11758
  • Dzsini
    Jelenleg úgy néz ki, hogy jó ideig hiába - de van offtopic a fejlécben, ott részletesebben ki van tárgyalva a dolog.
  • Shiver
    jah
  • setuh
    Hello!

/off
    Tort verziora hiaba varok?Kiprobalnam,aztan ha bejon,ugyis megvennem mar csak a multi resze miatt.
  • Dzsini
    Megkapod abban a pillanatban, amikor a jobb oldali oszlopba bekerül. A főképernyőn a pénzed mellett viszont az érték az csak a "belső" költségvetést mutatja, attól, hogy az mínuszban van, még a végösszeg lehet bőven profit. A költségvetés oldalon az alsó két sor mutatja egyszer a sima kiadást-bevételt, alul pedig még nagyobb betűvel a kereskedelemből adódó kiadásokkal, bevételekkel számolt összeget. (ezen a képen - a Profit/Loss a sima óránkénti bevétel-kiadás, jobbra a Monthly Transactions a kereskedelemből és egyebekből származó kiadás és bevétel, az alsó nagy sor pedig a Teljes havi (napi) kiadás-bevétel - az a lényeg, hogy ez zöldben legyen). A játékban 1 hónap = 1 nap = 24 óra.
  • Omlás
    Nem néztem pontosan meg az opciót de ha nem tömörítetlen videót vesz akkor ne lepődj meg ha összeszakad a géped :]
  • Shiver
    próbált már vki ingame video rögzíteni? ("v" betű)
    kérdésem: nekem teljesen belassul a game tőle. kb 1 fps-re :)
    kinek milyen élményei vannak ezzel kapcsolatban és milyen gépe van az adott nagyobb fps-hez?
  • Hujje
    Csináltam egy ipari várost Szén + Vasbányákkal. Beállítottam, hogy exportálom 4K-ért. Ami a költségvetésben meg is jelenik (jobbra, már nem tudom mi a szöveg, most melóban vagyok), de nem adódik hozzá a bevételemhez. Szóval a bevétel/kiadás egyenleget nem befolyásolja. Ez mitől lehet? Hogy tudom "megkapni" azt a pénzt, amiért végülis eladtam a szenet?
  • Dzsini
    Pontosan annyit tud mindenki róla, ami a ma délelőtt belinkelt cikkben van. A többi találgatás.
  • pergerj
    Egyébként azt tudja valaki, hogy ennek a kárpótlás játék dolognak milyen feltételei vannak? Mert én csak 14-én regisztráltam be a játékot, de így is szívok egy csomót vele. remélem nem fogok kimaradni a szórásból.
  • SANTANTICA #7219
    köszi, asszem megtaláltam, figyelem
  • Newfronter
    Vigyázz, mert ez a lehetőség csak egy bizonyos ideig él! Originen apró betűvel ott vannak a részletek, vagy az emailben amiben a vásárlás igazolását kiküldték neked.
  • SANTANTICA #7217
    off:

amikor vásároltam a SC2013-at akkor kaptam egy ilyet:

20€ Off your next purchase

de semmi kód semmi infó, hogy hogyan lehetne veváltani (majd egy jövőbeni vásárláskor)

ha valamit most beteszek a kosárba, akkor max egy redim kódot lehetne megadni kedvezménynek.....

másnak is van hasonló "bónusza" ?
  • Since
    Sziasztok,

A segítségeteket szeretném kérni, ugyanis nem akar fejlődni a high tech iparom. 70 000 lakosom van, kiépítettem egyetemet, fejlett tűzoltóságot, rendőrséget, kórházat. villamos hálózatot hogy könynen eljussanak a munkába. Seméttel nincsen gondom, egyetemet sokan látogatják, az R épületek nagyon lassan fejlődnek, sok a munkanélküli, és nem fejlődek az iparom. Esetleg tudok screenshotokat is belinkelni hátha úgy jobban látjátok.
    $ 10 614 / 9486 betöltetlen állás
    $$ 6660 / 1678 betöltetlen állás
    $$$ 2328 / 850 betöltetlen állás

Parkosítottam mindent amit tudtam. Elég magas a munkanélküliségem, és az R illetve az I épületekből kevés van az RCI szerint... Mi lehet a baj?
  • Dzsini
    Nem a teljes forráskód ismert, csak bizonyos részek, amiket a package-eken keresztül kezelnek (pl. az UI, a kezelőfelület dolgai - a felfújt lakosságot onnan tudják)
    Gyakorlatilag nem változott a Sims-hez képest a csomagkezelés, azt írják ott is egy csomó scriptet és változót át lehet gyúrni, amihez itt hozzáférnek, azt itt is (főleg úgy, hogy Javascriptben programozható a dolog). Ezért is mondták, hogy erősen mod-barát a rendszer, csak egyelőre nincs hivatalos támogatása a dolognak (ami nem akadályoz meg senkit abban, hogy pl. régióközi utakat építgessen :) ).
  • Shiver
    "simcity 2013" evvel keressél máskor, nekem eddig bejött vagy simcity hivatalos forum és ott search
  • Shiver
    nincsmit:)
  • pergerj
    Köszi jelentem.

Szoktam használni a keresőt, de nagyon zseniális ötlet volt csak simán "Sim City" nevet adni a játéknak.. mindenről szokott találat lenni csak erről a játékrol nem :)
  • nyirog
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1330608820&no=7096]#7096[/URL]: Na ez új, erről lemaradtam, hogy már hozzá lehet férni a forráskódhoz. Akkor gondolom az offline infót meg a többi cuccot is onnan bogarászták ki, igazából csak azért lep meg, mert SC4-hez a mai napig nem adták ki a forráskódot - de az is lehet, hogy valamit félreértek :D
  • nyirog
    Köszi , mindjárt be is rakom a bannerba
  • nyirog
    Sokszor érzem úgy h neked szerintem határtalan türelmed van az emberekkel :D
  • Shiver
    2,3,4 mehet együtt is :)
  • Shiver
    de segítek neked mégjobban csekk ezt, máskor használja a google keresőt :)
  • Ironman2
    kuka!
  • Dzsini
    1: vársz türelemmel, hogy javítsák a problémát
    2: jelented a supportnak, hátha számít (angolul persze)
    3(opcionális): káromkodsz
    4: hagyod a fenébe, és építesz újat helyette
  • Shiver
    van egy rossz hírem :) ebből már kitalálod hogy mit kéne tenni ugye?:)
  • pergerj
    Még egyszer megkérdezném, ha nem akarja betölteni a városaimat, akkor mi a teendő? 4 város, ebből 2 működik jelenleg, össz kb 300k lakos, és nyilván a pénzesebbek nem mennek :/
  • elite
    Nem mondtam hogy nem hiszem, csak nem találtam.
  • Shiver
    ha kell mellékelek neked képet hogy elhidd :)
  • elite
    Ja! A tram szóra kerestem, azért nem találtam...
  • Dzsini
    Csupán ennyi van róla a bugok listájában:
    Streetcars stop working. Rebuilding the depot doesn't help.
  • Dzsini
    Minden központ ugyanúgy megtolja a környék ipartechnológiai szintjét, mint a főiskola vagy az egyetem, emellett munkahelyeket ad, és lehetőséget a további fejlesztéshez.
  • Shiver
    100% hogy bugos mert nálam bugos :)
  • elite
    A villamos bugos? Én még nem építettem, de olvasom itt hogy valaki szerint bugos, más szerint nem.
    A buglistán nem látok róla semmit...
  • csimposz
    Bányászatnál a fémipari kp felépítése milyen előnyökkel jár? Nem tudtam rájönni. Vagy így magában semmi? Vagy a lerakatban magasabbak lesznek az árak a nyersanyag után?
  • Kodlovag
    Ugyan már... Ilyen hasznot csak monopóliummal lehet elérni. A normál kereslet-kínálat viszonyok és a verseny minimálisra csökkenti a nyereséget.
    A szocik pedig megpróbálták, és bele is buktak.
  • csimposz
    Nekem a villamosok tök jók, minden városba teszek.

A nagy pénz csinálása meg nem baj, sőt én amennyire vágom, reális is, adott gazdasági következetességgel és türelemmel, meg lehetne csinálni élőben is. (szocik megpróbálták)
  • khalmi77
    hát miután eléred a fejlettebb termelési dolgokat pl proci, TV utána már gyerekjáték, ez tény.
  • Shiver
    ezzel kapcsolatban tegnap találtam egy bugot ismét:) 2 remizem volt mind2 full villivel, le akartam csökkenteni a költségeket és mind2 remiznél leszedtem 6-6 villamost, a budget tényleg lejjebb ment, viszont a villamosok maradtak a vonalon :D
  • Dzsini
    Senki nem akadályoz meg abban, hogy szocializmust építs :) (amúgy azt írták, hogy egyelőre azért nem zuhant meg pl. a tévék ára, mert le van fojtva a hatása, és az óriási mennyiségű arkológia ami épül, az fenntartja - de ha kijjebb engedik a gyeplőt, akkor még történhetnek meglepetések)
  • Kodlovag
    Úgy értem EA részéről hibás játéktervezés