XCOM: Enemy Unknown

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szabi84
egyébként az eredetihez létezik valamilyen grafikai tuning ami fut steamen?

Kétféle ember van, aki hugyintás előtt mos kezet... és aki utána...Én elötte mosok kezet! Ne törődjetek semmivel, csak a töltényt adogassátok! m a n i a C

Shep
Egyik guggolt az ablak alatt a másik meg a fal mögött volt szóval nem az volt amit te mondasz de igazából tök mindegy mit magyarázunk ha ez így marad a véglegesben is akkor az illúzióromboló lesz, márpedig szerintem így fog.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Shep
Nem, rosszul érted nem az ajtóban állt hanem a falnál tehát fedezékben, és az idegen sem az ablakban hanem mellette és nem kihajolt és úgy lõtt hanem át mindenen, persze rá lehet fogni ,hogy de az emberem kilógott õ meg igazából behajolt csak hát így ez nem az igazi.

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Agamemnon
A szemüveges a thin man, akinek poison-os a támadása, és az hp-t, aim-et, meg ilyeneket csökkent. Illetve ha meghal, akkor egy egész területet köp be ilyennel...

TreDoR
Jaja, igy mar pusztulnak az emberek rendesen.

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Igy van.. Azt hittem ez egyértelmû mindenkinek 😊 az nem a falon lõ át hanem a fal mögül lönek felváltva mindketten, csak ugye ez körökre van osztva..

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

No én feltettem a legnehezebb fokozatra 3x-ra sikerült megcsinálni.
Valóban kevesebb hp-nk az alieneknek több, de szerencsére nem csak ezt változtatja a nehézség. Okosan taktikusan harcolnak, nem tömörülnek egy helyre, próbáltak oldalba támadni.
Falon nekem nem lõnek át, viszont a falat szarrá lövik. Az egyik ilyen szemüveges meg leköpött valami trutyival amitõl minden körben csökkent a hp.
Viszont Full coverbe nehezen találnak õk is.
Jó lesz ez.. butaság volt easy-n kiadni a demot mert ott kb csak álltak mint a fasz, legnehezebben viszont, háát ügyeskedni kell.

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Kmarha
Rohadtul jellemzõ. Végre haza érek munkából, hogy telepíthessem a demot, erre nem érhetõ el a steam szerverei. Mikor máskor?

Ennek az oldalnak, üzemeltetés és moderálás hiányában befellegzett. Amíg ez nordan és hasonszőrű társainak a játékszere marad, addig én itt végeztem, nem idegesítem magam.

Agamemnon
Jah, ha valakit nem zavarnak a spoilerek, akkor nézzen bele az alábbi file-ba a ...Steam\steamapps\common\XCom-Enemy-Unknown-Demo\XComGame\Config könyvtárban:

DefaultGameCore.ini

Minden állítható 😄

Agamemnon
Hát akkor egyik eset sem igazi falon át lövés, mert az ajtó mellett állt a katonád ha jól értem, egy olyan ajtónál, amin Õ is belátott, és be tudott lõni. A másik esetben meg a thin man az ablak mellett volt amin be tudott lõni, és õ is lõhetõ.

Félreértés ne essék a teli pajzsos fedezék ikon egyáltalán nem azt jelenti, hogy ott nem lehet eltalálni a katonát/idegent, hanem csak annyit, hogy ott jobb a védelme, kevesebb sebzést kap be.

Shep
Hát én már töröltem a demot és nincs kedvem megint leszedni az 5+ gigát. De egyébként felvázolom. Bementem a pálya végi nagy raktárba a shotis csajt beállítottam az ajtó mellé és a bankár ezen simán átlõtt. Másik eset, hogy az egyik bankár az ablaknál guggolt a másikat takarta a fal, kezét kinyújtotta átlógott a falon és lõtt természetesen talált is. Ebben az esetben ugyebár mondhatni 2 falat is átlõtt.

Agamemnon
Kimásolom a lusták kedvéért, illetve hogy meglegyen itt is:

How to change Difficulty Settings here...

Hi guys,

I'm new here but I've been lurking these forums for a few weeks now. I've discovered how to change the difficulty and want to share with everyone!

Just go to the XCOM demo steam install folder (\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\XCom-Enemy-Unknown-Demo\Engine\Config).

And then open "BaseGame.ini" with notepad, edit the line "GameDifficulty=+0.0" change this to "GameDifficulty=+3.0"

I believe 3.0 is classic mode. I actually failed the mission by getting my squad all killed!

Note: You must edit the ini file in the steam install folder and not the one in my documents folder, otherwise it will not work.

Hoping someone finds a way to skip the first tutorial mission!

Can't wait for the full game to come out oOMMGGGG!!! Have fun guys!

Agamemnon
Egy képet dobjatok már errõl a helyzetrõl, hogy kielemezhessük, amikor a "falon át" sebeznek...

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

gondolom a plazma sajátossága, majd kiderül, biztos nem bugként maradt benne

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Shep
Na de a kis élienek, hogy tudnak a falon át is sebezni?

nem is baj az hogy 1 gépfegyó vagy shotgun lövésbõl falakat tüntetünk el

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

TreDoR
Akkor ennyit a rombolható kornyezetrol

\"Sergeant of the master sergeants most important person of extreme sergeants to the max!\" Duty Calls

Agamemnon
Nah, SG topic listán 5. az XCom 😊

Agamemnon
Az egyik videóban arról volt szó, hogy sajna nincs gránát a srácnál, így nem tudja kirobbantani a falat, hogy rövidítsen...

Az, meg, hogy az autók felrobbannak 1-2 lövés után igaz, csak azt nem mondta ki senki, hogy lehet-e az autókra célozni, vagy csak véletlen találatok gyújtják lángra a kocsikat...

Tono34
Az éjjel kis sikerült nekem is próbálnom. Ez a demo pont arra jó, hogy meg lehessen nézni "testközelbõl" a programot ne csak videókon keresztül.
Igazán sajnáltam, hogy a kutatás-termelést nem lehetett kipróbálni.

Remélem a végleges verzió jobb lesz.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Cuchulainn
Kipróbáltam.
Ötletes és jó, sajnos tényleg túl egyszerû, de reménykedem, hogy amit az alapkatonáknál veszít a részletességbõl azt visszakapjuk majd a fejlõdési rendszerben. A grafika és a hangulat nagyon jól el van találva. AI remélhetõleg jobb lesz a teljesben.
Õszintén szólva nekem nem hiányzik az odafutok, legugolok, lövök janem 1 APvel kevesebbem van akkor nemlövök rendszer, így valamivel gördülékenyebb a dolog.
Ami hiányzik az az inventory és kicsit több lövési lehetõség (legalább a teljes körös célzott lövésé) valamint hogy nincs alapból "lövök és utána mozgok".

Azt viszont érdemes belátni, hogy a régi rendszer "kijövök a fedezékbõl, lövök, visszafutok a fedezékbe" taktikái még sokkal irreálisabbak voltak az itt vázoltnál.

Sooner or later all our games turn into Calvinball...

Shep
Azt nem tudom de reméljük lesz rá lehetõség!

És a házfal kilõhetõ/ufo fala szétlõhetõ ezzel új utakat nyitva meg a kis drágák seggébe?😊
Shep
Szerintem lehet majd tereptárgyakat lövöldözni, mert az 576-os elõzetesben a srác azt írta, hogy a kocsik pl. felrobbanthatóak pár lövéssel. Remélhetõleg ez igaz is!

Na az aztán nagyon fontos/érdekel😊
Biztos tele lesz átvezetõ videókkal. 😊

De nem tartalékol 😄
Emlékszem volt 1 rakéta aminek 1 útvonalat lehetett megadni és azon ment végig(mindent szarrá robbantva,város felszabadításra nem a legjobb fegyver volt 😄),1 nagyobb ûrhajó esetén a legpraktikusabb tisztítási opció volt 2-3al végig "menni" a hajón és akkor de csak akkor bemenni a maradékért,egyébként 1 örökké valóságig tartó bújócska és save/load volt az eredmény.
Agamemnon
Az bennem is felmerült, hogy lehet-e másra is lõni, mint alienre, mert idõnként jó lenne lövéssel felrobbantani egy autót, nem pedig gránátot pazarolni rá...

Amúgy a két thin man overwatch-ben vár, és megpróbál közeledés közben megölni, de õk nem jönnek támadni. Azért a többi videón látszott, hogy ez nem csak így lesz, és rendesen özönlenek a nyakadba az idegenek.

Az meg, hogy nem TU van, hanem két lehetõség csak, ténylegesen egyszerûsítés, de hát ez van. Fel kell úgy fogni, hogy alapból be van kapcsolva, hogy tartalékoljon egy lövésre TU-t.

Molnibalage
Na ez, ami tényleg hiányzik. A demoban csak alinenre lehetett célozni. Legmagasabb szinten csak területfegyverekkel dolgoztam és nem alienre céloztam. Romboltam a pályát, ha az kellett. Itt ennek nyomát sem látom...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Csak tudnám mi 20 giga ezen....
XCOM: Enemy Unknown

ajánlott gépigény:
CPU: 2 GHz Dual Core (Intel Core 2 Duo 2.4 GHz or Athlon X2 2.7 GHz)
RAM: 4 GB RAM
VGA: 512+ MB, NVIDIA GeForce 9000 series / ATI Radeon HD 3000 series or greater
HDD: 20 GB free

Régiben a legjobban 2 dolgot utáltam,Az éjszakai harcit és a város felszabadítást.A 2 kombinálása meg maga volt a pokol. Fõleg a rohangáló civilekkel akiket a gránátok és rakétavetõk elõszeretettel pusztítottak el mert mindig ott álltak ahol nem kéne😄 A 2-ben lévõ hajó terrorizálásról nem is beszélve...Na azok parák voltak mikor csak az ajtónyitást látod és nem tudod hogy civil vagy ufo volt...

Illetve ami sztem tuti nem lesz benne hogy vaktába lõsz,1-2ben csomószor ez mentett meg hogy az ufo már rám lõtt mert látott én meg nem láttam de ha közelebb megyek akkor kapom a tartalék TU-bõl a pofán lövést,szóval maradt a vaktában lövöldözés ami néha elég hatásos volt.
Próféta szóljon belõled. De azért lássuk be civilizationba sem sikerült Ai-t programozni a mai napig sem.
Ha meg a nehézségi fok állítása abban merül ki, hogy az alien mindig talál és 1 lövésbõl öl akkor az elég szánalmas lesz.

Én olyat vártam hogy jönnek bekerítenek, hipnotizálják az emberem, rendesen parázok mikor hol támadnak stb..
De legyen igazatok ez csak demo AI nélkül..
De fura hogy ennyit mertek megmutatni a játékból két scriptes pályát..

Molnibalage
Ki mondta, hogy 20 gigás a végleges. Erõs a gyanúm, hogy a full verziót töltöd le. A vétel egy sima aktiválás lesz.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Hát ha gránátra várnak akkor lepd meg õket 1 rakéta vetõvel 😄DD
Lényeg hogy az AI nekem is érdekes volt.Van 1 olyan érzésem hogy Falling Skyes szintû logikátlan viselkedést fogunk látni az ufok részérõl.
Ezen a demon látszik, hogy scriptelt az egész.

Mikor kiírja, hogy alienek köre, akkor se fog soha történni semmi, ha 100 kört benyomunk. Szerintem egyszerûen hiányzik az AI a demoból (ezért is kötött az egész), lehet így oldották meg, hogy ne legyen több 5 gigánál (ha már a végleges 20 gigás), és pár scripttel helyettesítették.

Ha nincs overwatch/nem volt TU betartalékolva az akció reagálására itt se és ott se volt rálövés(szóval itt is van hogy ott táncolnak a pofádban és nem csinál semmit az embered). A különbség csak annyi hogy itt kb alig tudsz valamit csinálni 1 körben mert mozogsz+lõssz vagy lõssz(vagy beállítod overwatchra ami azonnal az embered cselekvését meg is ölte,vagy ilyen extra guard módba állítod több páncélért ami szintén megöli az akciódat) és ennyi volt 1 ember,jöhet a köv ami megint ennyi.Ez elég kevés lehetõség taktikai szempontból.

Játssz a demoval nézd meg és ha a régiekkel te is játszottál akkor látni fogod mik azok a dolgok amik eléggé érdekesen vannak megváltoztatva.
Hát toltam még 1-et kiprobáltam hogy viselkedik az AI. Meglátta az emberem a két napszemcsis ürge és fedezékbe rohant. Mondom jolvan akkor nem csinálok semmit, nyomogatom a köröket. Hát ketten szépen ott üldögéltek várták a gránátot.. megkapták.

Én a kezdetet ugy képzelném hogy mondjuk 1 ufo vs 4 ember és csorókám õ is sérült mert meghibásodott valami..
Én most ugy érzem az emberek a szuperhirok az idegenek meg amolyan agyagedények 😊 ez nem jó..

Incubation az jó játék volt,imádtam!

Molnibalage: én is utálom az igen/nem dolgot. Ahogy KingPunisher írta a butított dolgokat,illetve én a fapados harcot.Nekem nagyon nem jön be az hogy ennyire nem tudom befolyásolni mit csináljon az emberem. TU rendszer jobban tetszett,mikor centiztem hány kockát tudok még haladni/akkor a végén még gugolni is tudjak merre fele forduljon az ember stbstbstb(a gránát idõzítésrõl pl nem is beszélve). Szóval elég KingPunisher szavaival élve elég buta ez a játék is,illik a mai korba,kár hogy régi motorosok vagyunk akkor nem zavarnának ezek a dolgok ennyire....
Shiwo
hát, dögöljek meg, de nekem ez tûnik valóságosabbnak, hogy beállnak fedezékbe, és addig lõnek, míg az egyik meg nem hal, nem pedig "kirohanok, rálövök, visszarohanok, és közbe fingom nincs, hogy mit is csinál, de feltételezem, hogy vagy olyan hülye, hogy ott marad, vagy még hülyébb és jön utánam"

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Molnibalage
Ráadásul ott a TU arányok és a reakció képesség határozta meg azt, hogy milyen szintû "return fire" képesség volt. Az a fajta skálázás hiányzik. Igen/nem képesség van...

Shiwo
a sztori meg még nem ismert, ki tudja, lehet értelmesen meg lesz magyarázva a dolog...

pl van egy szuperfaj (teszem azt az Ethereal), amely leigázta és rabigába hajtotta az alantasabb idegen fajokat (pl Sectoid-okat), akiknek a fejlettségi szintje akár az embernél alig lehetett fejlettebb, és csak azért lõdöznek plazmafegyverekkel, mert a gazdáik azt nyomtak a kezükbe.. persze ezen rabszolgákat nyugodt szívvel küldik a vágóhídra a mestereik, had fárasszák az ellenálló embereket, s mikor már legyengültek, könnyedén rabigába hajthatóak (gondolják õk, oszt majd a fagyi visszanyal)... akkor lenne igazi a sztori, ha ráadásul több ilyen komolyabb faj lenne, és lenne olyan küldetés, amikor a szemben álló idegen fajok közé keveredünk, két tûz közé, alaposan megszenvedve a túlélésért.. esetleg akár idõvel fel is lehetne szabadítani a szolga fajokat, akik csatlakoznak és az oldalunkon harcolnak

ráadásul a multiplayer is tökéletesen meg lenne így magyarázva, hogy miként lehetséges, hogy idegenek és emberek egymás hátát védve küzdenek

egyik elõzetes videóból spoiler:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
amúgy tán felfigyeltetek rá, az egyik videóban volt egy jelenet, ami alapján a Sectoidok eléggé úgy tûntek, mint akiket rabigába hajtottak, ami csak megerõsít ebben az elképzelésben

TreDoR
Amúgy ez a mozgási rendszer alapból nem lenne olyan rossz, meg az sem, hogy nem pakolhatod tele ilyen-olyan fegyókkal az embereid hátizsákját (nem mintha lenne), kicsit emlékeztet az incubationra, ami viszont az ufóra hajazott, de ott lehetett lovés után mozogni, ha még volt pontod.

Régi Xcom-ban alap volt hogy fedezd a segged 1 tartalékolt kapáslövés/sorozat lövésnyi energiával,Itt is van ilyen dolog csak épp kapásból elveszi minden mozgási lehetõségedet az akció.Viszont legalább itt is csak elõre fele látva mûködik a dolog nincs a sarkamon megpördülök és lelõlek mert "megsejtettem" hogy jössz. legalábbis ahogy feltûnt.

Viszont itt az van, hogy beáll a 2 fél a fedezék mögé és addig lövik egymást amég valaki meg nem hal.Semmi Tredor féle említett lõ és vissza az ufoba/másik szobába dolog.
TreDoR
Nekem nem, eloteszeretettel kijottek az ufoból, lottek, aztán visszamentek.

Molnibalage
Erre én már nem is emlékszem.

Shiwo
lehet, bár nekem inkább az rémlik, hogy meglátott, és addig lõtt, míg el nem fogytak az akciópontjai, vagy amíg ki nem nyírta az emberemet

TreDoR
"amúgy meg gondoljatok bele, ha ezt meg lehetne játszani, és elég intelligens lenne az AI, hogy meg is csinálja, akkor meg azon anyázna mindenki"

Az eredetiben így volt.