4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Csacsi
    Hát igen. Nem az igazi, de a Demo alapján ez van legközelebb az eredeti hangulathoz, de sok helyen elcsúszhat még a dolog.

Ugye kérdés már felvetődött, hogyha valaki újratölt egy pályát, mert nem elégedett az eredménnyel, akkor ugyanott lesznek-e az idegenek, vagy ugyanazt a pályát adja be, vagy sem?

Ez a Demo eléggé Scriptelt volt, és Lineáris. Második végigjátszásra, már direkt úgy helyeztem el az embereim, hogy ne legyen esélyük sem méginkább, nem mintha elsőre lett volna.

A medkit az nem gond, az eredeti is így volt, hogy csak összekötözni lehetett egy embert, után azért még lábadozott.
  • Molnibalage
    Hát, nekem az alap X-COM-ben 2 mezőnél többet nem hibázott a legnoobab katona sem a legnehezebb szitnen sem. 10-20 mező távolságból úgy vágták be az ablakon a gránátot, hogy ihaj.

A demo szintje valszeg nem lett túl magasra téve.

Viszont, ha a katona és fegyverzet választás ilyen lesz, akkor sírok. A katonához van rendelve a fegyvere...? Nem én határozom meg a leterheltésget? Az UFO1-ben voltak "serpáim". A harcrendszer is elég érdekes. A két területen belül léptem többször is, de utána mégsem engedett tüzelni. Az külön vicc, hogy lépés + tüzelés lehet, de tüzelni ÉS lépni, fordított sorredben nem lehet. Nem köntörfalazok, a TU rendszerhez képest ez egy vicc. Vagy a katonák képessége azér nőni fog, hogy egy "lépésen" belül mehet messszbber? A lőfegyvereknél nem lehet sorozatlövés / egyes lövést állítani? Meg célzott és kapáslövést? Juj...
  • KingPunisher
    Én azért még nem ujjongok. A Hangulat szuper, rengeteg lehetőség van a játékban. Viszont ha az idegenek AI-ja ilyen szinten tragikus lesz mint amilyennek a demoban látszik akkor azért csalódott leszek.
    Van az a repülő lábnélküli izé, na most az meglátta a katonámat és az volt a reakciója hogy felrepült az égbe, olyan szép célpont volt 3-an lőhették szarrá, a másik agyas lábatlan szintén.
    Azt észrevettétek hogy gránát dobást nem hibáz a katona? Legalábbis 4-et dobtam 4 oda esett ahova akartam.. Ez is mi ? Aki játszott a régi X-commal az tudja hogy a kis kezdők sokszor egymást dobálták hátba :)
    A gránát ezeket a kis szarosokat kettesével öli szóval ez igy nem móka..
  • Botond #629
    Demo első napján 11%-al ugrottunk közelebb az ingyen civ5-höz elővásárlások miatt. Szép.
  • Agamemnon
    Egy adott küldetésnél valószínűleg előre meghatározott helyen lesznek az idegen, de fognak járőrözni is, illetve ha ugyanazt a pályát kapod ki újra, akkor másfajta idegeneket más helyre rak le a gép.

A demóban meglehetősen korlátozottak a lehetőségek, valószínűleg nem akarták, hogy túl sok mindent felfedezhessünk...

Jah, azt kipróbáltam, hogy a medpack a sérüléseket csak a csatatéren gyógyítja meg, utána ugyanúgy pihennie kell a katonáknak, hiába gyógyítod meg őket. Az egyik kapott egy pár lövést, de mindig meggyógyítottam, erre a végén kiírta, hogy 14 nap táppénz... ejj, akkor felesleges volt bekötöznöm a sebeit :)
  • Agamemnon
    Küldetésenként állíthatod a nehézségi szintet, ha szeretnéd. A legutóbbi kiállításon készült videókban többször is megtették ezt. Volt az a terror mission, amit a bemutató előtt 1 fős veszteséggel megcsináltak normál fokozaton. Na azt próbálták meg többször is legnehezebben, de egyszer sem sikerült. A nehézséget pedig úgy állították, hogy betöltötték a küldetést, majd menüből átállították a nehézségi szintet.

Szóval simán lesz még azok után is választható nehézség, hogy kiválasztod, hogy melyik helyszínre mész és azt milyen nehéznek értékeli a gép.

De a campaign-ra vonatkozó nehézséget szerintem is csak egyszer a játék elején lehet megadni.
  • TreDoR
    4 nehezsegi szint lesz kivalaszthato a jatek elejen, es ezen felul kulon be lehet jelolni az ironman modot.
  • Shep
    Szerintem nem lesz nehézség állítás hanem küldetésenként változó lesz (itt is írta, hogy ézi a nehézsége a küldetésnek) Na de persze lehet tévedek.
  • Shep
    Na kipróbáltam 7 perc volt a küldetés de hangulatos az egész ez a Deus Exes zene is nagyon jól el van találva, viszont mikor a kis bankár gyerekek a falon átnyúlva lövöldöztek és még találtak is az annyira nem tetszett, ez nehezebb pályákon vélhetően elég zavaró lesz majd. Ami viszont nem derült ki számomra ,hogy az idegenek mindig csak ott lesznek valahol fix helyen vagy fognak mozogni is, mint régen?
  • Csacsi
    Jah, és remélem, ez a legkönnyebb nehézség volt, mert még csak el sem találtak. :(
  • Molnibalage
    Az elég meredek volt, hogy még térkép sincs a csatánál...
  • ShaiHulud
    na nem csalodtam, nagyon tetszett a demo, kiveve az elso tutorial mapot, hogy nem mehettem ahova akartam :)

de a masodik mapnal teljesen elvezetes votl a fedezekrol overwatchba fedezekbe haladas, sniper es medic supporttal:D
    Jo lesz ez, legyen mar oktober 12.
  • tugyiti
    Aperitifnek kiváló ^^
  • Csacsi
    Hmmm....valami még hiányzik az előrendeléshez. :(
  • wednes
    Igen elég sovány a demo önmagában. A tényeges játékidő 10 perc volt így kezdőként (életembe nem játszottam még UFO játékkal). A demo első részét nem számolom hozzá, az gyakorlatilag egy intro, pár klikkeléssel.
  • CsulokBandi
    akkor is ugyan ezt a map-et kapod, ugyan ezen felallassal:) sajnos ez csak olyan demo h nesze nezd meg ilyen lesz a hangulat, es igy kell majd iranyitani az egeszet, es kb ennyi. De ami a celja arra kivalo volt:) ha nem rendeltem volna meg eddig, ezutan biztos megtennem
  • KingPunisher
    Holnap letolom még 1x akkor a sárgáknak segítek hátha ott keményebb a szitu, viszont az első pálya a "kötelező" lépéseivel frusztráló volt picit.
  • KingPunisher
    Hát ez igen nyulfarknyi volt meg igen könnyű. Gyakorlatilag megkarcolni nem tudtak ezek az idegenek, remélem azért később tartogat némi kihívást.
    Hangulat nagyon ott van, de sokkal okosabbak nem lettünk..
    Az AI rejtély kb akit megláttam meg is halt abban a körben. Kicsit frusztrál, hogy 4 ember megöl 6 idegent sérülés nélkül :) legyenek keményebbek ne agyaggalamb lövészet legyen :)
  • TreDoR
    Az ember limitet meg az after sorozatból, ott volt olyan pl. az aftershockban, hogy 5 ember aztán lehetett bovíteni 7-re...
  • TreDoR
    Sajna, ezt a nemzetkozi szervezet, 1 db bázissal és 1 db squaddal az Extraterrestrialsból szedték ( szervezet az ilyen egyáltalán ? )
  • CsulokBandi
    nagyjabol, de mivel az egyik emberem megadta magat a 2.ba, kenytelen vagyok ujra csinalni:)
  • Molnibalage
    Két küldi. Ennyi. Lényegében a tutorial résznek egy része.
  • CsulokBandi
    2 kuldi, az egyik a jol megismert nemet map, a masik meg egy 6 alienes abduct kuldi. tenyleg nagyon szep, filinges, meg hangulatos...na de 5.5gb es csak ennyi? az a sanda gyanum h ebbe benne lehet mar a teljes game. vagy nem:) szal van 2 kuldi egy kis base csekkolgatas kis atvezeto muvi oszt csokolom...arra pont jo h az ember fia-lanya megposhadjon a kovetkezo 2 hetbe:D
  • Agamemnon
    Fél óra alatt végeztél is a demo-val? Hát akkor nem raktak bele túl sok tartalmat... mi van benne? 1 pálya csak?
  • CsulokBandi
    letoltam. Nagyon rovidke, viszont frenetikusan hangulatos. azt hiszem megeri a penzet.
  • KingPunisher
    Nekem maxon szedi 4 MB-al :) olyan 10 perc még :) Remélem nem jó pár órát kapunk , nem csak 1 pálya.
    Szinte csak ezt a játékot várom idén, szóval viszont ha csalódás :(
  • Agamemnon
    Tényleg, valaki talált már leírást arról, hogy mit lehet kipróbálni a demóban?
  • Agamemnon
    Ejj, de sok van nekem még vissza a letöltésből :D
  • KingPunisher
    Hu de izgulok most ugrik a majom a vizbe :) Remélem fasza lesz és rendelhetem elő :)
    Huu de feldobta ez most az estém..
  • CsulokBandi
    aaaaaaa embertelen filing az intro igy kivalo minosegbe. zene hangulat 10/10
  • Agamemnon
    Jaja, kint a demo Steam-en, mindenki töltheti!
  • CsulokBandi
    akkor ez mar publikus:D laza 10 perc es pondolore huzok minden ALIEN-t:D
    ha csak fele olyan jo lesz mint az elod, akkor megszuletett az evtized jateka:)
  • drop
    nekem szépen jön nem rendeltem elő
  • CsulokBandi
    na akkor megprobalom ertelmesen leirni:) szoval tolti a demot steam-rol. szep 5.5gb cucc. Elorendelo vagyok, bar lehet ez mar mindenkinek publikus nem tudom..
  • CsulokBandi
    nekem tolti valami demot! 5.5 gb
  • Shep
    Na most meg már nincs is ott a download demo gomb.
  • Shep
    Hát nekem nem indul el a letöltés csak pörög kicsit az egér aztán semmi. :(
  • tugyiti
    Kint van steam-en a demo :F:F:F:F::DDD:X::X:X: DOWNLOAAAAAAD
  • Molnibalage
    Közben megnéztem. Igen, játszottam az első résszel. Pár órát bírtam, aztán kuka...
  • Shiwo
    ha nem tudod, hogy minek lesz a 2. része, akkor rossz klónokkal próbálkoztál...amíg nem jön ki ez, addig prócáld ki akkor az Ufo: Extraterrestrials Gold verzióját (aban benne vannak a patchek és a modok)