SimCity (2013)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Dzsini
Azt kellene belevenni, hogy figyelje, hogy egy helyre már "elindult"-e valaki (foglalt célpont), és az már nagyon sokat javítana a célkeresõn.

Persze ez az, amit egy laikus mond, aki nem tudja milyen problémák lehetnek a programozás terén.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Azért ennyire nem vészes a közlekedés. Simán elvannak, viszont tény nem legelegánsabb megoldás az utvonal számolásra.

Asus P8B75-M LE, Core i3-3220, 8GB DDR3-1333 Patriot, 64GB Samsung 830 SSD, 1TB WD SATA3 HDD, Radein HD5750 1GB, Corsair VX450 táp

Sordoran
Ez azért nem vicces, hogy így csinálták meg. Nem is csodálom, hogy ilyen kis városoknál maradtak meg, mert még ilyen kis területen is nagy népességgel össze omlik a közlekedés, na de egy 4-5x ekkora városnál ahol 1millió lakos van ott a ilyen kerülõs megoldások se érnének sokat, a játékosok 99%-a nem tudná megoldani a közlekedést és hamar ott hagyná a játékot a francba. És ugye az EA-nek az kevés, hogy megveszed a játékot, a DLC-ket is meg kell venned.

Dell 7567 - i7 7700HQ, Nvidia GTX 1050 Ti 4 GB GDDR5, 8 GB DDR4, Samsung 850 EVO 250 GB M.2, 1 TB SSHD ; Xiaomi Mi9

Aragorn és Dzsini kösz a válaszokta.Megpróbálkozom akkort a a tippeitekkel 😄

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

Akkor már vágom, hogy a sor utolsó gyárában miért panaszkodnak mindig munkaerõ hiányra, a többiben meg miért nem... addigra elfogynak a munkásaim
Armi555
Simek mindig a legközelebbit válasszák, otthonuk sincs
ezt a videót most találtam, remélem még nem volt belinkelve vagy átbeszélve..
azt mutatja, hogy a SimCityben a Simek mindig a legközelebbi helyre mennek haza, dolgozni, vagy bármi, nincs saját otthonuk.. buták, ugyanúgy mûködnek mint az áram, víz, vagy bármilyen "ügynök"

Még 1 példa

Carlos
kipróbálom, hogy ledózerolom a rákba és szelektivet rakok a helyére, hátha gatyába rázódnak.

Þór vígi þessi rúnar

Hm,
new feature vagy micsoda hogy a vonatok is csak állnak és már több mint 2ezer ember várakozik mind a 4 vasútállomásomon, már napok óta.
Nálam a szelektívek mûködnek egyelõre jól, mind a kettõ.
A sima szemétgyûjtést megszüntettem, ahhoz más városból jön 1-2 kukásautó, nincs is már igazán hagyományos hulladék.

Ami nálam most a gondot okozza, hogy óriási igény van iparterületre, meg boltokra, de nem tudok hova tenni. Ha meg elveszem a zöld területekbõl, akkor arra panaszkodnak, hogy nincs munkaerõ... Szóval most amellett hogy több százezres bevételem van a nyersanyagok exportjából, az adó/kiadás balanszom meg szépen -5000 és +5000 között ingázik...
Carlos
<#eljen>

Þór vígi þessi rúnar

This is the beginning of a beautiful friendship 😄
Carlos
Valami mégis átjön...

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Egy szál olajerõmûvem van, ami 2 toronnyal mûködik :/ A talaj koszos nálam, de a levegõ már egy ideje tiszta.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Carlos
énis szivok a szelektivvel melletted. És asszem át is jön tõled némi szar a levegõben... LoL.

Þór vígi þessi rúnar

botyika
A közlekedési problémák megoldásáról volt szó, azért linkeltem, nem azért, mert én ilyen városokat szeretek építeni 😊
Dzsini
Mindenki megtalálhatja a saját szórakozását a játékban. Nekem is van 270 ezres, egy rövid reggeli dugótól és a rendõrök éjszakai kergetõzésétõl eltekintve problémamentes városom (mármint az lenne, ha a hulladékfeldolgozók mûködnének). De ettõl még nem csak ilyeneket fogok építeni 😊

Függetlenül az egyoldalú zónázástól, ez szép meg jó, csak semmi egyedi nincs a városában.

Persze ha kizárólag a lakosság száma a cél, akkor biztos elõnyös ilyen szabályosan lerakni mindent... az tuti, hogy csak egyenes, és megfelelõ távolságra lerakott utcákkal, és olyan térképen ahol nincs se víz, se domb lehet a legnagyobb sûrûséget elérni.
botyika
Nincs mit. Mondjuk tehetnének egyirányú utcát is a játékba. Azzal már lehetne operálni.
Most láttam egy új ötletet. Egy oldalra kell zónázni.

http://www.youtube.com/watch?v=zCgrRL-Pddw&feature=youtu.be

SimCity 5 Traffic Solution! 200K pop with no traffic jams
Lényeg az ,hogy tudnak róla és azt ígérték ,hogy javítják csak néha elég bosszantó 10k s játéknál béta tesztelni.

Nekem pl megszûntek a helyi buszaim.
Pedig azt irja 18db van, de a térképen sehol sincsenek. Ellenben a szomszéd városból van vagy 200 ingázó busz, amitõl bedugul minden....
Dzsini
Viszont nagyon jól leírja, hogy mi a probléma jelenleg az útválasztóval - nem foglalkozik azzal, hogy a legközelebbi, legsúlyosabb célponthoz ki van-e utalva valami, hanem elindul oda, lesz-ami-lesz.
Ezért járnak falkában az iskolabuszok is (mind elindul a legközelebbi, leginkább teli buszmegállóhoz), a kukások is, ezért áll sorba 5 tûzoltó egy tûzhöz, mikor azt még oltják.

Köszi a cikket, ez elég fontos információ.

Fenrir
Továbbra sem hajlandóak elindulni :\

Pedig bõven lenne mit szállítani:

A halál csupán a kezdet...

Én valahog ymost jutottam el arra a pontra, hogy nem játszok vele addig amíg a közlekedést meg nem javítják, remélem ez napokon belül megtörténik.

botyika
nem neked válaszoltam csak belinkeltem mert most twittelték nemrég 😊
van idõjárás.. esik néha
ha angol választ akarok, akkor angol forumban teszem fel.. amugy amit belinkeltél a villamosokrol beszél és nem említi a kérdésemre a választ... 😞
hali
idõjárás van a játékban?
nálam csak regionális busz van, viszont a megállokbol az embereket elszállítja.. csak azt nem értem, hogy a másik városba szállítja vagy a gyárba😄
botyika
http://www.simcity.com/en_US/blog/article/simcity-update-6-streetcars
Dzsini
Nem, a két rendszer külön mûködik, kell mindkettõ. Ahogy láttam a helyközi buszok a helyi pályaudvarból a másik város pályaudvarára mennek, és az ingázókat viszik. A helyi busz pedig a helyi közlekedést segíti - pl. az ingázók eljutását a buszpályaudvarig.

Dzsini
Nézd meg a hulladékgrafikán, hogy van-e egyáltalán újrahasznosítani való hulladék (elég tanult városlakók kellenek hozzá) - elvileg ugyanúgy reggel 6 körül indulnak, mint a sima kukások.

...hacsak nem bugosodott be, mint az én nagyvárosomban. Bár nálam begyûjtik, csak nem dolgozzák fel.

A regionális buszpályaudvar buszai ellátják a helyi buszvonalak szerepét..? tehát ha van buszpályaudvarom, akkor nem kell a kis buszgarázst megépítenem, ugye? vagy a buszpályaudvarról a szomszédból érkezõk a városomba csak a helyi buszokkal tudnak eljutni A-ból B-be?
..véleményem szerint a buszpályaudvar buszai ellátják a helyi közlekedést, mert nincs megkülönböztetõ buszmegálló-tábla.... szerintetek?
Dzsini
Kaptam egy kérdést, név nélkül megvágva bemásolom ide, hátha másnak is jól jön a válasz, és valaki okosabb ki tudja egészíteni:
leírnád részletesen hogy mûködik ez az ipar-bányászat-gyártás-raktározás-eladás dolog?
Az ipari zónákban ugye random jönnek létre a gyárak. Meg kell nézni mit termelnek (de hogyan) és ilyan raktárat kell csinálni? Vagy hogyan lehet ezt az egészet összehangolni? Hasznosítás, ötvözet meg TV gyártás… nem világos hogy lehet pl irányítottan procit vagy TV-t gyártani majd eladni. Honnan tudom milyen gyár, lerakat kell, milyen kereskedelmi központ stb. Ha errõl részletesen írnál nekem, nagyon hálás lennék. Totál káosz nekem ez a bányászat, gyártás specializáció meg export téma és ennek kontrollálása.

A sima ipar és a konkrét árutermelés teljesen külön mûködik. A sima ipar elnevezései (hogy fagyit, ruhát vagy borotvát gyárt), véletlenszerûek, és sima árunak számít mindegyik - csak a technológiai szintje számít, ezek a sima "sárga" zónák a városban. A termelt árukat pedig a ma reggel leírt módon boltokba teszik, és az emberek megvásárolják. Ezen a részen mûködnek a lerakatok alap termékraktárai.

A konkrét termékgyártás pedig a specializációnál kezdõdik, és ez nagyjából független az ipartól, külön folyamatként mûködik, és a raktárak, lerakatok vezérlik a logisztikáját.
Tegyük fel, hogy van a városban szén és vasérc - ezeket ki lehet bányászni (bányákat építve), és a kapott vasércet és szenet be lehet hordani a lerakatokba. A lerakatoknál lehet választani, hogy a raktározott termékkel mihez kezdjen - tartsa meg belsõ felhasználásra, exportálja, vagy importálja (ez együtt jár a belsõ felhasználással).
A belsõ felhasználás pl. a szén terén lehet az, hogy belapátolják az erõmûbe, de lehet az is, hogy további feldolgozásra kerül. Ha elég bevételed van az érc- és széneladásból, akkor építhetsz fémipari központot, ahol kifejlesztheted a kohót, ahol ércbõl fémet, vagy ércbõl ÉS szénbõl ötvözetet készíthetsz. Ekkor ha van bánya, akkor a raktárakban belsõ hasznosításra kell állítani a kapcsolót, és kell fém vagy ötvözetraktár is, amit már lehet exportálni (vagy megtartani). A fémipar kb. ezzel be is fejezõdik, késõbb építhetõ nagyobb raktár, és hajós vagy vasúti szállítással kiválthatod a teherautókat, de az már nem ez a téma.

A processzorgyártás egy másik vonal, azt el lehet kezdeni a fémipar nélkül is, csak kell hozzá néhány fejlett ipari épület, és a specializációnál már fel lehet húzni a procigyárat. Ennek két alapanyagra van szüksége: ötvözetre és mûanyagra. Mindkettõt lehet importálni is (lerakatban), és lehet gyártani is - ötvözetet a fenti módon ércbõl és szénbõl vagy hulladékhasznosításból, mûanyagot pedig olajból vagy szintén hulladékhasznosításból. A megszerzett alapanyagokat el kell fuvarozni a procigyárba, ami elõállítja a processzort - az ugyanígy raktárba kerül, és lehet vele kezdeni valamit. Elsõre exportálni, aztán ha megvan a pénz és a technológia, lehet belõle tévét építeni, akkor export helyett belsõ felhasználásra kell kapcsolni a lerakatokat.

Mindegyik gyártási folyamat ugyanezt az utat járja be: beszerzés (bánya, import, másik gyár, hulladékfeldolgozó, stb.) -> lerakat -> gyár -> lerakat -> hasznosítás (továbbfelhasználás, export).

Fenrir
Igen, ez oldotta csak meg, azóta nem akadnak be.

Viszont most jött egy másik bug, az újrahasznosító központ szemetesei egyszerûen nem akarnak elindulni gyûjteni. 8 depó van már, de egy kukás sem indult el. A normál kukások rendesen üzemelnek.

Én találtam egy jó megoldást az autópályacsatlakozásra.

A bejövõ útra merõlegesen csak jobbra egy csatlakozóút, majd onnét a második útszakaszra lehelyeztem egy P+R parkolót.

Ergó a buszok elhúznak jobbra kifelé, a forgalom meg folyamatos a városba, megszünt a véget nem érõ kocsisor.

&#8222;Én esküt tettem rá, hogy minden polgár ügyét egyformán szolgálom.&#8221;

Én teljesen külön rakok mindent és a legnagyobb úthálózattal csináltam az egész várost, bedugult minden, leégett az egész aztán végül csõdbe ment pedig tök nagy haszonnal voltam már és a város is jól mûködött, volt villamos, buszok, vonat, és mégis totális k.o lett, mindenhol "autópálya" és szart se ér... remélem ezt gyorsan javítják mert ez a bug rosszabb mindentõl.

Azért volt egy kis fun is, 0 lett a pénzem és valmiért tovább engedett játszani, lenyomtam az adóimat 0 ra mindenhogy, és gombamód megnõtt minden ház 😄 + nem volt sehol se tûz se semmi, csak a dugó.

botyika
Ti milyen sûrûn teszitek a buszmegállókat?
Szerintem azért áll be annyira a közlekedés, mert túl sok a megálló.
Valamint legfõképpen azért, mert a forgalmas utakra teszitek a kék zónát. A boltok nagyon belassítják a forgalmat, mert mindenki oda akar eljutni, illetve onnan kanyarodnak ki a kocsik.
Carlos
nálam is iskolabuszos volt

Þór vígi þessi rúnar

Dzsini
Nekem iskolabuszokkal (és sajnos néhány tûzoltóval) volt ilyen, nagyon sok idõ kellett neki, mire megmozdult.
Esetleg próbáld meg ledózerolni az egyik kevésbé érzékeny útszakaszt (nem azt, ahova a rendõrség kapcsolódik), akkor újraszámolja a környéken az utakat, és megmoccannak.

mókás, meg szomorú
Fenrir
Találkozott már valaki ilyen buggal? A járõrautók képtelenek visszamenni az örsre, csak állnak a keresztezõdésben. Próbáltam már bezárni és újra kinyitni az örsöt, hátha megoldja, de nem.

Csak mert tegnap az egész városomat rombolnom kellett miatta, 150 k fõvel...

Városi dugó akkor már fixelve van ?

Nekem ez tetszik nagyon.
Végre nem a szokásos kockaváros.

Adóból nekem se jön be már sok egy fullos város esetén, ellenben a kereskedelemmel már szépen lehet profitálni, és ez még csak fém és ötvözet, amivel a városom kereskedik. (A proci és tévé sokkal többet hoz a konyhára.)

Az érc és szén kezdetnek jó, de ha tovább fejleszted a bányászatot, akkor már a korábban említett fém és ötvözet kombóval sokkal jobban fogsz keresni. 😊 Ja és a kereskedelmi lerakat helyett érdemes minél hamarabb a teher kikötõt kifejleszteni, mert az is nagyon sokat segít. 😊

Dzsini
Nem kell, és nem lehet minden igényt rögtön kielégíteni, és nem kell rohanni. Róma sem egy nap alatt épült fel, itt sem kell 3 nap alatt betelepíteni a várost, mert akkor bungalókban fognak lakni, és hatszor annyi szemét és szennyvíz gyûlik össze, mint amit egy annyi lakoshoz illeszkedõ városnak kellene termelnie.

Az érc eladása kezdetnek jó, de hogy igazán jövedelmezõ legyen, ahhoz 3-4 maximumon termelõ érckitermelõ hely kell. Az abból szerzett bevételbõl (ez majdnem 2 dedikált raktárat ellát) és a fémipari központ fejlesztésébõl már építhetsz kohót, ahol az ércbõl fémet, vagy szénnel együtt ötvözetet állíthatsz elõ, amelyek 20 és 45 ezer körül mennek el.
Az ötvözetet (a hulladékfeldolgozóból származó mûanyaggal) pedig felhasználhatod procigyártásra is, ami 70 ezer fölötti bevételt hoz ládánként. (és a tévégyártásra még rá se kanyarodtunk 😊 )
Persze ez már igen komoly logisztikát és helyet igényel.

Sziasztok!

Volt már olyan, hogy a saját városotok nem tölti be (és írja, hogy a városod nem lehet elérni,próbáld késõbb), de mondjuk ha a szomszédba mész látogatóba azt igen? Tényleg elég várnom? (fél napja nem enged be)
Köszi az infókat!

HTW Negat

Sziasztok !

Nektek hogy sikerül ezt a milliós bevételeket elérni?Meg az óránkénti akár +8-1000/óra bevételt?Van egy szén plusz ércbányám amit eladok de nagyon minimális az összeg, a városban folyamatosan tüntetnek a szemét miatt pedig egy szemétlerakó van max kukásokkal és emelett egyújrahasznosító üzem is.Nem nagyon értem nektek hogy ment ennyire fel a pénzetek.Látamm 15-12 milliósat is.Hogyan? Van 1 általános + 1 egyetem is szóval suli is akad hogy legyen tanultabb réteg is.Folyamatosan 1500 és 0 körül van az óránkénti bevételem.

Letudnátok írni nektek hogyan megy?

Revenge is a dish best served cold --old proverb / A bosszú hidegen tálalva a legjobb --régi közmondás

mrmilan
Baszki Dzsini, lesz itt még fejtörés azt hiszem...

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM

mrmilan
Ez mocskosul tetszik<#eljen>.

"Szükségem van a ruhádra, a csizmádra és a motorodra!" Live: ScorpioVM