11758
  • Fenrir
    Itt van fent a bannerban a hivatalos Patch Notes. Ez az utóbbi kettő valószínüleg a tesztszervert foltozta mivel ugyanaz a kliense a normál játékkal.

Btw tegnap a városom 1.2 milliós havi bevételt csinált csak műanyag-fém-ötvözet eladásából, de átálltam a processzor-teherkikötő párosra.
  • drmilo
    Az EA ismét elnyerte az Arany Szar díjat
  • Aragorn831109
    Hát...

DLC jönnek rövidesen
  • matekszon
    Frissítettem én is, erre vagy 3 óra után egyszerűen befagyott a játék előtte nem volt ilyen soha.... ugrott 1 óra játékom. 1-2 felirat megváltozott ahogy észrevettem, meg egy küldetés szövege, de az épületek lehelyezése nekem időnként bugos... lerakom de nem marad meg :) olyankor picit odébb rakom és semmi gond nincs. Meg néha hagyná a program egymásba rakni azt is amit nem lehet.
  • Bal0924
    Pár napja nem játszottam a SimCity-vel és most frissítette.
    Mit javít?
    Hol tudom megnézni a frissítéseket? Mert amit a játék indító paneljén van "frissítések megtekintése" linken ott nekem nem mond semmit.
  • Sordoran
    Szerintem az olaj biznisz is jó. Nekem 3 kúttal, 2 finomítóval van napi (havi) 7-800 ezres profitom.
  • Gajdee86
    Nekem most volt egy frissítés, lehet tudni mi volt?
  • matekszon
    bocsi a kép lemaradt :) http://kepkezelo.com/images/6qfzvysqvwbzx1r8d4gi.png
  • matekszon
    Az elmúlt 4 órát erre a városkára fordítottam :)
  • Bal0924
    A következő Patch javítás mikor fog kijönni és mit fog tartalmazni? Lehet tudni előre?
  • Tuvok #9139
    Szép, de a nagy pénzeső mégis elmarad . Az olaj nekem sose volt igazán kifizetődő iparág, egy nyomorult kaszinóval több bevételem van, mint annyi olajkúttal, amennyiről a Ewing-ok valaha álmodtak :)
  • natalyel
    Megjött a tanker a benzinért:

A hétvárosos nem-tudom-milyen-nevű régióban van ez a terület, dugig olajjal. A képen hat olajfúrótorony látszik, de jelenleg 8 teljesen fullos torony üzemel, és még legalább kettőt szándékozom lerakni. 3 olajfinomító pörög, plusz a nagy műbe is szállítok olajat. Fincsi :).
  • drmilo
    Jöhetne már a 2.0, addig nem is igen van kedvem játszani...
  • Sponnyabob
    Na jó most frissült a játék és most a fagyás megszűnt, most viszont állandóan beragadnak a hangok, és állandóan a szirénák ordítanak a zene vagy a városi zaj helyett. Az elmúlt két frissítés csak bajt csinált eddig...
  • Fpocok
    Jún 11 mac verzió.
    Aki megveszi az egyik változatot, megkapja a másikat is... PC<>MAC
  • matekszon
    Sziasztok, körülbelül 32 órája hozzájutottam a játékhoz végre.. :) ebből 24 óra játék után azt tudom mondani hogy szeretem. Sikerült ennyi idő alatt egy kicsi régiót teljesen kiépítenem. Bár kedvemet vette amikor 1 óra játék csak úgy elszállt, akkor feküdtem le aludni :) Ha valaki gondolja originen ugyanezen a néven megtalál. Jó játékot mindenkinek :)
  • Gajdee86
    Remélem ezzel is kezdenek majd valamit, mert elég bosszantó, hogy repülnek a mentések a levesbe. Közben visszaépítettem a várost most még működik (kop-kop-kop) :)
  • AntiHero
    Én ma kezdtem a játékot, de nekem is 1 óra játék veszett oda :/
  • Sponnyabob
    Várost még én se vesztettem el, de most volt egy visszaállítás szerencsére csak néhány percnyi játékom veszett el. Viszont az asztali gépemen a legutóbbi frissítés óta gyakran fagy a játék és néha valami memória címre hivatkozva összeomlik. De a múlt hétig nekem se volt semmi panaszom.
  • trigorin
    Törölték is a bejegyzést :)
  • Gajdee86
    Nekem is ez volt az első alkalom, pedig van pár városom. Sok ilyen jellegű hozzászólást olvastam és eddig azt hittem, hogy én is szerencsés vagyok, hogy nekem még nem fordult elő :)
  • donatus13
    Érdekes, nálam még semmilyen probléma nem volt ilyen szempontból, 1 szer sem fagyott ki, és minden városom megvan, csak én lennék szerencsés?
  • Gajdee86
    Tegnap végre sikerült építenem egy jól működő várost, már 96.000-es népességnél jártam. Kilépésnél írta, hogy nincs szinkronizálva a városom, de máskor azon túllép 2mp alatt, tegnap meg kb 3 percet várt ezzel az üzenettel kilépés előtt. Na ma nagy lendülettel lépek be, persze írja is, hogy töltsem be a legutolsó működő mentést vagy mit, be is tölti a nagy pusztát, semmit sem mentett az egészből mehet minden elölről...
  • fortee
    Úgy néz ki 1 hét múlva lehet itt a 2.0-s patch.

http://translate.google.com/translate?hl=es-419&sl=cs&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.simcity.com%2Fcs_CZ%2Fblog%2Farticle%2Fseznam-zmen-aktualizace-2-cz
  • Sordoran
    Nem azt mondtam, hogy ha 200 méternél messzebb van akkor nem csinál semmit :p
    Igazából a 200 méter az a közlekedésre vonatkozik: ennyit hajlandók elsétálni ha megjönnek valamivel egy helyi tömegközlekedési megállóig (ellenkező esetben kocsiba ülnek és a forgalom durva lesz). Épületekre nem tudom pontosan mi vonatkozik, de ott is ajánlott minél közelebb rakni a megérkezés helyéhez a célcsoportnak való turisztikai épületet (nem rakunk reptér mellé szegényeknek való épületet pl.).
  • kigyi
    Nem tudom mennyi a játékban 200m, de nálam 10 saroknyit is képesek sétálni, ha stadionba akarnak menni :D Olyan brutális gyalogos tömeg hömpölyög a vasútállomásról a stadion felé, hogy hihetetlen. Gyakorlatilag átlósan a térkép több mint felét teszik meg ilyen módon az egyik városomban.
  • droidobivan
    ott van lerakva de az a helyzet hogy max 300 turista a városba :(
  • Sordoran
    Túl messze van? Lehetőleg a tömegközlekedési eszközök megállói (reptér, hajókikötő, távolsági busz pályaudvar) közelébe legyen turista látványosság, kaszinó, kereskedelmi épület.
    Az emberek egy ilyen módon való érkezés után 200 métert sétálnak max. egy környező tömegközlekedési megálló (buszmegálló, villamosmegálló), vagy turista épületig. Ellenkező esetben elcsámborognak és nem hoznak pénzt.
  • droidobivan
    nálam az a helyzet hogy a turisták nem látogatják a turisztikai épületeket sajna :(
    Mi lehet a gond ?
  • Brad33
    Köszi szépen!
  • Sordoran
    Másnak is problémás a kapcsolata mostanság? Nekem már egy hete Nyugat-Európa 2-es szerveren folyamat kiírja, hogy Megszakadt a kapcsolat a SimCity szervereivel, majd 10 sec múlva, hogy helyreállt. És ezt így 1-2 percenként csinálja, elég zavaró. Kelet-Európa 3-ason is, de ott ritkábban, meg nem is nagyon játszottam azon, többin annyit se.
    Szerencsére még nem volt probléma, mindig elmentette a városom, de érdekelne mitől van ez.
  • Valdien
    Erre már volt pár válasz.
    Lényeg, hogy a szennyvíztisztító által, a talajba visszapumpált vizet vedd fel egy vízszivattyúval. (Tegyél le egymással szemben egy szennyvíztisztítót és egy vízmű szivattyúállomást.)
  • Brad33
    Ha a vízellátás fogytán van, mi a teendő? Lassan kifogy a vízből a városom...
  • Sordoran
    Az érdekes. Elvileg még a gazdagoknak is megfelelőnek kéne lenni a 10%-os adónak. (0 boldogságot ad: szegény 12%, közép gazdag 11% és gazdag 10%-os adó) Lehet az adóért nem adsz nekik megfelelő szolgáltatásokat és ezért zavarja őket, hogy kaszinókba fekteted a pénzüket meg luxus villába
  • bake05
    Nekem meg az a bajom,hogy 262 ezres lakosságú városban,az adó az alap 9%-on van hagyva.De ezek mégis nap mint nap rám rúgják a polgármesteriben az ajtót,hogy sok az adó.
  • Valdien
    Turizmussal csak az a bajom, hogy ha teszek le két kaszinót és egy Washington-emlékművet, akkor a kereskedelmi épületek 99%-a úgy gondolja, hogy hotellé kell alakulnia... Van napi 300 turistám meg 60 hotelem. Fantasztikus.
    (Gazdagok jöhetnek komppal is, úgy tudom.)
  • Dzsini
    35000 naponta, egy adag ötvözet több, mint 40 ezer - és nem egy adag jön össze egy napon. A turistákkal (főleg a kaszinóval) pedig komoly forgalom és bűnözés jár együtt, tehát költség is van rajta.
    A gazdag turisták csak repülővel és taxival közlekednek, tehát reptér (nemzetközi vagy helyi) kell hozzá, ami jó nagy helyet foglal, és piszok jó közlekedési hálózat, és a kaszinók se kicsik (és ahhoz képest nem hoznak olyan sokat)
    A közepes vagyonúak (kell az is) járnak hajóval, vonattal, villamossal, busszal, tehát az is kell hozzá.

.... és ehhez képest nem hoznak olyan jól, még ha nem is bugosodnak össze, akkor sem.
  • Hujje
    Ez jó lenne. Az a logikus, hogy a környezetszennyező dolgokkal lehessen többet keresni, hiszen ott a negatív következményeket is kezelni kell.

Kaszinóm még sosem volt :o De a turizmus hozott rendesen. pl. az Empire State building 35.000 termelt naponta egymaga. Szóval, nem tudom abban mi volt rossz. :o
  • Dzsini
    Írták, változnak a világpiaci árak elvileg, csak mivel rengeteg a felvevőpiac is (mindenhol építik az arkológiákat, amihez sok TV is kell), ez tartja magasan egyelőre.

Mondták, hogy majd finomhangolnak rajta, hogy ne lehessen könnyen, egyszerűen meggazdagodni az elektronikából, viszont pl. a turizmus, kaszinók használhatóbbak legyenek.
  • Hujje
    Egyébként, én pl. bevezetném, ha már úgyis online a dolog, hogy ne fix árak legyenek, hanem változzanak a meglévő termelés alapján. Mert ugye most mindenki Proci gyárat csinál. De ha az ötvözet annyira drága lenne, hogy nem érné meg, akkor azt csinálnának az emberek (ettől annak idővel esne az ára). Mert, értem én, hogy ez most zöld reklám, de feleslegesen van benne, ötvözet gyár, meg finomító, ha azok szennyezik a környezetet, ami ártalmas, a proci gyár meg környezetkímélő és mér több hasznot is hoz.

Gyanítom, ha csinálnának statisztikát 100x több proci gyárat találnának a régiókban, mint pl. finomítót vagy öntödét.