11758
  • Newfronter
    Léptünk már ki játékból mindketten, és vissza. Maradt a bug(?) ugyanúgy.
    Ajándék címén gondolom tényleg csak igazi ajándék érkezhetne a másik játékostól/polgármestertől, és semmi rejtett költségvetési tranzakciót nem jelent.

Kiderül mi lesz pár nap múlva, marad-e a bug. De végre egy jótékony bug, ha úgy vesszük. A 2db újrahasznosító központ úgy se jó semmire sem. :(
    Legalább van egy kis ellensúlyozás. :D
  • Jeffjohnson
    Lehet nem a hivatalos szöveget olvastam de nekem az derült ki belőle, hogy ők ajánlanak fel 1 ingyen játékot nem mi választunk.
  • Drag04
    Ez egy mákbugnak tűnik! :-D Ki ne kapcsold a játékot! XD
  • Newfronter
    Arra esetleg tudsz javaslatot, magyarázatot, hogy miért van az a játékban, hogy egy másik város polgármestere küldött nekem X összeg simoleon-t. Ezzel nem is lenne baj, egy idő után megérkezett, ajándék címén. DE, minden hónapban érkezik hozzám ajándék, 500k-1 milliós címletekben, és akivel játszok, ő nem küldött nekem azóta ajándékot. Tehát mintha beragadna az ajándék, és mindig átküldené nekem. Ő viszont nem lát levonást a költségvetésénél, viszont lát 2db pénzszállítót(?), amik be vannak ragadva, és nem tudnak semerre sem menni.
  • Dzsini
    Épphogy elmúlt éjfél a tenger túlsó felén, türelem.
  • Drag04
    Öööö. 203000 fős városról van szó. A tárolók a város szélén vannak, kifele akadálytalanul kijutnak, csak visszafele van sor. Mit tehetek ez ellen?
  • Carlos
    Elméletileg ma kapunk emailt EA-től, hogy milyen játékot választunk. Valaki kapott már ilyen emailt?
  • Dzsini
    A dugó okoz problémát, ha megnézed a kereskedelmi információs réteget, akkor láthatod, hogy hol járnak a teherautók - az exportnál el kell egy teherkocsinak hagyni a várost, kigurulni a régióból, majd üresen visszatérni a raktárig, ekkor indulhat el a következő adaggal. Ha kifele és befele is beragad a dugóba, akkor bizony előfordulhatnak problémák.
    Ha egy ilyen kicsi városnál már ekkora közlekedési gondjaid vannak, akkor valamit nem jól szerveztél...
  • Dzsini
    Ez annyi, hogy játék közben kb. 5 percenként menti el a városod "aktuális" tartalmát a szerveren és tölti le a régió többi adatát (közben átmenetileg a gépeden tárolja - ezen dolgoznak a kalózbácsik és nénik, hogy a szinkronizálást ki lehessen valahogy kerülni, és a szóló játékot valahogy lehetővé tenni), amit a városból kilépéskor kezd elmenteni a szerver irányába a normál ütemterven kívül. Kilépéskor ezt a mentést érthető módon nem szakítja félbe, hanem szól, hogy még folyik a mentés, türelem - ha a főmenüben vársz egy percet, akkor fel se ugrik, mert a háttérben lefolyik a mentés.

Ezt a régiós mentett állapotot látja amúgy a többi régiólakó a térképen (ezt tudja meglátogatni, ennek a hatásait érzékeli), és ha átcsoportosítasz pl. 10 rendőrautót egyik városból a másikba (vagy küldesz neki pénzt, alapanyagot, vagy megy a nagy mű építésbe alapanyag), akkor annak a hatása csak a legközelebbi mentés pillanatától lesz érzékelhető a többiek számára. Ezért fordul elő pl. az, hogy az egyik városból még 400, a másikból meg mondjuk 800 alapanyag látszik egy nagy műnél - nincs folyamatosan szinkronban az összes város.
  • Drag04
    Sziasztok! Megadom magam. Valaki dobjon fel egy ötletet, legyen szíves, hogy mi a fenét csináljak! 16 db autónak kellene a teli kereskedelmi lerakataimból az olajat exportálni. Ezeknek napi 22500 bevételt sikerül termelni, ami 5 kocsinyi szállítmányt jelent egy nap alatt(szerény számításaim szerint). Egyrészt gyanítom, hogy a város bejáratánál lévő dugó is okozhat problémát, de az. hogy 1 nap alatt nem ér el minden kocsi legalább egy kört számomra hihetetlen. Megoldást jelenthetne a vasúti teherszállítás, de azt nem tudom igénybe venni, míg el nem szállítok 160000 értékű olajat. Ördögi kör..
  • Dzsini
    ... ezzel amúgy nem is lenne gond, a népességleíró oldalon a lakosságszámoknál a valós értékeket tünteti fel, tehát bármikor össze lehet számolni a dolgozók és a vásárlók számát (alacsony vagyonnál egy kis ház 4 dolgozó + 2 vásárló, közepes sűrűségnél 40 dolgozó + 20 vásárló, nagy sűrűségnél 400 dolgozó + 200 vásárló), a lenti kiírással meg nem kell foglalkozni, az egy felfújt érték (a forráskód részben "GetFudgedPopulation" - tehát hamisított lakosságérték a funkció neve).

Viszont az iparok munkaerő-igénye a felfújt érték szerint növekszik: 500 lakos fölött 1,2-es hatvánnyal, 50 ezer lakó fölött pedig 8,25-ös szorzóval dolgozik minden épületnél, és egy-egy gyár több ezer munkásra jelent be igényt (a normális pár száz helyett), tehát minden nagyváros velejárója az óriási munkaerőhiány, amit nem tud kielégíteni - minél nagyobb a város, annál durvábban meg kell vágni az iparterületek számát, mert egy-egy sűrű gyár is több ezer munkásra jelenthet be igényt, míg egy épületben maximum 400 munkás lakik.

Ezt se lenne túl bonyolult javítani bármelyik irányból (legyen a munkavállalók száma is a felfújt, vagy legyen az ipar munkaszükséglete is a valós érték) - reméljük hamar sorra kerül. Nem várható el, hogy 300 ezer lakost valós mozgásában lekövessen (a Tropico4 1500 embernél húzza meg a határt, ez a SimCityben kb. 5000-es kiírt lakosságnál megvan, a többi mozgó agentet nem is számolva - és a víz és az áram nem is célirányosan halad, tehát nem gondolkodik, hanem véletlenszerűen - ez a legnagyobb korlátja a nagyobb városterületnek, már így is problémás a víz és az áram eljuttatása a térkép egyik sarkából a másikba ha sok az utca), de legyen fenntartható arányosan egy, a lehetőségekhez képest nagyváros is.
    Rengeteg a feladat és a korlát a mostani rendszerben, de remélhetőleg rövidesen kinövi a gyerekbetegségeit, és mi, a fizetős bétatesztelők még sok évig jól fogunk szórakozni egy egyre jobb szimulációval.
  • SANTANTICA #7097
    mikor kilépek főmenübe és utána a kilépés a sim cityből-t választom, kilépéskor egy ablak jelenik meg, hogy nincs szinkronizálva néhány városod, de csak egy pillanatra....
    ez mi? mert nem veszik el semmi, de külön szinkronizáció menüpont nincs...
  • Dzsini
    a lakosságszámban komolyan csal a játék, hogy nagyobbnak tűnjön a létszám - a valós létszám annál jobban eltér a kijelzéstől, minél nagyobb (vízszintes tengelyen a valós, függőlegesen a kijelzett lakosszám):

Tehát a 300 ezer lakó kiírás az kb. 36000 "valódi" lakost jelent.
    (a linkelt topicban még a konkrét funkciót is megtalálták a forráskódban)
  • Aragorn831109
    Utóbbi javallott.
  • Aragorn831109
    Ő is durván nyomja. :D
  • I.C.ram
    Sehogy sem lehet várost resetelni? Csődbe mentem, leromboltam mindent, kötvényt se tudok már felvenni. Ilyenkor buktam ezt a slotot örökre, vagy pénzt kell ajándékozni egy másik városból?
  • buttonp
    Helló! Nem tudja valaki véletlen, hogy merre vannak a tűzoltóautóim, ha ledózerolom az egész várost és utána újrakezdem építeni mindent? Tűz az van szerencsére dögivel, de oltó autó már nincs sehol. Ha rákattintok a tűzoltóságra, akkor azt írja, minden járőrautó szoolgálatban van. Na de hol ?:D előre is köszi
  • dimre
    Ha megépítetted, fejlesztés gombra kattintva kijelölőd a kívánt útszakaszt, kétsávosból boltíves, háromsávosból függőhidat lehet csinálni.

Valakinek hátha segít, az újrahasznosító ha nem indul próbáljátok lekapcsolni vagy lebontani a feldolgozó részeket, utána várjatok pár órát (ingame), majd visszakapcsolni vagy építeni. Tudom nem egy költséghatékony eljárás, nálam bevált.

khalmi
    Nálam a nagy tűzoltóság (fullos heli nélkül) mellett égett le a gyár vegyi tűzben utána a fél iparterület, a panelen néztem ahogy szép zölden virított a tűzoltók készültségben vannak.

Viszont a talajszennyezettség szinte megszűnt, a szennyező épületek köré fa ültetés, igaz minden ingame nap kell, mert kidőlnek a sok szmötyitől.
  • khalmi77
    Mennyi panel :D! Szép munka!
  • Aragorn831109
    Szép munka! :)
  • dimre
    Sikerült több mint 300e lakost bezsúfolni a terület felére. Nincsenek gazdagok, csak csoró és középosztály.
  • csimposz
    Nagyon szuper ez a játék, így két nap után kezdem látni az apróbb dolgokat is, hát ezt nagyon jól eltalálták :D teljesen ráfüggtem
  • khalmi77
    szerintem is, csak gondolom ezt így egyszerűbb volt megoldani :). De ez igazából nem számít már, mivel mindenki kb a kelet 2 játszik, és a serverek már nem halnak le (legalábbis nekem nincs gondom).
  • jocking
    Fura... Pedig az lenne a logikus, hogy a mentést profilhoz, és nem szerverhez kötik.
  • khalmi77
    A mentés serverre történik, így nem is vihető át a városod pl kelet 2-től 3-ra. Az automentést nem vágom, sztem nem ment csak ha kilépsz.
  • jocking
    Lenne egy kérdésem ezzel a városelvesztős sírással kapcsolatban.
    Azt értem, hogy ha játszani akarok, akkor mindenképp fel kell csatlakozni egy szerverre. Azonban úgy tudom, hogy nem muszáj multiban játszani, lehet privát régiót is létrehozni. Gondolom a játék autosave-el időnként.
    Ezért nem értem, hogy hogy lehet az, hogy szerverhiba esetén elveszik egy egész város?
    A másik kérdésem, hogyha egy szerverre becsatlakozok, elkezdek egy várost, és lehal a szerver, majd átmegyek egy másik szerverre, akkor ott nem lesz elérhető az eddig megépített városom?
  • khalmi77
    sztem lesz itt minden, csak persze majd DLCben
  • I.C.ram
    Régió nézetben lehet látni a havi profitot. Elég ócska a jelenlegi költségvetési ablak. Alig lehet látni benne valamit. Meg hiányolom a kormányzati intézkedéseket is, mint az SC4-ben. Pl fizetős parkolás, szerencsejáték legalizálása, stb.
  • khalmi77
    benne van az a költségvetésbe, de sajnos csak valami nevetséges összeggel (190 meg ilyesmi)
  • natalyel
    Ja, és ti kaptok pénzt bármiből is, amit más városnak szolgáltattok? Szemetesek átjárnak begyűjteni, fent az értesítő ki is írja, hogy a kukásautók profitálnak a másik város begyűjtéséből, de a költségvetésbe sehol semmi. Ugyanez minden mással - rendőr, csatorna, mentők, áram... ?
  • natalyel
    Kereskedelemre totál nincs igény, van egy kevés belőle, úgy néz ki elég. Szomszédom nincs, privát régióban vagyok, a másik városban is van olaj, így ott is elkezdtem kitermelni, de kezdek ott is ugyanebbe a problémába ütközni. :)
  • I.C.ram
    Lehet valahogy variálni, hogy milyen hidat építsen? Van egy kicsit szélesebb folyóm, de csak ilyen ronda Petőfi híd szerűt enged építeni :P Se függő, se lánc, se boltíves, semmi.
  • Shiver
    az alagút pöpec:)
  • reménytelen
    Lazítok egy kicsit, és sandbox módban elkezdtem csinálni egy olajipari nagyhatalom várost

• iliili
    AZ elején tuti nem sporoltál össze 300 ezret és nem volt egy fix 6-8ezer/ óra bevételed,így már ott elusztál,túl gyors lehettél.AZ állásoakt meglehet oldani szegény szomszédokkal,meg azért a felesleges nagy cuccokat kapcsold ki,és ha véletlen van elégedetlen várásló,akk annak adj nagyon gyorsan boltot,mert az pénz xd
  • rozsa88
    Áh nem nagy veszteség, Balaton régióban fullos elektronikai város + építettem egy arkológia központot :D
  • natalyel
    Mi egy jól prosperáló bánya vagy olajipari város felépítésének kialakításának a titka?
    Szégyen, nem szégyen, bevallom, ez most kifogott rajtam :).

Helyzet:
    Lakók 85ezer, zömében alsóosztálybeli :). Ipari negyed 3 vagy 4db gyár mindösszesen, és 5500! betöltetlen állás vár még munkásokra...(?). Középosztályból 2ezret várnak, gazdagjaim nincsenek, mivel abból csak 200 kellene. 4 olajkitermelő üzem, 3 raktár, 1 olajfinomító is van már, de majd beleőszültem, míg addig eljutottam, az óránkénti 1-2-3 ezres bevétel amit tartani tudtam nagyon lassan engedett fejlődni, és az alapvető létfenntartási cuccok is kellettek (szemétlerakó, áram-víz-csatornafejlesztések, rendelő-rendőrség-tűzoltóság ugye, alap ált. iskola).
    Most mínusz 500 és nulla között tartom a vársost, ami befolyik olaj és benzineladásból (1 finomító csak) elég kevéske. És nincs helyem, semmi. Igaz, a úthálózat nem négyzetrács, mivel gondoltam kipróbálom a látványosabb útvezetést, látva hogy másoknak milyen jól működik a városuk. Hát nálam nem :).

Ötlet?
  • iliili
    ha valamilyen ismerősőd elfoglalja,és elhagyja,sztem akk már eltudod ( még nem próbáltam) XD
  • rozsa88
    Megjött, köszi mégegyszer
  • Aragorn831109
    Küldve.