11758
  • khalmi77
    A villamos is jól tud működni, csak nem szabad bele tenni kereszteződést. Vagyis vagy egy vonal legyen a pálya, vagy egy zárt alakzat, téglalap... máris jól megy.
  • Kodlovag
    Ami egyébként szerintem úgyszintén hibás tervezés. Túlságosan könnyen lehet nagy pénzt csinálni. Annyi pénz jön be, hogy akármilyen veszteséges várost is eltarthatsz. Akár az adókat is nullára csökkentheted, és az államilag (városilag) tulajdonolt gyárak fizetnek mindent. Tiszta szocializmus.
  • khalmi77
    kivéve ha előtte már több tízmilliód van felhalmozva
  • Dzsini
    Jó lehet az, csak legyen konzisztens mindenhol - munkaerőben ÉS munkaigényben.
  • Kodlovag
    Az a baj az ipari területek elbontásával, hogy azok hozzák az adóbevétlt. Ha csak a bányát, kohó meg épített gyárakat hagyod meg, akkor munkaerőügyileg jó vagy, de a költségvetésben csak kiadásod van. Akkor arra vagy utalva, hogy működjenek a gyáraid. Egy megbicsaklás, és rögtön jöhet a csőd.
  • khalmi77
    De így akkor hogy tudok tervezni normálisan, nem jó megoldás ez a felfújt érték... ah fuck :D
  • Carlos
    Nekem tegnap esett egy 500 milliós Echoing Fury.
  • Shiver
    voltmár de hasznos az újaknak -> hasznoslink:)
  • Kodlovag
    Szerintem arról van szó, amit Dzsini linkelt #7096 -ban. Az adóbevétel a tényleges népességtől függ, a kiírt népességszámot pedig csak felfújják, hogy lehessen több százezres várost is csinálni
  • Dzsini
    Reggel írtam róla, a lakosságszám kijelzése szándékosan torzított, viszont csomó minden a torzított értékhez viszonyul (pl. ipar). A nagy sűrűség pedig a normál sűrűség tízszerese pl. lakosságszámban (házak, stb.), tehát amint nagy sűrűségre váltanak az épületek, egy nagyságrendet ugrik a hozzá kapcsolódó közlekedés, és minden. Plusz ha van régióközi buszod, akkor a hiányzó munkások elkezdenek zuhogni a városba, hogy a megsokszorozódott igényt kiszolgálják.
  • khalmi77
    Dzsini amúgy sokat segítettél az ipari területek aránytalanságára felhívásoddal, mióta elbontottam a felét, nem sírnak "képzett" munkaerő után. De azért ez bárhogy is nézem elég nevetséges :D
  • csimposz
    Dio 3-t megvettem, de nagy csalódás volt. W játékban nem csalódtam akkorát, mint abban tokkal, vonóval. Soha többet Diablo. Elder scrolls online jön a sorban helyette :D
  • Shiver
    ezért nem vettem én már meg a dio 3-at, pl blizzardtól sose többet semmit
  • Ironman2
    Tavaly ilyenkor még szinte sehol nem volt a játék,1 év alatt azért sokat összehoztak,igaz már 2 éve tudni lehetett hogy készülget (a motor programozása tartott sokáig)
  • khalmi77
    Nem tudom, alig játszok új játékokkal. Utoljára a skyrim volt ilyen, de az is röhejesen bugos volt, el is ment tőle a kedvem egy idő után.

X-com terror from the deep-et úgysem tudják überelni :DDD Mit szoptam míg kinyomtam azt superhuman szintnél... AZ nehéz X)
  • csimposz
    Az adózás nálam is furcsa, én is érzékeltem ilyesmi aránybeli igazságtalanságot. De a tranzit kell, boldogabbak tőle.
  • Dzsini
    Igen, bár van fizetősen elérhető tartalom hozzá, ezért árulja az Origin továbbra is 30 euro körüli áron.
  • Marfy
    Igen, ingyenes.

Elvileg mától lehetne free játékot választani?
  • HyperMonkey
    Nah még mindig a bug dolog megy látom…
    Ismétlem, egyik játék se jelenik meg bug nélkül. Mára az a divat hogy kiadni, lét beszedni, javítani. Ha jön az agyon várt Blizzardos Titan, az is bugos lesz. Ahogy a Diabo 3 is az volt, meg minden más is.
  • Shiver
    nem sok, de ez nem is jelenti azt hogy ezt kell követni, simán nem kell megvenni a játékot egy ideig. viszont ha ezt kezdi el követni mindenki akkor az ilyen nagyobb kiadók csak annyit fognak látni belőle hogy kevés az eladás és nem lesz nagy támogatása hozzá, vagy nem lesz következő rész. sajnos ez a folyamat jófele igen nehezen fordítható vissza, csak akkor lenne változás ha valóban megreformálnák a softwarek garanciális visszavásárlásának jogi hátterét
  • khalmi77
    Arra mondja meg nekem valaki a választ, hogy miért van az, hogy a nagy sűrűség pénzügyileg nem éri meg nálam?

Elmondom miről van szó: A városom mindenhol közepes sűrűségű a mapon, akkor nem kell mass transit, mert mindenki jól elvan kocsival, dugó nélkül.

Ahogy a városom nagy sűrűségű lesz, jönnek a bajok. Ugyanis az adóbevétel nevetségesen növekszik, miközben akkora dugót csinálnak a parasztok, hogy mozdulni nem lehet. Ok akkor ezt ellensulyozni tudom egy napi 10-15K-s mass transit kiadással, amit persze kurvára nem hoz be a nagy népesség. Nem értem mert kb 30K ember annyi adót fizet nálam majdnem mint 60K, valami gond lehet.
  • Ironman2
    Az már ingyen is van ha jól tudom
  • csimposz
    Nekem 8,5K volt, ennyi kedvezménnyel megéri beta tesztelést bevállalni, úgy is mindig akartam, de sosem sikerült :D
  • Shiver
    ez kb olyan kérdés mintha azt kérdezted volna hogy mikor lesz bugmentes a játék :)
  • Dzsini
    Melyik játék nem jelenik meg mostanában félkészen? :)

Főleg a sandboxosok közül.
  • attiGT
    Szerintetek ha még ma (azaz 18.-án) regisztrálom Originben a játékot, rám is vonatkozik a free játék?
  • Marfy
    Ilyen az EA üzetpolitika. SWTORnál is ugyan ez volt. Kellett fél, egy év mire kaptak ez emberek egy normális játékot, igaza addigra már senkit nem érdekelt. Pénz már a zsebben, minden más mellékes.
  • Shiver
    csak kérdés hogy akkor is ekkora örömmel fogsz játszani vele, vagy sem. mert ha akkor adják ki fele ennyi buggal lehet sokkal nagyobb örömmel játszol mint most amikor anyázás közepette nyomozod hogy ez most bug vagy ilyen a játék
  • khalmi77
    én simsben is a házépítést élveztem a legjobban, szóval nekem ez a sim city tényleg a tökéletes gamma, ha majd kész lesz fél év múlva XDD
  • Shiver
    a véleményem az én véleményem és számomra bugyuta, slussz passz, de tőlem addig játszol vele ameddig akarsz
  • Kodlovag
    Nézheted úgy, hogy 10k-ért bétatesztelünk, de akkor azt is tedd hozzá, hogy a végén megkapjuk a bugmentes játékot ingyen
  • khalmi77
    Szerintem ez a játék nem elsősorban bugos, hanem inkább kurbára FÉLkész. Nyáron kellett volna kiadniuk, mi most béta-tesztelünk 10Kért skacok
  • csimposz
    Valóban a bugra figyelés dolog kellemetlen, de nekem valamiért az újrahasznosító üzem is beindult egyszercsak :D
  • csimposz
    Így van, szerintem is. Aki amúgy is komolyan vette, az olvasott. Én minden nap néztem a fórumokat, egy óra alatt kiderült, hogy nem megy a játék jól, problémák vannak. Vártam egy hetet, majd vettem egyet. Megérkezett, az óta még természeti katasztrófám sem volt, nemhogy server hiba. Egyszer talán 10 percig nem bírtam visszajelentkezni, de a sok szétpachelt játék után ennyi nem vágott földhöz.
  • Shiver
    te azon kicsiny százalékban van akik tudtak játszani, viszont ne felejtsed el hogy sokkal többen vannak akik nem. ráadásul a játék egy komplett bughalmaz, azt öli meg benne ami miatt játszol vele és jelenleg saját tapasztalatomból kiindulva, úgy építem a várost hogy ne bugozzon be, nem pedig úgy hogy jövedelmező legyen.
    jelenleg első prioritása az építkezőknek az olyan építési stílus ahol nem szarik be a városa a bugok miatt, és csak ezután lehet élvezhetőségről beszélni
  • Ironman2

hülyeséget irogatsz!!
  • Shiver
    de ilyen nem lesz, vagy ha mégis leírom ide hogy hülye vagyok 50x :D
  • khalmi77
    Nem tudom miről beszélsz nekem most is megy, akkor is ment, első nap nem ment pár órát és akkor mivan. Arra akarok célozni, hogy ha kapunk vmit ingyen, akkor ne nagyon várjatok sokat, mert abból kurva nagy csalódás és anyázás lesz
  • Shiver
    a legjobb az lenne ha mindenki kapna egy coupon-t 5000 értékben azt szevasz, mindenki arra használja amire akarja. erre mondanám azt hogy az EA egy jó consumer részleggel rendelkező vállalat, aki fontosnak tartja a rezüméjét és nem csak a pénzt hajkurássza
  • Shiver
    "Mindenesetre, akármit is kapunk, mivel ingyen van, nem igazán lehet rá panasz." de lehet , mivel ezt egy olyan játék kárpolása miatt kapjuk amiért 7-17k Huf-ot kiadtál és nem működik