XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Tyucsev
    Tegnap este én is kipróbáltam a demót, de nem vagyok csalódott. Tény, ez nem a régi X-COM, de ahogy más is írta előttem, nem is ezt kell elvárni tőle. Egy teljesen új rendszer, felesleges összehasonlítgatni a kettőt. Szerencsére a sok előzetes láttán felkészítettem magam, hogy nem a régit fogjuk kapni, úgyhogy én várom a végleges játékot.
    Nekem némileg a kamerakezeléssel volt gondom, valahogy komplikáltnak tűnik a forgatás és a zoomolás. Egyszerűbb lenne ha egy gomb+egérrel ez megoldható lenne.
    Mikor az idegenek nem pirossal, hanem sárga ikonnal jelennek meg, az azt jelenti, ,hogy nem vettek észre engem? Én ezt következtettem ki. Ugyanígy a saját embereimnél: sárga pajzs vajon azt jelenti, hogy ő nem vette észre az ellent?
    Ezt a fedezék dolgot is teljesen reálisnak tartom. Ha te tudsz valakire tüzelni, akkor rád is tudnak, teljesen logikus. Csak nem ehhez szoktunk hozzá. Ezt a falonátlövős kérdést majd megnézem én is, ha újra játszom.
    A jó hír még az, hogy a magyarítás egyszerű lesz, a nyelvi fájlokba egyszerű szövegszerkesztővel is bele lehet nézni. Elég sok infó van bennük. 5 perc nézelődés után annyit megállapítottam, hogy három küldetés lesz tutorial gyanánt (az első kettő benne van a demóban), amit új játéknál át is lehet ugrani. Ezért teljesen scriptelt a demó. Azt is láttam, hogy lesz majd idegen bázis támadás.