11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
Bal0924 #9349 Köszi ez sokat segített!
Tegnap meguntam hogy mindenhol dugó, és erre olyasmi utat csináltam mint a képeken láttam. És sikerült. Már csak kisebb dugók vannak, mert 1-1 útszakaszon csak 1 sávot használnak..
Most csak a befelé vezető út ami nagyon elakadt, de nem számít.:D -
#9348 Ráadásként szerintem egyik sem üdülőváros :) -
Austin Bailey #9347 Monte Carlo,Las Vegas -
Austin Bailey #9346 "A való életben is az üdülővárosokban nincsenek zsúfolt 10-20 emeletes lakóépületek pl. Monte Carlo vagy Las Vegas"
Igen? -
#9345 A zombi invázió elég gyorsan kipurgálja őket :) -
Brad33 #9344 Ha pedig a kukásautók nem tudják begyűjteni a szemetet (maxon van), akkor javasolt egy új szeméttelep megépítése? -
#9343 Szedd össze az összes szemetet, ha nincs szemét nem tudnak enni és elhagyják a várost. -
Brad33 #9342 A hajléktalanokkal mit lehet kezdeni? -
Hay #9341 ???
Nem értettél félre valamit??? :-) -
natalyel #9340 Mondjuk nem működik. Pedig minden feltétel adott, dögivel csinálok vizet és áramot neki, de valamiért nem akarja befogadni. -
natalyel #9339 Talán segít, ha átlépsz egy másik városba, majd vissza...
Arkológiát építettem, a szükséges mennyiségű tévé meg vas fele hiányzott. Átléptem a másik városomba: hipp-hopp, egy percen belül kiírta, hogy elkészült :). Visszaléptem az előző városba, fél perc után egyszercsak ott is késznek írta... :). -
catyus #9338 Én azt szoktam csinálni, hogy maradok azon a képernyőn max időgyorsítás, és akkor kb 5-10 perc. -
#9337 Mennyi ideig tart míg elfogadja a játék a Nagy Mű építést? Rámentem, hogy űrközpontot akarok csinálni, kiírta, hogy kérés feldolgozása, ez pár percet igénybe vesz, majd kapok értesítést. Folytatom városban dolgaim, de 1 óra játék után se történt semmi, még mindig bürokráciával küzd, játékban meg hónapok teltek el. Tiszta magyar szindróma... -
natalyel #9336 Na igen, én is - meg még gondolom jópáran - adatokból dolgozunk, de amikor a morál kezd leesni, meg elköltözések vannak olyan dolgokért, amilyen problémák nem is léteznek, onnantól kezdve kezd "zavaró" lenni, hogy finoman fogalmazzak.
Ezt eddig csak két városomban tapasztaltam (170 órám van nekem is a játékban). Van vagy 8-10, a felét egy ideje be sem töltöttem, az új (1-2 hete kezdett vagy újabb) városok között fordul elő ilyen.
Amúgy meg még mindig nem tudom letenni :). -
Hujje #9335 Akkor igen, de ez ismét olyan, amit nem tapasztaltam :o Ezek miatt sose sírtak, nálam pl. rendőrségért vagy jobb tömegközlekedésért (0 perc várakozási időnél). De ez nem zavar igazán, már nem is figyelem, az adatokat ellenőrzöm, abból "dolgozok" :D -
#9334 bug, ha azért sírnak amilyen probléma nem létezik. csatorna miatt, amikor 100%os, szemét miatt, amikor egy kumma szemét nincs stb... -
Hujje #9333 Buszt és villamost természetesen csinálok, azt akartam írni, hogy csak az egyiket, mivel elég költséges.
Írta valaki itt, hogy mindenért sírnak. Sztem ez nem bug. Én is sok mindent szeretnék pl Budapesten, de ha nincs rá pénz... Szóval nincs az az állapot, hogy az emberek ne szeretnének többet, a te feladatod, hogy eldöntsd jogos-e, amit kérnek ill. megengedheti-e a város magának. -
Hujje #9332 Hát nagyon fontos a szélesebb út! Azaz a 6 sávos. Mert ugye sokan lerakják a legolcsóbb kis utat kezdetben és azt fejlesztik folyamatosan. Abból is lesz nagy sűrűségű út, de az csak 4 sávos!
Minél kevesebb kereszteződést tegyél! Tehát ha leteszed az utat segít a vezetőrács, hova lenne érdemes tenned a keresztutat, de nem kell "kockákat" letenned, elég ha minden második helyre teszel keresztutcát, így "téglalapokat" alakítva ki. Kevesebb kereszteződés --> kevesebb lámpa --> gyorsabb célba érés. Ahogy már itt sokszor szó volt róla, vegyesen tegyél le kereskedelmi részlegeket, pl. 1 lakóövezet, 1 kereskedelmi, 1 lakó stb..
Figyeld a lakóövezeti igényt. A világos szín a városodé, a sötét nem!!! A sötét szín már inkább a régió igénye, azt nem érdemes teljesítani, mert ingázni fognak = nagy forgalom.
Ha mégis rászánod magad egy Turista/Kaszinó városra, akkor ne csinálj nagy sűrűségű várost, max. 1-2 kockányit. Inkább közepest 6 sávos utakkal és akkor bírja az ingázókat és a turistákat az úthálózatod. (A való életben is az üdülővárosokban nincsenek zsúfolt 10-20 emeletes lakóépületek pl. Monte Carlo vagy Las Vegas)
Tömegközlekedés alap, bár bevallom buszt és villamost csak nagy sűrűségű városnál csinálok. (azt is kipróbáltam már, hogy a vonatot körbevezetem a városon és tettem le 6 állomást, de nem működött).
És előre érdemes azzal is számolni, hogy hova járnak a simek (Közép és Fősuli, Egyetem, Könyvtár, Látványosságok, Boltok, Munkahelyek...stb) minél több ilyet teszel egymás mellé nagyon közel, annál többen mennek az adott helyre (még ha más más célponthoz is) így ott túlterheltek lesznek az utak.
Röviden :D -
BYpsilon #9331 igen. játszható. -
Nihili #9330 Próbálj meg ez alapján nekikezdeni egy városnak:Road Layout Guide! Magát a leírást a játék egyik designer-e készítette. Ez alapján menni kell a dolognak, meglehetősen egyszerű, de hatékony rendszer. Nagyobb képek a 2 városról:maxisbigtuna
Zónázásra fix recept nincs, én speciel az ipart általában kihelyezem a város valamelyik szélére, a lakó illetve kereskedelmi zónákat pedig vegyesen pakolgatom le. A lényeg az, hogy mindenképpen törekedni kell az egyensúly megtalálására. Gondolok itt arra, hogy minden vagyoni rétegből legyen megfelelő számú dolgozó, ezeknek az embereknek tudj munkahelyet, illetve vásárlási lehetőséget biztosítani. Ha nagyjából sikerül ezt megoldani, ami nem egyszerű feladat, akkor nem kell aggódni amiatt, hogy a városodat ellepik az ingázók, vagy a te lakóid kezdenek el tömegesen ingázni, ami szintén végeláthatatlan dugóhoz vezet.
De a fentiektől eltérően érdemes ám próbálkozni különféle útvariációkkal, különféle zónázásokkal, mert pont ez adja meg a játék szépségét. Kitalálsz valamit, megépíted, aztán megnézed, a gyakorlatban hogy működik-e a dolog vagy sem. Aztán ha valami nem úgy sikerült ahogy eltervezted akkor sem kell kétségbeesni, próbálkozni kell újra! Nagyjából 170 órát játszottam eddig a játékkal de még mindig nem tudtam megunni. :) Még mindig van egy csomó ötletem, város variáció amit ki akarok próbálni, meg akarok építeni. :P
-
bake05 #9329 Ja és még annyit,hogy nem kell látatlanban megvenni.A youtube tele van 20-30-40 perces gameplay videókkal.Én személy szerint megnéztem 1-2 ilyen videót és az alapján döntöttem el hogy megveszem.De ha csak 1 hónap múlva vennéd meg akkor sem maradsz le semmiről.Mert jelen pillanatban tele van fatális hibákkal a játék.Addigra talán orvosolják a hibák nagy részét.Én 1 hete hogy lassan nem kapcsoltam be a játékot,és 2.0-ig meg se fogom próbálni megint. -
bake05 #9328 50 óra után még igen az nem vészes.Nálam 137 óra játék után lett vele tele a tököm a millió hiba miatt. -
bake05 #9327 Hát azért valljuk be ez kicsit nagyon hülye kérdés volt -
Austin Bailey #9326 Na játszható már a játék? -
catyus #9325 Szia!
Akkor keress meg! :))
Üdv -
Bal0924 #9324 Sziasztok!
Akiknek nincs dugójuk, vagy csak tényleg minimális, megmutatnátok hogyan rendeztétek el a különböző zónákat és az úthálózatot?
Mert bármit csinálok mindig dugó, dugóhátán. Kereskedni sem tudok rendesen, mert mindig dugóban állnak a szállító autók.. -
#9323 Egyetértek, vannak benne hibák, de valóban jól el lehet szórakozni vele. Én csak 65 óra után jutottam oda, hogy szidom, de nem fogom itt hagyni, mert így is sok kellemes órát töltök vele. -
sata75 #9322 Mindenképpen érdemes megvenni ha csíped a sorozatot.
Akármennyire bugos is, elkezded és beszippant, majd 50 játékóra után szidod mint az állat, de ugyanúgy ott fogsz előtte ülni és keresed a megoldást, hogy hová tedd le azt a nyomorult repteret.
Szóval menj és vedd meg:)
(szerintem) -
#9321 Nincs autóm, ha pesten vagy az albiban van alvási lehetőség -
Hay #9320 Ööö, bár rettenetesen sántít a hasonlat de: "...nem adná valaki kölcsön pár napra az autóját, lakását, feleségét, miegymását, hogy mégis milyen az, ha van?"
Tudom, nem ugyanaz a kettő, de mégis... :-)
Én pl. több éve vártam a megjelenést, a lóvét is "félretettem" rá, de a megjelenés óta itt olvasott reagálások után úgy látom, érdemes volt a megérzésre hagyatkozni és "kivárásra játszani": nem rögtön megvenni.
Olvasok, nézem a videókat, és kivárok. -
Nihili #9319 Mindenképpen valami ismerőst kéne keresned akinek megvan a játék. Nem hiszem, hogy sokan rábíznak az origin account-jukat egy idegenre. -
#9318 Van itt olyan vállalkozó egyén aki esetleg lehetőséget biztosítana, hogy kipróbálhassam a gamet ? Látatlanban nem merem megvenni .. -
Nihili #9317 Sokan megváltásként várják itt a 2.0 patchet, de olyan hatalmas nagy változást nem fog hozni szerintem. Én ennek ellenére továbbra is azt mondom, hogy marha jól el lehet szórakozni a játékkal.
#catyus
Engem mindenképpen érdekelne a dolog! -
#9316 Most már tényleg nagyon kéne az a 2.0-ás patch, mert borzalom ami megy. Az egy dolog, hogy az emberek minden szarért sírnak, egyiknek az a baj, hogy park kell a közelbe, és ott van pont az ő háza mellett 2 park, a kukás autók falkáznak, és nem hiszem el, hogy egy fullos sima szemét telep és egy fullos szelektív telep nem lát el egy várost. Munkaerővel is csinálhatnának valamit, van 2 nagy területű gyár, 3 kicsi, és 5 kereskedelmi épület, de nincs elég munkaerő a 120ezer lakosból, vicc...
Jah meg a nagy multizás régióban is egy semmi. 4en vagyunk régióban, első városom egy hetes rollback-et kapott és belépni se enged. Húztam másikat, kifejlesztettem csomó dolgot, tiszta olaj, koncentrált napelem tábla, fullos kereskedelmi, olajipari és elektronikai központ, tök örülök magamnak, erre a többiek szólnak, hogy ők ezekből semmit nem kaptak meg. Hát gratulálok, ez aztán béta állapot. Kínomban már egymagamba csinálok egy városból egy űrközpontot, mert ha két városból próbálnám megcsinálni úgyis szarul jelezné. -
Hujje #9315 Én azt nem értem, hogy nálam miért nincs ilyen. Elhiszem és megértem, hogy tök zavaró, de nálam max a villamosok és a buszok járnak össze vissza. De az se zavaró igazán (szóval nem 8 megy egy helyre). Nincs túl nagy forgalmi dugóm se, eddig egyik városomban se volt (persze a 6 sávos út alap). Csak nem értem, másnál miért van, vagy nálam miért nincs? :o -
#9314 Én pl. a tűzoltóautókkal voltam bajban. Szvsz volt elég a városban, mégis pár épület sikeresen leégett mindig, kb. naponta 2. Hatosával nyomták egymás után, a "visszafordulok a kereszteződésben" (és a tűzhöz baszok eljutni) elnevezésű táncot. -
#9313 Kipróbáltam teszt szerveren is felhúztam egy egész nagy várost. Hát jobb jobb de vannak még elég durva hibák. PL: A buszok nem járják az útvonalakat hanem kimennek a városból fordul kint egy kört bejön és megy vissza ki az emberek meg ott várnak a buszmegállóban :D Ezek helyi buszok nem regio szállítás. -
catyus #9312 Sziasztok!
Nekem az a bajom, hogy a nagy régiókban nem tudnak összedolgozni a városok, max 4, úgyhogy nem is értem igazán miért jó a nagy régió...
Talán a legértelmesebb az ahol 5 város van, és 1 nagy mű.
Ott lehet maximális hatékonysággal egymást segíteni.
Akit érdekel egy ilyen régió, akkor egy ilyenbe beszállnék.
Üdv
ui: Már van egy csak a játékosokkal van egy kis gond.... -
donatus13 #9311 Én megjelenés után 3 napig toltam azóta várom a 2.0 át. -
#9310 Én is lassan egy hete hanyagolom.