11758
  • Dzsini
    A leggyorsabb és legegyszerűbb: több procigyár, egy nagyraktár, ahol begyűjtesz egy nagyobb adagot, és egyszerre adod el 0:01 perccel kezdve (lehetőleg vonaton, az a biztos).
  • HyperMonkey
    Nem kereskedelmi, hanem elekrtonikai központ, elírtam bocs.
  • HyperMonkey
    Nah polgármester Urak!

A gondom az, hogy a kereskedelmi központ 268k hasznot csinál, de 1.500.00 kéne a fejlsztéshez hogy legyen TV gyáram (ha jól tudom). A proci üzem megy rendesen 3 modullal, nyersanyag is van. Akkor mit kéne tennem hogy ezt a 268k-t másfél millióra emeljem?

• Dzsini
    Az NFS-hez elég bika videoteljesítmény kell, ráadásul ott elég fontos, hogy ne nagyon akadjon... viszont marha jó autók vannak benne :) (bár nekem a Burnout Paradise jobban bejött, az az első játékom Originen)

#7262 : hát igen, aki nem szereti a lövöldéket, annak nincs túl jó dolga - nekem azért a Mass Effect bent marad a pakliban, elég jó élmény volt az.
  • ZSOOLT2
    Elvileg ma este kapok kulcsot a játékhoz, úgy tűnik, szerencsére belecsúszok még az akcióba.

Akinek nincs még meg, annak tudnám ajánlani a Mass Effcet 3-at, mint ajándék játékot, DLC-k nélkül is 25-30 órás játékideje van, jó történettel, sokszor újrajátszható, + van egy egész szórakoztató multiplayer módja (5 ingyenes multis DLC-vel). A korábbi részek pedig kifejezetten olcsóak.
  • Kodlovag
    Most már csak azt kéne kitalálnom, hogy ezek közül melyik fut el az integrált videokártyámon. Nincs túl nagy kedvem az ingyen játék mellé videokártyát vásárolni. És jól nézem, hogy egyetlen stratégia sincs közöttük? (Az SC4 nem számít...)
  • Carlos
    Hát sajna nekem elég limitált a lehetőség:

FPS/TPS kilőve.
    PvsZ, Simcity 4 megvan.
    Bejeweled hagyjukmár...
    ME pffff gyíkság...

Maradt a NFS
  • Fpocok
    MoH-t felejtsd el.
    Aztán döntsd el mit akarsz... multi lövölde, autós, vagy félhorror akció játékkal játszani.
  • Dzsini
    Sajnos tudom, még a Trilogy is csupa lyuk - főleg PC-n :(
  • Aragorn831109
    Ciki vagy sem, egyiket sem ismerem. BF3, MoHW, DS3, NFS ezek közül fogom valamelyiket választani. Melyiket ajánljátok? :)
  • Fpocok
    "Mass Effectből jó lenne egy teljes trilógiát összevásárolni (DLC-vel mindennel)"

Hát ilyen kiadás sosem lesz.
  • Dzsini
    Korrekt válogatás, nem a legolcsóbb mókák, van benne mindenféle (bár főleg lövöldék). A SimCity 4 külön poén :)

Lövöldéket nem szeretem, Bejeweled, PvsZ - ugyan már, SC4-em van, Mass Effect vagy NFS?

Mass Effectből jó lenne egy teljes trilógiát összevásárolni (DLC-vel mindennel), virágboltban játszottam velük, megérdemelnék.
    Az NFS viszont a Burnout Paradise után logikus lépés lenne, bár ha autókázni vágyom ott van az is...

Szerencsére nem azonnal kell választani :)
  • csuszi
    nekem is tényleg újraindult, volt boldgoság, 110et összekapartam, csak éppen újra leállt. most már ketten :)
    úgyhogy bugos a szentem...

a villamosnál viszont nem tapasztaltam semmi ilyet. 4 kereszteződés, mennek szépen.
    úgyhogy van, hisz másnál van probléma, de nem kereszteződésfüggő.
  • godand
    Köszi. Úgy reménykedtem a me3-ban és ott van basszus...
  • attiGT
    BF3/DS3/MOHW vagy ME3. Ti melyiket válasszátok?
  • SANTANTICA #7253
    Europe by 5pm PST/midnight GMT on Thursday, March 21.
  • Newfronter
    VÁLASZTHATÓ JÁTÉKOK INGYEN! EZEK LESZNEK!!
  • zorrobomber
    Ez :)
  • attiGT
    Este kapom meg a kulcsomat addig viszont olvasgatnék fórumokat. A hivataloson illetve a simtropolison kívül van még jó fórum?
  • Coolfire
    Ja igen..ha a szomszédog nem "műveltek" akkor nem is érdemes hozzájuk újrás kukást küldeni?
    Nekem olyan dugóim vannak,hogy néha egy egész tömb leég mire odaérnek a tűzoltók.:)
  • Coolfire

Én itt görcsölök 100k lakossal és nem bírok egy félmilkát összehozni,hogy egy ker. épületet(elektronika) letehessek,hogy engedélyezze a teherkikötő prociraktárának az építését.Mindig elbaszom rendezvényekre a pénzt,és viszi a -12k/ó kiadás.:)
  • Goose2106
    Ez az újrahasznosító szerintem is elég érdekes! Tud érthetetlen pillanatokat okozni! Nem feltétlenül a leállása! 90-100K városban volt 1 újrahasznosítóm, ami napi szinten kiűrített 5,5k-6k-nyi kukát, a közel 8kból. Nah mondom beruházok még 1-re, és akkor nem tüntetnek, hogy szemét van mindenhol! Erre a két fullos gépparkű üzem, ugyan annyi kukát űrít ki mint hacsak 1 lenne... Lehet rosszul megy a matek, de 2x5=10...
  • Mighty
    Persze el lehet érni, hogy megtelljen: feldolgozás megáll, mert nincs hova küldeni a kinyert anyagot - megtellik a "szemétraktár" a feldolgozóban. Jelen állapotban nagyon kell figyelni a kinyert anyagok felhasználására, illetve kell külön raktár is megfelelő depókkal. Ha nincs utólagos felhasználás, akkor mehet mind exportra. Már csak a dugónak nem szabad bekavarnia :)

Reméljük, minél hamarabb javítják ezt.
  • Mighty
    "Sajnos nem mindig indul újra, és (egyebek között) attól állhat le, ha megtelik teljesen szeméttel."
    Ezt ki lehet küszöbölni azzal, hogy nem veszel túl sok begyűjtő kocsit. Soha nem telítik meg, ha van elég "gyártósor", ami feldolgozza a szemetet.

Direkt figyeltem a problémás házakat: a lila csík folyamatosan a magasban van és meg sem próbálnak "kijönni" a házból. Lehet eldózerolom ezt a pár házat, aztán meglátjuk mi lesz.
    A zöld csíkra sem lehet magyarázat az útkereső hibája. A mellette lévő házból begyűjti a maximális szemetet (asszem 150 kuka), abban meg már ilyen 399.1 meg hasonló számok vannak.
  • Rablacan
    Ezer köszönet.. Megpróbálkozom én is ezzel, aztán hátha javítanak rajta valamit később... :)
  • Dzsini
    Lejjebb vettem egy kicsit a grafikát, azóta ritkábban, de előfordul még mindig. Úgyhogy minden komolyabb építkezés után visszalépek a főmenübe, hogy biztosan megejtse a mentést a régióba.
  • Rablacan
    Dzsini!
    A [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1330608820&no=6505]#6505[/URL]-ös bejegyzésedben leírt hibajelenségedre megtaláltad a választ? Hasonló a bajom, és már picit idegesítő.. :D Hiába olvasgatom a fórumot, eddig nem leltem választ. :) Előre is köszi a választ, bárkitől is érkezzen.. :)
  • Kodlovag
    Nekem ugyanilyen problémám van az oktatással, de szerintem ez nem útkeresési hiba. A problémás épületekben nem is jelenik meg a diákokat jelző lila csík. Az épület egyáltalán nem ad diákokat. Aztán sírnak, hogy nem járnak iskolába.
  • csimposz
    re
    Nálam bazira belassult a játék, 900 MB ramot zabál, eddig nem volt ilyen, lehet azért, mert kivettem a DVD-t? Néha onnan szed be dolgokat ram helyett?

Másik:
    Nekem működik az újrahasznosítás, eddig kettőből,kétszer bejött az, hogy:
    Megcsinálom a telepet.
    Bezárom
    Veszek még egyet-egyet a kétfajta autóból amik hordják oda-el a cuccokat
    Bezárva valahogy azok elkezdenek mégis gyűjteni, egyszer csak azt látom, hogy hordtak be nyersanyagot, az üres csík elkezd bekékülni.
    Ha úgy érzem eleget hordtak be, beindítom az üzemet, onnan hibátlanul megy.
    Nektek?
  • Dzsini
    - a nem működő újrahasznosító újraindul, ha felhúzol egy másikat. Azt még nem tudom, mitől áll le.

Sajnos nem mindig indul újra, és (egyebek között) attól állhat le, ha megtelik teljesen szeméttel. És ez gyakran előfordul.
    A lusta iskolások és a nem látogatott házak esete a szokásos útkereső hiba - nem találják a buszmegállót, mire odaér a busz/kukásautó mindig megtelik, ilyesmik.

Egyébként szép munka, gratulálok hozzá! Tényleg, a korai SimCitykben szerettem a missziókat játszani - Tokyo + godzilla, aztán oldd meg, stb. Most már nem hiányzik, de ha kell, ezek szerint csak keresni kell egy elhagyatott várost :)
  • Mighty
    Egy kis élménybeszámoló:

Tegnap délután elfoglaltam a Balaton régióban egy elhagyott várost (a város nevére nem emlékszem, én Darienlelo néven játszom).

Első blikkre, bár ne tettem volna :)

-10k óránkénti veszteség, éppen vegyi tűz pusztít az iparban. Lányos zavaromban körbe sem néztem nagyon. Egy 100k-s kötvényt kibocsájtottam (kettő már ki volt :)), és abból felhúztam egy nagy tűzoltóságot vegyi tűzoltó garázzsal. Kisfiam vette észre, hogy már volt egy nagy tűzoltóság :) Ablakon kidobott pénz...
    Na nem baj, lebontom az egyiket, közben magától megszűnt a tűz. Éljen! Hopp egy meteor vagy valami hasonló, a megmaradt nagy tűzoltóságnak is annyi :O

Nézzünk jobban körbe. A szén és ércbánya lekapcsolva. Fémfeldolgozó lekapcsolva. Hopp, a sarokban van egy újrahasznosító, persze lekapcsolva. Adók elég magasak, abból nem tudok profitot prezentálni.
    Mit is csináljak??? Visszakapcsolom az újrahasznosítót, várom a reggel 5-öt. Nem működik. Nem megy ki egy kukásautó sem :)
    Na jó, kapcsoljunk le mindent: rendőrség, klinika, áram-, víz-, szennyvízszolgáltatás felesleges moduljait lekapcsoltam, főiskolát és középiskolát teljesen; csak az általános üzemelt. A buszgarázst is le kellett állítani.
    Nagy nehezen pluszba hoztam a költségvetést. Pár óra alatt összejött annyi pénz, hogy fel tudtam húzni egy második újrahasznosítót (ennek hatására beindult a másik is), visszakapcsoltam a bányákat és a fémfeldolgozót. Közben jött egy gyík, szerencsére csak pár kisebb lakóház bánta, na meg pár tonna szemét :)
    Mindent importáltam, így hozzájutottam némi pénzhez. Ezután felhúztam egy proci üzemet - a szükséges nyersanyagokat már tudtam gyártani, így a procieladásokból befolyt pénzt még több proci gyártósorra költöttem.
    Sajnos tv és számítógép gyártáshoz nem volt kifejlesztve a szükséges épület. Több nap kellett, hogy meglegyen ehhez a fejlesztéshez a szükséges napi profit (szerencsére volt teherkikötő, így több ezer láda procit fel lehet halmozni és egyben eladni, ha már fullos :)).
    Közben lassan vissza tudtam kapcsolni az elején leállított felesleges modulokat, iskolákat, buszgarázst. Most már ott tartok, hogy megszűntettem a bányákat, fémfeldolgozást, proci gyártást, van három üzemem, amik mind a négy gyártósoron tv-ket csinálnak. A tv gyártáshoz szükséges procit és műanyagot importálom, a két újrahasznosító maradék termékét is eladom.

Ez alatt a pár óra alatt kaptam asszem három vagy négy katasztrófát a már említettekkel együtt. A vízpumpák teljesen kiszárították a partot :O Erre azt találtam ki, hogy megcseréltem a szennyvízfeldolgozót (fejlesztett) és a vízpumpákat (szűrős), így a szennyvíz pár nap működés után telítette a földet vízzel, így ezzel nem lesz problémám - ha kell megint cserélem a két üzemet.
    Felhúztam egy egyetemet és kifejlesztettem a régiónak a sebészetet meg a nyomozókat.
    Most 90k körüli a lakosság, a tv eladásokból meg összejött ma 12-ig 36+ millió ruppó.

Összességében azt mondom, hogy nagy harc volt, de megérte :)

Észrevételeim, amik lehet már ott vannak a buglistában:
    - a nem működő újrahasznosító újraindul, ha felhúzol egy másikat. Azt még nem tudom, mitől áll le.
    - vannak olyan épületek, amikből nem gyűjtik be az újrahaszosítható szemetet...
    - van pár lakóépület, amikből az istennek sem mennek a diákok a buszmegállóba, ergó reklamálnak, hogy miért nincs oktatás (férőhely bőven van)

A Balaton régió tagjaitól kérdezem, hogy milyen "nagy mű" építését indítsam el a régióban?
  • nyirog
    Nem biztos de szerintem rájöttem egy trükkre, a városmban már egy ideje nincs víz, a szennyvíztisztító mellé építettem vízszivattyút szűrővel, és ami a szennyvizes épületből kijön azt szivattyúzom fel újra, így némiképp tisztább is, mert legalább kék foltokat adogat, amik aztán a sugárzás után újra bebarnulnak, de így legalább van egy kis kontraszt :D
  • Tuvok #7236
    Áh, iszonyatos szinkronizációs problémák vannak :(
    A szomnszédom borzasztó lemaradással kap meg mindent, és egy ideje folyton kiírja neki játék közben, hogy nem megfelelő városverzió, hagyja el a várost vagy töltsön vissza korábbi verziót .. persze visszatölti, de mindig órákkal ezelőtti állapotba dobja vissza :(
  • Dzsini
    Az elvileg egy szerkeszthető dokumentum, a modern böngészők elvileg meg tudják nyitni.
    Mások régióját meg úgy találod meg, hogy felveszed az ismerőseid listájára, és ha privát a régiója megkéred, hogy hívjon meg, ha publikus, akkor pedig a játékban jobb felül kikeresed az aktív régiói közül azt, amelyikhez csatlakoznál.
  • Hujje
    Még egy hülye kérdés: "Aki régiót indít, ne csak hozzászólás formájában hívja fel rá a többiek figyelmét, hanem a régió alapadatait a bannerban"

Ez alatt a "multiplayer lista"-t értitek? (az nekem nem nyílik meg) Vagy hova írjam? (ill ha fölötte kellene lenni-e egy képnek, azt sem látom lehet ott van?)

Ill. ha máséhoz csatlakoznék, hogy találom meg a régióját? Mert a játékban a régióknál egyszerre csak párat dob fel. Majd rákattintok a "további betöltése" és még megjelenít 5dbot... :S Így sose találom meg. Névre nem lehet keresni? Vagy ez csak origin-en keresztül megy?
  • laca95
    http://www.gamestar.hu/simcity-orok-elet-ingyen-jatek.html

valaki kapot már e-mail -t ?
  • Dzsini
    Az oldalsó bevétel-kiadás pillanatszerű (minden egyes sor akkor kerül jóváírásra, amikor megtörténik), a költségvetési plusz-mínusz pedig óránként jön-megy.
  • setuh
    Thx
  • Hujje
    Köszönöm a választ! Néha vártam, hogy összegyűljön a pénz valamire és akkor ugye óra végén ugrott a pénzem, de nem tűnt fel, hogy az egyenlegemen kívüli összeggel (azaz a kereskedelmi bevételekkel) is változott volna az összeg.

A kereskedelmi bevételt egyből magkapom vagy csak a hónap végén? Mert pl. oda kerül a hitel is, amit felvettem és azt azonnal megkaptam. Na, majd este letesztelem. Féltem, hogy azért nem kapom meg a pénzt, mivel egyedül vagyok a régióban és nincs kinek eladni.

Bár az évek végén kiírta, hogy pl 105.000 volt az éves bányászati bevétel, de akkor nem kaptam semmit. :)
  • Pethy23
    Városspecializáció alá minden turisztikai épület, bánya stb tartozik? Esténként kb mindig mínuszban vagy de napközben pluszban. Ez amiatt lenne hogy éjjel pl nem dolgoznak a bányákban?