11758
  • Bal0924
    Ez most tetszik!
    Az óránkénti bevételem, -4.000/óra és már a pénzem 0, és nem szól hogy elfogyott a pénz..:D
    Pedig már vagy 3-4x is arra vártam hogy most fog szólni hogy növeljem az adót, vagy kötvényezzek..
  • Valdien
    Teljesen random. Nekem volt, hogy másfél órán belül volt 4 katasztrófa, utána meg több 10 órán át semmi.
    Amúgy a Gyík bugos? Előjön a földből átgázol három lakótömbön, utána meg így eltűnik minden animáció nélkül. (Örülök neki, mert így nem tapossa le az útjában álló dolgokat, de azért furcsa.)
  • Mighty
    Hopp, ősgyík is tiszteletét tette :) Szóval ez négy elég rövid időn belül. Kissé nagyobb cooldown kellene...
  • Mighty
    Ezt én is tapasztaltam... kb 3 valós óra alatt volt földrengés, meteor (természetesen radioaktív :)), ufo. Milyen volt, amikor valakinél nagyon sűrűn volt?
  • AntiHero
    Jó patch félóránként zombi, tornádó, földrengés.. :)
  • sata75
    kell az áram, hogy gyárthassanak és amit gyártanak viszik az erőműbe mert ugye kell az áram, hogy gyárthassanak... oh wait!
  • Fenrir
    Ami nem kell az megy tűzre :P
  • bake05
    Elárulná nekem valaki,hogy a gyárak miért szállítják a az árut amit termelnek 1-től,1-ig a széntüzelésű erőműbe?Én úgy gondoltam,hogy az üzletekbe viszik az árut amit termelnek.Vagyis így gondolnám logikusnak.
  • Sordoran
    Áh, valóban, végig másoltam, így mindenütt ott van az a csúnya 10 MPH, bocsi, javítva lesz.

Ha majd végleges formát ölt, akkor lesz PDF változat is, egyenlőre szerkesztgetem. Tegnap lefekvés után (ugye ilyenkor sziporkázik az ember agya) sok dolog eszembe jutott még amit bele kéne még írnom, így majd lesz bővítés.

És más téma: az új patch bár szép és jó, de nem hozta meg azt amit vártam.
    - egyik városom továbbra is be van ragadva, nem lehet betölteni, immár 2 hete
    - Mostani csúcs városomnál a Nagy Mű építési petíciója továbbra is be van ragadva, feldogozás alatt, de semmi eredmény. És mivel a kutatását is itt végeztem, és a többi város valamiért nem kapja meg a régióban a kutatást, így máshonnan se tudom elindítani, szóval tényleg, nagy jó így játszani...
  • Tuvok #9420

Pdf verzió nem lesz esetleg ?
  • sata75
    az lehet a gond, hogy a napkollektoroknál a teljesítmény mögött zárójelben ott a 10MPH szél.
    de gondolom ez csak max copy-paste hiba, ha egyáltalán hiba.
    de az is lehet hogy a 10mph-s szél még nem fúj a kollektorok fölé nagy felhőket amik csökkentik a teljesítményt:))

...és csinálj még sok ilyen összefoglalót, kell ez nekünk!
  • Sordoran
    Hol írtam, hogy közük van egymáshoz? Tegnap elég későn dobtam össze a végét, hogy még gyors kirakhassam, szóval lehet benne hiba, de én nem látom, mire gondoltál.
  • Bal0924
    Amit írtál szép és jó, de 1 valamit nem értek.
    Mi köze a szélhez a nap energia?

És csak most jöttem rá hogy a szennyvízkezelés az a szemét szállítás, illetve az újrahasznosítási költségvetés.. :S :)
  • Sordoran
    Saját magam írtam, a játékból vettem egyes adatokat, de a szén és olaj erőművek fogyasztását, meg a víz fogyasztást magam ellenőriztem.
    Még nincs teljesen kész, pár adatot még bele akarok írni, meg kibővíteni, csinosítani, de utána felőlem mehet bannerba is majd.
    Nem terveztem ilyen sorozatot, ha esetleg lesz megint olyan téma amit ki akarok boncolni, lehet csinálok. (egyszer már számolgattam a TV és PC gyártást, lehet specializációkra fogok még írni valamit)
  • attiGT
    Jó olvasni, hogy javítottak ezt azt, ma én is újra előveszem és kezdek egy új várost, patch letöltéséig pedig olvasom a hivatalos fórumot, ott miket írnak az újításról.
  • Newfronter
    Újrahasznosító nem ment ma reggel, de lebontottam, újraépítettem, és ez után remekül működött, tehát már kijavították ezt a bugot. (remélem nem csak ideiglenesen jó) A feldolgozás is normálisan működik most már, ahogy kellett volna.

Még annyit látok, hogy van 1-2 útszakasz ahol érdekes módon, köröznek az autósok, és ahogy látom, ugyanazok. Ez is bug? Lehet még valami bent maradt bug, valszeg megoldódna, ha lebontanám az útszakaszt és újrahúznám. Csak ott van egy pár igen fontos épület, tehát azt majd nagyon sokára oldom meg, annyira nem gáz egyelőre.
    Viszont most már én is aktívabb akarok lenni, már talán nincs gamebreaker bug.
  • Bal0924
    Még jó hogy nem vártam meg..:D (pedig akartam)
  • donatus13
    Közlekedés milyen?
  • Dzsini
    Hát, megjelent pár "újdonság" a játékban - pl. most már van igazi bűnözés :) Egy-egy nagyobb városomat megnézve van mit újratanulni, újraszervezni a mostani működéssel. És ömlenek a szomszéd városból az egyetemre a diákok, a lakóépületek pedig folyamatosan újraszerveződnek, csomó elhagyatott épület lett, ami kisebb sűrűséggel települt újra...

(néhány gyáramat már felrobbantották, úgyhogy komolyabb rendőrségi jelenlétre van szükség nagyvárosoknál)

Sokaknak fog fejre állni a városa ha ma betölti és körülnéz benne :)
  • Aragorn831109
    Lehet ismét játszani. :)
  • Knian
    Az tudjuk h mikor lesznek elérhetőek a szerverek?mert azért ez szívás h nem lehet játszani...
  • nyirog
    ééés esetleg szándékozol a játék más részeiről is ilyen kis tanulmányt csinálni? :) Mert ha igen akkor bannerba majd belinkelném, sokkal részletesebb mint a manual.
  • nyirog
    fú ez érdekes, te állítottad össze magadtól, vagy volt hozzá forrásod? :)
  • Sordoran
    Akik nem tudnak aludni, vagy akik holnap járnak erre, és érdekli őket a különböző energia forrásokról készült kimutatásom, íme egy kis olvasni való: KLIKK
    Remélem hasznosnak találjátok. (legyetek bejelentkezve google account-ba ha nem nyitja meg)
  • AntiHero
    Akkor várjuk az éjfélt :) Szerver off :)
  • Aragorn831109
    Az még hagyján, hogy az időpont nem jó de nap se:

Angol nyelvű cikk: Ma (22-e), helyi idő szerint, 22 órától
    Magyar nyelvű cikk: 19-e, helyi idő szerint, 18 órótól...
  • Borg
    Nekem az előbb letöltötte secperc, és azt irta beléphetek a szerverre is (kelet2), de még nem próbáltam ki.
    Holott a magyar nyelvű patch infóban az van, hogy itteni idő szerint 18 órakor van leállás...
  • Dzsini
    Akkor most fognak újra hanyattesni a szerverek, először a "mindenki letölti a patchet" miatt, utána a "mindenki kipróbálja, hogy működik-e" miatt :)

Március eleje 2.0 :)
  • Aragorn831109
    és magyarul is ? :)
  • Newfronter
    aha
  • zzeN
    Patch lista

vótmá?
  • Sordoran
    Bár nem írja, remélem a patch javítja a szervereket is. Ami engem a legérzékenyebben érint, és totál elvette a kedvem a játéktól, az hogy a városom láthatatlanná vált a többi város számára. Fejlesztéseket, ajándékokat és épület feloldásokat nem kapta meg a többi város a régióban. Jah és a Nagy Mű is építhetetlen volt onnan, pedig a fejlesztés miatt csak onnan tudnám elindítani, de beragadt az elfogadása. Bízom benne ezeken is javítanak, a felsoroltakon kívül.

Nem vagyok nagy szakértő a szerverek működésében, de ha más MMORPG játékoknál tényleg század meg ezred másodpercek alatt tudja megosztani a számolásokat, információkat több ember között (ugye különböző adatok alapján sebzések kiszámolása, és ezek szinkronizálása harcokban, és itt a számításokat is a szerver végzi) akkor itt, ahol a számolások nagy részét az ember gépe végzi, nem lehetne 5 percenként szinkronizálni ezt? Kizárt, hogy nem bírja el ezt egy szerver.
  • Braikingboss
    Update 2.0 is going live Monday, April 22 at 1pm PST.

Szóval nálunk az ma este 10 óra. Akkor holnap lesz kipróbálva a patch :D
  • Braikingboss
    Más Origin accountra nem lehet. Ha egyszer már felhasználtad a kódodat. Mondjuk ez egyértelmű szerintem :D
  • momoxp
    Sziasztok!
    CD-n van meg a játék, regisztráltam az origin.com-ra a cd kulcsot!
    Ha akarok egy új Felhasználói fiókot az origin.comon a cd kulcsot oda beregisztrálhatom vagy nem?
  • Nihili
    Azért ez így nem teljesen igaz. Hiába pl, hogy nincsenek elkövetett bűncselekmények a városban, nézi a rendszer a lefedettséget is, valószínű emiatt sírnak. A pénz miatt akkor szoktak sírni ha nincs állásuk, illetve ha vannak is betöltetlen helyek nem biztos, hogy el is jutnak a munkahelyükre, mondjuk akár a dugók miatt. Ezt úgy lehet a legegyszerűbben kiküszöbölni ha mondjuk a lakó/kereskedelmi zónákat vegyesen egymás mellé pakolgatod le. A következő dolog amit írsz az elég egyértelmű, akkor van ez ha olyan épületet pakolsz le mondjuk lakások mellé, ami negatívan hat ki a lakók boldogságára. Pl nem célszerű szeméttelepet lakások mellé telepíteni, mert az nem fog tetszeni az ott lakóknak. A baci kérdés az már érdekesebb, mert időnként tényleg előfordul, hogy a semmiből egyszer csak szennyezett levegő lepi el a várost, hol ott semmi nem indokolná, de ha jól tudom ez egy bug. Az utsó dolog amit írsz az meg arra utal, hogy túl sok kereskedelmi épületed, célszerű ilyenkor az elhagyott kereskedelmi épületek helyére lakásokat telepíteni, vagy egyszerűen meg kell próbálni turistákat csalogatni a városba. Általában mindennek megvan az oka, de tény a bugok miatt nehéz kiszűrni, hogy mi minek a következménye.

• Bal0924
    Olyanokért panaszkodnak amiknek nincs értelme,
    panaszkodnak:
    - a bűnözők miatt, pedig a napi bűncselekmények: 0
    - a pénz miatt
    - Utálják az épületeket...
    - és sok a bacilus
    - nincs vásárló
    Ezek a minimumok és állandóak..
    És a legtöbbnek, de inkább mindnek semmi értelme..
  • Dzsini
    A kis mosoly ikonra nyomj rá az alsó sorban, és ott csoportokra leosztva láthatod, hogy kiknek mi a baja - így talán egyszerűbb megtalálni a negatívumokat, plusz a fenti hasznos linken nézd meg, hogy melyik csoport mitől boldog.
  • Fenrir
    Adókat vedd le minimumra, talán akkor megy.
  • Bal0924
    Hogyan tudom a népszerűséget 90% fölé?
    90%-ra, 1-2x sikerült, de mindig lement 88ra.. max 3óráig tudta tartani a 90-et..