2890
glkb0iab9cwfxwfikpr4.png
Wargame series (Red Dragon)

Magyar nyelvű bemutató.
  • Molnibalage

Az ellen bepróbálkozott egy T-34 spammel. Mit ér egy Leo 2A4 ellen? Ennyit...

Amennyire láttam e még lőni sem tudtak egyszer sem, pedig a LARS2-őt-vel elfelejtettem bekínálni a közeledő oszlopot és annyira elbambultam, hogy éppenhogycsak megenekült az. Ha belőne, akkor a Leo2 nem hátrálva, de talán állva és a végén előretörve gyalulja le őket. A hátráló Leo 2 majdenhogy 1 lövés 1 kill módban működött. Ennyit számít a minőség és az, hogy lehet valóban egy játékban taktikát használni low cost esetén, mert egyáltalán látni, hogy mi zajlik a pályán. Ki merem jelenteni, hogy ma az RTS csúcsa a low cost game. Nem agyatlan klikkelés az egész. A terep ismerete, LOS figyelembe vétele, kooperáció a köbön.

Zsinórban 3 győzelmem volt, mert sikerül még a noobab arcokat is rávenni úgy ahogy, hogy halgassanak ránk. Az egyik győzelem necces volt, a másik kettőben nagyon levertük az ellent. Nagyon bejöt az egy druva hk-val akciózás és annak supportálása. Az utolsó játéban megnézem, hogy meddig lehet feszíteni a húrt és elvesztettem, de akkor már mindegy volt, 1000+ ponttal vezettünk. Még így is 4:1 körüli kill arányom volt.

A sok low cost után kipróbáltam az agyonhypolt C deckes mech decket a BKan lövegekkel. Nem volt rossz, de közel sem az a legyőzhetetlen super deck, mint aminek beállítják. Alig tudtam 1:1 feletti kill arányt elérni. Ok, hogy van fasza ágyúd, csak FOB mellől elsétálva úgy eszi a supportot, hogy az isten sem cipeli utána. Meg van counter ary és nagy távolságon meg azért ezek sem tudnak semmit. Lassan ér oda, nagy szórás.

Saját erőt meg nem tud támogatni, mert semmiféle normális hk nem rakható mellé. A legerősebb harckocsi is a C deckben a svéd strv 103 meg talán az egyik Centurion. 7-es ACC és 14 AP power. Csak csigalassú és a 10-es páncél szinte semmi. Mondjuk csak 45-be kerül. A béna játékosok légvédelmét és tüzérségét tudja gyalulni. Eszméletlen, de a legutóbbi játékban majdnem minden ellefél sperad nélkül használta a tüzérséget...
  • Molnibalage
    Tettem fel két új low cost játékot. Az első a mintaszerű. Egy Leo 2-vel és normális társakkal a fél világot letarolom. Egy recon inf. attackot kockáztattam meg és vesztettem egy gyalogost. ~550/25 kill arányom volt ezzel.

A második dettó ugyanez, de félidiótákkal és egy-két jó játékossal, aki behúzta a végén a győzelmet. Fel-alá rohangáltam a Leo2-vel és oltottam a "tüzet". A tipikus példája annak a játéknak, amikor sok gyökér szaril hallgatni arra, aki tud játszani...
  • Molnibalage
    Hasznos táblázatok.
  • Molnibalage
    Én az 1 v 1 játékoknál egyébként a támadó harccsoport taktikával győztem. Egy vagyes támadóerővel nyomultam előre, amit F-15C és legjobb Chapparal és Stinger fedezett. A támadóerőt magját proto 45-be kerülő könnyű hk - de irgalmatlan pontos és nagy tűzereje van - és MBT-70 vagy MIIP Abrams alkotja. Emellé kell Chapp és perszre alapból supply truck. Némi gyalogság és recon. Ez heli és szárazföldi jármű, mert lépést kell tartani a csoporttal. A hátulmaradt CV-t gyalogság és MANPAD fedezi. Volt, hogy menetből felszámoltam az ellenét és 8 pec alatt már a belépő pontját támadtam. Helispamet próbáltam egyer low cost air spammel kombinálva. Csúfos kudarc volt. Pedig állítólag egy a jolly joker...
  • Molnibalage
    Az 1 v 1 játék teljsen eltér a sok v sok játéktól. Az egyetlen játékmód a low costot leszámítva, ahol érezni azt, hogy a drágább gépek érnek is valamit. Az én ranked 1 v 1 deckemben van egy EF-111 a bizti kedvéért. Csak kicsit volt zsír érzéés, amikor egy rácsapásból szedett le két BuK M-et veszteség nélkül. :) Több radaros légvédelmet be sem hozott.

A recon ebben a játékformában alapvető. Ha nagyon szétaprózzák az erőket, akkor a légierő és heli érnek oda gyorsan bárhova, de ha a recon elveszik, akkor ezeknek annyi...

1 v 1-ben a tüzérségnek pl. semmi értelme, mert egyszerűen nincs álló cél és összefüggő fromtszakasz. A low cost IR rakétás gépek nagyon faszák és használhatóak addig, amíg nem jön egy csúcsvadász.

A 55/70-es CAP-el Harrier bizony leszedni az ilyen kóbór A-7 szintű gépeket és heliket is és a csapásmérő képességük bőven jó a hk kivételével bármi ellen.

2 v 2 rankedet nem próbáltam még. Ott társulhatok valakivel vagy a társat is úgy dobja mellém? Mert, ha igen, akkor sok értelme úgy nincs. Az 1 v 1 bizony a mikrózásról is szól. A másik amiről, hogy összevissza kell ugráli, ami idegesítő és fárasztó, mert a játék támogatása ehhez 0. A minimap egy rakás szar, patrol lehetőség nincs, az egységek MI-je 0. Ha egy recon helire lőnek, akkor áll egyhelyben és lelvik. Szárazföldi recon egység dettó.

Jó lenne, ha az Eugen beépítene valami auto retreat szerű opciót, ami úgy lehet ki/be kapcsolni, mint a fegyverket.
  • kanesoban
    Ma játszottam egy 1v1-t egy Lieutenant ellen. Valahányszor gyalogsággal támadtam valamelyik zónáját, küldött egy napalm bombázót, és annak ellenére hogy legtöbbször sikeresen lelőtte a légvédelmem a bombázót, mindig pont le tudta dobni a bombát az embereimre, akik ettől szépen el is párologtak. Ettől függetlenül mégis sikerült
    felülkerekednem, de amikor érezte, hogy kezd veszíteni, kilépett. :(

Eléggé zavarónak tartom, hogy a napalm ennyire uralja a gyalogsági/városi harcokat.
    Egyszerűen sokkal könnyebb egy bombát ledobni egy beásott szakaszra, mint bezavarni a húsdarálóba a saját katonáimat. Viszont én meg igyekszem inkább
    katonákkal kitisztítani az épületeket, mert azt hangulatosabbnak tartom (igen, csak magamra vethetek).
  • Molnibalage
    Na, tegnap hosszú idő után sikerült végre kétszer egymás után is normális emberekkel low costot tolni. Bebizonyosodott, hogy elég jól használható a LARS2, ha van hozzá olyan, aki hajlnadó egységeket is tolni alá. Nagyon durván meg tudtam támogatni vele a városi gyalogos harcászatot.
  • Molnibalage
    Hírek a jövőről.
  • Molnibalage
    Ma játszottam egy jó kis low costot egy nagyon érdekes térképen. Annak ellenére, hogy néha eszméletlen noob baromságokat csináltak a bajtársak, azért egész szépem győztünk. Mondjuk a szerzett pontok felét kb. ketten termeltük be.

Itt is olyan ostoba emberek voltak, hogy legszívesebben fejberúgtam volna néha. 5 percig (!) körözött helin az egyik egy recon infantrival és valami hihetetlen módon nem lőtték le. Kb. az 5-dik üzenete után végre kitette volna, mikor jött egy T-55. Hála istennek arra egyből reagált, hogy ne mostszálljál le a mezőnt...

Nyílt teremen 0 SAM és recon (!) mellett elindult két Leopard I-gyel. Mikor meg jött MiG-27 és heli, akkor tolta le a help ikonokat, mikor még az induláskor szóltam, hogy állj te szerencséten.

Aztán ugyanez, mikor aknavetőkkel (!) nyílt terepen elindul (hárommal!) és csodálkozik, hogy tank és rocketes repcsi is egy perc alatt leépíti, mert nincs mellett se tank, se SAM. Neki is szóltan, hogy vissza, erre miután szédszedték nyomogatta a help gombot...

A hab a tortán az volt, mikor ezután ugyanerre a user telfosta nyílt terepel blowpippal a térképen.

Mondom neki, hogy

1. recon
    2. nyílt terepen szétkapja a légierő és a szárazföldi erő.

Egy perc sem telt el és le is radírozták őket.

Félelmetes, hogy mekkora idiótákba fut bele az ember a legutóbbi frissítés óta...
  • Molnibalage
    Na, rankedben majdnem megvertem egy lt colonelt. Egy kb. velem azonos szintűt meg úgy mosok le, hogy ihaj, csak olyat ritkán ad...
  • Molnibalage
    Camera mod. Érdemes lehet kipróbálni, hátha jobb áttekinthetőséget ad.
  • Molnibalage
    AH-64D.

Szerintem ezzel a konfiggal picit értelmetlen lehet. Gyalogság ellen semmit sem tud, mert gépágyú távolsága menni szinte mindig öngyilkosság.
  • Titan
    Hmmm...két napja kutakodom a neten, ha időm engedi, de nem sok infót találtam a problémámra...:( Van itt egyáltalán olyan aki steamen vette a játékot és magyar nyelv van benne???
  • Titan
    Értem, köszi a gyors választ! Mivel akciós a steamen, gyorsan meg is vettem ezt a nagyszerű játékot, már csak magyar nyelvre nem tudom átvarázsolni...:( Se játékon belül, se a steames felületen(properties) nincs magyar nyelv csak orosz, kínai, lengyel..stb...:( mi a trükk? :)
  • Kacyking
    Már több mint fél éve benne van, minden verzióban (mivel steames mind).
  • Titan
    Skacok! Ha jól emlékszem régebben a steames verzióban volt vagy ígértek magyar nyelvet ez igaz vagy benne van már?
  • bgabor
    Én is örülök neki ha többen lesznek a játékosok meg momentán a ranked rendszer nemigen működik(nemigen tud) mert csúcsidőben is tíznél kevesebb ember rankedezik. Na most ott nemigen van miből megfelelő ellenfelet kiválasztania neked.
  • Molnibalage
    Indítottam egy low cost topikot.
  • Jeffjohnson
    Igen, ezeknek az ELO-s rendszerű ranked játékokban a matchmaking csak akkor működik igazán jól ha van miből válogatnia. Előbb-utóbb akkor is bedob valakit ha nincs hozzád szintbe közel. Nem tudom mi lenne erre a megoldás de szerintem a fejlesztők nem is gondolkodnak igazi Esport-ban különben folyamatosan nyomatnák a pénzdíjas versenyeket.
  • Molnibalage
    Lásd én. Az utóbbi 4 meccsemből kettő sokkal tapasztaltabb ellen volt...
  • Jeffjohnson
    Az sohasem baj ha sokan vannak mert jelen állapotban a rankeden a matchmaking egy kalap sz@r
  • ToMy_
    Volt nagy leárazás STEAM-en, azóta van ez az idióta-invázió. Asszem tán 10 euró körüli áron lehetett venni.
  • bgabor
    Hát, akkor csak nem emlékszem. Ez van sajnos.
  • Jeffjohnson
    Dehogynem még beszéltünk is. Sőt ti is voltatok "nálunk" mikor a TS-etekkel volt valami még régebben.
  • bgabor
    Ilyen néven? Én tuti nem láttalak fent.
  • Jeffjohnson
    Segítő szándék persze csak furán jött ez ki. TS-eteken is jártam már nem 1x.
  • Jeffjohnson
    Csak nevetni de majd kérdezd meg Pluskat-ot, hogy miért :)de ne flémeljünk nem ez volt a cél, csak "ismerjük" egymást már egy ideje és ezért volt vicces, amit írtál. Én sem ma kezdtem a játékot.
  • bgabor
    Miért is? Érvelni is tudsz vagy csak indokolatlanul nevetni?
  • Molnibalage
    Némi hajókázás.
  • Molnibalage
    Lehetséges, mert volt egy Red Dragon teaser. Na, ha az kijön, akkor lesz nemulass. :)
  • Molnibalage
    Az is megbeszélhető, hogy két FOB legyen. Nekem volt olyan low cost játék, ahol 3 FOB volt úgy, hogy szóltam, hogy ez talán sok lesz. Kettő az átlagos. Ha sok arty van, akkor azonnal szólok, hogy skacok, két FOB...!

(Azt nem vágom, hogy mitől függ, hogy a játékosnak kell -e CV-t letenni vagy sem. Nekem néha kell, néha nem. Értelemszerűen aki CV-t tesz le, az FOB-ot nem.)

Nem értem,hogy 4-5 rakéta sortűz miért is szívná le a FOB-ot...? Az ATGM nem szívja le, amikor 1 CP-s teherautókra pazarolják? A saját 20 CP-es teherautómból (1000 SP) egy LARS2 ellő 4 teljes sorozatot és a saját indulójával még egyet.

A LARS2 csak 250 supplyt fogyaszt a LARS meg csak 125-öt sortüzenként. A LARS 60 CP, a LARS2 75 CP-ba fáj. Ha F-117-re futja, meg F-14-re, akkor fussa már egy szutyok LARS2-e és mellé egy teheruatóra...

200 CP-s játékban, ha nem kell CV-t letenni, akkor 200 zséből kijön a következő erő.

75 CP LARS2
    20 CP 1000 SP-s teherautó
    25 CP Vandoos + M113
    26 CP dán recon inf + teherautó*
    36 CP Kurstjager a géppuskás APC-n.
    16 CP Stinger inf M35 teherautón.

*Ha vársz egy picit, akkor a dán recon is M113-on jön, ami fontos, hiszen +1 géppuska support város támadáskor.

Ez egy játékos. Gyalogsági támogatáshoz megfelelő részvétel és van mellé tüzérségi support, nem is akármiylen. Ha emellé hoz még valaki két US Marine-t, lángszórós és aknavető a megtámadott szektor melletti épületeket befüstöli, akkor még akkor is 100% a siker, ha két cellány védőerő van az épületben. És a LARS2 legalább 5-ször lőhet úgy, hogy FOB sem kell. Ez bőven elég a játék elején. Mire elfogy az első 5 sortűz, addigra már alakul valami, ha nem akkor már bukta az egész.

Az MLRS kategória (500 SP) nem tud gyorsan tüzelni, ezért az első sortűz után kb. 1 perc mire újra lőhet. Akkro meg a "minek már" kategória, a támadás régen lement... Tehát ez meg azért nem szívja, mert az egész játékban, ha 5-ször lő, akkor sokat mondtam. Ez 2500 SP, egy FOB kapacitásának 15%-a...

Hiba lő sokat az kis aknavető gyorsan, ha a füstje olyan kicsi a nagy tüzérségi löveghez képes, hogy röhögnöm kell. A 105 és 155 milis ágyúkkal 2 löveg is úgy befüstöl egy kisváros szélét, egy sorozattal, hogy azt öröm nézni.

A rakétás tüzérség hasznát a nagy többség félreérti. Az, hogy egy panicked ellenfélnek mész neki a sokkal erősebb és fedezében levő egységet is halálra ítéli. Egy panicked M1A1-et nem pánikoló szutyok mezei T-72 is daraboka szed közelről. Egy nem pánikoló US Marine vagy Kurstager vagy lengyel Kommandosi-t az isten sem túr ki egy épületből csak úgy...

Már elnézést, de hajadra kenheted akár a 4 db 25-be kerülő aknavetőed, mert egy pontcélnál tud talán annyi supresst, mint egy szem LARS2. Csak éppen a LARS2 egy rövid sorozatba pumpálja be a tűzerőt és egy városrészt pánikoltat be. A 4 db 25-be kerülő aknavető egy sorztüze semmivel sem olcsóbb, mint a LARS sőt, szerintem többe kerül az általuk kiőtt 16 gránát, mint egy sorozat LARS2 és a megvételük is többe fáj.

A rakétás tüzérséget nem folyamatos zajlatásra kell használni. Támadáskor vagy egy nagy támadóhullámba belelőve szinte mindent bepánikoltat. Ezet leszámítva meg szinte végig kussol és rejtőzik. Low costban egy is elég, de kettővel már tényleg eszmélelen dolgokat lehetne csinálni. Ha támadáskor füsttel kizárod a megtámdaott szektrorral szomszédos szektort és a maradékra bekoncentrálod az erődet, akkor a panicked védőknek semmi esélye nincs arra, hogy még csak egy azonos támadóerőt megfogjanak, mert nem mészárolják halomra a kutyagoló gyalogost. Aztán a Vandoos vagy Kurstjager CQC fegyverrel halomra gyilkolja a bent levőket, vagy a 10-es méretű kanadai lángszórós, mert közel tud menni mielőtt lelőnék őket...

Szóval tessék már ésszel kipróbálni és aztán ellenkezni ellene. A legtöbb játékos béna, nem kooperál és akkor tényleg kijön az, hogy "semmire sem jó". Naná, mert kretén módon használja.

Az, hogy aknavetőkkel teliszórják a pályát szinte semmire sem jó. Láttam négy aknavetőt úgy leszívni a FOB-ot, hogy ehaj. Semmit sem öltek meg, a gyalogsági támadásnál hasznuk szinte 0 volt.
    Az meg tényleg mókás, hogy sok user a spread parancsot nem adja ki és négyesével mozgatját őket. Szó se róla egy LARS2 sortűz eltörölné ezeket a föld színéről...

Egyébként az 1-es páncéllal rendelkező egységek nagy részét a min. távolságról indított LARS2 képes megölni. Namármost low cost játékan egy FOB ára 75 CP. Ebből egy LARS2 64 db (!!) sortüzet képes lenne ellőni elméletben. Elméletben. Miért? Mert eddig nem is tart a játék, hogy ennyiresz lőhessen...

Tehát elég nevetséges érv az, hogy a középkat rocket arty leszívja a supportot. Kooperáció kell meg ész és nem agyatlan low arty spam... Viszont okosan használva ez a LARS rcoket arty, ha csak minden 4. sortűzzel szed szét ey 30 CP-es egységet, meg egyszer segít elfoglalni egy várost, vagy megállítani egy támadó erőt, akkor hányszorosan térül meg? Még a 120 milis aknavetővel sem nagyon sikerül semmit sem megölni, mert odébbmegy az egység. Min távolságról viszont olyan sűrű a rakétatűz, hogy az odébmenetl nem segít, ha szinte nem azonnal reagál rá az ellen. Mivel területfegyver ezért bármilyen mozgó támadóerőt komolyan belassít, míg az aknavetők semmmit sem érnek ez ellen. Upsz...

Low cost játékan hála istennek még senki nem hozott Buratinot PACT oldalon. Na, az lenne csak nagy szívás. Kilőni nemigen tudod, és gyakorlatilag tisztára gyalul egy városrészt. (A sorozatot félbe lehet szakítani és két helyre is tüzelhet egy lőszerkészletből.) Semmit sem tehetsz ellene. Igen, drága, de tehetetlen vagy az első sortűzig ellene. Aztán meg olaj. Ha nincs LOS, akkor nem látja a recon sem... Légicsapás elvielg jól jövedelmező lehet ellene, csak éppen ha nem látod, akkr ATGM gép nem tud vele mit kezdeni, a olcsó öngyilok támadó gépek meg vagy megölik vagy nem, miközben ők könnyen odaveszhetnek.

-----
    Sok vs sok játékan meg légicsapást indítani brutál recon és sok olcsó rocketes gép nélkül úgy, hogy nincs masszírtrocket arty supress az kb. az öngyilkosság kategória.

Megjegyzem, hogy a SAM snipingban is PACT oldalon az előny, mert 1000 km/h-s olcsó rocketes gép csak nekik van, az egyik MiG-21 és kevésbé olcsó, de rakétás a MiG-23BN asszem. NATO oldalon a leggyorsabb rakétás gép az F-104. Fordulóköre sokszorosa a MiG-21-nek és koszos 750 km/h-ra képes. Röhej... A norvég F-5 nagyon olcsó, de tűzereje meg sem közelíti rakétás PACT 21-esét. A 40 kredites A-4-nél van XP, mennyiség ás tűzerú is, csak éppen A ketegóriás egy olyan gép, ami a valóságban C lenne és cserébe lassú is...

Elég csak összevetni az 55 CP-es AV-8-at, és a 60 kredites rakétás MiG-21-et. Igen, az AIM-9J tűzereje picit nagyobb, mint az R-60-né, de minden másban alulmarad. Főleg, mert csigalassú...
  • Jeffjohnson
    :D ezen jót nevettem.
  • Nagydög
    Nem lehet, hogy epp ratalalt egy ujabb hullama a jatekosoknak? Ilyenkor szokot elofordulni, hogy nagy szamban teblabolnak teljesen fogalmatlan emberek jatekokban.
  • bgabor
    A rakétás artyt nem véletlenül hanyagolják low cost játékban. Ott leggtöbbször egy valaki tesz le FOB-ot, szóval nagyon limitált az utánpótlás, és 10 ember fogyasztja egyszerre. Egyszerűen nem lehet megengedni hogy az azt egy darab FOB-ot egy rakétaüteg leszívja pillanatok alatt. Látványos, jól szupresszál, az igaz(bár inkább az orosz nagy kaliberűek), de killt nemigen csinál, egy lövéssel ellövi a teljes lőszerkészletét és nagyon sokat kér(zabál) cserébe. Egyszerűen nem éri meg, többségünknek még normál, sokpontos játéknál sem, nemhogy low costban, ahol 200 pontból kell az elején gazdálkodni. Plusz ugye support eszköz, ami amőgy is a legzsúfoltabb kategória, ahol állandó helyhiánnyal küzd az ember, így a legtöbb deckbe be sem kerül.

Az aknavetőket azért szeretjük sokkal jobban mert rengeteg lőszer van hozzá így folyamatosan lehet lövöldözni velük, szépen lehet gyalogságot ölni vele ha nem éppen házban ülnek, és ugye tudnak füstöt csinálni, ami nélkül ugye nincs profi játék. És sokat is lőnek egy sorozatban, jóval többet mint a nagy kaliberű tüzérségi cuccok.
  • Molnibalage
    Az elmúlt 1,5 hónapban 20 meccset, ha játszottam összesen. A 42%-os győzelmi arányom most 35-36% táján van. Nem emlékszem, hogy mikor voltam győztes csapatban utoljára...

Rankedban major szintű embereket oszt le nekem, rankedban voltam már 330. helyen 1540 körüli pontszámmal, most 1525 táján, ha lehetek.

A low cost és normál sok vs sok játékan akkora kreténekkel futottam össze, hogy arra szavak nincsenek. PACT oldalon beszálltam egy low costba és kb. 5 perc (!) után 500 pontos hátrányban voltunk úgy, hogy kb. 600 vs 50 pont volt a kill arány és repcsiket nem használtak. Igen, ennyire balfaszokkal játszottam együtt. Hogyan lehet ennyi földi egységet ilyen gyorsan elveszteni...? Ilyenkor elmegy a kedvem az egésztől. Az eddig megszotott replayeken látható, hogy nem én vagyok az istenkirály, de azért sikerült már olyan kooperációt összehozni mással, hogy gyakorilatilag letoltuk az ellen a pályáról, pedig ez ne TS-es komm volt...

Annyira béna nem lehetek, ha 1 v 1 rankeben egy major ellen életem első helispamja után - amit elbénáztam és hülyén is raktam össze - még 20 perc szenvedés kellett, hogy letoljon úgy, hogy csak CV snipinggal győzőtt és a kill ratio így volt kb. 1:1. Voltak olyan pillanatok, amikor éppenhogy nem toltam le.

Egyszerűen csak olyan emberek kellenek mellém, akik nem teljesen full kretének. (1 v 1-ben olyan szintű koncentráció kell, hogy 2-3 hosszabb játék után inkább pihenni kell.) Akkor is ki lehet kapni, csak nem olyan megalázó módon...

Low cost gameben mindenki tiltakozik, ha felvetem, hogy legyen legalább legolcsóbb rakétás arty. Képtelen a legtöbb játékos felfogni azt, hogy micsoda morál zúzásra képesek. Low cost játékban enéklül sikeres inf. támadást vezetni nagyon nehéz. Ehelyett mit vesznek? 80 mm-es aknavetőket, amik szart sem érnek a fedezékben levő gyalogság ellen. Gratulálok. A rakétás artynak is megvan a létjogosultsága. Igen, egy sorozattal akár 500 supply-t is eszik, csak éppen az ennek megfelelő tűzerőt préseli bele néhány másodpercbe és fed le iszonyat területet. Ehelyett elfuggotatnak 40 lőszert aknavetőven 2 perc alatt, ami ugyanennyit fogyaszt, de nem területfegyver és hatása semmi... Min. lőtávnál kell használni őket és csodákra képesek. De nem, a sok hülyéne derogál kooperálni...

Én aknavetőből is már csak a 120 milis kategóriát használom, mert sok lőszert ad és sokkal nagyobb füstöt csinál. Gyenge vehicle snipingra is jobb.

Füstöt szinte még mindig csak én tolok. Röhej... Mikor néha elindul egy durvább löveges járműsereg akkor mit csinál a sok marha? Neki áll a mozgó járművekre lőni 80 mm-es aknavetővel. Eredmény? 0. Én mit csinálok. Vagy a járművüket füstölömbe vagy a saját erő elé, hogy vissza tudjak vonulni és gyógyítani.

Amíg ilyen alap dolgokat meg nem értő kreténekkel hoz össze a sors, addig inkább nem játszok egy ideig...
  • bgabor
    Ó, sokkal kevésbé mikrós mint a sztenderd RTS-ek, akár a Company of Heroes sorozat vagy a Starcraft2. Barátokkal kell együtt játszani, ahogy mi szoktuk, és akkor sokkal mókásabb, és nem lépnek ki csata közben a népek.

Mi itt szoktunk játszani, este nyolc után általában megtalálhatóak vagyunk:
    ts3.warthunder.hu:9989

Eredeti játék, telepített TS3 és mikrofon persze kell.

• Jeffjohnson
    Nem olyan rég játszottam 2 kört random embrekkel és hát.... nem is tudom de nagyon nem adta a játék az még nem is zavart, hogy a csapatból én voltam az egyetlen aki tartani tudta a szektorát, persze a végén engem is kiszorítottak de próbáltam okosan visszavonulva lassítani őket, még az se zavart, hogy 5 perc múlva kilépett 1 csapattársam mert az alap játékban is játszottam sok ilyen csatát de, valahogy úgy éreztem, hogy sokkal többet kellett volna mikróznom ahhoz, hogy sikeresebb legyek. Valahogy ez a túl sok egység kicsit megfeküdte a gyomrom. Szerintem szórakoztatóbb lenne a játék ha lenne olyan mód, ahol be lehet állítani a max. egység számot.

Azon is csodálkozom, hogy Molni nem alázol le mindenkit mert, amennyit te játszol és elemzel simán pozitívba kellene kerülnöd. Ezzel nem téged akarlak becsmérelni, hanem szerintem ez a játék hibája túl sok mikró van benne és túl nagy a szerencse faktor a találatokat illetően illetve túl sok egység nem úgy viselkedik, ahogy alapból "józan paraszti ésszel" elvárnám tőle.
  • Molnibalage
    A war thunderes TS szerver címét tudja valaki? Sikeresen töröltem véletlenül a TS szerver listámból...
  • Molnibalage
    Tuti? A rakéta kinematika tudtommal nincs modellezve.
  • Kacyking
    Helló mindenki!

Tegnap belefutottam egy igen tanulságos esetbe:

Alapfelállás: 1db F-14-es vs 2 db mig 21 bis

Történés: 1 db F-14-es csak köröz nem figyelt oda rá a gazdája vagy megpróbálta elreptetni távolabb. 2 db mig-21bis-t bezavartam ellene (lengyel). Rövid szemtől-szembeni harc, az egyik infrás rakéta eltalálja az f-14-est mire az elfordul jobbra a pálya széle és a hegy felé. Mig-21bis-ek követik és folyamatosan indítják a rakétákat.

Eredmény: Meghalt mindkét mig-21bis. F-14 túlélte.

Amikor ez megtörtént igen csúnyán elkáromkodtam magam. Szerintem még egy kocsis is elégedetten füttyentett volna ama rettenettől amit az F-14-esre zúdítottam. De aztán visszanéztem a replayt és megvilágosodtam.

Ugyebár a játékmechanika miatt a gépek (érthető okokból) nem tudnak nekimenni a fáknak/hegyoldalnak stb-nek. Ilyenkor lekövetik azt a domborzatot néhány centivel fölötte. De ilyenkor is folytatják a harcot.
    Mármost a rakétáknál nem ez a helyzet simán belecsapódik a földbe és robban.
    Tehát mi is történt? A bis-ek követték az F-14-est a domborzat miatt a földhöz szegezve. Majd rakétát indítottak ami abban a pillanatban robbant is. Így a gépek beleestek a robbanás rádiuszába és sérültek tőle. Ezt nem vettem észre így robbant bele a hegyoldalba a teljes vadász légierőm.

Én ebből sokat tanultam. Remélem ti nem követitek el az én hibámat.