SimCity (2013)
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Origin: Medden_EU
3Ds MAX :)
Melyik szerveren kezdjek el játszani? Hol csináljak várost? Kihez lehet csatlakozni?
3Ds MAX :)
Nem akarom semmiképp sem elhagyni, mégiscsak ez az elsõ városom.
Állítólag 20 év után eltûnik a sugárzás. Szeretném megtudni, hogy valóban így van-e. 😊
Akkor ez a város game over?
PSN-ID:SanyaBoss
Köszi a képeket!
Azóta lecseréltem a egy tisztaszén erõmûre az atomot, meg miután befejezõdik az arkológia, átállok teljesen környezetkímélõre! 😊

Origin: Medden_EU
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Pl: A gazdag paraszt rakjon már fel napkollektort a háza tetejére, ezáltal csökkenti az áram szükségletet a városba, esetleg a többletet a város megveszi! Ugyan ez vonatkozik, a gazdag boltokra, hájtek iparra!
Szeméttelep bõvíthetõ lenne egy fejlett égetõvel, ami kevésbé szennyezi a környezetet, és mellette áramot termel estébéestébé...
Mondjuk innen könnyû az ötletbörze, de ezt mûködõképesen kivitelezni, nem biztos hogy egyszerû...
De ha egy napig nem kap csap vizet, akkor ne már... álljon le, ahogy az illik.
Rengeteg fejlõdési irány van még a játékban, meglátjuk merre haladnak a hibák javítása után.
If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.
Azt azért várjuk meg, hogy milyen oktatási projektek fognak ráépülni.
Szimplán az atomenergia veszélyeit kicsit egyszerûsítve mutatja.
Szerintem oda jutottunk el, hogy ez nem egy szimuláció, hanem random zajlanak az események, és bármit csinálsz megszívod 😊
Szél és napkollektor szuper, de helyigényes, még a függõleges turbina, vagy a koncentrált kollektor is! Felfejlõdés idõszakában (nálam legalábbis), minden négyzetcenti számít.
Két napkollektor nagy mûvet megcsináltam (az egyiket teljesen egyedül), így eddig nem nagyon volt probléma az árammal, viszont nem volt a terület 25%-a víz,meg van egy domb is az ipari területnél, így most hely szûkében is vagyok!
És jó lenne most egy ûrközpont...
Értem, hogy zárt rendszer a hûtés, és ha nincs áram, nem kering a víz.
Pusztán egyszerûsítettem a kérdést, ahogy valszeg a fejlesztõk is: nincs víz? bumm. nincs áram? bumm. rászáll egy légy? bumm.
"Mivel a fûtõelemekben a nukleáris láncreakció leállítása után is jelentõs mennyiségû hõ termelõdik, ezért további folyamatos hûtést igényelnek. A forralóvizes reaktorok hûtõvizét keringetõ szivattyúk és a vezérlés mûködtetéséhez elektromos áram szükséges. Ezt viszont itt, az erõmû összes elektromosenergia-betáplálásának egy idejû kiesése miatt csak a veszélyhelyzetekre beépített üzemzavari dízelaggregátorokkal, és csak rövid ideig tudták biztosítani.
A reaktorok leállítása után 55 perccel ugyanis egy, a tenger alatti földrengés által kiváltott, 14-15 méter magasságú szökõár érte el a létesítményt. Mivel az erõmû tengeri gátjait legfeljebb 5,7 méteres hullámok elleni védelemre tervezték, az ezt több mint kétszeresen meghaladó magasságú ár súlyosan megrongálta a telep berendezéseit. Tönkretette a tengervíz-szivattyúkat, a dízelaggregátorok üzemanyag-ellátását és hûtõrendszerét, valamint többméteres magasságban elárasztotta a komplexum alsó szintjeit. A dízelek kiesésével és az alsó szinteken meghibásodott elektromos rendszerek miatt - villanyáram híján - pedig leálltak a reaktorok aktív üzemzavari hûtõrendszerei, és kiesett a – külön-külön is több száz fûtõelemet tároló – pihentetõmedencék, valamint a külön épületben lévõ használtfûtõelem-tároló hûtése is."
Tehát ha nincs a katasztrófa, akkor a dízelaggregátorok mûködésével biztonságban le tudták volna állítani a reaktort még akkor is, ha nem kap vizet. Az erõmûvet és a védelmet nem méretezték akkora cunamira, amekkora még nem volt azon a környéken a feljegyzett történelem során.
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
És látod, van ilyen technológia a világban. Ráadásul japóknál.
Én azért majd fogok telepíteni egyik városomba, kipróbálom 😊
Abszurd elképzelés, hogy a SimCity reaktorokat még a Csernobilban használt technológiánál is elavultabb körülmények között mûködtetik. Ha hirtelen kiszárítanák a Dunát, Paksot akkor is le lehetne biztonságosan állítani, és az egy közel 40 éves technológia.
Ezért is írtam, hogy a játék atomellenes, egyszerûen nem éri meg építeni. Ellenben mind a szél, mind a naperõmûvek jól fel vannak erõsítve, a nevelõ célzatnak megfelelõen.

#8966 - nagyjából erre számíthatsz, ha bekövetkezik a baj:
Egy sarokba rakott reaktor nagyjából a térkép felét veszélyessé teszi, ahol állandó megbetegedésekre lehet számítani, a közvetlenebb környezetben pedig gyakorlatilag lakhatatlanná. Nem talajszennyezésként van jelen, hanem sugárzásként (külön térkép van rá).
Viszont közel a víz, a sugárzás fertõzi, vagy csak a talajszennyezés?

PSN-ID:SanyaBoss
Nem akarom elhagyni, mert ez a legelsõ városom... De most csehül jártam az biztos... 😞

2.0-ás patchet rövidesen ki kéne adniuk, hamár Kip beszélt róla, hogy gõzerõvel dolgoznak rajta. 😊
Képzeld el ugyanezt gazdag felhõkarcolókkal .. középen egy szép nagy park terület .. ez az egyik célom, ha jönne végre valami értelmes patch 😄