• Nihili
    Próbálj meg ez alapján nekikezdeni egy városnak:Road Layout Guide! Magát a leírást a játék egyik designer-e készítette. Ez alapján menni kell a dolognak, meglehetősen egyszerű, de hatékony rendszer. Nagyobb képek a 2 városról:maxisbigtuna

Zónázásra fix recept nincs, én speciel az ipart általában kihelyezem a város valamelyik szélére, a lakó illetve kereskedelmi zónákat pedig vegyesen pakolgatom le. A lényeg az, hogy mindenképpen törekedni kell az egyensúly megtalálására. Gondolok itt arra, hogy minden vagyoni rétegből legyen megfelelő számú dolgozó, ezeknek az embereknek tudj munkahelyet, illetve vásárlási lehetőséget biztosítani. Ha nagyjából sikerül ezt megoldani, ami nem egyszerű feladat, akkor nem kell aggódni amiatt, hogy a városodat ellepik az ingázók, vagy a te lakóid kezdenek el tömegesen ingázni, ami szintén végeláthatatlan dugóhoz vezet.

De a fentiektől eltérően érdemes ám próbálkozni különféle útvariációkkal, különféle zónázásokkal, mert pont ez adja meg a játék szépségét. Kitalálsz valamit, megépíted, aztán megnézed, a gyakorlatban hogy működik-e a dolog vagy sem. Aztán ha valami nem úgy sikerült ahogy eltervezted akkor sem kell kétségbeesni, próbálkozni kell újra! Nagyjából 170 órát játszottam eddig a játékkal de még mindig nem tudtam megunni. :) Még mindig van egy csomó ötletem, város variáció amit ki akarok próbálni, meg akarok építeni. :P