11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
#6988 Mekkora a városod? Mert én tökmindegy, milyen látványosságokat, tömegközlekedést, stb. építettem, amíg nem volt egy egészségesen nagy sűrűség, addig alig volt turista. -
#6987 dugó elkerülése experiment I. :)
-
#6986 Arra van valami ötletetek, hogy miért írja ki, hogy a vasútállomásnak vasúti kapcsolatra van szüksége, holott hozzá van kapcsolva a régiós vonalhoz és írja is, hogy kikkel vagyok összekötve de mégis néha megjelenik ez a hibaüzenet. A vonatok egyáltalán nem járnak 3 állomásom van egy közvetlen a bejövő vasútvonalon. -
csimposz #6985 Hogy lehet megoldani hogy ne legyen veszteséges a szerencsejáték? Mit kell építeni hogy jöjjenek a turisták? Építem a parkokat de semmi, még mindig minuszban a spec. -
#6984 Viszont en is kerdeznek:
miert van az, hogy az egyetemem (lvl4 - 4500 ember kell a kovetkezohoz es 2300 a kapacitasa) mar reggel 10-re kiirja, hogy betelt es elkuld embereket, merthogy tele van, de du amikor lenne hely akkor a kutya sem megy.
Elvileg valami 6000 emberke akar tanulni, de az egyetemem csak 3500-at tanit a fenit miatt. -
#6983 Ezt nezd meg kozelebbrol :) 24 otvozet es 2400 olaj 4800 procit gyart, tehat a a proci bevetel fele csak a kiadas. Igy mar nem annyira gaz a proitermeles. Nem egy TV profit, de azert az elejen nem rossz. -
pergerj #6982 Abban az esetben mi a teendő, ha nem tudja betölteni a városomat?
4 város van egy régióban, mind már viszanylag fel van huzva.. és erre nem tölti be egyiket sem :/ -
#6981 [URL=http://utazom.com/cikk/hum-a-vilag-legkisebb-varosa-az-isztriai-felszigeten]Hum, a "világ legkisebb városa" az Isztriai-félszigeten[/URL] - végre valami, amit meg lehet építeni a SimCity-ben rendelkezésre álló területen -
Sponnyabob #6980 Ó akkor tudom mi vár rám egyszer már sikerült eljutnom a teherkikötőig, de elég szenvedés volt normálisan elhelyezni. Köszi! -
#6979 Kell hozzá Teherkikötő, aminek van vasúti modulja, de egy rémálom ezeket lerakni, mert egyszerre kell hozzá vasút és úthálózat összeköttetés is. -
Sponnyabob #6978 Hogy lehet vasúton szállítani a termékeket? Van külön teherállomás vagy a kereskedelmi raktárhoz kell síneket fektetni vagy mit kelll csinálni? A közúti szállítást kezdem kinőni és a forgalom is nő egyre több a dugó. -
csimposz #6977 Megint egy kérdésem. Turizmusra mennék rá. Mikkel lehet a városba csalogatni a turistákat? Tettem specializálódás miatt szerencsejátékos épületet, de veszteséges. Nézem a turizmus térképet és sehol egy narancssárga oszlop. Eddig úgy gondoltam parkokat kell építeni, de az nem segít, tettem amfiteátrumot, de az sem változtat. Ide is türelem kell és elkezdenek odajárni? -
#6976 srácok nekem csödbe ment a városom most és direkt nem kattintottam arra hogy okosan orvosoljam a dolgokat hanem arra kattintottam hogy városi létesítmény költségeinek vagy minek a megnyírbálása. nah most a kérdésem a következő: előjött egy olyan layer hogy "Költségvetési térkép" szokásos fehér alapon piros grafikonok. Ezt elő lehet valahogy hozni csőd nélkül? mert kurvára jó információhoz lehetne jutni általa -
#6975 Fejléc olvasás: elégtelen. -
Taibi #6974 Üdv!
Megvettem a játékot én is, bár sokáig vaciláltam, ugyanis csak egy alapba integrált videókártyám van, de hál'istennek ezzel is fut akadásmentesen (de nyílván alacsony graf beállításokkal). Talán jövőhónapban beszerzek valami olcsó kártyát.
Azaz igazság, hogy nem vagyok egy nagy gémer, de ezzel a játékkal délelőtt 10 óta folyamatosan nyomtam idáig. :D
Nagyon rég óta vártam már egy ilyesmi új startégiai játékra!
Egyelőre egyedül próbálkozok, ismerkedek a játékkal, böngészem a fórumokat, aztán majd később én is szeretnék csatlakozni egy multis játékhoz. Egyetlen problémám ezzel kapcsolatban hogy hétköznapokon eléggé el vagyok úszva, így sok idő nem jut játékra... -
Hujje #6973 Hali,
Régió: Tidlsay delta
Origin: Medden_EU -
#6972 Értem, köszi a tippeket.
A patchet amúgy nem mára ígérték? -
#6971 "tudom itt páran mondták miután megvan az egyetem lehet dózerolni, de én nem osztom ezt.
kész volt az egyetem, ált isk, középsuli.
képzetlen 1-es munkaerő volt feleslegben és képzett munkaerőhiányom volt. leraktam egy fősikolát, rátettem 2 kollégiumot, pillanatok alatt üzemelt 1500 fővel és eltűnt a képzetlen munkaerő, felszippantotta a képzett munkaerőhiány. ÉS előtte pedig volt egyetem, cirka 3500as napi diákszámmal..."
rákattintasz bármelyik panelre és mutatja mennyire elégséges a szolgáltatás.
nem volt elegendő a szennyvízerőműved - addonok rá.
ez is mindig zöldben legyen, minden panel. -
#6970 Erről megoszlanak a vélemények, a tesztek úgy néz ki azt mutatják, hogy elég egy fajta iskola - az általános és a középiskolában az a jó, hogy oda busszal hordják az embereket, tehát nagyobb hatásfokuk van, a főiskola és az egyetem viszont fejleszti a környező ipart is - viszont normál busszal vagy autóval járnak oda a diákok. -
#6969 szerintem nem a kevés kereszteződés a lényeg. minél kevesebb út, annál több lakó esik be a kevés kereszteződésre.
nálam van egy kereszt, és körbe egy gyűrű. ami villamosos sugárút. minden más a 4 sávos út maxon, sugárút előtti.
van vagy 150 kereszteződés a városban.
villamos buszok mindent elnyelnek, gyűrű és a 2 keresztirányú sugárút kezeli a dolgot. plusz minden út min. 4 sávos maxon.
a tömegközlekedést mindig zöldön tartottam. megállók lefedik az egész várost. gazdagok villamosoznak, buszra nem szállnak.
nálam nincs dugó, de lehet csak patch miatt. -
iliili #6968 Amúgy én nekem se a TV ipar az álmom,bár kipróbálni megéri,csak abból az útból ő arra tudna elmenni,amúgy én most egy olaj várost csinálok,egy kis szelektivvel ( ami ugyan úgy procira visz és stb xd) -
#6967 Köszi!
Nagyon régóta mennek már a szennyvíztisztítóim, és az a vicc, hogy eleinte csak a dzsuvát szívták be, és tök tiszta volt az egész városban a víz, aztán elkezdett a legkülönfélébb pontokon bebarnulni a víztisztasági térkép, és fogalmam sincs, hogy miért. Pl lakóövezet közepén.
Ja és még egy kérdés:
Minden szintű iskolának jelen kell lennie, vagy ki lehet hagyni a gimit, esetleg az általános iskolát, és csak a fősulival vagy egyetemmel operálni annak érdekében, hogy magas legyen az oktatási szint? -
#6966 Több videót lehet találni neten (és nekem is van) csak lakóteleppel felépített városom, eleinte volt benne ipar, de szép lassan lebontottam mindent, csak 270 ezer okos, gazdag lakóm van.
A szennyvíztisztítónak idő kell, hogy kipucolja a vizet, de addig is a vízpumpával lehet szennyvizet is használni, csak a drágább pumpákat kell használni hozzá. -
#6965 Ha már megvan mondjuk a fémeladásból az első upgrade, és tudsz kohót építeni, akkor már mindegy, hogy importálod vagy bányászod az érceket a fémhez.
Import a világpiacról történik, tehát nem kell hozzá a régióban másik város, a "semmiből" érkezik a szállítmány, és az export a "semmibe" történik.
Az meg, hogy a TV gyártás éri meg - nem mindenkinek az a célja, hogy sokmilliót előállítson a városban, hanem hogy működő városokat építsen és jól szórakozzon - akár olajiparból, akár turizmusból, akár bármiből. -
#6964 Több kérdésem is lenne... megpróbálom újra feltenni, mert eddig nem igazán kaptam választ.
Bányász várost indítottam, de lassan kezd fogyni a nyersanyag. Lehet az olajipari központot, fémipari, stb. úgy fejleszteni, hogy csak importálsz?
Valamiért tök szennyezett le a talajvíz a városomban, pedig a vízpumpák és a szennyvíztisztító is jól működik. Ez mitől lehet?
Állandóan bedugulnak az útjaim, pedig igyekeztem minél kevesebb kereszteződést berakni, de teljesen ellehetetleníti a városomat a dugó. Leég minden, mire a tűzoltók bárhova is odaérnek.
Lehet olyan várost csinálni, amiben nincs ipar, vagy üzletek? Tehát pl csak üzleti vagy csak ipari várost? Életképes lesz? -
Hay #6963 Sziasztok!
Azt hiszem, EZT keresték itt többen -
csimposz #6962 Nekem úgy történt valami a reciklával, hogy kikapcsoltam, akkor teljesítette az újrahasznosítás questet.
Úgy néz ki, a természetes energiaforrásokat használók kevesebb katasztrófával szembesülnek. Még jó, hogy alapból eszembe nem jutott atomerőművet építeni... -
#6961 kimaxolni a tűz stb.-t úgy értettem nagy tűzoltóság nagy kórház nagy kapitányság :) -
#6960 tudok importálni úgyis hogy egyedül vagyok a régióban? :)
na erre nem gondoltam, nem tudom miért azt hittem embertől kpom a cuccost...
igen vágom a bentartást, csak éppen a proc eladás nagyban hozzájárul a költségvetésemhez :)
lehet túlzás volt kimaxolni a tűzoltókat mentőket rendőröket 170ezernél :) plusz egyetem főiskola ált iskola középsuli.
tudom itt páran mondták miután megvan az egyetem lehet dózerolni, de én nem osztom ezt.
kész volt az egyetem, ált isk, középsuli.
képzetlen 1-es munkaerő volt feleslegben és képzett munkaerőhiányom volt. leraktam egy fősikolát, rátettem 2 kollégiumot, pillanatok alatt üzemelt 1500 fővel és eltűnt a képzetlen munkaerő, felszippantotta a képzett munkaerőhiány. ÉS előtte pedig volt egyetem, cirka 3500as napi diákszámmal... -
netNEO #6959 Valaki vegyen fel Régióba legyen szíves!
Origin név: netNEO87 -
iliili #6958 Sehogy nem lehet hatásosan kikerülni,sztem importáld és gyorsan lépj át a TC gyártásra,mert a Proci nem éri meg,műanyag+ötvözet külön-külön is ugyan annyit add,szóval csak addig prociz amíg meg lesz a 1,5 milla termelés ( termelés bent tartás,majd egybe eladás) és akk csak TVz utána meg talán a feleslegből ötvözet,fém. -
#6957 nekem se volt sose. full oktatás, nap, szél, recycle (amíg ment:d), csatorna szűrve, víz szűrve, minden kurva zöld :)
170ig elmenve volt 1 zombitámadásom, meghalt nulla ember...
kopp kopp kopp
de a recycle az bukta.
van valakinek tippje hogy lehet átugorni a bugot?
mert ha nincs, akkor tulajdonképpen ez a procgyártás vagy kerülendő, vagy rizikós. és lehet bénázni más speckóval.
csak mivel még csak privát régióban bénázok, erősen kötve a kezem.
és azért nem túl szerencsés, hogy a bug dönti el merre fejlődjek :) -
iliili #6956 mibe? -
#6955 Tudna valaki ebben segíteni? -
iliili #6954 Lehet pont azért mert atomerőművek van,gondolom a légszenyezés is megy mindennél -
#6953 ma már 5 földrengésen 3 zombitámadáson és 1 ufóinvázión vagyok túl kb 5óra játékidő alatt nem értem, hogy miért tegnap alig volt valami. Félre ne értsetek nincs bajom a katasztrófákkal csak ezt egy kicsit sűrűnek tartom :) Szerencsére az atom erőművet eddig elkerülték. Az lenne aztán nagy pukkanás:D -
iliili #6952 Én azt vettem észre,h egy két dologra hatása van pl: ha bányász vagy akk nagyobb a földrengés esélye stb.... -
Borg #6951 Nálam sem volt még katasztrófa egy se, pedig 125e lakos körül járok. Csak szélerőművem van. -
csimposz #6950 Az lehet, hogy azért nem sújtanak katasztrófák engem, mert napból, vagy szélből csinálok energiát? -
iliili #6949 SOFT 2-t kérdezem,milyen egyetemi kar kell még ?