SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Így gondoltam én is. Tehát a magyar feliratos változatnál "magyarabb" verzió nincs a Simcity-bõl.

Az LE tartalma.
A 3 bõvítés fizetõs, amennyire én tudom, csak városra jellenzõ saját dolgok. A hõsök nincsenek egyikben sem. Az a deluxhoz járt asszem. De ezt a google elõbb kidobja neked.

Origin: Medden_EU

Blinkye
Másik kérdés.. Elvileg alap verzióm van, viszont ha originen a saját játékaim részt nézem, akkor csak 3 bõvítést tudok leszedni a játékhoz, a három városos cuccot. párizs..stb Akkor ezekszerint hõsöm meg ilyenek lesznek?

3Ds MAX :)

Blinkye
háhá.. Megvan a gém. Magyar felirat az a hangok kivételével teljes magyar.. Ha lennének videók az csak magyar felirattal angolul lenne...

Melyik szerveren kezdjek el játszani? Hol csináljak várost? Kihez lehet csatlakozni?

A simcity magyar felirattal egyenlõ a teljes magyar nyelvvel? Gondolom igen,de azért rákerdezek 😊

Blinkye
megjött a kulcsom vègre! Este kezdem is a gèmet

A Camp Nou (4. kép) kívül esik a veszélyzónán, így ez nem okozhat gondot. 😄
Nem akarom semmiképp sem elhagyni, mégiscsak ez az elsõ városom.
Állítólag 20 év után eltûnik a sugárzás. Szeretném megtudni, hogy valóban így van-e. 😊
Hát ahogy elnézem a Barcelona-PSG visszavágót se itt játsszák le.
Akkor ez a város game over?

PSN-ID:SanyaBoss

"Szép" pusztítás! Ahogy nézem, ha a város közepén lenne, nagyjából az egészet befedné a szennyezés!
Köszi a képeket!
Azóta lecseréltem a egy tisztaszén erõmûre az atomot, meg miután befejezõdik az arkológia, átállok teljesen környezetkímélõre! 😊
Jól írod. Nekem is ez volt az elsõ dolgom, csakhogy a gepárd sebességen játszottam épp, és csak láma sebességre lassította vissza magát a játék, mikor kiírta, hogy mi van. Egybõl az erõmûhöz mentem, hogy leállítsam, de mire odaértem a kettes blokkot már szét is cseszte az a mocsok gyík...
Parancsolj! Bár már tettek fel egy képet szemléltetésként, de gondoltam megmutatom én is. Amúgy vicces, mert azért volt Atomerõmûvem, mert már alig volt helyem és ez szolgáltatta kis területen a legtöbb áromot, de be is akartam zárni mihelyet elkészül a Napenergia-telep. Nem volt szerencsém. Godzilla elõbb jött, mint hogy felépült volna a Nagy mû. Korábban megúsztam, mert akkor a tornádó épphogy, de elkerülte a reaktort.

Mighty
Nálam pakolnak a lakókocsikra is 😊

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

De tapasztalatom szerint, csak közepes sûrûségig. Nekem is tele vannak a tetõk napkollektorral. Azt mondjuk nem tudtam, hogy ez bele is számít a fogyasztásba, vagy csak grafikai elem.

Origin: Medden_EU

Annyira nem figyeltem a részletekre, de ha így van akkor szuper! 😊
Dzsini
Gazdag paraszt (meg a szegény is), ha kimûvelt, akkor kollektort rak a háza tetejére, és csökkenti a szükségletet - ez megjelenés óta így van 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Lehetne egy irányzék, az épületek kihasználása!
Pl: A gazdag paraszt rakjon már fel napkollektort a háza tetejére, ezáltal csökkenti az áram szükségletet a városba, esetleg a többletet a város megveszi! Ugyan ez vonatkozik, a gazdag boltokra, hájtek iparra!
Szeméttelep bõvíthetõ lenne egy fejlett égetõvel, ami kevésbé szennyezi a környezetet, és mellette áramot termel estébéestébé...
Mondjuk innen könnyû az ötletbörze, de ezt mûködõképesen kivitelezni, nem biztos hogy egyszerû...
Dzsini
Azzal nincs is baj, ha jön egy óriásgyík, és kihajtogatja a reaktor fedelét, akkor árassza el a sugárzás a környéket 😊
De ha egy napig nem kap csap vizet, akkor ne már... álljon le, ahogy az illik.

Rengeteg fejlõdési irány van még a játékban, meglátjuk merre haladnak a hibák javítása után.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Részemrõl az elvárás pl. nem az atomerõmû, bárki bármit mond, ha egyszer eldurran, akkor reszeltek a környéken élõknek. Annyi minden zöld energiatermelési projekt van, amibõl csak a szél és a nap van benne a játékban. Ráadásul szerintem a szélerõmûvet nem is tudod a tengerbe telepíteni. Szóval ez sem teljesen kerek.
Azt azért várjuk meg, hogy milyen oktatási projektek fognak ráépülni.

Dzsini
Mivel a játék nyíltan vállalja, hogy oktatási célra is készült (és támogatták a fejlesztését elég komoly alapítványok is), így szerintem logikus, hogy az elvárásoknak megfelelõ irányba tereli a felhasználókat. A régebbi részekben koránt sem volt ennyire veszélyes az atomerõmû, és azóta csak fejlõdött a valódi technológia, tehát egyértelmûen tudatos döntés áll amögött, hogy az atomenergiát ennyire veszélyesnek állítják be.

Szerintem kár ráaggatni a propaganda kifejezést, mivel ez egy játék.
Szimplán az atomenergia veszélyeit kicsit egyszerûsítve mutatja.

Szerintem oda jutottunk el, hogy ez nem egy szimuláció, hanem random zajlanak az események, és bármit csinálsz megszívod 😊

Ahogy korábbi hozzászólásodban is írtad, kis hely, nagy teljesítmény! És ez bár nem a kockázatok függvényében, de hatalmas elõny!
Szél és napkollektor szuper, de helyigényes, még a függõleges turbina, vagy a koncentrált kollektor is! Felfejlõdés idõszakában (nálam legalábbis), minden négyzetcenti számít.
Két napkollektor nagy mûvet megcsináltam (az egyiket teljesen egyedül), így eddig nem nagyon volt probléma az árammal, viszont nem volt a terület 25%-a víz,meg van egy domb is az ipari területnél, így most hely szûkében is vagyok!
És jó lenne most egy ûrközpont...
Dzsini
Tehát eljutottunk oda, amit az elsõ hozzászólásban írtam: "Ez a játék elég komoly ellenpropaganda lett mindenféle atomenergiának 😊"

Értem, hogy mit szeretnél magyarázni, nem is kötekszem.
Értem, hogy zárt rendszer a hûtés, és ha nincs áram, nem kering a víz.
Pusztán egyszerûsítettem a kérdést, ahogy valszeg a fejlesztõk is: nincs víz? bumm. nincs áram? bumm. rászáll egy légy? bumm.

Dzsini
Te linkelted a cikket, végigolvastad?

"Mivel a fûtõelemekben a nukleáris láncreakció leállítása után is jelentõs mennyiségû hõ termelõdik, ezért további folyamatos hûtést igényelnek. A forralóvizes reaktorok hûtõvizét keringetõ szivattyúk és a vezérlés mûködtetéséhez elektromos áram szükséges. Ezt viszont itt, az erõmû összes elektromosenergia-betáplálásának egy idejû kiesése miatt csak a veszélyhelyzetekre beépített üzemzavari dízelaggregátorokkal, és csak rövid ideig tudták biztosítani.

A reaktorok leállítása után 55 perccel ugyanis egy, a tenger alatti földrengés által kiváltott, 14-15 méter magasságú szökõár érte el a létesítményt. Mivel az erõmû tengeri gátjait legfeljebb 5,7 méteres hullámok elleni védelemre tervezték, az ezt több mint kétszeresen meghaladó magasságú ár súlyosan megrongálta a telep berendezéseit. Tönkretette a tengervíz-szivattyúkat, a dízelaggregátorok üzemanyag-ellátását és hûtõrendszerét, valamint többméteres magasságban elárasztotta a komplexum alsó szintjeit. A dízelek kiesésével és az alsó szinteken meghibásodott elektromos rendszerek miatt - villanyáram híján - pedig leálltak a reaktorok aktív üzemzavari hûtõrendszerei, és kiesett a – külön-külön is több száz fûtõelemet tároló – pihentetõmedencék, valamint a külön épületben lévõ használtfûtõelem-tároló hûtése is."

Tehát ha nincs a katasztrófa, akkor a dízelaggregátorok mûködésével biztonságban le tudták volna állítani a reaktort még akkor is, ha nem kap vizet. Az erõmûvet és a védelmet nem méretezték akkora cunamira, amekkora még nem volt azon a környéken a feljegyzett történelem során.

Mighty
Katasztrófa esetén (ha jön godzilla, forgószél, stb), nem az az elsõ, hogy az atomerõmûvet leállítod? Próbálta ezt már valaki? Leállított atomerõmû felrobbanásakor is van sugárzás?

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Oké, hogy katasztrófa, de a nem kap vizet, az pont azért gáz, mert nincs ami hûtse. Az tök mindegy, hogy miért nem kap. Simán elrághatta volna a vízcsövet egy cickány 😊
És látod, van ilyen technológia a világban. Ráadásul japóknál.

Én azért majd fogok telepíteni egyik városomba, kipróbálom 😊

Dzsini
Ott volt egy apró, 9-es földrengés is, ami a biztonsági berendezéseket teljesen tönkretette - a mondatomban ez a "katasztrófa" szónak úgy érzem megfelel.
Abszurd elképzelés, hogy a SimCity reaktorokat még a Csernobilban használt technológiánál is elavultabb körülmények között mûködtetik. Ha hirtelen kiszárítanák a Dunát, Paksot akkor is le lehetne biztonságosan állítani, és az egy közel 40 éves technológia.

Ha nem kap vizet, akkor leolvad, lásd: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fukusimai_atomer%C5%91m%C5%B1-baleset

Dzsini
Nem az én városom, képkeresõ találta. Én nem építettem még sehova atomerõmûvet, nincs akkora elõnye a játékban, ami kompenzálná a veszélyeket.
Ezért is írtam, hogy a játék atomellenes, egyszerûen nem éri meg építeni. Ellenben mind a szél, mind a naperõmûvek jól fel vannak erõsítve, a nevelõ célzatnak megfelelõen.

Szépet pukkant! Magyarul az alapból kis hasznos területû város, mehet a süllyesztõbe... Lehet váltani kéne tiszta szén technológiára...
Dzsini
A szomszéd várost kellene rendszabályozni, te hiába vagy mintapolgár, ha melletted bûnbandák élnek.

Dzsini
A valóságban nem engednek kóklereket egy erõmû közelébe, plusz nincs olyan mai technológiával mûködõ erõmû, ami egy katasztrófán kívül más módon veszélyes lenne (pl. ha nem kap vizet, akkor nem felrobban, hanem leáll).

#8966 - nagyjából erre számíthatsz, ha bekövetkezik a baj:

Egy sarokba rakott reaktor nagyjából a térkép felét veszélyessé teszi, ahol állandó megbetegedésekre lehet számítani, a közvetlenebb környezetben pedig gyakorlatilag lakhatatlanná. Nem talajszennyezésként van jelen, hanem sugárzásként (külön térkép van rá).

Tennél fel egy sugárzási szint térképet is? Csak, hogy tudni lehessen, mire képes egy erõmû... Nálam is egy neutron reaktor szolgáltatja a petróleumot a mécsesekbe, viszont egy "folyó" kettészeli a várost, úgyhogy talán nem érintene olyan nagy hasznos területet!
Viszont közel a víz, a sugárzás fertõzi, vagy csak a talajszennyezés?
Azért ez is vicc!Naponta 15-20 bûnözõ jön a városomba.A nemzetközi reptér naponta 2x bezár a biztonsági rés miatt.Én meg kapjak el minimum 5 bûnözõt,hogy újra kinyisson.Most akkor rabló vs pandúrt játszunk vagy város építõt?

PSN-ID:SanyaBoss

Pont, mint a való életben. Amíg nincs probléma, addig jó hogy van, utána meg költözés.

Nekem 7870-es kártya van bent, proci, memória mint neked, és full grafikán megy szépen.

Dzsini
Egyetlen más épület sem okoz eltörölhetetlen, végleges károsodást. Nincs másik épület, aminek ha nem teljesíted az igényeit (nem is nehéz feladat), akkor felrobban, hasonló eredménnyel. Ez, és az alapból bekapcsolt katasztrófák együtt, és csak a legkalandvágyóbb polgármesterek mernek atomerõmûvet felhúzni - persze, kis helyen jó hatásfokú, de igazából nem éri meg a kockázatot.

Fpocok
De ez most nem az atomenergia hibája volt, hanem Godzilláé 😄

Parasite Eve 2, best game EVER!

Dzsini
Ez a játék elég komoly ellenpropaganda lett mindenféle atomenergiának 😊

Kábé 20 városom van és ez az egy, ahol atomerõmûvem van. Naná, hogy kataszrófa történik. Soha többé atomenergia...

Nem akarom elhagyni, mert ez a legelsõ városom... De most csehül jártam az biztos... 😞
Tuvok
Ideje feladni a várost 😄

Ilyen állapotok uralkodnak a városomban miután felbukkant godzilla és ledózerolta az egyik blokkot az atomerõmûvemnél...
Amúgy a tegnapi apró frissítés úgy tûnik az volt, hogy visszakaptuk a gepárd sebességet, mert most a CsO1 szerveren vagyok és már ott is meg a leggyorsabb fokozat. 😊
Sziasztok. Gépfejlesztés elõtt állok és szeretném a játékhoz igazítani a dolgot. Ajánlott VGA-nak egy HD5850-et ír, de azt már nem kapni sehol sem. Mi az ami a mai piacon egy ligában játszik vele és futna max. vagy aközeli beállításokkal? A rendszer többi része egy i5 3470 és 8 giga memória lenne. Elõre is köszi a válaszokat.

Tegnap kaptam meg a játékot, a párommal együtt indítottunk is egy régiót. Kicsit elhagytam a fejlõdésben, neki még nem voltak mentõk, rendõrök meg tûzoltók, nekem viszont volt pár "felesleges" autó ezért felajánlottam neki. De hiába mert az emberei haltak sorban, a tüzek meg terjedtek, az autóim meg sehol sem voltak. Talán a rendõrt láttuk egyszer járõrözni. Valamit mi csináltunk rosszul vagy ez is bugos lenne? A kukáskocsik amiket õ ajánlott fel nekem pedig hordták a szemetet rendszeresen azzal nem volt gond.
Tuvok
Hát azt nem tudom csak elérni volt célja az 1M lakost, vagy megtartani is 😄

Csak azokban nem fér bele ennyi sim, mert azokba kevesebb lakás van. Meg a §§, §§§ lakosoknak jóval több igénye van, mint a § lakosoknak. Azok folyton elhagynák a várost, meg tornyaikat, mert nem egy élhetõ városban laknak. 😊

2.0-ás patchet rövidesen ki kéne adniuk, hamár Kip beszélt róla, hogy gõzerõvel dolgoznak rajta. 😊
Tuvok
Hát 1-2 tömbputrit lerombolni pár parkért nem lenne szerintem nagy megrázkódtatás a városnak 😊
Képzeld el ugyanezt gazdag felhõkarcolókkal .. középen egy szép nagy park terület .. ez az egyik célom, ha jönne végre valami értelmes patch 😄

Ahhoz szerintem nincs már helye. 😄