2890
-
Epic légicsapás után. Napalm megállította F-111C és F-16 Mk-84-gyel kivégezte őket.
-
Hírek a hajókról. -
Kedvcsináló videó.
A kétéltű hadműveletek néha egész jók, néha nem. Én azt látom, hogy minél kevesebben vagytok a pályán annál hatékonyabb. Eszméletlen taktikai lehetőség, hogy bárhol megjelenhetnek.
Egyesek a kinti fóruon panaszkodtak, hogy az OSA-AKM túl drága a rakéták számához és általános stat számaihoz képest. Csak azt felejtették el, hogy kétéltű. Így meg elég durva. Roland 2/3 szerű SAM ami kétéltű és minden NATO ATGM helit leszed? Upsz..
A Szu egyedül több és jobb kétéltű egységekkel bír talán, mint az az egész Bluefor egyött. Norov és Sturm úszóképesek, van csövese és ATGM (2800 méteres!) tűzerő is. A gyalogsági szállító járművek közüül gyakorlatilag alig van, ami nem úszóképes. A spam értékű géppuskás vacaktól a Konkurs-M és Bushmaster szerű löveggel bíró cuccig van mindent, ATGM és AAA-s is van. Félelemetes széles skála van, ha úszó aknavető is van, akkor aztán az mát tényeg hab a tortán lenne. Érdemes kirpbóláni szerintem. -
Másik -
Ez az egyik. -
brawer #1603 Nem láttam eddig de majd utánna nézek!Köszi! -
brawer #1602 Lenne értelme a szigeteknek is!Oké a hagyományos tüzérség könnyen kilőhetné őket de ez szinte barmelyik 1 feladatú elharitó jarműre is igaz!(AA,ATGM Vechile....stb)Okosan használva,megfelelő árazással jó alapot biztositanának a tenger felöl érkező támadás megállitására! -
Van ilyen topik, ami kint fut. -
brawer #1600 Én azt nem értem a hogy miért nem tettek bele a fejlesztök minden nemzetnek talan 1-2 tipusu szárazföldröl behivható hajó elleni rakéta egységet!ez egy picit ha nem is teljesen de balanszorozná a hajók tüzerejet a partközelben! -
oriolus #1599 kösz vik3 :) -
vik3 #1598 Eugan nincs, csak Eugen Systems -
Rafael nincs, csak Rafale és másrészt meg prototípus. Az Eugan régen azt mondta, hogy 1995 tájáig lesz kitolva a timeframe, ehhez képest bőven 2000 utáni egységek is vannak repcsiknél.
Csak hajós és vizes pályának semmi értelme, mert akkor csak szerencsejáték az egész. -
oriolus #1596 Tegnap én is csatlakoztam a RD-hoz.
Az első benyomások: Van néhány új egység, én többet vártam volna. Engem főleg az európai fegyverek érdekeltek, szerintem az 1986 magasságában nem ilyen fegyverek voltak. (pl: a Rafael 86-ban repült először.) Mindegy, én ezeknek is örülök.
A repülőgépek olyan alacsonyan manővereznek, hogy azzal ki lehetett volna fúrni a 4-es metro nyomvonalát, de ezzel már elkéstek a fejlesztők :) Szóval, több helyen a domboknak csapódva, pattogva repülnek. Gondolom ezen még javítanak.
Én várom a hajós egységeket, bár kicsit keveslem a típusokat. Jó lenne, ha lenne olyan pálya (nagy pálya), ahol csak víz lenne és csak hajók és repülők harcolnának. Val.szín egyenlőre nem lesz.
Nem találom túl életszerűnek, hogy ezekkel a nagy hajókkal ennyire partközelbe jönnének, mint ahogy azt tervezik. Kíváncsi leszek a partraszállós pályákra.
Egyenlőre van mit fejleszteni :) Igazad lehet, kell még jó pár hónap mire kikristályosodik minden.
-
És mégis a többség RD-t tol már és nem ALB-t. Mondjuk a játékosok tudásza eszméletlen. Vannak igen pro-k, de olyan amatőrök is, hogy csak úgy nézek néha. -
bgabor #1594 Én nem temetem, ezért írtam azt hogy jelen állapotában ilyen. Mondjuk azt hogy bőven van mit variálniuk és átalakítaniuk. -
A tüzérség ereje tényleg vicces. Nem esik le az Eugennek, hogy szaros 155 mm-es gránátokban, amiben van kb. 10-15 kg robbanóanyag azok akkorát durranak, ami egy 2000 fontos Mk-84-nek is becsületére válna... Egyszerűen ordító az aránytalanság a bombák és tüzérségi gránátok tűzereje között. -
Én azért nem érzem ennyire súlyosnak helyzetet és ugyebár még beta és ez az balansz gondokhoz vezet. A kétéltű hadműveletekkel egész érdekes dolgokat lehet csinálni, ez már önmagában megéri. A térképek akkorák, hogy az 1 v 1 térképeken valóban simán el lehet veszi.
200 pontos egység? Csak a repcsik és hajók kerülnek ennyibe, a legdrágább hk is "csak" 180-ba kerül. A 20-as frontpáncélú hk-k már annyira sem táposak, mint az ALB-ben, mert 20 feletti ATGM elég szépen odacsap nekik is. A 22 és egy 23-as forontpáncélű tankok mind protók és irgalmatlan kevés van belőle. Oldalról meg egy még egy régi ATGM is kibelezi őket... Valahol vicces, hogy te azért panaszkodsz, mert űbertápak a kinti fórumon meg egy rakás ember azért sír, mert az új ATGM-ek szerintük még ezeket is könnyen megeszik. Én meg azt látom, hogy egyszerűen hangsúlyosabb lett, hogy mit mivel támadsz. Közepes hk-nak is megvan a maguk szerepe és vannak olyan közepes hk-k, amik papír páncélúak, nincs komoly AP power sem, csak éppen 40-50 pénzért (!) a legnagyobb 2275 méteres lőtávval bírnak és gyorsak is. Ezek a felderített ATGM platfromokat bizony úgy szétcincálják, mint a szart... A tüzérség tápossága miatt meg az álló ATGM elég vicces egység, mert azért a mortarok még elég gyorsak...
A régi egységek közül egyébként bőven vannak használhatóak. Szimplán azok lettek még szarabbak, amik eddig sem voltak jók semmire. Az ALB NATO hk-k közül a 65-ös Chieftain Mk 10 és MIIP Abrams alatt semmi értelmes nem volt. Ha nagyon erőlködök, akkor talán a 60-es M60 vagy a 75-ös protó és talán a francia proto hk. Az összes többi hífos. Se lőtáv, se tűzgyorsaság, se pánél se tűzerő, oszt mégis annyiba kerülnek, mint az ATGM-es T-55 vagy T-62. Az ALB-ben az 55-80 árkategóriában a PACT oldal hülyére gyalázta a NATO-t. MIIP Abrams volt az egyetlen jó cucc, az viszont nagyon. Tűzereje a közepes hk ellen bőven jó, pontos is, iszonyat gyors - leszarja a tüzérséget és pikk-pakk ATGM gyilkos távon belül van, de 90-ért a 17-es frontpáncél az kb. az emberiség elleni bűntett volt. Egy rocket arty supporttal még ATGM-eket is legyalulnak és ha ATGM nem talál akkor a közepes PACT hk-kal is a padlót mossa fel. Még RD-ben is jó.
A bibi az, hogy az RD-ben tényleg már ez a minimum az új ATGM-ek miatt. A 23-as AP powerrel tudtommal a 14 páncél alatt minden egy találattól meghal...
A tűzérség az, ami nekem nagyon nem tetszik nekem sem. Én nem tudom használni, de mások igen, meg a mázlifaktor még nagyobb. Ha mellémegy, akkor ok, ha meg éppen jó a szórás, akkor minden szart szétszednek. Amíg a beacon nem ment, addig még megjelölni sem lehetett őket a térképen. Az ALB-ben mondjuk meg annyira haszonatalan a csöves tüzérség, hogy csak füstölségre használom és ha nagyon nincs más dolguk, akkor néha odapörkölnek, de szökővéenként.
A rakétás tüzérség tűzereje még nagyobb, de egyszerűen annyira csigalassú, hogy csak campelők ellen jó bármire is. ALB-ben, ha tároltam a tűzerőt, akkor olyan gyorsan reagált majdnem, mint egy mortar, csak az újratöltés után kellett jó sokat várni a köv. sortűzre. Itt nem. Képtelenség vele még manuális előretartással is tüzelni. Mire a tárolt tűzerő lemegy addigra az offenzívát talán már le is fújhatom, mert az ellen totálisan átmozgat mident...
Az RD tempója lassabb, ami eleve jó dolog szerintem, ezért DLC-ként megvalósíthatatlan, hiszen az egész játékot újraírja. Az ALB tempója szerintem vicc, sok v sok játékban majdnemhogy követhetetlen még egy fronton is. Az RD-ben nem ez a helyzet. Nem véletlen az, hogy a low cost annnyira népszerű az ALB-ben...
A folyamatos elevation a teraszok helyett is tuti, hogy ALB-vel nem mehetne.
Sokan említették, hogy anno az ALB is egy kalap szar volt a beta és a megjelenés után is. És augusztusban keztem el, és a decemberi MoAP után kapta csak meg a mai arculatát. Május-december.. Adjatok ennek is 7-9 hónapot és aztán lássuk, hogy mire jó, nem temessük előre...
Akinek meg a hajó nem teszik, az szimplán nem játszik majd olyan pályán. Ennyi. Más is emlíette már ezt a kinti fórumon...
Az RD-ben nagyon sok előremutató dolog van, csak a sok újdonság miatt még nem sikerült gatyába rázni. Viszont meglepő, hogy néha hallgat az Eugen arra, akire kell. Pl. az űberbrutál MiG-21S-t lenerfelték áremeléssel, a DAN/NOR F-16 20%-os ECM-je teljesen jó, a Szu-27 család légiharcfegyverzet is normális lett, a NATO szupernehéz hk-ja már nem annyira OP-k a REDFOR tankokkal szemben, stb. -
bgabor #1591 Hát nem tudom mi lesz ezzel a Red Dragonnal. Jelen állapotában szerintem közelében sincs az Airland Battlenek.
A gépigény az ígéretekkel ellentétben sokkal magasabb az Airland battleénél, pedig azt ígérték hogy ugyanakkora lesz. Hát nem. Béta még persze, de nem hiszem hogy így néhány héttel a megjelenés előtt sokat foglalkoznának már a grafika optimalizálásával. (csak akkor ne tegyenek már betarthatatlan ígéreteket)
A tüzérség újfajta működése egyszerűen nevetséges, folyamatosan tüzelnek szünet nélkül azonnal stunolva az ellenséges egységeket, még tankokat is, akik azonnal ledermednek és megállnak tőle. Ma volt egy 3v3 játékunk ahol conquestben hárman támadtunk egy ellenséges szektort kombinált erővel, tankokkal, IFV-kel, gyalogsággal, csapatlégvédelemmel és helikopterekkel, és az ellenség KIZÁRÓLAG tüzérséggel megsemmisítette az egész támadó erőnket. A tüzérség újfajta, Red Dragonos koncepciója teljesen működésképtelen.
Vagy említhetném a hajókat, amik akkora melléfogásnak bizonyultak hogy rögtön "kivették" őket a játékból és azóta is "újragondolják". (mondjuk már az alapötlet is hatalmas baromság volt, hogy vonjunk be a taktikai szárazföldi harcba többszáz kilométeres hatótávolságú fegyverekkel küzdő mélyvízi egységeket, mindezt ilyen kis térképeken)
A másik gáz dolog az új, 200 pontos, több szerepet kombináló über egységek jelenléte, amik teljesen használhatatlanná tették a régi egységek komoly részét.
Egyelőre ez a játék erős visszalépés minden területen az Airland Battlehez képest. Egyébként szerintem messze nem ér meg tízezer forintot, ezt (öt új nemzet, húsz új térkép, 400 új egység) simán fizetős DLC-ként kellett volna kiadni az Airland Battlehoz, nem pedig teljesárú játékként.
Szóval számomra egyelőre marad a kiforrott, jól bevált Airland Battle. -
oriolus #1590 Köszi az infot. Reményeim szerint pár nap és csatlakozom. :) -
Hírek a hajókról. -
Szerintem nincs. A Puma TS szerveren verődik össze napi szinten az általam ismert társaság. A TS szerver címe alant.
5.159.232.113 -
oriolus #1587 Van már magyar RD közösség a steam-en? Mi a neve? -
Új RD patch, de nem frissül automatikusan. -
RD sebzések. Már nincs 4-szeres sebzés 0 armor és AP fegyvernél csak kétszeres. -
ToMy_ #1584 Az a baj a Steamtrades.com lappal, hogy csak úgy tudod használni, ha van 100$ értékű steam játékod a profilodban. Ellenkező esetben nem enged belépni a steam account-oddal, mert nem meg át az ellenőrzésen.
Amúgy valóban van region free gift státuszú Red Dragon 12$-ért.
Ha valaki tudna ebben segíteni, hálám üldözné egy darabig... :)
Paypalt lerendezem én, csak az eladóval kellene lekommunikálni a dolgot.
-
Ha kicsit utánajársz, Steamtrades.com oldalon keresztül kb 2400 forint befektetéssel hozzájuthatsz teljesen legálisan.(vannak ruszkik akik Paypalt is simán fogadnak, még TF2 kulcs sem kell)
Vagy kevesebb járkálással, és egy plusz közvetítő hasznával, 4000 forint a Porta által ajánlott oldalról, az is megbízható.
Kicsit meglepett hogy egyből 40 eurós ár lett dobálva, sajnos még nem mindenki keresi nyugatnémet kemény valutában a kenyerét, amihez a Steam árak vannak igazítva.
Dobozos változatot egyébként nem is várok, utoljára a RUSE és a European Escalation dobozát láttam élőben itthoni kiskerben, AirLand Battle szerintem már csak webshopok rendelési listájáig jutott. -
Ha van valakinek olyan replay-e amin látszik a cluser arty hatásos használata azt megnézném. Próbáltam használni, de semmire sem jó. A páncélosok olyan gyorsak, hogy megcélozni sincs esély őket... -
Porta #1581 cdkulcsok.info
én 4000ért vettem -
Ez lényegében egy új játék, mert újradefiniálja az egészet, annyi térkép és tartalom lesz benne. Egy ilyen játékért ez nevetséges összeg, mert végtelen újrajátszhatósági faktora van ma multis játék miatt. A játék árak az infláció és a pocsék EUR árfolyam ellenére lényegében nem drágábbak, mint 5-6 éve.
A másik az, hogy ez jelenleg open beta. Az ALB-t is szidták, mint a bokrot, aztán egészen csodás lett. A hajók azért nincsenek az open betában most, mert az 1 hetes zárt beta alapján az egészet újra kell gondolni. Ellenben már most van vagy 6 térkép és lesz a véglegesben vagy 12.
Az RD eddig nekem bejön minden stiklije és balanszgondja ellenére. A legnagyobb baja, hogy a jelenlegi deck system mellett szinte semmi értelme a specializációnak és B/C decknek.
Mondjuk nem mintha találkoztam volna ALB-ben olyan C deckkel amit nem vertem volna hülyére a NATO mechanized A deckkel. A jól mikrózott A deck egyszerűen leveri a B/C egységeket, mert lőtávba sem érnek a harckocsik, az ATGM pocsék. A totálisan nevetséges R-27R-es MiG-21bisz kivételével nem sok gondot jelent. Egy C cat spam decket úgy toltam le egyszer, hogy semmilyen komoly egységset nem lőtt ki. A jól supportált Leo2 mindent szétlőtt, amit hozott és tökmindegy volt a mennyisége. Az RD ugyanez súlyosbítva.
Amíg mozog egy hk. addig esély sincs szinte elnyomni, mert tetű lassú a tüzérség. A top tier ATGM kivételével mindent szétcincálnak. 22 front páncél eszméletlen durva. -
Eisenberg #1579 30 ojró? Nem sok ez egy kiegért? A fene... Torrenten esetleg fent van valahol? Mert itt olvasom a negatív kommenteket meg hajók sincsenek...hát nem tudom kiadok e ennyit érte. Igazából tesztet sem láttam pedig az is mérvadó lenne. Vagy demo. Ne értsetek félre szeretem a játékot, az ALB-el sokat játszottam az utóbbi időben, multizni meg nem akarok de ez a kieg nekem így elsőre elég közepesnek tűnik. Na meg ez, hogy 30 ojró az akciós ár? Ehh... éveket várni nem akarok rá, mert kezdem picit unni az ALB-t. Bár el tudom képzelni, hogy megveszem a Japán fanatizmusom miatt :) JSDF powa! :) -
Ezt felhozták a kinti fórumon. Lehet, hogy hiba volt ennyire általánosítna, de volt rá példa a történelem során. -
Zzenit #1577 Már meg lehet venni 30€ ha van ALB-d, ha nincs akkor 40€. Legalábbis a Steamen. Az akció április 27-ig tart, amúgy már lehet vele játszani, mégha béta fázisban is van. Tengeri pályák még nem érhetőek el, egy-két egységnek nincs miniképe, de már lehet látni mire lehet számítani. Mondjuk arra, hogy a navy seal AK-47-et használ gépkarabélynak :) -
Eisenberg #1576 Hali. A Red Dragon mikor jelenik meg? És mennyibe fog fájni? -
Folyamatosan mozgattam a SAM-et. Akkor is elkapta, amikor egy facsoporottal odébb volt. Fura módon egyből leálltak vele amikor közöltem, hogy "csak nem csalók vagyatok"? Lehet hogy berezeltek, hogy bemószerolom őket a replay alapján. Utána már hogyhogynem csak egy CV-t kaptak ki, mikor előtte vagy 2-őt...
A bal oldalon is teljes magabiztosggal hozták előre 0 fedezettel helin a felderítőket.
Miér is nem tettek le se légvédelmet se semmit az ágyúk mellé? Mert a kémük sanszosan jelentette volna, ha bármire készülünk.
Túlságosan sok a gyanús jel, pedig nem vagyok paraoinás, csak kétszer is botlottam már csalókba. Lejátszottam igen sok ALB játékot és soha nem láttam ilyan pontos F-117 "vak" (?) támadásokat... -
bgabor #1574 Azért az F117es bombája területre hat, azzal el lehet trafálni dolgokat véletlenül is. Megaztán recon nélkül is látja honnan repülnek fel a a légvédelmi rakéták. Már csak ha azokat, és a tipikus helyeket szétbombázza, már elég sikeres lehet. Bár valóban hajmeresztően pontosak voltak a csapásaik végig. -
Nem tudom, hogy miért nem láttunk őket most. A legtöbb játékban röhejesen könnyen lőttük le őket. A tenger felől hozták be, hiába volt ott recon heli és inf. azok sem látták.
Recon nem volt, ehhez képest kétszer is eltrafálták a lévédelmet F-117-tel. Ennyire mázlija senkinek nem lehet, serintem csaltak. Az egyik kilépő játékos surrender után bennmaradt és figyelt. Ilyen arty spament csak koordináló emberek hoznak össze TS-sel, mert másodperce egyezetetve volt a tűzcsapás.
A megoldás az lett volna, hogy hamarabb váltok a T-80U-val oldalt és letoljuk őket. A tüzérségükeg meg egy szem CBU/Mk bombás is eltörölte volna a föld színéről, ha lett volna ilyen szükség esetére a deckben. -
bgabor #1572 Azért a Nighthawkok ellen ki kéne már fejlesztenünk valami módszert, két három ilyen lehoz egy low cost játékot a kékek számára. -
Újabb frissítés jön. -
Megnéztem skacok a mai low cost játék replayet. Ezek totál amatőrök voltak és lehúztak minket az ő szintjükre... Mikor látszott az artyspam meg kellett volna kockáztatni egy megkerülős légitámadást vagy legalább desztantot. Semmivel nem őrizték a tüzérséget. Két gyalogos vagy egy bombás repcsi az összes ágyút kinyírta volna.
Reconjuk semmi nem volt, vakon lövöldözgettek. Az az egy recon volt, ami elfoglalta a FOB-ot és leszedte a CV-t. -
Azzal nincs gondom, csak kijöttem már a gyakorlatból és ha nem tartod magad szinten akkor hamar visszaesel.