SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Ahogy a tapasztalataim mutatják lerakat mindenképp kell, és valahol a régióban felvevõ kereskedelmi pont is (akár szomszédos településen - ami megközelíthetõ a rendelkezésedre álló szállítóeszközzel), csak raktárra nem szívesen termelnek. Ráadásul a kereskedelmi épületnek vásárló kell, aki megveszi, amit kirak a polcaira.

Tehát fagyigyár csak akkor fog jól mûködni, ha van fagyibolt a városban (vagy a környéken), és van, aki megveszi a fagyit a boltból.
(fagyi = alacsony technológiájú ipari termék, alacsony gazdagságú és sûrûségû boltban alacsony gazdagságú vásárlónak)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Marfy
Hogy a fenébe van az hogy a házak szépen fejlõdnek, ha ráviszem a házakra senkinek sincs gondja, de a lakosság 1800-ról 500-ra csökkent vissza? Nincs lég- vagy talajszennyezetség, az adók alacsonyak, parkok boltok vannak, munkahely dögivel, még is elmennk.

mrmilan
"A gyárak akkor termelnek szívesen, ha van raktár, és van olyan kereskedelmi zóna, ahol az általuk termelt árut eladják - akár helyben, akár a régióban más városban."
Na tegnap ezt fejtegettem. Betelepült 3 gyár a kezdetleges ipari övezetembe, és az egyik rövid idõn belül sokat termelt gyorsan. És írta, hogy nincs hová tenni az árut. Tehát raktár, illetve az a bizonyos kereskedelmi lerakat kell neki?

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

*Megküzdöttem egy óriási dugóval nem olyan rég.
Dzsini
Igen, a dombos házakat már néhány gúnyos képregény megénekelte, én még nem találkoztam velük 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Végre tegnap sikerült felcsatlakoznom Európa kelet 2-es szerverre. Ezt a várost sikerült összehoznom. Megküzdöttem a nem olyan rég. De mostmár nincsen fennakadás. 😊

Egyelõre szépen keresek a fém és szén bányászattal, amit aztán a kohóban fémmé és ötvözetté kovácsolok és végül exportálom jó pénzért. A lakosság is elég szép létszámúra nõtt. 😊

Nagyon szépen megköszönöm a kimerítõ választ. Azért volt fura hogy az igényjelzõ már két árnyalattal jelez eszerint, mert elsõ alkalommal csak egy városom volt.

Olyat tapasztaltam amit elfelejtettem az elõbb írni, hogy néhány ház alá fura nagy domb került. ha lebontottam a házat, a domb eltûnt. Valami bug lehet. Bár elõtte volt egy rom, oka katasztrófa. De nem vettem észre semmi katasztrófát.

Tényleg nagyon aprólékosan kell itt mindenre figyelni, nagyon tetszik a játék csak nekem még sok az érthetetlen dolog, így kérdezni fogok valószínûleg 😊

Még egyszer köszönöm a választ.

Dzsini
A fényes sárga a városon belüli ipari igényt jelzi, a halványsárga a régiós igényt. Az, hogy tele van a térkép, az még nem jelent semmit, lehet bontani is, nem csak építeni, és a sûrûséget is lehet növelni.

A gyáraknak vannak technológiai szintjei (amit a fõiskola, az egyetem vagy pl. Vu háza fejleszt), mindegyiknek a megfelelõ mûveltségû és gazdagságú munkaerõ kell. A városodban a lakosságkijelzõre klikkelve a második fülön megnézheted, hogy nálad milyenek vannak jelen, és milyen munkaerõre (és boltra) lenne szükség.

Középiskolák: a játék nagyon épít a több városos játékra, tehát alapíts egy másik várost is a régióban, és az ottani városházán húzd fel az oktatási hivatalt. Minden ilyen fejlesztés a teljes régióra hat, tehát ezután az elsõ városodban is lehet középiskolád, és az új városokban rögtön használhatod a már máshol megnyitott lehetõségeket. (ha van rajtad kívül másik játékos a régiódban, õ ugyanígy felhúzhatja a megfelelõ hivatalt)

A gyárak akkor termelnek szívesen, ha van raktár, és van olyan kereskedelmi zóna, ahol az általuk termelt árut eladják - akár helyben, akár a régióban más városban.

Ha a fõképernyõn megszünteted a régiót és újrakezded, akkor nem fog "emlékezni" az elõzõ állapotokra.

Tûzoltót és a többit úgy tudod küldeni, hogy megnyitod a régiónézetet, kiválasztod a megfelelõ szolgáltatást, kiválasztod a célvárost, és célirányosan oda adod hozzá a választott mennyiséget.

A tutorialt a fõoldalon a jobb felsõ menübe belépve újra el lehet indítani, vagy ha olyan szerverre kapcsolódsz, ahol még nem jártál, akkor is elindítja. Ugyanitt megtalálod az elérhetõségét a felhasználói kézikönyvnek is.

mrmilan
Végre tegnap este sikerült kicsit játszani is. Még a Kedvesnek is tetszett. Komolyan mondom, erre nem számítottam. Városméret ide vagy oda, LETEHETETLEN! Olyan közhelyeket már nem is írok, hogy addiktív, volt már aki megtette itt helyettem. És nem utolsósorban nehéz, kihívásokkal bõvelkedõ, jó játék. A zene is frankó. Valakinek a régiójába bemerészkedtem (Magyarország azt hiszem), és ott gyakoroltam. Utólag is elnézést, de elhagytam a városokat. Olyan régiót fogok keresni, ahol többen vannak már, és alapvetõ segítséget tudnak nyújtani már az elején. Gondolok itt bizonyos törött lábú simekre, akik klinikáért kiáltanak, illetve tanulatlanabb simekre, akik egy óra szimuláció után felgyújtják saját házukat véletlenül, nekem pedig kurvára nincs pénzem 20.000 pénzért tûzoltóságot alapítani ekkor még 😊 Egyszóval ÁLLAT a GAME!!!

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

Dzsini
Nem KELL semmit csinálni, a saját városod, magadnak (és a régiónak) építed.

Ha processzorokat szeretnél gyártani, azt is lehet, a feldolgozott hulladékból az ötvözetet és a mûanyagot is ki lehet nyerni hozzá.

Srácok, legyetek szívesek nekem segíteni pár dologban. Sosem játszottam ilyen tipusú játékkal, és sok az érthetetlen dolog. Jelenleg olyan dologgal küzdök, hogy…

Az igényjelzõn a sárga csík (ami most valamiért nem összefüggõ sárga hanem egy része halványabb, másik teltebb sárga) tele van, azt jelenti ugye hogy kéne ipari zóna. De tele van a map széle ipari zónával, és a gyárak kiabálnak hogy nincs megfelelõ munkaerõ és zárna be. Ezt nem értem. Miért kéri a game hogy még több ipari zóna kell ha közben meg nyafognak a gyárak hogy nincs munkaerõ?
Van buszmegálló tehát eljutnának az emberek a gyárakba. Látom valahol ha nem jutnak el? Út van, buszállomás is van.

Azt írja, nincs képzett munkás, építsek iskolákat. Na most van 3 általános iskola és 3 fõiskola. Középiskola kéne nekik, vagy mi? Ezzel meg az a baj, hogy nem enged középiskolát építeni csak általánost és fõiskolát. Akkor engedni (gondolom) ha lenne oktatási hivatal a városházán. De azt meg nem tudok építeni, mert amikor enged valamit akkor közüzemi hivatalt meg közbiztonsági hivatalt építettem.

A következõ dolog, hogy azt írja a gyár hogy nincs lerakat, nem tudja hova vinni a cuccot. De van kettõ is raktárakkal.
Még valami. Ha végleg elhagyok egy régiót akkor resetelõdnek az erõforrások ha késõbb ott kezdek egy várost újra? Mert megint újra kell kezdenem szerintem.

A másik városba akartam tûzoltót küldeni. Megnyitottam a régió nézetet, tûzoltóságnál azt hiszem 6/6 autó volt de inaktív volt, semmit nem tudtam kezdeni vele. Mentõnél ugyanígy. Hogy kell küldeni más városba ezeket? A tutorial-t valahogy újra lehet játszani?

Elõre is köszönök minden segítséget.

Fenrir
Lehet valahogyan törölni egy várost a régióból, hogy újra lehessen kezdeni?

A halál csupán a kezdet...

nem engedik ki a tûzoltó autót a garázsból, ha forgalom van elõtte!
pedig szirénázik dudál meg minden.....a rendõr meg nem tesz semmit....

A mohának mindig a déli oldala fás!

oneal1
Lattam mar1-2 forumozo nagyon durva profi varost csinalt😊
Valaki irta is hogy nincs semmi ipar meg semmi karos ,csak huladekfeldolgozasbol el meg.

Egybol elkellnadni az alapanyagokat vagy processzorgyarat kell csinalni?😊

!Forza Ferrari!

Európa 2-n valaki tudna meghívót küldeni? Ha még van hely persze! 😊

Dzsini
SimCity Update 1.5

This update to SimCity contains the following updates and fixes:

General
This patch fixes an issue that was causing the game to crash.

Server Improvements:
Optimizations to improve latency. Region wall and city to city trading will be more responsive.
Database optimizations that will improve the success rate for connections.
Fixed an issue with rollbacks. Higher chance of success and less chance of getting in a rollback loop.

GibboRamone
Van légi, vízi ill. vonatszállítási lehetõség is.

Dota 2

Zomil
Kereskedelmi lerakatbol csak teherautoval lehet elszállitani a cuccot? Mert exporton van a szén meg az érc, termelem elég nagy számba, viszont nem igazán viszik el, igy a fémipari központot sosem fogom tudni felfejleszteni... :S

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

mit tudok én evvel a légszennyezettséggel kezdeni,egyre jobban terjed,és a városházán baktérium miatt tüntetnek

ASUS PRIME Z790-p,Intel CoreI7-12700K 3600Mhz,Gainward Geforce RTX 4060 8Gb VRAM,32GB DDR5 Kingston memory,Samsung S24D300H0 monitor,WIN 11

khalmi77
Hát ma is újat tanultam, most már nem csak tele szoktam dobálni $$$ parkokkal a várost, mikor nekik $$ munkaerõ kell. Bazi szép feladat azt ott kiegyensúlyozni ám. Mármint, hogy ne $ és ne is $$$ hanem pont egy jó területen $$ legyen. Ha csak $$ parkot rakok le meg drága, inkább a $$$ kell játszani meg a távolságokkal... szép 😊

Kodlovag
Na ez lett a ma esti eredmény

Alakul a városka, de már ideje szundizni. 😊

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

dimre
Ha már közlekedés, kicsit próbálkoztam az úttípusokkal.

X universe Home, sweet home

khalmi77
Sajnos, pedig nagyon szép lehetne...

GibboRamone
Asszem én is elvonulok remete életet élni, amíg kijavítják a dugóbugot😊

Dota 2

Az egész városom leégett, pedig minden a sínen volt, csak a közlekedés leölte😞

A szomszéd buszai miatt...

khalmi77
Azt nem értem, hogy ezt amúgy elvileg egy régiók közötti játéknak tervezték. Most ezt 200-300K-s városokkal MÉGIS HOGY akarják megoldani, mikor még ha mindenki tömegközlekedéssel menne is akkor a dugó lenne, hogy bebuggzana a fél pálya. Már 20K-s városnál is elakadnak, én meg fogom a fejem a röhögéstõl, hogy 20K? aha ja... milyen autópálya ez? 😄

Nekem is megölte a várost a közlekedés, minden jól ment stb, de kikell törölnöm a régióból a közlekedést, mert így halálra ítélem magam.

Esélytelen! 😄
khalmi77
Van valakinek 3 szintü egyeteme? Egy várossal még nem jött össze idáig, pedig a TTK mellé kurvára kéne már egy mérnöki vagy orvosi kar 😄

Hallod!

Igazad van................... Ez egy bugos autópályabug 😄
felnyomta az agyam! ezrekre lenni a fejlesztéstõl és a szomszédok is küldik át a hülye távolsági buszaikat amik azt sem tudják hol vannak! ÉRTED?? NEM VÁGJÁK MERRE MENNEK 😄 nincs gps vagy valami? bejön a szaros busszal ami 10 méter, és nem tud befordulni egy szaros utcába, ha meg befordul, nemtudja merre megy. Buscity<#falbav>
khalmi77
A régiók közötti közlekedés az autópályán hihetetlenül, értsd HIHETETLENÜL bugos, játszhatatlan kb, majd ha kijavítják akkor térek vissza a régiós játékhoz... addig marad az egy map-on mindent megoldok 😊

Rájöttem miért áll meg 150 ezres profitnál a szénkereskedelmem. Mert elakadnak a rohadt teherautóim. Ami bejön bevezetõ szakasz a városba, ammi az autópályáról jön le, tök mindegy mit csinálsz, ahova raksz egy leágazást akár a lejövõ rész után 500 méterrel, bedugul az útszakasz, teherautó meg nemtud lejönni a pályáról. BUG
Mocsaras terület. Nem lesz hatalmas lélekszám, de érdekes utak lesznek. 😊

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Shiver
*minden=mindig 😊

A felhők felett mindig süt a nap

Shiver
1. szabály: minden legyen tartalék pénzed a fél várost újraépíteni 😊

Shiver
kaptam egy szép okos godzillát aki indult a 3 hsz-szel lentebb indult város egyik felébõl ami a kép fenti felén van és lement keresztül a városon a telepig, hogy ba.......nááá meg 😊 300-es hitelt kellett felvennem hogy megmaradjak, de még kérdéses a vég 😊

Shiver
😄DD

khalmi77
Középfölde XD ez akkor minas-tirith

Shiver
recycle rox😊

Itt a hivatalos szerver figyelõ linkje is. 😊

http://www.simcity.com/en_US/server-status
kelet 2-n, Hungary regioban van meg hely. origin: galovicsarnold
gyertek, jol haladunk. 😊
Kivéve az NAE1, ami terhelt, de igazából az is elérheltõ.
Nocsak! Hirtelen minden szerver szabaddá vált... 😊
hú túléltem " csak " minusz 2 ezer lakos
Shiver
ne is mond 😊 tegnap kaptam egy szép zombitámadást kb 120e-bõl 30e megmurdált 😊 de aztán reggelre helyrejöttek úgy ahogy 😄😄, aztán persze x óra múlva kaptam még egy szép meteorzáport de szerencsére semmi fontosat nem érintett a dolog

khalmi77
Jó rendõrség, de reggelre meghónak a naptól (ha addig életbe maradsz 😄)

Zombik ellen mi kell ?
Annyira szeretem, hogy változik a szél irány és pont a lakóövezetbe fújja a koszt a szél...