11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
bruna #9509 Ja mára már én is rájöttem , de legalább van valami amivel lehet ilyeneket építeni :) amúgy meg nem néztelek szellemi fogyatékosnak ne értsd félre :) csak próbáltam segíteni , hátha vizuális típus vagy. Amúgy meg kíváncsi vagyok hogy az EA ha fog is akkor mikor fog kiadni egyáltalán valami DLC-t... -
#9508 pm -
bake05 #9507 Valószínűnek tartom,hogy valamikor DLC formájában kiadja az EA.és még sok minden mást is. -
#9506 És ez feltehetőleg egy beépített DLC tartalom, amit majd a jövőbeni megvásárolt DLC-vel lehet feloldani? Csak azért kérdezem, mert ennyit nem ér számomra, hogy hidat húzzak, sokkal inkább elérhető funkcióként használnám játékon belül. :( -
bake05 #9505 Igen ki -be kell pakolgatni ezért kicsit körülményes.De a lomtárból ha megint kell valamelyik akkor csak visszaállítom.Azért kell ki -be rakosgatni mert a játékon belül nincs ilyen típusú útépítő eszköz.Mivel ez egy egyénileg készített mód. -
#9504 most akkor mindig ki -be kell pakolgatni a fájlt annak megfelelően h milyen utat akarok építeni? egyszerre nem is lehet benn? -
bake05 #9503 Köszönöm hogy nekem ilyen "szellemi fogyatékos"szinten magyaráztad el ezt az egész híd,alagút,aluljáró építést.DE...!!Mivel sehogy se volt jó addig kísérleteztem a fájlokkal amíg rájöttem arra,hogy a leírásoddal van a HIBA!Tehát ha hidat szeretnénk építeni akkor csak 2 fájlt kell berakni a /Mod_Overpass2.package,Mod_Overpass.package/Ha alagúttat szeretnénk építeni akkor csak a /Mod_Tunnel2.package,Mod_Tunnel.
package/fájlokkat kell berakni.Aluljárónál a /Mod_Underpass.package/fájlt.És a /Mod_ElevatedStreet.package/fájl amire te azt írtad hogy mindig be kell rakni az sem igaz.Mert azt csak akkor kell ha emelt úttat szeretnénk építeni.
-
SlimE #9502 Sziasztok! A Konzolvilágtól szeretném megrendelni a Limited Edition-t mert úgytudom ott a legolcsóbb a L. Edition. [URL=http://www.konzolvilag.hu/pc/simcity-limited-edition/10152]Link az oldalunkhoz [/URL]
Esetleg valahol található olcsóbban? Thx
-
bruna #9501 Hát ha húzol egy utat mikor így magasabban csinálja (bent vannak a fileok a könyvtárban) akkor addig kell húzni még a normálnál magasabb úton is keletkezik egy annál is nagyobb domborulat és annak kell törölni a felét a lényeg hogy minél magasabban menjen az út mikor kiemelkedik. lerajzolom :D normál játékban az út szintje ::___ móddal:--- és ha még húzod egy kicsit akkor így néz ki ..--ÿÿÿ-- . Próbálgasd és rájösz :) De most már dolgoznak elvileg azon hogy komplett csomópontokat készítenek ami majd ha sikerül nekik akkor még egyszerűbb lesz :) -
bake05 #9500 Én úgy csináltam ahogy leírtad,de nekem valamiért nem működik.Kiemeli az utakat építéskor de mikor kilépek és kitörlöm a fájlokat és visszalépek összekötni az utakat,akkor nem felüljárót épít hanem csak simán összeköti. -
#9499 Valakinek nincs egy promocíós kódja, most akarom fríssiteni a SimCity -t (SimCity™ Digital Deluxe Upgrade Pack) -
bruna #9498 Elírtam Overpass=felüljáró :) -
bruna #9497 Bemásolod a Simcity könyvtárán belül lévő SimCityData mappába általában ez C:\Origin Games\SimCity\SimCityData aztán ez átírja az út értékeit ,magasabban húzza alapból az utat. Húzol egy utat addig ameddig nem lesz az átlag magasságánál is magasabb emelkedő ,kitörlöd a felét, és az lesz a híd egyik széle, vele szembe húzol még egyet aztán kilépsz a játékból kitörlöd a file-okat a játék mappájából amiket bemásoltál és vissza lépsz a játékba aztán az összekötöd azt a két pontot amit leraktál és kész a híd v felüljáró :) ugyan ez megy aluljáróval és alagúttal is ,de akkor nem szükséges bemásolni minden fájt ( tunnel és underpass névvel rendelkező fileok ami alagút stb. , underpass meg = felüljáró) VISZONT A Mod_ElevatedStreet NEVŰ FÁJL MINDÍG KELL ! -
#9496 Ott van a leírás és a használati utasítás a linken, nem csak simán "bemásolom és működik" módszerrel megy, tehát nem árt, ha az angol nyelvvel vagy annyira barátságban, hogy megérted amit odaírt a készítő. -
#9495 Hova kell be másolni? -
bruna #9494 Nagyszerű mód amivel mindenféle parkos trükközés nélkül akárhol síma terepen lehet alagutat és felüljárót is építeni akár közút vagy vasút ,nagyon hasznos főleg a dugók ellen! És a használata is viszonylag egyszerű :)http://community.simtropolis.com/topic/57395-drag-overpasses-underpasses-tunnels-without-parks/ (Nekem be vállt) kezdő módnak pedig jó -
#9493 Viszonylag rég nem játszottam, és lehet most se fogok de figyelemmel követem az eseményeken, olykor nézek videókat. Most találtam egy hasznosat road designolásról és pathfindingról. Baromi okosakat mond a srác, aki ért angolul feltétlen nézze meg! Nagyon nem mindegy, hogy az utakat hova építitek, minden egyes útnak szerepe van a közlekedésben, ami vagy hátráltatja vagy elősegíti az úton közlekedőket.
Video -
#9492 Az 7k nem 6 azért nem mindegy!!! Amúgy én is ott vettem. -
#9491 A dobozosban is van egy kód, nekem se járt a lemez a gépben. -
sata75 #9490 7k, valóban az a legjobb választás most. -
#9489 players.hu ..... -
#9488 Énis megvenném a játékot, de dobozos nemkell originen meg egy vagyok, tud valaki valami alternativát? -
#9487 Simcity kulcs 6k-ért ?? Ide a linket vagy meg sem történt!!!!
(Vagy csak szájalás volt?) -
#9486 Köszönöm a választ Müködik a szerverel volt valami. -
#9485 Message from EA chat:
I am sorry about that, we are aware of this issue, it is caused by a missing file from Origin. This will be hotfixed by my Origin developer colleagues and the game will start working after that
How long is it going to take?
I do not know honestly, but it should be fixed in the next few hours, it could take up to 48 hours at worst but should be fixed faster. -
Hujje #9484 Hát az "invalid licence" sztem nem sok jót jelent :) -
#9483 Sziasztok
kellene nekem egy kis segítség!
Meg vettem a játékot telepíteném fel
Origin feltelepíti 260 megát
Utána indítanám fel jön az ablak és ki írja hogy
okKód: Tampered Invalid-Licence-0x000A
és ennyi próbálom lefrissíteni hibát keresni de semmi legyen szíves valaki segítsen! köszi! -
#9482 Lesz az tuti, csak ki kell várni, jó kis DLC, vagy teljes kiegészítővel, például a metróval együtt egy tömegközlekedéses upgrade pack. -
#9481 Régiot keresnék ahol vanak aktiv játékosok -
natalyel #9480 Szerintem nincs, de szerintem szöveg nem is kell hozzá, a videó megmutat szépen mindent. Pár százezer pénz ráment mire sikerült az alagút, kísérletezni kell a parklehelyezéssel, úthúzással.
Bár ha lenne a játékban kb. 4db új menüpont (emelkedő út, lejtős út, alag út /hehe/, vízszintes út (a levegőben)), akkor pár kattintással bárki tudna ilyet csinálni, és nem kéne fél órát trükközni vele és gyakorlatilag átverni a programot :). -
#9479 Valami magyar leírás nincs erről? Mert a videót nem tudtam felfogni, sehogy nem sikerül :D -
sata75 #9478 de most komolyan hol lehet 6-ért kulcsot venni? mert kerestem de amiről én tudok ott 9k. vennem kell egyet ajándékba és jobban örülnék a 6-nak mint a 9-nek:) szóval egy linket elfogadnék akár privátban is.
ty -
#9477 8200ért vettem dobozost. 6ért árulnak kulcsot több helyen. a 9 sok. dobozosért is. -
#9476 csak arra a 4 re vonatkozik, jön a munkaerő, de jellemzően a szegény csoportból, gazdagból szinte egy sem érkezik, jönnek még vásárlók is, boltoknak is jót tesz. -
sata75 #9475 Ha egy 16 fős régióban építek egy arkológiát, az mind a 16 városra hatással van, vagy csak a közvetlen közelében lévő 4-re?
És még egy kérdés, hogy az arkológia, konkrétan beözönlő munkaerőt jelent a városba? Magyarán építhetek mint a bolond mert munkaerő az lesz dögivel? -
natalyel #9474 Ok, megpróbálom (este, meló után).
Sőt, lebontom a koleszokat is. Plusz bezárom a fősulit, a középiskolát.
Én sem foglalkoznék vele, ha nem vinné le a boldogságot 70 körülire, és ne lenne már 300 fölött a hajléktalanok száma a városban amiatt, hogy kiözönlenek az elhagyatottá vált épületből :).
Amúgy az iparváros mindezek ellenére működik, pluszban a büdzsé csak adókból egyelőre, bár még nem látom, hogy hogyan lesz fölös munkaerőm, akik majd átingáznak a harmadik, turistavárosba (már ez is kész van a régióban, bár a látnivalók ellenére a fő bevételi forrása még mindig a proci és pc)... Bár majd ha több high density lakóépületem lesz, remélem több ezer munkavállalót termelek majd :).
Igazából nem is tudom, minek akarok én szegény munkásokat adni a régiónak, mikor mint régebben már írtam és már többször is ki lett itt beszélve, hiába van 6-8ezres hiány a szegény munkásokból, mégis szinte mindig minden működik, tehát tök felesleges. Pláne, hogy több a sz*vás velük, mint a gazdagabbakkal...
Csak kíváncsi vagyok, hogy mit változtatna, ha "normálisan" üzemeltetném a városokat, tehát minden munkahely, amit az információs panel annak mond, be lenne töltve. -
#9473 Az egyetem nálam a patch után rögtön beindult, következő nap nyitáskor már megjelentek az ingázó tanulók (nem építettem még kollégiumot se, az helyi tanulókat ad hozzá), szépen elkezdte őket számon tartani az információs lapon, és a szomszéd településen az iskolából kiszorult lakók száma szépen lecsökkent, mikor pár nappal később átkapcsoltam. Középiskolám még nincs, szegény az eklézsia :)
Nálam nem kellett, de próbáld meg elbontás helyett kikapcsolni egy (játékbeli) napra az épületet, és másnap rebootolni, hátha Windows alapú az egyetem is, és az update után kell egy újraindítás :)
A pénzelfogyós szerintem ugyanolyan "ha más bajom nincs, akkor ez van", mint a "sok a baci!".. nem is foglalkozok vele, így is 85-90% között jár a boldogság. -
natalyel #9472 Oké-oké, azt olvastam, köszi, többet nem hozom fel :).
Rendben, a suliknak még egyszer nekifutok... bár nem értem, mit tudnék még tenni azon túl, hogy van már ált isk. is az iparvárosban, megkapják az alapműveltséget, így már átjárhatnának középsuliba (van tornaterem, ami ezt segíteni hivatott), fősuliba, egyetemre... mégis azt írja, hogy vannak tanulatlan lakók, és sehol semmi nyoma, hogy átjárnának, egyedül a régiónézetben egy lila nyíl, nulla infóval, az egyetemvárosban meg töübb nap után is csak a helyi lakosok járnak egyetemre (ezt írja a panel).
De ok, türelmes leszek, elbontok mindent és újra felépítem, hátha ez kell hozzá.
Nem adom fel! :)
//Mi a megoldás erre: elfogyott a pénzünk, elköltözünk? :)// -
#9471 "Senki nem jár át tanulni semmiféle iskolába a másik városba." A 2.0 óta átjárnak, nálam szépen beindult a kaszinóváros műveltsége a szomszéd egyetem miatt (középiskolát nem próbáltam, elvileg az is tud olyat).
A munkahely-robbanással kapcsolatban pedig egy hete kb. írtam egy hosszabbat újra arról, hogy az a számítási rendszer jelenleg sok zűrt okoz, és nem írták át a 2.0-ban. -
natalyel #9470 Igen, ezt tudom természetesen. Az adott hozzászólásnál nem ez volt a lényeg, így csak információképp említettem meg. Természetesen a másik városból, ahol meg csak közepes és gazdag lakosok lesznek, ide járnak majd betölteni azt a kevés munkahelyet, ami itt képződik. And so on... Két város több fronton is összefonódó szimbiózisát szeretném létrehozni. Mert ennek működnie kell - a készítők szerint.
Én csak végre ki szeretném próbálni azt, amit a készítők "megálmodtak", és ami szerintük működik. Ott van a közel 300 oldalas Simcity manual az offtopikban, több oldalon keresztül levezeti az egyik készítő a "koszos iparváros" és a "művelt egyetemváros" szinergiáját. Pont ez a lényege. Hát jó, az ötlet tetszik, csináljuk meg. Vagy valami hasonlót.
Egy része működik, más része nem. Senki nem jár át tanulni semmiféle iskolába a másik városba. Próbáltam, iskolabuszmegállók voltak, iskolát direkt nem építettem, hátha. A kórházos helyzet javult avval, hogy egyetlen klinikát mégis letelepítettem. Kénytelen voltam kis rendőrörsöt is lerakni annak ellenére, hogy 14 autót, 3 bűnmegelőzőt és 1 nyomozót küldök a másik városból. Ok, ezeket mondjuk megértem, legyen egy "helyőrség" a településen... A sulis dolgot viszont sajnálom. Jelenleg még túl sok munkahely van az iparvárosban, és bár 5000-es lélekszám óta egyetlen sárga zónát nem raktam le, és akkor még egálban volt a munkahely a lakókkal, azóta dupla annyi zöld zóna lett, 70-ezres lakossággal, és mégis 7ezer szegény munkás hiányom van (???). Holott kizárólag szegények laknak a városban, park kb. 10db, kék zóna kb. 1/5-1/6-a a zöldeknek (nem 1/2-e, ahogy a manualban áll!), teljesen alap kiszolgáló létesítmények vannak csak, semmi spec.
...
De egy darabig megint elnémulok szerintem, mert így visszaolvasva az jön le, mintha totál elégedetlen lennék meg sírnék itt állandóan, pedig ez nem igaz :). Néha bosszankodva bár, de élvezettel építgetem a városaimat - bár már kisebb lendülettel, azért csak-csak le tud lombozni pl. ez az érthetetlen "Elfogyott a pénzünk, költözünk!" feature... :).
Ui: nem olvasom vissza, bocs az esetleges elgépelésekért
De