy a Skyhawk esetleg lestunnolta volna és talán időben odaügetett volna egy gyalogság.

Az jó döntés volt, hogy járművet nem vittünk, a Sturm szétcincálta volna őket. Az Roland AMX-re mintha még rá is lőtt volna. Hála istennek időben visszaspurizott a városba.

Low cost játékban a 120 milis aknavető kötelező elem. A 80 milis kategória kevés sok célra, de jó sok gránátja van. A 120 milisnek low cost szinten eszméletlen tűzereje van és sokkal több lőszere van, mint akár a 105 milis NATO tüzérségnek. A 7/min tűzgyorsaság is nagyon fasza.

A gyalogsági támadást picit lehetett volna jobban koordinálni - kicsit későn csatlakoztak a lángszóróshoz), és mögéjük illet volna a Roland AMX-hez még legalább 1-2 Stinger vagy svéd RBS. Más is hozhatna legalább egy-két "cella" lángszóróst a bevezető támadáshoz. A dán gyalogosok jók voltak, erősek, jó CQC-sek. Megfontolandó lett volna két irányból hozni őket, 2x2-ben, hogy egy esetleges lég/tüzérségi csapás nem nyírja ki őket. Közvetlenül az épület közelében már összevonhatóak, és hiába a nagy táv, ha már összevannak vonva, akkor "beugranak" együtt a városba.

(Érdekes, hogy ha be/ki ugrál az ember, akkor nem mindigy ugyanazon pontokat foglalja el a gyalgoság. Ez város szélén MANPAD/ATGM/nél különsen fontos.)

Felderítő gyalogságot nem hozott senki (dánt), pedig fontos lett volna, de hála istennek ezt megúsztuk.

A város elfoglalása után látható volt, hogy a gyalogsága által biztosított recon nélül és a mi reconunkkal a bejövő légvédelmi egységek szépen masíroztak a halálba, a Skyhawk spam szétszedte őket.

Amit javaslok, hogy akér egydül, üres térképen harckocsikval vagy más járművel érdemes nézegetni a fire pos paranccsal, hogy hogyan látnak ki. Ugyanis a térképen minden kis objektum esetén számol a progam rálátással. Alacsonyan, de akár magasan csücsülő recon heli elől is elbújhat egy SAM, egy 4-5 emeletes blokkház mögött. Aztán elöjön onnan és durr... Ez igaz mindenre. A városba be ki tolatással elég vicces dolgokat lehet művelni. Arra kell vigyázni, hogy nagyobb távolságra adjon ki az ember parancsot és ne legyen "dugó", mert az MI rendkívül balfasz módon képes csak tolatni, és kis távolságon a járművek néha valamiért meg sem moccannak.

Jó volt látni, hogy 5-6 ember is összeverődött játszani, így low cost játékban nagyon durván lehet már kooperálni. A sikersséget jól mutatja, hogy olyanok, akik szerint kezdőbbek nálam több killt és jobb arányt is értek el, mint én. Tehát jól támogattuk egymást.

Hozzá teszem, hogy az ellenfélnél szerintem elég bénák voltak, valaki még Smerch-et (!) is hozott be. Ez nem lenne baj, ha értelmesen haszálta volna. Azt nem láttam, hogy mikortól volt bent, de a gyalgosági támadás során simán befosathatta volna az összes gyalogost, és akkor nekünk kampec.

Esetleg megfontolandó lehet - ha elég FOB van - rakétás tüzérség behozása. Persze nagyon ritkán kell használn. Hogy a kis LARS vagy a LARS2 elég ütős -e, azt nem tudom, ki kellene próbálni. Támadás előtt, ha pl. mi szórjuk meg a város rakétás tüzérséggal, akkor még lehengerlőbb lett volna a támadás.

Hát, kb. ennyi.
  • Molnibalage
    Vettem.

Tegnap ezt teszteltem MI ellen. Jól működött.

Ma ezzel tervezek menni, vagy hasonlóval. Ha még az A-10 valahogy beleférne...
  • bgabor
    20:00 után a PUMA TSen (ts3.warthunder.hu:9989, pw nincs) minden nap szoktunk Wargamezni, egyre többen tolják, szerintem állunk rendelkezésedre. :)
  • Molnibalage
    Ma este van kedve valakinek multihoz? Úgy kellene, hogy csak mi legyünk egy csapata. A légierőt kellene próbálgatni. MI ellen kipróbáltam már egyfajta decket, amivel úgy vertem le, mint soha. (B kat NATO deck.)
  • Molnibalage
    Ne 1 vs 1-be próbálgasd, mert a bibi az, hogy a MiG-21 és MiG-25 100-ba kerül. Tehát úgy lespammel téged az rakétára szinte immúnis géppel és a mesterlövész MiG-21-gyel, hogy ihaj...

A MiG-23 gépek tényleg szarok, de azért mert az Eugen képtelen balanszolni rendesen és azoknak is idióta fegyerzet ár, és mennyiség van belőle. A PACT gépek vagy nagyon táposak vagy nagyon szarok átmenet alig van.

A PACT decknek egy igazi achilles sarka van. Mech specializácólvak nincs értelmes gyalogosuk, legalábbis PACT oldalról nem ment velük. Ehhez képest mindig vicces, amikor a legerősebb spec forceos NATO gyalogosokat néha lenyomják a röhejesen szar PACT gyalogosok valahogy...

A jenkiknél sincs szinte értelmes gyalogos. A brin RM, a svéd KJ, a kanadai Vandoos annyira táp minden jenkihez képest, hogy arra szavak alig vannak. Gyorsak, jó pct. fegyverük van és sokat lehet belőle venni. A svéd 5-be kerülő heli meg maga az OP. Irgalmatlan pontos géppuskája van és 5-ért egy heli nevetséges. A 10-be kerülő UH-1 ehhez képest a fostaliga kategória.
  • Kacyking
    Én teszteltem a légierő regységeit "laboratóriumi" körülmények között. Konkrétan én is egy játékostársam behoztunk egy nagy kalap légi egységet és tesztelgettük őket egymás ellen.

Eredmény 2-nől 2-ször az F15C lenyomta a SU-27-t. A mig 25-öt oedig nagyon sokat próbálgattam amikor orosz B decket használta. Az eredmény valami katasztrofális volt.
    A radaros rakétából 1-et lő el míg odaér az ellenhez. Valamint közvetlen közelről jó ha 1 infrás megy mellé. Általában 3-ból 1 talál.
    Vagyis a gyakorlatban gyakran 3 mig-25 -is kevés egy F-15 ellen. Ha lelövik az már csodaszámba megy, ha egy sem veszik oda akkor már az eufória nem is jó szó arra amit érzel. Összességében mig-25 egy gagyi(ide most valami csúnyább is jöhet)
    A mig-23 dettó. A 29-es és a szuhoj 27-es ami jó de az előbbi drága és nincs közelharci fegyverzete utóbbi pedig csak simán drága.
    Ezen kívül ami említést érdemel az a cseh mig-21(ami elismerem ,hogy semmi keresnivalója olyan fegyverzettel abban az era-ban meg úgy általában)plusz a kelet-német mig-29 ami nagyon tápos.

-----

Vegyes pact deck

Szerintem nincs sok értelme A kategóriában vegyes pact deckket hozni. Az egység amit behozol 90%-ban orosz + elesel a protóktól és még kevesebb is a pont. teljesen felesleges.