11758
  • bake05
    ""jelenleg csak alacsony keresetűek lakják, és tervezem hogy ipari város is marad, tehát csak alap lakosok lesznek""Az a helyzet hogy az egész játéknak a zónázás az egyik alapja.Egy ipari városban is a gyárakban szükség van §§,-§§§,szintű lakókra is.Akár csak a valós életben a gyárakba kellenek munkások,középvezetők(§§)és igazgatok(§§§)A játékon belül a táblázatban pontosan mutatja,hogy mennyi és milyen szintű lakóra(munkásokra) van szüksége a városnak.Fent Hasznos link alatt van egy kép ahol lehet látni,hogy a gyárakba milyen szintű és hány darab munkás kell.
  • sata75
    hol árulják 6k -ért? mindenhol minimum 9k-ért láttam.
  • rozsa88
    A originem-hez már hozzá van adva a Battlefield 3, ergo 2 játék jár hozzá. Így már azért reális a 6k.

Az meg, hogy egy kalap fos, most mit hazudjak. Ha valakit érdekel viszaolvassa a fórumot úgy is rájön, hogy így van. Ennek ellenére kell, az nekem meg csak jó. :D
  • Dzsini
    De ő ad hozzá egy Battlefield 3-at is, ami ma már nem "jár" a játékhoz, és 10 euro érték.
  • csuszi
    neked aztán van üzleti érzéked. :DD

egy kalap fos, ki kéri? (ráadásul új árban adod...igen, elhiszem hogy drágábban vetted, de attól még árulnak újat 6ért).
  • rozsa88
    Megválok a hőn áhítozott EA fióktól? :D
    majd az illető megváltoztatja a jelszót és kész

jah és van hozzá ajándék Battlefield 3
  • Dzsini
    És mit csinál az, aki megveszi? Továbbra is a te fiókodhoz lesz kötve, minden más játékoddal együtt.
  • rozsa88
    Sziasztok!

Lassan 4 hete hanyagolom a játékot. 97 óra játék utár rájöttem, hogy egy kalap fos. Olvasom a fórumot, és ahogy leveszem a 2.0-as patch sem javított semmit.

Szal döntöttem eladom 6k-ért, ha valakit érdekel.

(dobozos Különleges Kiadás)
  • natalyel
    Valdien, MrMilan: köszi a visszajelzést, szóval nem csak nálam problémásabbak a lakók :).

Meguntam az állandó elköltözésüket, szétszedtem a kört a városban, annyira sajnálom, mert olyan szívesen építenék egy "gabonakörös" layoutos várost :).

Persze ez még nem fogja megoldani a pénzhiányukat... de legalább pár másik problémát igen.
  • mrmilan
    Te, megértelek. Anno a C64-es Sim City-től kezdve (SC, SC2000, SC3000, SC4) az összeset "kijátszottam". Ilyen érthetelen dolgokat egyik sem produkált esküszöm baszki. Az új 2.0-ás PÖCS óta a 2-3 elhagyott épület helyett, 10-14 elhagyott épület, zombik, tornádók, lófaszok (na azok azért nem)... Plusz ezek a random sírások a pénzfogyás miatt??? A gyárak folyamatos elnéptelenedéséről ne is beszéljünk. Közben folyamatosan nyomja a "zónázz új lakóterületet, hogy több munkás legyen a városban". Ezért kéne a területet is növelni. Mert a specializációból befolyó összeg egy idő után nem érdkel. Dől a lé, de építkezni, várost rendezni nem tudok, mert nincs hová! Az a sok kibaszott olajkút meg raktár elcsúfítja az egészet, és foglalja a helyet...
  • natalyel
    Oké, köszi, elolvastam, hasznos volt, de ezt láttam, észrevettem eddig is a játékban. De nézd meg a linkelt képeimet, látható, hogy akkora kört rajzoltam, amiben simán tudnának növekedni az épületek.

De nem is a növekedés a probléma elsősorban, hanem hogy mi a búbánatos lópikula miatt fogy el a pénzük a szegény simeknek - legyenek bárhol, de a körökön belül nagyobb eséllyel -, és hogy belül miért élnek rosszabbul, mint az út túloldalán?
    ...
    Rakok be nekik parkot, van egy elméletem, mindjárt kiderül... :)
  • Valdien
    Eddig nekem sem volt ilyen gondom, de most nálam is jelentkeztek a tünetek. Minden csóró lakosnak van munkahelye, parkok, szolgáltatások, ennek ellenére elfogy a pénz és kezdődik a Hajléktalanok éjszakája...
  • Dzsini
    egy cikk a zónázásról, és hogy az ívek mentén hogy férnek el (vagy nem) az épületek.
    Szűk körívnél belülre egyszerűen nem fér el egy nagyobb épület, mert összelógnak a parcellák.
  • natalyel
    Itt van:

(Van azért öröm is: sík terepre sikerült az alagút, köszönet a kb. két-három oldallal korábban linkelt videónak :) )

Szóval wtf? (nemrég bontottam el az egészet a kör közepéről, mindenhonnan elköltöztek, de már megint elfogyott a pénzük.):
  • natalyel
    Van még: :)
    Kör alakú utak. Ez is érdekelne, hogy másoknál hogy van.
    Akárhány városban próbálkoztam a "kör alakú utak" opcióval épített körökön belül zónázni, ott valahogy máshogy működik minden. Mit értek ezalatt:
    A körön belül nem vagy alig nő a sűrűség, hely van bőven. Jobban szegényednek a simek, kisebb az esély a suliba járásra, sokszor nem találják a boltokat. Közvetlen az út túloldalán minden pöpec...
    ? :)

Félköríveknél, íveknél minden rendben, csak a körök belsejében van gond.

Az újaknak üzenem: ezektől függetlenül még mindig hatalmas a játék. :) Vétek kihagyni.
  • natalyel
    De most komolyan: "nem ma kezdtem", és úgy gondolom megvan a kellő alaposság és affinitás is a játékhoz, (és kb. egy tucat sikeres város van már a hátam mögött), és próbálom logikusan felépíteni a dolgokat, de valaki magyarázza már el nekem, hogy mi a franc az, hogy "Kevés a pénzünk, el kell költöznünk!" ill. "Pénzre van szükségünk, most!", végül pedig "Elhagyatott, indok: elfogyott a pénz".

Privát régió, harmadik város, még csak 30ezres a lakosság. Áram, rendőrség a szomszédból, a többi helyben, direkt semmi specializáció még, jelenleg csak alacsony keresetűek lakják, és tervezem hogy ipari város is marad, tehát csak alap lakosok lesznek, ill. lenne itt majd feles munkaerő, akiket szeretném, ha átjárnának majd a szomszéd turistavárosba dolgozni. Ipar bőven, nincs munkanélküli, parkokból még csak kevés, de akad, kereskedelmi zónából is van elég.

Komolyan, ezt nem hiszem el. Másnak is van ilyen gondja? Nekem hetekig semmi ilyen gondom nem volt az elején, de úgy két hete kezdődött az egyik városomban, és azóta akárhány új várost kezdek, mindegyiknél komoly boldogságcsökkentő tényező. Bakker, mindent megadok nekik, mégis... Az egyik városban nullára lehúztam a szegények adóját, toltam vagy egy hetet ingame a városon, változás semmi.

Frankón, a közepes és gazdag lakókkal nekem sokkal könnyebb a játék, szinte alig akad néha itt-ott valami problémájuk - pedig fordítva kéne hogy legyen. A szegényeknél meg akkora a fluktuáció, hogy már nekem fáj.
    :)

Tudja valaki ennek a problémának a megoldását? Nagyon hálás lennék. :)

Ui: azt már nem is mondom, hogy amúgy még mindig nem tökéletes a városok közötti interakció. Direkt nem építettem egészségügyet ebbe a kisvárosba, a közvetlen szomszédban van giga kórház fullosan, onnan 12 mentőautót és 4 wellnesskocsit küldök ide, mégis egyre több a beteg és rendszeres időközönként punnyad meg valamelyik szerencsétlen sim. Autópálya egész napszakban tiszta, a becsatlakozás sincs eldugulva, a két város közti "interurbán" távolság baromi kicsi...
  • Narxis
    *sírok
  • Narxis
    :DDDD vá, sírók a nevetéstől :D
  • sata75
    akkor passz:(
  • Bal0924
    Nekem nem csinálja, a bevételen -10.000 és 0 a pénzem, és már 2 óra is eltelt(játék idő) és nem érdekli..
    Minden megy tovább..:S
  • sata75
    na kipróbáltam csak a te kedvedért. ha elfogy a pénzed, igen nem megy minuszba, de megáll az idő és felajánlja a lehetőségeket, hogy mit tehetsz ez ellen. ha ezen lehetőségek egyike sem tetszik akkor nem indul el újból az óra ergó nem megy minuszba a pénz. ha kiválasztasz egy lehetőséget azzal szerintem max kitolni tudod a csődöt. ha odáig jutsz, hogy egyáltalán nincs pénzed akkor úgyis új várost fogsz kezdeni.

és igen 2 perc alatt volt:))
  • Bal0924
    De nektek nincs ilyen probléma, hogy nem megy mínuszba a pénz?
  • Dzsini
    Próbáld ki, maximum 5 perc alatt el tudod fogyasztani egy újonnan nyitott város pénzét (egy kis rutinnal ez meg 2 perc alatt is).

Vagy inkább vársz napokig, hogy senki se válaszoljon?
  • Bal0924
    Sziasztok! Nem szeretnék játszani addig míg nem tudom a választ!!!

• Newfronter
    Bug, dolgoznak rajta.
  • Braikingboss
    Nekem teljesen játszhatatlan lett a játék. Csináltam 3 új várost is különböző sasát privát régióban hátha ott nem lesz bug. Hát egy 400fős településen is ahol csak lakóhazák egy kis üzlettel 1-2 gyárral és a térképet random ellepi a légszennyezettség de az a durván sötét barna. Annyira hogy az emberek meg is halnak szinte egyből és elnéptelenedika városom:D Nincs másik város a régióban annak ellenére jön be a területemre a hatalmas légszennyezettség. Lehet ez valami új katasztrófa ahol az összes régió légszennyezettsége nálam csapódik le XD
  • Sordoran
    A pénzügyi résznél nem írja az óránkénti, napi import-export kiadást és bevételt, tehát ezeket ott nem jelzi, ezért vagy mínuszban. Ha érdekel, mennyi a profitod ezekből, akkor ha raktál le adott specializációs központot minden nap éjfélkor kiírja az előző napi profitot. Valamint a kereskedelmi lerakatban vagy teher kikötőben is meg tudod nézni, mire mennyit költöttél, vagy mennyi bevételt szereztél.
  • mrmilan
    Szerintem próbáld ki nyugodtan, tökéletes úgysem lesz soha.
  • Bal0924
    Ha új várost, régiót kezdek akkor a pénzzel nem lesz gond?
    Mármint ha 0-ra lemegy, akkor szól hogy nincs pénz...
  • Knian
    Kérdésem volna:Láttam jó néhány videóban azt h hiába van mínuszban az óránkénti bevétel ez nem jelenti azt h a pénz csökkenne.Persze gondolom az iparból,kereskedelemből vagy másból van bevétel.Na de akkor miért az látszik h mínuszba megy.Példa:Készítettem egy fvárost,raktam le szén és érc bányákat és utána exportra küldtem a nyersanyagokat amiből pénz jöttbe.később processzorgyárat is felhúztam az nagyon jól fizet.Na de a pénz mutató mínuszban (pirosban) van!Mégis jön a lóvé?Hol tudom megnézni h az iparból mennyi jövedelmem van?Ez a kimutatás így nem pontos.Thehát röviden a kérdésem:Kell egyáltalán foglalkozni azzal h mennnyi az óránkénti jövedelem vagy szarjam le?Köszi!
  • Tuvok #9439
    Nem-e ? Három hét után az első városom 1 óra alatt csődbe vittem :D

Az egész játékban egy régió nulláról kezdése a legszarabb, mikor még nincs egyetlen nagyobb város se, amelyik tudna egy kis tőkét küldeni a kezdetekhez .
  • Dzsini
    Eddig is jó volt, most már sokkal kevesebb hiba van benne a 2.0 megjelenése óta.
  • kigyi
    Persze már a pénz nem számít csak építs van :D
  • Austin Bailey
    jó már a játék?
  • Bal0924
    Eddig 2 várost próbáltam ki. Két különböző régióban, mind privát légió.
    És mind a kettőben most már nem kihívás, mert a pénz ha a 0-át eléri nem megy mínuszba a pénz... :D
    Nektek is?
  • Armi555
    2.0-ás patch hozománya új buglista :) főleg ez a random szennyezettség is egy régi hiba, de most gyakoribb...

• Braikingboss
    A városomban mindenki beteg mert a térkép jobb alsó sarka felől olyan légszennyezettség jön hogy az egész térképet beborítja :D Pedig ott nincs is semmi nekem, a régióban sincs arról másik város. Nem tudom az eredetét ennek hatalmas szmogfelhőnek :D de ez így elég gáz.
  • Hujje
    Az idő mindent megold!
  • Rablacan
    No.. Ingame 2-3 óra alatt úgy néz ki rájöttek, hogy tök feleslegesen cipelik az olajat.. Csak addig majdnem csődbe mentem.. No nem baj.. A lényeg, hogy úgy néz ki, automatice meggyógyult.
  • Rablacan
    Üdv mindenki. Naponta olvasgatom a fórumot, és tudom, hogy a nagy művel kapcsolatosan sokaknak van problémája.. De ezt még nem olvastam senkinél.. Szóval. Valaki találkozott olyannal, hogy a nagy mű építkezése során egy befejezett nyersanyagszállítás után is még viszik a nyersanyagot a nagy műhöz? Konkrétan: Egyedül én magam termeltem ki a nemzetközi repülőtérhez a kellő olajat. Kiírta a nagy műnél, hogy teljes a készlet. Mégis megállás nélkül a nagy műhöz visznek hihetetlen mennyiségű olajat a szállítóautók.
    Esetleg ötlet valakinek, hogy mi a trágyát kellene csinálni?