11758
![Sim City](http://noob.hu/2012/06/09/simcity5sg.png)
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
Hali. Players-t nem ajánlom. NAgyon lassúak. Kultúráltak a telefonban, de kb napi szinten hívtam őket és a végén mikor azért csörögtem,hogy visszamondom a rendelést 1 órán belül intéztek játékot. Viszont Itt: Konzolvilág lehet kaptni, szintén jó áron és a Limited Editiont. Volt nekik polcon amikor hívtam őket. -
Hm, elkerülhette a figyelmem, pedig nyomom követem a fórumot. Minden esetre a minap is előkerült ez a téma, és erről nem volt szó, hátha valakinek hasznos lesz az én történetem. -
natalyel #9227 Igen... ezt írtam/írtuk már hetekkel ezelőtt, hogy a kereskedelmi épületek a dugók egyik okozója. -
Egyébként újra farkas szemet néztem a forgalmi dugóval, és érdekes megoldás született rá.
Városom rohamosan nőtt, és elérte a lakosság a bűvös 100ezer lelket. Ekkor azt vettem észre, hogy a városon végigfutó sugárúton és belefutó utakon áll a forgalom szinte, éppen hogy araszolnak. Mondanom sem kell, szívbaj rám jött, villamos volt, kimaxolva, buszgarázs is, helyi és távolsági egyaránt. Ekkor észrevettem, hogy az egyik kereskedelmi épület ami a dugó szívében volt kigyulladt, tűzoltó autó a dugóban vesztegelt, így nem ért oda, és 4-5 kereskedelmi toronyépület leégett. Erre enyhült a forgalom, kíváncsiságból a zónákat töröltem onnan, majd leromboltam mindet. És alig 1-2 óra alatt a dugó teljesen megszűnt. Sehol nem volt már, szóval ma is tanultam valamit:
NAGYON FIGYELJÜNK RÁ, HOVA TESSZÜK LE A KERESKEDELMI ZÓNÁT MERT OLYAN DUGÓT CSINÁL, HOGY AZON NEM SEGÍT SEMMI TÖMEGKÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ. -
Sajnos ez várható volt. Ennek az volt a lényege, hogy olyan olcsón mindenki meg akarta venni, ezért elment, de hamar el is fogyott (szerintem nem lehetett több egy tucatnál) viszont annyira rákattant addigra a vásárló a játékra, hogy jövőhéten bemegy egy boltba és megveszi "normál" áron. Ilyen a kereskedelem :S -
Sziasztok
Egy kis rövid történet..
Voltam playiten -Budapesten csak ezért a játékért mentem el. Na most azt képzeljétek el hogy 9:10 re értem oda!NEM viccelek 3-4 órás sorba állás volt
13 óra körül +/- 10 perc Értem be simcity elfogyott.. EMBEREK csak ezért mentem el. 2 órát utaztam és semmi örülnék ha valaki tudna nekem olcsón mondani. 3 darab kellene
Köszönöm! -
Simcity Players
Itt 7000 Ft de lehet várni kell mert csak előrendelés van és lehet nem kapnak annyit amennyi kell a népnek. Én is kb 1 hetet vártam mire megkaptam a kódot de itt a legolcsóbb. -
Erről rögtön az jutott eszembe, hogy a SimCitybe így nem lehet fejlett várost csinálni.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
bake05 #9221 Hát én bepróbáltam ezt a bizonyos test szervert KB.2 óra játékot nyomattam rajta.De utána inkább hagytam mert folyamatosan laggol,akadozik a játék.Totál tök mindegy milyen beállítást használtam akkor is.Vissza mentem az előző városomhoz a másik szervere és ott ugyanazokkal a beállításokkal semmi gond nincs... -
Sziasztok!
Hol a legolcsóbb a Simcity?:D -
(a milliomos játékok tőlünk nem túl távol az itteni 25/40 millió forinthoz képest 1 millió eurot fizetnek fődíjnak - szerinted?) -
Ilyenek a valóságshow-k, főleg USA-ban ugye, ott több néző, így nagyobb nyeremény/költség lehet. -
nagy lelkű tv stáb lehetett 20 millával -
Tegnap láttam valami olyat, hogy egy TV stáb adott 100ezer dollárt egy hajléktalannak, hogy megnézzék, mit kezd vele. Pár hét múlva elverte mindet és megint az utcán volt.
Gondolom itt is benne van, hogy hiába adott minden számukra, mindig van aki utcára kerül :P -
natalyel #9215 Valamit még mindig nem értek.
Mit jelent az, hogy "elfogyott a pénz"?
Itt a legalacsonyabbak az adók, mindenkinek van munkája, teletömtem őket parkokkal (merthogy a kézikönyv szerint is, ha nincs pénzük amit elkölthetnek, akkor a parkokba járnak vásárlás helyett), mindenki művelt, és mégis emiatt időnként elhagyják a házakat, és szétszóródnak hajléktalanként?
Hogy lehet őket "gazdagabbá" tenni úgy, hogy az övezeti besorolásuk megmaradjon? -
"A hibát ott követték el, hogy a város épületeinek a munkaerőigényét a szorzott értékhez kapcsolták"
De hogy a picsába lehetett ennyi eszük öregem...
Jó lenne, ha ezt orvosolnák azért. -
Elsősorban az az értelme, hogy ne 2-300 ezer legyen a lakosság elméleti felső határa (ahogy én eleinte számoltam), hanem a képernyőn legalább legyen lehetőség milliós lakosságra - van is hozzá teljesítmény. Ez még bele is fér, hiszen egy lakótelepi toronyházban (mondjuk 15 emelet, emeletenként 10 lakás), tényleg nem csak hatszázan laknak, de a szimulációnak bőven elég ennyit számon tartani és közlekedtetni az utakon. A számok felfújásával tehát önmagában nincs gond.
A hibát ott követték el, hogy a város épületeinek a munkaerőigényét a szorzott értékhez kapcsolták, amitől idővel rettenetesen elcsúszik a rendszer - ha a 400+200 valódi lakóhoz bármekkora városnál egy nagy gyárban járna a 400 szükséges munkaerő, akkor már mindegy, hogy milyen nagy számokat vetít a kijelzőre, az aktuális hasznos (szimulált) értéket meg lehet nézni a lakosságszámra nyomva a második fülön, és nem lenne elég egy félmilliós virtuális lakosságnál 2 gyár :)
Vagy fordítva - legyen X méret fölött egy lakótelepi ház "kimenete" 3200 dolgozó + 1600 vásárló (amiből továbbra is csak 400+200-at szimulálja le), és akkor azok mind el tudják látni a megjelent virtuális munkahelyeket. Mindegy melyik megoldást választják, csak a jelenlegi keresztbe kapcsolt megoldás nem jó :) -
Te Dzsini. Akkor ezt az ún. csalást lakosságszám tekintetében, a kis terület miatt programozhatták így? Mert akkor mi a fasz értelme van? Főleg, hogy meghülyülnek tőle a különböző "lakosság/foglalkoztatottak száma" igények. Miért tették ilyenné? Komolyan baszki, nem értem benne a logikát. Vagy olyan faszán néz ki, hogy többet ír ki, és elégedettebb a játékos? Én már nem is keresem a rációt ebben a játékban. -
natalyel #9211 Ígéretesnek hangzik... -
Ha mind megvalósul a javításokból, amit a listában írnak, akkor elég nagy tátongó lyukak lesznek befoltozva . -
natalyel #9209 A város, amiről beszéltem:
Látható, mennyi olaj van a területen (a fél térkép tök fekete "olajnézetben", oké, ez most nem látszik :) ). Egyet már le is bontottam, az alól majdnem teljesen kifogyott a drága nedű :). Lassan elfogy másik két kút alól is, ott felszabadul a terület, jöhetnek majd a lakók, helyettük még egyet le tudok majd rakni a főiskola mellett lévő szabad területre.
Se egyetem, se hulladékfeldolgozás nincs még. A recyclinget most tervezem valahova felülre, az új lakóövezet lerakásával egyidőben.
Ami még nem látszik, az bal sarokban az olajipari és kereskedelmi központok és azok csatolmányai, ill. a csatorna- és vízművek (water-recycling :) ), továbbá a regionális busz és a villamosremíz.
Az adózási egyenleg azért ilyen mínuszos, mert ugye a "városkiszolgáló", ill. a specializációs épületek nem termelnek adózott jövedelmet, így csak az olaj és az üzemanyag eladásból folyik be a pénz (napi 1-1.5milla), no meg az adók 6%-ra vannak lecsökkentve még mindig.
És a végére egy kis negyedik típusú találkozás :)
Az Einstein-Rosen híd általi térugrás mellékhatása, hogy egy ideig az ojjektum körül null-dimenzió foszlányai nyúlnak át a mi dimenziónkba, így a zufó egy része egybeolvadhat bizonyos tárgyákkal. A buszsofőr be sem mert hajtani, a félelemtől kővé dermedt, a helyi mentőket kellett kihívni hozzá:
Mindig a szegények sz*vnak, a lakókocsis fickónak kiesett 3 óra a memóriájából. Vajh' miért?
-
Inkább működjön mielőtt kiadják, minthogy tarkónvágja több, mint egy millió játékos néhány millió városát.
A teszt szerver elérhető, tessék segíteni nekik. -
Aragorn831109 #9207 Értékelem az iróniádat, de akkor mi ez a morgás a dátumok hiányáról? :D -
Borg #9206 No shit Sherlock :D -
Aragorn831109 #9205 Biztos azért, mert még nincsenek kész. Egyelőre ahogy olvasom ezek csak a teszt szerveren elérhetőek. -
Borg #9204 Frissítések...
Persze még mindig csak beszélnek a levegőbe, sehol egy patch dátum... -
Nekem rendszerint valamilyen sziréna akad be, esélyes, hogy a rendőrautóké mert abból van viszonylag sok a városban. -
Elég kellemetlen dolog a munkaerő hiány :D
50ezer fős város. 2!!! ipari épület, 3 ércbánya, 2 kohó, 2 procigyár, 2 pc gyár. És egy kevés kereskedelmi épület de folyamatos a sírás a munkaerőért, vicc :D
És ami még picit zavaró, ugye proci gyár lerakásához kell 5 közepes fejlettségű ipari épület. Nem értem, miért nem jó a 3. szintű? Külön ipari zónát raktam le, hogy ott jelenjen meg gyorsan pár kisebb, mert hiába volt 5 csúcstechnikás, az nem jó, közepes kell. Csak szerintem logikátlan ez? (kihagytam a közösségi főiskolát, egyből egyetemet raktam, így nem volt sokáig közepes technológiája, hanem rögtön fejlődtek tovább miután átépültek) -
De igen, bocsánat. Köszönöm a javítást, természetesen munkaerőhiányt hoz a szorzó. -
buttonp #9200 Ez a játék olyan, mintha egy telefont kiadnának hamarabb, mert sürgeti a gyártást az értékesítési részleg, és a telefonnal nem lehet még telefonálni, de jól néz ki... :P -
natalyel #9199 Ugyan már tisztáztuk, de:
"Emiatt az elcsalt számítási rendszer miatt minden nagyváros velejárója az óriási munkanélküliség, hiszen az erőmű, a közszolgáltatás és minden ilyesmi is felvesz dolgozókat, és ezek is megkapják a szorzót, ami a kijelzéshez csalt számokból következik."
Nem éppenhogy a munkaerőhiány? :)
Mert nekem spec mindig kevesebb a munkásom, mint amennyire szükségem lenne.
Gondolom csak elírás volt. -
Igaz nem most volt, de nálam a meteor becsapódás süvítő hangja akadt be, és ezt a pálya 1/3-án hallottam csak. Másnap már szerencsére nem volt "ott" -
natalyel #9197 Rengeteg órát beletettem már, de csak tegnap éjszaka jött elő nekem is először ez a bug. A kereskedelmi hajókikötőre kattintottam, aztán utána bármit is csináltam, egy órán keresztül hallgattam, ahogy a hangosbeszélőben magyaráz a csaj :). -
natalyel #9196 Dzsini jól mondja, a kollégium működik, "helyi" diákok számát növeli. -
Semmi hivatalos hír nincs róla, csak egy pletyka annak alapján, hogy a kódrészletek között találtak a talaj termékenységére vonatkozó változókat.
Persze ez nem szokta megakadályozni az újságírókat, hogy cikket írjanak róla. -
farm dlc év végére várható,nem? mintha olvastam volna valahol... -
Hujje #9193 Igen én is tapasztaltam! Ez gondolom bug. -
Gajdee86 #9192 Olyan hibát tapasztalt más is hogy ha kicsit közelítek a városomra eszeveszettül hallom a szirénákat pedig egy deka autó nincsen a közelben aminek szirénáznia kellene? Ha kilépek a játékból és visszalépek akkor megjavul és újra csendes lesz a környék, de kb 5 perc után már megint állandóan lehet hallani a szirénákat. Úgy vettem észre hogy csak a nagy rendőrség/tűzoltóság/kórház megépítése után vannak nálam ilyen gondok. -
Hujje #9191 Bizony, határtalanul sok lehetőség rejlik ebben. Pl. a farmok is lehetnének, élelmiszer feldolgozás stb. Gyanítom, hogy az első az hogy az új motorral, működőképes játékot csináljanak. De az új lehetőségekhez sokkal (a duplánál több) terület kéne, normális számokkal.
Nem reklám itt már más is említette, néztem videókat a cities in motion 2-ből. és hát nem az, hogy duplája a terület, hanem 10-20x.... ami brutális. Cserébe persze az messze nem ilyen szép (de nem is szőrnyű). (azt, hogy milyen komplex nem néztem és ki se próbáltam) -
Nem, ha jól emlékszem a kollégium "helyi" diákot teremt a fenntartási költségért cserébe.