4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• hapi
    Ja ezt én is eljátszottam, nagy keményen megtámadtam amit te azt mindenki meghalt :)
  • supremechi
    Köszönöm a válaszokat.
  • ZSOOLT2
    A hangárodban tudsz repülőgépet átszállíttatni, vagy vásárolni másik kontinensre, mert mindegyik kontinensen van egy hangár.
  • hapi
    alapból minden földrészen van intercreptor bázisod csak nincs benne repülő.
    Át tudod küldeni a repülöket vagy vehetsz újakat a HANGAR-ban.
  • supremechi
    Mivel napközben meló van, így elég keveset játszottam eddig, de arra adjon valaki választ, hogy:
    EU bázisom van, de volt műholdam NA fölött...majd megjelenik ott a második UFO, de nem tudok interceptort odaküldeni, mert túl messze van...
    WTF?
    Aki már többet játszott vele, elmesélhetné, hogy ez normális, vagy valamit rosszul csináltam?
    Ha van pénzem, telepíthetek olyan bázis bárhova, amiben csak interceptorok vannak, hogy le tudjam fedni az egész bolygót?
    Illetve csak egy elfogót lehet küldeni egy UFO-ra? Nem lehet többet, mint anno?
  • torma1
    Tud valaki egy oldal ahol netán fel vannak/lesznek sorolva a fegyverek,épületek, stb tulajdonságai? Hogy az ember kicsit áttanulmányozza.
  • Avenger
    A kontinens bónusz lehet nem jár, most két helyen két különböző dolgot írnak, én meg nem járok még ott, hogy legyen elég szatellitem egy kontinensre. :)
  • Shiwo
    nekem feltűnt a dolog, de annyira nem zavart
  • Avenger
    Jó dolog azért ez a tutorial, mert egy műholdat nem nagy cucc legyártani, az ingyenessel együtt dél amerikát be lehet húzni egyből, azaz a kontinens bónuszt is megkapja az ember elvileg. Utána jöhet három műhold észak amerikába, hogy ne harcolják ki könnyen az idegenek a légi fölényt, és meglehessen védeni a műholdakat. Lehet újrakezdem ezeknek a tükrében. :)
  • ratgab
    Ez legalább rögtön ösztönöz egy kezdő végigjátszásra és majd később egy prora.
  • Csacsi
    Nekem nem tűnt fel, de lehet azért, mert én tudtam, hogy Európában lesz az első játék alkalmával a bázisom.
  • supremechi
    Köszi a választ Skyline!:)
    A tutorialt elsőre mindenképp érdemes végigtolni, de így csak NA, és EU lehet a kezdőterület.
    Mondjuk hihetetlen, hogy ez csak engem zavart!:)
    Vagy mindenki más kihagyta az oktató módot...
  • supremechi
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ez a négylábú rovar valóban elég komoly. Sok hp-ja van, és ugye átalakíthatja a civileket / katonáinkat zombivá, akik pár kör alatt ugyanilyen rovarszerű valami változnak át. Ráadásul a 7-8 küldetésnél jött két ilyen pók, és mivel pont civileket kellett menteni, vagy ötöt átalakítottak, amivel még nem lenne baj, de ha a 10 hp-s zombi közel jön hozzád, véged. (az egyik emberemre szemrebbenés nélkül critelt 12-t...gg)
  • Csacsi
    A bázislerakási problémára.

Tutorial only lasts like 2 months in the game: Plus you don't just get a free sat. When the tutorial is over, you get a free leveled up soldier, a free sat, and a nice chunk of change. Downside was (not sure if this was a glitch) that you can only place your base in Europe or NA just like the demo. The other bases are a no go. If you skip the tutorial, you can do whatever you want but you don't get the good stuff.

• KingPunisher
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A Föld elveszett mindenki meghalt :( Kimentem Alien bázisra hát szét daráltak. Jött valami pókszerű izé ami megölte az egyik emberem. Az persze Zombivá változott és elkezdődött a móka. Kinyírta a parancsnokot, aminek nem igen örültek a többiek és egymást kezdték lőni.
  • Masakari
    neeeeeeeee
  • Tono34
    Nekem sztem csak jövő héten érkezik meg, CD-Galaxis.
  • zorrobomber
    Engem rohadtul idegesített az oktatómód... vontatott és hosszú
  • Shiwo
    pedig a játék alapvető lényege, hogy az idegeneket kell legyőzni
  • ratgab
    Ha már ennyien megveszitek, akár össze is lehetne irkálni az origi tulajok nevét és akkor mehetne egymás ellen is majd a multi! Azért az úgy élvezetesebb lenne egy ismerőssel megmérkőzni, mint egy idegennel.
  • KingPunisher
    Oktató mód kb 2-3 óra. Feltétlen toljátok ki! Semmi köze a demohoz, csak az első pálya egyezik.
  • KingPunisher
    Iszonyat jó lett a game, rendelem meg én is. Egyre jobban tetszik ahogy elmerülök bent.
    Kifejlesztettem az új páncélt, na mondom most öröm bodottá, mennek a terminátorok. De bizony nem, idegen fém és pénz is kell, örültem ha egy-két darabot le tudtam gyártani. A pénz másra is jó lenne pedig :P
    Az ember azt sem tudja melyik ujját harapja le mert bizony keményednek a küldetések is. Mentem már 5vs10be is, egy csajszi fűbe is harapott.

Azt észrevettétek, hogy amíg akkora sebzést kapsz be amit fedez a páncél értéke, akkor nem lesz sérült a katona.

Én meg merem kockáztatni, hogy talán a régi X-comot is veri a játék, nekem igen tetszik ez a "limitáció". Tényleg örül az ember egy lézer puskának, 1 páncélnak. A felesleges pakolgatás meg a mindenki ért "mindenhez" egyáltalán nem hiányzik.

• Avenger
    Én átugrottam az oktatómódot, és egy sima küldetéssel kezdődött. Nem tudom, hogy néz ki az oktatómód a teljes játékban. :) Ráadásul nulladik szintű katonákkal kezdtem, pedig ha az a küldetés az oktató, ami a demóban, akkor egy katonának már első szintűnek kell lennie. Lehet megnézem azt az oktatómódot ma...
  • supremechi
    A demót végigtoltam, és ott az volt a vége 3 küldetés után, hogy egy lezuhant ufo-t találunk, majd a kamera ráfordul a roncsra, és kiírja a játék címét.- legalábbis nálam, de csak egyszer toltam végig.
    Itt pedig már a 10. küldetésnél tartok kb, és kifejlesztettem azt is, hogy 6 emberem lehet, van lézerpisztoly/puska, újabb páncél stb stb...eddig a demóban nem lehetett elmenni.
    Viszont a listában csak a két régióból tudtam választani az elején, szóval nem értem mi lehet.
    Ettől függetlenül ebből mindenképp újrakezdés lesz.
  • Avenger
    Elvileg egy műholdat is fel lehet lőni az oktatómódban. Ha kihagyja az ember, akkor szerintem véletlenszerű szomszédos országba kerül. Az elég nagy hátrány, mivel így egyel le van maradva az ember, egy másik kontinensbónusz megszerzésében. :( (lehet nekem is addig kéne újrakezdeni amíg az eleje felé járok)
  • wednes
    Ez akkor még mindig az oktató mód. Ilyen hosszú lenne?
    Kezdésnek én úgy indítottam a játékot, hogy kivettem az oktató részt, mondom azt már demoba párszor végigtoltam. Rögtön úgy kezdődik a játék, hogy válasszunk bázist és az össze kontinens aktív volt. Aztán annyira a sűrűjébe dobott bele, hogy visszamentem az oktató módra. Átmentem az ismerős részeken, de továbbra is tart az oktatás, minden téren, bázis, fejlesztések stb.
  • supremechi
    Arra tud valaki válaszolni, hogy miért van az, hogy csak Európa, és Amerika között tudtam választani az elején?
    Természetesen hiába rendeltem elő, csak tört verzióval tudok játszani egyelőre...ez lehet a hiba oka, vagy nehezebb fokozaton kéne kezdenem?
    Ha jól emlékszem 5 választható régió van, de nekem csak a listában az első kettő választható, a többi piros.
    Ilyennel a demóban találkoztam.
    Hozzáteszem nem a demó játszom, mivel már vagy 10 küldin túl vagyok, és már 6 tagú a csapat, de Europát választottam, és ha valaki segít ebben, akkor inkább újrakezdem.
  • ZSOOLT2
    Egymás alá épített laborok, generátorok, műhelyek, műholdantennák is adnak bónuszt, én próbálom egymás alá építeni ezeket, és mutat egy + jelet az építkezési nézetben az elkészült épületeknél.
  • Avenger
    Klasszikus, de nem iron man. A harcokkal eddig nem volt gond, igaz ki kell nevelni két brigádot legalább a sérülések miatt, de leginkább a pánik szintektől félek.
  • Shiwo
    én is ugyan ezt akartam kérdezni, hogy az egymás "alá" épített épületek adnak-e bónuszt..
  • ratgab
    Milyen nehézségen játszol egyébként?
  • Avenger
    Most nekem pl Kanadában, és Indiában kettes vagy hármas pánikszint van(remélem csak kettes), de nincs egy fityingem sem, és Brazília 200 dollárt ad, míg Kanada meg India csak tudóst vagy mérnököt. Kéne műholdat építenem, ami drága, szóval égető szükségem van a 200 dollárra, hogy ne álljon munka nélkül a mérnök brigád. Szóval rá vagyok kényszerülve, hogy hagyjam a pánikot megemelkedni, de remélem később valahogy kompenzálni tudom egy műholddal pl. Remélem hosszútávon így jön ki jól, mert idegesítő lenne a játék felénél elveszíteni annyi országot majd, hogy vége is legyen. :)
  • ratgab
    Na ez vonzott engem igazán a játékban, a folyamatos kényszerű döntések sorozata. Amikből igazából nincs jó és rossz, csak talán adott szituban kevésbé rossz. Ilyen játékokat sajnos már nem sokat csinálnak.

Minden elmegy a könnyítés felé, az egyszerű döntések felé, az agyatlan lövöldözés felé. Kellenek az ilyen agyalós játékok.

Amúgy nem úgy csinálod, hogy egyik országban segítesz, akkor legközelebb ott tevékenykedsz ahol korábban nem? Csak hogy kompenzáld a korábbi pánikot. Vagy annyira faramuci módon rakták össze a küldiket, hogy ilyenre igazán nincs lehetőség? (Úgy értem, hogy a döntésekkel elkerülhetetlen a pánik szint szinten tartása, mivel olyan sorrendben jelennek meg a küldik)
  • Avenger
    Naja, például hiába vagyok jó a kutatásban, mivel Dél Amerikában ingyen megkapnám az összes hulla kutatást azonnal. Később, hogy ne lőjék szét az összes szatellitemet, igen jól jönne az észak amerikai légi fölény(igaz az első saját műholdamat már ide raktam, de csak azért mert már négyes szinten volt a pánik).

Nem elhanyagolható tény az sem, hogy ha kihagysz egy abductiont(máshová mész a jobb bónuszok miatt), akkor a kihagyott ország kontinensén minden ország kap pánik pontot, és ugyan ez talán fordítva is működik, a megvédett ország kontinensén minden országban csökkenhet a pánik.

A játék lényege igazából klasszikus fokozaton(vagy fentebb), hogy hamarabb érj a végére, mint, hogy elveszíts elég országot ahhoz, hogy game over legyen. Alapvetően elkerülhetetlen lesz egy idő után a csúfos bukás, ha nem siet az ember.
    Ezeket mondjuk csak olvastam, de elég fontos dolgok a megfelelő stratégia kiválasztásához.
  • ratgab
    Hihetetlen számomra, hogy egyre többet hallok a játékról annál több mélységet, taktikai lehetőséget, átgondoltságot érzek vele kapcsolatban.
  • Avenger
    Mellesleg, az egymás alá épített ugyan olyan épületek is adnak bónuszt, vagy egymás mellé kell mindenképp?

Utána olvastam néhány dolognak, és kicsit lelombozott, hogy az Európai kezdőbázis kb a legrosszabb választás a játékban. :( Ráadásul van ingyenes szatellit is elvileg, csak azt a tutorial végigjátszása nélkül random rakja ki?
  • ratgab
    Mint írtam is a pech sorozat biztos rosszul esik (majd nekem is valószínűleg), de attól még játékmechanikailag megalapozott a dolog.

A 2. bekezdésed nagyon érdekes. Elvigyorodtam rajta. Érdekes szitu lehetett. Mindenkiből mást hoz ki a pánik, ez mondjuk nem újdonság.

Ergó azt a sniper-t pánikhelyzetben kell tartani...XD
  • ratgab
    Bagoly mondja verébnek, hogy miért is vett XCOM-t? XD
  • Avenger
    Értem én, de ha elég sokszor jön a "pech" és szívok, míg olyan sorozatom sosem volt, hogy 10 egymás utáni lövés talál, az elég gyanús. Mondjuk keveset játszottam még szóval bármi lehet. :)
    Annak örülök amúgy, hogy a pánikoló katonám mindig az idegenekre táraz ki. Volt már olyan is hogy sniper 60%-al négyszer hibázott egymás utáni körökben. Utána eltalálta egy "sniper" sectoid, bepánikolt, és lelőtte magától a sectoidot. :D
  • Sir Quno Jedi
    Ez így kezdődik, aztán a gyerekeid nem mennek majd egyetemre, mer az apjuk el xcomozta a pízet... :DDD