11758
  • csimposz
    Jó tipp volt ez a nem beépíteni mindent mint az állat taktika. Így dönthetek idővel, hogy milyen irányba vigyem a várost. Éppen pluszban tartom magamat, a legminimálisabb adókkal és viszem egyre lejjebb, ahogy jönnek az emberek, így fejlődök de nem foglalom a helyet.Működik. THX!
  • rozsa88
    Épül az új bányászvárosom, később elektronikai lesz ;)

• I.C.ram
    Bányász várost indítottam, de lassan kezd fogyni a nyersanyag. Lehet az olajipari központot, fémipari, stb. úgy fejleszteni, hogy csak importálsz?
  • csuszi
    olvasom a topicot.
    életem első simcityje, ezért kicsit rám hajnalodott mire végeztem.
    de
    megálljt nem a fáradtság okozott, hanem a szájbavert hulladékbug.
    mit lehet tenni, ha a kincstárban van 20 rugó, leáll a feldolgozás?
    romboljam le és honnan szedjek 110et? plusz fullra van fejlesztve, proc gyár meg leállt.
    ez a traffic bug mellett a legfontosabb hiba. játszhatatlanná teszi a várost...

más:
    170ezres a város, dugó még egy sem volt. nemtom hogy ez a patch-nek vagy másnak köszönhető, de még csak kocsifeltorlódás se jelentkezett. a buszok zöldek, 18 perccel, a villamos 16 perccel.
    minden traffic perfekt a városban. mentő, rendőr tűzoltó stb.
    csak éppen game over a városnak.
    ráadásul ha jól rémlik, ha ledózerolnám és elvernék cirka 2kilót megint a feldolgozóra újra leállna 10-20-30 perc múlva.
    talán még a traffic problémánál is nagyobb...
  • csimposz
    Most nem épülnek a kijelölt zónáim. Nem jön a kis építő autó. Néztem a buglistát, de rákeresve ilyet nem találtam, a fórum keresőt meg nem tudom normálisan használni. Egy helyen még láttam is hogy felteszik a kérdést, de a válaszok már nem látaszanak, odáig kellene lapozgatnom?
  • mkapas
    olyan kérdésem lenne, hogy nagy mü építését vissza lehet vonni?
  • csimposz
    Bungallókkal, ja :D Szép tiszta átlátható útrendszert csinálok, új városnál mindig előbb megtervezem fejben a várost, utána látok neki, de valóban nagyon rohanós tempóban játszottam eddig, majd rájövök ennek az ütemére is, köszi a tippet!
  • Dzsini
    Nem mondjátok

(lerakatot az első ipari zóna felhúzásakor meg kell alapítani, sokkal egyenesebben tartja a kereskedelmi és az iparzónák fejlődését)

A kis alapterületről: azért fogy el a hely, mert rohantok - mindent azonnal, minden igényt azonnal kielégíteni, aztán tele vannak bungalókkal a telkek. Csigavér, az emberek tudnak lakótelepi házat is felhúzni, a sűrűség növekedéséhez viszont idő kell.
  • csimposz
    Szerintem kereskedelmi lerakat kell, de én még ott éppen nem tartok. Olyan idegesítő, hogy ilyen kis városokat lehet csak csinálni. Már nincs helyem specializálódni, bontani meg nem merek, nehogy visszaessen a lakosság.

A hulladékszállítót még tesztelem így-úgy, próbáljátok ti is, lehet ez lesz.
  • Piko888
    Mit kell tennem, ha a gyárakra az van kiírva, hogy nem tudom hova szállítani az árut?
  • nobodyattis
    mert lehet felkerülök 400 millióval
  • Ironman2
    Akkor lehet forditva müködik a hulladékhasznosító.Ki kell kapcsolni ahhoz hogy menjen?
  • csimposz
    Na azért ez érdekes:
    Jött a feladat, hogy új munkahelyeket kell teremteni, meg volt, hogy a hulladék újrahasznosítás is működjön. Mivel a bug miatt nem ment, kikapcsoltam, nem csináltam semmit, mire odanéztem már kiírta, hogy begyűjtötte a megfelelő szelektív hulladékot ( kikapcsolt állapotban ), és új munkahelyek is teremtődtek valahogy. Pedig az egérhez sem értem hozzá :D Érdekes dolgok zajlanak :D
  • Fenrir
    Ha a régióban van már közlekedési hivatalom, sőt, az egyik városban már vasútállomás is akkor a másik a városban, ugyanabban a régióban miért nem engedi építeni?

A tooltip azt írja, hogy a régióban legyen ilyen hivatal, ettől függetlenől továbbra is úgy érzékeli, hogy nincs.
  • Dzsini
    Ha átkapcsolod globálisra, már megjelentek rajta néhányan - gondolom elkezdték feldolgozni a városokat.
  • nobodyattis
    Ranglista működik valakinek??
  • Dzsini
    Még nem mozognak (érezhetően) az árak a világpiacon, gyártással lehet megélni - pl. ötvözet+műanyagból processzor.
    Az alapanyagokból gyártáshoz - érthető módon - eleinte kell a bánya, ha nem olyan a városod, azok nem fognak menni.
  • csimposz
    Szuper, sikerült a specializálódás is. Néztem azt az életsűrűségi képet, és elvileg ahol zöld, magas oszlop van, ott lesz növekedés. Ezek szerint még több türelem kell hozzá. Most akkor megint kaptam annyi új infót, hogy egy napig elleszek, sajnos nem hagytam elég helyet a specializálódások felépítéséhez, most laktam be teljesen egy 3 városos régiót. Kezdek egy jóval nagyobbat, úgy már izgalmasabb lesz.
    Mákom van, egy darab katasztrófa sem sújtott még. Tudja, hogy kezdő játékos vagyok? :D

Tetszik a game eddig, de ahogy nézem, ha nem találnak ki még sok sok újdonságot és okosságot, pár hónap alatt kiürül a játéktér. Főleg mert kb ugyanaz, mint a Cities XL (asszem ez volt a neve), azzal sokat játszottam, de nehezebbre volt véve a forma, ez inkább pihentető, mint agyalós, de nagyon kellemes.

Köszönöm az infókat, jó, hogy ilyen türelmes voltál hozzám, biztos jövök még kérdéssel, ha nem tudok kiguglizni valamit :)
  • Tauri
    Kezdtem egy új várost aminek a leírásában az szerepel hogy itt csináljunk nagy kereskedelmi központot mert van kikötő stb.
    A város alatt nincs semmilyen nyersanyag forrás , csak víz és szél...
    Kérdésem hogyan lehet importtal profitálni? Nem látom hogy változna az árfolyam az egyes termékeknél, illetve nem tudok semmilyen gyártó épületet letenni mert ehhez szükség lenne nyersanyagra ( bányákra ) hogy elkezdjem.
  • Dzsini
    Felül "Eddig ismert bugok" link (angolul van). A tutorialt is bármikor újra végig lehet játszani a menüből, ahogy a kézikönyvet is bárhány alkalommal kinyithatod.

A ház lakói ha boldogak (van pénzük, munkájuk, pénzköltési lehetőségük, stb.) akkor növekszik az értékük az "épületsűrűségi térképen" (adattérképek, első sor harmadik gombja) - ha ez eléri a maximumot, akkor ha van helyük, nagyobb épületet húznak fel.
    Ehhez persze idő kell (nem 10 perc az 5 perc helyett), ahogy már régebben is említettem: Róma sem egy nap alatt épült fel.
  • csimposz
    Sorry, és köszönöm, hogy nem kaptam nagyobb fejmosást. Kerestem gugliban, ki is hozta a fórumot több találatban, de azokon még mindenki csak megoldásokkal találgatott. A hibalistát nem lelem, hol fent? ( rákerestem a szóra a lapon de nem jött találat :] )

2. Nem tudom ismerős e, de ha az embernek van barátnője, mindig a story videóknál, a tutorialoknál szólal meg, és figyelned kell, mert nem értik meg a nők, hogy most te játszol, és mindennél fontosabb :DDD Valahogy ez kimaradt nekem úgy tűnik, megnézem, remélem meglesz.

Még egy plusz kérdés, amit tuti megint ezren megkérdeztek már, de a tutorból nem értettem meg:
    A népsűrűség magától idővel növekszik a körzetekben? Mert én akárhogy várok, egy darab emberrel sem lesz több ha telelaktam a városterületet, pedig elvileg épülnek új dolgok a lakókörzetben. Mi a teendő?

• Dzsini
    1: ismert bug, picit próbálj meg visszaolvasni / megnézni fent a hibalistát / használni a keresőt a témában
    2: specializációk - bal oldalt a pajzs ikon (a tutorial megmutatta, leírta, hogy milyen módon működik)

...ja, és benne van a felhasználói kézikönyvben, ami a menüből elérhető, magyarul van, és tényleg nem túl bonyolult mondatokkal elmagyarázza az alap dolgokat.
  • Dzsini
    Már többször megmondták - nincs lehetőség a sugárzás eltüntetésére. 40-100 éves felezési időkről van szó a valóságban, Fukusima és Csernobil környéke is lak(hat)atlan marad néhány elvetemültön kívül mindenkinek.

(repteret építs rá, és minden befutó turista beteg lesz :) )
  • drmilo
    Erdő nem sokat segít sajna, pedig pakolom folyamatosan, de még csak javulás se látszik.
  • csimposz
    Sziasztok!

1. kérdés: Nem működik a hulladék újrahasznosításom, járnak az autók, elvileg van is rajtuk rakomány 1/3 tonna, mégis áll az üzem. Mit hiányolhat?

2. kérdés: Hol a fenébe vannak a bányák, olajkutak? Elvileg lenne egy rahedli olajam az egyik városban, de nem találom hol lehet olajkutat építeni.
  • Newfronter
    Nem, csak ledózerolni, de ugyanúgy elhagyatott városnak fog látszani. Más által elhagyott várost vissza tudsz foglalni, persze ha megvan neked is az a DLC, ami a játékosnak volt, amúgy még elfoglalni sem tudod.
  • Piko888
    Várost lehet törölni a régiómból?
  • Morfi
    Gondolom ha odaküldöd a lámákat a városból, akkor majd ők eltüntetik. Úgy is azt írták a 2. generációs reaktorhoz, hogy 3 szemű lámákat termel :D

Erdővel próbáltad? Az jó a talajszenneyzésre meg a légszennyezésre is. Hátha a sugárzásra is is jó.
  • drmilo
    Sugárzást sikerült már valakinek eltüntetni?
  • Dzsini
    Nem, elhagyhatja a városát, és akkor más elfoglalhatja.

A fórumokon már kérték, azt írták megoldható, be fog kerülni.
  • nobodyattis
    nah fellőttem az első műholdat végre

• Borg
    Ki lehet valakit rakni egy régióból?
  • Dzsini
    (vagy oldalra, egy szélesvásznú képernyőnél ott van a legtöbb kihasználatlan felület - nekem a tálca és a böngésző fülei is oldalt vannak, nincs olyan weboldal, ami 1000 pixelnél többet igényelne szélességben - és pár nap alatt meg lehet szokni)
  • Ironman2
    megváltoztatod a felbontást (kisebbre veszed),de felrakhatod felülre a tálcát is!!
  • Zewasoft
    Kelet 2 - Hungary-ban valaki elhagyta a városát, ha érdekel valakit, akkor vegyen fel ingém és meghívom.
  • Sufa
    Na ez egy jó kérdés. Még a BF3-nál volt ilyen trükközés, hogy sokkal olcsóbb volt az orosz verzió, és ahhoz lehetett felerőszakolni az angol nyelvi készletet, de egy idő után - ha jól tudom - visszaállították. A nyelv váltása nem tudom, működhet-e egy célzottan külön régiós programmal, főleg az árkülönbség miatt. Az EA sajna erre nagyon figyel az Originnél.
  • Newfronter
    És az úgy nem működik, hogy letörlöd a játékot, Origin-t angolra állítod, letöltöd, telepíted, és akkor angolul indul el? Csak egy tipp.
  • Sufa
    Tartottam tőle.:( Nekem ott vált gyanússá, amikor egy külföldi oldalon külön volt említve az EU és a RU/PL/HU kiadás, ami jelentősen olcsóbb volt. Nem tetszik ez az irány, nagyon nem... :/
  • capa07
    Tegnap este nekem is volt hasonló, a zombik kivételével az összes katasztrófa lecsapott.
  • Kodlovag
    Kisebbre kell venni az ablakméretet. Nekem csak így sikerült. Most 1600x900-ban játszom.