11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
bruna #9389 Nem tudjátok , a módokat lehet már legálisan használni ? Hogyha pl ezt használom Euro Road Textures nem fognak e kitíltani a simcity-ből.. -
#9388 Amikor azt a szöveg van egy lakóház felett pirosan, hogy "Nyomorultul érezzük magunkat" akkor az mire utal? Mert fogalmam sincs, hogy mit kéne tenni ez ellen. -
matekszon #9387 Már csak 1 nap a 2.0-ig.... remélem pirosbetűs ünnepnap lesz a naptáramban, baromi kíváncsi vagyok hogy az eddigi bugok miatt szinte működésképtelen városaim hogyan fognak hirtelen beindulni. -
#9386 Ezeket a lakókat nem értem. Rinyálnak hogy nincs pénzük, adók 9%, munkahelye mindegyiknek van. (dübörög a gazdaság XD) népszerűség 60 % :( -
Bal0924 #9385 Hogy tudok áramot és vizet szolgáltatni az Arkológiámhoz?
A mennyiség már megvan, de nem juttatja el hozzá azokat. -
pcmester #9384 Egyszer kifagy ez a játék és utána nem tölti be a várost :) Kezdhetem ellőről az egészet! Na még csak 2 napja van meg a játék de el fogom adni mert csak az időmet veszi el -.- szánalom 2013-ban nem bírnak normális multiplayeres játékot kiadni -.- -
Bal0924 #9383 Mind saját volt, ha csatlakoznék valakihez, azt megmentettem volna.:D
Az egyik városomban építettem egy teher kikötőt, teherhajó kikötővel, és nem vitt semmit a vízen, akkor is autó jött és vitte el az árut. Akkor ez most hogy van?
Ha építek teher kikötőt, akkor a kereskedelmi lerakatokat bezárhatom? -
bake05 #9382 ""És nemsokára egy Gyors Neutronreaktorom is lesz. ""Aztán BUMM!!!És jön a 150 évig tartó sugárzás,meg a 16 város... Bocsi ha egy kicsit gonosz voltam de ezt a"magas labdát"lekellet csapnom -
bake05 #9381 Óóó bakker!Tegnap este belestem és olvastam Tuvok hozzászólását,hogy van 2.0 javítás.Bele is éltem magam,hogy 1 hét után ma bekapcsolom a játékot leszedem a javítást és megpróbálok végre egy"normálisan"működő várost felhúzni.De olvasom,hogy majd csak hétfőn lesz elérhető,úgy hogy akkor marad még 3 nap várakozás...Mind 1 de remélem jobban játszható lesz már a játék. -
#9380 1. lehet hogy sandbox.
2. lehet hogy privát, nem public.
3. lehet hogy elhagyta, beköltözhető.
4. legfőbb, mindenki várja a 2.0-át. mint a messiást. -
Borg #9379 Biztos örülnek is neked az előző régiók városai, hogy otthagytad őket mint eb a szarát. -
pcmester #9378 Hát ez nagyszerű! Első városomat építgetem már vagy 8 órája és erre azt írja ki ,hogy a város nem tölthető be Próbálkozzak később. Ez mi fajta üzenet? -.-" már most felhúzták az agyam. Valaki tudna segíteni, hogy mi lehet a baj? -
#9377 Jah, aztán láttam, kicsit beleéltem magam, hogy ha már van topikja, ki is adták :) -
Bal0924 #9376 Végre, 4szerver és vagy 15város után sikerült építenem egy jól működő várost, és közben egy Nagy Művet is építek közben!
És már 2Millióm van!
És nemsokára egy Gyors Neutronreaktorom is lesz. (73%)
És olyan 420ezer lakosom. :D -
#9375 Előre szólnak, hogy hétfőn (22.-én) a 2. 0-ás frissítés miatt nem lesznek elérhetők a szerverek!!!
-
jocking #9374 Hivatalos fórumon azt írták, hogy hétfőn jön ki. -
#9373 Kijött a 2.0, viszont a launcher nem frissített, azt írja a játékod készen áll, wtf :D -
#9372 na most ha van olyan mód h építhetek a régióban autópályát, a debug módról beszélek, akkor vajon lehetséges az h a nagy régióban összeköthessük a percellákatés akkor mindegyik nagy mű ki tudja fejteni a hatását egyszerre? mert ugye nem kapcsolódik minden város mindhez. Amúgy meg látszik h mennyire sántít ez a város limites dolog, ha mód által megoldható h a városhatáron kívül is építkezhessünk moduláris épületekkel... csak egy újabb bizonyítéka a kamu tengernek amivel etettek minket (az inkább próbáltak). -
#9371 Mi a fenéért nem fogadja el a szerver a Nagy mű építési petícióm? Ez már nagyon-nagyon nevetséges, hogy a városomban eltelt 1 év is mióta beadtam, megtelt egy 60ezer hordós teherkikötő is közbe amiben spóroltam hozzá üzemanyagot...
Szomszéd városból meg nem is jelzi, hogy ott valami készülne, csak feldobja a választó képet (onnan meg nem tudom elindítani, mivel nem kapja meg a fejlesztéseket a másik városomból, mivel Űrközponthoz azt ott fejlesztettem ki).
Mi értelme ennek a multi dolognak, ha a városok nem akarják megosztani rendesen egymással a fejlesztéseket? Vagyis én megkapom szomszéd hivatalokat, de ők tőlem semmit, akkor talán nálam a hiba, na de mi? Napokkal később is semmi, ők úgy látják ahogy én hétfőn elkezdtem... -
Bal0924 #9370 Ez most egy hülye kérdés, de...
Miért jó ha gazdagok is vannak a városban? Mindenért nyavalyognak és kevesebben vannak 1-1 nagy sűrűségű lakásban, nem? -
#9369 "Disasters: Cooldown véletlenszerű katasztrófák: Néhány játékos is, hogy hit túl gyakran véletlenszerű katasztrófák, mindez a cooldown, ahol nem véletlen katasztrófa fog bekövetkezni." -
#9368 puszi Nika -
Nika12 #9367 Sziasztok :)
Van egy youtube csatornám, ahol gameplay videókat töltöttem fel :) Nézzétek meg őket, és iratkozzatok fel ha tetszik :) Puszi Nika
-
capa07 #9366 2.0 patch megjelenés
Azthiszem még nem volt belinkelve. -
#9365 Nem lehet valahogy rákényszeríteni a szervert, hogy szinkronizálja a városom a régióval? Városomban csomó fejlesztés, kutatás meglett, amit szívesen megosztanék régióval, de napok múlva se lát ebből semmit a többi város. Most átküldtem onnan 1 milliót is szomszéd városba, megvártam míg átjön pénzszállító és elviszi, másik városba átlépve semmi 2 óra játék után se... Nevetséges egyszerűen. -
Hujje #9364 Igen, azt már én is nézegettem, de nem is figyeltem, hogy van rajta "tax revenue" rész. Most megnéztem, de úgy látom, hogy minél fejlettebb, annál kevesebb ez az érték. Szóval a fejlett gyár kevesebbet adózik. Vagy rosszul értelmezem? -
#9363 Igen, a magas fejlettségű ipar (ha dolgoznak is benne) több pénzt termel - az offtopic témában van egy komoly kézikönyv a mechanikák ismertetésével, abból van itt fent a "hasznos link" oldal alatt néhány fontosabb táblázat.
Az egyetemvárosom az iparból és kereskedelemből és, plusz fejlesztem épp a profi szélerőművet, és akkor a szomszéd városom innen fogja venni az áramot is (az egy kaszinó-turistaváros, úgyhogy mindenhez kevés a hely, naperőmű helyett jó lesz az import, nem akarok oda semmi szennyezést), annak van egész jó bevétele, megengedheti magának, hogy ne szórakozzon ilyesmikkel, viszont a másik város rendőrségi ellátását a kaszinók miatt biztosítja, így ott pedig arra nem kell költeni, és különben sincs sok kereskedelmi épület (ami a bűnözés melegágya), hiszen mindenki vonattal és hajóval a szomszédba jár vásárolni, pénzt költeni :)
Szépen lassan építkezve, odafigyelve egész jól lehet használni még szóló módban is a városok közti interakciót. -
matekszon #9362 Csokis megelőzött :D, én most kaptam meg az emailt. Annyi plusz infó hogy aki nem tudta eddig ( hozzáteszem én eddig nem tudtam) Szóval a MAC-es verzió a megjelenés napján ingyenes lesz mindenkinek aki már megvette pc-re . ez így mondjuk korrekt.
-
Hujje #9361 *3000 ha alap, de mivel még általánosba is teszek le termeket ez kb 5-7 ezer is lehet, mindenhol teljes lefedettség mellett -
Hujje #9360 Igen a helyszűke a legnagyobb gondom. Tök szeretnék "város" kinézetű városokat csinálni. Középen Magas sűrűség, körbe közepes, és kívül kertváros.
Egy ilyen egyetemvárosban miből van bevételed? Most azon próbálkozom, hogy mindenféle kereskedelem nélkül legyen jó a költségvetésem. +6000 a bevételem, mindenfajta kereskedelem nélkül, de ez csak minél több lakossággal érhető el. Az oktatásnak elég durva költsége van. Közép+Fő+Egyetem kb 3000 óranként. Mondjuk lehet megéri, ha többet termel a "high-tech" ipar (vagy csak környezetkímélőbb és ennyi?)
Apropó arról tudunk valamit, hogy a high-tech ipar több adót fizet-e? Egyáltalán mi alapján fizetnek adót a különböző szektorok? Erről jó lenne egy táblázat. (Lehet van is, de melóban minden tiltva van ) -
#9359 Vegasnál a külvárosnak nincs határa a terjeszkedésnek, csak a sivatagba kell egy utat húzni, és rádobálni a házakat. Az olcsó munkásházakból is elfér az egyenméretben gyártott 2 szintes dobozházikóból tetszés szerinti darab, és csak kényelmesebb 2 szinten lakni, mint 22-n, a költségek pedig nem különböznek annyira.
(SimCityben is elvannak az emberek a kettes sűrűségen, ha nincs igény a nagyobb méretbe költözéshez, nekem az egyik egyetemvárosomban alig van hármas sűrűségű épület, pedig az utak engednék - de egyensúlyban van a lakosság, megállt így a dolog, az alacsony vagyonúaknál is) -
Csokis #9358 Most jött e-mail, hogy a MAC-es verzió Június 11-től lesz elérhető! -
Hujje #9357 nem lankás, szép homokos tengerpart -
Hujje #9356 Igaz a kettőt (turizmus+szerencsejáték) én összevontam, mivel ebben a játékban a turizmus csak és kizárólag látványos épületekkel együtt működik jól. Tengerpart miatt nem jönnek, sőt a telkek értékét sem növeli egy lankás tengerpart (ellenben a való élettel).
A játékban pedig jelentősen megnöveli a turisták számát a látványosság, de ezek a turisták elmennek a kaszinókba is.
Valóban Monte Carlo rossz példa volt, hisz ott kimondottan csúcs-gazdagok vesznek ingatlant és a helyszűke miatt a magas lakóépületek jellemzik.
Ellenben Las Vegasban nincs 20 emeletes lakóház, csak és kizárólag, amik kaszinókhoz tartoznak. Középen (max 10% a városnak) nagyon magas szállodák és kaszinók vannak a periférián nincsenek magas épületek (4-5 emeletes még nem számít annak), de ha megnézed a google maps-on 90%-ban csak kis lakóházak vannak. (vagy írd be a google-be hogy Las Vegas suburb és nézd meg a képeket) -
#9355 Tegnap alapítottam egy várost, olyan cirka 3 óra játék után elértem 100k lakost és 10%-os adó mellett óránként 5000+ a nyereségem, amellett, hogy a fém-ötvözet-műanyag trió eladásából irgalmatlan pénz jön be. -
#9354 Hasznos link, második kép, első sor. -
Bal0924 #9353 Attól is függ hogy mennyien költöznek be a városba, hogy mennyi az adó? :D -
#9352 Mindkettő sziget, és nem város ;)
Lényeg a lényeg - visszakapcsolva a SimCityhez: még a legkomolyabb épületekhez is kell alacsony vagyonú dolgozó, és ezt egyszerűbb, olcsóbb helyben kiszolgálni, a városközponttól távoli lakónegyedekkel. Viszont általában nincs akkora helyhiány, mint itt :) -
#9351 Nyilvánvaló, de ha üdülővárost mond az ember akkor nem pont a 2 felsorolt jut eszébe rögtön, hanem a klasszikusabbak, legalábbis itt Európában. Pl. Korfu, Ciprus, stb.
Las Vegas és Monte Carlo pont, hogy inkább a szerencsejáték központjáról híres. -
#9350 Az üdülőváros meghatározás vitatható, ettől eltekintve az ilyen típusú városoknak is megvan a "lakótelep" negyede, ahol a kiszolgálószemélyzet és családja lakik a környékhez képest olcsó, tömeges lakhelyeken.