11758
  • attiGT
    Jól sejtem, hogy ha csatlakozni szeretnék a bannerben található lista vmelyik régiójához, ahhoz fel kell vennem a régió tulajdonosát a barát listára? Hogy gyorsabb legyen, valaki, aki jelenleg is játszik megdobna egy IDvel? :)
  • Aragorn831109
    Én se kaptam, de helyette föltették az ezzel kapcsolatos tudnivalókat a honlapjukra:

http://www.simcity.com/en_US/blog/article/for-our-patient-and-amazing-mayors-a-free-pc-download-from-origin

https://help.ea.com/article/simcity-something-extra
  • Rablacan
    Hát én passzoltam a kérdést.. Mármint a random fagyásokat, amik előjönnek.. Nem tudom mi van vele, de a fő városommal már egy percet sem tudok játszani, mert az egész lefagy mint a cövek.. Hang van dögivel, de a kép megáll. Dzsini tanácsára próbáltam a grafikát visszavenni. A végén már jóformán pálcikaemberek ugráltak, de akkor is ugyanaz. Ez sem oldott meg semmit. Találtam két jelen hibával foglalkozó témát EA oldalán. Az egyikre azt írták, hogy kijavítva.. De aztán ott is írták, hogy mégsem.. :) A maradék két városomat meg cseszhetem egyenlőre, mert a fagyistól veszik az áramot, és a szennyvizet is neki passzolják el. Ezt a két cuccot meg nem akarom megépíteni ott is. Meg nincs is rá keret. Ez a fagyi ráadásul még az "eddig ismert bugok" oldalon sincs fent.. Nagyon bosszantó.. :( Bocsi a szóőmlésért, de valahova ki kellett ezt írnom magamból.. :D
  • Laci82
    Én abban bízok ,hogy úgy lesz mint anno a Dragon Age 2-nél.
    Írtak egy emailt hogy mivel sok elkelt a játékból ezért akik megvették kaptak egy Mass Effect 2-őt ajándékba.
    A linkre kellett kattintani kaptam emailre egy serialt amit az Originben tudtam aktválni.
  • hoffmann14
    az ingyen játékról kapni fogok valami e-mailt mert úgy volt hogy ma 18-án kapunk de én még nem kaptam!
  • csuszi
    az de gáz...
  • Dzsini
    ...ráadásul gazdag+okos lakók kellenek hozzá, akik érzékenyebbek a "bacikra" :)

Amúgy igen, minden gyár és specializációs épület ugyanúgy felvesz embereket, mint a normál ipar (annak minden, reggel kitárgyalt problémájával együtt - 88 ezres lakosságnál van 8600 dolgozóm, és 35 ezer betöltetlen munkahelyem :( )
  • NagyiBMX
    (Ne, hogy félre érts, értem hogy a szennyezett levegőre mondod, hogy szar csak vicceske akartam lenni)
  • NagyiBMX
    Az komoly, a csatornák nem zártak és a föld alatt futnak?
  • Aragorn831109
    No igen. Elég durva légszennyezést csinálak a proci és tévé/számítógép gyárak. :)
  • Carlos
    Csak vigyázz a széllel, mert az befújhatja a szart a házak közé és jön a nyávogás...
  • Borg
    Ha sárga zónázás helyett rakom le a procigyárat, az jó, nem?
    Mármint úgy értem, hogy az is iparnak számít, és az is felszippantja a képzett munkaerőt.
  • Dzsini
    Kivéve, ha rögtön a játékaidhoz adják, ahogy teszik azt pl. azoknál, akik nincsenek abban a korban, hogy választhassanak (a felajánlott játékok jelentős része 12+, de inkább 18+). Nekik, mivel nem választhatnak, automatikusan az SC4 és a Bejeweled kerül jóváírásra, megjelenik rögtön a játékok között.

Itt is, ha választasz, akkor nem fognak aktivációs kóddal szórakozni (tudván, hogy eladhatod), hanem egyszerűen beírják a játékaid közé. Ami persze nem akadályozza meg, hogy eladd, de csak SimCityvel és a többi játékoddal együtt :)
  • Laci82
    Gondolkozzzzzaatok,ti ugye mondjuk nem szeretitek a Betőfídet a mészeffektet meg a nídfórszpidet ,hozzáteszem engem sem köt le egyik sem max ideig óráig,már unalmas a tucat lövöldözz bim-bumm,vezess Porschét meg nitrózzál játék ,de van aki igen és van aki fizet is egy sorozatszámért,ergo eladom és annyival ócóbb volt a SimCity.
  • Aragorn831109
    Találtam két új kritikát:

http://thesource.hu/cikk/leiras/simcity/simcity_jatekteszt/20174

http://www.battlefield.hu/content/2013/03/17/Simcity_Micropolistol_az_online_metropoliszokig
  • attiGT
    Megjött a kulcsom hardverapros sráctól 7k HuFért :)
  • iliili
    Hát dez egy így menő,már volt 25 db olaj kutam,meg mi másom alig 300-400 ezer minusz,de am reptér van,hajó is de még alig jön vmi
  • Dzsini
    Akkor élj turizmusból, repülőtérrel. Nem minden város gyárthat tévét a világon.
  • Dzsini
    A sima "teherkikötő" (rossz fordítás, a port az angolban nem kötődik annyira a vízhez, mint nálunk a kikötő szó) ugyanúgy működik, mint egy lerakat, csak sokkal nagyobb egy-egy mező hozzá, és akár 12 teherautója is lehet.

Ezen kívül, ha van a közelben vasút és/vagy vízpart, akkor ugyanúgy, mint pl. a népfőiskolához vagy az egyetemhez lehet hozzáépíteni tengeri vagy vasúti kapcsolatot (tehát nem kell kapcsolódnia az épülethez, csak a közelben kell lennie), ami sokkal nagyobb árumozgást tesz lehetővé egyszerre (a tehervonat pl. a 100 egység ötvözetet egy húzásra elviszi).
  • iliili
    Olyankor a játék,hogy gondolja ezt az exportosdit,amikor az autópálya be van álva,tök természetesen,mert csak 1 sávon lehet bejönni,vasút nincsen,teherkikőtő még nem elérhető,akkor hogyan is kéne nekem pénzt termelni ??? :/ de ez most full komoylan felhúz ,170 ezres város,a belvárosba csak csúcsidőbe van egy kisebb fenakadás,de a pálya miatt nincs szálítás...
  • laca95
    énis :)
  • Aragorn831109
    Eddig csak egy városom van, ahol hozzá lett kapcsolva a vasúthoz is. Az tény hogy így többet tudsz kaszálni vele. :)
  • Coolfire
    Ott van nekik a SC4 dölüksz.Ha kiveszik a ME3-at a listából,lelövöm őket.:))
  • csuszi
    szar is ízetlen kategória. szánalmas...
  • csuszi
    kell hozzá vasúti elérés, vagy csak gyorsabb a kapcsolat ha van? egyszóval kötelező, vagy csak illik? :)
  • Aragorn831109
    Persze én se használtam még víz közelében. :)
  • attiGT
    Mivel most olvasgatok EA Simcity hivatalos fórumot, ott megy a sírás ezennel, hogy a nagy városépítőknek milyen FPS meg akció játékokat kínálnak a Bejeweled meg PvsZ és egy autós mellé.

Baromi SZÁNALMASNAK tartom azokat, akik sírnak egy ilyen lista mellett...
  • csuszi
    noob kérdés:
    és ha nincs érintkezésem vízzel? lehet kikötőm? (nem otthonról fórumozok, nem tudom próbálni...)
  • Aragorn831109
    Kereskedelmi lerakat, amit egyből fel tudsz építeni, az a kis raktár.
    A teherkikötő a nagy raktár. Aminek kb ötször nagyobb a kapacitása.
  • csuszi
    ment a sírás így szar a simcity úgy szar, szemét ea bekaphatja.
    jött hogy free game lesz, erre hogy biztos valami szutykot pakolnak az ajánlatba - persze 99%ban azoktól, akik meg se vették.
    most hol vannaka haterek? teljesen korrekt játékok, ilyenkor kussolás van...
    a játék meg minden bug ellenére szenzációs. igaz, annak fényében mondom, hogy meg lennék lepve, ha a bugokat nem javítanák - ha nem lesz patchelve, akkor igen, tényleg csalódott lennék. de bízom a supportban, így 10-es. nagyon fasza :)
  • Aragorn831109
    A teher kikötővel sokkal jobban jársz, mert kb négyszer-ötször annyi fér bele, mint a lerakatba. Mostmár a lerakatokat lebonthatod, és legalább lesz helyed, hogy oda mást építs fel. Az ércből és szénből pedig csinálj ötvözetet, mert az kb kilencszer annyit hoz a konyhára (5e helyett 48e), mint a nyers érc. Kohó kell hozzá.
  • HyperMonkey
    Bocs a noob kérdésért de melyik az a nagy raktár?
  • csimposz
    Az előbb kérdeztem már a témában, most még részletesebben:
    van 4 kerskedelmi lerakatom, amik elviszik az 5 fullra fejlesztet érc és szénbánya termelését, globális piacon exportálom.
    hajtottam a fejlesztésekre és a gép tanácsára megcsináltam a teherkikötőt(amivel erölködtem h víz mellé rakjam aztán nem is kel neki... grr ), majd kikötőt a teherkikötőhőz, és még raktárak is kellenek.
    Ahogy nézem a perces fogyaszást, kicsivel fogyasztana kevesebbet mint a 4 raktár, viszont attól, hogy ilyenem is van, több eladandó nyersanyagom nem lesz, így úgy látom teljesen fölösleges volt fejlesztenem ebbe az irányba, előnyöm nem származik belőle. Én nm veszek észre valamit, vagy tényleg ez a helyzet. (bocs az elirasokert, tea kerult a billbe, es regi rosszat uzemeltem be meg mig szarad..)
  • Mighty
    Ha van rá pénzed, akkor húzz fel még egy raktárat és proci összeszerelőt. Az új raktárban csak proci lerakatot vásárolj és állítsd be felhasználásra. A proci összeszerelőben mind a négy gyártósor procit gyártson. Ha a raktárad már fullon van procival és elmúlt éjfél, állítsd át exportra. Ekkor jó esetben összejön a szükséges napi profit.
  • perko
    Én 13 fullos processzorgyárral, két nagyraktárral, két hajókikötövel, két teher vasuti pályaudvarral tudtam elérni a limitet. Nálam 4.500.000 volt a napi limit a TV gyár eléréséhez.
    Volt olyan nap, hogy éppen elértem volna a limitet és akkor jött egy földrengés ami elpusztította az egyik raktáramat.:(
    Úgy hogy türelem és sok munka.
  • Dzsini
    Igen, ha helyben felhasználásra van állítva, akkor felhalmozod (hiszen nem használod fel), és 0:01-kor kapcsolod át exportra.
    Egy gyárban lehet több modul, de elegendő mennyiséget csak több gyár tud összehozni neked, vagy hosszabb idő felhalmozni egy gyárból.

Nekem az aktuális városomban 3 teljesen felépített ötvözet-kohó dolgozik egyszerre - ez egy ilyen sport :)
  • Aragorn831109
    Nálam is eleve minimum 2 procigyár volt, fullra kiépítve. Mellette még adtam el továbbra is a fölös ötvözetet. :)
  • HyperMonkey
    A meglévőhöz nem elég összeszerelő modul? Építsek még egy gyárat?
  • HyperMonkey
    0:01 perccel kezdve?

Nekem be van állítva hogy exportáljon. csináljam azt hogy felhasználásra állítom a procikat és 0:01-kor bekapcsolom az exportot?
  • Aragorn831109
    Mindenképpen több procigyár kell. :)